5 Bästa Cykeltrainer (2024): Bäst i Test

bästa cykeltrainer bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

I takt med att inomhuscyklingens popularitet fortsätter att öka letar fler och fler cyklister efter sätt att träna och hålla sig i form under lågsäsong eller dåligt väder. En av de mest populära lösningarna för inomhuscykling är en cykeltrainer, eller cykeltränare som det också kallas. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Därför har vi sammanställt den här omfattande guiden till de bästa cykeltrainer.

Vare sig du är ett rutinerat proffs eller precis har börjat har vi koll på dig. I den här guiden utforskar vi de olika typerna av tränare, de viktigaste funktionerna som du bör titta efter och naturligtvis våra bästa tips på de bästa cykeltränarna på marknaden idag. Så gör dig redo att starta din inomhusträningssäsong med självförtroende!

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Cykeltrainers Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykeltrainer: Wahoo Fitness Kickr V6 - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Cykeltrainer: Tacx Neo 2T Smart Bike Trainer - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Cykeltrainer MTB: Elite Trainer Direto XR-T - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Smarta Cykeltrainer: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Cykeltrainer För Nybörjare: Wahoo Fitness Kickr Core - Läs Recension

1. Wahoo Fitness Kickr V6

Bäst i Test Cykeltrainer


Wahoo Fitness Kickr V6

Typ:

Direktdriven trainer

Kompatibilitet:

ANT+ FE-C, Bluetooth Smart

Smart koppling:

Ja

Vikt:

22000 g

Kraftfull, Cykeltrainer Byggt För Hög Prestation

Wahoos Kickr bidrog till att förändra inomhuscykling och träning för många cyklister. Den sjätte versionen av den hederliga smarta trainern är mer av en helt ny design än en uppdatering. Ändå är Wahoo återigen före sina konkurrenter när det gäller anslutningsmöjligheter, den här gången genom att lägga till WiFi.

Den nya Kickr ser praktiskt taget identisk ut med den tidigare versionen. Och eftersom båda versionerna använder samma svänghjul är körkänslan också densamma. Den nya Kickr tar sig upp smidigt och korrekt när du accelererar. Effektnoggrannheten verkar mycket bra, med kortare ansträngningar som visar störst avvikelser, men allt längre än en minut ligger väl inom den påstådda 1 % noggrannhet. Det är svårt att testa dessa saker slutgiltigt, eftersom allt jag bara kontrollerar är hur nära Kickr läser av min nuvarande effektmätare. Det var ändå lugnande att se att saker och ting stämmer så väl överens.

Trots det höga priset och bristen på val av kassett är den senaste Kickr en solid uppdatering som tar itu med det viktigaste problemet som cyklister möter med sina smarta cykeltränare. WiFi-anslutningen bör avsevärt öka tillförlitligheten och se till att trainern alltid är uppdaterad med den senaste firmware. Att vara den första cykeltränaren som erbjuder WiFi-anslutning kommer troligen att ge Wahoo en fördel gentemot andra avancerade tcykeltrainer, åtminstone för ett litet tag. Huruvida priset är värt det eller inte kommer sannolikt att avgöras av hur mycket problem du har med signalbortfall på din nuvarande inomhusuppställning.

FÖRDELAR

 • Kan användas med Zwift och andra appar som Smart Trainer
 • Lätt att fälla ihop och tar lite plats förvarad
 • Realistisk cyklingupplevelse med fantastisk noggranhet
 • Tystgående med större svänghjul

NACKDELAR

 • Dyrare modell

2. Tacx Neo 2T Smart Bike Trainer

Näst Bäst i Test Cykeltrainer


Tacx Neo 2T Smart Bike Trainer

Typ:

Direktdriven trainer

Kompatibilitet:

ANT+ FE-C, Bluetooth Smart

Smart koppling:

Ja

Vikt:

21500 g

Extremt Smart Och Verklighetstrogen Inomhuscykling Med Denna Trainer

Neo 2T liknar Kickr både när det gäller effektmätning (upp till 2 200 watt med 1 procents noggrannhet) och simulering av maximal lutning (upp till 25 procent). Men Neo 2T har två funktioner som inte finns någon annanstans. Den genererar sin egen el, vilket innebär att du kan använda den utan extern ström - även om den fungerar bäst när den är inkopplad. Det är särskilt relevant på vintern när vår träningsbesatta testredaktör älskar att han fortfarande kan använda Neo 2T för träning när hans hus förlorar strömmen under en snöstorm.

