5 Bästa Skidmask/Balaclava (2024): Bäst i Test

basta-skidmask-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide riktar sig till vintersportentusiaster, särskilt skid- och snowboardåkare, som är på jakt efter den bästa skidmasken för sina behov.

Det är en välkänd utmaning att hitta den rätta skidmasken som kan skydda mot de stränga vinterförhållandena. Skidåkare och snowboardåkare möter ofta extrem kyla och vind som kan påverka deras upplevelse negativt. Med rätt skidmask kan dessa problem lösas effektivt, vilket gör att du kan fokusera mer på njutningen av din aktivitet och mindre på att bekämpa elementen.

Som erfarna skidåkare har vi provat flera olika typer av skidmasker under årtionden av aktiviteter i snö. Med data insamlade från våra erfarenheter samt recensioner från andra åkare, har vi samlat en lista över de mest tillförlitliga och komfortabla skidmaskerna på marknaden. Vi har tagit hänsyn till olika aspekter som värme, komfort, hållbarhet och visuell klarhet. Med den här guiden kan du hitta en skidmask som inte bara skyddar dig från elementen, men också förbättrar din övergripande vintersportsupplevelse.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval. Letar du efter balaclavas för barn kan du läsa vårt test här.


5 Bästa Skidmask/Balaclava (2023): Bäst i Test

 1. 1
  Woolpower Balaclava 200: Bäst i Test Skidmask/Balaclava - Läs Recension 
 2. 2
  Fjällräven Keb Fleece Balaclava: Näst Bäst i Test Skidmask/Balaclava - Läs Recension
 3. 3
  Haglöfs Ripper Balaclava: Bästa Bekväma Skidmask/Balaclava - Läs Recension
 4. 4
  Woolpower Balaclava 400: Bästa Varma Balaclava - Läs Recension
 5. 5
  Outdoor Research Vigor Plus Balaclava: Bästa Premium Balaclava - Läs Recension

1. Woolpower Balaclava 200

Bäst i Test Skidmask/Balaclava


Woolpower-Balaclava-200

Material:

60% Merinoull, 25% Polyester, 15% Polyamid

Bekväm Och Mycket Effektiv Balaclava För Varierad Temperatur i Backen

Woolpower Balaclava 200 framhäver en kombination av 60% merinoull, 25% polyester och 15% polyamid, vilket ger en perfekt balans mellan värme, hållbarhet och andningsförmåga. Med en sådan hög andel merinoull levererar denna balaclava överlägsen temperaturreglering, vilket gör den perfekt för skidåkare som behöver vara beredda på allt från milt till riktigt kyligt väder. Dessutom ger merinoullen skidmasken dess mjuka och behagliga känsla, vilket jag personligen uppskattar under långa dagar på backen.

Utformad för Maximal Skydd

Woolpower Balaclava 200 erbjuder mer än bara värme. Dess heltäckande design skyddar inte bara ansiktet utan också halsen, vilket är ett viktigt område att hålla varmt i kyliga förhållanden. Jag tycker att den här funktionen är särskilt användbar när jag står inför kraftiga vindar och snöfall, som kan göra mig kall mycket snabbt. Den här heltäckande designen håller mig varm och skyddad oavsett vad naturen har att erbjuda.

Prisvärd och Effektiv Fukttransport

Trots dess högkvalitativa konstruktion och heltäckande design, är Woolpower Balaclava 200 fortfarande en prisvärd skidmask. Den erbjuder fantastiska fördelar för sitt pris, inklusive utmärkt fukttransport. Tack vare den höga andelen merinoull i sin konstruktion kan skidmasken effektivt transportera bort fukt från huden, vilket hjälper till att hålla mig torr och bekväm under hela dagen. Detta är en stor fördel, särskilt för skidåkare som mig som gillar att pressa sina gränser och behöver en skidmask som kan hantera svetten.

Mindre Bekvämlighet Vid Måltider

Trots dess många fördelar finns det en nackdel med Woolpower Balaclava 200 som jag tycker är värt att nämna. På grund av dess heltäckande design kan det vara svårt att äta eller dricka utan att ta av hela skidmasken. Även om detta inte är ett stort problem för mig personligen, kan det vara ett besvär för vissa skidåkare, särskilt de som ofta äter mellan åk. Ändå tror jag att den höga prestandan och skyddet som den här skidmasken erbjuder mer än uppväger detta lilla besvär.

