• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 5 Bästa Jakthandskar (2024): Bäst i Test

5 Bästa Jakthandskar (2024): Bäst i Test

bästa jakthandskar bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

Vår lista över 2023 års bästa jakthandskar är här för att se till att dina händer är bekväma oavsett årstid eller vilket vilt du föredrar.

Vi har nämligen kollat upp de varmaste alternativen för kallt väder, inklusive ett uppvärmt par, för att hålla händerna stabila när du jagar älg, hjort och storvilt i minusgrader.

Så luta dig tillbaka och kolla in vår topprankning över de bästa jakhandskarna för denna säsongs jaktäventyr.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Jakthandskarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Jakthandskar: Härkila Pro Shooter Handske - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Varma Jakthandskar För Vinter: Hestra Hunters Gauntlet CZone - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vattentäta Jakthandskar: Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Jakthandske i Skinn: Hestra Fält Guide Glove - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Jakthandskar Med Värme: Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske - Läs Recension

1. Härkila Pro Shooter Handske

Bäst i Test Jakthandskar


Härkila Pro Shooter Handske

Material:

Polyesterfleece

Bekväma Jakthandskar Med Optimal Rörelsefrihet Och Grepp

Härkila Pro Shooter Handske är en fantastiskt bekväm och funktionell jakthandske som utmärker sig i olika aspekter. Med sin polyesterfleece-konstruktion är handskarna mjuka och sköna att bära under hela jakten. De har också en greppyta i skinn som ger optimalt grepp och gör det lätt att hantera ditt jaktvapen och annan utrustning med precision.

En annan stor fördel med dessa handskar är deras vindtäta fleecekonstruktion, som håller händerna varma under jakten. Denna funktion gör dem lämpliga för användning under mellan- och eftersäsongen när temperaturen kan vara mildare, men de är kanske inte tillräckligt varma för att användas i extrema kalla förhållanden.

Handskarna har också en extra läderförstärkning med grym slitstyrka, vilket ger extra skydd och hållbarhet under jakten. Dessutom har de en bra passform med optimal rörelsefrihet, vilket gör det möjligt för dig att röra händerna fritt och skjuta med högsta skicklighet.

En potentiell nackdel med dessa handskar är att de kanske inte klarar extrem kyla eller regn särskilt väl. Således är det bäst att använda dem under mildare väderförhållanden för att få ut det mesta av deras funktionella egenskaper.

Sammanfattningsvis är Härkila Pro Shooter Handske en fantastiskt bekväm och funktionell jakthandske med en rad olika fördelar, inklusive optimalt grepp, vindtäthet, extra läderförstärkning och bra passform med optimal rörelsefrihet. Även om de kanske inte lämpar sig för användning i extrema förhållanden, är de fortfarande ett utmärkt val för mellan- och eftersäsongen.

FÖRDELAR

 • Greppyta i skinn för optimalt grepp
 • Vindtät fleecekonstruktion som håller händerna varma
 • Extra läderförstärkning med grym slitstyrka
 • Bra passform med bra rörelsefrihet

NACKDELAR

 • Klarar inte extrem kyla eller regn särskilt väl

2. Hestra Hunters Gauntlet CZone

Bästa Varma Jakthandskar För Vinter


Hestra Hunters Gauntlet CZone

Material:

Polyester

Kraftfulla Och Värmande Jakthandskar För Vinterjakt i Kylan

Hestra Hunters Gauntlet CZone är en högpresterande jakthandske som är speciellt utformad för vinterjakt i extrema kalla förhållanden. En av dess mest imponerande funktioner är dess längre modell som håller vatten, snö och smuts borta från insidan av handskarna. Detta gör dem idealiska för användning i snöiga och blöta miljöer, där det är viktigt att hålla händerna torra och varma.

Handskarna är extra tjocka och ger bra värme, vilket gör dem till ett kraftfullt alternativ för jakt i kylan. De har också ett löstagbart vattentätt foder, vilket ger en extra nivå av skydd mot fukt och kyla.

