• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Cykling
 • /
 • 5 Bästa Cykelbyxorna För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

5 Bästa Cykelbyxorna För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa cykelbyxor bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Cykelbyxor är ett viktigt plagg för alla seriösa cyklister. De ger komfort, stöd och skydd på vägen och gör långa cykelturer roligare. Med så många alternativ kan det vara svårt att veta vilka bibs som är rätt för dig.

För att hjälpa dig att hitta de bästa cykelbyxorna för dina behov kommer den här guiden att introducera dig till de viktigaste egenskaperna hos de bästa cykelbyxorna, fördelarna med att bära dem och ge rekommendationer för några av de bästa alternativen som finns på marknaden idag. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren proffs kommer den här guiden att hjälpa dig att hitta de perfekta cykelbyxorna för din nästa cykeltur.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De X Bästa X Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykelbyxor Dam: Craft Essence Bib Shorts Women - Läs Recension 
 2. 2
  Bäst i Test Cykelbyxor Herr: POC Pure Bib Shorts Vpds - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vadderade Cykelbyxor: Aero Cycle Bib Shorts Herr / Aero Cycle Bib Shorts Dam - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Korta Cykelbyxor För Dam: Craft Essence Shorts Women - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Långa Cykelbyxor För Vinter: POC Thermal Cargo Tights Men - Läs Recension

1. Craft Essence Bib Shorts Women

Bäst i Test Cykelbyxor Dam


Craft Essence Bib Shorts Women

Huvudmaterial:

Polyamid

Benlängd:

Medel

Vaddering:

Lätt

Mycket Bekväma Och Funktionella Cykelbyxor För Damer Med Snygg Design

Craft Essence Bib Shorts är ett par högkvalitativa cykelbyxor som är utformade speciellt för kvinnor. Tillverkade av polyamid erbjuder dessa shorts en bekväm 4-vägsstretch som ger utmärkt muskelstöd. Det medellånga benet ger en perfekt balans mellan täckning och andningsförmåga, medan den lösa stoppningen ger riklig dämpning för långa cykelturer.

En av de utmärkande egenskaperna hos Craft Essence Bib Shorts är deras komfort. Det stretchiga materialet är mjukt och flexibelt och ger fullständig rörelsefrihet på cykeln. Dessutom använder den miljövänliga tillverkningsprocessen återvunnen polyamid, vilket gör dessa shorts inte bara bekväma utan också miljövänliga.

En annan fantastisk egenskap hos dessa bib shorts är deras hållbarhet. Den hållbara konstruktionen och de förstärkta sömmarna säkerställer att dessa shorts kommer att hålla i många turer framöver.

Trots sina många styrkor har de en stor nackdel: de saknar förvaringsmöjligheter. Cyklister som letar efter bib shorts med gott om förvaringsmöjligheter bör överväga andra alternativ.

Sammanfattningsvis är Craft Essence Bib Shorts ett utmärkt val för cyklister som letar efter bekväma och funktionella cykelshorts med en snygg design. Det stretchiga materialet, den miljövänliga tillverkningsprocessen och den hållbara konstruktionen gör dessa shorts till ett utmärkt val för alla kvinnliga cyklister.

FÖRDELAR

 • Väldigt bekväm med stretchigt material
 • Miljövänlig tillverkningsprocess av återvunnen polyamid
 • Bekväm 4-vägs stretch som ger muskelstöd
 • Slitstark och hållbar konstruktion

NACKDELAR

 • Lite tyngre än många lättviktsalternativ
 • Inte vattentålig

2. POC Pure Bib Shorts Vpds

Bäst i Test Cykelbyxor Herr


POC Pure Bib Shorts Vpds

Huvudmaterial:

Polyamid

Benlängd:

Medel

Vaddering:

Lätt

Effektiva Cykelbyxor För Herr Med Slitstarkt Tyg

POC Pure Bib Shorts Vpds är ett par cykelbyxor i toppklass som är utformade speciellt för män. Tillverkade av polyamid erbjuder dessa shorts en lättviktig och andningsbar design, perfekt för långa cykelturer. Det medellånga benet ger utmärkt täckning, medan den lätta stoppningen ger riklig dämpning utan att lägga till bulk.