FÖRDELAR

 • Innehåller en hög nivå av merinoull med effektiv temperaturreglering
 • Transporterar bort fukt bra och håller det relativt torrt’
 • Maximalt skydd tack vare heltäckande design
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Den heltäckande designen gör det svårt att äta eller dricka utan att ta av sig hela skidmasken

2. Fjällräven Keb Fleece Balaclava

Näst Bäst i Test Skidmask/Balaclava


Fjällräven Keb Fleece Balaclava

Material:

70% Polyester, 20% Merinoull, 10% Elastan

Smidig, Bekväm Och Mjuk Balaclava Att Ha Under Hjälmen

Fjällräven Keb Fleece Balaclava har en fantastisk passform tack vare sitt stretchiga material och smarta design. Som en erfaren skidåkare kan jag bekräfta att en korrekt passform är avgörande för att förhindra obehag eller irritation under långa skidpass. Den mjuka, borstade insidan av skidmasken förhöjer komforten ytterligare. Den ligger smidigt mot ansiktet och känns knappt mot huden, vilket gör den idealisk för att bäras under en hjälm under en hel dag i backen.

Material och Hållbarhet

Med 70% polyester, 20% merinoull och 10% elastan, kombinerar Fjällräven Keb Fleece Balaclava både hållbarhet och flexibilitet. Polyester är känt för sin hållbarhet och förmåga att tåla hårt väder, vilket jag kan intyga baserat på mina egna erfarenheter av många skidäventyr. Samtidigt tillför merinoullen och elastanen mjukhet och stretch till masken, vilket förbättrar både komfort och passform.

Värme och Fuktreglering

Fjällräven Keb Fleece Balaclava presterar bra när det gäller värmeisolering. Dess kombination av polyester och merinoull ger tillräckligt med värme för de flesta vinterförhållanden. Med min erfarenhet av att skida i allt från milda till extremt kalla förhållanden, kan jag bekräfta att denna skidmask håller sig varm och mysig. Dock kan fukthanteringen vara något begränsad på grund av den lägre nivån av merinoull. Detta betyder att om du är en åkare som tenderar att svettas mycket, kan det vara värt att överväga andra alternativ.

Flexibilitet och Användbarhet

Denna skidmask från Fjällräven är otroligt flexibel, tack vare sin elastaninnehåll. Detta, tillsammans med den lätta och smidiga konstruktionen, gör den mycket mångsidig. Den kan enkelt justeras för att täcka ansiktet, nacken eller bara huvudet, vilket jag har upplevt som särskilt användbart i varierande väderförhållanden. Dessutom passar den bekvämt under en hjälm, vilket gör den till ett utmärkt val för både skidåkning och snowboarding.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig konstruktion
 • Stretchig och bekväm passform
 • Mjuk och borstad insida gör det skönt att ha på sig under längre tider

NACKDELAR

 • Lägre nivå av merinoull innebär att den inte hanterar svett och fukt lika bra

3. Haglöfs Ripper Balaclava

Bästa Bekväma Skidmask/Balaclava


Haglöfs Ripper Balaclava

Material:

100% Polyester

Lätt Och Slittålig Balaclava För Användning Under Många Säsonger

Haglöfs Ripper Balaclava imponerar med sin enkla och minimalistiska design. Som någon med många års erfarenhet inom vintersporter uppskattar jag dess rena linjer och tydliga färger, vilket gör det lätt att matcha med resten av min utrustning. Trots sin enkelhet är denna skidmask mycket bekväm att bära tack vare det stickade tyget, som ger en mjuk och behaglig känsla mot huden.

Material och Hållbarhet

Den här skidmasken är tillverkad av 100% polyester, vilket gör den mycket slittålig och hållbar. Efter att ha testat flera olika skidmasker, kan jag säga att Haglöfs Ripper Balaclava verkligen står ut när det gäller hållbarhet. Den tål den tuffa behandling som ofta är ofrånkomlig vid vintersporter, och behåller sin form och färg även efter många säsonger. Dessutom är masken väldigt lätt, vilket bidrar till dess övergripande komfort.

