7 Bästa Sovsäck För Barn (2024): Bäst i Test

bäst i test sovsäck barn

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Att vara ute i naturen med barnen kan vara en otroligt rolig och givande upplevelse, men också stressfull om man har med sig barn. Något som är extra viktigt att tänka på är att ha rätt utrustning för att ditt barn ska kunna få en bra natts sömn - för vi vet alla hur de kan bli om de inte får det.

En sovsäck är förmodligen det första du bör tänka på (förutom rätt vandringskläder för barn) för att hålla ditt barn varm och bekväm under natten, vilket är extra viktigt under kallare temperaturer och förhållanden.

I denna guide kommer vi att ta en närmare titt på sju av de bästa sovsäckarna för barn, både för sommar- och vinterbruk. Vi tar även en närmare titt på vad du ska leta efter, recensioner av de enskilda produkterna samt komfortråd och tips för att göra din vandring eller campingresa bekvämare.


De 7 Bästa Sovsäckarna För Barn Är:

 1. 1
  Bäst i Test Sovsäck: Mammut Little - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Sovsäck För Småbarn (95-130 cm): Deuter Kids' Little Star - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Konverterbara Sovsäck För Barn (130-165 cm): Vaude Kids Kobel Adjust 500 - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Sovsäck För Större Barn (160-190 cm): Outwell Convertible Junior - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Barnsovsäck För Sommar: Urberg 1S Kids Sleeping Bag G2- Läs Recension
 6. 6
  Bästa Högpresterande Sovsäck För Barn: Helsport Rago Down Jr.- Läs Recension
 7. 7
  Bästa Bekväma Sovsäck För Barn: Outwell Campoin Junior - Läs Recension

1. Mammut Little

Bäst i Test Sovsäck För Barn


Bäst i Test Sovsäck barn

Typ:

Mumieform

Vikt:

945 g

Komforttemperatur Barn:

0 °C 

Fyllning:

Syntet

Smart Justerbar Sovsäck Perfekt För Barn Som Växer

En av de viktigaste sakerna att tänka på innan man köper en sovsäck för sitt barn är storleken (framför allt längden). Att köpen en för stor sovsäck kan resultera i en obekväm och kallare upplevelse för ditt barn, men samtidigt vill du undvika att behöva köpa nya modeller varje år.

Mammut Little har en fantastisk lösning till detta, då deras barnanpassade sovsäck är justerbar i längden, från 100 till 160 cm. Det innebär att den bör passa dina barn alldeles utmärkt under flera år framöver.

Tack vare den robusta designen och slitstarka materialvalet, ökar det även chansen du eventuellt kan återanvända sovsäcken igen i framtiden. Mammut Little är också lätt och flexibel, vilket gör den perfekt för barn som alltid är på språng. Sist men inte minst är den också ett av de mer prisvärda alternativen av högkvalitativa sovsäckar för barn. Så om du letar efter en sovsäck som växer med ditt barn är Mammut Little definitivt värd att överväga.

FÖRDELAR

 • Justerbar längd
 • Prisvärd
 • Lätt och smidig

NACKDELAR

 • Passar inte för den minste eller barn över 160 cm

2. Deuter Kids' Little Star

Bästa Sovsäck För Småbarn (95-130 cm)


Bästa Sovsäck För Småbarn (95-130 cm)

Typ:

Mumieform

Vikt:

2000 g

Komforttemperatur Barn:

10 °C 

Fyllning:

Syntet

Gosig Justerbar Sovsäck För Den Minste

Mumieformade sovsäckar får ofta dåligt rykte för att vara för trånga, men Deuter Kids Little Star är utformad speciellt för småbarn. Det är en av de lättaste sovsäckarna på vår lista, med en vikt på bara 650 gram, och den är dessutom justerbar i längd från 95 till 130 cm. Det innebär att den kan växa med ditt barn i åtminstone några år.

Även då det inte passar de allra minsta barnen, bör denna modell kunna användas i många år framöver, och kontinuerligt växa i takt med ditt barn.

