7 Bästa Broddar (2024): Bäst i Test Halkskydd

bäst i test broddar guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Om du är någon som gillar att spendera tid ute i natur och kyla under vintern, vet du redan hur enkelt det kan bli halt och farligt om du inte har rätt redskap för jobbet. Det är under dessa situationer där halkskydd (även kallat broddar) kommer in i bilden, som ett effektivt sätt att motverka det hala underlaget. Med bättre stabilitet och friktion minskar du risken för att halka och slå dig under din promenad.

I denna guide kommer vi att rekommendera 7 av de bästa broddarna på marknaden. Vi kommer också att gå igenom några tips om hur du väljer rätt broddar för dig och dina förutsättning, samt ge dig några tips om hur du kan använda de till sin fulla potential.


De 7 Bästa Broddarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Broddar: Black Diamond Access - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Billiga Broddar: Nordic Grip Walking - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Broddar För Löpning: Springyard Sportgrip Runsafe - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Broddar För Stadsmiljö: Snowline Chainsen City - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Broddar För Trailrunning: Black DIamond Distance - Läs Recension 
 6. 6
  Bästa Robusta Broddar: Nordic Grip Extreme - Läs Recension 
 7. 7
  Bästa Halkskydd För Häl: Springyard Heelgrip Walksafe- Läs Recension 

1. Black Diamond Access

Bäst i Test Broddar


Bäst i Test Broddar

Kategori:

Vandring

Dubbar:

14 st

Dubblängd:

8 mm

Robusta Och Pålitliga Broddar

För många vandrare kommer de bästa broddarna vara de som förser de med stabilitet, säkerhet och bekvämlighet, och gärna lättpackad. Black Diamond är bäst i test då de tickar samtliga av dessa boxar.

Black Diamond är erfarna skapare av broddar, och det syns i dess stabila och slitstarka design som även känns mycket bekväm på skorna. Den är utrustad med hela 14 stycken dubbar av rostfritt stål, som är 8 mm i längd. De har behandlats väl och bör hålla under en mycket lång tid utan något slitage om du behandlar de med lite kärlek.

De har även tillagt extra dubbar framtill som är positionerade för att ge dig ett än bättre grepp vid uppförsbackar, något mycket viktigt under vandringsturen.

Selen är skapat med elastomer, vilket är vårt toppval av material. Det förser dig med en smidig och säker lösning för att fästa halkskyddet runt foten. Den största fördelen med dessa selar är dock att de kan justeras även då broddarna är på, vilket gör det lätt att få till de på rätt plats.

Den lätta vikten (runt 100 g) och mer hållbara konstruktion gör detta till de bästa broddarna för vintervandring såväl som alpina sommaräventyr som kanske kräver extra halkskydd.

FÖRDELAR

 • Pålitliga
 • Lättpackade
 • Utomordentligt grepp

NACKDELAR

 • Lite dyra
 • Dubbarna är lite överdrift för stadsmiljöer

2. Nordic Grip Walking

Bästa Billiga Broddar


Bästa Billiga Broddar:

Kategori:

Vardagsbruk

Dubbar:

10 st

Dubblängd:

4 mm

Smidiga Och Prisvärda Vardagsbroddar

Nordic Grip är precis som Black Diamond erfarna av broddar, och är faktiskt ett av Skandinaviens äldsta tillverkare av skotillbehör. De har ett brett utbud av produkter, och deras Walking-modell är en av de mest populära.

Dessa är mycket lätta och flexibla broddar som är tillverkade av elastomer. De har en bekväm passform som är lätt att ta på och av tack vare den simpla designen som tas av framtill. Materialvalet gör det även mycket elastiskt vilket gör att den passar en rad olika storlekar väl.

Den största fördelen med dessa hängslen är deras pris - de är definitivt de billigaste i den här guiden. Letar du därför efter ett billigt alternativ att använda ute på promenaderna är det svårt att inte välja dessa. Med sex små dubbar framtill och fyra där bak förser den dig trots allt med ett relativt bra grepp på plattare vinterunderlag som inte är allt för hala.

Men det finns också en del nackdelar. Greppet är inte lika bra som hos några av de dyrare modellerna, särskilt inte när det handlar om tuffare terräng eller klimat. Samtidigt är de långt ifrån lika hållbara som ett alternativ såsom Nordic Grip Walking vilket förmodligen kommer att leda till att du behöver byta ut de med jämna mellanrum.

Men om du letar efter en billig och glad lösning för vardagligt bruk är de här definitivt värda att överväga.