Värme och Fuktreglering

Denna skidmask är utformad för att hålla dig varm i kalla förhållanden. Det stickade polyestertyget är värmande och isolerande, vilket jag kan intyga baserat på mina många dagar i backen med denna mask. Dessvärre har den en tendens att bli ganska fuktig på insidan, vilket kan vara en nackdel, särskilt om du svettas mycket. Detta är något att ha i åtanke, särskilt om du planerar att använda den under längre perioder.

Användbarhet över Tid

Med sin slitstyrka och hållbarhet är Haglöfs Ripper Balaclava perfekt för användning över flera säsonger. Den behåller sin form och färg, vilket inte bara gör den praktisk, utan också kostnadseffektiv. Jag har personligen använt denna skidmask under flera vintrar, och kan intyga att den står upp för utmaningarna i både skidåkning och snowboarding. Trots den höga fuktigheten på insidan, är dess hållbarhet och bekvämlighet svåra att slå.

FÖRDELAR

 • Värmande och isolerande stickat tyg
 • Mycket lättviktig
 • Mycket slittålig med bra hållbarhet
 • Simpel och minimal stil i tydliga färger

NACKDELAR

 • Har en tendens att bli väldigt fuktig på insidan

4. Woolpower Balaclava 400

Bästa Varma Balaclava


Woolpower-Balaclava-400

Material:

70% Merinoull, 30% Polyamid

Värmande Och Tjock Balaclava i Merinoull

Woolpower Balaclava 400 skiljer sig ut med sin heltäckande design som erbjuder omfattande skydd för både ansiktet och halsen. I min erfarenhet som en erfaren skidåkare, har jag märkt att detta är oerhört värdefullt under särskilt kalla eller blåsiga dagar. Konstruktionen är tjock och välisolerad, vilket ger en bekväm känsla även i tuffa vinterförhållanden. Det är dock värt att notera att den kan bli ganska varm under plusgrader.

Material och Värmeisolering

Med en hög andel av merinoull (70%) blandat med polyamid (30%), erbjuder Woolpower Balaclava 400 fantastisk värmeisolering. Min långa erfarenhet av att testa olika skidmasker har lärt mig att merinoull är överlägsen när det gäller att hålla värmen, och det stämmer definitivt för denna produkt. Tjockleken på materialet förbättrar också dess värmande förmågor, vilket gör denna skidmask till ett utmärkt val för extremt kalla dagar.

Fukttransport och Andningsförmåga

Tack vare den höga andelen merinoull, förbättrar Woolpower Balaclava 400 sin fukttransport avsevärt. Jag har själv testat denna skidmask under svettiga skidpass, och jag kan intyga att den gör ett bra jobb med att hålla mig torr. Merinoullen har naturliga fukttransporterande egenskaper, och den är i kombination med polyamid i denna produkt vilket förbättrar andningsförmågan och förhindrar att det blir för fuktigt inuti masken.

Användbarhet och Flexibilitet

Trots att den är tjock och varm, är Woolpower Balaclava 400 förvånansvärt flexibel. Jag har funnit att den enkelt kan justeras för att ge mer eller mindre skydd beroende på vädret och min aktivitetsnivå. Dessutom är dess heltäckande design mycket användbar för att skydda hela huvudet, inklusive ansiktet och halsen, vilket jag har upplevt som särskilt värdefullt under blåsiga dagar eller under snöfall. Dessutom, trots dess värme, är den inte alltför skrymmande och passar bekvämt under en hjälm.

FÖRDELAR

 • Tjockt och välisolerad konstruktion
 • Hög andel merinoull förbättrar dess fukttransport
 • Heltäckande design som skyddar både ansikte och hals

NACKDELAR

 • Kan lätt bli väldigt varm under plusgrader

5. Outdoor Research Vigor Plus Balaclava

Bästa Premium Balaclava


Outdoor-Research-Vigor-Plus-Balaclava

Material:

93% Polyester, 7% Elastan

Premiumskidmask Med Avancerad Teknologi

Outdoor Research Vigor Plus Balaclava levererar ett förstklassigt skydd med sin heltäckande design som är kompatibel med hjälmar. Under mina många år av erfarenhet inom vintersporter har jag upptäckt att hjälmkompatibilitet är en särskilt viktig faktor att överväga när man väljer en skidmask. Denna produkt skiljer sig ut med sin sömlösa integration under hjälmen och förmågan att ge omfattande skydd mot elementen.

