5 Bästa Campingbord (2024): Bäst i Test

bäst i test campingbord guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Campingbord är en viktig del av campingutrustningen för alla familjeresor. De ger en plats att äta, spela spel och mycket mer. Men med så många olika campingbord på marknaden kan det vara svårt att hitta rätt för dina behov.

I den här guiden kommer vi att ge en omfattande guide till hur man använder campingbord när man campar, samt granska de fem bästa produkterna på marknaden. Vi hoppas att den här informationen hjälper dig att hitta det perfekta campingbordet för din nästa resa!


De 5 Bästa Campingborden Är:

 1. 1
  Bästa Allround Hopfällbara Campingbord: Isabella Lätt Campingbord - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Billiga Hopfällbara Campingbord: Bo-Camp Northgate - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Lätta Hopfällbara Campingbord: Helinox Table One Hard Top - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Stabila Campingbord: Urban Outdoor Maryland - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Lilla Hopfällbara Campingbord: Bo-Camp Litet Hopfällbart Bord - Läs Recension 

1. Isabella Lätt Campingbord

Bästa Allround Hopfällbara Campingbord


Bästa Allround Hopfällbara Campingbord

Mått:

100x68 cm

Vikt:

4.6 kg

Höjd:

72-74 cm

Bäst i Test av Alla Hopfällbara Campingbord

Bäst i test hamnar Isabellas populära campingbord. Det är ett stabilt och funktionellt campingbord, vars ram är tillverkat av aluminium som är både lätt och stabilt. Det finns gott om benutrymme där du även kan justera bordets fötter i höjd och lutning, vilket gör det till ett bra val då du sitter i en sluttning.

Trots dess stora bordskiva med rundade hörn, är detta campingbord förvånansvärt lätt, och väger strax under fem kilo. Detta är tack vare dess eleganta bordskiva som är tillverkad helt av glasfiber som passar väl för fyra till sex personer. Det är lätt att sätta upp och ta ner, genom att vika under aluminiumramen på undersidan av bordet.

Den enda nackdelen med Isabellas campingbord är nog prislappen, då den är något dyrare än många andra alternativ ute på marknaden. Men här får du verkligen värde för pengarna, då det är svårare att hitta ett så lätt, funktionellt och snyggt campingbord.

FÖRDELAR

 • Snygg och elegant design
 • Lätt och smidig transportering

NACKDELAR

 • Något ostabil utan något på

2. Bo-Camp Northgate

Bästa Billiga Hopfällbara Campingbord


Bästa Billiga Hopfällbara Campingbord

Mått:

60x45 cm

Vikt:

3.1 kg

Höjd:

25-60 cm

Smidigt Och Prisvärt Mindre Campingbord

Northgate från Bo-Camp är ett bra val om du letar efter ett billigt campingbord. Det är tillverkat helt av aluminium, vilket gör det mycket lätt och enkelt att rengöra. Bordskivan kommer i en betonglook och benen kan justeras mycket i höjd för att förse dig med gott om benutrymme samt vid ojämnt underlag.

Bordsskivan är dock inte lika robust som några av de andra alternativen på den här listan, så var försiktig med tyngre föremål. Storleksmässigt är den även lite mindre, men är ni bara en eller två som ska utnyttja bordet på campingen fungerar det alldeles utmärkt.

Det är enkelt att transportera tack vare dess lätta vikt och borttagningsbara ben som kan förvaras inuti bordskivan. Det finns även ett handtag på bordet vilket gör det fantastiskt enkelt att flytta.

FÖRDELAR

 • Enkel att ha att göra med
 • Billig
 • Extra förvaring

NACKDELAR

 • Liten

3. Helinox Table One Hard Top

Bästa Allround Hopfällbara Campingbord


Bästa Lätta Hopfällbara Campingbord

Mått:

76x57 cm

Vikt:

1.48 kg

Höjd:

50 cm

Ultralätt Med Liten Packning

För dem som letar efter ett ultralätt campingbord är Helinox Table One Hard Top det bästa alternativet enligt vårt test. Det är tillverkat av aluminium av flygplanskvalitet och väger bara drygt ett 1.5 kilo.

Bordsskivan är tillverkad av ett slitstarkt polyestertyg som kan tas bort för enkel rengöring. Benen är också justerbara i höjdled, så du kan använda det på ojämna ytor utan problem. Trots sin lilla storlek kan det rymma upp till fyra personer tack vare de generösa måtten.

Den är mycket lätt att sätta upp och ta ner och levereras med en bärväska för transport. Det gör det till det absolut minsta alternativet av campingbord i packstorlek, perfekt för tillfällen då utrymme är viktigt. Eftersom det är så lätt är det dock inte lika stabilt som några av de andra borden på den här listan och lämpar sig inte för användning med tyngre föremål då dess maxvikt bara är 50 kilo.

