• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Cykling
 • /
 • Bästa Cykelväska För Styre (Styrväska) (2024): Bäst i Test

Bästa Cykelväska För Styre (Styrväska) (2024): Bäst i Test

bästa styrväska bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Väskor för cykelstyret är ett bra sätt att ta med sig viktiga saker på cykelturen. De är kompakta, lätta att komma åt och håller dina saker inom räckhåll. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig.

Den här guiden är utformad för att hjälpa dig att navigera i världen av cykelstyrväskor och välja det bästa alternativet för dina behov. Vi kommer att ta upp de olika typerna av styrväskor, viktiga funktioner att titta efter och de bästa märkena att överväga. Oavsett om du är en daglig pendlare, en helgäventyrare eller en långdistanscyklist kommer den här guiden att ge dig den information du behöver för att hitta den perfekta styrväskan för din cykeltur.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Cykelväskorna För Styret Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykelväska För Styre: EVOC Handlebar Pack Boa- Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Styrväska: Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1 - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Styrväska För Styre Med Mobilskydd: Vaude eBox - Läs Recension

1. EVOC Handlebar Pack Boa

Bäst i Test Cykelväska För Styre


EVOC Handlebar Pack Boa

Storlek:

30 x 15 x 15 mm

Packvolym:

5 L

Vikt:

260 g

Högkvalitativ Och Vattentät Cykelväska För Styret Med Bra Kapacitet

EVOC Handlebar Pack Boa är en högkvalitativ och vattentät cykelväska för styret som är väl lämpad för tuffare terräng, till exempel mountainbike. Med en packvolym på 5 liter erbjuder den gott om kapacitet för att förvara viktiga saker, som telefon, plånbok, verktyg och snacks.

En av de främsta fördelarna med EVOC Handlebar Pack Boa är den justerbara kapaciteten med rullstolsstängning. Detta gör det enkelt att justera storleken på väskan utifrån mängden föremål du behöver bära, vilket säkerställer att du har tillräckligt med utrymme utan att bära onödig vikt.

En annan bra egenskap hos den här väskan är dess snabbfäste, vilket gör det enkelt att sätta på och ta av styrväskan. Detta gör att du snabbt och enkelt kan ta bort väskan från din cykel, vilket gör den idealisk när du behöver ta en paus eller behöver komma åt dina föremål.

När det gäller hållbarhet är EVOC Handlebar Pack Boa mycket hållbar och vattentät, vilket gör den idealisk för användning i dåligt väder eller i tuff terräng. Väskan är tillverkad av högkvalitativa material som är utformade för att motstå elementen och ge skydd åt dina föremål.

Det finns dock några nackdelar att tänka på när du väljer EVOC Handlebar Pack Boa. För det första är den dyrare än andra modeller på marknaden, så den är kanske inte det bästa alternativet för dem som har en snål budget. Dessutom kan vissa användare tycka att väskan skulle kunna dra nytta av bättre organisationsalternativ, till exempel ytterligare fickor eller fack för förvaring av föremål.

På det hela taget är EVOC Handlebar Pack Boa ett bra alternativ för dem som letar efter en högkvalitativ, vattentät och hållbar styrväska. Med sin justerbara kapacitet, snabbfäste och tuffa konstruktion är den väl lämpad för mountainbike och annan tuff terräng. De som letar efter ett mer prisvärt alternativ eller behöver fler organisationsalternativ kanske dock vill överväga andra alternativ på marknaden.

FÖRDELAR

 • Justerbar kapacitet med rulltop-stängning
 • Snabbfäste som gör det enkelt att ta på och av styrväskan
 • Mycket slitstark och vattentät
 • Passar tuffare terräng väl, såsom mountainbiking

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kunde finnas bättre organisationsmöjligheter

2. Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1

Näst Bäst i Test Styrväska


Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1

Storlek:

160 x 120 x 270 mm

Packvolym:

5 L

Vikt:

260 g

Smidig Och Multifunktionell Styrväska Som Också Kan Fungera Som Midjeväska

Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1 är en flexibel och multifunktionell handtagspåse som även kan användas som midjeväska. Med en packvolym på 4 liter erbjuder den gott om utrymme för att förvara viktiga saker, som telefon, plånbok, verktyg och snacks.

En av de största fördelarna med den här väskan är dess mångsidighet, eftersom den fungerar både som en handtagspåse och en midjeväska. Detta gör den till ett utmärkt alternativ för dem som behöver en väska som kan användas på olika sätt, beroende på deras behov.

En annan bra egenskap hos den här väskan är dess vattentäta konstruktion, med tejpade sömmar. Detta gör den idealisk för användning i dåligt väder, eftersom den ger skydd för dina föremål från elementen. Dessutom har väskan extra reflekterande detaljer, vilket kan bidra till att öka din synlighet och säkerhet när du åker på natten eller i svagt ljus.

