5 Bästa Trailskor (2024): Bäst i Test

Bäst i test trailskor guide

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Om du tycker om att spendera tid utomhus ute på stigar och i naturen vet du att ett par bra skor är väsentliga. När det gäller trailskor kan det vara svårt att ta reda på vilka som är de bästa, och det kan variera stort från person till person beroende på springstil eller gångstil. Trailskor är faktiskt inte bara till för löpning, utan är också ett bra lättviktsalternativ ute på vandringen.

I den här guiden tar vi en titt på fem olika trailskor som garanterat kommer att göra dina utomhusaktiviteter bekvämare och roligare. Vi kommer också att ge några råd om vad du ska tänka på när du köper trailskor, samt recensioner av de enskilda produkterna. Så oavsett om du är en erfaren friluftsmänniska eller bara har börjat, läs vidare för att få de bästa rekommendationerna för trailskor från 2022.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Trailskorna Är:

1. Hoka One One Speedgoat 5 / Women's Speedgoat 5

Bäst i Test Trailskor


Hoka One One Speedgoat 5

Vikt Herr/Dam:

291 / 242 gram

Dämpning:

Max

Drop:

4 mm

Material:

Syntet

Ultralätta, Bekväma Och Högpresterande Trailskor

Hoka är ett av de mest välkända varumärken inom löparskor, men de har också lyckats mycket väl inom trailskokategorin med deras Speedgoat 5. Precis som många av Hokas andra skor har dessa en tjock dämpning, och den nyligen uppdaterade versionen kommer vissa fördelar.

Med en tjock fotsula på hela 33 mm vid hälen ger dessa skor dig maximal dämpning ute på stigarna, vilket underlättar längre rundor. Med en otroligt bekväm passform är detta helt klart vår testvinnare i år.

Men det finns ännu mer att älska med designen: enligt oss har Speedgoat en nästan perfekt balans mellan komfort, vikt, skydd och respons, oavsett om du springer korta eller långa sträckor, snabbt eller långsamt.

Den aggressiva yttersulan är lätt men klibbig med rejäla klackar (förbättrade i den senaste versionen), blått gummi och en Vibram Megagrip-blandning som håller bra på allt från torr smuts och lera till branta klippor. Den har en mindre drop på 4 cm vilket gör den ganska mångsidig och bra för de som landar på mellanfoten.

Speedgoat 5 var en ganska rejäl uppgradering från tidigare version, men det kvarstår ett mindre problem som kan uppstå. Är du ute och springer i mycket teknisk miljö kan det vara viktigt att känna av underlaget och marken lite bättre, vilket är svårt med denna modell tack vare den tjocka sulan på både häl och mellanfoten.

Allt som allt är dessa trailskor våra absoluta favoriter när det kommer till en bra allround trailsko som passar de flesta lättare situationer. Denna prestation kommer däremot till ett dyrare pris än många andra modeller.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväma
 • Ultralätta
 • Bra grepp och dämpning

NACKDELAR

 • Dyra
 • Tjock mellanfot vilket kan vara lite jobbigare i teknisk terräng

2. Altra Men's Lone Peak 6 / Women's Lone Peak 6

Bästa Bekväma Trailskor


Bästa Bekväma Trailskor

Vikt Herr/Dam:

300 / 248 gram

Dämpning:

Mellan

Drop:

0 mm

Material:

Syntet

De Ikoniska Trailskorna Med Maximal Bekvämlighet

Om du är en av de otaliga trailrunners som lider av tryckpunkter, smärta och blåsor som uppstår på grund av dåligt passande skor, är den här trailskon för dig. Altras Lone Peak, som populariserades av barfotalöparrörelsen, är utan tvekan den mest ergonomiska och bekväma trailskon på marknaden.

Med en helt platt fotbädd (ingen drop mellan häl och tår) och extra rymlig tåbox gör Lone Peak att foten kan stanna i sin naturligt platta och utspridda position, vilket är goda nyheter för bredfotade löpare eller de med särskilt kräsna fötter. Vi har rekommenderat den här skon till dussintals vänner och bekanta som har slagit sig fram med mer traditionella skor (inklusive breda versioner av modeller som Hoka Speedgoat), och vi har bara hört positiva saker om den.

Altras senaste modell (Peak 6) är ingen gigantisk uppgradering till tidigare versioner, men de har däremot inkluderat ett uppdaterat skosnöresystem som bidrar till en smidigare och bättre justerbarhet.

