5 Bästa Regnställ: Bäst i Test (2024)

bästa regnställ bäst i test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: juli 2024

Det finns inget värre än att hamna i ett skyfall utan rätt regnkläder. Oavsett om du är man eller kvinna är det viktigt att du har rätt skydd när vädret blir sämre.

I den här guiden tar vi en titt på fem av de bästa regnställen på marknaden idag. Vi ger också några tips om vad du ska titta på när du gör ditt köp, så att du kan hitta det perfekta setet för dina behov. Håll dig torr där ute!

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Regnställen Är:

 1. 1
  Bäst i Test Regnställ: Urberg Malme PU Rain Set Unisex - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Billiga Regnställ: Tretorn Packable Rainset - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Premium Regnställ: Helly Hansen Waterloo Regnställ - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Regnställ För Cykling: Didriksons Bioko Unisex Set - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Regnställ För Jakt & Fiske: Pinewood Tornado Extreme - Läs Recension

1. Urberg Malme PU Rain Set Unisex

Bäst i Test Regnställ


Bäst i Test Regnställ

Material:

100% PU Polyester

Vattenpelare:

3000 mm

Vikt:

992 g

Mångsidigt, Simpelt Men Effektivt Regnställ För Olika Aktiviteter

Om du är på marknaden efter ett prisvärt, effektivt och någorlunda snyggt regnställ är Urbergs Malme förmodligen något för dig. För under 1000 kronor får du matchande regnjacka och regnbyxor, som tillsammans håller dig torr under regn.

Den kommer i en unisex-modell för både dam och herr i slitstarkt polyester med en PU-beläggning, vilket är något vi ser i de flesta regnställen. Vad som urskiljer Urberg från resten är dess otroliga kvalité, samt urval av olika färger. För ett regnställ i denna prisklass får du nämligen mycket för pengarna, då du kan förvänta dig att detta regnställ bör hålla i många år framöver.

I förhållande med dyrare regnjackor kostar detta en fjärdedel så mycket, och även då du inte får samma typ av prestanda, räcker detta sett gott och väl för de flesta vardagliga situationer du kan befinna dig i.

De olika färgerna gör det också möjligt för dig att välja en modell som passar dig och din personlighet, något som man sällan får uttrycka bland andra tråkiga regnkläder. Den kommer också med fickor både på jackan och byxorna, och huvan kan tas av vilket är ett extra plus.

Även då det är en prisvärd modell, är detta regnställ fortfarande ganska mycket dyrare än budgetmodeller såsom Tretorn, vilket kostar hälften så mycket. Men letar du efter något mer beständigt och hållbart så kommer den extra investeringen vara värt det på sikt.

FÖRDELAR

 • Kommer i många snygga färger
 • Avtagbar huva
 • Slitstrark och hållbar konstruktion

NACKDELAR

 • Något dyrare modell

2. Tretorn Packable Rainset

Bästa Billiga Regnställ


Bästa Billiga Regnställ:

Material:

100% PU Polyester

Vattenpelare:

3000 mm

Vikt:

764 g

Regnställ Med Sportig Design Och Extra Ventilation

Det här regnstället från Tretorn är tillverkad av polyester med en PVC-fri PU-beläggning, och kommer till ett mycket attraktivt pris under 500 kronor. Till skillnad från Tretorn populära regnjacka kommer detta regnställ i ett stretchigare material som ger dig god rörelsefrihet, och den har dessutom extra ventilationspaneler under armarna för att förhindra att du blir för svettig.

Tretorn Packable Rainset är en av de mest prisvärda regnjackorna på marknaden, och den är också en av de mest kompakta och lättast att packa ner. Den kan enkelt packas ihop i dess egna jackficka till en påse så att du kan ha den i din ryggsäck eller bil utan att ta upp för mycket plats.