Det finns dock några nackdelar att tänka på när du väljer Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1. Vissa användare kan tycka att väskan inte passar lika bra på styret som vissa andra modeller, vilket kan påverka stabiliteten och balansen när du cyklar.

På det hela taget är Jack Wolfskin Handlebar Bag 2in1 ett bra alternativ för dem som letar efter en flexibel och multifunktionell handtagsväska. Med sin förmåga att användas som både styrväska och midjeväska, sin vattentäta konstruktion och extra reflekterande detaljer är den ett mångsidigt och praktiskt alternativ för att förvara väsentligheter under körning. De som prioriterar en perfekt passform på styret kanske dock vill överväga andra alternativ på marknaden.

FÖRDELAR

 • Fungerar både som styrväska och midjeväska
 • Vattentät med tejpade sömmar
 • Extra reflexdetaljer

NACKDELAR

 • Sitter inte lika bra på styret som vissa andra modeller

3. Vaude eBox

Bästa Styrväska För Styre Med Mobilskydd


Vaude eBox

Storlek:

200 x 350 x 200 mm

Packvolym:

9 L

Vikt:

680 g

Större Cekylväska För Styret Med Många Fack Som Är Mobilkompatibel

Vaude eBox är en stor styrväska med en packvolym på 9 liter, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som behöver mycket utrymme för att förvara dina viktigaste saker när du cyklar. Väskan har en vadderad hållare för vattenflaskor, vilket bidrar till dess mångsidighet och bekvämlighet.

En av de utmärkande egenskaperna hos Vaude eBox är det släta genomskinliga fönstret, som är kompatibelt med de flesta mobiltelefoner. Detta gör att du enkelt kan komma åt din telefon och använda den för navigering, musik eller andra aktiviteter utan att behöva ta bort den från väskan.

När det gäller organisation erbjuder Vaude eBox många olika fack och fickor, vilket ger många alternativ för att organisera dina saker. Detta gör det enkelt att hitta det du behöver, även när du är på språng.

Det finns dock några nackdelar att ta hänsyn till när du väljer Vaude eBox. För det första är det ett större och tyngre alternativ, vilket kan påverka balansen och stabiliteten när du åker. Dessutom är det en dyr modell, vilket kanske inte ligger inom allas budget. Slutligen är den inte vattentät, vilket kanske inte passar för alla typer av ridning eller väderförhållanden.

På det hela taget är Vaude eBox ett bra alternativ för dem som letar efter en styrväska med mobilt skydd. Med sitt stora utrymme, smidiga genomskinliga fönster och goda organisationsmöjligheter är det ett praktiskt och bekvämt alternativ för att förvara väsentligheter under ridning. De som prioriterar ett lättviktigt och vattentätt alternativ kan dock överväga andra alternativ på marknaden.

FÖRDELAR

 • Mycket utrymme med vadderad hållare för vattenflaska
 • Smidigt genomskinligt fönster kompatibel med mobiltelefonen
 • Mycket bra organisationsmöjligheter med många olika fack

NACKDELAR

 • Stort och tungt alternativ
 • Dyr modell

Styrväska - Köptips

Innan man bestämmer sig för att köpa en cykelväska för styret finns det en del saker att tänka på. Med så många olika alternativ där ute är det viktigt att jämföra dessa alternativ, för att du bättre ska kunna välja ut den modell som möter dina behov bäst. Här är de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter:

Storlek

När det gäller storleken på en cykelstyrväska är det viktigt att tänka på hur många saker du behöver bära med dig. Om du bara behöver ha med dig några få viktiga saker, som telefon, plånbok och ett mellanmål, kan en mindre väska vara tillräcklig. Om du däremot behöver ha med dig fler saker, till exempel en kamera, extra kläder eller verktyg, kan du behöva en större väska.

Det är viktigt att välja en storlek som är lämplig för dina behov, eftersom en för liten väska inte kommer att rymma alla dina föremål, och en för stor väska kan vara besvärlig och påverka din balans när du cyklar.

snygg smidig styrväska cykel

Dessutom bör du också ta hänsyn till storleken på ditt styr och hur mycket utrymme det har att tillgå. Vissa styrväskor är utformade för att passa på mindre styr, medan andra är lämpliga för större styr. Se till att kontrollera väskans specifikationer innan du köper den för att säkerställa att den passar ordentligt på din cykel.

Sammanfattningsvis är det viktigt att hitta rätt storlek på din styrväska för att se till att du kan ta med dig allt du behöver på din cykeltur, samtidigt som du behåller stabiliteten och balansen på din cykel.

