5 Bästa Campingdusch (2024): Bäst i Test

bäst i test campingdusch guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Camping är ett utmärkt sätt att komma tillbaka i kontakt med naturen och fly från stadslivets stress och hetta. Det finns dock en sak som kan göra eller förstöra din campingupplevelse: duschen. Med en bra campingdusch kommer du att slippa vara obekväm och smutsig i slutet av din resa.

I den här köpguiden kommer vi att diskutera de bästa campingduscharna på marknaden! Vi kommer att täcka allt från användningstips till skötselanvisningar, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken dusch som är rätt för dig.


De 5 Bästa Campingduscharna Är:

 1. 1
  Bästa Lätta Campingdusch: Sea to Summit Pocket Shower - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Billiga Campingdusch: Out Of The Blue Campingdusch - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Uppladdningsbara Campingdusch: Outlust Campingdusch - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Premium Campingdusch: Epoca Freshower Campingdusch - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Stora Campingdusch: Northix Campingdusch - Läs Recension 

1. Sea to Summit Pocket Shower

Bästa Lätta Campingdusch


Bästa Lätta Campingdusch

Kapacitet:

10 liter

Mått: 

7.5x15 cm

Material

PVC

Kompakt & Portabel Campingdusch För Vandring

Sea to Summits Pocket Shower är i vår mening den bästa campingduschen för all typ av vandring tack vare dess otroligt lätta och smidiga förpackning. Med en vikt på endast 120 gram samt en liten storlek på 7.5 x 15 cm får den lätt plats i vandringsryggsäcken utan att ens kännas av. Den kan även användas som en Dry Sack för att transportera diverse kläder och liknande.

Den är skapat av ett vattentåligt och slitstarkt material i PVC med ett duschmunstycke där du kan reglera vattenstrålen. Hänger du upp den i solen kan du även njuta av en varm dusch.

Nackdelen är däremot att campingduschen i fråga inte rymmer särskilt mycket vatten, endast 10 liter. Dock räcker detta fortfarande för en dusch under 8 minuter, vilket räcker gott och väl för en vandringsutflykt. Är du någon som föredrar mer kapacitet för campingen finns det bättre val.

FÖRDELAR

 • Liten och multifunktionell förpackning
 • Lätt vikt
 • Soluppvärmd

NACKDELAR

 • Liten vattenkapacitet

2. Out Of The Blue Campingdusch

Bästa Billiga Campingdusch


Bästa Billiga Campingdusch

Kapacitet:

10 liter

Mått: 

37x48 cm

Material

PVC

Prisvärd Portabel Dusch

Out Of The Blues campigndusch är ett av de billigare alternativen du kan hitta på marknaden om du letar efter en enkel portabel dusch inför en kortare campingsemester.

Den har en vattenkapacitet på endast tio liter, vilket inte är särskilt mycket, men det räcker ändå för cirka sex minuters duschtid. Måtten är 37x48 cm och den väger bara 240 gram, så den är ganska kompakt och lätt att transportera.

Den kommer även med en upphängningssats vilket gör det enkelt att hänga upp den i ett träd eller liknande. Det är ett prisvärt alternativ, men om du letar efter en mer robust modell rekommenderar vi andra alternativ.

FÖRDELAR

 • Billigt
 • Soluppvärmd

NACKDELAR

 • Liten vattenkapacitet
 • Inte särskilt bekväm stråle

3. Outlust Uppladdningsbara Campingdusch

Bästa Uppladdningsbara Campingdusch


Bästa Uppladdningsbara Campingdusch

Kapacitet:

-

Mått: 

-

Material

Plast

Lyxig Batteridriven Campingdusch

Outlusts uppladdningsbara och portabla campingdusch är ett annorlunda alternativ för de som letar efter den där äkta duschkänslan man får hemifrån. Duschen drivs av batterier och med en full laddning kan du använda den i upp till 60 minuter. Den har också olika inställningar, så du kan välja mellan en regn- eller stråldusch. Vattenflödet regleras med en knapp på handtaget.

Den är tillverkad av ABS plast, vilket gör den lätt och hållbar. Den kommer också med en upphängningskit, så att du enkelt kan fästa den på ett träd eller liknande. Du behöver däremot sänka ner pumpen i en vattenkälla, såsom en hink, sjö eller bäck. Det är denna pump som sedan förser dig med rinnande vatten.

Den enda nackdelen är att det inte är det billigaste alternativet på marknaden i och med dess avancerade funktionalitet. Men om du är någon som värdesätter de små lyxiga sakerna på campingresan är detta absolut för dig.

FÖRDELAR

 • Otroligt bra vattentryck
 • Enkel att använda

NACKDELAR

 • Kräver en extern vattenkälla
 • Något dyr

4. Epoca Freshower Campingdusch

Bästa Flexibla Portabla Duschen


Bästa Flexibla Campingdusch

Kapacitet:

7 liter

Mått: 

41x19x19 cm

Material

Plast

Portabel & Multifunktionell Dusch

Epocas Freshower campingdusch är ett grymt liten och smidig campingdusch som kan utnyttjas för en rad olika saker. Den huvudsakliga fördelen med detta tält är att det kommer med axelremmar vilket gör det lätt att bära och använda på samma gång om du till exempel försöker att tvätta din hund eller vattna blommorna. Det är därmed en portabel dusch som är väldigt lätt att använda.

Den har en vattenkapacitet på sju liter, vilket kanske inte låter så mycket, men det räcker ändå för en fem minuters dusch. Måttet är 41x19x19 och den väger bara 310 gram, så den är mycket kompakt och lätt att transportera.