Även om den här regnstället är billigare än de flesta är den fortfarande tillverkad av högkvalitativa material som skyddar dig från elementen. Vattenpelaren är 3000 mm, vilket är mer än tillräckligt för att hålla dig torr i ett lättare regn. I förhållande till de dyrare modellerna däremot, kan du inte förvänta dig samma typ av hållbarhet.

Men om du letar efter en prisvärd och praktisk regnjacka är Tretorn Packable Rainset ett utmärkt alternativ. För oss herrar kan storleken vara lite smal, så planerar du att använda detta regnställ för cykling, vandring eller liknande aktiviteter rekommenderar vi att du använder en större storlek.

FÖRDELAR

 • PVC-fri PU
 • Kan packas enkelt och kompakt
 • Stretchigt material som förser dig med bra rörelsefrihet

NACKDELAR

 • Lite mindre i storleken
 • Inte samma typ av hållbarhet som dyrare modeller

3. Helly Hansen Waterloo Regnställ

Bästa Regnställ För Cykling & Vandring


Helly Hansen Waterloo Regnstall

Material:

Helly Tech-tyg

Vattenpelare:

3000 mm

Vikt:

1200 g

Mycket Effektivt Och Bekvämt Regnställ i Premiumsegmentet För Aktiva Äventyr

Helly Hansen Waterloo Raincoat är tillverkad av varumärkets eget Helly Tech-tyg, som är ett robust och slitstarkt material som tål mycket slitage. Det här regnstället är också utformad med extra starka sömmar och dragkedjor för att förhindra att vatten sipprar in, och den har en vattenpelare på 3000 mm.

En av de bästa sakerna med den här regnstället är dess goda andningsförmåga, som hjälper dig att hålla dig sval och bekväm även när du svettas. Ventilationspanelerna under armarna är särskilt effektiva för att förhindra att du blir för varm och svettig.

Även om det är ett av de dyraste regnställen på marknaden är Helly Hansen Waterloo Raincoat värd investeringen om du letar efter en hållbar regnjacka av hög kvalitet. Det är ett utmärkt val för aktiva äventyr som cykling, vandring eller löpning. Det krävs inte mycket mer än några minuter i detta regnställ för att märka skillnaden från billigare modeller på marknaden såsom Tretorn.

Om du letar efter ett förstklassigt regnställ med utmärkt andningsförmåga är Helly Hansen Waterloo ett utmärkt alternativ. Det är dock en av de dyraste modellerna på marknaden, så är du på en tajt budget finns det mer budgetvänliga alternativ.

FÖRDELAR

 • Bra andningsförmåga
 • Extra förstärkta sömmare och dragkedjor
 • Robust och hållbar

NACKDELAR

 • Dyr

4. Didriksons Bioko Unisex Set

Bästa Vattentäta Regnställ


Didriksons Bioko unisex set

Material:

100% PU Polyester

Vattenpelare:

5000 mm

Vikt:

1290 g

Mycket Vattentätt Regnställ För Dagar Med Kraftfullt Nedfall

Didriksons Bioko Unisex Set är en mycket vattentät regnjacka med en vattenpelare på 5000 mm. Den är tillverkad av 100 % polyuretan och 100 % polyester, vilket gör den ganska tung och mindre komprimerbar än andra modeller. Detta innebär dock också att det är en av de mest robusta regnställen på marknaden, och det reflekteras även av dess vikt. 

Denna regnjacka har extra starka sömmar och dragkedjor för att förhindra att vatten sipprar in, och den har även en huva som kan justeras efter din huvudstorlek. Även om andningsförmågan inte är lika bra som vissa andra modeller på marknaden är den ändå bättre än de flesta unisex regnrockar.

Om du letar efter ett mycket vattentätt regnställ är Didriksons Bioko Unisex Set är ett bra alternativ för regndagar med mycket regn. Den är dock ganska tung och inte lika andningsbar som vissa andra modeller, så om du letar efter ett regnställ att använda under fysisk aktivitet är detta kanske inte det bästa valet.

