• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Cykling
 • /
 • 3 Bästa Cykelhållare Utan Dragkrok (2024): Bäst i Test

3 Bästa Cykelhållare Utan Dragkrok (2024): Bäst i Test

bästa cykelhållare bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Cykelhållare för bilen är ett bra sätt att transportera dina cyklar, men det är inte alla som har ett dragkroksfäste på sitt fordon. För dem som inte har det kan det vara en utmaning att hitta en lämplig cykelhållare. Det finns dock fortfarande många alternativ som kan göra det enklare och bekvämare att transportera dina cyklar.

I den här guiden tar vi en titt på de bästa cykelhållare som inte kräver ett dragkroksfäste. Från bakluckemonterade hållare till takmonterade hållare kommer vi att ge dig den information du behöver för att välja rätt cykelhållare för dina behov och preferenser. Oavsett om du är en tillfällig cyklist eller en seriös cykelentusiast är den här guiden utformad för att hjälpa dig att hitta den perfekta cykelhållaren för ditt fordon.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Cykelhållare Utan Dragkrok Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykelhållare Utan Dragkrok: Thule Cykelhållare WanderWay - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Cykelhållare Utan Dragkrok: Thule ClipOn- Läs Recension
 3. 3
  Bästa Takmonterade Cykelhållare Utan Dragkrok: Thule ProRide - Läs Recension

1. Thule Cykelhållare WanderWay

Bäst i Test Cykelhållare Utan Dragkrok


Thule Cykelhållare WanderWay

Kategori:

Baklucka

Antal cyklar:

4 st

Vikt:

12.4 kg

Robust Och Hållbar Cykelhållare Med Smart Bakluckesmontering

Thule Cykelhållare WanderWay är ett högt rankad cykelhållare som är utformat för dem som letar efter en hållbar och långvarig lösning för att transportera sina cyklar. Den här cykelhållaren är utformat för att monteras på bakluckan på ett fordon och rymmer upp till fyra cyklar. Det har en vikt på 12,4 kg, vilket gör det till ett robust och pålitligt alternativ för att transportera dina cyklar.

En av de största fördelarna med denna cykelhållare är dess högre position, vilket gör att registreringsskylten och bakljusen på ditt fordon förblir synliga. Detta är ett stort plus för dem som är oroliga för trafiksäkerhet och synlighet när de transporterar sina cyklar. Stället är också lätt att sätta på och ta av cyklarna, vilket gör det enkelt och bekvämt att använda.

Thule Cykelhållare WanderWay är också byggd för att hålla, med en mycket hållbar och långvarig konstruktion. Det innebär att du kan lita på att detta cykelställ håller över tid, även vid regelbunden användning. Dessutom kan racket fällas ihop när det inte används, vilket tar mindre plats och gör det lättare att förvara.

Även om det verkligen finns ett antal stora fördelar med denna cykelhållare finns det också några potentiella nackdelar att ta hänsyn till. En är att Thule Cykelhållare WanderWay är en dyr modell, vilket gör den till ett mindre tillgängligt alternativ för vissa människor. Dessutom passar cykelstället kanske inte lika bra för mindre bilar, vilket kan vara ett bekymmer för vissa användare.

På det hela taget är Thule Cykelhållare WanderWay ett robust och hållbart cykelställ som lämpar sig väl för dem som letar efter en pålitlig och långvarig lösning för att transportera sina cyklar. Med sitt smarta bakluckemontage och sin högkvalitativa konstruktion är detta definitivt ett av de bästa alternativen för dem som letar efter en cykelhållare utan dragkroksfäste.