Dessutom är Little Star fylld med mjuka syntetiska material som gör den extra gosig och mysig - perfekt framåt kvällarna. På grund av dess lätta konstruktion och brist på isolering skulle vi dock inte rekommendera att använda den här sovsäcken för något annat än sommarens campingresor eller äventyr i varmt väder. Men om det är vad du letar efter är Deuter Kids' Little Star ett bra alternativ.

FÖRDELAR

 • Justerbar längd
 • Lätt och smidig

NACKDELAR

 • Passar inte för barn över 130 cm
 • Främst sommarbruk

3. Vaude Kids Kobel Adjust 500

Bästa Konverterbara Sovsäck För Barn (130-165 cm)


Bästa Konverterbara Sovsäck För Barn (130-165 cm)

Typ:

Mumieform

Vikt:

1050 g

Komforttemperatur Barn:

0 °C 

Fyllning:

Syntet

Smidig Och Justerbar Sovsäck För Mellanbarnets Växtspurt

Vaude Kids Kobel Adjust 500 är en mumieformad sovsäck som också kan omvandlas till ett täcke. Det betyder att den är perfekt för barn som är mitt i en tillväxtspurt, eftersom den kan justeras för att passa deras förändrade kroppsstorlek mellan 130 och 165 centimeter - perfekt för barn mellan 8-15 år.

Den är också lätt och flexibel, vilket gör den lätt för barnen att bära med sig på sina äventyr. Den är också lätt att ta upp och använda, vilket innebär att ditt barn själv kan hantera det utan problem. Den kommer även med en smidig kompressionspåse för att underlätta transportering.

Dessutom har Kobel Adjust 500 en komforttemperatur på 0 grader Celsius, vilket gör den lämplig att använda under vår, sommar och höst. Vi rekommenderar dock inte att du använder den här sovsäcken under vinterförhållanden eftersom den inte har tillräcklig isolering för att hålla ditt barn varmt i kallare temperaturer.

FÖRDELAR

 • Justerbar längd
 • Lätt och smidig
 • Bra värme för 3-säsongsbruk

NACKDELAR

 • Passar endast för barn mellan 130 till 165 cm

4. Outwell Convertible Junior

Bästa Sovsäck För Större Barn (160-190 cm)


Bästa Sovsäck För Större Barn (160-190 cm)

Typ:

Mumieform

Vikt:

1120 g

Komforttemperatur Barn:

0 °C 

Fyllning:

Syntet

Billig Justerbar Sovsäck Perfekt För Den Växande Tonåringen

Outwell Convertible Junior är en mumieformad sovsäck som lätt kan omvandlas till ett täcke. Den är perfekt för tonåringar som växer ur sina sovsäckar, eftersom den kan justeras så att den passar barn mellan 160 och 190 cm långa. Den passar således inte för mindre barn, men då ditt barn börjar närma sig tonåren är det ett perfekt alternativ.

Dessutom är Convertible Junior en av de mest prisvärda sovsäckarna på vår lista, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna familjer. Vi rekommenderar dock inte att du använder den här sovsäcken under vinterförhållanden, eftersom den inte har tillräcklig isolering för att hålla ditt barn varmt i kallare temperaturer.

Det billiga priset bidrar däremot att de har snålat in pengar på vissa detaljer. Innerfodret av sovsäcken har bland annat en plastig känsla, vilket kan kännas lite obehagligt under varmare nätter. Det positiva är att du kan utnyttja en sovsäcksliner för att göra det mer bekvämt, men detta kommer självklart till en extra kostnad.

Allt som allt är Outwell Convertible Junior perfekt för familjer på en tajt budget som ändå vill att deras barn ska få en god natts sömn när de är ute och campar.

