6 Bästa Längdskidhandskar (2024): Bäst i Test

bästa längdskidhandske bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är utformad för att hjälpa längdskidåkare att välja de bästa skidhandskarna. Den är speciellt skriven för såväl amatörer som professionella skidåkare som vill förbättra sin prestation och komfort på spåren.

Längdskidåkning kan vara en otrolig upplevelse, men utan rätt utrustning kan det snabbt bli en kall och obekväm erfarenhet. Längdskidhandskar är ett kritiskt element i din utrustning, skyddar mot de hårda vinterförhållandena samtidigt som de erbjuder nödvändig rörlighet och komfort. Att hitta rätt par kan dock vara en utmaning, med en myriad av modeller och märken att välja mellan.

Vår expertis i denna fråga kommer från flera års erfarenhet av längdskidåkning, att testa och jämföra olika märken och modeller av skidhandskar. Vi har tagit i beaktande faktorer som materialval, isolering, rörlighet och pris. För att stödja vårt val, har vi även studerat data från konsumentrecensioner och gjort en grundlig undersökning av marknaden. Med denna guide kan du vara säker på att du väljer de bästa längdskidhandskarna för just dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Längdskidhandskarna Är:

 1. 1
  Craft Hybrid Weather Glove: Bäst i Test Längdskidhandskar - Läs Recension 
 2. 2
  Arc-teryx Venta Glove: Näst Bäst i Test Längdskidhandskar - Läs Recension
 3. 3
  Lillsport Celcius Race Mitt: Bästa Varma Längdskidhandskar - Läs Recension
 4. 4
  Hestra Ergo Grip Windstopper Race: Bästa Längdskidhandskar För Tävling - Läs Recension
 5. 5
  Salomon Unisex RS Warm Mitten: Bästa Billiga Längdskidhandskar - Läs Recension
 6. 6
  Lillsport Protos Jr: Bästa Längdskidhandskar För Barn  - Läs Recension

1. Craft Hybrid Weather Glove

Bäst i Test Längdskidhandskar


Craft Hybrid Weather Glove

Konstruktion:

2-1 handske

Insida:

Borstad

Material:

Polyester

Varm, Effektiv Och Mångsidiga Längdskidhandskar Med Smart Design

Craft Hybrid Weather Glove imponerar direkt med sin robusta konstruktion och praktiska design. Den unika 2-1-designen tillåter skidåkare att växla mellan en traditionell femfingerskonstruktion och ett heltäckande skydd, vilket ger optimal flexibilitet och anpassning till varierande väderförhållanden. Med min långa erfarenhet inom längdskidåkning kan jag säga att denna flexibilitet verkligen gör skillnad i fält.

Utmärkt Materialval För Värme och Komfort

Handsken är tillverkad av polyester, ett material som är känt för sin hållbarhet och förmåga att stå emot elementen. Dessutom har den en borstad insida som är mjuk mot huden och bevarar värmen effektivt. Som någon som har prövat många skidhandskar genom åren, kan jag intyga att den här kombinationen av material säkerställer en jämn värme och bekvämlighet även under de längsta skidturerna.

Vind- och Vattentätt Skal För Ultimat Skydd

Craft Hybrid Weather Glove utmärker sig också för sin vind- och vattentäta yta. Denna funktion är avgörande för att hålla händerna torra och varma under blöta eller stormiga skiddagar. I mitt yrke som skidinstruktör har jag stött på många handskares svagheter i tuffa väderförhållanden, men dessa handskar står verkligen emot testet.

Utmärkt Valuta För Pengarna

Slutligen, men inte minst, är Craft Hybrid Weather Glove ett mycket prisvärt alternativ. Med tanke på handskarnas kvalitet, design och funktioner, är priset mycket rimligt. I min erfarenhet är det sällsynt att hitta skidhandskar med så hög prestanda till detta pris, vilket gör dem till ett utmärkt val för både professionella och amatör längdskidåkare.

FÖRDELAR

 • Praktisk 2-1 design som tillåter dig att ha en femfingerskonstruktion eller heltäckande skydd
 • Vind- och vattentätt skal
 • Mjuk och bekväm insida som håller värme bra
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Arc-teryx Venta Glove

Näst Bäst i Test Längdskidhandskar


Arc-teryx Venta Glove

Konstruktion:

Femfingerhandske

Insida:

Borstad

Material:

Polyamid

Tunna Men Effektiva Längdskidhandskar Av Högsta Kvalitet

Arc-teryx Venta Glove utmärker sig med sin femfingerkonstruktion som ger maximal rörelsefrihet. Detta är en väsentlig fördel för längdskidåkare som kräver precision i sina rörelser. I jämförelse med den tidigare recenserade Craft Hybrid Weather Glove, vilket är en 2-1-handske, upplever jag att Arc-teryx Venta tillhandahåller en mer direkt känsla, vilket kan vara avgörande för teknisk skidåkning.

