4 Bästa Myggspray (2024): Bäst i Test

bästa myggspray bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

Myggor kan vara en riktig plåga under sommarmånaderna, inte bara för att de ger kliande bett utan också för att de kan sprida sjukdomar som West Nile-virus och Zika. För att skydda dig själv och din familj från myggor är det viktigt att använda en bra myggspray. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken man ska välja.

I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa myggsprayerna som finns tillgängliga och hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken som är rätt för dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Myggsprayarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Myggspray: Mygga Mosquito Spray - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Myggspray: Jo Sport Djungelolja - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Myggspray För Barn: Sjö & Hav Insect Repellent Roll-On - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Mygglotion: Mygglotion Salubrin - Läs Recension

1. Mygga Mosquito Spray

Bäst i Test Myggspray


Mygga Mosquito Spray

Typ:

Spray

Volym:

75 ml

Skyddar:

6 h

Innehåller DEET

Ja

Klassiska Myggspray Med Bevisat Positiva Resultat

Mygga Mosquito Spra är ett mycket effektivt och långvarigt alternativ för att skydda mot myggor, och är vår testvinnare bland olika myggmedel.

Denna myggspray kommer i en praktisk sprayform, med en volym på 75 ml, vilket gör den lätt att applicera på både hud och kläder. Den finns också i flera olika former, till exempel lotioner och våtservetter, för dem som föredrar en annan appliceringsmetod.

En av de viktigaste fördelarna med denna spray är dess effektivitet. Den innehåller DEET, som är ett allmänt använt och effektivt myggmedel. Den kan skydda mot myggor i upp till 8 timmar, vilket är längre än de flesta andra myggsprayer på marknaden. Detta ger en sinnesfrid i vetskapen om att du är skyddad under lång tid.

En av nackdelarna med denna spray är dock priset. Den är något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden, men det är värt att tänka på att skyddstiden är längre, så du kanske behöver applicera den mindre ofta.

Sammantaget är Mygga Mosquito Spray en klassisk myggspray med bevisat positivt resultat. Dess effektivitet, långvariga skydd och tillgänglighet i olika former gör den till ett bra alternativ för dem som letar efter en högkvalitativ myggspray. Om du letar efter en pålitlig och effektiv spray som kan skydda dig under långa perioder är detta ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Mycket effektiv spray
 • Skyddar mot mygg länge
 • Finns även i flera olika former

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

2. Jo Sport Djungelolja

Näst Bäst i Test Myggspray


Jo Sport Djungelolja

Typ:

Olja

Volym:

40 ml

Skyddar:

8 h

Innehåller DEET

Ja

Dryg Myggolja Som Håller Insekterna Borta

Jo Sports Djungelolja är ett mycket effektivt och långvarigt alternativ för att skydda mot myggor och andra insekter, och har länge varit ett populärt alternativ här i Sverige.

Denna myggspray kommer i form av en olja, med en volym på 40 ml, vilket gör den lätt att applicera på hud och kläder. Den innehåller 20 % DEET, som är känt för att vara en mycket effektiv aktiv ingrediens för att avvärja myggor, liksom andra insekter som fästingar och bots.

En av de viktigaste fördelarna med denna olja är dess effektivitet. Den ger 8 timmars skydd mot myggor och andra insekter, vilket är längre än de flesta andra myggmedel på marknaden. Dessutom är den mycket torr, vilket innebär att den inte lämnar några oljiga rester på din hud eller dina kläder, vilket gör den till ett bra alternativ för personer som ogillar känslan av oljiga produkter.

En av nackdelarna med denna spray är dock dess förpackningsstorlek. Den kommer i en mindre förpackning jämfört med andra alternativ på marknaden, vilket innebär att den kanske inte håller lika länge som andra större alternativ.

På det hela taget är Jo Sport Djungelolja är en torr myggolja som håller insekterna borta. Dess effektivitet, långvariga skydd och torrhet gör den till ett bra alternativ för dem som letar efter en högkvalitativ myggspray. Den mindre förpackningen kan vara en olägenhet för vissa, men dess skyddstid och effektivitet kompenserar mer än väl för det. Om du letar efter en torr och effektiv myggspray är detta ett bra alternativ att överväga.

