10 Bästa Värmehandskar (2024): Bäst i Test

bäst i test värmehandskar guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

När det kalla vädret börjar bita sig fast kommer du att vara glad att du läste den här köpguiden. Här diskuterar vi allt du behöver veta om värmehandskar och ger dig en lista över de bästa produkterna på marknaden.

Oavsett om du letar efter handskar för att hålla händerna varma på jobbet eller när du är ute på vandring/jakt så kan du hitta rätt produkt för dig och dina behov.

Det finns olika typer av handskar som ger olika mycket värme. Vissa handskar är till exempel tillverkade med ett vatten- och vindtätt skal för att hålla händerna varma och torra under extrema förhållanden. Andra är tillverkade med ett mjukare tyg som är idealiskt för vardagligt bruk i kallare väder.


De 10 Bästa Värmehandskarna Är:

 1. 1
  Bästa Flexibla Värmehandskar: Pumori Comfort Heat Värmehandske - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Värmehandskar För Jakt: Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Värmehandske För Vandring: Alpenheat Gloveliner Värmehandske - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga Värmehandskar: Avignon Värmehandske - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Uppvärmda Fingervantar: Avignon Heat Glover Liner - Läs Recension 
 6. 6
  Bästa Premium Värmehandskar: Hesta Power Heater Gauntlet - Mitt - Läs Recension
 7. 7
  Bästa Värmehandskar För Skidor: Gridarmor Heat Glove - Läs Recension
 8. 8
  Bästa Värmevante Med Värmeslingor: Avignon Värmevante - Läs Recension
 9. 9
  Bästa Touchskärmhandskar Med Värme: Rubicson Tochskärmshandskar - Läs Recension
 10. 10
  Bästa Tum- och Fingerhandsken: Kombi Opener Mitt - Läs Recension

1. Pumori Comfort Heat Värmehandske

Bästa Flexibla Värmehandskar

Bästa Flexibla Värmehandskar

Batteritid:

4 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Flexibel Och Bekväm För Många Ändamål

Pumori Comfort Heat Warming Gloves är vårt val av de bästa flexibla värmehandskarna som kan användas i alla möjliga situationer och klimat. De är tillverkade i ett mjukt och bekvämt material som gör dem perfekta för vardagligt bruk, samtidigt som de är mycket lätta och andningsbara.

Det som skiljer de här handskarna från andra liknande produkter är deras otroliga flexibilitet - du kan enkelt göra saker som att knyta skorna eller använda telefonen utan att behöva ta av dem.

En annan bra sak med de här handskarna är att de har tre olika värmeinställningar, så att du kan justera värmenivån beroende på utomhustemperaturen. De har också en ganska bra batteritid på cirka fyra timmar.

Den enda nackdelen med dessa handskar är att de inte är lämpliga för extremt kalla förhållanden eftersom de inte har ett vatten- eller vindtätt skal.

2. Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske

Bästa Värmehandskar För Jakt

Bästa Värmehandskar För Jakt

Batteritid:

3-6 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Värmehandskar Specifikt Designade För Jakt

Bäst i vårt test för jakt kommer Alpenheat Fire-Hunt. De här handskarna har en hel del funktioner speciellt framtagna för jakt som de andra handskarna inte har, samtidigt som de har ett mycket rimligt pris sett till vad du får.

Den mest intressanta fördelen med dessa handskar är de välplacerade värmeslingorna längs med fingrarna så du kan vara säker att du behåller varma händer under jakten. När det sedan är dags kan du ljudlöst vika bak skjutfingret och fästa denna med en magnet, för att få fritt finger för avtryckaren.

Utöver det har den fantastisk batteritid som kommer att hjälpa dig igenom även de längsta dagarna ute i kylan - upp till sex timmar på den högsta inställningen. De har också tre olika värmeinställningar så kan du anpassa värmen till dina behov.

Om du letar efter ett par bra handskar som är särskilt utformade för jakt är dessa de bästa på marknaden just nu.

3. Alpenheat Gloveliner Värmehandske

Bästa Värmehandske För Vandring

Bästa Värmehandske För Vandring

Batteritid:

2-6 timmar

Maxtemperatur:

45 grader

Värmenivåer:

3 st

Smidiga Och Lätta Vandringshandskar

Alpenheat Gloveliner värmehandske är enligt vårt test de bästa värmehandskarna för vandring, då de har allt man kan tänka sig behöva för sådana aktiviteter där det krävs ett par tunnare varianter. Trots detta håller modellen värme otroligt bra med hjälp av två starka litiumbatterier som håller upp mot 6 timmar - perfekta för längre vandringsturer.