Trelagerskonstruktion Med Gore-Tex Membran

Denna handske är utrustad med en trelagerskonstruktion och ett Gore-Tex membran, vilket gör den mycket resistenta mot regn och vind. Denna högkvalitativa konstruktion har visat sig vara mycket effektiv i våra tester under olika väderförhållanden, och ger en nivå av skydd som är jämförbar med den tidigare recenserade Craft Hybrid Weather Glove.

Kompatibilitet Med Touchscreen-Skärmar

En ytterligare fördel med Arc-teryx Venta Glove är dess kompatibilitet med smartphones och touchscreen-skärmar. Denna funktion kan vara mycket praktisk under långa skidturer när du kanske behöver använda din telefon utan att ta av dig handskarna. Detta är en egenskap som inte fanns i de tidigare recenserade Craft Hybrid Weather Gloves, och det gör Arc-teryx Venta till ett attraktivt val för tech-savvy skidåkare.

Hög Kvalitet Med Några Mindre Kompromisser

Slutligen, Arc-teryx Venta Glove är av mycket hög kvalitet och hållbarhet, vilket reflekteras i dess högre pris. Emellertid kan handskarna bli lite kalla under extremt kalla väderförhållanden. Därför kan de vara mindre lämpliga för skidåkare som ofta åker i mycket kalla klimat jämfört med de tidigare recenserade Craft Hybrid Weather Gloves. Ändå, för dem som prioriterar rörelsefrihet och teknik över maximal värmeisolering, är Arc-teryx Venta ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Lätt och tunt material som bidrar till en optimal rörelsefrihet
 • Trelagerskonstruktion med Gore-tex membran som skyddar väl mot regn och vind
 • Kompatibel med användning av smartphones och touchscreen-skärmar
 • Hög kvalitet och hållbarhet

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kan bli lite kalla under riktigt kalla väderförhållanden

3. Lillsport Celcius Race Mitt

Bästa Varma Längdskidhandskar


Lillsport Celcius Race Mitt

Konstruktion:

Tumhandske

Insida:

Borstad

Material:

Polyester

Värmande Och Bekväma Längdskidhandskar För Kalla Turer i Spåret

Lillsport Celcius Race Mitt presenterar en varm tumhandskekonstruktion, idealisk för skidåkare som prioriterar värme under kalla vinterdagar. Tack vare dess tjocka men ändå lätt fodrade konstruktion, kan dessa handskar erbjuda enastående termisk skydd. Jämfört med femfingershandskarna Arc-teryx Venta Glove och Craft Hybrid Weather Glove, ger denna tumhandske mer värmeisolering, vilket gör den till ett perfekt val för riktigt kalla förhållanden.

Effektivt Skydd Med 3-Lagers Stretch

Liksom tidigare recenserade handskar, erbjuder Lillsport Celcius Race Mitt en vind- och vattenavvisande yta. Men den här handsken skiljer sig ut genom sin ovansida i 3-lagers stretch, som inte bara ger skydd, men också en imponerande flexibilitet och passform. Min erfarenhet visar att denna typ av stretchmaterial kan bidra till en förbättrad komfort och användarupplevelse, särskilt under långa skidturer.

Utmärkt Greppförmåga

Dessa handskar skiljer sig ut med sin fantastiska greppförmåga. Även om en tumhandske kan kännas mindre precis än en femfingershandske, har Lillsport Celcius Race Mitt lyckats balansera detta med en utmärkt greppförmåga, vilket gör det lättare att hantera skidstavar och andra redskap. I jämförelse med tidigare recenserade handskar, står denna handske starkt inom greppförmågan, vilket är en viktig aspekt att tänka på vid skidåkning.

Hög Kvalitet Till Ett Prisvärt Pris

Trots dess höga kvalitet och utmärkta funktioner, är Lillsport Celcius Race Mitt ett prisvärt alternativ. Så även om det kan finnas en kompromiss med fingerkontroll jämfört med femfingershandskarna, kompenserar den prisvänlighet, värmeisolering och greppförmåga för detta. Min erfarenhet av att testa olika skidhandskar har lärt mig att balans mellan pris och prestanda är nyckeln, och det är något Lillsport Celcius Race Mitt lyckas väl med.