FÖRDELAR

 • Lätta och smidiga
 • Billiga

NACKDELAR

 • Inte det bästa greppet
 • Något svag hållbarhet

3. Springyard Sportgrip Runsafe

Bästa Broddar För Löpning


Bästa Broddar För Löpning

Kategori:

Löpning

Dubbar:

6 st

Dubblängd:

2 mm

Snabba Och Prisvärt Halkskydd Vid Lättare Löpning

Springyards Sportgrip Runsafe är för dig som letar efter ett lätt och smidigt halkskydd som du kan använda för att löpa under vintern i stadsmiljö eller längs med stigar och vägar. I vårt test presterade det fantastiskt bra, och är helt klart vår favorit bland broddar för löpning.

De är tillverkade av elastomer, vilket är ett lätt och bekvämt material som knappt känns som om det finns där. Du kan glömma dem när du väl har tagit på dem, vilket är perfekt för löpning. Det ger dig istället möjligheten att fokusera på din runda, utan att behöva oroa dig för att halka eller liknande.

Designen består av sammanlagt sex små dubbar, föra framtill och två där bak, vilket ger dig ett rimligt grepp på de flesta underlag. Är du någon som brukar ta en springtur på vintern i stadsmiljö eller längs med spåret kommer de att fungera alldeles utmärkt, men går du mer off-road kan du stöta på problem. Letar du efter ett alternativ som passar trailrunning bättre rekommenderar vi Black Diamond Distance (mer om den snart).

Dess hållbarhet är heller inte den bästa, vilket snabbt kan märkas av om du är någon som loggar många mil varje vecka. Den bör rimligtvis räcka en eller två säsonger åtminstone, oavsett hur hårt du än kör.

Allt detta kommer till ett mycket rimligt pris, och passar som sagt perfekt om de letar efter ett lättare alternativ för din vinterlöpning.

FÖRDELAR

 • Ultralätta
 • Prisvärda
 • Känns knappt av

NACKDELAR

 • Inte det bästa greppet vid tuffare terräng
 • Något svag hållbarhet

4. Snowline Chainsen City

Bästa Broddar För Stadsmiljö


Bästa Broddar För Stadsmiljö

Kategori:

Vardagsbruk

Dubbar:

6 st

Dubblängd:

5 mm

Snygga Och Diskreta Broddar För Isiga Stadsgator

Snowlines Chainsen City är ett utmärkt val om du letar efter ett diskret och elegant sätt att ta dig fram på stadens gator under vintertid. Med en mycket simpel men robust design förser dig den med perfekt grepp framtill i foten, och passar platta stadsgator alldeles utmärkt.

Den kommer med sex centralt placerad dubbar runt mitten av foten, vilket även tillåter dig att använda dessa på ett par skor med en mindre klack. Detta kommer däremot med nackdelen att du förlorar viss greppstyrka i hälen, något som kan vara viktigt då du är ute mer i naturen.

Selen är tillverkad i av elastiskt material vilket gör det mycket lätt att ta av och på, förmodligen det smidigaste alternativet på denna lista - vilket är perfekt om du till exempel behöver gå in i en affär eller likande.

Dess simpla design bidrar även till en mycket lätt vikt runt 60-70 gram, vilket knappt känns av under ett par vinterkängor eller skor.

Allt som allt är Chainsen City är ett utmärkt val om du letar efter ett prisvärt och bekvämt sätt att ta dig fram på isiga gator under vintern. De är inte de mest hållbara på listan, men de gör jobbet bra för de flesta.

FÖRDELAR

 • Väldigt snygga
 • Bra stabilitet och stöd
 • Vattentäta

NACKDELAR

 • Blir lätt varma
 • Något otympliga i jämförelse med vissa lättviktsalternativ

5. Black Diamond Distance

Bästa Broddar För Trailrunning


Bästa Broddar För Trailrunning

Kategori:

Löpning

Dubbar:

14 st

Dubblängd:

8 mm

Ultimat Grepp För Tuffare Löpning i Terräng

Black Diamonds Distance är mycket likt Access, både i designval och prestation. Den kommer i en mycket robust och stabil konstruktion med 14 stycken dubbar som är strategiskt placerade för att förse dig med maximalt grepp utan att förhindra din prestation.

Placeringen av dessa dubbar är något annorlunda från Black Diamond Access, då de är snävare placerat, vilket ofta passar löpning i vintermiljö bättre. Detta tillsammans med dess imponerande längd på 8 mm ger dig ett alldeles utmärkt fäst på både snö, is och tufft underlag.