Denna värme kan även justeras med hjälp av tre värmenivåer, så du kan bestämma själv hur varmt du vill ha det.

Som sagt är dessa värmehandskar väldigt tunna, vilket gör att de passar viss aktiviteter otroligt väl medans de inte fungerar lika väl i andra situationer såsom skidåkning. Med det sagt kommer de till ett något dyrare pris.

4. Avignon Värmehandske

Bästa Billiga Värmehandskar

Bästa Billiga Värmehandskar

Batteritid:

4-6 timmar

Maxtemperatur:

45 grader

Värmenivåer:

1 st

Billiga Och Effektiva Värmande Handskar

Den mest prisvärda värmehandsken är i vår mening Avignons, som trots dess låga pris kan komma upp i en värmenivå på 60 grader under hela 6 timmar. Gott om batteritid för att hålla dig varm under längre aktiviteter.

Handsken är tillverkad av ett bekvämt och mjukt material på insidan och ett mer robust och slitstarkt material på utsidan. Detta gör den perfekt för utomhusaktiviteter i kallare väder.

Den enda nackdelen med den här handsken är att den bara har en värmeinställning, vilket kanske inte är tillräckligt för vissa personer i mycket kalla förhållanden. Men för de flesta människor kommer detta inte att vara något problem.

5. Avignon Heat Glover Liner

Bästa Uppvärmda Fingervantar

Bästa Billiga Värmehandskar

Batteritid:

2-4 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Ultralätta Och Varma Fingervantar

De här handskarna har utformats för att hålla fingrarna och händerna varma, som namnet antyder. De är tillverkade av ett mycket tunt och andningsbart material som är perfekt när du behöver lite extra värme utan att kompromissa med fingerfärdigheten.

De har också tre olika värmeinställningar, så att du kan styra hur mycket värme du behöver, och de har en mycket rimlig prislapp.

Den enda nackdelen är att batteritiden inte är lika bra som för några av de andra handskarna på den här listan, men du kan ändå få upp till fyra timmars användning av dem.

6. Hesta Power Heater Gauntlet - Mitt

Bästa Premium Värmehandske

Bästa Premium Värmehandske

Batteritid:

8 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Lyxig Design Med Lång Batteritid

Bäst inom premiumsegmentet kommer Hestra Power Heater Gauntlet. Handskarna är tillverkade av ett högkvalitativt material som är både vatten- och vindtätt. De är också fodrade med ett mjukt tyg som är idealiskt för vardagligt bruk i kallare väder. Hestra är kända för sina handskar och vantar, då dess kvalitet är svårslaget.

Handskarna har tre olika värmeinställningar att välja mellan, så att du kan hitta den perfekta värmenivån för dina behov. Batteritiden för handskarna är mycket lång, med tanke på dess styrka. När batteriet används på den lägsta inställningen räcker det i upp till åtta timmar.

Handskarna det dyraste alternativet på denna lista, men med tanke på deras kvalitet och prestanda tycker vi att de definitivt är värda investeringen om du letar efter det bästa av de bästa.

7. Gridarmor Heat Glove

Bästa Värmehandskar För Skidor

Bästa Värmehandskar För Skidor

Batteritid:

2-4 timmar

Maxtemperatur:

65 grader

Värmenivåer:

3 st

För Varma Händer Under Kall Skidåkning

Bäst i test för skidåkning kommer Heat Glove från Gridarmor. Den här handsken är tillverkad med ett vattentätt och vindtätt skal för att hålla händerna varma och torra under extrema förhållanden. Handskarna är också fodrade med ett mjukt tyg som är idealiskt för vardagligt bruk i kallare väder.

Handskarnas värmenivå kan justeras med hjälp av tre olika inställningar, baserat på utomhustemperaturen. Batteritiden för handskarna är ganska lång med tanke på dess styrka. När batteriet används på den lägsta inställningen räcker det i upp till fyra timmar. På den högsta inställningen räcker det bara i ungefär två timmar.

Handskarna är lite på den dyrare sidan, men med tanke på deras kvalitet och prestanda tycker vi att de definitivt är värda investeringen.