En av de punkter där Altra fått kritik tidigare har varit Lone Peaks breda passform, vilket gör att vissa finner det svårt att springa med de över stenig och tuff terräng. Det nya systemet gör det lättare att täta till passformen så den sitter närmare runt foten, vilket i våra ögon är en fantastisk uppgradering.

Med det sagt är Altra Lone Peak 6 inte för alla. Eftersom det är en mycket platt trailsko kan många uppleva att det känns onaturligt att springa i, särskilt för de med smalare fötter. De är också relativt dyra (de kostar strax under vår testvinnare Hoka One One Speedgoat 5) så om du sitter på en tajt budget kan andra alternativ vara bättre.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväma med naturlig passform
 • Robust konstruktion
 • Perfekt för bredare fötter

NACKDELAR

 • Ganska dyra
 • Kan kännas något stora i storleken för vissa

Bästa Trailskor Med Gore-Tex

Vikt Herr/Dam:

340 / 290 gram

Dämpning:

Mellan

Drop:

10 mm

Material:

Syntet

Vattenavvisande Trailskor Med Gore-Tex För Mjukt Och Lerigt Underlag

Letar du efter ett par trailskor som fungerar mycket bra för de som gillar att springa etablerade stigar med minimal tekniskt terräng. Där Speedcross verkligen visar sin fulla funktionalitet är däremot då underlaget är mjukare - såsom lera eller snö.

I dessa situationer vill du ha ett par trailskor med en gummisula (Speedcross använder en kombination av gummi och skum) med långa och utspridda dobbar som skapar ett starkare grepp varje gång du stödjer dig mot marken.

Salomons Speedcross 5 sätter standarden för den här kategorin och kombinerar massiva 6-millimeter pilformade dobbar under gummisulan med en stödjande och välsittande överdel för imponerande kontroll under rörelse. Lägg till en tjock mellansula, ett snörningssystem med enkel dragning och ett robust men ändå ganska lätt chassi, och du får en av de mest kapabla spårdesignerna, oavsett om din löprunda tar dig över snö, sand eller våta löv och tjock lera.

Den stora dropen från häl till tå (hela 10 millimeter) gör att skon kan kännas något obekväm för någon som landar mycket på främre delen av foten och som kanske är van vid en mindre höjdskillnad. En annan nackdel är att dessa helt enkelt inte presterar särskilt bra på hårdare underlag, då den aggressiva designen kan kännas överdriven på asfalt, grus eller liknande.

Är du inte lika intresserad av att köpa ett par trailskor med Gore-Tex så finns även den populära Speedcross modellen utan Gore-Tex. Detta par är något billigare och lättare än Gore-Tex-modellen, men presterar inte alls lika bra i regn och våta förhållanden.

Med det sagt är Speedcross redan en mycket prisvärd modell, så vi rekommenderar ofta att gå för Gore-Tex-modellen om du planerar att springa under vinter eller våta förhållanden.

FÖRDELAR

 • Billiga
 • Ganska lätta och smidiga
 • Justerbar längd

NACKDELAR

 • Sämre kvalité och konstruktion
 • Inte de bekvämaste att använda

4. Saucony Peregrine 12 Men / Saucony Peregrine 12 Women

Bästa Multifunktionella Trailskor


Bästa Multifunktionella Trailskor

Vikt Herr/Dam:

275 / 235 gram

Dämpning:

Mellan

Drop:

10 mm

Material:

Syntet

Lätta Och Smidiga Trailskor Som Fungerar Bra I Många Förhållanden

Även om det finns specifika trailskor som fungerar bättre på olika underlag, så är Saucony Peregrine 12 ett par trailskor som klarar sig riktigt bra i nästan alla typer av terräng. Detta beror främst på skons design som är en kombination av smidighet och stabilitet.

Sauconys Peregrine har varit en av våra allroundfavoriter i flera år och har utmärkt sig i de flesta kategorier som är viktiga: grepp, passform, skydd och vikt.

Vi älskar Peregrine's tandliknande slitbana som greppar allt från våta stenar till hårdpackad jord, tillsammans med det extra tåskyddet under foten av förfotens. Den välbalanserade PWRUN-mellansulan är också stabil men ändå lyhörd i terräng med en tillräckligt hög dämpning för att hålla dig bekväm i några timmar på stigen.