De har även lyckats dra ner vikten något, till 90 gram, vilket är ytterligare en fördel för löpare. Något unikt för denna modell är även dess innovativa tåskydd i softshellmaterial, som är ett mycket behagligt tillägg för de som håller på med trailrunning och löpning utomhus. Den lättare formen passar också väl till de flesta populära alternativen av trailskor.

Den enda betydande nackdelen med Distance är priset, som definitivt inte är billigt. Men om du letar efter de allra bästa spikarna för trailrunning på marknaden är det här rätt val för dig.

FÖRDELAR

 • Lätta
 • Tåskydd i softshell
 • Mycket bra grepp

NACKDELAR

 • Något överdrivet alternativ för stadsmiljö
 • Dyra

6. Nordic Grip Extreme

Bästa Robusta Broddar


Bästa Robusta Broddar

Kategori:

Vandring

Dubbar:

20 st

Dubblängd:

8 mm

Extrema Broddar Med Heltäckande Skydd

Nordic Grip Extreme är inte sig särskilt likt de tidigare alternativen på denna lista som du kanske ser. Det här är en (enligt namnet) extrem version av de klassiska broddarna vi är vana att se, men förser dig även med vissa unika färdigheter.

I motsatt riktning från Nordic Grips mer smidiga alternativ förser Extreme dig med det ultimata greppet och stabiliteten, som till och med kan förvandla ett par sneakers till extrema vinterskor.

Dessa är framför allt för dig som letar efter maximal säkerhet, vare sig det handlar om jobb eller privat bruk. Den är skapad i volfram med dubbar av rostfritt stål. Dessa fästs inte på samma sätt med selar som tidigare alternativ, utan har istället justerbara kardborrband som går runt hela foten.

Det gör det till ett något mer otympligt och tungt alternativ, men förser dig med vetskapen om att den kommer sitta på plats, vad som än händer. Det betyder också att du enkelt kan justera dess storlek, vilket är en smidig fördel.

Priset är också betydligt högre än andra alternativ på den här listan, men om du behöver det absolut bästa i fråga om grepp och stabilitet är det här rätt val för dig.

FÖRDELAR

 • Extremt stabila
 • Mycket bra grepp
 • Robust design

NACKDELAR

 • Inte det smidigaste alternativet
 • Dyra
 • Tunga

7. Springyard Heelgrip Walksafe

Bästa Halkskydd För Häl


Bästa Halkskydd För Häl

Kategori:

Vardagsbruk

Dubbar:

4 st

Dubblängd:

2 mm

Smidiga Halkskydd Perfekta För Promenader 

Om du letar efter ett mycket minimalistiskt och smidigt alternativ av broddar, som lätt kan användas då du till exempel är ute med hunden, är Springyards Heelgrip Walksafe rätt för dig.

Med en mycket simpel häldesign som fästs runt fotleden med hjälp av det smidiga kardborrebandet, förser dig med en relativt gott grepp vid lättare underlag av snö eller is. Det passar perfekt för kortare promenader i stadsmiljöer Eller längs med vägar, då det är mycket smidigt och bekvämt att använda.

I och med att den endast har fyra små dubbar placerat baktill känns den knappt av efter några meter, men förser dig inte mycket i vägar av grepp under tuffare klimat eller vägunderlag. Något irriterande vi märkte av är att det är mycket svårt att få grepp i uppförsbackar om du är något som förlitar dig mycket på att använda fotens framsidan.

Så om du letar efter ett hälgrepp som är mycket lätt, billigt och kan användas på nästan alla underlag utan att du känner av det, är det här rätt val för dig.

FÖRDELAR

 • Smidigt hälskydd
 • Billiga
 • Kan användas med lätt klack

NACKDELAR

 • Tuffa i uppförsbackar

Broddar- Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Kategori

Dubbar

Dubblängd

795 kr

Vandring

14 st 

8 mm

149 kr

Vardagsbruk

10 st

4 mm

299 kr

Löpning

6 st

2 mm

249 kr

Vardagsbruk

6 st

5 mm

199 kr

Vardagsbruk

4 st

2 mm

995 kr

Löpning

14 st

8 mm

795 kr

Vandring

20 st

8 mm

Halkskydd Och Broddar - Köptips

När det gäller att hitta de bästa halkskydden för dina skor finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper broddar, från komforttips till de olika typerna som finns på marknaden.

