5 Bästa Cykelryggsäck (2024): Bäst i Test

bästa cykelryggsäck bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Att cykla är ett utmärkt sätt att vara aktiv, minska din miljöpåverkan och njuta av naturen. Men när det gäller att bära med sig det viktigaste som vatten, snacks, verktyg och extra kläder kan en bra ryggsäck göra hela skillnaden.

I den här guiden utforskar vi de bästa cykelryggsäckarna som finns på marknaden och tar upp olika stilar, funktioner och storlekar för att hjälpa dig att hitta den perfekta cykelryggsäcken för dina behov. Oavsett om du pendlar till jobbet, ger dig ut på stigarna för ett helgäventyr eller bara behöver bära med dig några viktiga saker på en avslappnad tur, kommer den här guiden att ge dig den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Så ta med dig en hjälm, hoppa på cykeln och låt oss komma igång!

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Cykelryggsäckarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykelryggsäck: Osprey Transporter Roll Top - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Cykelryggsäck: Thule Lithos Packpacker - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vattentäta Cykelryggsäck: Ortlieb Commuter Daypack City - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Cykelryggsäck För Pendling: Chrome Barrage Cargo - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Lilla Cykelryggsäck: Coxa Carry M10 - Läs Recension

1. Osprey Transporter Roll Top

Bäst i Test Cykelryggsäck


Osprey Transporter Roll Top

Yttermått:

52 x 32 x 23 cm

Öppning:

Rulltopp

Volym:

26 L

Vikt:

1000 g

Smidig, Bekväm Och Praktisk Cykelryggsäck

Osprey Transporter Roll Top är en högkvalitativ cykelryggsäck som har utsetts till "Bäst i Test" här i vår jämförelse. Med yttermått på 52 x 32 x 23 cm är den här ryggsäcken rymlig nog att rymma alla dina nödvändigheter, och den har en rulltoppsöppning för enkel åtkomst till dina föremål.

En av de viktigaste fördelarna med Osprey Transporter Roll Top är dess komfort och praktiska egenskaper. Ryggsäcken är utformad med både en bekväm ryggpanel och höftremmar för att fördela vikten jämnt, vilket gör den till ett utmärkt val för längre turer. Dessutom har ryggsäcken en välorganiserad interiör och exteriör, så att du enkelt kan komma åt dina saker när du behöver dem.

Osprey Transporter Roll Top är också vattenavvisande, med en öppning i rulltoppen som hjälper till att hålla dina föremål torra vid lätt regn. Det är dock viktigt att notera att ryggsäcken inte är helt vattentät och kanske inte är lämplig för extremt våta väderförhållanden.

En annan fördel med Osprey Transporter Roll Top är dess kompatibilitet med bärbara datorer, med möjlighet att hålla bärbara datorer på upp till 16 tum. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som behöver bära med sig sin bärbara dator när de cyklar.

Sammanfattningsvis är Osprey Transporter Roll Top en smidig, bekväm och praktisk cykelryggsäck som är väl lämpad för längre cykelturer. Med sin rymliga design, bekväma ryggpanel och höftremmar, vattenavvisande material och kompatibilitet med bärbara datorer är den här ryggsäcken ett toppval för cyklister som kräver det bästa.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväm på ryggen och har höftband
 • Praktisk med bra organisationsmöjligheter in- och utvändigt
 • Vattenavvisande med rulltop-öppning

NACKDELAR

 • Lite tyngre än många lättviktsalternativ
 • Inte vattentålig

2. Thule Lithos Packpacker

Näst Bäst i Test Cykelryggsäck


Thule Lithos Packpacker

Yttermått:

28 x 20 x 42 cm

Öppning:

Fast topplock

Volym:

16 L

Vikt:

650 g

Minimalistisk Cykelryggsäck Med Bra Funktionalitet

Om du vill resa lätt behöver du en enkel ryggsäck som den här produkten från Thule. Den här produkten är en unik cykelpendlarväska för minimalistiska cykelpendlare för att uppfylla deras pendlingskrav.