Och med den nyaste "12"-versionen fick ovandelen en fullständig översyn, där de flesta av överlappningarna har tagits bort för att få en stretchig, fotnära passform som är ännu lättare än den tidigare versionen.

Vi gillar den lägre dämpningen som denna sko bidrar med, särskilt om vi inte springer allt för mycket över riktigt tuff och teknisk terräng, vilket är en av de huvudsakliga anledningarna till att dessa är så multifunktionella. Vi vet däremot att många föredrar ett par trailskor med mer dämpning, så är du en av de rekommenderar vi istället någon annan modell på denna lista.

Allt som allt är det däremot ett mycket effektivt par av trailskor som fungerar under många olika förhållanden. I och med det mycket rimliga priset, gör det detta alternativ mycket populärt för individer som letar efter ett par skor att använda året runt.

FÖRDELAR

 • Prisvärda
 • Bra prestation på många underlag
 • Bekväm med minimal dämpning

NACKDELAR

 • Vissa föredrar mer dämpning

Bästa Trailskor Med Starkt Grepp

Vikt Herr/Dam:

260 / 210 gram

Dämpning:

Mellan

Drop:

4 mm

Material:

Syntet

Ultralätta Trailskor Med Bra Passform Och Starkt Grepp

Detta är ett par trailskor som är designade för att ge dig bästa möjliga kontroll och grepp under rörelse. De har en mycket smalare profil än andra trailskor på marknaden, vilket bidrar till en bra prestationsnivå och flexibilitet när marken är ojämn.

Detta tillsammans med de rejäla dobbarna och missiongrip-sulan gör att du kan känna dig säker i varierad terräng, då dessa trailskor ger dig mycket bra grepp och kontroll. Passformen är också en styrka, då skorna sitter tajt på foten utan att kännas obekväma. De sitter däremot ganska tajt runt foten, så det kan vara något att tänka på om du är bredfotad.

Men den största fördelen med Cloudventure Peak är dess otroligt lätta vikt. Med en vikt på bara 260 gram, eller 210 för kvinnor, känns det nästan som att flyga fram över spåret. För att uppnå denna lätta vikt har man däremot behövt offra vissa kvalitetspunkter.

Det innebär att den övergripande konstruktionen och chassit av dessa skor är minimalt designade, vilket ofta leder till mindre hållbarhet i det långa loppet. Det tunna tyget är heller inte lika slitstarkt som många andra alternativ, och klarar heller inte regn och vatten särskilt bra.

FÖRDELAR

 • Ultralätta
 • Bra greppstyrka på spåret
 • Bra passform

NACKDELAR

 • Mindre robust design än många andra alternativ
 • Klarar inte vatten särskilt bra

Trailskor - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Vikt Herr/dam

Dämpning

Drop

Material

1995 kr

291 / 242 gram

Max

4 mm

Syntet

1849 kr

300 / 248 gram

Mellan

0 mm

Syntet

1128 kr

340 / 290 gram

Mellan

10 mm

Syntet

1595 kr

275 / 235 gram

Mellan

10 mm

Syntet

1695 kr

260 / 210 gram

Mellan

4 mm

Syntet

Trailskor - Köptips

När det gäller att hitta de bästa trailskorna finns det en del faktorer att tänka på. Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper dina stavar, från komforttips till de olika typerna som finns på marknaden.

Rätt Skor För Rätt Miljö

Vi skulle kunna klumpa ihop olika trailskor i diverse kategorier utifrån användningsområde och styrkor. I slutändan handlar det om att hitta ett par som fungerar bra med din personliga springstil, vart och hur du springer, samt andra personliga preferenser.

Vissa skor kanske presterar bättre under våta förhållanden, medans en modell med maximal dämpning som Hokas Speedgoat passar perfekt för längre distanser.

springa skor trailskor

Vad de allra flesta letar efter, är däremot ett par trailskor som är lätta och bekväma att använda i många olika situationer och förhållanden. Trailskor går inte riktigt att kategorisera, då det handlar mycket mer om att hitta vilket par som känns bäst för dig.

De bra nyheterna är att de flesta moderna trailskorna av bra kvalité presterar bra i en mängd olika situationer, och bör således fungera bra för de flesta.

Om du har särskilda krav på en sko, till exempel om du vill gå väldigt långt, väldigt snabbt eller väldigt långt bort, bör du däremot börja tänka efter. Det är här specialistskorna kommer in, som vi beskriver i detalj ovan.