FÖRDELAR

 • Justerbar längd
 • Prisvärd
 • Bra värme för 3-säsongsbruk

NACKDELAR

 • Passar inte under 160 cm

5. Urberg 1S Kids Sleeping Bag G2

Bästa Barnsovsäck För Sommar


Bästa Barnsovsäck För Sommar

Typ:

Mumieformad

Vikt:

686 g

Komforttemperatur Barn:

0 °C 

Fyllning:

Syntet

Prisvärd Sommarmodell Perfekt För Varma Campingnätter

Om du letare efter ett snabbt och smidigt alternativ att använda under sommaren, som inte kostar skjortan, är Urbergs 1S Kids Sleeping bad G2 ett fantastiskt alternativ. Det är en mumieformad sovsäck som är tillverkad av ett syntetiskt material i fiber, vilket gör den lätt att hantera och bära, även för mindre barn

För endast 395 kr är den också en av de mest prisvärda sovsäckarna på vår lista. Och trots den låga prislappen är det fortfarande ett väldesignat och bekvämt alternativ som ditt barn kommer att älska. Kvalitén är mycket god, förvånansvärt så i och med det låga priset.

Vi rekommenderar dock inte att du använder den här sovsäcken under vinterförhållanden eftersom den inte har tillräcklig isolering för att hålla ditt barn varmt i kallare temperaturer. Så om du letar efter ett alternativ för sommarcamping är Urberg perfekt. Men om du behöver något för användning året runt måste du leta på annat håll.

En annan nackdel med denna modell är att den inte är justerbar i längden, vilket innebär att du kommer behöva köpa en ny modell varje gång ditt barn växer ur den gamla.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig
 • Mycket prisvärd
 • Bekväm och robust design

NACKDELAR

 • Passar enbart för vår- och sommarbruk
 • Inte justerbar

6. Helsport Rago Down Jr.

Bästa Dunsovsäck För Barn


Bästa Dunsovsäck För Barn:

Typ:

Mumieformad

Vikt:

950 g

Komforttemperatur Barn:

3 °C 

Fyllning:

Ankdun

Högpresterande Dunsovsäck Perfekt För Barn Under Tuffare Förhållanden

Om du letar efter ett pålitlig, slitstark och effektiv sovsäck för 3-säsongsbruk är Helsports Rago Down Jr. något att utvärdera. Till skillnad från alla andra alternativ på denna lista använder denna modell sig av en generös mängd dun som fyllning istället för syntet.

Det leder till en lättare och mer robust sovsäck som fungerar under större delar av året, men kanske inte är något vi hade rekommenderat under kalla vinterdagar. Materialet är också vattenavvisande och impregnerat, vilket gör det mer motståndskraftigt mot fukt och lättare vatten.

När det gäller priset ligger Rago Down Jr. på den dyra sidan i och med att de använder sig av dun för fyllning - något väldigt ovanligt bland barnsovsäckar. Men om du letar efter ett förstklassigt alternativ som håller i många år är detta ett utmärkt val. Tänk bara på att den inte levereras med en kompressionssäck, så du måste köpa en separat.

FÖRDELAR

 • Högpresterande alternativ
 • Lätt och smidig
 • Vattenavvisande och impregnerad dunfyllning

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ
 • Inte justerbar

7. Outwell Campion Junior

Bästa Bekväma Sovsäck För Barn


Bästa Bekväma Sovsäck För Barn

Typ:

Rektangulär

Vikt:

1000 g

Komforttemperatur Barn:

0 °C 

Fyllning:

Syntet

Lyxiga Barnsovsäcken Som Känns Som En Vanlig Säng

Outwell Campion Junior är en rektangulär sovsäck som är särskilt utformad för mindre barn som inte nödvändigtvis gillar sovsäckar. Många barn känner sig nämligen begränsade i sin rörelse då de använder sovsäckar, vilket snabbt kan förvandlas till en obekväm upplevelse för barnen med många klagomål.

Sovsäcken är fylld med syntetfiber, vilket gör den mycket mjuk och bekväm - nästan som en vanlig säng. Även fast de inte är lika värmande som ett dunalternativ, bidrar den rektangulära designen och det mjuka tyget till en lyxig vardagskänsla, utan rörelsebegränsningar

Detta gör den perfekt för yngre barn som kanske inte är vana vid att sova i en mumieformad väska med begränsad rörlighet. Vet du med dig att ditt barn är en av dessa kan Campion Junior vara ett utmärkt alternativ.