En av de enastående egenskaperna hos den här produkten är att den ger varje cykelpendlare tillräckligt med utrymme för sina väsentliga saker på väg till och från destinationen. Den här ryggsäcken är smal och minimal men har ett utmärkt laptopfack samt huvudfack. Inne i huvudfacket finns en liten nätficka avsedd för småsaker.

En annan imponerande egenskap hos den här ryggsäcken är byggnads- och konstruktionskvaliteten. Datorfacket är vadderat och är väl säkrat inuti väskan. Sidofickan är högre än andra vanliga fickor, vilket är en utmärkt fördel med den här väskan. Samtidigt justerar ryggsäckens flikar passformen om du lägger några få saker i den och expanderar strategiskt om du lägger fler saker på cykelpendlarryggsäcken.

Den här ryggsäcken är smal och snygg, vilket ger den bekvämlighet och sofistikering som kommer från en handhållen traditionell axelväska. Den har en kroppsnära design för att ge den komfort som varje cyklist behöver på vägen. Materialens tätare väv gör den mindre skrymmande, medan de få fickorna på utsidan ger ryggsäcken en kompakt profil.

På det hela taget är detta en snygg och minimalistisk ryggsäck med några få organisationsfickor på insidan. Om du bara vill bära med dig ett fåtal saker i din dagliga cykelpendling är den här cykelpendlarväskan ett perfekt val. Den här ryggsäcken är behaglig att hålla i och erbjuder komfort för varje cyklist.

FÖRDELAR

 • Lätt och kompakt design
 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Bekväma axelband och ventilation i ryggen
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Inte vattentät

3. Ortlieb Commuter Daypack City

Bästa Vattentäta Cykelryggsäck


Ortlieb-Commuter-Daypack-City

Yttermått:

39 x 27 x 2,5 cm

Öppning:

Rulltopp

Volym:

21 L

Vikt:

650 g

Smidig Och Vattentät Cykelryggsäck För Tuffare Väder

Ortlieb Commuter Daypack är tillverkad av slitstarkt nylontyg och är en cykelryggsäck med rulltop som ser bra ut och fungerar ännu bättre. Den kommer i en unisexpassform, har en ryggpolstring med ventilationskanaler och en förstärkt undersida för att förhindra att den ska skrapa när du ställer ner den.

Som du kan förvänta dig av Ortlieb är den helt vattentät (med undantag för den främre fickan med dragkedja som bara är vattenavvisande), och den levereras med avtagbara bröst- och midjeremmar för att hjälpa till att få den rätta passformen.

Några bra detaljer är låsöglor som du kan använda för att fästa din hjälm, en bakljus eller i stort sett allt som kan spännas fast, vilket frigör dina händer när du inte är på cykeln. På insidan finns en vadderad bärbar datorhylsa och ett par organiseringsfickor vid sidan av det rymliga huvudfacket.

Dessvärre saknar vi externa fickor för att placera vattenflaska, vilket kan vara skönt om man är ute och cyklar lite längre turer. Dt är även värt att nämna att det är en dyrare modell, och kanske förstahandsvalet för någon med en tajt budget.

Kort sagt är det en cykelryggsäck som är snygg och klarar av ganska tuffa väderförhållanden. Den erbjuder en bra justerbar kapacitet på upp till 21 liter, så du kan vara säker på att alla dina väsentligheter förblir säkra och torra på vägen.

FÖRDELAR

 • Bra justerbar kapacitet upp till 21 liter
 • Helt vattentät
 • Justerbar passform och avtagbara remmar

NACKDELAR

 • Inga fack för vattenflaska
 • Dyr modell

4. Chrome Barrage Cargo

Bästa Cykelryggsäck För Pendling


Chrome Barrage Cargo

Yttermått:

56 x 43 x 2.5 cm

Öppning:

Rulltopp

Volym:

22 L

Vikt:

1000 g

Perfekt Cykelryggsäck För Pendlaren Med Mycket Baggage

Chrome Industries är en riktigt start varumärke bland budbärare och dessa typer av ryggsäckar, och deras Barrage Cargo modell är byggd för att hålla länge, med en vattentät tarpkonstruktion och en rulltopp för att säkerställa att inget vatten tränger in genom dragkedjorna.