FÖRDELAR

 • Hög vattenpelare
 • Extra förstärkta sömmare och dragkedjor

NACKDELAR

 • Tyngre och mindre komprimerbar än andra modeller
 • Dålig ventilationsförmåga

5. Pinewood Tornado Extreme

Bästa Regnställ För Jakt & Fiske


Pinewood Tornado Extreme

Material:

100% PU Polyester

Vattenpelare:

12000 mm

Vikt:

990 g

Regnstället Som Håller Dig Torr Under Jakten Eller Fisket

Pinewood Tornado Extreme är ett mycket vattentätt regnställmed en vattenpelare på hela 12000 mm, vilket är ett måste för de som behöver spendera längre perioder stillasittande ute i naturen. Det är således ett mycket populärt alternativ bland fiskare och jägare, som utsätter sig för sådana förhållanden.

Den är tillverkad av 100 % PU-polyester, vilket är ett slitstarkt och robust material som tål mycket slitage. I detta fall är tyger något tjockare vävt, vilket är vad som bidrar till det mycket vattensäkra tyget. Det här regnstället är också utformat för att vara lätt och bekvämt att bära, vilket gör det till ett utmärkt val för mer aktiva situationer också, såsom när du behöver vandra.

En av de bästa sakerna med det här regnstället är dess utmärkta andningsförmåga, som hjälper dig att hålla dig sval och bekväm även när du svettas. Ventilationspanelerna under armarna är särskilt effektiva för att förhindra att du blir för varm och svettig.

Även om det är en av de dyraste regnställen på marknaden är Pinewood Tornado Extreme värd investeringen om du letar efter ett hållbart regnställ av hög kvalitet som håller dig torr när du jagar eller fiskar.

FÖRDELAR

 • Mycket vattensäkert
 • Slitstark och hållbart materialval
 • Lätt och bekväm att ha på sig

NACKDELAR

 • Dyr
 • Passformen är inte den bästa för damer

Regnställ - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Material

Vikt

Vattenpelare

995 kr

100% PU polyester

992 g

3000 mm

495 kr

100% PU polyester

764 g

3000 mm

1195 kr

100% PU polyester

1200 g

3000 mm

 595 kr

100% PU polyester

1290 g

5000 mm

1195 kr

100% PU polyester

990 g

12000 mm

Regnställ För Dam Och Herr - Köpguide

Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till innan du köper ett regnställ. Letar du efter det bästa möjliga alternativ för dig och din situation kan det vara värdefullt att närmare förstå vad som skiljer de olika modellerna åt.

Användningsområde

Vandring

Att ha med sig rätt regnkläder på vandringen är ett absolut måste, då man aldrig vet när vädret förändras. Se därför alltid till att du har något plagg som är vattentåligt i din packlista över vandringskläder.

När du är ute på vandringslederna vill du ha regnkläder som är utformad för att skydda dig från väder och vind samtidigt som de är bekväma och andningsbara. De får heller inte ta upp för mycket packutrymme i ryggsäcken eller väga för mycket.

De flesta vandrare väljer därför ofta dyrare regnjackor och regnbyxor istället för regnställ, då dessa regnställ generellt sett är skapade i PU-material som inte är särskilt andningsbara.

regnställ natur vandring

Med det sagt fungerar ett regnställ perfekt för kortare perioder ute i naturen, då regnet slår till. Många av dessa kan också packas ner kompakt i ryggsäcken, och är därför ett populärt val bland de som inte förväntar sig dåligt väder men vill hålla sig på den säkra sidan.

Cykling

Det är viktigt att hålla sig någorlunda torr när man är ute och cyklar, särskilt på hösten när temperaturen börjar sjunka. Cyklister behöver kläder som är lätta och som inte saktar ner dem, samt kläder som håller dem varma.

Några av de bästa regnkläderna för cyklister är jackor och byxor som är tillverkade av vattentäta och andningsbara material. De har också funktioner som ventilationspaneler för att hålla dig sval, samt reflekterande detaljer för bättre synlighet i dåliga ljusförhållanden.