Den är också ett av de billigaste alternativen på vår lista, vilket gör den till ett utmärkt val om du har en liten budget. Den här modellen är dock inte lika hållbar som några av de dyrare alternativen på vår lista. Och eftersom den inte är justerbar i längd måste du köpa en ny varje gång ditt barn växer ur den gamla. 

FÖRDELAR

 • Bekväm och värmande
 • Billig
 • Rymlig design

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra hållbarhet i jämförelse med dyrare alternativ
 • Inte justerbar

Sovsäckar För Barn - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Typ

Vikt

Komforttemperatur

Fyllning

745 kr

Mumieform

945 g

0 °C 

Syntet

745 kr

Mumieform

650 g

10 °C 

Syntet

1185 kr

Mumieform

1050 g

0 °C 

Syntet

459 kr

Mumieform

1120 g

0 °C 

Syntet

395 kr

Mumieform

686 g

0 °C 

Syntet

2070 kr

Mumieform

950 g

3 °C 

Ankdun

339 kr

Rektangulär

1000 g

0 °C 

Syntet

Sovsäck För Barn - Köptips

När det gäller att hitta den bästa sovsäcken för ditt barn finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper din barnsovsäck, från komforttips till de olika typerna som finns på marknaden.

Storlek

Det första som vi bör tänka på när vi väljer en sovsäck för vårt barn är storleken. Den huvudsakliga skillnaden mellan vuxna individer och barn är nämligen längden (och bredden) på personen som ska använda sovsäcken.

Att välja rätt storlek på en sovsäck för barn är väsentligt för att hålla de varma under kyligare campingnätter. En mindre sovsäck betyder nämligen mindre utrymme för ditt barn att värma upp, och är oftast mindre bekväma att sova i.

oliak storlekar barn sovsäck

Problemet är att om du väljer en sovsäck i rätt storlek är chansen stor att ditt barn växer ur det snabbt, varpå du tvingas köpa ett nytt större alternativ. Detta kräver både tid och pengar, vilket jag tror de flesta gärna undviker.

En smart lösning till detta problem är att investera i en sovsäck som är justerbar, vilket tillåter dig att förlänga den i takt med att ditt barn blir längre och större. På så vis kan du använda samma modell under många år framöver och spara in en avsevärd summa.

Modellkategori - Form

Sovsäckar kommer i lite olika former, men fallet generellt inom två kategorier: rektangulära säckar som förser dig med gott om utrymme och den mer slimmade mumie-designen.

Rektangulära Sovsäckar

Rektangulära sovsäckar är det mest populära alternativet, särskilt för de som primärt använder det under campingförhållanden. Dessa alternativ förser dig med mer utrymme att röra dig på inuti sovsäcken, och kan oftast öppnas upp hela vägen ner till slutet för att kunna användas som ett täcke för en eller två personer.

Dessa alternativ saknar ofta isolering och skydd för huvudet, så det är viktigt att planera med det i åtanke. En campingkudde kan fungera mycket bra för att skydda och stödja ditt barns huvud under natten. Detta är ännu viktigare under kallare klimat då du vill undvika att ligga direkt mot den kalla marken.

En nackdel med rektangulära sovsäckar är att de oftast är större, vilket innebär att de väger mer och tar upp mer utrymme i ryggsäcken. Detta kan vara problematiskt om du planerar en vandringstur med den lilla, då det är mer vikt och packning du behöver bära med dig.

Mumie-formade Sovsäckar

Den här sovsäcksvarianten är speciellt utformad för att ta upp så lite utrymme som möjligt, och därmed även sänka vikten av sovsäcken. Den gör detta genom att ta bort material vid axlar, höfter och fötter för att få en form som efterliknar din kropp.

