10 Bästa Campingstolen (2024): Bäst i Test

bäst i test campingstolar guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Campingstolar är en viktig del av din campingutrustning, särskilt om du planerar att sitta mycket runt lägerelden. Med så många olika modeller och märken på marknaden kan det vara svårt att veta vilken man ska välja.

Därför har vi sammanställt den här guiden till de 10 bästa campingstolarna som finns tillgängliga just nu. Vi tar en titt på vad som gör varje stol speciell och hjälper dig att bestämma vilken som är perfekt för ditt nästa utomhusäventyr!


De 10 Bästa Stormköken Är:

 1. 1
  Bästa Ultralätta Campingstol: Helinox Chair Zero - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Bekväma Campingstol: Helinox Sunset Chair - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vandringsstol: Walkstool Comfort - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Stabila Campingstol: Artic Tern Folding Chair - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Billiga Campingstol: Coleman Standard Quad Chair - Läs Recension 
 6. 6
  Bästa Prisvärda Campingstol: Urberg Wildlight Mid Chair - Läs Recension 
 7. 7
  Bästa Stora Campingstol: Helinox Chair One - Läs Recension 
 8. 8
  Bästa Snurrcampingstol: Helinox Svivel Chair - Läs Recension 
 9. 9
  Bästa Premium Campingstol: Outwell Lomond - Läs Recension 
 10. 10
  Bästa Festivalstolen: Helinox Incline Festival Chair - Läs Recension 

1. Helinox Chair Zero

Bästa Ultralätta Campingstol


Bästa Ultralätta Campingstol:

Vikt:

510 g

Höjd:

64 cm

Maxkapacitet

120 kg

Ultralätt Campingstol Perfekt För Vandring

Med Helinoxs ultralätta och kompakta campingstol Chair Zero, är det betydligt lättare att släpa med sig en campingstol ut i skogen eller till och med under vandringsturen.

Med en vikt på 500 gram och en smal packlängd på 35 cm gör det till det ultimata valet av campingstol för alla som planerar att vandra en längre sträcka. Det är tillräckligt litet för att få plats i de flesta ryggsäckar, och du kommer ha det svårt att hitta en bättre campingstol i samma vikt- och storleksklass.

Trots dess låga vikt är den förvånansvärt stabil tack vare dess starka aluminiumram och smarta design. Med det sagt har den en maxkapacitet på 120 kilo, men det kan börja kännas av något strax över 100.

Den huvudsakliga nackdelen av Helinox Chair Zero är dess bekvämlighet och stabilitet. I jämförelse med tyngre och mer stabila alternativ såsom Artic Tern Folding Chair, kommer Chair Zero inte kunna tävla på samma nivå. Dess lätta vikt och kompakta storlek kommer dessvärre med kruxet att du förlorar viss stabilitet och bekvämlighet.

Är du någon som är ute och vandrar tar du med störst sannolikhet ett lätt, men mindre bekväm campingstol före en tung och bekväm sådan. Det är där Helinox Chair Zero briljerar. Det är en av de lättaste och mest kompakta campingstolarna på marknaden, vilket är varför vi utvalt det som bäst i vårt test

FÖRDELAR

 • Ultralätt
 • Kompakt packning
 • UV-resistent

NACKDELAR

 • Kan kännas ostabil för någon över 100 kg
 • Något låg sitthöjd

2. Helinox Sunset Chair

Bästa Bekväma Campingstol


Helinox, Unisex SUNSET CHAIR

Vikt:

1470 g

Höjd:

96 cm

Maxkapacitet:

145 kg

Lyxig Campingstol Med Bekvämt Ryggstöd

I stark kontrast till Helinox Chari Zero ovanför, fokuserar Sunset Chair på att leverera en så bekväm sittposition som möjligt. De gör detta med hjälp av en hög sitthöjd tillsammans med en vid och högt ryggstöd vilket resulterar i att du sitter helt rakt upp.