En av de utmärkande egenskaperna hos POC Pure Bib Shorts Vpds är de strategiskt placerade silikoninsatserna. Dessa insatser hjälper till att hålla cykelshortsen på plats och garanterar en säker och bekväm passform under hela din cykeltur. Dessutom har shortsen inga sömmar som kan orsaka irritation eller skav, vilket gör dem perfekta för längre cykelturer.

En annan bra egenskap hos dessa bib shorts är deras hållbarhet. Den hållbara konstruktionen och de förstärkta sömmarna garanterar att dessa shorts kommer att hålla i många turer framöver.

Den enda verkliga nackdelen med POC Pure Bib Shorts Vpds är deras pris. De är en dyrare modell, vilket kanske inte är idealiskt för cyklister med en budget.

Sammanfattningsvis är POC Pure Bib Shorts Vpds ett utmärkt val för cyklister som letar efter cykelbyxor med hög prestanda. Den lätta designen, strategiskt placerade silikoninsatser och den hållbara konstruktionen gör dessa shorts till ett utmärkt val för alla manliga cyklister som letar efter det bästa i komfort och prestanda.

FÖRDELAR

 • Strategiskt placerade silikoninlägg
 • Bra stretch och säker passform
 • Slitstark och hållbar konstruktion
 • Inga sömmar som gör ont

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. Aero Cycle Bib Shorts Herr / Aero Cycle Bib Shorts Dam

Bästa Vadderade Cykelbyxor


Aero Cycle Bib Shorts Herr

Huvudmaterial:

Polyamid

Benlängd:

Medel

Vaddering:

Hård

Högpresterande Och Högkvalitativa Cykelbyxor Med Stark Vaddering

Aero Cycle Bib Shorts är ett par cykelbyxor med topprestanda som är utformade för både män och kvinnor. Tillverkade av ett lättviktigt och andningsbart polyamidmaterial är dessa shorts perfekta för cyklister som letar efter ett högpresterande alternativ. Det medellånga benet ger utmärkt täckning, medan den hårda stoppningen ger tillräcklig dämpning för längre cykelturer.

En av de utmärkande egenskaperna hos Aero Cycle Bib Shorts är deras starka kompressionsmaterial. Detta tyg hjälper till att ge stöd till dina muskler och förbättra cirkulationen, vilket gör dessa shorts till ett utmärkt val för cyklister som vill förbättra sina prestationer. Det dubbla lagret av hård stoppning är en annan bra egenskap som ger ännu mer komfort på de längre turerna.

Passformen på Aero Cycle Bib Shorts är mycket bekväm, med en tight och säker design som inte glider eller klumpas ihop under din tur. Detta gör dem till ett utmärkt val för cyklister som letar efter ett högpresterande alternativ som kommer att sitta på plats under hela turen.

Den enda verkliga nackdelen med Aero Cycle Bib Shorts är priset. De är en dyrare modell, vilket kanske inte är idealiskt för cyklister med en budget.

Sammanfattningsvis är Aero Cycle Bib Shorts ett utmärkt val för cyklister som letar efter högpresterande cykelshorts med kraftig stoppning. Den lätta och andningsbara designen, det starka kompressionstyget och det dubbla lagret med hård stoppning gör dessa shorts till ett utmärkt val för alla cyklister som vill ha det bästa i komfort och prestanda.

FÖRDELAR

 • Lätt och andningsbart Starkt kompressionstyg
 • Dubbellager av hård vaddering för längre turer
 • Mycket bekväm passform
 • Finns för både herr och dam

NACKDELAR

 • Dyrare modell

4. Craft Essence Shorts Women

Bästa Korta Cykelbyxor För Dam


Craft Essence Shorts Women

Huvudmaterial:

Polyamid

Benlängd:

Korta

Vaddering:

Lätt

Snygga Korta Cykelbyxor För Dam

Craft Essence Shorts är ett bra alternativ för kvinnor som letar efter ett par stilfulla cykelbyxor med hög prestanda. Tillverkade av polyamid är dessa shorts både lätta och hållbara. Med en kort benlängd erbjuder de en bekväm passform för kortare cykelturer, medan den lätta stoppningen ger tillräckligt med dämpning för komfort på cykeln.

En av de största fördelarna med dessa shorts är att de är prisvärda, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som letar efter högkvalitativa cykelshorts utan att bryta banken. Dessutom ger den korta designen utan hängslen en mer avslappnad, avslappnad look som är perfekt för mer avslappnade cykelturer.