FÖRDELAR

 • En högre position av cyklarna vilket lämnar registreringsskylt och bakljus synliga
 • Enkel att sätta dit och ta av cyklar
 • Mycket hållbar och slitstark konstruktion
 • Kan fällas ihop när den inte används för att ta mindre plats

NACKDELAR

 • Passar mindre personbilar mindre bra
 • Dyr modell

2. Thule ClipOn

Näst Bäst i Test Cykelhållare Utan Dragkrok


Thule ClipOn

Kategori:

Baklucka

Antal cyklar:

3 st

Vikt:

8.5 kg

Smidig Och Prisvärd Cykelhållare För Dig Utan Dragkrok

Thule ClipOn är en cykelhållare som är utformat för dem som letar efter en bekväm och prisvärd lösning för att transportera sina cyklar. Det här cykelstället är utformat för att monteras på bakluckan på ett fordon och rymmer upp till tre cyklar. Med en vikt på 8,5 kg är Thule ClipOn ett relativt lättviktigt alternativ för dem som vill transportera sina cyklar.

En av de största fördelarna med detta cykelställ är dess lätthet och bekvämlighet. Thule ClipOn är utformad med en snabbkopplingsmekanism, vilket gör det enkelt och bekvämt att montera och demontera. Dessutom är cykelhållarens design slät och smart, vilket ger det ett elegant och attraktivt utseende.

En annan fördel med Thule ClipOn är dess överkomlighet. Detta rack har ett lägre pris än vissa andra alternativ på marknaden, vilket gör det till ett mer lättillgängligt alternativ för dem som har en budget.

Även om det verkligen finns ett antal fördelar med Thule ClipOn finns det också några potentiella nackdelar att ta hänsyn till. En av de största nackdelarna med detta rack är att det inte är lika robust eller stabilt som vissa andra alternativ, till exempel Thule WanderWay. Dessutom kan Thule ClipOn inte fällas ihop när den inte används, vilket kan vara ett problem för dem som vill spara utrymme.

På det hela taget är Thule ClipOn en praktisk och prisvärd cykelhållare för dem som saknar dragkrok. Även om det kanske inte är lika robust eller stabilt som vissa andra alternativ är det fortfarande ett bra alternativ för dem som letar efter ett lättviktigt och lättanvänt cykelställ för bilen.

FÖRDELAR

 • Enkel och smidig att montera med snabbfäste
 • Smidig och smart konstruktion
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Inte lika robust eller stabil som WanderWay ovan
 • Går inte att fälla undan när man inte använder

3. Thule ProRide

Bästa Takmonterade Cykelhållare Utan Dragkrok


Thule ProRide

Kategori:

Takmonterad

Antal cyklar:

1 st

Vikt:

4.2 kg

Stabil Och Enkelanvänd Takmonterad Cykelhållare För Dig Utan Dragkrok

Thule ProRide är en takmonterad cykelhållare som har utsetts till den bästa i sin klass för dem som inte har en dragkrok. Den här cykelhållaren är utformat för enkel och bekväm montering på bilens tak, och det kan hålla en cykel säkert och tryggt.

En av de viktigaste fördelarna med Thule ProRide är dess lätta och flexibla konstruktion, vilket gör den lätt att hantera och manövrera, även när cykeln är monterad. Cykeln sitter stabilt även vid högre hastigheter, vilket garanterar att den inte vinglar eller rör sig när du kör. Dessutom är Thule ProRide utformad för att vara superlätt att montera cykeln, så att du snabbt och effektivt kan säkra din cykel innan du ger dig ut på vägen.

En potentiell nackdel med Thule ProRide är att den bara har plats för en cykel. Så om du har mer än en cykel att transportera måste du köpa flera cykelhållare eller överväga ett annat alternativ. En annan potentiell nackdel är att Thule ProRide inte är bakluckemonterad, så det kanske inte är det bästa alternativet för dem som letar efter den specifika funktionen.

På det hela taget är Thule ProRide en stabil och lättanvänd takmonterad cykelhållare för dem som saknar dragkrok. Om du letar efter ett lätt och flexibelt alternativ som kan hålla din cykel säkert, även i högre hastigheter, kan detta vara det perfekta valet för dig.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig modell
 • Cykeln sitter stabilt även i högre hastigheter
 • Superenkelt att montera fast cykel

NACKDELAR

 • Bara plats för en cykel
 • Inte bakluckesmontering

Cykelhållare Utan Dragkrok - Köptips

När man letar efter en bra cykelhållare till bilen finns det otroligt många olika val - med ett brett omfång av olika egenskaper och designer. De flesta cykelhållare brukar däremot kräva dragkroksmontering, men för att hitta modeller som inte kräver detta gäller det att hålla ögonen öppna. Här är några andra detaljer som kan vara bra att vara medveten om när man letar efter en cykelhållare utan dragkrok.