Den här robusta konstruktionen, som är byggd för att hålla, kommer till priset av både en tung vikt och ett högt pris, men enligt vår erfarenhet står Chrome-väskor verkligen emot tidens tand, oavsett hur mycket de missbrukas.

Barrage kan få plats med mycket mer än vad kapaciteten antyder, med ett expanderbart lastnät, och har remmarna för att klara av riktigt tunga transporter. Ytterligare fördelar kommer med funktioner som den inbyggda låshållaren för snabb åtkomst, och vissa modeller har reflekterande band för ökad synlighet nattetid.

Förutom vikten tyckte vi att Barrage behövde packas noggrant för att få ut det mesta av det enorma tomrummet och för att maximera komforten på cykeln. Det är en relativt tung ryggsäck som det är, och om du packar mycket tugnt på toppen av ryggsäcken kan det påverka din balans på cykeln.

Allt som alltdet här är en utmärkt ryggsäck för dem som behöver bära mycket bagage på cykeln och som vill ha något som håller länge. Den erbjuder ett bra skydd mot regn och vind och har dessutom en stor volymkapacitet på 22 liter, vilket gör den perfekt för pendlare med mycket saker. Även om den är dyr får du kvalitet och hållbarhet som är svårmätt.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstark och hållbar konstruktion
 • Hanterar vatten och regn bra
 • Bra hög volymkapacitet på 22 liter

NACKDELAR

 • Kan kännas lite tung
 • Dyr modell

5. Coxa Carry M10

Bästa Lilla Cykelryggsäck


Coxa Carry M10

Yttermått:

29 x 14 x 48 cm

Öppning:

Fast topplock

Volym:

10 L

Vikt:

800 g

Liten, Smidig Och Lätt Cykelryggsäck För Dagsturer

Coxa Carry M10 är en kompakt och minimal cykelryggsäck som är utformad för dagsturer. Med yttermått på 29 x 14 x 48 cm är den här ryggsäcken tillräckligt liten för att kunna bäras bekvämt men ger ändå tillräckligt med förvaringsutrymme med en volym på 10 liter. Med en vikt på endast 800 gram är Coxa Carry M10 ett lättviktsalternativ som inte kommer att tynga ner dig på dina turer.

En av de utmärkande funktionerna hos Coxa Carry M10 är den övre låsfickan, som är särskilt utformad för att hålla din smartphone och innehåller ett hål för dina hörlurar. Denna praktiska funktion gör att du enkelt kan komma åt din telefon och lyssna på musik när du är på språng.

Förutom den kompakta designen är Coxa Carry M10 utformad för att fördela vikten jämnt på dina höfter, snarare än på ryggen, vilket bidrar till att förhindra obehag under långa turer. Detta är en särskilt användbar funktion för dem som planerar att använda ryggsäcken under längre perioder.

Det är dock viktigt att notera att Coxa Carry M10 har en begränsad volym och kanske inte är lämplig för längre resor eller för att bära stora föremål. Som premiummodell har den dessutom en relativt hög prislapp jämfört med andra cykelryggsäckar på marknaden.

Sammanfattningsvis är Coxa Carry M10 den bästa lilla cykelryggsäcken för dagsturer, som erbjuder en kompakt och minimal design med extra funktioner som en lockficka på toppen och viktfördelning på höfterna. Dess begränsade volym och höga pris kan dock göra den olämplig för vissa cyklister.

FÖRDELAR

 • Kompakt och minimal design
 • Topplocksficka för smartphone med hål för hörlurar
 • Anpassad för att lägga vikten på höften

NACKDELAR

 • Begränsad volym

Cykelryggsäck - Produktjämförelse

Produkt

Yttermått

Öppning

Volym

Vikt

52 x 32 x 23 cm

Rulltopp

26 L

1000 g

28 x 20 x 42 cm

Fast topplock

16 L

650 g

39 x 27 x 2,5 cm

Rulltopp

21 L

650 g

56 x 43 x 2.5 cm

Rulltopp

22 L

1000 g

29 x 14 x 48 cm

Fast topplock

10 L

800 g

Cykelryggsäck - Köptips

Innan man köper en cykelryggsäck finns det en del saker som kan vara bra att veta om. Att jämföra olika modeller och närmare förstå dess optimala användningsområde kan hjälpa dig ta ett bättre köpbeslut som passar dina förutsättningar. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Kapacitet & Storlek

Kapaciteten hos en cykelryggsäck är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en cykelryggsäck. Om du bara behöver ta med dig några få viktiga saker, t.ex. en vattenflaska, ett mellanmål och en telefon, kan det räcka med en ryggsäck med mindre kapacitet. Om du å andra sidan ska bära en större last, till exempel ombyte av kläder, ett vätskesystem och verktyg för reparationer, är en ryggsäck med större kapacitet förmodligen ett bättre alternativ.