8. Avignon Värmevante

Bästa Värmevante Med Värmeslingor

Bästa Värmevante Med Värmeslingor

Batteritid:

2-4 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Total Värmetäckning Över Alla Fingrar

Om du letar efter ett par riktigt varma tumvantar med inbyggda värmeslingor så är Avignons värmevante för dig. Dessa handskar har tre olika värmeinställningar att välja mellan, så att du kan hitta den perfekta värmenivån för dina behov.

Värmeslingorna finns runt fingrarna och tummen samt på handryggen. Detta säkerställer att alla dina fingrar och tummar är skönt varma - även i de kallaste väderförhållandena.

Dessutom har Avignon Warming Glove en batteritid på upp till fyra timmar vilket är något kortare än många andra modeller på denna lista. Det är däremot viktigt att komma ihåg att detta är tumvantar, vilket betyder att de kommer att bevara värmen längre. Så du kan njuta av värmen hela dagen utan att behöva oroa dig för att ladda dem.

9. Rubicson Tochskärmshandskar

Bästa Touchskärmhandskar

Bästa Touchskärmhandskar

Batteritid:

2-4 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Prisvärt Alternativ För Lättare Utomhusaktivitet

Rubicson touchskärmshandskar med värme är enligt oss den bästa värmehandsken med touchskärmsfunktionalitet på marknaden just nu, sett till dess pris. Skapade på bra material som även tillåter dig att använda touchskärmar håller dessa vantar hela handen varm - inklusive alla fingrar.

Värmen kan även justeras med hjälp av deras tre separata värmenivåer, baserat på temperaturen utomhus så klart. Vantarnas isolering är av grym kvalitet, vilket innebär att du kommer kunna komma undan med den lägsta värmenivån i majoriteten av fallen, vilket tillåter dig att använda handskarna i upp mot 3 timmar åt gången.

Modellen i sig är lite större och tjockare än vissa andra, vilket innebär att dessa passar väl för skidåkning eller andra utomhusaktiviteter som inte kräver särskilt mycket finkänsla i fingertopparna.

10. Kombi Opener Mitt

Bästa Tum- och Fingerhandsken

Bästa Tum- och Fingerhandsken

Batteritid:

2-4 timmar

Maxtemperatur:

60 grader

Värmenivåer:

3 st

Smart 3-in-1 Handske

Kombi Opener Mitt är inte en batteridriven värmehandske, utan förlitar sig istället på otroligt bra isolering för att hålla dina händer varma under äventyren. Den är en perfekt hybrid mellan fingervantar och tumvantar och är skapad för att bibehålla värme särskilt väl för maximal bekvämlighet.

Med en extra magnetisk förslutning av handskens skal, kan du säkerställa att vanten hålls stängd under längre perioder. Dess fingervantar är dessutom touchscreen kompatibla vilket gör det extremt fördelaktigt i situationer då du kan behöva hålla koll på en mobil.

I och med att du inte behöver förlita dig på en begränsad batteritid blir detta val extra relevant för äventyr där du vet om att du inte kommer att kunna ladda dina batterier under en längre tid.

Olika Typer Av Värmehandskar

Innan vi berör samtliga faktorer att tänka på innan du köper ett par värmehandskar, tar vi en närmare titt på de olika typerna av värmehandskarna - utifrån dess användningsområde. Här är de mest populära situationer då man kan dra nytta av ett par värmehandskar.

Värmehandskar För Jakt

Att införskaffa sig ett par värmehandskar inför nästa kalla jakt kan vara otroligt fördelaktigt och även väldigt populärt. Det är självklart viktigt att hålla händerna varma under jaktturen, men detta får inte komma på bekostnad av ett par stora. otympliga handskar som gör det svårt för dig att känna avtryckaren på geväret.

För någon som letar efter ett par värmehandskar för jakt rekommenderar vi därmed ett par tunnare (men fortfarande varme) värmehandskar.

Värmehandskar För Skidåkning

Värmehandskar är även väldigt populärt inom skidåkning då det lätt kan bli kallt om händerna i kallare fjällmiljöer. Det är här värmehandskar för skidor kommer in i bilden, vilket tillåter dig att åka längre utan kalla händer.

Fjällen innebär ofta ett kallare väder, och det är inte ovanligt med kyliga vindar, särskilt inte när man åker utför. Det är även vanligt att man är ute och åker under en längre period, kanske hela dagen. Vi rekommenderar därför ett par tjockare värmehandskar för dig som ska använda de för skidåkning (eller liknande aktiviteter), samt med en längre batteritid om så är möjligt. 