Handskarna har en okej ventilation för dess tjocklek, vilket hjälper till att förhindra överhettning och svettning. Men trots detta kan de fortfarande vara för tjocka för användning under sommaren, även med det avtagbara fodret.

En potentiell nackdel med dessa handskar är deras höga pris, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa jägare. Men om du är villig att investera i högkvalitativa vinterhandskar som kan hålla dig varm och skyddad under de kallaste förhållandena, så är detta ett utmärkt alternativ att överväga.

Jämfört med andra jakthandskar som tidigare recenserats i denna konversation, utmärker sig Hestra Hunters Gauntlet CZone genom sin längre modell som ger extra skydd mot vatten, snö och smuts. De är också tjockare och värmer bättre än andra handskar på listan, vilket gör dem till ett kraftfullt alternativ för jakt i extrema kalla förhållanden.

Sammanfattningsvis är Hestra Hunters Gauntlet CZone ett utmärkt val för jägare som letar efter högkvalitativa och värmande jakthandskar för vinterjakt i kylan. Trots det högre priset och den potentiella tjockleken på sommaren är dessa handskar ett utmärkt val för jägare som behöver extra skydd och värme under de kallaste förhållandena.

FÖRDELAR

 • Längre modell som håller vatten, snö och smuts borta från insidan av handskarna
 • Extra tjock handske med bra värme
 • Löstagbart vattentätt foder
 • Okej ventilation för dess tjocklek

NACKDELAR

 • Dyra handskar
 • Kan vara för tjocka på sommaren, trots det avtagbara fodret

3. Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove

Bästa Vattentäta Jakthandskar


Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove

Material:

Polyester

Vattentäta Jakthandskar För Regniga Och Blöta Förhållanden

Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove är ett utmärkt val för jägare som behöver vattentäta handskar för regniga och blöta förhållanden. En av deras mest imponerande funktioner är deras helt vattentäta konstruktion, som håller händerna torra i alla situationer. Detta gör dem idealiska för användning under regniga dagar, eller när du behöver hantera våt vegetation.

Handskarna har en robust konstruktion med bra hållbarhet, vilket gör dem till ett långvarigt alternativ för användning under olika jaktförhållanden. De är också mångsidiga och fungerar i varierande temperaturer, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för jägare som letar efter en allsidig handske.

Handflatan är gjord av skinn och ger bra grepp, vilket gör det lätt att hantera vapen och annan utrustning under jakten.

En potentiell nackdel med dessa handskar är att andningsförmågan inte är den bästa, vilket kan göra dem lite svettiga under längre användning. Men trots detta är de fortfarande ett utmärkt val för jägare som behöver skydd mot fukt och regn.

Jämfört med andra jakthandskar som tidigare recenserats i denna konversation, utmärker sig Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove genom sin helt vattentäta konstruktion och robusta konstruktion. De är också mångsidiga och fungerar bra i varierande temperaturer, vilket gör dem till ett bra allroundalternativ.

Sammanfattningsvis är Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove ett utmärkt val för jägare som behöver vattentäta jakthandskar för regniga och blöta förhållanden. Med en helt vattentät konstruktion, robust design och bra grepp, är dessa handskar en pålitlig och hållbar lösning för att hålla händerna torra och skyddade under jakten.

FÖRDELAR

 • Helt vattentäta
 • Robust konstruktion med bra hållbarhet
 • Mångsidigt alternativ som fungerar i varierad temperatur
 • Handflata i skinn för bra grepp

NACKDELAR

 • Andningsförmågan är inte den bästa, kan bli lite svettiga

4. Hestra Fält Guide Glove

Bästa Jakthandske i Skinn


Hestra Fält Guide Glove

Material:

Läder

Slitstarka Jakthandskar I Läder Med Avtagbart Foder

Hestra Fält Guide Glove är en imponerande jakthandske i skinn som utmärker sig genom sin slitstarka konstruktion och förmåga att hålla värme under kalla jaktförhållanden. En av dess mest imponerande funktioner är det avtagbara fodret i skön ullfrotté, vilket gör att du enkelt kan justera värmen beroende på förhållandena.