En potentiell nackdel med Craft Essence Shorts är dock att de kanske inte sitter lika bra efter långa perioder på cykeln. Detta kan vara obekvämt och kan till och med påverka din prestation, så det är viktigt att ha detta i åtanke när du överväger dessa shorts för längre cykelturer.

Sammanfattningsvis, om du letar efter snygga och prisvärda cykelshorts för kortare cykelturer är Craft Essence Shorts definitivt värda att överväga. Tänk bara på att de kanske inte är det bästa alternativet för längre turer.

FÖRDELAR

 • Lika högpresterande som vår testvinnare
 • Kort design utan hängslen
 • Prisvärda

NACKDELAR

 • Sitter inte på lika bra efter lång tid på cykeln

5. POC Thermal Cargo Tights Men

Bästa Långa Cykelbyxor För Vinter


POC Thermal Cargo Tights Men

Huvudmaterial:

Polyester

Benlängd:

Långa

Vaddering:

Lätt

Långa, Värmande Och Isolerande Cykelbyxor För Herr

POC Thermal Cargo Tights är ett högpresterande alternativ för cyklister som letar efter långa cykelbyxor som håller dem varma under vintern. De här tightsen är tillverkade av högkvalitativ polyester och är både isolerande och helt vatten- och vindtäta, vilket gör dem idealiska för användning i tuffa väderförhållanden och under vintern.

En av de utmärkande egenskaperna hos dessa tights är deras cargofickor, som ger praktisk förvaring för dina väsentligheter utan att kompromissa med tightsens passform eller prestanda. Den lätta stoppningen ger ett extra lager av komfort, vilket gör att du kan cykla längre utan obehag.

Dessa tights har dock en högre prislapp jämfört med andra alternativ på marknaden. Dessutom kan de vara för varma för användning under sommarmånaderna, så det är viktigt att ha detta i åtanke när du gör ditt köp.

På det hela taget är POC Thermal Cargo Tights en bra investering för seriösa cyklister som vill ha ett pålitligt och långvarigt skydd under vintermånaderna.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande och isolerande tyg
 • Smidiga cargofickor
 • Helt vatten- och vindtäta

NACKDELAR

 • Dyra cykelbyxor
 • Kan bli lite varma om du använder de under sommaren

Cykelbyxor - Produktjämförelse

Produkt

Huvudmaterial

Benlängd

Vaddering

Polyamid

Medel

Lätt

Polyamid

Medel

Lätt

Polyamid

Medel

Hård

Polyamid

Korta

Lätt

Polyester

Långa

Lätt

Cykelbyxor För Dam & Herr - Köptips

Innan man köper ett par cykelbyxor finns det mycket att tänka på, särskilt med tanke på hur många olika modeller som finns tillgängliga. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Passform

Passformen på ett par cykelbyxor är avgörande för både komfort och prestanda. Om cykelbyxor är för lösa kan de röra sig och orsaka skav eller obehag under långa cykelturer. Å andra sidan, om cykelbyxor sitter för tätt kan de begränsa rörelsen och orsaka obehag eller till och med skada.

För att hitta rätt passform är det bäst att prova olika storlekar och stilar av cykelbyxor. När du provar dessa byxor ska du se till att ha samma typ av kläder som du skulle ha på dig när du cyklar, till exempel ett par cykelshorts. På så sätt får du en mer korrekt bild av hur cykelbyxor kommer att sitta och kännas under en cykeltur.

att använda cykelbyxor bra

Det är också viktigt att ta hänsyn till den storlekstabell som tillverkaren tillhandahåller, eftersom olika märken kan ha olika storleksstandarder. Överväg att mäta dig själv för att bestämma din midje- och höftstorlek samt längden från midjan till låret för att säkerställa bästa passform.

Generellt sett ska en bra passform för en cykelbaffel vara tight men inte begränsande, vilket ger lätt rörelsefrihet och komfort under långa cykelturer.

Material

Materialet på ett par cykelbyxor är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer de bästa cykelbyxorna för dig. Högkvalitativa, andningsbara material är avgörande för att hålla dig bekväm under långa cykelturer genom att transportera bort fukt från huden och förhindra skav och irritation.

Nylon och polyester är populära material för cykelbyxor eftersom de är lätta, slitstarka och andningsbara. Dessa material har också goda fukttransporterande egenskaper, vilket hjälper dig att hålla dig torr och bekväm under intensiva cykelturer.