När du funderar på kapaciteten hos en ryggsäck är det viktigt att ta hänsyn till både ryggsäckens storlek och antalet fack och fickor som den har. En större ryggsäck kan ha mer utrymme, men om den bara har ett huvudfack kan det vara svårt att hålla dina saker organiserade. Å andra sidan kan en mindre ryggsäck med flera fack och fickor vara mer funktionell och hjälpa dig att hålla dig organiserad, även om den har mindre totalt utrymme.

cykelryggsäck funktioner

Det är också viktigt att tänka på hur mycket du behöver bära med dig på olika typer av turer. Om du till exempel pendlar till jobbet behöver du kanske bara ha med dig några få viktiga saker, men om du ska ut på en flerdagarscykeltur behöver du ha med dig mer förnödenheter. I det fallet kan en ryggsäck med större kapacitet och fler organisationsmöjligheter vara ett bättre val.

Bekvämlighet

Bekvämlighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer cykelryggsäck, särskilt om du ska bära den under längre tid. När du cyklar är ryggsäcken i ständig kontakt med din kropp, så det är viktigt att välja en ryggsäck som är bekväm att bära.

Här är några specifika faktorer att titta på för att se till att ryggsäcken är bekväm:

 • Remmar: Det hjälper till att fördela ryggsäckens vikt jämnt och förebygger obehag. Axelremmarna ska vara breda och konturerade för att förhindra tryckpunkter, och bröst- och midjebanden ska vara justerbara för att ge ytterligare stöd.
 • Ryggpanel: Ryggpanelen på ryggsäcken ska vara stödjande och andningsbar för att förhindra svettbildning, mycket likt exempelvis löparryggsäckar och vandringsryggsäckar. Vissa ryggsäckar har en nätryggpanel med ventilationskanaler för att främja luftflödet och minska svetten. Kör du MTB kan det i vissa fall vara bra med ett ryggstöd, likt ryggstöd man använder när man åker skidor.
 • Viktfördelning: Ryggsäcken bör ha ett väl utformat viktfördelningssystem som hjälper till att fördela vikten jämnt och förhindra obehag. Leta efter ryggsäckar med ett vadderat höftbälte och/eller ett belastningsbart midjebälte för att hjälpa till att fördela vikten och förebygga trötthet.
 • Material: Ryggsäckens material ska vara mjukt och flexibelt för att förhindra gnidning eller irritation. Vissa ryggsäckar är tillverkade med fukttransporterande material för att hålla dig sval och torr.

Genom att välja en ryggsäck med bekväma remmar, en stödjande ryggpanel och ett ventilationssystem kan du försäkra dig om att du kan bära ryggsäcken under längre perioder utan obehag. Detta är särskilt viktigt för längre turer eller flerdagsturer, där du kommer att bära ryggsäcken i flera timmar åt gången.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att tänka på när du väljer cykelryggsäck, eftersom cykling kan vara tufft för utrustningen och du vill att din ryggsäck ska hålla i många turer framöver. Här är några specifika faktorer att titta på för att säkerställa att din ryggsäck är hållbar:

 • Material: Du bör leta efter en ryggsäck som är tillverkad av hållbara material, t.ex. högkvalitativ nylon eller polyester, som tål slitaget från cykelturer. Materialet bör också vara vattenavvisande eller vattentätt för att skydda dina tillhörigheter från regn och andra element.
 • Sömmar: Ryggsäckens sömmar bör vara förstärkta för att förhindra att de slits eller fransar sig med tiden. Leta efter ryggsäckar med bartackade eller dubbelsydda sömmar för ökad hållbarhet.
 • Blixtlås: Ryggsäckens blixtlås ska vara av hög kvalitet och hållbara, och de ska ha en smidig och lättanvänd funktion. Leta efter ryggsäckar med vattenavvisande blixtlås för att hålla dina tillhörigheter torra i våta förhållanden.
 • Väderbeständighet: Tänk på de väderförhållanden du kommer att åka i och leta efter en ryggsäck som tål regn och grov terräng. Leta efter ryggsäckar med vattentäta eller vattenresistenta material samt ytterligare funktioner som regnskydd eller vattenresistenta dragkedjor.
cykelryggsäck för mtb

Genom att välja en ryggsäck som är tillverkad av hållbara material och med förstärkta sömmar kan du se till att din ryggsäck håller i många turer framöver. Om du dessutom tänker på de väderförhållanden som du kommer att åka i kan du hitta en ryggsäck som skyddar dina tillhörigheter från väder och vind.

Tillgänglighet & Åtkomst

Tillgänglighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer cykelryggsäck, eftersom du vill kunna komma åt dina viktigaste saker snabbt och enkelt när du åker. Här är några specifika faktorer att titta på för att se till att din ryggsäck är tillgänglig:

 • Fack och fickor: Leta efter en ryggsäck med flera fack och fickor som gör att du kan organisera dina nödvändigheter och lätt komma åt dem när du cyklar. Vissa ryggsäckar har särskilda fickor för föremål som vattenflaskor, verktyg och snacks, medan andra har ett stort huvudfack med ytterligare fickor för organisering.
 • Fickor med snabb åtkomst: Överväg att leta efter en ryggsäck med snabbåtkomstfickor som gör att du kan ta tag i väsentligheter utan att behöva ta av dig ryggsäcken. Vissa ryggsäckar har till exempel en framficka som är lätt åtkomlig under körning, så att du snabbt kan ta ett mellanmål eller din telefon.
 • Lättanvända blixtlås: Ryggsäckens dragkedjor ska vara lätta att använda och får inte vara i vägen när du försöker komma åt dina viktigaste saker. Leta efter ryggsäckar med dragkedjor som är lätta att öppna och stänga, även när du bär handskar.
 • Användarvänlig design: Ryggsäckens utformning ska vara användarvänlig, med lättanvända fack och fickor som gör att du snabbt och enkelt kan komma åt dina viktigaste saker. Överväg att leta efter en ryggsäck med en design som är intuitiv och funktionell, så att du lätt kan hitta det du behöver när du åker.

Genom att välja en ryggsäck med flera fack och fickor, snabbåtkomliga fickor och en lättanvänd design kan du se till att du snabbt och enkelt kan komma åt dina viktigaste saker när du åker. Detta är särskilt viktigt vid långa turer eller flerdagarsresor, där du vill kunna ta det du behöver utan att behöva ta av dig ryggsäcken.

Reflex

Reflexer är en viktig faktor att tänka på när du väljer cykelryggsäck, särskilt om du ska cykla i dåliga ljusförhållanden. Här är några specifika faktorer att titta på för att se till att din ryggsäck är reflekterande:

 • Reflekterande element: Leta efter en ryggsäck med reflekterande element, t.ex. reflekterande kantband, reflekterande logotyper eller reflekterande blixtlås. Dessa element bidrar till att öka din synlighet för andra trafikanter, vilket gör det lättare för dem att se dig i svaga ljusförhållanden.
 • Färger med hög synlighet: Överväg att välja en ryggsäck i en färg med hög synlighet, t.ex. ljusgult eller neongrönt, för att göra det lättare för andra trafikanter att se dig. Detta är särskilt viktigt för turer tidigt på morgonen eller kvällen, då sikten är sämre.
 • Reflekterande remmar: Ryggsäckens remmar bör också vara reflekterande, eftersom de kan vara ett effektivt sätt att öka din synlighet. Leta efter ryggsäckar med reflekterande remmar eller reflekterande band som hjälper dig att sticka ut i svaga ljusförhållanden.
 • Ytterligare lampor: Överväg att komplettera ryggsäcken med ytterligare lampor, t.ex. en blinkande lampa eller en reflektor, för att öka din synlighet ytterligare. Detta kan vara särskilt viktigt om du åker på vägar med mycket trafik eller i områden med begränsad belysning.