Den vibrerar för att simulera ett brett utbud av vägytor - från grus till kullerstenar till betongplattor, för att nämna några - när du åker på virtuella plattformar. Till skillnad från andra direktdrivna träningsmaskiner som använder remmar eller rullar för kraftöverföring har Neo 2T ett svänghjul i metall med magneter som interagerar med elektriska spolar för att moderera motståndet. Du vrider svänghjulet direkt när du trampar; ju mer elektricitet som strömmar genom spolarna, desto större blir den magnetiska kraften.

Den här futuristiska enheten tillåter mer rörelse från sida till sida än Kickr, och den kändes lika bekväm och naturlig som att cykla på en stationär cykeltränare kan, även vid kraftfulla ansträngningar som branta klättringar och sprintar med full gas. Den har också en analys av pedalslag och en adapter för genomgående axlar som passar 142 x 12 mm och 148 x 12 mm axlar, och är dessutom kompatibel med Shimano- och SRAM-drivlinor med 8 till 12 hastigheter.

FÖRDELAR

 • Extremt realistisk cykelupplevelse
 • Helt tyst när man använder den
 • Behöver ingen extern kraftkälla

NACKDELAR

 • Mycket dyr modell

3. Elite Trainer Direto XR-T

Bästa Cykeltrainer MTB


Elite Trainer Direto XR-T

Typ:

Direktdriven trainer

Kompatibilitet:

ANT+ FE-C, Bluetooth Smart

Smart koppling:

Ja

Vikt:

21500 g

Robust Cykeltrainer Som Passar Många Cyklar

Elite Trainer Direto XR-T är en direktdriven cykeltrainer som ger en uppslukande och realistisk inomhusträningsupplevelse. Det är ett utmärkt val för cyklister som vill träna hemma, eftersom den är mycket tyst och kompatibel med många olika typer av cyklar.

Dessutom har Direto XR-T bra lutning och andra funktioner, vilket gör att du kan simulera verklig terräng för en mer realistisk inomhusträningsupplevelse.

Cykeltänaren är kompatibel med både ANT+ FE-C och Bluetooth Smart, och den är utformad för att passa många cyklar, och är absolut något som vi skulle rekommendera för dig som håller på med mountainbiking.

Den kanske dock inte är konstruerad enligt samma höga standard som vissa dyrare alternativ och kanske inte passar alla typer av cyklar, särskilt inte de som är utformade för tuffa terrängförhållanden.

FÖRDELAR

 • Mycket tystgående
 • Kompatibel med många olika typer av cyklar
 • Bra lutningsmöjlighet och annan funktionalitet

NACKDELAR

 • Inte samma högkvalitativa konstruktion som vissa dyrare alternativ

4. Saris H3 Direct Drive Smart Trainer

Bästa Smarta Cykeltrainer


Saris H3 Direct Drive Smart Trainer

Typ:

Direktdriven trainer

Kompatibilitet:

ANT+ FE-C, Bluetooth FTMS standard

Smart koppling:

Ja

Vikt:

20000 g

Smidig Smart Cykeltrainer Att Ha Hemma

Saris H3 är en blygsam uppgradering jämfört med den tidigare Saris H2, med de stora punkterna är ökad noggrannhet, maximal effekt och ett bättre stöd för 12-växlade drivlinor. Numeriskt sett innebär det att noggrannheten har ökat från +/- 2 % till +/- 1 %, den maximala wattmängden ökar till 2 000 watt och den kan nu simulera lutningar på 20%.

Den är fortfarande kompatibel med de mest populära virtuella cykelplattformarna via ANT+, FE-C och Bluetooth 4.0-anslutning. Och även om det är enkelt att koppla ihop sig med dessa appar är det inte fallet med Saris kompanjonsapp, som har en tendens att krascha och i allmänhet bara är irriterande att använda. Som tur är behöver du den egentligen bara för programuppdateringar och för att kalibrera cykeltrainern. Och om du bara vill koppla in och köra behövs ingen app.