Materialet är också värt att nämna då den är tillverkad av hållbar plast som klarar av att ta ganska mycket av slitage. Den enda nackdelen är att den inte är det billigaste alternativet på marknaden, men om du letar efter en liten och flexibel campingdusch är detta definitivt något för dig.

FÖRDELAR

 • Axelremar för lätt transport

NACKDELAR

 • Liten vattenkapacitet
 • Kräver stor packyta

5. Northix Campingdusch

Bästa Stora Campingdusch


Bästa Stora Campingdusch:

Kapacitet:

20 liter

Mått: 

30x15x4 cm

Material

PVC

Stor Campingdusch Med Hög Kapacitet

Northix Camping Shower är en annan bra portabel campingdusch. Den har en kapacitet på 20 liter, vilket räcker för cirka 15 minuters duschtid - perfekt för lite större sällskap. Den levereras också med ett upphängningskit, så att du enkelt kan fästa den på ett träd eller liknande.

Vikten är 410 gram och måtten är 30x15x48 cm, vilket gör det till något av ett större alternativ. Till följd av detta rekommenderar vi främst detta tält för campingresor eller festivaler. Materialet är PVC, vilket gör den hållbar och lätt att rengöra.

FÖRDELAR

 • Hög vattenkapacitet
 • Soluppvärmd med termometer

NACKDELAR

 • Något otymplig

Vad Du Bör Tänka Vid Köp Av Campingdusch

För att hitta den bästa portabla campingduschen gäller det att jämföra de olika alternativ. Detta gör vi genom att titta närmare på dess unika för- och nackdelar inom vissa viktiga områden.

Här är några av de viktigaste faktorerna att ta i beaktning vid val av campingduschar:

Storlek & Vikt

Storleken och vikten på din campingdusch avgör hur lätt den är att bära med sig. Om du planerar att vandra mycket vill du självklart välja en lättare modell som även tar mindre plats i din ryggsäck.

Ska du däremot på festival eller campingsemester kanske vikten och storleken inte spelar särskilt stor roll varpå ett tyngre och större alternativ kanske passar bättre.

Vattenkapacitet

Detta är hur mycket vatten tanken kan rymma. Det är viktigt att komma ihåg att du behöver mer vatten för att duscha än för att borsta tänderna. En bra tumregel är att du behöver ungefär en och en halv liter vatten per minut för en dusch.

För någon som är ute och vandrar räcker det ofta med en campingdusch som rymmer runt 10 liter, vilket brukar räcka till ungefär 7-8 minuter av duschtid. Med det sagt kommer ofta många campingduschar med ett munstycke som kan reglera vattenflödet och på så sätt öka duschtiden ytterligare.

Är du på camping med familjen däremot kanske du värdesätter en större vattenkapacitet, då det behöver räcka för hela familjen.

Material & Hållbarhet

Materialet på din bärbara campingdusch är viktigt eftersom det måste vara både hållbart och lätt att rengöra. PVC används ofta för campingduschar eftersom det är ett material som tål en hel del slitage och som enkelt värms upp av solen - något som du kan göra för att få en varmare utomhusdusch.

Funktionalitet

När det gäller funktionalitet är det viktigaste att din campingdusch enkelt kan sättas upp och tas ner. Många modeller levereras med ett upphängningskit så att du enkelt kan fästa den i ett träd eller liknande.

Andra alternativ besitter specifik funktionalitet, såsom en batteridriven elpump som levererar en mer lyxig duschupplevelse

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor. När det gäller campingduschar får du ofta vad du betalar för - de dyrare modellerna är oftast av bättre kvalitet och har fler funktioner. Det betyder dock inte att du inte kan hitta en bra bärbar campingdusch på en budget.

Som alltid är det viktigt att tänka på vilka behov du har innan du gör ett köp för att undvika att du ångrar ditt beslut.

Vanliga Frågor Om Familjetält & Campingtält

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna kring familje- och campingtält.

Hur sätter jag upp min bärbara campingdusch?

De flesta modeller levereras med en upphängningskit så att du enkelt kan fästa den i ett träd eller liknande. Vissa har också en elektrisk pump som kan behövas placeras i en vattenkälla eller liknande konstruktion.

Hur rengör jag min campingdusch?

Det bästa sättet att rengöra din bärbara campingdusch är att använda en mild tvål och varmt vatten. Skölj den noggrant efteråt för att undvika att rester lämnas kvar. 

Hur länge räcker en campingdusch?

Det beror på modellen och hur mycket vatten den kan rymma. De flesta modeller kan ge cirka sju till tio minuters duschtid.

Hur varmt kan vattnet i en campingdusch bli?

Det beror på modellen, men de flesta campingduschar kan bara värma vatten upp till en viss nivå. Om du vill ha varmt vatten rekommenderar vi att du kokar det i förväg och häller det i tanken.

Hur förhindrar jag att min campingdusch fryser?

Om du använder din bärbara campingdusch i kallt väder rekommenderar vi att du hållerden på en varm plats, t.ex. i tältet eller i bilen. Du kan också köpa en modell som levereras med en isoleringspåse för att hålla vattnet varmare.

Kan jag använda min campingdusch i regn?

Ja, men vi rekommenderar att du placerar den under en markis eller presenning för att undvika att få vatten på dina tillhörigheter.

Kan jag använda min campingdusch inomhus?

Tekniskt sett, ja. Vi rekommenderar dock att du endast använder den inomhus om kan undvika att få vatten på golv eller möbler.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.