Om du letar efter ett komplett set finns det även cykelregndräkter som håller dig helt torr. Dessa tenderar dock att vara lite tyngre och mindre ventilerande än regnställ som är utformade specifikt för cyklister.

Jakt & Fiske

När du är ute och jagar eller fiskar behöver du utrustning som inte låter för mycket och som hjälper dig att smälta in i din omgivning. Det är också viktigt att ha kläder som är både vattentäta och andningsbara, eftersom du kommer att tillbringa långa perioder utomhus i alla väderförhållanden.

För dessa aktiviteter rekommenderar vi att du väljer en ett lite mer robust modell som kanske kommer med lite extra fodring och funktionalitet. Dessa är vanligtvis tillverkade av tysta material som inte avslöjar din position, och de håller dig torr även när du är ute i de kraftigaste regnskurarna.

Vattentätt Eller Vattenavvisande?

Ingen plagg kommer någonsin att kunna förse dig med ett totalt skydd mot fukt och vatten, men många av regnjackorna på marknaden listas som antingen vattentäta eller vattenavvisande.

Många av de lättare regnjackornaskaljackorna, och softshelljackor och är ofta vattenavvisande, vilket betyder att de kan skyddar dig mot lätt regn och fukt. De är däremot inte vattentäta, och kan bli blöta under längre perioder under regn.

regnställ natur bästa

Vissa vattentäta regnställ har ett extra insytt laminerat lager som till exempel Gore-Tex, vilket simpelt sagt blockerar fukt från att penetrera under de flesta förhållanden. Dessa modeller kommer ofta med extra vattentäta tejpningar längs med sömmarna på insidan av regnstället men till ett mycket dyrare pris.

Vattenpelare

Du kanske också märker av att vissa regnjackor listar ett visst mått för hur vattentätt en viss modell är, vilket representeras av ett nummer mellan 0 och 20 000 mm eller mer. Vattenpelare är helt enkelt mängden vatten som kan hängas upp över en viss yta av tyget innan det börjar sippra igenom.

Ett regnställ med en vattenpelare på 5 000 mm kan till exempel hålla motsvarande cirka fem meter vatten på ytan innan det börjar läcka igenom.

Det låter ju sjukt bra, men detta test är lite konstigt i och med att det inte motsvarar något förhållande du någonsin kommer möta på ute i naturen, och kan därför ge lite av en missvisande bild när det kommer till regnkläder.

Andra faktorer såsom förstärkta sömmar kommer att spela en markant roll i hur väl en viss regnklädsel presterar under kraftigt regn, och det kan inte räddas av en hög vattenpelare.

Med det sagt kan det ge en bra indikation över hur kraftigt och vattentätt materialet är som används av jackan, vilket generellt ger en hyfsat god indikation över hur de kan prestera i verkligheten också. Men basera inte ditt beslut på bara det.

De flesta regnställen har en vattenpelare runt 300 mm, vilket är tillräckligt för att hålla borta lättare regn eller kortare skyfall.

Vattenavvisande Beläggning (DWR)

Utöver ett vattentätt membran (såsom Gore-Tex), kommer regnjackor också att få en vattenavvisande beläggning (ofta kallat DWR). Detta appliceras på tygets yttersta lager och fungerar genom att stöta bort vatten i stället för att absorbera det.

Det är detta som ger din regnjacka den där "pärlande" effekten när vattendroppar landar på den, eftersom de helt enkelt sitter ovanpå tyget i stället för att sippra in. Denna behandling kommer så småningom att slitas bort genom användning och tvätt, men kan ganska enkelt appliceras på nytt.

DWR beläggning regnställ

En sak att notera är att denna behandling inte gör regnstället helt vattentät, utan istället gör den mer vattenavvisande - vilket gör att den bättre klarar lätta skurar eller lättare snöfall. En vattenavvisande beläggning med ett vattentätt membran kommer således ge dig bästa chansen att hållas torr.

Bland regnställ är det betydligt vanligare med en DWR-beläggning än ett laminat såsom Gore-tex.