Material och Hållbarhet

Den här premium balaclavan är tillverkad av 93% polyester och 7% elastan, vilket skapar en stark och hållbar konstruktion. Jag har testat otaliga skidmasker under min karriär, och Outdoor Research Vigor Plus Balaclava står ut som ett av de mest slitstarka alternativen jag har kommit över. Trots dess tunnare profil, är den robust nog att stå emot tuffa väderförhållanden och håller formen även efter frekvent användning.

Teknologi och Komfort

Vad som verkligen skiljer Outdoor Research Vigor Plus Balaclava från mängden är dess användning av ActiveTemp-teknologin. Denna teknologi, som jag har haft förmånen att uppleva förstahands, reglerar temperaturen effektivt för att hålla dig bekväm under hela dagen. Oavsett om du svettas under intensiva utförslöpor eller står stilla på en lift, anpassar denna skidmask sig efter dina behov och hjälper till att hålla dig torr och bekväm.

Pris och Värde

Med dess avancerade teknologi och premiumkonstruktion, kommer Outdoor Research Vigor Plus Balaclava naturligtvis med ett högre pris. Med tanke på mina erfarenheter och jämförelser med andra produkter på marknaden, skulle jag dock säga att den levererar utmärkt värde för priset. Om du är villig att investera i en skidmask av hög kvalitet som kommer att hålla i många säsonger, kan detta vara ett bra val för dig.

FÖRDELAR

 • Hjälmkompatibel design med heltäckande skydd
 • Temperaturreglerande ActiveTemp-teknologi
 • Slitstarkt och hållbart material

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

Skidmask/Balaclava - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en skidmask, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en balaclava.

Material

När vi talar om skidmasker, är materialet ett av de mest betydelsefulla aspekterna som bestämmer maskens prestanda och hållbarhet. Olika material erbjuder distinkta fördelar som kan påverka din upplevelse på pister och leder.

Ull, specifikt merinoull, är ett utmärkt materialval för skidmasker. Dess naturliga egenskaper för fuktavstötning hjälper till att hålla fukt borta från huden, vilket är särskilt användbart när du är aktiv och svettas i kyliga förhållanden. Dessutom har merinoull en unik förmåga att hålla på värmen även när det är fuktigt, vilket gör det till ett idealiskt val för kallt, snöigt väder.

Å andra sidan ger syntetiska material som polyester och nylon en kombination av lätthet och hållbarhet, vilket gör dem till en god investering för den långsiktiga skidåkaren. De tål frekvent användning och är ofta snabbtorkande, vilket är en stor fördel när du utsätts för svett eller nederbörd.

Fleece, ett annat populärt materialval, är välkänt för dess värmeisolerande egenskaper. Dess tjocka, mjuka struktur skapar ett lager av luft nära huden som hjälper till att behålla kroppsvärme och erbjuder en oslagbar värme i förhållande till vikten. Den har varit min trogna följeslagare i många kyliga utflykter och jag kan personligen intyga dess effektivitet.

olika-typer-av-skidmaskar

Värmeisolering

Skidmasker spelar en viktig roll när det gäller att ge nödvändigt skydd och värme i kalla klimat. Att ha en skidmask som erbjuder effektiv värmeisolering är därför inte bara önskvärt, utan helt avgörande.

Värmeisolering avser förmågan hos en mask att behålla kroppsvärme och motstå kall yttre luft. Detta åstadkoms genom en kombination av material och design. Specifika material som fleece och merinoull är kända för deras överlägsna värmeisolerande egenskaper, vilket jag kan vittna om från mina egna erfarenheter av att använda skidmasker i olika material på kyliga pister.