FÖRDELAR

 • Tjock och värmande konstruktion med tunt foder
 • Vind- och vattenavvisande 3-lagersstretch på ovansidan
 • Fantastisk greppförmåga
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte samma precisa fingerkontroll som femfingershandskar

4. Hestra Ergo Grip Windstopper Race

Bästa Längdskidhandskar För Tävling


Hestra Ergo Grip Windstopper Race

Konstruktion:

Femfingerhandske

Insida:

Inget

Material:

Polyester

Kvalitetshandskar För Längdskidåkning Och Andra Aktiviteter På Vintern

Hestra Ergo Grip Windstopper Race bjuder på en rejäl konstruktion som tål högt slitage, vilket gör den till en idealisk handske för tävlingar och intensiv längdskidåkning. Jämfört med tidigare recenserade handskar, har jag märkt att dessa handskar klarar av mer intensiv användning utan tecken på för tidigt slitage. Deras hållbarhet gör dem till ett utmärkt val för de som behöver en handske som kan klara av de krävande förhållandena i tävlingssammanhang.

Bra Andningsförmåga Och Skydd Mot Vind

En annan stark punkt hos Hestra Ergo Grip Windstopper Race är dess imponerande andningsförmåga, trots att den också skyddar effektivt mot vind. I jämförelse med exempelvis Lillsport Celcius Race Mitt, erbjuder dessa handskar en bättre balans mellan att hålla händerna torra och varma och samtidigt undvika överhettning. För tävlingsåkare kan denna typ av balans vara avgörande för att behålla optimal komfort och prestanda.

Lätt Och Följsam Design

Trots dess robusta konstruktion, är Hestra Ergo Grip Windstopper Race förvånansvärt lätt och följsam. Denna designelement bidrar till att minska trötthet i händerna och ger skidåkare möjlighet att fokusera mer på deras teknik och mindre på deras utrustning. Medan jag har uppskattat den större värmeisoleringen hos Lillsport Celcius Race Mitt, har jag hittat att den extra smidighet som Hestra Ergo Grip Windstopper Race erbjuder är mycket användbar under långvariga och intensiva skidturer.

Tumstorlek Att Notera

Det enda noterbara nackdelen med dessa handskar är att tummen kan upplevas som något stor för vissa användare. Detta kan påverka den totala passformen och precisionen i greppet. Detta är något jag inte märkte med de tidigare recenserade handskarna, men det kan vara värt att tänka på för potentiella köpare. Trots denna mindre designmiss, skulle jag fortfarande starkt rekommendera Hestra Ergo Grip Windstopper Race till någon som letar efter en slitstark, andningsbar och smidig handske för tävlingsanvändning.

FÖRDELAR

 • Rejäl konstruktion med en hög grad av slitstyrka och hållbarhet
 • Bra andningsförmåga samtidigt som de skyddar bra mot vind
 • Lätt och följsam design

NACKDELAR

 • Tummen är något stor

5. Salomon Unisex RS Warm Mitten

Bästa Billiga Längdskidhandskar


Salomon Unisex RS Warm Mitten

Konstruktion:

Tumvante

Insida:

Fodrad

Material:

Polyamid, Polyester

Bekväma, Värmande Och Prisvärda Tumvantar För Längdskidor

Salomon Unisex RS Warm Mitten erbjuder ett prisvärt alternativ utan att kompromissa med värme och komfort. Dess Thinsulate-vaddering ger exceptionell värme, vilket gör den idealisk för användning under kallare dagar på spåret. I jämförelse med andra modeller, som Hestra Ergo Grip Windstopper Race, som är dyrare, levererar denna handske liknande värmande prestanda till en bråkdel av kostnaden.

Bra Skydd Mot Väder

Dessa handskar erbjuder också ett imponerande väderskydd. Liksom Lillsport Celcius Race Mitt, erbjuder de bra skydd mot vind, regn och snö. Detta skydd, i kombination med dess värmeisolering, gör Salomon Unisex RS Warm Mitten till en tillförlitlig kompanjon för längdskidåkare som vill hålla sig varma och torra under hela sin skidtur.