Det kan kännas som ett stort beslut att välja trailskor, men det är förhoppningsvis inget du behöver oroa dig om i framtiden, då många föredrar att använda samma par år efter år.

Vikt

Vikten av dina trailskor kommer att spela en avgörande roll i dess prestation och bekvämlighet - och är något vi värderar högt.

Generellt sagt kan man säga att lättare och mer minimalistiska skor ofta presterar bättre när det kommer till smidighet och fart. Tyngre modeller har oftast mer dämpning och en mer stabil konstruktion, vilket förser dig med en ökad stabilitet och bekvämlighet i tuffare terräng.

dam bästa trailskor

Vad som passar dig bäst handlar mycket om preferens och vart du planerar att springa, men vi rekommenderar ofta att försöka hitta ett bra alternativ i mitten om du känner dig osäker på vad du har för behov.

Vi anser att de bästa trailskorna på marknaden är de som erbjuder en bra balans mellan vikt och komfort.

Grepp

En av de viktigaste egenskaperna med trailskor är deras greppförmåga, men hur kraftfull denna är kan variera stort mellan modeller. Precis som vi nämnde ovan kommer en viss skos greppstyrka att vara nära sammankopplat till dess primära användningsområde.

Trailskor designade för lättare trailrunning kommer att ha en mer minimalistisk sula med minimal greppstyrka, medans ett par trailskor för tuff terräng ofta har en större mer robust sula och greppstyrka.

De lättare alternativen bidrar oftast till en enklare löpstil (i och med att de väger mindre), men presterar sällan bra på sten, trä eller lera. Mer robusta alternativ är däremot designade för bergsterräng och kan därför hantera halare underlag bättre.

Återigen rekommenderar vi att du hittar en modell i mitten om du är osäker på dina specifika springbehov.

Dämpning

En annan viktig faktor som vi redan har pratat om en del är trailskons dämpningsförmåga, dvs. hur mycket vaddering den har i sulan. Detta brukar ofta kallas för skons vaddering, vilket då motsvarar hur mycket vaddering/dämpning det finns i hälen.

Olika trailskor har olika mycket dämpning, och bör framför allt dikteras utifrån vart och hur långt du planerar att springa. För långdistanslöpning kan extra vaddering vara mycket värdefullt, men kanske inte är lika optimalt för kortare turer.

trailskor dämpning skor

Stigen och underlaget har också en avgörande roll, då hårdare material ofta kräver mer dämpning. Planerar du att springa på skogsstigar med mjukt underlag behöver du däremot knappt någon dämpning alls, där detta snarare kan vara en nackdel och skaderisk.

Minimalistiska modeller har en väldigt liten häl med lite EVA-skum, vilket bidrar till en lätt och smidig känsla med foten nära marken. Nackdelen med dessa modeller är däremot att de kan orsaka viss obehag (och träningsvärk) om du springer längre perioder.

På motsatt sida har vi mer extrema trailskor som Hokas Speedgoat 5, med en stor dämpning som passar utmärkt för tillfällen du behöver springa långt. Det kommer kännas superbekvämt, men du kommer knappt att känna av marken under dina fötter, vilket distanserar dig från stigen och ökar chansen att trampa snett.

Båda typerna har som sagt sina för- och nackdelar, men återigen tror vi att de flesta kommer att uppskatta ett par trailskor som presterar okej i båda situationerna.

Drop - Häl Till Tå

En skos drop är höjdskillnaden din fot sitter i, från häl till tårna. Detta är en sån där funktion som inte många tänker på förutom de riktigt dedikerade löparna, men som kan ha en viss påverkan på din teknik. Beroende på hur du löper kommer olika höjdskillnader att vara fördelaktiga.

De flesta bra allround alternativen har en drop mellan 4-8 millimeter, vilket passar perfekt för de flesta som landar på hälen eller mellanfoten när de springer.

Vissa alternativ har däremot inte någon drop alls (Altra ovan är ett sådant exempel), vilket passar bra för individer som landar på mellanfoten eller fotens framsida.

trailskor drop

Sen finns det till slut de alternativ som har en drop på 8-10 millimeter, vilket passar bättre för de som landar på hälen samt de som springer i mycket tuff terräng.