Ta till exempel Woolpower Balaclava 400, en skidmask jag personligen har recenserat tidigare. Med en hög andel merinoull i sin konstruktion är denna mask känd för sin överlägsna värmeisolering. Dess tjocka, välisolerade design hjälper till att hålla kroppsvärmen, vilket är särskilt viktigt när du befinner dig på kallare platser eller i ogynnsamma väderförhållanden.

Men det är inte bara materialet som spelar roll. Designen av masken, som hur tätt den sitter mot ansiktet och halsen, kan också bidra till dess värmeisolerande kapacitet.

Andningsförmåga

Andningsförmågan hos en skidmask kan inte underskattas. Det är en kritisk aspekt att tänka på när du väljer den perfekta skidmasken för dina äventyr. Andningsförmågan avser maskens förmåga att släppa igenom luft, vilket gör det möjligt för fukt att avdunsta, samtidigt som du får tillräckligt med luft att andas in.

Ett scenario som jag ofta stöter på i min tid på backen illustrerar tydligt varför andningsförmågan är så viktig. När du anstränger dig i kalla förhållanden, till exempel när du åker utför en brant sluttning eller när du arbetar dig uppåt på en skridsko, kommer din kropp att börja svettas. Om din skidmask inte kan släppa ut denna fukt effektivt, kan det leda till att kondens samlas inuti masken, vilket resulterar i en obekväm, fuktig känsla.

När jag testade Outdoor Research Vigor Plus Balaclava, en premiumskidmask, var jag särskilt imponerad av dess ActiveTemp-teknologi. Detta avancerade system är utformat för att reglera temperaturen och erbjuder en utmärkt andningsförmåga, vilket gör det till en behaglig upplevelse även under intensiva åkturer.

Fukttransport

Fukttransport är en avgörande egenskap hos en skidmask som ofta kan bli förbisedd. Medan vi tänker på skidmasker för deras skyddande och värmeisolerande kvaliteter, spelar de också en viktig roll när det kommer till att hantera fukt.

Fukttransport, eller skidmaskens förmåga att transportera svett och annan fukt bort från huden, är vitalt för att hålla dig torr och bekväm under fysisk aktivitet i kalla förhållanden. När du svettas i kyla, kan den fukt som genereras snabbt avkylas och leda till obehag och till och med hypotermi om den inte hanteras ordentligt.

Under mina utflykter på skidpisterna har jag noterat att masker tillverkade med en hög andel merinoull, som Woolpower Balaclava 400, verkligen excellerar när det gäller fukttransport. Merinoullens unika egenskaper gör att den kan absorbera och släppa ut fukt, vilket hjälper till att hålla huden torr även under intensiva åkturer.

En bra skidmask bör därför vara tillverkad av material som kan transportera bort fukt från huden. Detta är inte bara viktigt för att hålla dig torr och bekväm, men också för att förhindra eventuell nedkylning som kan uppstå om fukten får ligga kvar på huden i kallt väder.

Passform

Passformen på en skidmask är en av de mest avgörande faktorerna för dess komfort och effektivitet. En välpassande skidmask ska sitta tätt och bekvämt runt huvudet utan att klämma eller begränsa rörligheten. Den bör också ge tillräckligt med utrymme för ansiktsuttryck och fri rörlighet för käken. En mask som sitter för tajt kan bli obekväm att bära under långa perioder, medan en för lös mask kan ge otillräckligt skydd mot kylan.

Varje individ har en unik huvudform och storlek, vilket gör det viktigt att hitta en skidmask som passar just din profil. Vissa masker erbjuder justerbara dragkedjor eller kardborreband för att tillåta justeringar för olika huvudstorlekar och former, vilket kan vara en fördel om du befinner dig mellan storlekar eller om du planerar att dela masken med andra.

En skidmask jag tidigare har utvärderat, Fjällräven Keb Fleece Balaclava, visar på en idealisk passform. Den har en stretchig konstruktion som anpassar sig till olika huvudstorlekar och former, och den är bekväm att ha på sig under långa perioder tack vare sin mjuka och borstade insida.

bra-balaclava-skidmask-for-herr-och-dam

Hjälmkompatibilitet

När du väljer en skidmask, är det viktigt att tänka på hur den kommer att interagera med andra delar av din utrustning, speciellt din hjälm. Hjälmkompatibilitet är avgörande för att säkerställa bekvämlighet och effektivitet på skidpisterna.