Kapacitet

Kapaciteten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en cykelstyrväska, eftersom du vill försäkra dig om att den har tillräckligt med utrymme för att förvara alla dina viktiga saker. Några saker som du kan behöva ha med dig är din telefon, plånbok, verktyg och snacks.

Det är en bra idé att bedöma hur många saker du vanligtvis bär med dig på en cykeltur och leta efter en väska som rymmer alla. Vissa styrväskor har flera fack och fickor, vilket kan hjälpa dig att organisera dina föremål och hålla dem lättåtkomliga.

När du väljer en styrväska baserat på kapacitet ska du tänka på storleken på de föremål du behöver bära med dig. Om du till exempel behöver bära en stor kamera ska du leta efter en väska med ett rymligt huvudfack som kan rymma den. Om du bär med dig många småsaker, till exempel snacks, letar du efter en väska med flera fickor som kan hjälpa dig att hålla dem organiserade.

Förutom att ta hänsyn till hur många föremål du behöver bära bör du också tänka på väskans storlek i förhållande till ditt styr. Vissa väskor är utformade för att sitta tätt mot styret, medan andra har en mer avslappnad passform som kan ge mer förvaringsutrymme.

Vikt

När du väljer en cykelstyrväska är det viktigt att tänka på väskans vikt, eftersom en tung väska kan påverka din balans och stabilitet när du cyklar. En tung väska kan också göra det svårare att styra och manövrera cykeln, vilket kan vara särskilt problematiskt när du cyklar i utmanande terräng.

När du väljer en väska för styret, välj ett lättviktsalternativ som inte tynger dig. En väska tillverkad av lätta material, som nylon eller polyester, kan bidra till att minska väskans totala vikt, samtidigt som den ger hållbarhet och skydd för dina föremål.

Tänk dessutom på väskans storlek. Även om en större väska kan ge mer förvaringskapacitet kan den också lägga mer vikt på framsidan av din cykel, vilket kan påverka din balans. Välj en storlek som uppfyller dina behov, men tänk också på hur mycket vikt du är bekväm med att bära på styret.

Tänk slutligen på väskans placering på ditt styre. En väska som är placerad mot mitten av ditt styre kan hjälpa till att fördela vikten jämnare och förhindra att den påverkar din balans.

styrväska cykelcäska styret mtb

Väder- & Vattenbeständig

När du väljer en cykelväska för styret är det viktigt att välja en väska som är tillverkad av hållbara och väderbeständiga material. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda väskan i dåligt väder, eftersom du vill vara säker på att dina föremål är skyddade från elementen.

Några vanliga material som används i styrväskor är nylon, polyester och canvas, som är kända för sin hållbarhet och sina vattenavvisande egenskaper. Vissa väskor kan också ha en vattentät beläggning eller levereras med ett regnskydd, vilket kan ge ytterligare skydd mot väder och vind.

Förutom väderbeständighet är det också viktigt att välja en väska som är välkonstruerad och har förstärkta sömmar och dragkedjor för att förhindra rivning eller vatteninträngning.

När du funderar på materialet i en styrväska ska du också tänka på väskans totala vikt. Tyngre material, till exempel läder, kan ge väskan en betydande vikt, vilket kan påverka din balans och stabilitet på cykeln.

Fästsystem

Fästsystemet är en viktig aspekt av en cykelstyrväska, eftersom det avgör hur säkert väskan kommer att sitta på plats när du cyklar. Det finns flera olika typer av fästsystem tillgängliga, inklusive kardborreband, snabbspänningsmekanismer med mera.

Kardborreband är ett enkelt och effektivt fästsystem, eftersom de gör att du kan fästa väskan på styret med hjälp av justerbara remmar. Det är dock viktigt att se till att banden är tillräckligt långa för att passa runt styret och att de är justerbara för att ge en bra passform.

cykla med styrväska bästa

Snabbkopplingsmekanismer är å andra sidan utformade för att göra det enkelt att ta bort väskan från styret när du kommer fram till din destination. Den här typen av fästsystem använder ofta en spak eller ett spänne som du snabbt kan lossa för att ta bort väskan, vilket kan vara särskilt praktiskt när du behöver bära väskan med dig när du inte cyklar.

Det är också viktigt att se till att fästsystemet fungerar med ditt styr. Vissa väskor är utformade för att fungera med specifika typer av styr, till exempel dropstyr eller raka styr, så det är viktigt att välja en väska som är kompatibel med din cykel.

Tillgänglighet & Åtkomst

Tillgänglighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en cykelstyrväska, eftersom du vill kunna komma åt dina saker snabbt och enkelt när du cyklar.