Handskarna är tillverkade av högkvalitativt skinn, vilket ger en kraftfull och slitstark jakthandske. De tål mycket och är ett utmärkt val för jägare som letar efter en hållbar och pålitlig handske.

Handskarna håller också värmen riktigt bra, vilket gör dem idealiska för användning i kalla jaktförhållanden. Men trots detta kan de bli ganska varma under varmare förhållanden.

En potentiell nackdel med dessa handskar är att de är en dyrare modell, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa jägare. Men om du letar efter en högkvalitativ och slitstark jakthandske som håller värmen och ger en hög prestanda under jakten, så är detta definitivt ett alternativ att överväga.

Jämfört med andra jakthandskar som tidigare recenserats i denna konversation, utmärker sig Hestra Fält Guide Glove genom sin högkvalitativa konstruktion i skinn och dess avtagbara foder i ullfrotté. De är också slitstarka och tål mycket, vilket gör dem till ett pålitligt val för långvarig användning.

Sammanfattningsvis är Hestra Fält Guide Glove en imponerande jakthandske i skinn som är perfekt för användning i kalla jaktförhållanden. Med sitt avtagbara foder i ullfrotté och slitstarka konstruktion i skinn, är dessa handskar ett pålitligt och hållbart val för jägare som behöver en högpresterande handske för långvarig användning.

FÖRDELAR

 • Slitstark jakthandske i skinn
 • Avtagbart foder i skön ullfrotté
 • Håller värme riktigt bra

NACKDELAR

 • Dyra
 • Kan bli ganska varma

5. Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske

Bästa Jakthandskar Med Värme


Bästa Värmehandskar För Jakt

Material:

Polyester

Värmehandskar Optimala För Jakt Med Smart Design

Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske är en imponerande jakthandske som är designad för att ge optimal värme under kalla jaktförhållanden. En av dess mest imponerande funktioner är de inbyggda värmeslingorna som ger tre nivåer av värme, vilket ger en skräddarsydd upplevelse för varje jägare. Dessa värmeslingor gör dessa handskar till ett utmärkt val för de som behöver extra värme under jakten.

Dessutom är handskarna helt vind och vattentäta, vilket gör dem idealiska för användning i blöta och kalla förhållanden. En annan smart designfunktion är att man kan vika tillbaka skjutfingret helt ljudlöst, vilket gör det enkelt att skjuta även när handsken är på.

Handskarna har en relativt bra batteritid på 6 timmar, vilket ger tillräckligt med värme för en hel dags jakt. Men precis som med andra uppvärmda handskar kan de bli ganska varma, vilket kan vara en nackdel under varmare förhållanden.

En annan potentiell nackdel är att Alpenheat Fire-Hunts värmehandskar är en dyrare modell, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa jägare.

Jämfört med andra jakthandskar som tidigare recenserats i denna konversation, utmärker sig Alpenheat Fire-Hunt genom sin inbyggda uppvärmningsteknologi och sin smarta design. De är också helt vind- och vattentäta, vilket ger extra skydd mot kalla och blöta förhållanden.

Sammanfattningsvis är Alpenheat Fire-Hunt en imponerande jakthandske som är perfekt för användning i kalla jaktförhållanden. Med sin inbyggda uppvärmningsteknologi, vind- och vattentäthet och smarta design, är dessa handskar ett pålitligt och effektivt val för jägare som behöver extra värme under jakten. Men precis som med andra uppvärmda handskar kan de bli ganska varma, vilket kan vara en nackdel under varmare förhållanden.

FÖRDELAR

 • Inbyggda värmeslingor för optimal värme i tre nivåer
 • Helt vind och vattentäta
 • Går att vika bak skjutfingret helt ljudlöst
 • Relativt bra batteritid på 6 timmar.