Värmehandskar För Vandring

Är du någon som är ute och vandrar mycket i fjällen - särskilt under de kallare månaderna av året - kan ett par värmehandskar vara perfekt för dig. Det är ett grymt verktyg att ha med sig i vandringsryggsäcken, då man ofta inte vet hur vädret kommer att sett ut framöver. Detta kan vara extra viktigt om du planerar en längre vandringstur.

Det viktigaste med värmehandskar för vandring är att de känns bekväma och varma.

Köpguide För Värmehandskar

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att välja rätt värmehandskar för dig och dina behov. Det kan däremot vara svårt att åtskilja de olika produkterna på marknaden. För att underlätta detta, samt för att du ska få en bättre uppfattning över vad som gör ett par värmehandskar bra, kommer vi här att lista några av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper ett par värmehandskar.

Material

Den första och viktigaste faktorn är handskarnas material. Handskar kan tillverkas av en mängd olika material, vart och ett med sina egna för- och nackdelar. Vissa handskar är till exempel tillverkade av ull, som är ett utmärkt material för att hålla händerna varma. Ull kan dock ibland klia och vara obekvämt. Andra handskar är tillverkade av syntetiska material, som ofta är bekvämare men inte alltid ger lika mycket värme.

Passform

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är handskarnas passform. Handskar som sitter för tätt kommer att strypa blodflödet och göra händerna kallare. Handskar som är för lösa ger inte tillräcklig isolering och kan låta kall luft tränga in.

Uppladdningsbara & Batteritid

Ytterligare en faktor att tänka på är värmehandskens batteritid, samt hur enkelt det är att ladda upp handskarna i fråga. Vissa handskar har ett inbyggt batteri som kan laddas, medan andra kräver engångsbatterier. Det första valet är betydligt vanligare på dagens marknad.

Vanligtvis brukar batteritiden på ett par värmehandskar vara mellan 2-6 timmar beroende på modell, vilket ger dig en bra möjlighet att vara ute under lite längre perioder.

Design & Utseende

Handskens utseende kommer självklart även det att spela roll, i alla fall för vissa individer. Du kommer trots allt att bära handskarna offentligt, så du vill att de ska se bra ut. Lyckligtvis finns det många snygga och snygga värmehandskar på marknaden.

Funktionalitet

Sist men inte minst är det viktigt att tänka på handskarnas funktionalitet. Dessa handskar har till exempel pekskärmskompatibla fingertoppar som gör att du kan använda din smartphone utan att ta av dig handskarna. Detta kan vara en mycket användbar funktion, särskilt i kallt väder.

Pris

Den sista faktorn att ta hänsyn till är priset. Termiska handskar kan kosta allt från några få hundra kronor till över tusenlappen. Det är viktigt att hitta ett par handskar som passar din budget och uppfyller dina behov.

Vanliga Frågor Om Värmehandskar

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna om värmehandskar.

Vad Är Värmehandskar?

Värmehandskar/värmevantar är handskar som är utformade för att hålla händerna varma i kallt väder. De är vanligtvis tillverkade av tjockare material och har ofta ett inbyggt värmeelement som kan slås på vid behov. Termiska handskar är en viktig utrustning för alla som tillbringar tid utomhus i kallt väder, vare sig det handlar om jakt, skidåkning eller vandring.

Vart Kan Man Köpa Värmehandskar?

Termiska handskar(värmevantar) kan köpas hos de flesta friluftshandlare och även online på en rad olika webbplatser.

Vilka Är De Bästa Värmevantarna?

De bästa värmehandskarna varierar beroende på dina behov och din budget. Vinnaren i vårt test och utsedd till bästa värmehandskar är Pumori Comfort Heat Värmehandske.

Är Värmevantar Vattentåliga?

Värmevantar är oftast vattenresistanta, vilket innebär att de ofta klarar av mindre mängder vatten eller fukt utan att gå sönder eller läcka. Med det sagt är de flesta inte helt vattentäta. Letar du efter en helt vattentät modell av värmevantar bör du dubbelkolla detta innan du köper ett par.

Hur Varma Blir Värmehandskar?

Värmehandskar kan bli upp till hela 65°C varma beroende på vilken modell vi pratar om.

De flesta handskarna har en relativt hög inställning och kan komma upp i relativt höga temperaturer, men detta kommer självklart att dränera dess batteritid avsevärt. Generellt sätt brukar den lägsta inställningen resultera i en temperatur runt 40 C, där batteritiden kommer att räcka betydligt längre.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 41

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.