Motståndsförändringar på H3 är lika behagligt mjuka som de bästa cykeltränare vi har testat. Och den där döda känslan som ofta förknippas med tunga svänghjul är inte lika märkbar på H3 - den ger tillräckligt med fart för att simulera en "riktig" körkänsla utan att kännas trög. För dem som inte har plats i garaget eller vardagsrummet för att låta tränaren stå ute hela vintern, älskar vi H3 för hur lätt den är att fälla ner och hur lite utrymme den tar upp när den stoppas in i en garderob.

FÖRDELAR

 • Kan enkelt fällas ihop för kompakt förvaring
 • Mycket tystgående

NACKDELAR

 • Inget speciellt

5. Wahoo Fitness Kickr Core

Bästa Cykeltrainer För Nybörjare


Wahoo Fitness Kickr V6

Typ:

Direktdriven trainer

Kompatibilitet:

ANT+ FE-C, Bluetooth Smart

Smart koppling:

Ja

Vikt:

22000 g

Smidig, Prisvärd Bastränare Perfekt För Nybörjaren

Wahoos Kickr Core är lite mer kompakt och lite billigare än den mycket omtyckta Kickr. Kickr Core använder samma mjuka och tysta svänghjulsteknik och tillförlitliga remdrift med elektromagnetiskt motstånd. Core har ett svänghjul på 12 pund (jämfört med Kickr:s 16 pund) och kommer i ett mindre paket som har ett mindre fotavtryck och ett kompaktare stativ (när det är ihopfällt) som är lättare att förvara än andra enheter med direktdrift.

Om du älskar Kickr men inte behöver den dyrare enhetens extra max watt eller lutning, levererar Kickr Core samma fantastiska kvalitet och körupplevelse i ett billigare och mer bärbart paket.

FÖRDELAR

 • Tar upp väldigt lite plats
 • Prisvärd och effektiv
 • Bekväm cykelupplevelse

NACKDELAR

 • Kan inte simulera hög lutning

Vad Är En Smart Trainer?

Termen Smart Trainer innebär vanligtvis att en trainer trådlöst kan kommunicera kraftdata med en träningsapp på en smartphone eller dator. De flesta smarta trainer interagerar också med virtuella cykelplattformar som Zwift och RGT genom att automatiskt justera motståndet för att simulera förändringar i terrängen.

Populariteten av Zwift och andra appar innebär att de flesta nyare trainer är "smarta" och både överför dina data och justerar motståndet. Dessa funktioner ökar visserligen kostnaden för en cykeltränare, men priserna sjunker och du kan nu köpa en smart trainer för så lite som 6000-7000 kronor.

Om du vill prova Zwift och för närvarande inte har någon smart cykeltrainer kan du ändå börja logga virtuella mil genom att lägga till en Bluetooth-hastighetssensor.

bästa cykeltrainer

Cykeltrainer - Köptips

Innan man köper en cykeltrainer kan det vara en bra idé att ta en närmare titt på hur de faktisk fungerar, och vad som skiljer de olika alternativen åt. Här är de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Typer Av Cykeltrainer

Här finns en mer detaljerad förklaring av de olika typerna av cykeltrainer:

 • Direktdrivningstränare: Direktdrivningstränare ansluts direkt till cykelns bakaxel, vilket ger en stabilare och mer realistisk körning. De erbjuder också de största motståndsalternativen, vilket gör dem idealiska för högintensiv träning. Träningsmaskiner med direktdrift tenderar att vara de tystaste och mest hållbara, men de är också de dyraste.
 • Rulltränare: Rulltränare använder tre rullar för att stödja cykelns bakhjul och ger motstånd genom att utöva tryck på hjulet. De är relativt prisvärda, men de kan vara bullriga och kan kräva mer underhåll. Rulltränare är bäst för nybörjare eller tillfälliga cyklister.
 • Vätskebaserade tränare: Vätskebaserade träningsmaskiner använder en motståndsenhet som är fylld med olja eller silikon, vilket ger en jämn och realistisk vägkänsla. De är en bra kompromiss mellan pris och prestanda och ger en mer realistisk körning jämfört med rulltränare. Flytande träningsmaskiner kan vara högre än träningsmaskiner med direktdrift, men tystare än rullträningsmaskiner.