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kan bli ganska varma

Jakthandskar - Köpguide

Jakthandskar kan tyckas vara en enkel utrustning, men att välja rätt par är skillnaden mellan att ha en fantastisk dag på fältet och att önska att du var hemma vid öppna spisen. Här är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter när du letar efter en bra jakthandske.

Komfort & Passform

Komfort och passform är två av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer jakthandskar. Att ha på sig en handske som sitter dåligt eller är tillverkad av obekväma material kan leda till irritation, blåsor och obehag, vilket kan påverka din förmåga att fokusera på jakten. Därför är det viktigt att välja en handske som passar bekvämt på din hand och är tillverkad av högkvalitativa, mjuka och hållbara material som inte irriterar huden eller orsakar onödig svettning.

slitstrak jakthandskar

För att försäkra att du hittar en jakthandske som passar dig perfekt, är det en bra idé att mäta din hand och välja rätt storlek enligt tillverkarens passformsinstruktioner. De flesta tillverkare tillhandahåller detaljerade instruktioner om hur man mäter händerna hemma, vilket gör det lättare för dig att hitta rätt storlek. Att välja rätt storlek är avgörande för att säkerställa att handsken inte är för stor eller för liten, vilket kan påverka din förmåga att använda vapnet och andra utrustningar med precision.

För att säkerställa maximal komfort och passform, rekommenderar vi att du testar olika typer av jakthandskar innan du gör ditt val. Försök hitta en butik där du kan prova ut olika modeller och storlekar för att hitta den perfekta passformen för dig. Kom ihåg att en bra jakthandske ska kännas bekväm, passa väl på handen och ge dig den rörelsefrihet du behöver för att hantera dina verktyg och vapen under jakten.

Material

Materialvalet för jakthandskar är avgörande för att säkerställa att de passar för specifika situationer och väderförhållanden. Tillverkare använder olika typer av material för att ge jakthandskar specifika egenskaper som t.ex. vattentäthet, andningsförmåga, värmeisolering, grepp och slitstyrka.

Om en handske har Gore-Tex-material, är den troligen gjord för att användas i extrema kalla eller våta förhållanden. Gore-Tex är en vattentät och andningsbar membran som skyddar händerna mot fukt och håller dem torra och varma. Dessa egenskaper gör Gore-Tex till ett utmärkt val för jakt under vintermånaderna.

Om en handske är gjord av ull är den troligen avsedd för de tidigare säsongerna. Ullmaterial ger bra värmeisolering samtidigt som det är mjukt och bekvämt mot huden. Ullhandskar kan vara ett bra val för tidiga höstdagar när det fortfarande är ganska varmt men du vill ha lite extra värme.

Om en handske är gjord av läder, kan den vara perfekt för jakt i torra och kalla klimat, t.ex. uppländska förhållanden. Läder är slitstarkt och ger utmärkt grepp, vilket kan vara en fördel när du behöver hantera vapen och andra utrustningar.

Vi har noga övervägt materialvalet för varje handske på vår lista för att säkerställa att de är lämpliga för deras specifika användningsområden. Vi har valt handskar som är tillverkade av högkvalitativa material som passar för olika säsonger och klimat, för att säkerställa att du hittar en handske som fungerar för din specifika jaktbehov.

Värmenivå

Värmenivån hos jakthandskar är avgörande för att säkerställa att händerna förblir varma och bekväma under jakten. Under mellansäsong och eftersäsong är värmenivån hos jakthandskar särskilt viktig, eftersom kylan kan göra det svårt att fokusera och utföra precisionsarbete som krävs för jakt.