Vad Är Broddar För Något?

Broddar - även kallat för halkskydd - är ett skydd som du fäster under dina skor eller kängor för att förse dig med extra friktion grepp under vinterförhållanden som snö och is. 

broddare vad det är

Designen av dessa broddar kan skilja sig stort från modell till modell beroende på dess användningsområde och prislapp. Men den faktor som är gemensam över alla dessa användningsområdet är greppet självt, vilket ofta består av djupa dubbar som penetrerar snön eller isen för att ge dig ett mer stabilt underlag.

Det första steget i valet av rätt broddar är att identifiera vad du behöver den till. Det finns olika typer av broddar tillgängliga beroende på dina behov, så det är viktigt att veta vad du letar efter innan du gör ett köp.

Kategorimodeller

Broddar och halkskydd faller generellt inom en av tre huvudsakliga kategoriområden, vilket vi här tar en närmare titt på här.

För Daglig Användning

De broddar och halkskydd som faller inom denna kategori är generellt utvecklade för att kunna användas till vardags, vilket ofta inkluderar aktiviteter av lägre intensitet, såsom promenader, skotta snö eller liknande.

I jämförelse med de broddar som faller i någon av vandrings- eller löpningskategorin, har dessa halkskydd för dagligt bruk ofta mindre aggressiva dubbar. Istället föredrar många av dessa alternativ att använda minidubbar eller till och med spolar för att bidra till en bekväm och smidig upplevelse.

brommar vardag

Tyvärr innebär detta också att dess greppstyrka är relativt liten i jämförelse med grövre alternativ, vilket kan vara problematiskt under riktigt hala förhållanden.

Men om du trots allt inte planerar att använda dessa broddar för någon typ av vandring eller löpning, och hellre föredrar ett smidigt och billigare alternativ, kommer modeller inom denna kategori passa dig väl.

För Vandring

När du ska välja de bästa broddarna för vandring måste du ta hänsyn till några olika faktorer som kommer att påverka din upplevelse. Dessa modeller har ofta mer aggressiva dubbar (och fler av de) skapade i en mer robust konstruktion som klarar av längre vandringsturer - även i tuffare terräng.

Många av de halkskydd som utvecklas för vandring har ofta en kedjekonstruktion vilket bidrar ytterligare till produktens stabilitet och hållbarhet - två attribut som är mycket viktiga under vandring.

Dessa modeller är generellt sett lite dyrare än de för vardagligt bruk, men förser dig med en mer stabil och hållbar produkt. För de som är ute efter ett bar härdiga broddar inför nästa vandringsresa i vinter, kan denna investering vara mycket värdefull.

För Löpning

Den sista kategorin inom broddar är de som är speciellt utvecklade för löpning. Dessa alternativ karakteriseras ofta av en plattare yta med ännu färre och mindre dubbar. Istället förlitar de sig ofta mer på själva undersidan av broddarna som sträcker sig längs med hela undersidan av skorna.

trailrunning halkskydd

Den består oftast av en större gummiplattform med räfflat mönster som förbättrar din fots greppförmåga under löpturen. Det här upplägget passar dig mycket väl om du springer på plattare ytor med snö eller is, såsom på trottoaren eller vägen. Vart den inte briljerar lika mycket är vid tuffare terräng med fler upp- och nerförsbackar att oroa sig för.

Med det sagt finns det även tyngre alternativ för löpning i riktigt tuff terräng, men då detta inte är särskilt vanligt upplever vi att utbudet är ganska dåligt på dessa alternativ. De kommer även till ett mycket högre pris vilket gör det hela mycket kostsamt.

Grepp Och Dubbar

Som vi har berört lite tidigare kommer broddars grepp primärt från de dubbar, dubbar eller spolar som används på undersidan av skon eller kängan. Valet av dessa kommer att ha en direkt påverkan på broddarnas greppstyrka, vilket är det absolut viktigaste faktorn att tänka på.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av terräng du kommer att använda dem i. Om du bara behöver dem för att gå runt på stan eller skyffla snö, räcker det med en modell med mindre och färre dubbar. Dessa modeller har ofta färre och mindre dubbar, vilket fungerar bra då du primärt rör dig över platta och hårda underlag såsom vägar. De har däremot en sämre greppförmåga då det handlar om brantare backar, och i terräng med ojämnt underlag.

broddare vintermiljö

Men om du letar efter tuffare alternativ för vandring eller användning i tuffare terräng är det viktigt att välja en modell med mer aggressiva dubbar som kan ge bättre grepp. Dubbarna är vanligtvis gjorda i stål, vilket kommer att vara det absolut bästa valet vid tuffare och halare underlag.