Genom att välja en ryggsäck med reflekterande element och färger med hög synlighet kan du se till att du är mer synlig för andra trafikanter, vilket gör det säkrare för dig att cykla i svaga ljusförhållanden. Genom att lägga till ytterligare lampor eller reflektorer kan du dessutom öka din synlighet ytterligare, vilket gör det lättare för andra trafikanter att se dig.

Kompatibilitet

Kompatibilitet med vätskesystem är en viktig faktor att ta hänsyn till om du föredrar att bära vatten i en vätskeblåsa när du cyklar. Här är några specifika faktorer att titta på för att se till att din ryggsäck är kompatibel med vätskesystem:

 • Fack för vätskesystem: Leta efter en ryggsäck med ett särskilt fack för vätskesystem som är utformat för att rymma en vätskeblåsa. Detta fack ska ha en lämplig öppning för slangen, så att du enkelt kan dricka vatten medan du åker.
 • Öppning för vätskesystem: Öppningen för vätskesystemslangen ska vara placerad på ett bekvämt och lättillgängligt ställe, så att du kan dricka vatten utan att behöva ta av dig ryggsäcken. Vissa ryggsäckar har en öppning i axelremmen, medan andra har ett clips eller en ögla som gör att du kan fästa slangen på ett lämpligt ställe.
 • Isolerat vätskefack: Om du ska cykla i varmt eller kallt väder bör du överväga att leta efter en ryggsäck med ett isolerat vätskefack. Detta hjälper dig att hålla ditt vatten vid önskad temperatur längre, vilket gör det mer behagligt att dricka.
 • Kapacitet för vätskeblåsan: Tänk på kapaciteten hos den vätskeblåsa som du ska använda och leta efter en ryggsäck som är kompatibel med blåsans storlek. Vissa ryggsäckar är utformade för att rymma mindre vätskeblåsor, medan andra är utformade för att rymma större blåsor för längre turer eller flerdagsturer.
smidig-bra-cykelryggsäck

Genom att välja en ryggsäck som är kompatibel med vätskesystem kan du försäkra dig om att du har en bekväm och lättillgänglig vattenkälla när du åker. Genom att leta efter en ryggsäck med ett särskilt fack för vätskesystem, en lättillgänglig öppning för slangen och ett isolerat vätskelager kan du dessutom se till att du kan dricka vatten bekvämt och njutbart när du cyklar.

Passform & Remmar

Remmar och kompression är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer cykelryggsäck, eftersom de spelar en avgörande roll för att hålla ryggsäcken säker och bekväm när du åker. Här är några specifika faktorer att titta efter för att se till att din ryggsäck har rätt remmar och kompressionsfunktioner:

 • Justerbara remmar: Leta efter en ryggsäck med justerbara remmar så att du kan anpassa passformen till din kropp. Detta är särskilt viktigt för längre turer, eftersom du vill försäkra dig om att ryggsäcken är bekväm att bära under längre perioder. Se till att axelremmarna, bröstremmarna och midjebanden alla är justerbara, så att du kan finjustera passformen.
 • Säkra remmar: Ryggsäckens remmar ska sitta fast och får inte glida eller förskjutas när du åker. Leta efter ryggsäckar med remmar som är tillverkade av slitstarka material och har förstärkta sömmar, så att de klarar cyklingens hårda påfrestningar. Leta dessutom efter ryggsäckar med remmar som har snabbspännen eller andra säkra fästsystem, så att du enkelt kan ta av och på ryggsäcken.
 • Kompressionsremmar: Det kan hjälpa dig att hålla ryggsäckens innehåll kompakt och säkert. Med hjälp av kompressionsremmar kan du dra åt ryggsäcken så att din utrustning inte flyttas eller rör sig när du åker. Detta kan bidra till att förbättra balansen och stabiliteten, vilket gör det lättare att rida, särskilt i ojämn terräng.
 • Remmar som lyfter lasten: Om du ska bära en tung last ska du leta efter en ryggsäck med lyftremmar. Med dessa remmar kan du fördela vikten av lasten mer jämnt över kroppen, vilket gör det lättare att bära den. Detta är särskilt viktigt vid längre turer eller flerdagarsresor, då du kommer att bära mer utrustning.