Typ Av Cykelhållare

Det finns flera olika typer av cykelhållare utan dragkroksfäste, och varje typ har sina egna unika fördelar och nackdelar. De tre huvudtyperna av cykelhållare utan dragkroksfäste är bakluckemonterade cykelhållare, takmonterade cykelhållare och dragkroksmonterade cykelhållare.

Bakluckemonterade cykelhållare fästs på bilens baklucka med hjälp av remmar eller krokar. Dessa hållare är ofta det mest prisvärda alternativet och är lätta att montera och ta bort. De är också kompakta och kan förvaras i bagageutrymmet när de inte används. Bakluckemonterade ställningar kan dock lägga mycket vikt på baksidan av ett fordon, vilket kan vara ett problem för vissa personer. De kan också skymma sikten bakåt och göra det svårt att komma åt bagageutrymmet.

Takmonterade cykelhållare fästs på bilens tak och kan rymma flera cyklar. Dessa ställen är ofta säkrare än bakluckemonterade cykelhållare, men de kan vara dyrare och kan göra det svårare att komma åt bilens tak. Takmonterade cykelhållare är också svårare att installera och ta bort, och de kan öka vindmotståndet och minska bränsleeffektiviteten.

Fästet på ett fordon är monterat på dragkroken och kan rymma flera cyklar. Dessa hållare är ofta det säkraste alternativet, men de kräver att en dragkrok installeras på fordonet, vilket kan innebära en extra kostnad. De är också svårare att montera och ta bort, och de kan göra det svårare att komma åt baksidan av fordonet.

Sammanfattningsvis, när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste, bör du överväga vilken typ av ställ som bäst passar dina behov och preferenser. Bakluckemonterade cykelhållare är prisvärda och lätta att installera och ta bort, men kan lägga mycket vikt på baksidan av ett fordon. Takmonterade cykelhållare är säkrare, men dyrare och svårare att installera och ta bort. Fästet är det säkraste alternativet, men kräver att en fästanordning installeras på fordonet och kan vara svårare att installera och ta bort.

bra cykehållare

Fordonskompatibilitet

Fordonskompatibilitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste. Vissa ställen är utformade för att passa specifika typer av fordon, t.ex. bilar eller SUV:er, medan andra är universella och kan användas med alla typer av fordon.

Det är viktigt att se till att den cykelhållare som du väljer är kompatibelt med ditt fordon för att säkerställa en säker och stabil montering. Om ställningen inte är kompatibel med ditt fordon kanske den inte kan stödja cykelns vikt ordentligt och kan leda till skador på ditt fordon eller cyklarna.

När du överväger fordonskompatibilitet ska du ta hänsyn till faktorer som fordonstyp, fordonets storlek och bakluckans eller takets placering. Vissa cykelhållare är utformade för att passa på bilens bagageutrymme, medan andra är utformade för att passa på taket. Vissa cykelhållare är utformade för att passa på fordon med specifika typer av tak, till exempel fordon med måntak eller spoiler.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på fordonskompatibiliteten när man väljer ett cykelställ utan dragkroksfäste för att säkerställa en säker och stabil montering. Tänk på fordonstypen, fordonets storlek och bakluckans eller takets placering när du väljer en cykelhållare, och se till att det cykelställ du väljer är kompatibelt med dina cyklars storlek och vikt.

Antal Cyklar

Antalet cyklar du behöver transportera är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste. Vissa ställen är utformade för att rymma endast en eller två cyklar, medan andra är utformade för att rymma tre, fyra eller till och med fler cyklar.