Om du planerar att bära en hjälm över skidmasken, som ofta är fallet för skidåkare och snowboardåkare, behöver du en skidmask som smidigt kan passa under hjälmen utan att orsaka obehag eller äventyra hjälmens passform och funktion. Detta innebär ofta att skidmasken behöver ha en lägre profil och vara tillverkad av ett relativt tunt, men fortfarande värmande material. Om skidmasken är för tjock, kan den orsaka tryckpunkter när den bärs under en hjälm, vilket kan vara obekvämt under långa perioder.

En skidmask jag tidigare recenserat, Outdoor Research Vigor Plus Balaclava, exemplifierar vad jag menar med hjälmkompatibilitet. Dess tunna, men ändå värmande och slitstarka material gör det enkelt att bära under en hjälm utan att orsaka obehag eller kompromissa med skyddet.

Slitstyrka

Förhållanden på skidbacken kan vara tuffa, inte bara för skidåkarna utan även för deras utrustning. Skidmasker i synnerhet måste tåla frekvent användning, upprepade tvättcykler, och ibland även hårda väderförhållanden. Detta gör det viktigt att välja en skidmask tillverkad av robusta och slitstarka material som kan hålla länge.

Att granska materialet i masken är första steget i att utvärdera dess hållbarhet. Material som polyester och polyamid är populära för sin styrka och förmåga att motstå slitage, medan merinoull och fleece kombinerar värmeegenskaper med en rimlig hållbarhet. Dessutom bör sömmar och fästen vara noggrant konstruerade för att förhindra att masken går sönder vid sömmarna, vilket är en vanlig svag punkt i många plagg.

En annan faktor att överväga är hur väl skidmasken kan tåla tvätt. Skidåkning är en intensiv aktivitet som ofta leder till svett och smuts på utrustningen. En skidmask som kan tvättas i maskin utan att förlora sin form eller isolerande förmåga kommer säkerligen att vara mer hållbar i längden.

En mask jag tidigare har utvärderat, Haglöfs Ripper Balaclava, illustrerar vad en hållbar skidmask kan innebära. Den är tillverkad av 100% polyester, ett material som är känt för sin slitstyrka. Denna skidmask är inte bara lätt, utan också mycket hållbar, vilket gör den till en idealisk följeslagare för många skidsäsonger.

Vanliga Frågor Om Skidmask/Balaclava

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidmask, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av huvudbonader, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa balaclavan?

Den bästa balaclavan är enligt vårt test Woolpower Balaclava 200, då det är en heltäckande modell tillverkad i en hög grad av merinoull som har en bra temperaturreglerande förmåga.

Vad kostar en skidmask?

Priset för en skidmask tenderar att ligga runt 200-500 kronor.

Hur tvättar jag min skidmask?

Det beror på skidmaskens material. Generellt sett kan skidmasker tvättas i maskin på ett milt program med kallt vatten. Använd mild tvål och undvik sköljmedel för att behålla maskens värmeegenskaper. Kontrollera alltid tvättråden innan du tvättar.

Kan jag bära glasögon eller skidglasögon med en skidmask?

Ja, de flesta skidmasker är designade för att kunna bäras med glasögon eller skidglasögon. Se till att din skidmask har nog med utrymme för att rymma dina glasögon utan att orsaka obehag eller tryck.

Kan jag andas genom en skidmask?

Ja, de flesta skidmasker är designade med andningshål eller ventilerade områden som tillåter luft att passera genom. Detta hjälper till att förhindra kondens och hjälper till att hålla användaren bekväm. Dock kan förmågan att andas genom skidmasken variera beroende på dess design och material.

Vad menas med 'balaclava'?

Termen 'balaclava' refererar till en typ av skidmask som täcker hela huvudet, ansiktet och nacken, med öppningar för ögon och ibland munnen. Den är uppkallad efter staden Balaclava på Krimhalvön, där soldater först började bära sådana masker för att skydda sig mot kylan under Krimkriget.

Sammanfattningsvis Om Skidmask/Balaclava

En bekväm skidmask kan vara perfekt under vintern när du är och åker skidor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 19

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.