Vilken typ av cykeltrainer du väljer beror i slutändan på dina personliga preferenser, din budget och dina träningsmål. Cykeltränare med direktdrivning är idealiska för seriösa cyklister och de som kräver den bästa prestandan, medan rulltränare är ett bra alternativ för dem som precis har börjat eller de som inte behöver de mest avancerade funktionerna. Vätsketränare är ett bra mellanting och erbjuder en bra balans mellan prisvärdighet, prestanda och realism.

Kompatibilitet

Kompatibilitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en cykeltrainer. Här är de olika aspekterna av kompatibilitet att ta hänsyn till:

 • Kompatibilitet med bakaxeln: Olika trainer använder olika fästsystem för att ansluta till cykelns bakaxel. Det är viktigt att kontrollera att den trainer du är intresserad av är kompatibel med din cykels bakaxel. Vanliga typer av bakaxlar är snabblåsning, genomgående axel och bultning.
 • Ramstorlek: Storleken på din cykels ram påverkar också kompatibiliteten. Se till att kontrollera tillverkarens specifikationer för att säkerställa att cykeltränaren är kompatibel med din cykels ramstorlek.
 • Maximal viktkapacitet: Olika cykeltrainers har olika maximal viktkapacitet, så det är viktigt att kontrollera att den trainer du är intresserad av kan ta emot din vikt.
cykeltrainer egenskaper

Genom att se till att din cykel är kompatibel med den cykeltränare du väljer kan du undvika eventuella problem med inställningen eller användningen och se till att din inomhuscykling blir smidig och trevlig. Om du är osäker på kompatibiliteten är det bäst att rådgöra med tillverkaren eller en kunnig försäljare.

Typ Av Resistans

Den typ av motståndssystem som används i en cykeltrainer kan ha stor betydelse för kvaliteten och realismen i din inomhuscykelupplevelse. Här finns en mer ingående förklaring av de olika typerna av motståndssystem:

 • Vätskemotstånd: Vätskemotståndstränare använder ett vätskefyllt svänghjul för att ge motstånd. Svänghjulet är kopplat till cykelns bakhjul och motståndet skapas av friktionen från vätskan som rör sig förbi svänghjulet. Vätskemotståndstränare anses vara de mest realistiska, eftersom motståndet kan justeras för att simulera backar eller motvind. De är också vanligtvis tystare än andra typer av träningsmaskiner.
 • Träningsmaskiner med direktdrift: Tränare med direktdrift erbjuder flest alternativ för motstånd eftersom de ansluts direkt till cykelns bakaxel. De använder vanligtvis ett stort svänghjul, som drivs av bakaxeln, för att ge motstånd. Träningsmaskiner med direkt drivning ger den mest realistiska vägkänslan, eftersom motståndet är proportionellt mot förarens ansträngning, precis som på vägen.
 • Rulltränare: Rulltränare ger motstånd genom att utöva tryck på cykelns bakhjul. De använder vanligtvis tre rullar för att stödja hjulet och ger en stabil plattform för inomhusträning. Rulltränare är vanligtvis billigare än vätsketränare eller direktdrivna tränare, men de kan vara mindre realistiska och bullriga.

Sammanfattningsvis beror den typ av motståndssystem du väljer på dina personliga preferenser och den typ av träning du planerar att utföra. Vätskemotstånd anses vara det mest realistiska, medan direktdrivna cykeltrainer erbjuder flest motståndsalternativ. Rulltränare är ett bra alternativ för dem som bara börjar eller som inte behöver de mest avancerade funktionerna.