Den är inte bara en av de mest bekväma campingstolarna, utan också imponerande lätt med tanke på sin storlek och stabilitet. Med en vikt på drygt 1500 gram är den lätt bärbar nog att ta med dig på alla campingresor eller till och med att ta med dig på en lite längre utflykt. Den kan till och med packas ner relativt litet tack vare dess smarta designval.

Den största nackdelen med Helinox Sunset Chair är dess höga prislapp. Med ett dubbelt så högt pris som vissa andra campingstolar är den inte ett alternativ för alla. Men om du letar efter den ultimata komforten och inte har något emot att betala lite extra, är Sunset Chair definitivt värd att överväga.

FÖRDELAR

 • Lättvikt
 • Hög sittposition
 • Mycket bekväm

NACKDELAR

 • Dyr

3. Walkstool Comfort

Bästa Vandringsstol


Bästa Vandringsstol

Vikt:

850 g

Höjd:

45-75 cm

Maxkapacitet:

250 kg

Svensktillverkad Stol Perfekt För Vandring Mycket Mer

Letar du efter en riktigt smidig liten stol istället för en otymplig campingstol, är Walkstool Comfort något för dig. Den här svensktillverkade stolen är utformad för att vara den perfekta storleken för vandring, jakt och mycket mer. Den är kompakt nog att transportera i ryggsäcken, och väger endast 850 gram.

Trots dess lilla storlek och vikt klarar denna stol en maxkapacitet på hela 250 kg, vilket gör det till en otroligt stabil campingstol att förlita sig på. Varje stol har två sittpositioner, genom att dra ut benen längs ner. I maxhöjd känns den fortfarande lika stabil, vilket visar på dess otroliga byggkvalitet.

Letar du efter en högre eller lägre modell finns det även gott om alternativ att välja på:

 • Walkstool Comfort 45 cm
 • Walkstool Comfort 55 cm
 • Walkstool Comfort 65 cm
 • Walkstool Comfort75 cm

Den enda nackdelen med Walkstool Comfort är att den är lite dyr jämfört med många andra liknande campingstolar på marknaden. Men med tanke på dess imponerande funktioner och byggkvalitet tycker vi att den är väl värd pengarna om du planerar att använda den under många år framöver.

FÖRDELAR

 • Lättvikt
 • Utbud av storlekar
 • Mycket stabil

NACKDELAR

 • Något dyr

4. Artic Tern Folding Chair

Bästa Stabila Campingstol


Bästa Stabila Campingstol

Vikt:

5680 g

Höjd:

121 cm

Maxkapacitet:

120 kg

Klassisk Stabil Campingstol För Längre Camping

Artic Tern Folding Chair är en klassisk campingstol som har funnits i många år, och det med goda skäl. Det är en av de mest stabila campingstolarna på marknaden tack vare den robusta aluminiumramen och slitstarka polyestertyget.

Sidobordet är ett bra tillägg om du vill ha dina drycker eller snacks inom räckhåll medan du kopplar av i stolen. Det är också användbart för att hålla din telefon eller kamera säker när du tar en paus från vandring eller utforskning. Då den inte används kan det simpelt fällas in under stolen

All denna stabilitet har dock ett pris: Artic Tern Folding Chair är en av de tyngsta och mest otympliga campingstolarna på denna lista. Den väger över 5600 gram, vilket gör den ganska svår att bära långa sträckor. Det är en hopfällbar modell som tur är, vilket gör det enklare att transportera och förvara.

Allt som allt skulle vi däremot inte rekommendera denna modell för någon som letar efter en lätt och smidig campingstol. I de fallen kommer Helinox Chair Zero eller Walkstool Comfort vara bättre val. Om du däremot letar efter en stabil och bekväm campingstol för baksidan, husbilen eller mer stationär camping, kan Artic Tern Folding Chair vara för dig.