Spandexblandningar används också ofta i cykelbyxor eftersom de ger stretch och stöd och bidrar till en bekväm passform. Den här typen av material kombineras ofta med nylon eller polyester för att skapa ett tyg som både andas och ger stöd.

Det är viktigt att välja material som är slitstarka och som håller under många cykelturer, eftersom cykelbyxor kan vara en betydande investering. Leta efter material som har behandlats för att motstå lukt och bakterier, samt material som är snabbtorkande och lätta att ta hand om.

På det hela taget är det bästa materialet för ett par cykelbyxor ett material som andas, är fukttransporterande och ger stöd och komfort under intensiva cykelturer. Nylon, polyester och spandexblandningar är populära val av dessa skäl.

Vaddering

Vadderingen i en cykelbyxorna är en viktig komponent för komfort under långa cykelturer. Den ger dämpning mellan dig och sadeln och hjälper till att minska obehag och skav. När du väljer en cykelbyxor är det viktigt att leta efter en kudde som är både andningsbar och fukttransporterande, samt en som ger tillräckligt med dämpning för dina behov.

Andningsbar vaddering är viktiga för att förhindra svettansamling och hålla dig sval och torr under intensiva cykelturer. Fukttransporterande kuddar hjälper till att flytta svett bort från din hud, vilket också kan förhindra skav och hudirritation.

bekvämlighet cykelbyxor bra

Tjockleken på dynan kan variera, så det är viktigt att välja en som passar dina preferenser. Vissa ryttare föredrar en tjockare dyna för extra dämpning, medan andra föredrar en tunnare dyna för mer rörelsefrihet. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av ridning du kommer att göra, eftersom längre eller mer intensiva ridningar kan kräva mer dämpning.

På det hela taget är den bästa vadderingen för en cykelbyxa en som andas, är fukttransporterande och ger tillräckligt med dämpning för dina behov. Överväg att prova olika dynor och stilar för att hitta den bästa passformen för dig.

Axelremmar

Remmarna på ett par cykelbyxor är viktiga att ta hänsyn till när du väljer de bästa cykelbyxor för dig. De ska ge tillräckligt stöd för att hålla bibben på plats, men inte gräva in i huden eller orsaka obehag under långa cykelturer.

Justerbara remmar är ett måste för en bra passform. Du vill kunna justera remmarna så att cykelbyxorna sitter bra, men inte för hårt. Vissa haklappar kan ha elastiska band som ger en bra passform, medan andra kan ha justerbara spännen eller spännen för en mer anpassad passform.

Breda remmar är också viktiga för komforten. Smala remmar kan gräva sig in i huden och orsaka obehag, så leta efter haklappar med breda, vadderade remmar för extra komfort. Dessa remmar bör också vara tillverkade av ett material som andas och som transporterar bort fukt från huden, t.ex. nylon eller polyester.

Förutom komfort är det viktigt att tänka på remmarnas hållbarhet. Leta efter cykelbyxor med remmar som är välsydda och tillverkade av högkvalitativa material, eftersom dessa håller längre och ger bättre stöd.

Överlag bör de bästa remmarna för cykelbyxor vara justerbara, breda och tillverkade av andningsbara, fukttransporterande material. Leta efter cykelbyxor med remmar som ger tillräckligt stöd utan att gräva in i huden för maximal komfort under långa cykelturer.

Ventilation & Andningsförmåga

Andningsförmåga är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer cykelbyxor, särskilt under varma sommarturer. När du cyklar genererar du värme och svett, och du vill se till att din cykelbyxa är utformad för att hålla dig sval och torr.

Andningsbara material, som nylon och polyester, hjälper till att transportera bort fukt från huden, vilket kan förhindra skav och hudirritation. Dessutom kan cykelbyxor med nätpaneler öka andningsförmågan och ge extra ventilation för att hjälpa dig att hålla dig sval.

Det är också viktigt att välja ett par cykelshorts med en andningsbar vaddering. En andningsbar pad hjälper dig att hålla dig sval och förhindrar svettansamling, vilket kan leda till hudirritation och skavningar.

Sammantaget är den bästa bibben för andningsförmåga en bib som är tillverkad av andningsbara material och har nätpaneler för att öka ventilationen. Andningsbara kuddar är också en viktig aspekt, eftersom de hjälper till att hålla dig sval och förhindra svettbildning. När du väljer ett par cykelbyxor ska du leta efter en som håller dig sval och torr, särskilt under varma sommarturer.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor när du väljer cykelbyxor, eftersom de kan vara en dyr investering. Du vill vara säker på att ditt val är välgjord och att den håller i många cykelturer och ger komfort och skydd under hela resan.

