5 Bästa Värmesulor (2024): Bäst i Test

bäst i test värmesulor guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Det finns inget värre än att vara ute i kylan och ha kalla fötter. Det är ännu värre när du försöker njuta av en vintervandring eller snöskovandring och fötterna är domnade. Det är här som värmesulor kommer in. Det är speciella sulor som du sätter in i dina skor eller stövlar och som använder batteridrift för att generera värme.

I den här guiden kommer vi att diskutera de fem bästa värmesulorna på marknaden just nu. Vi berättar vad de används till, hur de fungerar och vilka som är värda dina pengar. Fortsätt läsa för att få veta mer!


De 5 Bästa Värmesulorna Är:

 1. 1
  Bästa Flexibla Värmesulor: Therm-ic Set 3D + C-Pack 1300B - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Varma Värmesulor: Alpenheat Wireless Hotsole - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Värmesulor Med Extra Dämpning: Avignon Värmesula - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Värmesulor För Skidåkning: Alpenheat Lithium - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Billiga Värmesulor: Rubicson Uppladdningsbara Värmesulor - Läs Recension 

1. Therm-ic Set 3D + C-Pack 1300B

Bästa Flexibla Värmesulor

Bästa Flexibla Värmesulor

Batteritid:

13 timmar

Batterier:

Therm-ic C-Pack batteri (Ingår)

Värmenivåer:

3 st

Bäst i Test - Värmande Sulor Av Hög Kvalitet

Bäst i test kommer Therm-ic Set med C-Pack 1300B. Innersulan är av utmärkt kvalitet och värmer mycket bra, den har också tre olika värmeinställningar som håller dig varm i alla kyliga klimat.

De kommer i en riktigt skön passform som passar majoriteten av skor, kängor och liknande. De har en EVA-dämpning som ger lite extra elasticitet och stötdämpning, perfekt för utomhusaktiviteter. Uppvärmningsslingorna i sulorna är bra fördelade vilket innebär en bekväm jämn temperatur genom hela sulan.

Batteritiden är också mycket bra, du kan få upp till 13 timmar på den lägsta inställningen. Kör du de varmare nivåerna kollar du närmare på en batteritid runt 6-8 timmar.

Du kan även koppla upp denna sula till din telefon via Bluetooth, och på så vis reglera värmen direkt från din smartphone. Du kan även ställa in sådana funktioner som tidsintervaller och liknande för maximal komfort.

Den enda nackdelen med denna produkt är att den är lite dyr sett till vissa andra alternativ. Men om du letar efter det bästa av det bästa är det här innersulan för dig!

2. Alpenheat Wireless Hotsole

Bästa Varma Värmesulor

Bästa Varma Värmesulor

Batteritid:

9.5 timmar

Batterier:

Inbyggda

Värmenivåer:

3 st

Varma, Mysiga Och Smidiga Sulor

Alpenheat Wireless Hotsole är en bra innersula för dig som vill ha en varm och bekväm sula för riktigt kalla klimat. Innersulan har tre olika värmeinställningar så att du kan hitta den perfekta temperaturen för dina behov. Det som gör Alpenheat så bra är dess kapacitet av att bibehålla värmen under en längre tid än många andra modeller på marknaden.

Batteritiden är också mycket bra, med upp till nio och en halv timme på den lägsta inställningen. De inbyggda batterierna gör att du inte behöver oroa dig för att bära med dig extra batterier eller sladd, utan kan styra värmeinställningarna direkt med hjälp av en fjärrkontroll.

Innersulorna är tillverkade av ett mjukt tyg som känns bra mot huden och inte orsakar någon irritation. De är också flexibla vilket innebär att de passar ett stort antal skor och stövlar.

3. Avignon Värmesula

Bästa Värmesulor Med Stötdämpare

Bästa Värmesulor Med Stötdämpare

Batteritid:

8 timmar

Batterier:

Inbyggda

Värmenivåer:

3 st

Värmande Sulor Med Extra Dämpning

Avignon Insole är ett bra alternativ för dig som söker en inläggssula med lite extra dämpning. Innersulan har tre olika värmeinställningar, så att du kan hitta den perfekta temperaturen för dina behov. Batteritiden är också mycket bra, med upp till åtta timmar på den lägsta inställningen.

Den inbyggda batterier gör att du inte behöver oroa dig för att bära med dig extra batterier. Det stötdämpande lagret innebär att dina fötter skyddas från stötar när du är ute och vandrar eller går.

Den kommer även med en smidig fjärrkontroll du kan ha i fickan, varpå du kan reglerar värmen utifrån behov. En mycket smidig lösning som fungerar väldigt väl.

4. Alpenheat Lithium

Bästa Värmesulor För Skidåkning

Bästa Värmesulor För Skidåkning

Batteritid:

4-6 timmar

Batterier:

Fäste (Litium)

Värmenivåer:

2 st

Perfekta Värmesulorna För En Kall Dag i Backen

Alpenheat Lithium är det perfekta valet för de dagar då du behöver lite extra värme i backen. De två olika värmeinställningarna gör att du kan hitta den perfekta temperaturen för dina behov, även under riktigt kalla dagar.

Alpenheat Lithium är värmesulorna med absolut längst batteritid i vårt test, där du kan njuta av varma och bekväma fötter i upp till hela 24 timmar. Detta är tack vare dess avancerade litiumbatterier, som förser dig med betydligt större kapacitet i jämförelse med andra batterier.