FÖRDELAR

 • Ultralätt design
 • Enkel att transportera med väska

NACKDELAR

 • Inte den bekvämaste höjden
 • Bordskivan är inte av hårt material

4. Urban Outdoor Maryland

Bästa Allround Hopfällbara Campingbord


Bästa Stabila Campingbord

Mått:

72 cm

Vikt:

5.8 kg

Höjd:

111x70 cm

Mysig Design Perfekt För Husbil Och Husvagn

Urban Outdoor Maryland är ett mycket robust och stabilt campingbord. Det är tillverkat av stål och aluminium och väger nästan 6 kilo, vilket gör det till ett av de tyngsta borden på den här listan. Men det gör det också till ett av de mest stabila, så du kan ställa tyngre föremål på det utan problem då den har en maxkapacitet runt 80 kilo.

Bordsskivan är tillverkad av vattenavvisande bambu, vilket gör den mycket hållbar och lätt att rengöra. Benen är inte justerbara i höjdled, men är i perfekt höjd för att sitta och äta middag, spela spel eller umgås runt om.

Det är inte lika enkelt att ta upp och ner, då hela bordet och alla dess komponenter kan tas av och transporteras i en bärpåse. Det gör det enkelt att transportera men innebär även att det tar lite längre tid att sätta upp.

När det gäller utseendet är Urban Maryland det snyggaste alternativen på vår lista. Det har en elegant, modern design som kommer att se bra ut på alla campingplatser, särskilt i kombination med en snygg husvagn eller husbil. Den enda nackdelen är att den inte är likadan är inte lika lätt eller packbar som några av de andra alternativen, vilket gör den mindre lämpad för backpacking eller cykelturer.

FÖRDELAR

 • Snygg och mysig design
 • Bra benutrymme
 • Mycket stabil

NACKDELAR

 • Tar lång tid att sätta upp

5. Bo-Camp Litet Hopfällbart Bord

Bästa Lilla Hopfällbara Campingbord


Bästa Lilla Hopfällbara Campingbord

Mått:

100x68 cm

Vikt:

4.59 kg

Höjd:

72-74 cm

Mindre Sidobord Perfekt För Små Barn

Bo-Camp Small Folding Table är perfekt för dig som letar efter ett litet och lätt sidobord till campingen. Det väger drygt två kilo och kan enkelt transporteras i en bärväska tack vare de hopfällbara benen.

Höjden är endast 24 cm, vilket innebär att det inte nödvändigtvis kommer att passa särskilt väl att äta middag på som vuxen. Det är däremot det perfekta campingbordet för mindre barn tack vara dess höjd. Är du och campar med småbarn kan det därför vara det bästa valet för din lilla person. Det kan också agera som ett smidigt litet sidobord bredvid camp-elden eller tältsängen.

Sett till dess konstruktion och utseende är den mycket lik Bo-Camps Northgate-modell, med en enkel ram i aluminium i betongkänsla. Det finns även ett mindre nät under bordskivan som kan användas för förvaring av utrustning, böcker, eller liknande. Viktigt att nämna är att den inte heller är lämplig för användning med tyngre föremål eftersom dess maximala viktgräns endast är 20 kilo.

FÖRDELAR

 • Perfekt för mindre barn
 • Lätt och smidig transportering

NACKDELAR

 • Liten

Vad Du Bör Tänka På Innan Du Köper Ett Campingbord

Innan du när du köper ett campingbord finns det några saker du bör tänka på. Det bästa campingbordet för dina förutsättningar och campingplats kommer inte nödvändigtvis vara det bästa för någon annan. Dessa är därför de faktorer som du bör tänka på innan du tar ett beslut. Det är även dessa faktorer som vi har baserat vårt test på.

Storlek

Det första du måste tänka på när du väljer campingbord är storlek. Om du bara ska använda det för lätta måltider eller som sidobord räcker det med ett mindre och lättare alternativ. Om du däremot vill använda det för att en familjemiddag eller som arbetsyta måste du välja ett större och mer stabilt bord.

Justerbar Benhöjd

En annan viktig aspekt är höjden på benen. Om du ska använda bordet på ojämnt underlag är det viktigt att välja en modell med justerbar benhöjd så att du kan få en plan yta att äta eller arbeta vid. På så sätt kan du se till att ditt bord alltid är plant och stabilt, oavsett terräng. De flesta campingborden är också hopfällbara, vilket bidrar till en enklare transport.

Höjden påverkar även benutrymmet under bordet. Är du längre än gemene person kan det bli smalt med utrymme och är således en faktor att vara medveten om.