Fördelen med ett avsmalnande snitt är att det inte finns något extra utrymme för kyla att smyga sig in. Och med en kvalitetshuva som du drar runt huvudet kan du verkligen maximera potentialen för temperaturklassificering. Om du befinner dig på högre höjder eller i kallare temperaturer är en mumiesovsäck ett utmärkt alternativ.

mumieformad barnsovsäck

Beroende på hur ditt barn brukar sova kan båda modellerna fungera bra. Tenderar de att sova mer utbrett, och inte gillar att bli begränsade i deras rörelseförmåga, kommer en rektangulär modell förmodligen passa bättre än en mumie-formad.

Temperaturmått

En annan viktig detalj att tänka på inför ditt val av sovsäck för ditt barn är hur varm den är. Vilken typ av temperaturhantering din sovsäck kan bidra med är förmodligen den viktigaste faktorn att ta i beaktning om du planerar att använda den under vintern.

Det sista du vill ska hända är att ditt barn fastnar med ett alldeles för tunn och sval sovsäck under vinterklimat, och ligger och huttrar hela natten i tältet. Du kommer lika snabbt att märka av klagomål om barnet har en för tjock och värmande sovsäck under varmare sommartemperaturer.

Att hitta en sovsäck med bra temperaturreglering, och som är tillräckligt isolerat för att skydda ditt barn under de förhållanden du planerar att vistas i.

I slutändan så finns det en rad olika faktorer och variabler som kommer att påverka hur varm ditt barn kommer att vara i sovsäcken, bland annat:

 1. Ditt barns kroppstemperatur generellt
 2. Om de använder ett liggunderlag eller inte (och vilken typ)
 3. Temperaturen utomhus
 4. Fruktighetsgraden
 5. Vind
 6. Hur många individer som sover i samma tält

Att använda sig av temperaturmått kan ge dig en bra indikation över en viss sovsäcks förmåga att hantera kyla, men du behöver inte ta det som hård fakta. Dessa mått är ofta ganska optimistiskt satta, och testade under optimala förhållanden.

Hur Du Väljer Rätt Barnsovsäck För Vinteraktiviteter

För att välja rätt barnsovsäck för vinteraktiviteter bör du först försöka få en uppfattning om den allra kallaste temperaturen som du kommer att uppleva under natten. När du har den siffran är det en bra idé att lägga till en liten buffert (vi gillar 5-7 grader extra) för att undvika att ditt barn fryser.

kall vinter sovsack

Om du planerar att enbart använda denna sovsäck under vintern kan du självklart gå med ett mycket värmande och skyddande modell som tål de allra kallaste av temperaturer.

Men detta kommer också oftast till ett högre pris, då ytterligare isolering från kyla kostar extra att tillverka. Vet du med dig att du aldrig kommer att campa i temperaturer under -10, kanske du inte behöver det alternativet som har en komforttemperatur på -20.

Fyllning Och Isolering

Vad sovsäcken är fylld med och hur fyllningen fördelas har stor betydelse för både sovsäckens vikt och dess värmeförmåga. De vanligaste fyllningarna är dun och syntet, och i några få modeller används en kombination av båda två.

Sovsäckar i Syntet

Sovsäckar lämpliga för campingutflykter domineras primärt av syntetiska alternativ på grund av dess praktiska användningsförmåga och prisvärda design. Eftersom vikt och packbarhet inte spelar lika stor roll vid lättare campingutflykter är den helt enkelt bättre att gå för en billigare sovsäck i syntet istället för dun.

Majoriteten av sovsäckarna som använder sig av ett syntetiskt material fylls av polyester, vilket är ett slitstarkt och relativt billigt material. Dessa kommer oftast i två olika varianter med antingen korta eller långa polyesterfiber.

Sovsäckar i Dun

Det andra alternativet till syntetisk fyllning är en fyllning av dun - vilket kommer från antingen en gäss eller ankor. Dess sovsäckar förser dig med den bästa värmegivande förmågan sett till dess vikt, och är oftast mycket lätta att packa ner till en liten storlek. Detta har gjort det till ett mycket populärt alternativ för vandrare över hela världen.