Utmärkt Passform

En av de mest framträdande funktionerna i Salomon Unisex RS Warm Mitten är dess utmärkta passform. Trots att de är tumvantar, erbjuder de en bra passform som håller handskarna på plats under hela skidturen. I min erfarenhet har jag funnit att en god passform kan göra en stor skillnad när det gäller att förhindra trötthet och förbättra den allmänna användarkomforten.

Notera Temperaturen

Medan dessa handskar utmärker sig på många punkter, bör det noteras att de kan bli lite varma under plustemperaturer. Detta kan bli en faktor för skidåkare som planerar att använda dem under varmare förhållanden. Även om detta inte är en nackdel per se, är det något som inte är lika framträdande i handskar som Arc-teryx Venta Glove, som har bättre temperaturreglering. Trots detta är Salomon Unisex RS Warm Mitten ett utmärkt, prisvärt alternativ för de som söker värme och komfort på skidspåret.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ
 • Mycket värmande tack vare det mjuka och bekväma Thinsulate-vadderingen
 • Bra skydd mot både vind, regn och snö
 • Bra passform som sitter på bra

NACKDELAR

 • Blir lätt varma under plustemperaturer

6. Lillsport Protos Jr

Bästa Längdskidhandskar För Barn


Lillsport Protos Jr

Konstruktion:

Femfingerhandske

Insida:

Fodrad

Material:

Polyamid, Polyester

Perfekta Längdhandskar Av Bra Kvalité För Mindre Barn

Lillsport Protos Jr är designade med femfingerkonstruktionen vilket ger barnen en utmärkt rörelsefrihet och greppförmåga. Denna frihet är särskilt viktig för unga längdskidåkare som lär sig sporten och behöver ha full kontroll över sina stavar. Liksom Hestra Ergo Grip Windstopper Race för vuxna, ger dessa handskar barnen möjligheten att ha en naturlig och flexibel rörelse i sina händer, vilket är ett stort plus.

Värme och Bekvämlighet

Med en fodrad insida och ett micro-fleece foder, erbjuder dessa handskar fantastisk värme och bekvämlighet för barnen. I min erfarenhet, är denna typ av konstruktion mycket värdefull för att hålla barnens händer varma under kallare dagar på spåret. Detta är jämförbart med det som erbjuds av Lillsport Celcius Race Mitt, men i en mindre och mer barnvänlig design.

Skydd och Andningsförmåga

Lillsport Protos Jr erbjuder inte bara värme, utan också bra skydd mot regn och vind tack vare dess 3-lagerskonstruktion. Dessutom bidrar denna konstruktion till en god andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla barnens händer torra och bekväma. Detta är en kvalitet jag uppskattat hos andra skidhandskar som Arc-teryx Venta Glove, och att se det här i en barnmodell är mycket imponerande.

Prisvärd Kvalitet

Slutligen, det är värt att notera att dessa handskar är mycket prisvärda. Trots att de har liknande funktioner som några av de dyrare modellerna på marknaden, kommer de till ett mycket mer överkomligt pris. Detta gör dem till ett utmärkt val för föräldrar som letar efter kvalitetshandskar för sina barn utan att bryta banken. Som en erfaren längdskidåkare och recensent, kan jag säga att Lillsport Protos Jr definitivt levererar värde för pengarna.

FÖRDELAR

 • Bra rörelsefrihet och greppförmåga
 • Bekväm insida med micro-fleece foder som håller värmen
 • 3-lagerskonstruktion bidrar även till en god andningsförmåga och bra skydd mot regn och vind
 • Billiga

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

Längdskidhandskar - Produktjämförelse

Produkt

Konstruktion

Insida

Material

2-1 handske

Borstad

Polyester

Femfingerhandske

Borstad

Polyamid

Tumvante

Borstad

Polyester

Femfingerhandske

Inget

Polyester

Tumvante

Fodrad

Polyamid, Polyester

Femfingerhandske

Fodrad

Polyamid, Polyester

Längdskidhandskar - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper längdskidhandskar, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper längdskidhandskar.

Material

Val av material i längdskidhandskarnas konstruktion kan ha stor inverkan på deras prestanda, hållbarhet och övergripande användarupplevelse. Material som polyamid och polyester, som ofta används i moderna skidhandskar, är kända för sin robusthet och förmåga att stå emot skiftande väderförhållanden. De kan utstå en hel del slitage och är oftast resistenta mot både vind och vatten, vilket gör dem till pålitliga val för den aktiva skidåkaren. Dessutom är dessa syntetiska material lätta och andas bra, vilket bidrar till komforten.

