• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 4 Bästa Kalsonger För Löpning (2024): Bäst i Test

4 Bästa Kalsonger För Löpning (2024): Bäst i Test

bästa kalsonger för löpning bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skriven för att hjälpa löpare, både nybörjare och erfarna, att hitta de bästa kalsongerna för löpning.

Löpning kan vara en otroligt givande aktivitet, men fel kläder kan förvandla det till en obekväm upplevelse. Särskilt kan kalsonger som inte är speciellt designade för löpning leda till skav, överhettning och brist på stöd. Därför kan valet av rätt löparkalsonger vara den lösning du behöver för att förbättra din prestanda och komfort.

Som en personlig tränare och passionerad löpare i över tio år, har jag testat otaliga märken och stilar av löparkalsonger. Låt oss nu dyka in och hitta de bästa löparkalsongerna för dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Kalsonger För Löpning Är:

 1. 1
  Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers: Bäst i Test Kalsonger För Löpning: - Läs Recension 
 2. 2
  Smartwool Men’s Merino Boxer Brief Boxed: Näst Bäst i Test Kalsonger För Löpning - Läs Recension
 3. 3
  Craft Men’s Core Dry Boxer 3-inch: Bästa Billiga Kalsonger För Löpning - Läs Recension
 4. 4
  Hellner Killinge Wind Boxers Men: Bästa Vindtäta Kalsonger För Löpning - Läs Recension

1. Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

Bäst i Test Kalsonger För Löpning:


Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

Material:

50% merinoull, 33% lyocell, 12% nylon, 5% elastan

Bekväma Och Mycket Effektiva Löparkalsonger

Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers erbjuder en nivå av komfort och funktionalitet som är svår att matcha, tack vare deras specifika design för löpning. Som löpcoach och ivrig maratonlöpare, har jag erfarenhet av en mängd olika löparkalsonger och jag kan utan tvekan säga att dessa boxers levererar på alla viktiga punkter. Passformen är både stretchig och slank, vilket ger frihet för rörelse utan onödig bulk eller skav.

Materialval och Termoregulering

Merinoullen är känd för sin utmärkta ventilerande förmåga och temperaturkontroll, vilket är absolut nödvändigt för löpare. Den har dessutom en naturlig antibakteriell egenskap som håller dålig lukt borta. Tillsammans med lyocell, nylon och elastan skapar Icebreaker en unik kombination som ger en cool och torr känsla under löpningen. Jag har använt dessa kalsonger i olika väderförhållanden - från kyliga morgonlöpningar till intensiva sommarlopp - och de har kontinuerligt presterat på topp.

Hållbarhet

När det kommer till hållbarhet, gör Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers ingen besviken. Materialblandningen av merinoull, lyocell, nylon och elastan ger kalsongerna en slitstark karaktär. Jag har personligen använt mitt par i över ett år, inklusive regelbunden tvätt, och de har behållit sin form och prestanda otroligt bra.

Passform

Även om passformen är utmärkt för mig, kan det vara värt att notera att dessa kalsonger kan kännas lite snäva för löpare med större lår. Det är viktigt att komma ihåg att alla har olika kroppsformer, och vad som passar perfekt för en person kanske inte är lika perfekt för en annan. Jag skulle rekommendera att kontrollera storleksguiden noggrant och att eventuellt välja en större storlek om du är mellan två storlekar.

FÖRDELAR

 • Stretchig och smal passform
 • Ventilerande merinoullmaterial med bra temperaturkontroll
 • Slitstarka och bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Passformen kan kännas lite snäv för personer med större lår

2. Smartwool Men’s Merino Boxer Brief Boxed

Näst Bäst i Test Kalsonger För Löpning


Smartwool Men’s Merino Boxer Brief Boxed

Material:

88% Merinoull, 12% Nylon

Löparkalsonger i Merinoull Speciellt Intensiv Träning

Smartwool Men's Merino Boxer Brief Boxed är en utmärkt lösning för de som söker högkvalitativa löparkalsonger som erbjuder både komfort och prestanda. Som en erfaren löpare har jag funnit att deras stretchiga passform är mycket bekväm, tillåter frihet i rörelse och minimerar risken för obehagligt skav under långa löpturer.