Men det är inte riktigt ett mirakel: dun är inte särskilt andningsbart och förlorar lätt sin fluffighet när det blir blöt, vilket innebär att det inte längre kan hålla dig varm. Men så länge det dunet inte blir fuktigt, och lyckas behålla sin volym, kommer det att hålla dig mycket varm, även under de kallaste temperaturerna.

Vikt Och Packbarhet

Vi har berört både vikt och packbarhet något i förhållande till vilken fyllning ditt barns sovsäck har, men det finns även andra faktorer som kan påverka den totala vikten och packförmågan av en sovsäck.

barnsovsäck vikt och portabilitet

Men vare sig vikten ens är något du behöver bekymra dig för kommer primärt att dikteras av hur du väljer att använda den. Campar du i ett familjetält, där du har kört ut till lägerplatsen med en bil eller liknande, behöver du inte riktigt bekymra dig om varken vikten eller packbarheten av ditt barns sovsäck.

Men om du planerar att gå mycket längre sträckor med all packning på ryggen kan varje gram och centimeter spela roll. Som vi nämnt tidigare kommer de bästa alternativen av lätta sovsäckar att vara mumieformade alternativ som använder sig av en dunfyllning.

Syntetiska sovsäckar är vanligtvis tillverkade av tjockare tyg och kräver mer isolering för att ge tillräcklig värme, vilket kan leda till en överraskande stor packvolym och vikt.

Vi rekommenderar alltid att du tar en närmare titt på dessa mått innan du bestämmer dig, oavsett om du planerar att vandra eller campa, för att ge dig en bättre uppfattning över dess storlek och vikt.

Linning Och Komfort

Insidan av ditt barns sovsäck kommer vara en avgörande faktor i hur bekväm den är att ligga i, och kan variera kraftigt från modell till modell. Vi har generellt funnit att komfort och pris ofta är direkt korrelerat med varann.

Vissa alternativ kommer med en luftig linning i flanell, medans andra har mjukare material såsom fleece. De dyrare alternativen har ofta en högre kvalitet och bekvämare linning. Många väljer istället billigare modeller, särskilt om de inte är ute och utnyttjar den särskilt ofta.

Dragkedja

Olika typer av sovsäckar kommer ofta att ha olika funktionalitet när det kommer till dragkedjor. Mumieformade alternativ kommer ofta med en dragkedja som är 3/4 av längden på sovsäcken, vilket betyder att du inte kan öppna upp de hela vägen för att användas som täcke, eller i kombination med en annan sovsäck.

dragkejda barnsovsäck

Vissa sovsäckar kommer helt utan möjligheten att öppna upp de, men dessa tenderar inte att vara särskilt populära. Den smala huvudöppningen gör det både krångligt och tidskrävande att komma in och ut ur sovsäcken, men det bidrar däremot till en bättre värmeisolering.

För barn rekommenderar vi nästan alltid att ta ett alternativ som kan öppnas så mycket som möjligt, så länge det inte handlar om riktigt små barn. Det ger de möjligheten att öppna upp den efter behov om de känner sig varma under natten, eller att dra upp kedjan om de känner sig kalla.

Ett bra tips är att alltid se till att blixtlåsen är lätta att använda, särskilt för yngre barn som kan ha svårt att hantera kluriga knappar eller blixtlås.

Extra Funktionalitet

Majoriteten av sovsäckar är minimalistiska i sin design, men det finns en del extra funktionalitet i vissa av de dyrare alternativen på marknaden.

Det vanligaste är förmodligen då de kommer med en inbyggd kudde eller liknande, som är perfekt för att förse ditt barn med lite extra bekvämlighet utan att behöva släpa med sig en separat campingkudde.

Många andra modeller kommer med en integrerad ficka för mindre saker som mobilen eller pannlampan, och extra dragrör runt kragen för att fånga in värme blir allt vanligare. 

Sovsäck - Tillbehör

Liners Och Kompressionspåsar

Om ditt barn tenderar att bli kall under natten, eller om du planerar en natt ute i ritkigt kallt väder, kan det vara en bra idé att lägga till en sovsäcksliner. De agerar i praktiken som ett extra lakan du har inuti sovsäcken.