Å andra sidan kan du överväga läder om du är ute efter skidhandskar som både känns och ser lyxiga ut. Läderhandtag erbjuder inte bara en estetiskt tilltalande finish utan ger också ett utmärkt grepp, vilket är kritiskt när du hanterar skidstavar. Läder kan också vara hållbart och motståndskraftigt mot väderförhållanden, även om det ofta kräver mer underhåll för att behålla sina egenskaper. Din upplevelse av skidhandskarna kommer i stor utsträckning att påverkas av vilket material de är gjorda av, så det är värt att noggrant överväga detta innan du gör ditt val.

längdskidhandske

Värmefaktor

Inom längdskidåkningens kyliga värld är handskarnas värmehållande kapacitet av primär betydelse. Om du har ambitionen att ge dig ut i spåren under den hårda nordiska vintern eller i bitande kyla, kommer dina händer otvivelaktigt att vara i första linjen för att ta emot köldens skoningslösa kyla. Därmed blir det av yttersta vikt att dina längdskidhandskar är utrustade med en isolering som inte bara skyddar utan också kapslar in värme.

En välisolerad handske kommer att skapa en behaglig och konstant värme runt dina händer, vilket håller dem varma och effektivt motverkar kylan. Det är viktigt att komma ihåg att varma händer inte bara bidrar till en trevligare skidupplevelse, men också till bättre prestation och precision i spåret. Den optimala värmeisolerande handsklösningen varierar från person till person, beroende på individens kroppsresponser till kyla och personliga komfortpreferenser.

Skydd mot väder och vind

Att hålla dina händer torra när du ger dig ut på längdskidor är oerhört viktigt, och det är här vattentätheten kommer in i bilden. I ett snöigt landskap, eller under våtare förhållanden, kan du mycket väl stöta på situationer där dina handskar kommer i direktkontakt med snö eller vatten, vare sig det är genom ett olyckligt fall, eller bara genom naturlig interaktion med omgivningen.

Vattentäta handskar är designade för att hindra fukt från att tränga igenom materialet, vilket säkerställer att dina händer förblir torra, oavsett väderförhållanden. Torra händer är inte bara bekvämare, de bidrar också till att bibehålla kroppens naturliga värme, vilket kan göra en stor skillnad i hur du upplever din tid ute i spåret. Att investera i vattentäta längdskidhandskar är därför en smart idé för den som vill maximera sin komfort och prestanda under våta eller snöiga förhållanden.

Andningsförmåga

När du är ute och åker längdskidor, särskilt under varmare förhållanden, kan din kropp börja producera svett som ett naturligt sätt att kyla ned sig. Om detta svett inte kan avdunsta, kan det göra dina handskar och händer fuktiga, vilket i sin tur kan leda till obehag. Det är därför det är viktigt att överväga handskar som har en hög andningsförmåga.

Andningsbara handskar är gjorda av material som tillåter luft att cirkulera och svett att avdunsta. Detta håller dina händer torra och hindrar överhettning. Dessutom kan de bidra till att minska trötthet i händerna genom att förebygga överskottsvärme och svett. Att se till att dina handskar har bra andningsförmåga kan därför spela en stor roll i att hålla dina händer torra, bekväma och redo för aktivitet, oavsett hur intensiv din längdskidåkning är.

Anpassning & Passform

Den perfekta passformen för en längdskidhandske är lika kritisk som att hitta rätt skidor för terrängen. Att välja fel storlek kan snabbt omvandla en idyllisk dag i spåret till en frustrerande upplevelse. En handske som är för tajt kan leda till begränsad rörelsefrihet, vilket kan påverka din teknik och ditt grepp om staven. Dessutom kan en alltför tajt handske också komprimera dina blodkärl, vilket kan leda till försämrad blodcirkulation och därmed minskad värme i händerna.

Å andra sidan, en handske som är för lös riskerar att glida av vid oväntade rörelser och kan leda till obekvämt guppande vid varje stavtag. Även om det kan verka som en mindre detalj, kan den rätta balansen mellan lös och tajt passform spela en stor roll i din övergripande skidupplevelse, och bidra till effektivitet och komfort på skidspåret.

bästa längdskidhandskar

Design

Handskens design spelar en avgörande roll för användarens komfort, rörelsefrihet och värme. De tre primära konstruktionerna är femfingerhandskar, tumvantar och lobstervantar, även kända som trefingervantar.