Materialval och Luktresistens

Merinoullens egenskaper lyser verkligen igenom i dessa kalsonger, med 88% merinoull är dessa boxershorts otroligt ventilerande, samtidigt som de hjälper till att reglera kroppstemperaturen, vilket är viktigt under intensiva löppass. Dessutom har de en överlägsen förmåga att motverka lukt efter löparpass, vilket jag personligen har uppskattat efter svettiga träningspass och långa löpturer.

Hållbarhet och Slitstyrka

Hållbarheten och slitstyrkan hos Smartwool Men's Merino Boxer Brief Boxed är bland de bästa jag har upplevt. Tack vare den starka nylonblandningen i materialet har dessa kalsonger stått emot många tvättar och intensiva löppass utan att förlora sin form eller komfort. De är gjorda för att vara en pålitlig följeslagare under lång tid, vilket jag kan intyga efter mer än ett års regelbunden användning.

Pris och Värde

Det enda potentiella hindret för vissa kan vara priset, då dessa kalsonger ligger i ett dyrare segment. Men med tanke på kvaliteten och hållbarheten, betraktar jag dem som en värdig investering för seriösa löpare. Liksom med de tidigare diskuterade Icebreaker-kalsongerna, betalar man för en premiumprodukt som förbättrar löpupplevelsen betydligt.

FÖRDELAR

 • Riktigt bra passform med stretch
 • Hög nivå av hållbarhet och slitstyrka
 • Motverkar lukt mycket väl efter löparpass

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. Craft Men’s Core Dry Boxer 3-inch

Bästa Billiga Kalsonger För Löpning


Craft Men’s Core Dry Boxer 3-inch

Material:

87% Polyester, 13% elastan

Prisvärda Och Bekväma Löparkalsonger

Craft Men's Core Dry Boxer 3-inch löparkalsonger erbjuder en fantastisk användarupplevelse till ett överkomligt pris. Som en löpande entusiast med år av erfarenhet kan jag säga att dessa kalsonger levererar mycket mer än vad deras prislapp antyder. Det faktum att de säljs i två-pack ökar deras prisvärde, vilket gör dem till ett utmärkt val för löpare på en budget.

Material och Andningsförmåga

Kalsongernas material, en blandning av 87% polyester och 13% elastan, ger en överraskande bra fukttransport och andningsförmåga. Detta är viktigt under löpning för att undvika överhettning och obehag, särskilt under längre löpturer. Under mina tester av dessa kalsonger har jag uppskattat den torra och svala känslan de ger, trots intensiva träningspass.

Användningsområden

Ett annat plus med dessa kalsonger är deras mångsidighet. Medan de presterar utmärkt som löparkalsonger, har jag även hittat dem vara bekväma och effektiva för en mängd olika aktiviteter, inklusive cykling, vandring och gymträning. Detta ökar ytterligare deras värde, eftersom de inte bara är begränsade till löpning.

Lukt och Hygien

Det enda möjliga negativa med Craft Men's Core Dry Boxer 3-inch är att de kan ha en tendens att lukta efter intensiva träningspass. Även om detta inte är unikt för denna produkt (det är ganska vanligt med syntetiska material), skulle jag rekommendera att tvätta dem efter varje användning för att hålla dem fräscha. I jämförelse med de tidigare diskuterade merinoull kalsongerna, ligger Craft kalsongerna lite efter när det kommer till luktresistens. Men med tanke på deras pris och prestanda, är detta en mindre nackdel som de flesta löpare kan överse med.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt två-pack
 • Bra andningsförmåga och fukttransportering
 • Passar för en mängd olika aktiviteter
 • Bekvämt och mjukt material