Dessa liners är skapade av mjuka material såsom fleece, bomull, polyester, etc. och kan öka sovsäckens komfort- och extremtemperatur med 2-5 grader. Precis som ett vanligt lakan så agerar det också som ett skyddande lager mellan ditt barn och sovsäcken, vilket kan förlänga dess livslängd avsevärt.

sovsäckar liner

Detta är extra värdefullt om du har mindre barn, då de lätt kan stöka ner det. Ett extra skydd i form av en liner kan då sparar du mycket pengar och huvudvärk i längden.

Ett annat tillbehör som kan vara användbart, särskilt om du planerar att packa eller resa med ditt barns sovsäck, är en kompressionspåse. Dessa hjälper till att minska volymen på din sovsäck genom att komprimera den med hjälp av remmar, vilket kan få den att passa bättre i din ryggsäck.

Glöm Inte Liggunderlag

Om du någonsin har legat direkt mot marken under kallare väder, så vet du exakt hur viktigt det är att isolera dig själv från marken under dig med hjälp av ett liggunderlag. Detsamma är ännu viktigare i fall av barn.

Du kanske tror att en sovsäck räcker till, men det är viktigt att komma ihåg att när barnet ligger i den så kommer de att trycka ihop isoleringen (vilket särskilt är fallet vid dunfyllning), vilket påverkar dess förmåga att värma barnet och isolera de från marken.

Det är därför viktigt att välja ett bra liggunderlag eller campingmadrass som kommer att skydda de från marken, och som kommer att göra din campingupplevelse mycket bekvämare.

Under sommaren, om du har gott om utrymme i ett större familjetält, kan du använda dig av större luftmadrasser som inte har någon form av isolering. Men blir det kallt däremot, är det bättra att utnyttja ett liggunderlag eller campingmadrass med extra isolering från kylan.

Quilts För Barn?

De flesta av oss tänker nog endast på att använda sovsäckar för barn under campingresan, men det finns faktiskt andra val också. Quilts är ett annat populärt alternativ bland vuxna, och det finns faktiskt specifika quilts även anpassade för barn.

Dessa alternativ är oftast vårt förstahandsval om ni planerar en längre vandringsutflykt, då de ofta är lättare och mer packbara än sovsäckar. De kommer däremot kosta lite mer, och är inte lika effektiva under kalla klimat.

Men om ditt barn föredrar en mer täckliknande känsla under campingen, eller om du letar efter ett lättare och smidigare alternativ kan quilts för barn fungera perfekt.

Vanliga Frågor Om Sovsäckar För Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta om barnsovsäckar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om barnsovsäckar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa sovsäcken för barn?

Den bästa sovsäcken för barn är enligt vårt test Mammut Little, en mycket bekväm och justerbar sovsäck.

Vad kostar en sovsäck för barn?

En sovsäck kostar vanligtvis mellan 300 och 1000 kronor. Priset på dessa varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner.

Hur tvättar jag ett barns sovsäck?

De flesta sovsäckar kan tvättas i maskin, men det är alltid bäst att först kontrollera skötselanvisningarna. Om ditt barn har känslig hud kan du överväga att tvätta sovsäcken för hand.

När ska jag byta ut mitt barns sovsäck?

Du bör byta ut ditt barns sovsäck med några års mellanrum, eller tidigare om den börjar visa tecken på slitage.

Är det värt att köpa en kompressionssäck till mitt barns sovsäck?

En kompressionssäck kan vara användbar om du planerar att packa eller resa med ditt barns sovsäck, eftersom den hjälper till att minska sovsäckens volym genom att komprimera den med hjälp av remmar. Detta kan göra det lättare att få plats i ryggsäcken.

Sammanfattningsvis Om Sovsäckar För Vinter

Det finns inte en specifik sovsäck som kommer att passa allas förutsättningar och situationer. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och ditt barns situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.