Innersulan är också mycket lätt att använda, med en enkel på/av-knapp som du kan använda med handskarna på. Även sulan i sig kommer i en bra passform som passar pjäxor extremt väl. De är även andningsbara och fuktabsorberade, vilket gör de till ett utmärkt val för långa dagar i backen.

5. Rubicson Uppladdningsbara Värmesulor

Bästa Uppvärmda Fingervantar

Bästa Billiga Värmesulor

Batteritid:

6 timmar

Batterier:

Separat

Värmenivåer:

2 st

Smidiga Och Prisvärda Värmesulor

Om du letar efter ett billigt men bra alternativ är Heat Tech Insoles det perfekta valet för dig. De två olika värmeinställningarna gör att du kan hitta den perfekta temperaturen för dina behov.

Batteritiden är också helt okej, med upp till sex timmar på den lägsta inställningen. Värmemässigt kanske denna modell inte kommer upp i samma temperatur som många andra modeller, men det räcker gott och väl för de flesta situationer och kortare äventyr. De separata batterierna innebär att du enkelt kan byta ut dem när de tar slut.

Den enda nackdelen med den här produkten är att den inte är lika hållbar som vissa andra alternativ på marknaden. Men om du letar efter ett prisvärt och bekvämt alternativ är dessa inläggssulor något för dig!

Olika Typer Av Värmesulor

Innan vi berör samtliga faktorer att tänka på innan du köper ett par värmesulor, tar vi en närmare titt på de olika typerna - utifrån dess användningsområde. Här är de mest populära situationer då man kan dra nytta av ett par värmesulor.

Värmesulor för vintersporter:

De här värmesulorna är mycket populära bland skidåkare, snowboardåkare och vandrare eftersom de ger exceptionell värme i kallt väder. De är ofta tillverkade av ett vattentätt och andningsbart tyg för att hålla fötterna torra och bekväma.

Värmesulor för arbetsstövlar:

Om du har ett arbete som kräver att du är på fötterna hela dagen vet du hur viktigt det är att ha bekväma skor. Dessa inläggssulor är utformade för att ge extra dämpning och stöd för dina fötter. De kan också bidra till att minska tröttheten i fötterna.

Värmesulor för jakt:

Jägare tillbringar ofta långa timmar i skogen. Dessa inläggssulor kan hjälpa till att förebygga trötta och ömma fötter. De är vanligtvis tillverkade av ett material som andas för att hålla fötterna torra och bekväma.

Att Tänka På När Du Köper Värmesulor

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att välja rätt värmesulor för dig och dina behov. Det kan däremot vara svårt att åtskilja de olika produkterna på marknaden. För att underlätta detta, samt för att du ska få en bättre uppfattning över vad som gör ett par värmesulor bra, kommer vi här att lista några av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper ett par.

Storlek:

En annan viktig faktor för att välja rätt innersula är en fråga om storlek. Du måste se till att den inläggssula du väljer har rätt storlek för din fot. Om den är för stor blir den obekväm och kan glida runt. Om den är för liten kommer den inte att ge tillräckligt med stöd eller dämpning.

Bekvämlighet:

Naturligtvis vill du också se till att den innersula du väljer är bekväm. Det betyder att den ska ge tillräckligt med dämpning och stöd för dina fötter. Den ska också vara andningsbar för att hålla dina fötter svala och torra.

Värmeinställningar:

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett par inläggssulor är antalet värmeinställningar. Du måste se till att den produkt du väljer har tillräckligt många värmeinställningar för att passa dina behov. Annars kan du inte hitta den perfekta temperaturen för dina fötter.

Batteritid:

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett par inläggssulor är batteritid. Du måste se till att den produkt du väljer har en tillräckligt lång batteritid för dina behov. Annars kommer det att sluta med att du måste ladda dem ofta.

Hur lätt det är att ladda batterierna kan också spela en avgörande roll i hur enkla och smidiga är att använda.

Pris:

Slutligen måste du tänka på priset. Värmesulorkan kosta mellan 500 - 3000 kronor. Du måste bestämma dig för hur mycket du vill och kan spendera på ett par värmesulor.

Vanliga Frågor Om Värmesulor

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna om värmesulor.

Vad är värmesulor?

Värmesulor är speciella sulor som du placerar i din sko, som använder värmeslingor för att generera värme. De används för att hålla fötterna varma i kallt väder och kan också bidra till att minska tröttheten i fötterna.

Hur länge håller värmesulor?

Hur länge en värmesulor håller beror på vilken typ av produkt du väljer. Vissa produkter har batterier som måste bytas ut efter några timmars användning, medan andra kan återanvändas flera gånger.

Är värmesulor säkra?

Värmesulor är i allmänhet säkra att använda. Du bör dock alltid rådgöra med din läkare innan du använder någon typ av elektrisk apparat om du har några medicinska problem.

Hur fungerar värmeslingor?

När en elektrisk ström passerar genom spolen skapas ett motstånd. Detta motstånd gör att spolen värms upp. Ju mer ström som flyter genom spolen, desto varmare blir den.

Hur fungerar tåvärmare?

Tåvärmare fungerar på samma sätt som värmeslingor. De placeras i skon och använder en elektrisk ström för att generera värme. I detta fall är det ofta mindre sulor som placeras längst fram i skon, för att på så vis hålla dina tår varma.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 23

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.