NACKDELAR

 • Har en tendens att lukta lite efter träningen

4. Hellner Killinge Wind Boxers Men

Bästa Vindtäta Kalsonger För Löpning


Hellner Killinge Wind Boxers Men

Material:

88% Polyester, 12% Elastan

Prisvärda Kalsonger För Löpning Med Vindtät Front

Hellner Killinge Wind Boxer för män tar löparkalsonger till en ny nivå genom att införa en vindtät front, vilket är en absolut game changer för kyliga, blåsiga dagar. Som en löpare som inte låter dåligt väder stoppa mig, kan jag personligen intyga hur effektivt dessa boxershorts skyddar mot kyliga vindar. Att kunna löpa i alla väderförhållanden med komfort är en enorm fördel, och Hellner levererar här.

Passform och Rörelse

Passformen är också viktig för löparkalsonger, och Hellner Killinge Wind Boxer imponerar på denna front. De sitter bra under rörelse, vilket bidrar till en bekväm och oavbruten löpupplevelse. Jag har märkt att oavsett hur intensivt eller långt jag springer, håller dessa kalsonger sig på plats och stör inte min löptakt.

Prisvärdhet

Även om Hellner är en premium tillverkare, har de lyckats hålla priset på dessa boxershorts mycket rimligt. Givet den vindtäta tekniken och den övergripande kvaliteten, är jag positivt överraskad över deras prisvärdhet. Jämfört med andra produkter på marknaden, inklusive Craft Men's Core Dry Boxer, erbjuder Hellner Killinge ett märkbart extra skydd för en mycket liten extra kostnad.

Svetthantering

Det enda potentiella problemet jag har stött på med dessa kalsonger är att de kan bli ganska svettiga på grund av den vindtäta fronten. Även om detta är ett mindre problem jämfört med fördelarna, kan det vara något att tänka på för löpare som ofta tar sig an mycket intensiva träningspass. Ett snabbt byte efter löpning och regelbunden tvätt kan dock hjälpa till att hålla detta problem i schack.

FÖRDELAR

 • Vindtät front som klarar av kyliga vindar
 • Grym passform som sitter bra under rörelse
 • Mycket prisvärda

NACKDELAR

 • Har en tendens att bli relativt svettiga på grund av den vindtäta fronten

Kalsonger För Löpning - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper kalsonger för löpning, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper löpningskalsonger.

Materialbetydelse för komfort och hållbarhet

En av de mest betydelsefulla aspekterna när det gäller att välja löparkalsonger är materialet de är tillverkade av. Detta eftersom materialet spelar en central roll i både komforten du upplever under din löpning och hur länge kalsongerna kommer att hålla.

Merinoull står ut som ett framstående materialval på grund av dess unika egenskaper. Det reglerar effektivt kroppstemperaturen, vilket innebär att det hjälper dig att hålla en behaglig kroppstemperatur oavsett om det är en kylig morgonjogg eller en svettig sommarlöptur. Dessutom har merinoull förmågan att motstå lukt, vilket gör den idealisk för intensiva löpsessioner eller långdistanslöpningar. Exemplen på löparkalsonger tillverkade av merinoull som vi tidigare diskuterat, till exempel Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers och Smartwool Men's Merino Boxer Brief, visar på detta materials effektivitet.

Å andra sidan har syntetiska material som polyester och elastan också sina fördelar. De är extremt hållbara, vilket betyder att de kan klara av frekvent tvättning och regelbunden användning utan att förlora sin form eller prestanda. Dessutom har dessa material utmärkta snabbtorkande och stretchiga egenskaper, vilket bidrar till komforten under dina löprundor. Ett bra exempel på detta är Craft Men's Core Dry Boxer, som erbjuder utmärkt andningsförmåga och fukttransporterande förmåga tack vare sin polyesterblandning.