En av de viktigaste indikatorerna på hållbarhet är förstärkta sömmar. Leta efter byxor med förstärkta sömmar som är starka och välsydda, eftersom dessa kommer att hålla längre och hålla bättre mot det slitage som regelbunden användning innebär.

bästa cykelbyxor dam

De material som används vid tillverkningen av cykelbyxor är också viktiga för hållbarheten. Leta efter cykelbyxor som är tillverkade av högkvalitativa, robusta material, till exempel nylon och polyester, som är utformade för att tåla de hårda påfrestningar som regelbunden cykling innebär. Dessutom bidrar material som är motståndskraftiga mot att rivas och blekas till att ditt cykelbib håller i många cykelturer framöver.

Stil & Design

Även om stilen kanske inte är den viktigaste faktorn när du väljer cykelbyxor kan den ändå spela en roll i ditt beslut. Du kommer trots allt att ha på dig dina cykelbyxor under många cykelturer, och det är trevligt att ha en som du gillar utseendet på och som återspeglar din personliga stil.

Cykelbyxor finns i en mängd olika färger och utföranden, så du har många alternativ att välja mellan. Vissa cykelbyxor kan ha djärva, ljusa färger, medan andra kan ha mer subtila mönster. Vissa kan ha grafik eller mönster, medan andra kan vara mer diskreta.

När du funderar på vilken stil cykelbyxor ska ha, tänk på vilka färger och mönster du gillar och vad som kommer att matcha din cykelutrustning eller annan utrustning. Du kanske också vill tänka på hur synlig bibben är, särskilt om du ska cykla i svagt ljus, och välj en bib i en ljus färg för ökad synlighet.

Vanliga Frågor Om Cykelbyxor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par cykelbyxor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelbyxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa cykelbyxorna?

De bästa cykelbyxorna är enligt vårt test Craft Essence Bib Shorts Women för dam och POC Pure Bib Shorts Vpds för herr. 

Vad kostar ett par cykelbyxor?

Priset för cykelbyxor ligger oftast runt 500-1500 kronor beroende på modell och storlek, men det finns även betydligt dyrare alternativ med mer avancerad funktionalitet.

Vad är cykelbyxor?

Cykelbyxor är specialiserade shorts som är utformade för cyklister och har remmar som går över axlarna för att ge extra stöd och komfort. De ger bättre passform och prestanda jämfört med traditionella cykelbyxor.

Varför är cykelbyxor bättre än vanliga byxor?

Cykelbyxor erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella friluftsbyxor. Remmarna ger extra stöd och håller shortsen på plats, medan den förbättrade passformen minskar friktion och skav. Dessutom bidrar bib-designen till att förhindra att shortsen glider ner under cykelturer.

Vad ska jag titta på när jag väljer cykelshorts?

När du väljer en cykelbyxa ska du ta hänsyn till faktorer som passform, material, stoppning, remmar, andningsförmåga, hållbarhet och stil. Rätt passform är avgörande för komfort och prestanda, så prova olika storlekar och stilar för att hitta den bästa passformen för dig. Leta efter högkvalitativa, andningsbara material, en andningsbar pad, justerbara remmar och förstärkta sömmar för hållbarhet. Välj en haklapp som passar din stil och personlighet.

Hur tar jag hand om mina cykelbyxor?

För att förlänga livslängden på dina cykelbyxor ska du följa tillverkarens skötselinstruktioner. I allmänhet ska du handtvätta eller maskintvätta i kallt vatten och hängtorka. Undvik att använda blekmedel eller mjukgörare och stryk eller kemtvätta inte.

Hur ofta ska jag byta ut mina cykelkläder?

Hur ofta du bör byta ut dina cykelbyxor beror på ett antal faktorer, bland annat hur ofta du cyklar, stridsställets kvalitet och hur väl du tar hand om dem. Generellt sett är det en bra idé att byta ut dina cykelbyxor varje eller vartannat år, eller tidigare om du börjar märka tecken på slitage.

Sammanfattningsvis Om Cykelbyxor

Ett par bra och bekväma cykelbyxor är ett måste för alla som gillar att vara ute och cykla. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 27

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.