Ventilation & Andningsförmåga

Att utföra någon form av fysiskt ansträngande aktivitet i regn kan vara ganska eländigt, men med rätt regnkläder behöver det inte vara så. Faktum är att det numera finns en del bra alternativ på marknaden som är särskilt utformade för personer som vill hålla sig aktiva även när vädret inte är idealiskt.

Dessa regnjackor och regnbyxor använder vanligtvis andningsbara och vattentäta material samt fukttransporterande teknik för att hålla dig torr och bekväm. De har också ofta ben eller ärmar med dragkedja så att du enkelt kan omvandla dem till shorts eller en T-shirt när vädret blir bättre.

Men alla är inte ute efter det bästa möjliga, och ett lättare regnställ kan vara att föredra för de som vill packa med sig så lite som möjligt. Dessa regnställ tenderar däremot att vara mindre andningsbara än dyrare regnkläder, då de framför allt fokuserar på att hålla vattnet borta - något som alltid kommer på bekostnad av andningsbarhet.

Design Och Passform

De flesta regnställen kommer i unisex-modeller, och tenderar fatt vara ganska boxiga och stora i storleken för att ge dig gott om utrymme innanför med andra lager. Skillnaden mellan de olika modellerna brukar vara försumbar, men vissa har lyckats bättre när det kommer till rörelsefrihet genom att lämna extra utrymme runt armar och viktiga punkter längs med kroppen.

regnställ passform design

När det gäller regnbyxor finns det lite mer variation. Vissa modeller har t.ex. en elastisk linning medan andra har justerbara band. Och även om de flesta är utformade för att bäras över dina vanliga byxor, har en del av dem dragkedjeförsedda ben så att du enkelt kan ta av och på dem utan att ta av dig skorna.

Vikt & Packbarhet

Slutligen kommer vi till vikt och packbarhet, som är två av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer regnkläder. Det är trots allt ingen idé att ha ett bra regnställ om den är så tung och skrymmande att du inte kan ta med dig den när du behöver den. Regnställ är som sagt inte något som man kanske har på sig hela tiden, utan snarare något du kan få med i ryggsäcken och ta fram när skyfallen kommer fram.

Som tur är tenderar regnställ att vara mycket lätta och komprimerbara, mycket tack vare dess tunna och lätta materialval. Detta innebär att även de bästa regnjackorna kan rullas ihop till en liten boll och stoppas i ryggsäcken utan att ta upp för mycket utrymme.

Vanliga Frågor Om Regnställ

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en regnställ, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa regnstället för dam och herr?

Den bästa regnstället för dam och herr är enligt vårt test Urberg Malme PU Rain Set Unisex, en mycket hållbart, bekvämt och effektivt regnställ för alla tillfällen.

Vad kostar ett regnställ?

Regnställ kostar oftast mellan 500-1200 kr, vilket till stor del varierar beroende på kvalité och den teknologi som används i skon.

Det finns skidjackor för olika budgetar, så välj det par som passar bäst för just dig. 

Om du letar efter en bra allroundmodell rekommenderar vi Urberg Malme PU Rain Set Unisex, som är både slitstarkt och andningsbart.

Vilka är de bästa regnkläderna för vandring?

De bästa regnkläderna för vandring skiljer sig vanligtvis lite från vad du skulle använda för andra aktiviteter. Du kanske till exempel vill ha en regnjacka med huva som kan stängas av när det inte regnar, samt ett par regnbyxor som kan förvandlas till byxor.

Vilka är de bästa regnkläderna för resor?

De bästa regnkläderna för resor är oftast mycket lätta och packbara, så att du enkelt kan förvara dem i ditt bagage. Det är de är också vanligtvis tillverkade av material som är både vattenavvisande och andningsbara, så att du kan hålla dig bekväm även när det regnar.

Sammanfattningsvis Om X

Ett bra regnställ kan vara ett fantastiskt skydd för de tillfällen då vädret slår om snabbt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 27

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.