Vikten av Komfort och Optimal Passform i Löparkalsonger

När det gäller löparkalsonger, står komforten och passformen högt på prioriteringslistan. För att kunna fokusera fullt ut på din prestation och njuta av din löpning, är det viktigt att du inte distraheras av obehaglig klädsel. Kalsonger som är för snäva kan begränsa rörelsefriheten och orsaka obehag, medan för lösa kalsonger kan resultera i irriterande skav och gnidningar.

Dina löparkalsonger bör följa kroppens naturliga rörelser och anpassa sig till din individuella form. Det innebär att de ska vara tillräckligt stretchiga för att tillåta full rörelseomfång, men samtidigt ha tillräcklig struktur för att ge stöd där det behövs. Optimal passform är särskilt viktigt under långa löpningar, där även den minsta irritation kan förstoras över tid.

En produkt vi tidigare diskuterat, Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers, är ett exempel på kalsonger med en skräddad passform som ändå bevarar nödvändig rörlighet. Den här typen av väldesignade kalsonger kan göra all skillnad i din löpupplevelse, vilket hjälper dig att uppnå bättre resultat och framför allt, njuta mer av dina löpturer.

bra kalsonger för löpning

Andningsförmåga och Fukttransport - Nyckeln till en Komfortabel Löpning

När vi springer producerar våra kroppar mer värme och svett än under normala förhållanden. Därför är det viktigt att välja löparkalsonger som kan hantera dessa förändringar och hålla dig så bekväm och torr som möjligt.

Andningsförmåga är förmågan hos ett material att tillåta luft att cirkulera genom det, vilket hjälper till att hålla din hud sval och torr. Fukttransporterande material absorberar svett från huden och avdunstar den från tygets yta, vilket också hjälper till att hålla dig torr och hindrar överhettning.

För att uppnå bästa möjliga löpupplevelse bör dina löparkalsonger ha både bra andningsförmåga och effektiv fukttransport. En kalsong som kombinerar dessa egenskaper är Craft Men's Core Dry Boxer. Tack vare sin innovativa polyesterblandning kan dessa kalsonger effektivt hantera svett och fukt och därmed erbjuda dig en mer bekväm löpning. Ett annat exempel är Smartwool Men's Merino Boxer Brief som tack vare merinoullets naturliga egenskaper ger utmärkt andningsförmåga och fukttransport.

Att välja löparkalsonger med dessa egenskaper kommer att göra en märkbar skillnad i din löpupplevelse, speciellt under intensiva eller långa löprundor.

Temperaturreglering - Garanterad Komfort i Alla Väder

En ofta förbisedd, men viktig, aspekt av löparkalsonger är deras förmåga att reglera kroppstemperaturen. Oavsett om du springer i kyla, värme, eller något däremellan, bör dina kalsonger kunna hålla kroppstemperaturen på en behaglig nivå.

Detta uppnås bäst genom att använda material med utmärkta temperaturreglerande egenskaper. Merinoull är ett strålande exempel på detta. Dess unika struktur gör att det kan hålla dig varm när det är kallt, genom att isolera kroppsvärmen, samtidigt som det kyler ner dig när det är varmt, genom att tillåta överflödig värme att avdunsta. Dessutom kan merinoull absorbera och avdunsta fukt, vilket hjälper till att hålla huden torr och bidrar ytterligare till temperaturregleringen.

Våra tidigare recensioner av produkter som Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers och Smartwool Men's Merino Boxer Brief belyser detta. Båda dessa produkter använder merinoull som huvudingrediens i sitt material, vilket ger fantastisk temperaturreglering oavsett väderförhållanden. Denna förmåga gör dem till en utmärkt lösning för löpare som vill kunna löpa året runt, i alla väder, med konsekvent komfort.