FÖRDELAR

 • 20% DEET
 • Väldigt dryg
 • Skyddar väl mot andra insekter som fästingar och knott

NACKDELAR

 • Mindre förpackning

3. Sjö & Hav Insect Repellent Roll-On

Bästa Myggspray För Barn


Sjö & Hav Insect Repellent Roll-On

Typ:

Roll-on

Volym:

100 ml

Skyddar:

6 h

Innehåller DEET

Nej

Naturligt Myggmedel Som Passar Bra För Barn

Sjö & Hav Insect Repellent Roll-On är ett mycket effektivt, naturligt och skonsamt alternativ för att skydda sig mot myggor, som går jättebra att använda på barn.

Denna myggspray kommer i en praktisk roll-on-form, med en volym på 100 ml. Den innehåller inte DEET, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för barn eftersom den är ett skonsamt och lätt alternativ för huden. Den är tillverkad av naturliga ingredienser, vilket gör den säker för barn och lätt att använda.

En av de viktigaste fördelarna med denna roll-on är att den är mycket lätt och skonsam mot huden, vilket gör den till ett bra alternativ för barn med känslig hud. Den är skapad av naturliga ingredienser, vilket gör den säker för barn och lätt att använda. Roll-on-applikationen är lätt att applicera och säkerställer en mer exakt applicering, vilket undviker överdriven användning av produkten.

En av nackdelarna med denna roll-on är dock dess skyddstid. Den ger 6 timmars skydd, vilket är kortare än DEET-alternativ, men den anses säker för barn och dess naturliga ingredienser gör den till ett bra alternativ för föräldrar som vill skydda sina små från myggor utan att använda starka kemikalier.

Sammantaget är Sjö & Hav Insect Repellent Roll-On är ett naturligt myggmedel som är bra för barn. Dess lätthet, naturliga ingredienser och användarvänlighet gör den till ett bra alternativ för familjer med små barn. Dess kortare skyddstid är kanske inte idealisk för vissa, men dess säkerhet för små barn och naturliga ingredienser gör den till ett bra alternativ för föräldrar som vill skydda sina små från myggor utan att använda starka kemikalier.

FÖRDELAR

 • Mycket lätt och mild för huden
 • Skapad av naturliga ingredienser
 • Lättanvänt

NACKDELAR

 • Inte lika kraftfullt som alternativ med DEET

4. Mygglotion Salubrin

Bästa Mygglotion


Mygglotion Salubrin

Typ:

Lotion

Volym:

50 ml

Skyddar:

5 h

Innehåller DEET

Nej

Effektiv Mygglotion Perfekt För Små Barn Och Bebisar

Mygglotion Salubrin är ett mycket effektivt och lättanvänt alternativ för att skydda mot myggor, speciellt utformat för små barn, spädbarn, och de med en känslig hud.

Denna mygglotion kommer i en praktisk lotionform, med en volym på 50 ml. Den innehåller inte DEET, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för små barn och spädbarn. Den är lätt att applicera och ger 5 timmars skydd mot myggor.

En av de viktigaste fördelarna med denna lotion är dess säkerhet. Den har godkänts för användning på barn under tre år, vilket gör den till ett perfekt alternativ för familjer med små barn. Den är också lätt att applicera, vilket gör den till ett bra alternativ för personer som föredrar en lotionform framför en spray eller olja.

En av nackdelarna med denna lotion är dock dess skyddstid. Den erbjuder 5 timmars skydd, vilket är kortare än DEET-alternativ, men den anses vara säker för barn och spädbarn, vilket gör den till ett bra alternativ för föräldrar som vill skydda sina små från myggor.

Sammantaget är Mygglotion Salubrin en effektiv mygglotion som är perfekt för små barn och bebisar. Dess säkerhet, enkla applicering och effektivitet gör den till ett bra alternativ för familjer med små barn. Dess kortare skyddstid är kanske inte idealisk för vissa, men dess säkerhet för små barn gör den till ett bra alternativ för föräldrar som vill skydda sina små från myggor.

FÖRDELAR

 • Godkänd för användning på barn under tre år
 • Effektivt skydd
 • Enkel att applicera

NACKDELAR

 • Inte lika kraftfullt som alternativ med DEET

Myggspray - Köptips

Det finns många olika sprayer som är utvecklade för att hålla mygg och andra insekter borta, men att förstå skillnaden på de olika alternativen kan vara mycket förvirrande. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter när man köper en myggspray.

Form Av Myggspray

Myggspray finns i olika former, var och en med sina egna för- och nackdelar.