Om du bara behöver transportera en eller två cyklar räcker det med en cykelhållare som bara rymmer en eller två cyklar. Dessa hålalre är ofta mindre och mer kompakta, vilket gör dem lättare att förvara när de inte används. De är också ofta billigare än större ställen som rymmer fler cyklar.

Om du behöver transportera fler än två cyklar är det dock viktigt att välja ett ställ som kan ta emot det antal cyklar du behöver transportera. Vissa cykelhållare kan rymma tre eller fyra cyklar, medan andra kan rymma ännu fler. När du väljer ett stöd för flera cyklar är det viktigt att du tar hänsyn till ställets viktgräns och storleken på dina cyklar för att säkerställa att ställets vikt klarar av att bära vikten på alla cyklar du behöver transportera.

Sammanfattningsvis, när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste ska du tänka på hur många cyklar du behöver transportera och välja ett ställ som kan ta emot det antalet. Om du bara behöver transportera en eller två cyklar räcker det med ett mindre och kompakt cykelställ. Om du däremot behöver transportera fler än två cyklar ska du välja ett ställ som kan ta emot det antal cyklar du behöver transportera och ta hänsyn till ställets viktgräns och cykelns storlek.

Viktkapacitet

Hållarens viktkapacitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett cykelhållare utan dragkroksfäste. En cykelhållares viktkapacitet avser den vikt som ställningen kan hålla, vilket inkluderar vikten på cyklarna och eventuella tillbehör som du kanske transporterar.

Om du har tunga cyklar är det viktigt att välja ett cykelställ som har en hög viktkapacitet för att undvika skador på ditt fordon eller själva cyklarna. Om rackets viktkapacitet inte är tillräcklig kan det leda till att racket går sönder eller skadas, vilket kan leda till skador på dina cyklar eller ditt fordon.

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till vikten av eventuella tillbehör som du kan transportera, till exempel barnstolar eller packväskor, eftersom dessa kan lägga till en betydande mängd vikt till dina cyklar. Se till att välja en cykelhållare som har en viktkapacitet som är tillräckligt hög för att rymma dina cyklar och eventuella tillbehör som du kan transportera.

Sammanfattningsvis, när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste, tänk på ställets viktkapacitet för att se till att det kan rymma dina cyklar och eventuella tillbehör som du kanske transporterar. Om du har tunga cyklar ska du välja ett cykelställ som har en hög viktkapacitet för att undvika skador på ditt fordon eller själva cyklarna.

Montering & Användning

Användarvänlighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste. Du vill välja ett cykelställ som är lätt att använda, så att du snabbt och effektivt kan lasta och lossa dina cyklar.

Vissa cykelhållare har funktioner som gör det lättare att fästa dina cyklar, till exempel justerbara armar och cykelklämmor. Med dessa funktioner kan du justera hållaren efter cykelns storlek och form, vilket gör det lättare att fästa dem på plats. Vissa ställen har också spärrar eller klämmor som hjälper till att hålla cyklarna på plats, även i ojämn terräng.

Andra cykelhållare är mer grundläggande och har inga ytterligare funktioner, vilket gör det svårare att säkra dina cyklar. Dessa hållare kan kräva mer ansträngning för att lasta och lossa, och de är kanske inte lika säkra som ställen med extra funktioner.

När du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste ska du tänka på hur lätt det är att lasta och lossa dina cyklar på hållaren. Om du planerar att använda cykelstället ofta, välj ett ställ med funktioner som gör det lättare att säkra cyklarna, till exempel justerbara armar och cykelklämmor. Detta gör det lättare att använda cykelstället och bidrar till att säkerställa att dina cyklar är säkra under transporten.

Förvaring

Förvaring är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste. Du vill välja ett cykelställ som är lätt att förvara när det inte används, så att det inte tar upp värdefullt utrymme i garaget eller förrådet.

Vissa ställen kan lätt demonteras och förvaras i ett kompakt utrymme, vilket gör dem till ett bra val för dem som behöver förvara sin cykelhållare på ett litet område. Dessa ställningar är vanligtvis tillverkade av lätta material och är utformade för att lätt kunna tas isär och förvaras när de inte används.