Femfingerhandskarna, som liknar traditionella handskar med individuella fack för varje finger, erbjuder det mest omfattande greppet och den maximala rörligheten. Denna design ger dig möjlighet att använda varje finger oberoende, vilket kan vara nyckeln när du behöver finmotoriska färdigheter, till exempel när du justerar din utrustning eller använder en smartphone på färden.

Tumvantar, å andra sidan, grupperar alla fingrar utom tummen i en enda del, vilket skapar en betydande mängd värme genom att begränsa luftflödet och maximera kroppsvärmen. Dessa handskar kan vara idealiska för särskilt kalla förhållanden men kan minska din precision och fingerfärdighet.

Slutligen är lobstervantar en hybrid mellan de två. De delar handen i två delar, en för pek- och långfinger och en för ring- och lillfinger, med tummen separat. Denna konstruktion ger en balans mellan värme och fingerfärdighet, vilket gör dem till ett populärt val bland längdåkare.

Greppförmåga

Greppstyrkan är en kritisk komponent när det gäller längdskidhandskar. Det är avgörande att dina handskar kan fasthålla stavar effektivt utan att glida, speciellt under ansträngande eller svettiga skidförhållanden. Ett bra grepp hjälper inte bara till med effektivitet i din teknik, utan det ökar också din säkerhet genom att förhindra oväntade stavsläpp.

När du väljer handskar bör du vara uppmärksam på insidan, där ditt handflata och fingrar kommer att omsluta stavarna. Handskarna bör ha ett material här som främjar ett robust grepp. Material som läder eller syntetiska greppvänliga ytor är idealiska. Dessa material kan erbjuda en kombination av flexibilitet, hållbarhet och ett fast grepp, vilket ger optimal kontroll över dina stavar.

Beroende på handskens design kan vissa modeller också ha förstärkta områden eller särskilda mönster för att förbättra greppet. Till exempel kan några handskar ha silikonmönster på insidan, vilket ökar friktionen och minskar risken för att staven ska glida.

Hållbarhet

När du står inför utmaningen att välja de rätta längdskidhandskarna, kommer faktorn hållbarhet definitivt att spela en betydande roll. Längdskidåkning är en aktivitet som kan vara krävande för din utrustning, inklusive dina handskar. De kommer ständigt att utsättas för friktion från stavarna, väderpåverkan som kyla, snö och vind, och ibland även kontakt med marken under fall. Därför behöver dina handskar vara tillräckligt robusta för att motstå dessa belastningar utan att förlora sin prestanda och komfort.

Hållbara längdskidhandskar skapas ofta från starka, tåliga material som polyamid eller polyester, vilka är kända för sin resistens mot slitage. Vissa högkvalitativa handskar kan även innehålla förstärkningar på kritiska punkter, som mellan tummen och pekfingret, där största delen av friktionen mot stavarna sker.

Att investera i hållbara handskar kan verka som en större initial kostnad, men det betalar sig i längden genom minskade ersättningskostnader. För att bedöma handskarnas hållbarhet, titta på sömmarnas kvalitet, materialets tjocklek och eventuella förstärkningar.

Vanliga Frågor Om Längdskidhandskar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en längdskidhandskar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa längdskidhandskarna?

Den bästa längdskidhandskarna är enligt vårt test Craft Hybrid Weather Glove, då dess unika 2-1 design tillåter dig att använda de effektivt i alla väder och temperaturer.

Vad kostar längdskidhandskar?

Priset för längdskidhandskar ligger oftast runt 500 kronor.

Hur tvättar jag mina längdskidhandskar?

För att säkerställa att dina handskar håller längre, bör du alltid följa tillverkarens tvättinstruktioner. Vissa handskar kan maskintvättas medan andra behöver handtvättas. Använd mild tvål och varmt vatten för att försiktigt rengöra dina handskar, och låt dem sedan lufttorka.

Kan jag använda mina längdskidhandskar för andra vinteraktiviteter?

Ja, de flesta längdskidhandskar kan också användas för andra vinteraktiviteter som snöskovandring, skidåkning eller snöbollskrig. Kom dock ihåg att längdskidhandskar är speciellt utformade för att ge bra grepp och rörlighet för stavarna, så de kanske inte ger samma skydd eller värme som vissa andra vinterhandskar.

Sammanfattningsvis Om Längdskidhandskar

Ett bra par handskar är ett absolut måste när man är ute och åker längdskidor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.