 • Spray: Myggspray finns i aerosolburkar som kan sprutas direkt på huden eller kläderna. De är lätta att använda och kan snabbt täcka stora områden. De kan också användas för att behandla utomhusutrymmen som t.ex. uteplatser och däck.
 • Lotion: Mygglotioner appliceras direkt på huden och är vanligtvis mindre oljiga än sprayer. De är ett bra alternativ för personer med känslig hud eller för områden där man inte bär kläder. De är också lätta att applicera och kan vara mer målinriktade än sprayer.
 • Servetter: Myggvippor är förfuktade med myggmedel och kan användas för att applicera myggmedlet på huden eller kläderna. De kan vara mer praktiska än sprayer eller lotioner för personer som är på språng, eftersom de är lätta att packa och använda. De är också mindre kladdiga än sprayer och lotioner.
 • Armband, plåster eller andra bärbara produkter: Dessa former av myggmedel bärs på kroppen, de kan vara i form av armband, plåster eller andra former. De avger den aktiva ingrediensen långsamt och är ett bra alternativ för personer som alltid är på resande fot och inte vill bära med sig en spray eller lotion.
testar myggspray

När du väljer form av myggspray ska du ta hänsyn till dina personliga preferenser och de situationer där du kommer att använda den. Sprayer är i allmänhet mer praktiska för användning utomhus, medan lotioner och våtservetter är mer praktiska för användning på språng. Tänk också på användningsområdet, sprayer kan användas på utomhusutrymmen och kläder, medan lotioner och våtservetter är avsedda för användning på huden.

Användningsområde

Olika myggsprayer är utformade för olika användningsområden. Vissa är avsedda att användas på kläder och utrustning, medan andra är avsedda att användas på huden. Det är viktigt att välja en spray som är lämplig för det område du behöver skydda.

 • Kläder och utrustning: Vissa myggsprayer är särskilt utformade för att användas på kläder och utrustning, t.ex. campingutrustning och utemöbler. Dessa sprayer är vanligtvis mer koncentrerade och håller längre än sprayer avsedda att användas på huden. De kan ge skydd i flera veckor eller till och med månader. Det är viktigt att notera att dessa sprayer inte ska användas på huden.
 • På huden: Många myggsprayer är avsedda att användas på huden. Dessa sprayer har vanligtvis en lägre koncentration av aktiv substans och ger ett kortare skydd (vanligtvis flera timmar). De är lätta att applicera och kan användas på all exponerad hud. Det är viktigt att följa instruktionerna på produktetiketten när man applicerar myggsprayer på huden och att inte överskrida den rekommenderade mängden.
 • Uteplatser: Vissa myggsprayer är utformade för att användas i utomhusutrymmen, t.ex. uteplatser och däck. Dessa sprayer är vanligtvis mer koncentrerade och har längre hållbarhet än sprayer som är avsedda att användas på huden. De kan ge skydd i flera veckor eller till och med månader. De kan användas på utemöbler och utrustning för utomhusbruk, eller till och med sprayas på det omgivande området för att hålla myggen borta.

När du väljer en myggspray ska du tänka på användningsområdet och välja en spray som är lämplig för det område du behöver skydda. Och läs alltid produktetiketten och följ instruktionerna när du applicerar sprayen.

Aktiva Ingredienser

Här finns mer information om de aktiva ingredienser som vanligtvis finns i myggsprayer:

 • DEET (N,N-dietyl-meta-toluamid): Detta är ett av de mest använda och effektiva myggmedel. DEET har använts i årtionden och har visat sig vara säkert när det används enligt anvisningarna. DEET är effektivt mot ett stort antal myggor och andra bitande insekter. Det ger vanligtvis skydd i flera timmar, men skyddets varaktighet beror på koncentrationen av DEET i produkten.
 • Picaridin: Detta är en nyare aktiv ingrediens som också är effektiv mot myggor. Den har visat sig vara lika effektiv som DEET och anses vara ett bra alternativ för dem som är känsliga för DEET. Picaridin är också effektivt mot andra bitande insekter, till exempel fästingar och svarta flugor. Det ger vanligtvis skydd i flera timmar.
 • Olja av citronekalyptus (p-mentan-3,8-diol eller PMD): Detta är en naturlig aktiv ingrediens som härrör från bladen av citronekalyptusträdet. Det är en mindre vanlig ingrediens i myggsprayer, men den har visat sig vara effektiv mot myggor. Den är dock mindre effektiv än DEET eller picaridin och skyddstiden är kortare.
bästa myggspray

Det är viktigt att notera att dessa aktiva ingredienser är de vanligaste, men det finns många andra aktiva ingredienser som används i myggsprayer, t.ex. IR3535, som är en syntetisk kopia av en förening som finns i aminosyran alanin, och 2-undekanon, en naturligt förekommande förening som finns i växter. Varje aktiv ingrediens har sin egen effektnivå och skyddstid, så det är viktigt att läsa produktetiketten och välja en som uppfyller dina behov. Och följ alltid instruktionerna på produktetiketten när du applicerar sprayen.