FÖRDELAR

 • Mycket robust konstruktion
 • Smidigt sidobord

NACKDELAR

 • Tung och otymplig transport

5. Coleman Standard Quad Chair

Bästa Billiga Campingstol


Bästa Billiga Campingstol

Vikt:

3300 g

Höjd:

90 cm

Maxkapacitet:

113 kg

Billig, Simpel Campingstol

Om du letar efter en billig campingstol är det svårt att gå fel med något som Colemans Standard Quad Chair. Det är en enkel och okomplicerad campingstol som gör jobbet för i de flesta simpla situationer.

En sak att tänka på är dock att den här stolen inte är särskilt hållbar eller robust. Den är tillverkad av billigare material och är inte lika välbyggd som några av de andra stolarna på den här listan. Detta innebär att den kanske inte håller lika länge som några av de dyrare modellerna.

En annan nackdel är att den väger ganska mycket för en campingstol: med över 3300 gram är den en av de tyngsta billiga campingstolarna på marknaden. Men om du letar efter ett billigt och enkelt alternativ kan Coleman Standard Quad Chair vara precis vad du behöver.

FÖRDELAR

 • Billig
 • Mugghållare

NACKDELAR

 • Något bräcklig
 • Väger ganska mycket

6. Urberg Wildlight Mid Chair

Bästa Prisvärda Campingstol


Bästa Prisvärda Campingstol

Vikt:

1250 g

Höjd:

86 cm

Maxkapacitet:

90 kg

Prisvärt Multifunktionell Campingstol

Urbergs Wildlight Mid Chair är en mycket prisvärd och stabil campingstol som passar i de flesta situationer. Med med en vikt på endast 1250 gram är den en av de lättaste campingstolarna på marknaden.

Även om den inte är lika lätt som Helinox Chair Zero är den fortfarande mycket lätt att bära och transportera - med en nästan så liten packyta också. Den packas ner tillräckligt litet för att få plats i de flesta ryggsäckar eller bärpåsarna utan att ta upp för mycket utrymme.

Wildlight Mid Chair är också UV-beständig, vilket innebär att den inte bleknar i solen som vissa andra billigare modeller. Detta gör den till ett utmärkt val för stranddagar eller långa vandringar i soligt väder.

En sak att tänka på är att Wildlight Mid Chair kan kännas lite instabil för personer över 100 kg. Men om du letar efter en lätt och prisvärd campingstol är Wildlight Mid Chair är ett utmärkt val. Dock hade vi rekommenderat Helinox Chair Zero om du har en något större budget.

FÖRDELAR

 • Lättvikt
 • Kompakt packning
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Inte den mest stabila konstruktionen

7. Helinox Chair One

Bästa Stora Campingstol


Bästa Stora Campingstol

Vikt:

1200 g

Höjd:

72 cm

Maxkapacitet:

145 kg

Stor Och Bekväm Campingstol

Chair One L är Helinox större modell av Chair Zero. Även om den är lite tyngre och större är den fortfarande en mycket praktisk och stabil campingstol som fungerar i många olika situationer. Den ökade sitt-"volymen" bidrar till en mycket bekväm sittupplevelse.

En av de bästa sakerna med Chair One L är att den är mycket lätt för att vara en stor campingstol. Den väger bara 1200 gram, vilket gör den lätt att bära med sig. Baserat på dess vikt kan man inte riktigt förstå just hur mycket utrymme denna stol förser dig. Den har också en stabil ram med maxlkapacitet på 145 kg, vilket gör det till ett perfekt val för dig som är lite större.

En annan bra sak med Chair One L är att den är mycket lätt att sätta upp och ta ner. Det gör den perfekt för korta vandringar eller långa dagar i solen.

På det hela taget, om du letar efter en stor och bekväm campingstol är Helinox Chair One L ett utmärkt val. Om du däremot letar efter något ännu lättare och mer kompakt rekommenderar vi Helinox Chair Zero.