När det är varmt ute är det viktigt att välja handskar som är lätta och andningsbara för att förhindra överhettning. Vissa handskar är speciellt utformade för att ge en hög grad av ventilation samtidigt som de fortfarande skyddar mot kyla och fuktighet. Det är också viktigt att tänka på att svettiga händer kan göra det svårt att få ett bra grepp på vapnet eller andra verktyg som används under jakten.

vinterhandskar för jakt

Vi har noga valt handskar för vår lista som har olika värmenivåer som passar för alla jaktförhållanden. För extrema kalla förhållanden har vi valt handskar som är isolerade med högkvalitativa material som ger extra värme och skydd mot kylan. För mildare klimat har vi valt handskar som är lättare och mer andningsbara för att ge en hög grad av komfort och rörelsefrihet samtidigt som de fortfarande skyddar mot elementen.

Genom att välja en jakthandske med rätt värmenivå, kan du upprätthålla precision och komfort under jakten, oavsett om det är en svinkall vinterdag eller en mild höstdag.

Vattentäthet

Vattentätning är en av de viktigaste egenskaperna hos jakthandskar när det gäller att hålla händerna varma och torra. Om vattnet tränger in i handsken kan det orsaka kyla, obehag och eventuellt skada utrustning som du hanterar.

Vattentäthet är särskilt viktigt vid jakt på vattenfåglar eller vid jakt i vått väder, där regn och snö kan få händerna att bli blöta och kalla snabbt. Vattentäta handskar är också avgörande vid jakt i kalla klimat, där fukt och kyla kan orsaka allvarliga problem som köldskador och hypotermi.

Vi har valt jakthandskar för vår lista som är vattentäta och tillverkade av högkvalitativa material som håller dig bekväm, torr och redo att skjuta. Vi har valt handskar som använder vattentäta membran eller impregnerade ytor för att säkerställa att vattnet hålls ute och att dina händer förblir torra. Vi har också valt handskar som är lätta och andningsbara för att förhindra överhettning och svettningar som kan göra händerna våta inuti handsken.

Genom att välja en vattentät jakthandske, kan du vara säker på att du kan hantera alla typer av väderförhållanden och upprätthålla din komfort och prestanda under jakten.

Vindskydd

Vindskydd är en annan viktig egenskap hos jakthandskar som kan påverka komforten och prestandan under jakten. Kall vind kan göra händerna kalla och obehagliga, vilket kan göra det svårt att fokusera på jakten och utföra precisionsskytte.

För att förhindra att kall vind tränger igenom handskarna, är det viktigt att välja handskar som har vindskyddande egenskaper. Många jakthandskar är tillverkade med membran som GORE-TEX, som blockerar vind och bibehåller värmen under särskilt kalla och stormiga jaktförhållanden. Dessa membran ger inte bara vindskydd utan också vattentätning och andningsförmåga, vilket ger en hög grad av skydd och komfort under alla väderförhållanden.

Vi har valt jakthandskar för vår lista som har vindskyddande egenskaper och som är tillverkade av högkvalitativa material som ger extra skydd mot kalla vindar. Vi har också valt handskar som är lätta och andningsbara för att förhindra överhettning och svettningar som kan göra händerna kalla inuti handsken.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en annan viktig egenskap hos jakthandskar som påverkar komforten och prestandan under jakten. Handskar som inte andas kan leda till fuktiga, svettiga händer, vilket kan orsaka obehag och irritation, och påverka din förmåga att fokusera på jakten och utföra precisionsskytte.

vinter kallt jakthandskar

Att välja en jakthandske som har god andningsförmåga är därför avgörande för att hålla händerna torra och bekväma under hela jakten. Många jakthandskar är tillverkade av material som har en hög grad av andningsförmåga, vilket gör att fukt och värme kan transporteras bort från händerna.

Vi har valt jakthandskar för vår lista som har god andningsförmåga och som är tillverkade av högkvalitativa material som ger extra komfort och rörelsefrihet. Vi har också valt handskar som är lätta och ventilerande för att förhindra överhettning och svettningar som kan göra händerna kladdiga och obekväma.