Allergier

Det är viktigt att vara medveten om eventuella allergiska reaktioner när man använder myggspray. Vissa människor kan vara allergiska mot vissa ingredienser som finns i myggsprayer, vilket kan orsaka hudirritation eller andra allergiska reaktioner.

Om du eller någon i din familj har några kända allergier är det viktigt att kontrollera ingrediensförteckningen på myggsprayen innan du köper den. Vanliga allergener som finns i myggsprayer är DEET, picaridin och citronekalyptusolja. Om du är allergisk mot någon av dessa ingredienser bör du undvika att använda produkter som innehåller dem och leta efter alternativa produkter som inte innehåller dessa ingredienser.

Det är också viktigt att följa instruktionerna på produktetiketten när du applicerar sprayen, och gör alltid ett litet plåttest innan du applicerar sprayen på ett större hudområde. Detta kan hjälpa till att identifiera eventuella allergiska reaktioner innan de blir ett problem.

Om du upplever några allergiska reaktioner efter att ha använt en myggspray, till exempel hudirritation, rodnad eller klåda, ska du omedelbart sluta använda produkten och vid behov söka läkarvård. Om du eller någon i din familj har någon historia av allergiska reaktioner är det också bäst att rådgöra med en läkare eller sjukvårdspersonal innan du använder några myggmedel.

Vanliga Frågor Om Myggspray

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en myggspray, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av myggsprayer, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa myggsprayen?

Den bästa myggsprayen är enligt vårt test Mygga Mosquito Spray, ett enkelanvänt och effektivt myggmedel.

Vad kostar en myggspray?

En myggspray brukar vanligtvis kosta runt 100 kronor, men det finns alternativ som kostar så lite som 50 kronor.

Vilka är de vanligaste aktiva ingredienserna i myggsprayer?

De vanligaste aktiva ingredienserna i myggspray är DEET, picaridin och citronekalyptusolja. Dessa ingredienser har visat sig vara effektiva mot myggor, men var och en har sin egen effektnivå och skyddstid.

Är DEET säkert att använda?

DEET har använts i årtionden och har visat sig vara säkert när det används enligt anvisningarna. Det är dock viktigt att följa instruktionerna på produktetiketten när man använder DEET och att inte överskrida den rekommenderade mängden.

Hur länge håller en myggspray?

Varaktigheten av det skydd som ges av en myggspray beror på den aktiva ingrediensen och koncentrationen av den aktiva ingrediensen i produkten. DEET och picaridin ger vanligtvis skydd i flera timmar, medan citronekalyptusolja ger ett kortare skydd. Vissa sprayer som är avsedda att användas på kläder och utrustning kan ge skydd i flera veckor eller till och med månader.

Kan myggspray användas på barn?

Myggspray kan användas på barn, men det är viktigt att välja en produkt som är särskilt utformad för användning på barn och att följa instruktionerna på produktetiketten. Det är också viktigt att undvika att använda sprayer på barns händer, ögon eller mun.

Kan myggspray användas under graviditet?

Gravida kvinnor bör rådgöra med en sjukvårdspersonal innan de använder myggspray. Vissa aktiva ingredienser som DEET har visat sig vara säkra att använda under graviditet, men det är alltid bäst att rådgöra med en läkare innan man använder produkter under graviditet.

Kan myggspray användas på husdjur?

Myggsprayer är vanligtvis inte avsedda att användas på husdjur, och det är viktigt att kontrollera med en veterinär innan man använder några produkter på husdjur. Vissa aktiva beståndsdelar kan vara giftiga för husdjur om de intas, och det är viktigt att använda produkter som är särskilt utformade för användning på husdjur.

Kan myggspray användas tillsammans med solskyddsmedel?

Det rekommenderas att man först applicerar solskyddsmedel och sedan myggmedel eftersom vissa aktiva ingredienser i myggsprayer kan minska solskyddets effektivitet. Det är också viktigt att undvika att applicera myggspray på solexponerad hud eftersom vissa aktiva ingredienser kan orsaka hudirritation och solkänslighet.

Sammanfattningsvis Om Myggsprayer

Mygg kan vara en riktig plåga här i Sverige, men med rätt mygg spray kan du säkerställa att de håller sig borta. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 51

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.