Vikt & Packstorlek

Ett annat viktigt övervägande är hur lätt bordet är att transportera. Ett campingbord kanske inte är ideellt vid vandring eller backpackning, men om du trots allt letar efter ett alternativ kommer ett så enkelt och smidigt alternativ som möjligt vara bäst. Enligt vårt test skulle vi då rekommendera något som Helinox Table One Hard Top, vars vikt och packstorlek är mycket liten.

Men om vikten inte är ett lika stort problem kan du välja något som Urban Outdoor Maryland, som är ett av de mest stabila alternativen på vår lista. Om du ska campa med familjen behöver du inte nödvändigtvis ett lätt tält, varpå ett snyggare och mer stabilt val är givet.

En annan sak att tänka på är hur lätt bordet är att ställa upp och ta ner. Om du planerar att använda bordet ofta är det bäst om det är något som är snabbt och enkelt att ställa upp och ta ner. Ytterligare en fördel med smidigare och lättare alternativ är att de är enkla att flytta på vid behov.

Stabilitet och hållbarhet

När det gäller campingbord är stabilitet och hållbarhet också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Om du planerar att använda bordet för matlagning eller som arbetsyta måste du se till att det är tillräckligt stabilt för att klara det du lägger på det. Ju tyngre och robustare bordet är, desto bättre i det här fallet. Tänk dock på att ett tyngre bord kan vara svårare att transportera.

Dess stabilitet kommer även att påverka dess maxkapacitet - dvs. den maximala vikt du kan placera på bordet. De flesta campingbord har en maximal viktgräns på cirka 80 kilo men det finns vissa som klarar mer. Om du behöver ett bord som är både stabilt och lätt är Isabellas ett bra alternativ.

När det gäller hållbarhet är det viktigt att välja ett bord som är tillverkat av högkvalitativa material. De flesta campingbord är tillverkade av aluminium eller stål, som båda är hållbara material. Om du letar efter ett bord som är både snyggt och hållbart är Urban Maryland ett bra val.

Material

Materialet är också något som påverkar både bordets utseende och funktionalitet. De vanligaste materialen är trä, aluminium och plast. Plast är ofta det lättaste och mest prisvärda alternativet, medan aluminium ofta är mer hållbart och har en längre livslängd. Trä å andra sidan ger bordet ett mer naturligt utseende och en mer naturlig känsla, men är betydligt tyngre. Det är också viktigt att tänka på hur lätt materialet är att rengöra. Plast och aluminium, till exempel, är ofta mycket lätt att torka av, medan trä kan kräva lite mer vård och underhåll.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor när man väljer campingbord. Lyckligtvis finns det alternativ som passar alla budgetar, från cirka 500 till 3000 kronor. Om du letar efter ett billigt alternativ rekommenderar vi Bo-Camp Northgate. Om du är villig att spendera lite mer rekommenderar vi modellerna Helinox Table One Hard Top eller Isabellas campingbord.


Sammanfattningsvis finns det några saker du bör tänka på innan du köper ett campingbord. Storlek, vikt, stabilitet, hållbarhet och lastkapacitet är alla viktiga faktorer att tänka på. Materialet är också något som kan påverka både bordets utseende och funktionalitet. Plast är ofta det lättaste och mest prisvärda alternativet, medan aluminium ofta är mer hållbart och har en längre livslängd. I slutändan är det upp till dig att avgöra vilka funktioner som är viktigast för dig och din familj när du väljer det perfekta campingbordet.

Vanliga Frågor Om Campingbord

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna kring campingbord

Vilket är det bästa campingbordet?

Det bästa campingbordet är enligt vårt test Isabellas. Däremot beror det på dina individuella behov och preferenser. Om du behöver ett lättviktigt och lätt att transportera rekommenderar vi något som Helinox Table One Hard Top. Om du letar efter ett mer robust och hållbart alternativ rekommenderar vi Urban Maryland.

Hur mycket kostar ett campingbord?

Campingbord kan kosta mellan 500 och 3000 kronor. Allt beror på bordets storlek, vikt, material och funktioner.

Vilket material är bäst för ett campingbord?

Det bästa materialet för ett campingbord beror på dina individuella behov och preferenser. Med det sagt rekommenderar vi generellt sätt ett campingbord i aluminium. De är ofta mer hållbara och har en längre livslängd. Plast är dock ofta det lättaste och mest prisvärda alternativet.

Vilken är den högsta viktgränsen för ett campingbord?

De flesta större campingbord har en högsta viktgräns på cirka 80 kilo. Tänk på detta om du planerar att använda bordet för matlagning eller som arbetsyta. Du måste se till att det klarar av vikten på det du lägger på det .

Hur rengör jag mitt campingbord?

Det bästa sättet att rengöra campingbordet beror på vilket material det är tillverkat av. Plast och aluminium är ofta mycket lätta att torka av, medan trä kan kräva lite mer omsorg och underhåll. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar innan du rengör.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 0 / 5. Antal Röster: 0

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.