FÖRDELAR

 • Lättvikt
 • Bekväm
 • Stabil

NACKDELAR

 • Något tyngre och större än Helinox Chair Zero

8. Helinox Svivel Chair

Bästa Snurrcampingstol


Bästa Snurrcampingstol

Vikt:

1180 g

Höjd:

70 cm

Maxkapacitet:

120 kg

Snurrstol För Fiske Eller Familjecamping

Helinox Svivel Chair är ett utmärkt val om du letar efter en spinnstol för fiske eller camping. Den är mycket stabil och bekväm campingstol och har en maximal belastning på 120 kg.

Vi var till en början skeptiska till nyttan med den här funktionen, men insåg snabbt hur fantastiskt det är med lite extra rörlighet för att kunna njuta av lägret. Tyvärr är den här stolen ganska dyr, lite för tung för användning vid vandring och inte lika bekväm som några av de andra vi testade i samma priskategori, men den kan vara ett bra köp för rätt campare.

Värt att nämna är också att denna modell är väldigt populär bland barn. Alla barn som vi lät sitta i stolarna valde den här stolen som sin absoluta favorit. De bestämde sig för att det roliga är viktigare än alla andra mått.

FÖRDELAR

 • Snurrstol
 • Bekväm

NACKDELAR

 • Tar lite tid att sätta upp och ta ner

9. Outwell Lomond

Bästa Premium Campingstol


Bästa Premium Campingstol

Vikt:

6200 g

Höjd:

109 cm

Maxkapacitet:

120 kg

Mysig Och Vadderad Campingstol

Outwell Lomond är en extremt bekväm campingstol som inte kräver någon montering. Den har en stabil ram och är tillverkad av högkvalitativa material. Outwell Lomond är också det dyraste alternativet på vår lista, men det är värt det för den komfort den ger.

Den här stolen är perfekt för dem som vill kunna koppla av i sin campingstol utan att behöva oroa sig för att sätta ihop den. Den är också bra för dem som letar efter ett mysigt och vadderat alternativ för att hålla dig varm under kvällarna framför lägerelden eller vid vinterfisket.

Om du letar efter den mest bekväma campingstolen som kan köpas för pengar är Outwell Lomond det rätta valet. Vi tycker att den extra vadderingen bidrar till en mycket behaglig känsla, och det finns till och med en mugghållare! Men om du har en liten budget finns det andra alternativ på den här listan som passar dig bättre.

FÖRDELAR

 • Extremt bekväm
 • Ingen montering krävs
 • Stabil ram

NACKDELAR

 • Dyr
 • DTyngsta alternativyr

10. Helinox Incline Festival Chair

Bästa Festivalstolen


Bästa Festivalstolen

Vikt:

1360 g

Höjd:

51 cm

Maxkapacitet:

145 kg

Campingstol För Festival Eller Slö Dag i Parken

Helinoxs Incline Festival Chair namn förklarar väldigt väl vad detta är för typ av campingstol. Festivaler är den perfekta platsen för den här stolen. Den låga designen gör också att du kan använda den på shower med höjdbegränsningar, och de justerbara fötterna hjälper dig att slappna av i lätt lutande terräng.

Vi tyckte att den var lite obalanserad när du lutar dig framåt för att ta dig ur stolen jämfört med andra som vi testade. Nästan alla vandrare skulle hålla med om att den är för tung och skrymmande för att bära med sig, men vi tycker att den här stolen är ett trevligt kompakt alternativ för användning vid lättare camping elelr äventyr när en låg profil till marken önskas.

