Om Oss

Outdoorproffs är en av Sveriges största onlineresurser för alla som älskar friluftslivet på ett eller annat sätt. På denna hemsida kommer du framför allt hitta två typer av innehåll: Utomhusutrustning (jämförelseguider inom olika produktkategorier med ingående recensioner och köptips) och friluftsinformation (allt från platser att besöka och vandra till hjälpsamma packningstips).

Vårt fokus ligger på att producera så bra guider som möjligt för våra läsare, med en behaglig och lättanvänt användargränssnitt.

Autenticitet är något som vi tar på största allvar, och därför täcker vi exakt vad vi vill utan yttre påverkan.

En stor del av våra intäkter kommer från så kallade affiliatelänkar, men vi behåller alltid vårt fullständiga redaktionella oberoende och får aldrig någon ekonomisk ersättning från tillverkare för specifika recensioner (du kan läsa mer om vårt innehåll och vår process nedan).

Och trots fortsatt tillväxt förblir sajtens team relativt liten och strandsatta i utomhuslivet. Våra redaktörer och utrustningstestare nedan bor alla nära naturen och är utomhus så mycket som möjligt eftersom de älskar det och lever för det. 

Vi hoppas att du kommer gilla all den information som vi delar med oss av på denna hemsida. Du kan alltid kontakta oss genom att kommentera på ett inlägg eller genom att maila oss på info@outdoorproffs.se.

sverige vandra outdoorproffset

Vår Testprocess

Vårt innehåll är en direkt återspegling av de personer som skapar det. Som framgår ovan är vi stolta över att ha en mycket autentisk grupp anställda och frilansare som verkligen lever och andas friluftslivet.

Istället för att ta vanliga skribenter och låta dem täcka våra artiklar, prioriterar vi friluftserfarenhet och kunskap om utrustning högt när vi anställer. Vår personal har tillbringat oräkneliga dagar och nätter på spåren, i skogen, sovit i tält, gått upp tidigt för alpina äventyr och levt det vi bevakar. Våra läsare vill ha och förväntar sig innehåll från riktiga experter, och det är vad vi erbjuder. Du kan läsa mer om oss bakom siten och testerna här.

I många fall kommer vi även att intervjua eller kontakta utomstående individer som har testat specifika produkter, samt fånga upp de mest populära och omtyckta alternativen av massorna. På så sätt kan vi säkerställa en så brett omfång som möjligt samtidigt som vi får verklig återkoppling kring produkterna.

natur outdoorproffset

Våra Ledord

Vi älskar friluftslivet här på Outdoorproffs, men det handlar inte alltid om utomhusutrustning. Du behöver inte den senaste skaljackan för att ta en promenad utomhus, och många har åstadkommit otroliga vandringsturer redan innan ultralätta tält var en grej.

Och vi har säkert alla en hel del plagg och utrustning som ligger hemma, som du har använt år efter år - trots att den inte är tillverkad med det senaste och mest avancerade materialet.

Med det sagt så kan rätt utrustning definitivt göra en stor skillnad på dina äventyr. På den här webbplatsen delar vi med oss av våra erfarenheter och åsikter, bra och dåliga, och du kan välja det som passar dig - om något alls.

Outdoorproffs är en hemsida vars intäkter främst kommer från e-handel, men vi uppmuntrar dig att stödja dina lokala friluftsbutiker, även om du har fattat ditt beslut baserat på vårt innehåll.

Det är bekvämt att handla online hemifrån, men varje äventyrsdestination behöver en lokal butik för utrustning, och det finns ingen ersättning för att prova något personligen och få råd om lokala leder och förhållanden.


Har ni några frågor eller funderingar kan ni kontakta oss på: info@outdoorproffs.se