Fördelarna med att spela ishockey utomhus

Spela ishockey utomhus

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Vintern är här och det betyder bara en sak - det är dags att spela ishockey utomhus! Finns det något bättre sätt att njuta av den kalla friska luften och känna adrenalinet pumpa genom dina ådror?

Att spela ishockey utomhus är en fantastisk upplevelse som ger dig möjlighet att koppla av, ha kul och utmana dig själv på samma gång.

Så, har du vad som krävs för att ge dig ut på isen och visa upp dina färdigheter?

Varför spela ishockey utomhus?

Att spela ishockey utomhus är en upplevelse som inte går att jämföra med något annat. Det är något magiskt och speciellt med att ge sig ut på den kalla isen under bar himmel.

Här är några anledningar till varför du borde prova på att spela ishockey utomhus:

 1. Närmare naturen: Genom att spela ishockey utomhus får du verkligen känna på vinterkylan och naturens närvaro. Du kan njuta av frisk luft, snön som faller och kanske till och med solskenet som lyser upp spelplanen.
 2. Frihet och rymd: Istället för att vara instängd inomhus får du möjligheten att sträcka ut dina ben och använda hela ytan på spelplanen. Det finns ingen begränsning i form av tak eller väggar, vilket ger en känsla av frihet när du rör dig runt på isen.
 3. En autentisk upplevelse: Att spela ishockey utomhus ger dig en autentisk upplevelse som för tankarna tillbaka till hockeyns ursprung. Det tar dig närmare spelets rötter och låter dig utforska sportens traditioner.
 4. Utmaningar och variation: Ishockey utomhus innebär ibland olika väderförhållanden, vilket kan göra spelet mer utmanande men också mer spännande. Du får anpassa din spelstil efter snö, vind och temperatur, vilket ger en annorlunda och varierad upplevelse jämfört med att spela inomhus.
 5. Social gemenskap: Att spela ishockey utomhus är inte bara ett fysiskt nöje utan också ett tillfälle att umgås med andra människor som delar din passion för sporten. Du kan bilda lag, tävla mot vänner eller delta i spontana matcher på spontana spelplaner runt om i staden.

Fördelar med att spela ishockey utomhus

Att spela ishockey utomhus har många fördelar som kan göra din upplevelse ännu mer givande och rolig. Här är några av de främsta fördelarna:

Miljömässiga fördelar

När du spelar ishockey utomhus får du inte bara njuta av sporten, utan även av naturen omkring dig. Detta ger en unik och autentisk känsla som tar dig tillbaka till sportens rötter. Istället för att vara instängd i en inomhusarena kan du andas in frisk luft och känna vinden på ditt ansikte när du åker runt på isen.

Fysiska fördelar

Ishockey är en intensiv sport som kräver styrka, snabbhet och uthållighet. Genom att spela utomhus kommer du att uppleva extra fysiska fördelar. Att klara sig genom olika väderförhållanden, som snö eller regn, kan öka din fysiska kapacitet och ge dig extra motstånd att övervinna. Om du någonsin har som mål att spela på elitnivå, eller till och med i hockeyligan NHL, så kan denna typ av träning vara extremt fördelaktig. Dessutom kan den varierande terrängen på en naturlig isyta bidra till att förbättra balans och koordination.

Sociala fördelar

Spela ishockey utomhus ger också möjlighet till social gemenskap och samarbete med andra människor som delar samma passion för sporten. Du kan bilda ett team med vänner eller delta i lokala turneringar där du får chansen att träffa nya människor och bygga starka vänskapsband. Utomhushockey kan också vara en plats där olika åldrar och erfarenhetsnivåer möts, vilket skapar en dynamisk och inkluderande atmosfär.

Som du kan se finns det många fördelar med att spela ishockey utomhus. Det ger dig inte bara en närmare kontakt med naturen, utan ger också extra fysiska utmaningar och möjligheter till social samvaro. Så varför inte ta chansen att ge dig ut på isen under den öppna himlen och uppleva allt det här själv?

Utrustning för att spela ishockey utomhus

Skridskor för utomhusbruk

När du spelar ishockey utomhus är det viktigt att ha rätt skridskor som passar för dessa förhållanden.

Utomhusskridskor skiljer sig något från de traditionella inomhusskridskorna. Här är några saker att tänka på när du väljer skridskor för utomhusbruk:

 • Bladets profil: Utomhusskridskoblad har ofta en rakare profil än inomhusskridskor, vilket gör dem mer stabila och bättre anpassade för att klara av ojämn terräng.
 • Slitskydd: Eftersom du spelar på naturlig is kan det finnas små stenar eller andra hinder som kan slita på bladen. Se till att dina skridskor har ett slitstarkt skydd för att förlänga livslängden på bladen.

Kläder och skydd

När du spelar ishockey utomhus är det viktigt att vara ordentligt klädd och skyddad. Här är några grundläggande kläder och skydd som du bör ha med dig:

 • Hjälm: En hjälm är ett absolut måste för att skydda huvudet från eventuella slag eller fall.
 • Handskydd: Det är viktigt att ha handskydd, vanligtvis handskar eller vantar, för att skydda händerna mot pucken eller eventuella smällar.
 • Ben- och knäskydd: För att skydda benen och knäna från skador bör du använda ben- och knäskydd.
 • Skridskostrumpor: Investera i tjocka, varma strumpor för att hålla fötterna bekväma under spelet.
 • Kläder efter väderförhållanden: Anpassa dina kläder efter vädret. Vid kallare temperaturer kan det vara bra att ha flera lager av isolerande kläder för att hålla dig varm.

Genom att se till att du har rätt utrustning för att spela ishockey utomhus kan du njuta av sporten med maximal komfort och säkerhet.

Framtiden för utomhusishockey

Att spela ishockey utomhus har många fördelar som ger dig en unik och autentisk upplevelse. Det ger dig möjlighet att komma närmare naturen och återuppleva sportens rötter. Utan tak eller väggar får du också frihet och rymd på spelplanen. Och låt oss inte glömma utmaningarna och variationen som olika väderförhållanden ger.

Men vad är framtidens utomhusishockey? Det är svårt att säga exakt, men det finns definitivt en ökande trend för att spela ishockey utomhus. Många människor uppskattar den unika känslan och atmosfären som bara kan upplevas på naturlig isyta.

Med tanke på de miljömässiga och fysiska fördelarna är det inte förvånande att fler och fler människor väljer att spela ishockey utomhus. Det ger inte bara en möjlighet att njuta av naturen omkring oss, utan det ger också en chans att förbättra vår balans och koordination.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 0 / 5. Antal Röster: 0

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.