FÖRDELAR

 • Väldigt bekväm
 • Liten och smidig storlek
 • Låg höjd

NACKDELAR

 • Dyr

Campingstol - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Vikt

Höjd

Maxkapacitet

795 kr

1250 g

86 cm

90 kg

1595 kr

1360 g

51 cm

145 kg

909 kr

850 g

45-75 cm

250 kg

1295 kr

1200 g

72 cm

145 kg

995 kr

5680 g

121 cm

120 kg

439 kr

510 g

64 cm

120 kg

1899 kr

1470 g

72 cm

145 kg

1795 kr

1180 g

70 cm

120 kg

 299 kr

3300 g

90 cm

113 kg

1299 kr

6200 g

109 cm

120 kg

Campingstol Köptips

Att köpa campingstol kan vara mycket svårt med tanke på hur många olika modeller och märken det finns därute på marknaden. Men hur jämför vi dessa och utvärderar vilken som är bäst? Detta görs genom att vara uppmärksam av några viktiga faktorer i relation till campingstolar. Här är de absolut viktigaste faktorerna att hålla reda på.

Kategori: Budget, Lättvikt, Bekvämlighet

Campingstolar har blivit ett stort paraplybegrepp övar alla typer av stolar som kan fällas ihop och transporteras till din destination. Det första du behöver avgöra är därmed vilken typ av campingstol du är ute efter - där det finns tre huvudsakliga kategorier.

Budget

Budgetmodeller är för de individerna som bara är ute och campar några gånger varje sommar, eller som letar efter något billigare alternativ inför ett visst evenemang.

Vad du ofta förlorar när du köper en billigare modell är just vad de två andra kategorierna av campingstolar specialiserar sig i, nämligen vikt och bekvämlighet (hållbarhet är också värt att nämna). Billigare modeller är ofta skapade på tyngre material och designen är inte alltid lika robust som dyrare och mer bekväma alternativ.

campingstolar budget bekvamlig

Med det sagt kan du fortfarande hitta bra budgetalternativ på marknaden, där vi starkt rekommenderar Coleman Standard Quad Chair som kostar mindre än 300 kronor. Trots detta förser den dig med bra stöd och en relativt bekväm upplevelse, vilket är allt man ofta letar efter i en billigare modell.

Med det sagt rekommenderar vi inte att du går ännu billigare än så med något budgetalternativ för 150 kronor du hittade på Clas Ohlson eller Byggtema.

Bekvämlighet

Den andra kategorin inom campingstolar är de med fokus på komfort och bekvämlighet. Dessa modeller är ofta större, tyngre och dyrare än budgetmodeller, men kommer oftare med en stabilare ram och bekvämare design och tygval.

Den här kategorin är perfekt för dem som vill koppla av i sin campingstol utan att behöva oroa sig för att sätta ihop den då de ofta är enkla hopfällbara alternativ. De är också bra för dem som letar efter ett mysigt, vadderat alternativ för att hålla dig varm på kvällarna framför lägerelden eller vid vinterfiske.

Om du letar efter den mest bekväma campingstolen som går att köpa för pengar är Outwell Lomond det rätta valet. Vi tycker att den extra vadderingen bidrar till en mycket bekväm känsla, och det finns till och med en mugghållare!

Planerar du att transportera campingstolen över en läng gångsträcka däremot, kommer dessa alternativ snabbt bli din värsta fiende. I och med att de väger mer, och ofta inte kan packas ihop särskilt smidigt, blir de mycket otympliga att transportera. Med det sagt finns det vissa alternativ som har hittat en bra balans mellan komfort och prestanda.

Lättviktsstolar

Den sista kategorin berör de campingstolar som designas för vandring och simpel transport - en produktkategori bland vandringsutrustning som har utvecklats betydligt under senare år. Dessa modeller är ofta mycket lätta och kan packas ihop till ett litet, snyggt paket. Det innebär att de inte tar upp för mycket plats i vandringsryggsäcken och inte tynger dig när du vandrar till din destination.

lättviktsstolar

Vart du definitivt förlorar med lättviktsalternativ är priset, då dessa ofta kommer med en något dyrare prislapp. Det är framför allt då de är skapade med lättviktsmaterial där tillverkningsprocessen är mer invecklad och kostsam.

Kvalitet: Materialval och Ramkonstruktion

Självklart vill du säkerställa att du köper en högkvalitativ campingstol som håller en längre tid, men ibland kan det vara svårt att avgöra detta på förhand. Generellt sett kan skulle vi säga att ett högre pris oftast korrelerar med en högre byggkvalitet, men det finns alltid vissa utstickare.