Det sista alternativet förlitar sig mycket mer på dubbar eller en gummiplatta för att förse dig med ett mildare grepp som tar mindre på din prestation. Dessa val är speciellt utvecklade för löpare, vilket helt klart kommer med de minsta dubbarna. Dessa är väldigt effektiva på platt och jämn mark med minimal snö/is, men kommer ha stora problem vid tuffare klimat.

I slutändan kan man generellt säga att fler dubbar kommer att leda till ett bättre grepp, och är ett bra riktmärke att använda sig av för att förstå en viss brodds användningsprofil. dubbarnas längd har även det en stor betydelse, där längre alternativ ofta förser dig med ett än mer stabilt grepp, men kommer ofta på bekostnad av att vara otympligare.

Storlek och Vikt

Storleken och vikten på de broddar du väljer är också en viktig faktor, eftersom detta har en direkt inverkan på din prestation. Om du bara använder dem för att gå runt på stan eller skyffla snö kan du komma undan med en lättare och mer diskret modell, då du inte nödvändigtvis behöver det mest robusta alternativet.

Storleken och vikten har nästan alltid en direkt korrelation till dess greppstyrka och stabilitet, vilket innebär att om du letar efter ett par halkskydd som du ska använda för tuffare vandring bör du rimligtvis välja ett par tyngre och mer stabila broddar.

broddar halkskydd storlek

Med det sagt kommer även vikten och storleken att direkt påverka din "prestation" eftersom större och tyngre alternativ kommer sakta ner dig något. Letar du till exempel efter ett alternativ för att springa ute på vintern, är det sista du letar efter ett par tunga och otympliga halkskydd.

Ofta handlar det om hitta en bra balans mellan de två som passar dig och användningsområdet väl. Om du ständigt är på språng och behöver ett robust alternativ som klarar av allt är det värt att offra lite prestanda. Men om du letar efter något att använda för löpning eller andra aktiviteter där varje sekund räknas, bör du förmodligen fokusera mer på att välja ett lättare alternativ.

Sele Och Säkerhet

För att fästa fast broddarna under skon krävs det ett par selar - ofta ett band både fram och bak - som du kan fästa över skon eller kängan. Dessa band kan oftast justeras vid behov utan att behöva ta av hela halkskyddet.

Det är viktigt att enheten sitter ordentligt fast i skon eftersom du inte vill att den ska lossna och bli en snubbelrisk. Om du använder dem vid löpning eller andra påfrestande utomhusaktiviteter är det extra viktigt att se till att banden är tillräckligt fasta så att de inte lossnar.

halkskydd brommar vad är det

Det bästa valet av material för dessa selar är enligt oss elastomer (även kallat elastan) vilket förser dig med både flexibilitet och en lätt vikt som passar en rad olika storlekar. De är ofta enkla att ta av och på, och är ett mycket bekvämt alternativ att ha och göra med.

Andra alternativ går med styvare alternativ som kan passa väl under riktigt tuffa klimat. Oavsett val är det viktigt att se till att broddarna sitter väl runt din vandringssko eller vandringskänga, då det kan sluta mycket illa om den ramlar av.

Hållbarhet

Broddar är utvecklade för att användas under tuffa vinterförhållanden, vilket innebär att de flesta modeller är ganska slittåliga. Tyvärr, finns det däremot andra alternativ på marknaden som är noterbart tillverkade av sämre kvalitet - vilket även uppenbarar sig efter en tids användning.

Som vi nämnde tidigare är halkskyddets vikt generellt sett en bra indikator över hur robust och hållbar broddarna är. Ett alternativ som väger en hel del är vanligtvis tillverkade av metall eller något annat mycket starkt material som tål en hel del missbruk. Omvänt är mycket lätta broddar ofta inte lika hållbara och måste bytas ut mer regelbundet, beroende på hur mycket du använder de såklart.

Pris kan vara en annan bra indikator över produktens övergripande kvalitet, då dyrare alternativ ofta använder sig av tuffare och mer stabila material. Budgetvarianter väljer istället billiga material för att hålla nere kostnaden, men resulterar som sagt ofta i att du behöver byta ut de tidigare.

broddare kvalitet hållbarhet

Underhåll Och Förvaring

Broddar och halkskydd är generellt sett väldigt lätta att ta hand om, men det finns några saker du kan göra för att förlänga dess livslängd något.