Färg & Camouflage

Färgsammansättning är en viktig faktor när det gäller jakthandskar, eftersom olika färger och typer av kamouflage kan fungera bättre i olika jaktmiljöer. Att välja en jakthandske som passar in i den specifika jaktförhållanden som du kommer att jaga i kan hjälpa till att dölja dina rörelser och göra det svårare för djur att upptäcka dig.

Vi har noggrant valt jakthandskar för vår lista som har olika färgsammansättningar som passar in i olika jaktmiljöer. Till exempel kan handskar i grönt eller brunt kamouflage fungera bra i skogsområden, medan handskar i ljusare nyanser av kamouflage eller grått kan fungera bra i öppna fält eller bergiga områden.

Vi har också valt handskar som är utformade för att vara så osynliga som möjligt i den specifika jaktförhållanden som du kommer att jaga i. Till exempel kan vissa handskar ha en tyst kamouflage-design för att minimera ljudnivån vid hantering av vapen eller annan utrustning.

Vanliga Frågor Om Jakthandskar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en jakthandskar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa jakthandskarna?

De bästa jakthandskarna är enligt vårt test Härkila Pro Shooter Handske, då den förser dig med maximal rörelsefrihet och grepp, samtidigt som det skyddar väl mot vind.

Vad kostar en jakthandske?

Jakthandskar kostar oftast mellan 600-1500 kronor beroende på vilken typ av handske du letar efter. Värmehandskar och de som har en läderkonstruktion tenderar att kosta mer än klassiska jakthandskar.

Vilken typ av handskar är bäst för kallt och vått väder?

För kallt och vått väder är det bäst att välja jakthandskar som är vattentäta och har god isolering för att hålla händerna varma och torra. Material som Gore-Tex är vanligtvis bäst för att skydda mot regn och fukt, medan värmeisolerande material som ull och fleece håller händerna varma även i extrem kyla.

Vilken typ av färg eller kamouflage passar bäst för min typ av jakt?

Färg och kamouflage är viktiga faktorer att överväga när man väljer jakthandskar, eftersom de kan hjälpa till att dölja jägarens närvaro och göra det lättare att smyga på bytet. Den bästa färgen eller kamouflagen för din jakttyp beror på miljön och säsongen. Till exempel kan en grön eller brun kamouflage passa bra för skogsområden, medan en grå eller vit färg kan passa bättre för jakt i snöiga områden.

Vilken typ av handske ger bäst grepp?

För bästa grepp är det bäst att välja jakthandskar med en handflata i skinn eller annat material med bra grepp, som hjälper dig att hålla fast i vapnet eller verktyget utan att tappa det. Handskar med silikongrepp kan också ge extra grepp för att hantera jaktutrustning.

Hur länge kommer mina jakthandskar att hålla?

Hållbarheten på jakthandskar beror på faktorer som material, kvalitet och användningsfrekvens. Generellt sett kan jakthandskar av hög kvalitet förväntas hålla i flera år med rätt vård och underhåll. Regelbunden rengöring och behandling med läderbalsam eller andra vårdprodukter kan hjälpa till att förlänga livslängden på dina jakthandskar.

Vilken är den bästa typen av handske för olika typer av jakt, till exempel fågeljakt, storviltsjakt eller fiske?

Den bästa typen av handske för olika typer av jakt beror på miljön och jaktsättet. Till exempel kan tunna och lätta handskar vara lämpliga för fågeljakt, medan tjocka och vattentäta handskar kan vara mer lämpliga för storviltsjakt. Fiskehandskar bör vara vattentäta och ge ett bra grepp för att hantera fiskeutrustning. Det är viktigt att välja jakthandskar som passar för din specifika jakttyp och miljö för bästa prestation och bekvämlighet.

Sammanfattningsvis Om Jakthandskar

Ett bra par jakthandskar som inte begränsar din rör3elseförmåga, samtidigt som det skyddar dig från din omgivning är ett måste för en lyckad jakt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 30

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.