Ett budgetval såsom Colemans Standard Quad Chair har en relativt bra byggkonstruktion trots dess låga pris eftersom de inte behövde oroa sig för att hålla nere vikten och packförmågan. Det är inte en campingstol menad för vandring, så de behövde inte spendera mer pengar på att göra den i en lättare vikt.

Jämför du däremot det med något dyrare alternativ såsom Artic Tern Folding Chair (som inte heller är avsett för vandring) kommer Artic Terns modell vara en solklar vinnare sett till dess byggkonstruktion.

Även materialvalet (tyget) kan spela en stor roll, då detta behöver bibehållas både bekvämt och slitstarkt under mycket användning. Billiga modeller är ofta kända för billigt materialval, där det visas som tydligast på tyget. Vi är övertygade om att samtliga val av campingstolar på denna lista kommer att hålla en lång tid - vissa längre än andra så klart.

Vikt Och Packning

Hur enkelt det är att transportera din campingstol kan spela en avgörande roll om du ska på en längre vandringsutflykt. Det viktigaste är att först kartlägga hur campingstolar fälls eller viks ihop.

Många hopfällbara campingstolar viker sig på mitten vilket resulterar i en smal men relativt stor packningsyta. Detta är inget problem om du kan slänga in den i bakluckan, men försöker du få ner tältet i en ryggsäck blir det allt svårare.

campingstolar nice

Det andra alternativet mer populära alternativet fälls inåt från alla håll vilket resulterar i en torpedformad packning som du enkelt kan få in i din ryggsäck. De mindre dimensionerna av dessa campingstolar gör de lättare att transportera, och passar således längre utflykter bättre.

Vikten är inget som allt för många letar efter i en campingstol (då campingstolar primärt används för dess bekvämlighet vid camping) men nyare alternativ på marknaden har ökat populariteten bland vandrare som letar efter en skön sittplats att vila benen på.

Resultatet har blivit innovativa lösningar som är både lätta och små att packa. Ett mycket innovativt sådant är Walkstool Comfort, som är ett minimalistiskt alternativ som du enkelt kan bära med dig på längre resor.

Sitthöjd Och Ryggstöd

Hur högt eller lågt du sitter är en annan viktig faktor att ta i beaktning om du letar efter en bekväm campingstol. En högre sits är ofta bekvämare eftersom det är lättare att komma in och ut ur stolen.

Dess höjd kommer däremot ofta på bekostnad av viss stabilitet eftersom din tyngdpunkt hamnar högre upp. Det kan dock vara viktigt att komma upp en bit om du har ett högre campingbord eller liknande.

Andra alternativ som är närmare marken är ofta mer stabila i sin natur, vilket leder till en annan typ av bekvämlighet. Det sänker också din tyngdpunkt, vilket gör att stolen känns stabilare - en viktig faktor om du ska sitta i den länge.

campingstol höjd

Ryggstödet är en annan faktor för komforten, där vissa föredrar ett högre sådant för bättre stöd för hela ryggen. Detta är mer av en smaksak, men kan vara extra viktigt om du letar efter en bra festivalstol eller campingstol för evenemang, där du eventuellt vill ha en så låg stol som möjligt.

Helinox Incline Festival Chair är bokstavligen skapad för detta ändamål, och är den mest bekväma och stabila campingstolen du kan köpa med en så låg höjd.

Stabilitet Och Maxkapacitet

Campingstolens design har en avgörande faktor när det kommer till stabilitet. Vandringstolar/lättviktsalternativ har ofta en speciell bendesign som tillåter dig att packa ner och transportera det lättare. Det leder ofta till en något mindre stabil konstruktion än klassiska som Artic Tern Folding Chair.

campingstol stabilitet

Beroende på dina behov och hur du planerar att använda din campingstolstabiliteten kan vara mer eller mindre viktig. Om du letar efter en bra stol att ta med på längre vandringar kan en lättviktig och packbar stol vara ett bättre val, trots försämrad stabilitet. Om du däremot letar efter en stol att använda runt campingplatsen eller hemma, kan något med en mer robust bendesign bättre.