I slutändan handlar det om dina personliga preferenser och vad du känner dig mest bekväm med. Nu för tiden tenderar många att luta sig mer åt alternativ med en lägre drop, eller till och med utan drop helt och hållet - i alla fall när det kommer till löpning.

Experimentera för att se vad som känns bäst för dig, men undvik att göra allt för drastiska ändringar för snabbt för att minimera skaderisken.

Stabilitet Och Konstruktion

Något som spelar en avgörande roll i trailskor - i jämförelse med klassiska löparskor - är att de behöver förse dig med god stabilitet när du rör dig snabbt över tuffare terräng.

Att använda ett par ultralätta och minimalistiska löparskor ute i skogen längs med stigar har en stor chans att sluta illa. Majoriteten av de moderna trailskorna förser dig däremot med tillräckligt stabilitet för fotleden så du minskar chansen att trampa snett.

Allt börjar med en bred och stabil bas, vilket är stabilt nog att klara av hårdare och mer ojämnt underlag. Chassit, som går längs omkretsen av skons bas, är förstärkt på trailrunners för att skapa en extra solid bas.

Det finns även vissa tillverkare som har valt att ta det ett steg längre, där de har en typ av exo-skelett av plast som bidrar med ytterligare stabilisering.

Hur stabil en viss trailsko är kommer vara nära kopplat med det avsedda användningsområdet. Billigare och mer minimalistiska modeller avsedda för enklare stigar behöver inte samma stabilitet som trailskor för bergaktiviteter eller tävling.

Vattensäkra Trailskor

Om du har varit ute och sprungit i naturen har du förmodligen råkat på ett tillfälle då dina fötter, strumpor och skor blivit dyngsura. Regn och dåligt väder brukar vanligtvis inte stoppa trailrunners, vilket är varför många av de bättre trailskorna (i vår mening) ofta är eller kommer i en vattensäker version också.

vattensäkra trailskor

Dessa alternativ har ett extra lager av vattensäkert och andningsbart membran (oftast Gore-Tex) mellan de andra tyglagren. Detta tillåter svett och fukt att transporteras ut ur innerskon, samtidigt som det håller regn och fukt borta utifrån.

Den enda nackdelen med dessa alternativ är att de väger lite mer, även då det är försumbart. De kostar också oftast någon hundralapp mer, så är du på en tajt budget kan alternativen utan Gore-Tex vara att föredra.

Vissa av de kan också ha en dålig påverkan på skons ventilationsförmåga. Tenderar du redan att bli varm om fötterna, och springer framför i varmare klimat kan det vara värt att gå för ett par trailskor som helt enkelt inte är vattenavvisande.

Vi här i Sverige behöver däremot ge oss ut i vinterklimat om vi vill hålla igång formen, och i dessa tillfällen är det otroligt bekvämt och användbart att utnyttja ett par skor som har ett sådant vattenavvisande membran.

Ventilation Och Andningsförmåga

Som vi precis pratade om är det viktigt att dian trailskor bibehåller en bra andningsförmåga, för att du ska slippa att allt för mycket svett byggs upp. En bra trailsko har välventilerade överdelar som låter dina fötter andas, samt en förmåga att transporterar bort fukt.

Båda dessa faktorer är viktiga om du vill undvika blåsor och obekväma förhållanden för dina fötter.

Många av våra toppval använder sig av lättare och tunnare tyger, där nylon mesh är ett mycket populärt val tack vare dess goda ventilationsförmåga. De tunnare tygerna är däremot inte lika hållbara, men många tillverkare försöker att motverka detta genom att väva detta tyget tätt.

De trailskor som istället använder sig av mer syntetiska och tjockare tyger kommer att ha en sämre andningsförmåga, men är generellt sett mer slitstarka och hållbara.

Tåskydd

Att springa trailrunning innebär rimligtvis att du utsätter dig själv för tuffare terräng och hinder än vad du finner längs med vägar. Det innebär således att du behöver extra skydd från dina skor, och tårna är extra utsätta.

tåskydd tåbox trailskor

Nästan alla trailskor har någon form av tåskydd, vilket ofta är ett mindre gummiskydd vid tårna som kan absorbera träffar ganska väl.

I och med att trailskor är lättare än vandringsskor, är tåskyddet också mindre. Det innebär att de inte klarar lika mycket som vandringsskor, men bör skydda dig väl från att råka slå i tårna mot något hårdare objekt.