Genom att välja en ryggsäck med justerbara, säkra och komprimerbara remmar kan du se till att ryggsäcken håller sig på plats och är bekväm att bära under längre perioder. Genom att leta efter en ryggsäck med kompressionsremmar och lastlyftsremmar kan du dessutom se till att din utrustning är säker och balanserad, vilket gör det lättare och roligare att åka.

Skydd För Laptop

Skydd för elektroniska enheter är viktigt att tänka på när du väljer cykelryggsäck, särskilt om du ska ha med dig värdefulla eller ömtåliga saker som telefon, kamera eller surfplatta.

När du letar efter en ryggsäck ska du se till att den har ett särskilt, vadderat fack som är särskilt utformat för att skydda dessa typer av enheter. Detta vadderade fack hjälper till att absorbera stötar och slag, vilket minskar risken för skador på dina enheter när du cyklar.

Genom att ha ett separat, skyddande fack för dina elektroniska enheter kan du se till att de förblir säkra och skyddade när du är ute på cykeln.

Vanliga Frågor Om Cykelryggsäckar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en cykelryggsäck, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelväskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa cykelryggsäcken?

Den bästa cykelryggsäcken är enligt vårt test Osprey Transporter Roll Top, en mycket smidig och användbar cykelryggsäck för många olika situationer.

Vad kostar en cykelryggsäcken?

Priset för en cykelryggsäcken kan variera kraftigt, från 400 till 2000 kronor, och det är viktigt att sätta upp en budget och leta efter en cykelryggsäck som passar dina behov inom ramen för den budgeten.

Vad är en cykelryggsäck?

En cykelryggsäck är en typ av ryggsäck som är särskilt utformad för att användas när man cyklar. Dessa ryggsäckar är vanligtvis tillverkade av slitstarka material och har funktioner som justerbara remmar, ventilationssystem och förstärkta sömmar för att garantera komfort och stabilitet när man cyklar.

Varför behöver jag en cykelryggsäck?

Cykelryggsäckar är ett bekvämt och praktiskt sätt att bära med sig viktiga saker som vatten, mat, verktyg och andra föremål när man cyklar. De är också ett säkrare alternativ jämfört med att bära saker i en traditionell ryggsäck, eftersom de hjälper till att fördela vikten jämnt över kroppen, vilket minskar risken för skador.

Vad ska jag leta efter i en cykelryggsäck?

När du väljer en cykelryggsäck är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som kapacitet, komfort, hållbarhet, tillgänglighet, reflexer, kompatibilitet med vätskesystem samt remmar och kompression. Dessutom kanske du vill överväga skydd för elektroniska apparater, om du ska bära känsliga föremål som en telefon eller en kamera.

Kan jag använda en vanlig ryggsäck för cykling?

Det är möjligt att använda en vanlig ryggsäck för cykling, men den kanske inte är lika bekväm eller stabil som en cykelryggsäck. Cykelryggsäckar är särskilt utformade för cykling och har funktioner som justerbara remmar, ventilationssystem och förstärkta sömmar för att garantera komfort och stabilitet under cykling.

Är cykelryggsäckar vattentäta?

Vissa cykelryggsäckar är utformade för att vara vattentäta, medan andra är utformade för att vara vattenavvisande. När du väljer ryggsäck ska du tänka på de väderförhållanden du ska cykla i och leta efter en ryggsäck som är lämplig för dessa förhållanden.

Hur rengör jag en cykelryggsäck?

Det bästa sättet att rengöra en cykelryggsäck beror på vilka material den är gjord av. För de flesta ryggsäckar kan du använda en mild tvål och vatten för att rengöra utsidan. Se till att följa tillverkarens skötselinstruktioner för att se till att ryggsäcken förblir i gott skick.

Sammanfattningsvis Om Cykelryggsäckar

En cykelryggsäck kan var det perfekta alternativet för dig som cyklar mycket, oavsett om du är en pendlare eller håller på med MTB. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 25

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.