Den maximala kapaciteten är också en viktig faktor när det gäller stabilitet. De allra flesta campingstolar har en maximal kapacitet på cirka 100-120 kg vilket ofta är en direkt konsekvens av hur robust konstruktion stolen har.

Extra Funktionalitet

Den sista faktorn att ta i beaktning berör campingstolars alla extra funktioner såsom mugghållare och förvaring. De flesta som är ute och vandrar bryr sig ofta inte om detta och väljer istället en mer avskalad variant.

campingstolar funktioner

I allmänhet ser dock de flesta människor extra funktioner som ett plus. Mugghållare, förvaringsfickor och extrabord är väldigt populära alternativ då det förser dig med den där extra bekvämligheten runt lägerelden.

Utöver det finns det även sådana funktioner som snurrstol, gungstolar och bakåtlutade modeller. Dessa är ofta dyrare men kan göra din campingupplevelse ännu lite bättre.

Vanliga Frågor Om Campingstolar

Vi har gått igenom de olika funktioner som du bör leta efter i en campingstol och våra bästa val. Men innan vi avslutar är det några vanliga frågor vill besvara.

Hur rengör jag min campingstol?

Att rengöra din campingstol är faktiskt väldigt enkelt och kan göras med bara lite tvål och vatten. Ta först bort all smuts eller skräp från stolens yta med en borste eller trasa. Blanda sedan lite varmt vatten med en mild tvål och skrubba stolen försiktigt. Skölj slutligen av stolen med rent vatten och låt den lufttorka helt och hållet.

Kan jag använda min campingstol inomhus?

Ja, du kan använda din campingstol inomhus om du vill. Vi rekommenderar dock att du använder en stol som är särskilt utformad för inomhusbruk om du ska sitta i den under långa perioder. Detta beror på att campingstolar ofta inte är lika bekväma som inomhusstolar och kanske inte lämpar sig för längre perioder av sittande.

Kan man bära med sig en campingstol?

Ja, de flesta campingstolar är utformade för att vara bärbara och kan enkelt tas med på nästa campingresa. Det finns dock vissa modeller som är för skrymmande eller tunga för att lätt kunna transporteras. Om bärbarhet är viktigt för dig, se till att kontrollera stolens vikt och mått innan du köper den.

Hur mycket kostar en campingstol?

En campingstol kan kosta allt mellan 100-2000 kronor. Den stora prisskillnaden beror på vad för material som används, vikt, varumärke och extrafunktioner. I allmänhet kan du dock hitta en bra campingstol för omkring 700-1000 kronor. Letar du efter ett bra budgetalternativ rekommenderar vi Coleman Standard Quad Chair för endast 300 kronor.

 

Vart kan man köpa campingstol?

Det finns många återförsäljare av campingstolar. Dessa större aktörerna som vi många vet om säljer alla campingstolar:

 • Biltema
 • Jula
 • Rusta
 • Ö oB
 • Jysk

Dessa köper ofta in bulkordrar av billigare campingstolar vilket de även säljer till ett rebaterat pris. Det är inget fel på att köpa därifrån om man letar efter en enkel och billig modell som bara ska användas några gånger. Om du däremot vill investera i något osm du vet kommer prestera väl under en lång framtid rekommenderar vi de val som vi lyft fram i denna guide.

Sammanfattningsvis Om Campingstolar

Även fast det inte finns en campingstol som är bäst i varje situation och för varje budget, så kan vår lista av de bästa campingstolarna hjälpa dig fatta ett mer informativt beslut. Att sitta bekvämt runt lägerelden kan göra all skillnad.

Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan välja rätt campingstol för dig och dina behov.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 9

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.