Ljudnivå

Hur mycket ljud din cykeltrainer gör är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en, särskilt om du planerar att använda den i ett gemensamt rumt. Här finns en mer djupgående förklaring av ljudnivåerna hos olika typer av cykeltrainer:

 • Direktdrivna tränare: Direktdrivna tränare anses vara de tystaste av alla typer av tränare. Detta beror på att motståndet skapas av ett stort svänghjul som är direkt kopplat till cykelns bakaxel. Den mjuka driften av det direktdrivna systemet bidrar till att minska bullret, vilket gör dem idealiska för användning i gemensamma bostadsutrymmen.
 • Vätskebaserade Trainers: Fluidträningsapparater är vanligtvis tystare än rullträningsapparater men inte lika tyst som direktdrivningsapparater. Motståndet skapas av vätska som rör sig förbi ett svänghjul, vilket kan ge upphov till visst buller. Ljudet är dock generellt sett dämpat jämfört med andra typer av tränare.
 • Rulltrainers: Rulltränare kan vara de mest högljudda av alla typer av tränare. Motståndet skapas genom att rullarna utövar tryck på cykelns bakhjul. Detta kan leda till att bakhjulet snurrar och låter när det gnider mot rullarna. Ljudet kan förstärkas ytterligare av vibrationerna från cykelramen, vilket gör rulltränare mindre lämpliga att använda i gemensamma bostadsutrymmen.
cykeltränare bästa möjliga

Sammanfattningsvis, om du planerar att använda din rulltränare i ett delat bostadsutrymme är det viktigt att tänka på ljudnivån. Träningsmaskiner med direktdrift tenderar att vara tystast, medan rullträningsmaskiner kan vara mest högljudda. Fluidtränare erbjuder en bra balans mellan pris, prestanda och ljudnivå.

Uppkoppling

Anslutningsmöjligheter är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en cykeltrainer. Här är en mer ingående förklaring av vilka anslutningsalternativ som finns tillgängliga och vad de kan erbjuda:

 • Bluetooth-anslutning: Bluetooth-anslutning gör att du kan ansluta din trainer till en smartphone, surfplatta eller dator. Detta kan göras via en cykelapp, till exempel Zwift eller TrainerRoad, vilket kan förbättra din inomhusträningsupplevelse. Med Bluetooth-anslutning kan du få tillgång till data i realtid, till exempel din hastighet, effekt och puls, och få omedelbar feedback på din prestation.
 • ANT+-anslutning: ANT+ är en trådlös teknik som gör att du kan ansluta din trainer till en mängd olika enheter, inklusive pulsmätare, effektmätare och cykeldatorer. ANT+-anslutningen ger dig mer data och feedback om din prestation, så att du kan följa dina framsteg och göra justeringar i din träning vid behov.
 • Fristående tränare: Vissa träningsmaskiner erbjuder varken Bluetooth- eller ANT+-anslutning. Dessa är så kallade fristående trainer, och de ger vanligtvis inte lika mycket data eller återkoppling om din prestation som anslutna trainer. De kan dock fortfarande ge en solid inomhusträningsupplevelse, och de är vanligtvis billigare än anslutna cykeltränare.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en mer uppslukande inomhusträningsupplevelse är det viktigt att överväga de anslutningsalternativ som finns tillgängliga. Många moderna cykeltrainers erbjuder Bluetooth- eller ANT+-anslutning, vilket kan förbättra din inomhusträningsupplevelse och ge dig mer data och feedback. Fristående cyeltränare kan dock fortfarande ge en solid inomhusträningsupplevelse och är vanligtvis billigare.

Stabilitet

Stabilitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en cykeltränare. Här är en mer ingående förklaring av vad stabilitet innebär och varför det är viktigt:

 • Stabil ram: Stabiliteten hos cykeltrainern bestäms till stor del av ramens utformning och konstruktion. En robust ram med en bred bas hjälper till att förhindra att trainern tippar över under användning, särskilt under högintensiva intervaller. Det är viktigt att leta efter en trainer med en ram som är tillverkad av hållbara material, till exempel stål eller aluminium, och som har en viktkapacitet som är lämplig för din cykel och din körstil.
 • Spännsystem: Klämsystemet som används för att fästa cykeln på tränaren är även det en viktig faktor för stabiliteten. Leta efter en cykeltränare med ett robust klämsystem som säkert kan hålla cykeln på plats under användning, utan att den glider eller glider.
 • Hjulstöd: Hjulstödet är en annan viktig faktor för stabiliteten. Leta efter en trainer som ger tillräckligt med stöd för bakhjulet, vilket hjälper till att hålla cykeln på plats och förhindrar att den förskjuts eller rör sig under användning.
 • Smidig drift: Stabiliteten hos cykeltrainern påverkas också av hur smidig driften är. En trainer som fungerar smidigt och tyst hjälper till att minska vibrationer och förhindrar att cykeln glider eller glider under användning, även under högintensiva intervaller.