Hållbarhet - Längre Livslängd Förstärker Löpupplevelsen

När du väljer löparkalsonger, bör du inte bara tänka på hur bekväma de är nu, utan också på hur de kommer att klara av frekvent användning och regelbunden tvättning. Hållbarhet är ett nyckelelement att tänka på vid val av löparkalsonger. Högkvalitativa kalsonger ska inte bara kunna stå emot upprepad användning utan också behålla sin form och komfort efter många tvättar.

Kvalitetsmaterial, trots att de ofta är dyrare, tenderar att vara mer hållbara och behåller sina prestanda över tiden. Detta gör dem mer kostnadseffektiva på lång sikt, eftersom du inte behöver ersätta dem lika ofta. Dessutom betyder större hållbarhet att du kan lita på att dina kalsonger kommer att prestera när du behöver dem mest, oavsett hur ofta du använder dem.

I vår recension av Smartwool Men's Merino Boxer Brief och Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers, nämnde vi att dessa kalsonger, trots deras högre pris, erbjuder överlägsen hållbarhet. Deras höga kvalitet och slitstarka material innebär att de behåller sin passform och prestanda även efter många tvättar och frekvent användning, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som prioriterar långvarig kvalitet.

Luktresistens - Begränsa Odör För En Fräschare Löpning

Långa löprundor eller intensiva träningspass, speciellt i varmare klimat, kan ofta leda till oönskad lukt. Detta kan bli en distraktion under löpningen och även orsaka obehag efteråt. Därför är luktresistens en annan viktig faktor att tänka på när du väljer dina löparkalsonger.

Vissa material, som merinoull, är kända för sina naturligt luktresistenta egenskaper. Detta beror på ullens förmåga att absorbera fukt från huden och därmed förhindra tillväxt av bakterier, vilka är den primära orsaken till dålig lukt. Med andra ord, merinoull kan hjälpa till att hålla dig luktfri även under långa löprundor.

Om du vill ha ett exempel på luktresistenta löparkalsonger, kolla in Smartwool Men’s Merino Boxer Brief. Denna modell är tillverkad av 88% merinoull, vilket inte bara ger utmärkt temperaturreglering och andningsförmåga, utan också effektiv luktresistens. Detta gör den till ett perfekt val för dig som vill hålla dig fräsch under hela ditt träningspass.

Vanliga Frågor Om Kalsonger För Löpning

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av kalsonger för löpning, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av kalsonger, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa kalsongerna för löpning?

Den bästa kalsongerna för löpning är enligt vårt test Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers, då de förser dig med en bra andningsbar förmåga samtidigt som de är bekväma.

Vad kostar kalsonger för löpning?

Kalsonger för löpning kan kosta så lite som 200 kronor och så mycket som 600 kronor, vilket till stor del beror på kvalité och vilket material som används.

Hur ofta bör jag byta ut mina löparkalsonger?

Livslängden på dina löparkalsonger kan variera beroende på kvaliteten på materialet och hur ofta du använder dem. Som en generell regel bör du överväga att byta ut dem när du märker att de börjar förlora sin passform, elasticitet eller komfort.

Är det bättre med lösare eller tajtare löparkalsonger?

Detta kan vara en fråga om personlig preferens. Men generellt sett bör löparkalsonger sitta åt utan att vara för strama, eftersom de behöver stanna på plats under löpningen och minimera friktionen mot huden.

Hur viktigt är det med kalsonger specifikt för löpning? Kan jag inte bara använda vanliga kalsonger?

Medan du tekniskt sett kan springa i vilken typ av kalsonger som helst, är löparkalsonger designade för att ge optimal prestanda och komfort under löpning. De har speciella egenskaper, såsom andningsförmåga, fukttransport och luktresistens, som hjälper till att förbättra din löpupplevelse.

Sammanfattningsvis Om Kalsonger För Löpning

Ett bra par kalsonger för dina löprundor kan göra stor skillnad i förhållande till din bekvämlighet. i hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.