• Hem
  • /
  • Blogg
  • /
  • Guide
  • /
  • Välja Rätt Pjäxstorlek för Barn: En Omfattande Guide & Tabell

Välja Rätt Pjäxstorlek för Barn: En Omfattande Guide & Tabell

rätt storlek på pjäxor för barn

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Att välja rätt pjäxstorlek för barn är en avgörande del av skidupplevelsen. En pjäxa som inte passar ordentligt kan inte bara vara obekväm, utan kan också påverka barnets förmåga att kontrollera skidorna effektivt. Denna artikel kommer att ge en omfattande guide om hur man väljer rätt pjäxstorlek för barn, inklusive grundläggande regler, hur man mäter barnets fotstorlek, viktiga saker att tänka på när man köper pjäxor, och svar på vanliga frågor.

Grundläggande Regler för att Välja Pjäxstorlek för Barn

När det gäller att välja rätt pjäxstorlek för barn, är grundregeln att pjäxan ska vara en centimeter längre än foten. Detta ger tillräckligt utrymme för foten att röra sig, samtidigt som det ger nödvändigt stöd. Ett vanligt misstag som många föräldrar gör är att köpa för stora pjäxor i tron att barnet kommer att växa i dem. Men detta kan faktiskt vara kontraproduktivt, eftersom för stora pjäxor kan göra det svårt för barnet att kontrollera skidorna effektivt.

Hur man Mäter Barnets Fotstorlek

För att mäta barnets fotstorlek, behöver du bara ett måttband och ett papper. Låt barnet stå på papperet med fötterna platt mot ytan. Rita en linje vid hälens kant och en annan vid den längsta punkten på foten, vanligtvis vid stortån. Mät sedan avståndet mellan de två linjerna i centimeter. Detta är barnets fotlängd.

För att omvandla denna mätning till pjäxstorlek, används ett system som kallas mondopoint. Mondopoint är helt enkelt fotlängden i centimeter. Så om ditt barns fot är 19,5 cm lång, skulle pjäxstorleken vara 20,5 i mondopoint.

Viktiga Saker att Tänka på När man Köper Pjäxor

När du köper pjäxor, är det viktigt att tänka på mer än bara storleken. En annan viktig faktor är innerskon i pjäxan. Innerskon bör vara bekväm och ge tillräckligt med stöd. Dessutom bör du alltid låta ditt barn prova pjäxorna med samma typ av strumpor som de kommer att använda när de åker skidor.

Storleksguider och Omvandlingstabeller

Olika märken kan ha något olika storleksguider, så det är alltid bäst att kolla märkets specifika storleksguide. Till exempel, Salomon har en detaljerad storleksguide för sina pjäxor.

För att omvandla fotstorleken till pjäxstorlek, kan du använda en omvandlingstabell. Här är en grundläggande omvandlingstabell för mondopoint till EU, UK, och USA storlekar:

Mondopoint(Comfort Fit)USAEUUK
15 cm - 5,9 tum8 (barn)257
15,5 cm - 6,1 tum8 (barn)257
16 cm - 6,2 tum9 (barn)268
16,5 cm - 6,4 tum9 (barn)268
17 cm - 6,6 tum10 (barn)279
17,5 cm - 6,8 tum11 (barn)2810
18,5 cm - 7,2 tum12 (barn)2911
19,5 cm - 7,6 tum13 (barn)30,512
20 cm - 7,8 tum13,5 (barn)3113

Observera att dessa omvandlingar är ungefärliga och kan variera något mellan olika märken.

Vanliga Frågor och Sva

Vilken storlek är 20.5 i pjäxor?

En pjäxstorlek på 20.5 i mondopoint motsvarar ungefär en EU-storlek 32.

Vilken storlek är 24.5 i pjäxor?

En pjäxstorlek på 24.5 i mondopoint motsvarar ungefär en EU-storlek 38.

Vad motsvarar storlek 26 i pjäxor?

En pjäxstorlek på 26 i mondopoint motsvarar ungefär en EU-storlek 40.

Vad motsvarar 27.5 i pjäxor?

En pjäxstorlek på 27.5 i mondopoint motsvarar ungefär en EU-storlek 42.

Slutsats

Att välja rätt pjäxstorlek för ditt barn kan göra en stor skillnad i deras skidupplevelse. Genom att följa de grundläggande reglerna, mäta barnets fotstorlek korrekt, och ta hänsyn till viktiga faktorer som innerskon, kan du se till att ditt barn har de bästa möjliga pjäxorna för deras behov. Kom ihåg, det är alltid bäst att låta ditt barn prova pjäxorna innan du köper dem för att säkerställa en bra passform. Lycka till med ditt pjäxval!

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 5 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.