Sammanfattningsvis är stabiliteten en viktig faktor att ta hänsyn till när man köper en cykeltränare. En robust ram, ett säkert spännsystem, gott hjulstöd och smidig drift är alla viktiga faktorer för att säkerställa cykeltränarens stabilitet. Detta är särskilt viktigt om du planerar att göra högintensiva intervaller, eftersom en stabil tränare ger en säkrare och effektivare inomhusträning.

Vanliga Frågor Om Cykeltrainer

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en cykeltrainer, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av verktyg, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa cykeltrainern?

Den bästa cykeltrainern är enligt vårt test Wahoo Fitness Kickr V6, en mycket användarvänlig och kraftfull cykeltränare.

Vad kostar en cykeltrainer?

Priset för en cykeltrainer ligger oftast runt 5000-15000 kronor beroende på modell och storlek, mend et finns även betydligt dyrare alternativ med mer avancerad funktionalitet.

Vad är en cykeltrainer?

En cykeltrainer, även kallat cykeltränare, är en anordning som gör att du kan omvandla din cykel till en stationär träningsmaskin. Träningsmaskinen håller cykelns bakhjul på plats och du trampar som om du cyklade på vägen. Detta ger ett bekvämt och effektivt sätt att träna inomhus, oavsett väder och tid på dygnet.

Vilka är de olika typerna av cykeltrainer?

Det finns flera olika typer av cykelträningsapparater, bland annat med direktdrift, rullar och vätska. Varje typ har sina egna för- och nackdelar, och vilken typ som är bäst för dig beror på dina specifika behov och preferenser.

Vad ska jag tänka på när jag köper en cykeltrainer?

När du köper en cykeltrainer är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, bland annat kompatibilitet med din cykel, typ av motståndssystem, ljudnivå, anslutningsmöjligheter och stabilitet.

Vilken är den bästa typen av motståndssystem för en cykeltrainer?

Den bästa typen av motståndssystem beror på dina specifika behov och preferenser. Vätskemotstånd anses vara det mest realistiska, medan direktdrivna tränare erbjuder flest motståndsalternativ.

Hur ser jag till att min cykel är kompatibel med en cykeltrainer?

När du köper en cykeltränare är det viktigt att kontrollera kompatibiliteten för bakaxeln, cykelns ramstorlek och tränarens maximala viktkapacitet.

Låter cykeltränare?

Ljudnivån hos en cykeltränare beror på vilken typ du väljer. Cykeltränare med direktdrift tenderar att vara tystast, medan rulltränare kan vara mest högljudda.

Kan jag ansluta min cykeltrainer till en smartphone eller cykelapp?

Många moderna cykeltränare har Bluetooth- eller ANT+-anslutning, vilket gör att du kan ansluta till populära cykelappar som Zwift eller TrainerRoad. Detta kan förbättra din inomhusträning och ge dig mer data och feedback.

Hur kan jag säkerställa stabiliteten hos min cykeltrainer?

För att säkerställa stabiliteten hos din cykeltrainer ska du leta efter en cykeltränare med en robust ram, ett säkert spännsystem, gott hjulstöd och smidig funktion. Detta är särskilt viktigt om du planerar att göra högintensiva intervaller.

Sammanfattningsvis Om Cykeltränare

Sammanfattningsvis är en cykeltrainer ett bekvämt och effektivt sätt att träna inomhus, oavsett väder och tid på dygnet. När du köper en cykeltrainer är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, bland annat kompatibilitet, motståndssystem, ljudnivå, anslutningsmöjligheter och stabilitet. Genom att välja rätt cykeltränare kan du förbättra din inomhusträning och uppnå dina träningsmål.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.