Leta efter en väska med dragkedjor eller fickor som lätt kan öppnas med en hand, så att du inte behöver ta bort handen från styret för att komma åt dina saker. Vissa väskor har dragkedjor som löper över hela väskans längd, vilket kan ge dig enkel åtkomst till dina föremål, medan andra har flera fack och fickor som kan hjälpa dig att organisera dina föremål och hålla dem lättåtkomliga.

Tänk dessutom på placeringen av fickor och fack. Vissa väskor har fickor på väskans framsida, vilket kan vara bekvämare att komma åt under körning, medan andra har fickor på sidorna, vilket kan vara svårare att komma åt under körning.

När du väljer en handtagsväska utifrån tillgänglighet bör du också ta hänsyn till storleken på dragkedjorna eller fickorna. Se till att de är tillräckligt stora för att rymma dina föremål, till exempel din telefon eller plånbok, och att de är lätta att öppna och stänga.

Pris

Priset är en viktig faktor när du väljer cykelväska. Väskorna kan variera i pris från budgetvänliga alternativ till högklassiga väskor, så det är viktigt att bestämma din budget innan du gör ett köp.

Fundera över vilka funktioner som är viktigast för dig och vad du är villig att spendera. Om du bara behöver en enkel väska för att bära dina viktigaste saker kan ett budgetvänligt alternativ vara tillräckligt. Om du däremot behöver en väska med mer avancerade funktioner, som t.ex. väderbeständighet eller en snabbkopplingsmekanism, kan du behöva investera i en dyrare väska.

När du köper en väska för styret, leta efter väskor som erbjuder de funktioner du behöver till ett pris du har råd med. Läs recensioner och jämför priser för att se till att du får mest valuta för pengarna.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på priset när du väljer en cykelstyrväska. Bestäm din budget och leta efter väskor som erbjuder de funktioner du behöver till ett pris du har råd med. Jämför priser och läs recensioner för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut och få mest valuta för pengarna.

Vanliga Frågor Om Styrväskor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en styrväska, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelväskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa styrväskan?

Den bästa styrväskan är enligt vårt test EVOC Handlebar Pack Boa, en mycket smidig och användbar cykelväska för styret.

Vad kostar en styrväska?

Priset för en styrväska kan variera kraftigt, från 400 till 2000 kronor, och det är viktigt att sätta upp en budget och leta efter en cykelväska för styret som passar dina behov inom ramen för den budgeten.

Vad är en styrväska?

En styrväska är en typ av cykelväska som fästs på cykelns styre. Den är utformad för att förvara och bära saker som telefon, plånbok, verktyg och snacks. Väskor för styret är ett bekvämt och lättillgängligt sätt att bära med sig viktiga saker när man cyklar.

Varför behöver jag en cykelstyrväska?

En cykelstyrväska är ett utmärkt sätt att bära med sig dina viktigaste saker när du cyklar, så att du har dem inom räckhåll och lätt tillgängliga. Den hjälper också till att fördela vikten av föremålen jämnt på cykeln, vilket förbättrar stabiliteten och hanteringen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en cykelstyrväska?

När du väljer en cykelstyrväska bör du ta hänsyn till faktorer som storlek, kapacitet, material, fästsystem, tillgänglighet, vikt och pris. Se till att väskan har rätt storlek för dina behov, att den har tillräcklig kapacitet för att förvara dina viktigaste saker, att den är tillverkad av hållbara och väderbeständiga material, att den har ett säkert fästsystem, att den är lättillgänglig, att den är lätt och att den ryms inom din budget.

Vilka material tillverkas cykelstyrväskor av?

Väskor för cykelstyret är vanligtvis tillverkade av material som nylon, polyester eller canvas. Leta efter väskor som är tillverkade av hållbara och väderbeständiga material, t.ex. vattentätt tyg eller ett regnskydd, för att skydda dina föremål från väder och vind.

Hur fäster jag en cykelväska på min cykel?

Fastsättningsmetoden för cykelväskor kan variera, men vanliga metoder är kardborreband eller en snabbkopplingsmekanism. Kontrollera att fästsystemet är kompatibelt med ditt styre och att det kan fästas säkert på din cykel.

Är det säkert att bära föremål i en cykelstyrväska när man cyklar?

Ja, det är säkert att bära föremål i en cykelväska när man cyklar, så länge väskan är ordentligt fastsatt och inte påverkar cykelns stabilitet eller hantering. Välj en väska med ett säkert fästsystem och en lättviktsdesign för att bidra till en säker och stabil körning.

Sammanfattningsvis Om Styrväskor

En styrväska är ett supersmidigt och bekvämt sätt att förvara mindre ägodelar när man är ute och cyklar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 125

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.