Andra ställningar är mer otympliga och kan ta upp mer utrymme när de förvaras. Dessa cykelhållare är vanligtvis tillverkade av tyngre material och kan ha ytterligare funktioner, t.ex. justerbara armar och cykelklämmor, som gör dem svårare att förvara.

När du väljer en cykelhållare utan dragkroksfäste ska du tänka på hur ställningen ska förvaras när den inte används. Om du har begränsat förvaringsutrymme ska du välja ett ställ som lätt kan demonteras och förvaras i ett kompakt utrymme. Om förvaringsutrymmet inte är ett problem kan du välja en hållare med ytterligare funktioner, t.ex. justerbara armar och cykelklämmor, som gör det lättare att fästa dina cyklar.

Vanliga Frågor Om Cykelhållare Utan Dragkrok

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en cykelhållare utan dragkrok, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelhållare, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa cykelhållare utan dragkrok?

Den bästa cykelhållaren utan dragkrok är enligt vårt test Thule Cykelhållare WanderWay, ett mycket robust och användarvänlig cykelhållare utan dragkrok.

Vad kostar en cykelhållare utan dragkrok?

Priset för en cykelhållare utan dragkrok kan variera kraftigt från så lite som 1000 kronor upp mot 10000, och det är viktigt att sätta upp en budget och leta efter ett cykelhållare som passar dina behov inom ramen för den budgeten.

Vad är cykelhållare utan dragkroksfäste?

Cykelhållare utan dragkroksfäste är en typ av cykelställ som är utformade för att fästas på baksidan av ett fordon utan behov av en dragkrok. Dessa ställen finns i olika typer, bland annat bakluckemonterade, takmonterade och dragkroksmonterade, och används för att transportera cyklar på baksidan av ett fordon.

Vilka är de olika typerna av cykelhållare utan dragkroksfäste?

De olika typerna av cykelhållare utan dragkroksfäste är bland annat bakluckemonterade, takmonterade och dragkroksmonterade ställen. Varje typ har sina egna unika fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja den typ som bäst passar dina behov och preferenser.

Hur många cyklar kan transporteras med en cykelhållare utan dragkroksfäste?

Antalet cyklar som kan transporteras med en cykelhållare utan dragkroksfäste beror på hållarens typ och modell. Vissa cykelhållare kan bara rymma en eller två cyklar, medan andra kan rymma upp till fyra eller fler. Tänk på hur många cyklar du behöver transportera och välj ett cykelställ som rymmer det antalet.

Är det viktigt att säkerställa kompatibilitet med mitt fordon när man väljer ett cykelställ utan dragkroksfäste?

Ja, det är viktigt att se till att det ställ som du väljer är kompatibelt med ditt fordon. Vissa ställen är utformade specifikt för vissa typer av fordon, t.ex. bilar eller SUV:er, medan andra är universella och kan användas med alla typer av fordon. Se till att det ställ som du väljer är kompatibelt med ditt fordon för att säkerställa korrekt passform och för att förhindra skador på ditt fordon eller cyklarna som transporteras.

Hur lätt är det att lasta och lossa cyklar på en cykelhållare utan dragkroksfäste?

Hur lätt det är att använda en cykelhållare utan dragkroksfäste varierar beroende på ställets typ och modell. Tänk på användarvänligheten när du väljer ett cykelställ, eftersom vissa ställen har funktioner, som justerbara armar och cykelklämmor, som gör det lättare att fästa cyklarna, medan andra är enklare och kräver mer ansträngning för att lasta och lossa.

Sammanfattningsvis Om Cykelhållare Utan Dragkrok

En cykelhållare är ett smidigt sätt att transportera sina cyklar när man är ute och kör med bilen, husbilen eller kanske husvagnen, men alla har inte en ledig dragkrok att fäste den på. Cykehållare som inte kräver dragkroksmontering är i dessa tillfällen ett perfekt alternativ. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 19

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.