Det är alltid en god idé att torka broddarna efter du har använt de, gärna med en mindre handduk eller liknande.

Om du har gott på underlag som är belagt med salt, tex. på vissa trottoarer under vintern, är det rekommenderat att först skölja av broddarna när du kommer hem, för att sedan torka av all smuts och salt som kan finnas kvar.

De flesta halkskydden kommer med ett specifikt fodral, vilket gör det enkelt att förvara de i ryggsäcken under vandringen eller i förrådet då du inte använder de under de varmare månaderna på året.

Broddar, Snöskor, Eller Stegjärn?

Det finns ett flertal tillvägagångssätt för att tackla halt underlag på vintern. I denna guide har vi berört broddar, som är designade för att förse dig med ett ganska bra grepp vid lätt till medelmåttlig snö och andra hårdare ytor.

De är däremot inte utvecklade för att klara av mycket pudersnö, eller mer vertikala klättringar. I dessa fall behöver vi istället vända oss till snöskor eller stegjärn, beroende på vad du har för behov.

Snöskor förser dig med en bredare yta under foten, vilket förhindrar att du faller ner i djup snö. Det är ett perfekt val då du ska ut och vintervandra i ett landskap du vet är full av några decimeters pudersnö.

Stegjärn har istället en betydligt mer robust design med extra dubbar på tårna, och är framför allt utvecklad för användning med bergsbestigningsskor. Dessa används vid alpin och isvandring.

stegjärn broddare

I slutändan handlar det om att identifiera ditt behov för att välja rätt produkt. I vissa fall kanske du till och med behöver alla tre?

Behöver Jag Broddar?

Broddar är något som alla kan dra nytta av, oavsett ålder eller situation. Många har gått i många år utan några och klarat sig helt skadefri, och kanske inte ser värdet i ett par broddar. Många av oss kände samma sak.

Men när man väl har börjat med broddar finns det ingen återvändo. Vandringen gick helt plötsligt betydligt snabbare då vi inte behövde oroa oss för underlaget lika mycket, vilket ledde till en mycket smidigare och bekvämare vandringstur. Allt efter det har det varit ett grymt verktyg att ha med sig i bilen.

För de flesta, oavsett om du vandrar eller inte, är den extra säkerhet som ett par broddar bidrar med värd några hundralappar, även då de mer alternativen kan kosta mer. 

Vanliga Frågor Om Broddar Och Halkskydd

Vi har gått igenom allt du behöver veta om broddar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om broddar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe. 

Vilken är de bästa broddarna?

De bästa broddarna beror lite på vad du letar efter. I vårt test hamnade Black Diamond Access på en förstaplats. 

Vad kostar broddar?

Priset på broddar varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner. Du kan dock räkna med att betala mellan 500 och 4000 kronor för ett par bra halkskydd. 

Kan man köra bil med broddar?

Beroende på modell såklart, kan du oftast köra bil med broddarna på. Vi rekommenderar dock att du tar av de om du går in i ett hus eller affär, då de kan vara mycket hala på vissa släta material.

Är det alltid nödvändigt med broddar på vintern?

Om du bor i ett område med mycket snö rekommenderar vi att du skaffar någon form av halkskydd. Även om den inte används hela tiden kan den vara mycket användbar vid isiga eller hala förhållanden.

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

De flesta broddar finns i en storlek som är utformad för att passa de flesta människor. Det finns dock även modeller för barn och vuxna med större fötter. Se till att kontrollera storlekstabellen innan du gör ditt köp.

Vad är skillnaden mellan en broddar och en stegjärn?

Broddar är vanligtvis lättare och har färre dubbar än stegjärn. Broddar är också ofta lättare att ta på och av. Stegjärn är utformade för mer extrema förhållanden och har fler dubbar, även på framsidan av foten. 

Hur fäster jag broddaren på min sko?

De flesta broddar har ett elastiskt band som går runt foten, ungefär som en strumpa. Vissa modeller har också ett extra band som går över skon. Var noga med att följa instruktionerna som följer med produkten.

Vart kan man köpa broddar och halkskydd?

Det finns många onlinebutiker där du kan köpa broddar/halkskydd. Vi rekommenderar bland annat att kolla utbudet hos Outdoorexperten och Outnorth.

Sammanfattningsvis Om Broddar

Det finns inte ett specifikt par av broddar som kommer att passa allas förutsättningar och budget. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilket par som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.5 / 5. Antal Röster: 22

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.