Rock Plates

Precis som tåskydd, används så kallade "rock plates" för att isolera din fot från vassa och hårda stenar eller liknande. Denna platta är vanligtvis liten, och är placerad i mitten av mellanfoten och framfoten.

Dessa plattor kan variera i storlek, tjocklek och material, och hur mycket extra vaddering du behöver beror till stor del i vilken terräng du planerar att springa i. Längre sträckor och tuffare terränger kan dra större fördelar av en tjockare platta.

Oavsett är det en bra funktion att ha på trailskor, då de bidrar till ytterligare skydd och stabilitet, utan att väga särskilt mycket.

Skosnören

Skosnöret och det system som används för att fästa foten är oftast något som många ignorerar. Även då det inte är det första vi tittar efter i ett par trailskor så finns det faktiskt skillnader mellan modeller, där vissa är bättre än andra.

De flesta skorna har en vanlig uppsättning av skosnören, men vissa märken som Salomon använder sig av ett Quicklace-system. Genom en smart och väl genomtänkt design kan du snabbare knyta upp skosnören, där allt du behöver göra är att dra i det enda snöret för att spänna skosnöret.

skosnören trailskor

Den enda nackdelen med dessa system är att du inte kan fästa skosnöret hårdare på vissa delar av skon, om du vill specialanpassad passformen.

Trailskor På Asfalt Och Vägunderlag

För de flesta av oss involverar vissa delar av vår löpning en del springande på asfalt och vägar. Problemet är däremot att trailskor inte är designade för att springa på ett så hårt underlag med sina tjocka gummisulor och robusta konstruktion. De kommer helt enkelt att kännas tunga och osmidiga.

Det finns däremot vissa hybrider på marknaden, som försöker att prestera både på asfalt och på skogsstigar. Vissa lyckas bättre än andra, men i nuläget tycker vi inte dessa modeller presterar tillräckligt bra ute i naturen för att jämföras med alternativen på denna lista.

De kommer heller inte prestera på topp på asfalt, vilket resulterar i ett mediokert resultat för båda typerna av underlag.

Trailskor För Vandring Och Dagsturer

Många har på senare tid börjat använda sig av trailskor när de är ute och vandrar, särskilt bland ultralätta vandrare och de som bara är ute under en eller två dagar.

Det är lätt att förstå varför de har blivit så populära, då de är både lätta och smidiga, samtidigt som de förser dig med en stabil konstruktion och bra grepp ute på stigen.

En trailsko är inte dock designad för att ersätta en vandringssko, och det finns många lägen där trailskor är att föredra framför vandringsskor.

Det enda att tänka på är om du planerar att ha en stor packning, då det är viktigare med en rejäl och stabil sko, eller till och med vandringskängor. Har du en stor vandringsryggsäck fullpackad med 70 liter kan det därför vara ett dåligt val att använda trailskor.

Vanliga Frågor Om Trailskor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av trailskor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av trailskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är de bästa trailskorna?

De bästa trailskorna är enligt vårt test Hoka One One Speedgoat 5 / Women's Speedgoat 5, en mycket bekväm och bra allroundmodell för många situationer.

Vad kostar trailskor?

Ett par robusta trailskor kommer att kosta dig mellan 1000-2000 kronor. MEd det sagt finns det alltid billigare och dyrare modeller med sämre/bättre prestation.

Finns det trailskor för både män och kvinnor?

Ja, det gör det. I vårt test av trailskor har vi tagit med både herr- och dammodeller, så att du kan hitta den trailskon som passar dig bäst.

Vad är trailskor bra för?

Trailskor är främst avsedd för användning ute i naturen, på stigar och stigar. Men många använder dem även för löpning och vandring på asfalt och vägar.

Vad är skillnaden på trailskor och vandringsskor?

Det finns stora skillnader mellan trailskor och vandringsskor. Trailskor är ofta lättare och smidigare, medan vandringsskorna har en mer stabil och rejäl konstruktion.

Går det att förhindra att få in skor, skräp eller vatten i skorna?

För att förhindra att onödigt skräp, mindre stenar, eller till och med vatten tar sig in i skon genom fotöppningen, kan du använda dig av en damasker. Det finns modeller som är speciellt utvecklade för trailrunning som fungerar perfekt.

Sammanfattningsvis Om Trailskor

Det finns inte ett specifikt par trailskor som kommer att passa allas förutsättningar och situationer. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 56

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.