6 Bästa Träningstights Herr (2024): Bäst i Test

bästa träningstights herr bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide kommer att guida dig genom de bästa träningstightsen för herrar, och är särskilt anpassad för dig som är aktiv och letar efter rätt utrustning för att förbättra din prestation.

Att hitta rätt träningskläder kan vara en utmaning. Många män kämpar med att hitta träningskläder som inte bara passar bra och känns bekväma, men också förbättrar deras prestation och hjälper dem att träna effektivt. Ett bra par träningstights kan vara lösningen på detta problem. Med rätt passform och material kan de öka komforten, förbättra blodcirkulationen och till och med förbättra prestandan.

Som löpare och träningsentusiast har jag märkt en markant skillnad i komfort och prestanda när jag bär tights av hög kvalitet. Därför har jag satt ihop denna guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina träningsbehov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Träningstights För Herr Är:

 1. 1
  2XU Force Compression Tights: Bäst i Test Träningstights Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights: Näst Bäst i Test Träningstights Herr - Läs Recension
 3. 3
  Nike Pro Dri-Fit: Bästa Billiga Träningstights Herr - Läs Recension
 4. 4
  2XU Core Compression 3/4 Tights: 2XU Core Compression 3/4 Tights - Läs Recension
 5. 5
  Houdini Men’s Adventure Tights: Bästa Mångsidiga Träningstights För Utomhusbruk - Läs Recension
 6. 6
  Asics Men’s Icon Tights: Bra Allround Träningstights  - Läs Recension

1. 2XU Force Compression Tights

Bäst i Test Träningstights Herr


2XU Force Compression Tights

Passar För:

Gym, Träning

Material:

72% Nylon, 28% Lycra

Kraftfulla Kompressionstights För Maximalt Stöd Och Stabilitet Under Träningen

Jag har länge varit en trogen användare av 2XU Force Compression Tights och jag kan verkligen intyga att de ger exceptionell komfort och passform. Materialet, som består av en kombination av 72% nylon och 28% Lycra, är inte bara otroligt hållbart men ger också en formad passform som är perfekt för intensiva träningspass. Tightsen har en perfekt balans mellan stretch och kompression, vilket ger en skräddarsydd känsla utan att hindra rörelsen.

Kompressions- och prestandateknologi

Det som verkligen gör dessa tights unika är deras MCS-teknologi. MCS, eller "Muscle Containment Stamping", syftar till att ge ökat stöd och stabilitet till viktiga muskler under träning. Efter att ha använt dessa tights i allt från löpning till kraftträning kan jag intyga att de ger markant stöd till musklerna. De bidrar till att minimera muskelvibrationer, vilket leder till mindre trötthet och en snabbare återhämtning.

Fukttransporterande Förmåga

En annan utmärkt egenskap med dessa tights är deras utmärkta fukttransporterande förmåga. När du tränar intensivt kan det bli svettigt, och ett par tights som inte torkar snabbt kan bli obekväma och hindra prestandan. 2XU Force Compression Tights lyckas hålla dig torr, oavsett hur intensiv träningen är. Detta har förbättrat mina träningspass avsevärt, då jag kan fokusera mer på min prestation utan att störas av obekväm svett.

Prisvärdhet

När det gäller priset är 2XU Force Compression Tights definitivt på den dyrare sidan. Men med tanke på den avancerade teknologin, den utmärkta hållbarheten och de betydande prestandaförbättringarna jag har upplevt, ser jag det definitivt som en värd investering. För de som tar sin träning på allvar och vill ha utrustning som stödjer deras mål, skulle jag starkt rekommendera dessa tights trots det högre priset.

FÖRDELAR

 • Kraftfull MCS-teknologi för optimalt stöd med hög grad av kompression, bra för muskelstabilisation
 • Snabbtorkande tyg med bra fukttransporterande förmåga som håller dig torr
 • Mycket slitstarkt och hållbart material

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

2. Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights

Näst Bäst i Test Träningstights Herr


Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights

Passar För:

Löpning, Träning

Material:

92% polyester, 8% elastan

Prisvärda Men Funktionella Träningstights För Herr

Craft Men's Adv Essence Intense Zip Tights står ut som en praktisk och bekväm lösning för löpare och idrottare. Dessa löpartights erbjuder en fantastisk passform, tack vare det justerbara midjebandet som säkerställer att de sitter rätt, oavsett din kroppsform. Som en person som värderar komfort högt, uppskattar jag att jag kan justera tightsen efter mina behov. Ett stort plus är den praktiska mobilfickan längs höger ben, vilket gör det enkelt att bära med sig en smartphone under löpningen.

Andningsförmåga och Ventilation

När det kommer till andningsförmåga överträffar Craft Men's Adv Essence Intense Zip Tights verkligen mina förväntningar. Materialet, en blandning av 92% polyester och 8% elastan, ger utmärkt ventilation, vilket är särskilt viktigt under långa och intensiva träningspass. Meshtyginsatsen ger extra andningsförmåga, vilket är en fördel jag har märkt vid löpning i varmare klimat.

Jämförelse med 2XU Force Compression Tights

Även om dessa tights inte når upp till den samma nivån av kvalitet och slitstyrka som 2XU Force Compression Tights, kompenserar de för det med sin utmärkta funktionalitet och prisvärdhet. Jämfört med 2XU-tightsen, märker jag att de kanske inte erbjuder samma nivå av muskelstöd, men de presterar bra när det gäller komfort och flexibilitet, vilket är avgörande för mina träningspass.

Värde för Pengarna

Sammanfattningsvis erbjuder Craft Men's Adv Essence Intense Zip Tights bra värde för pengarna. Trots att de kanske inte erbjuder samma slitstyrka som vissa högre prissatta alternativ, levererar de på punkterna komfort och funktionalitet. Om du letar efter ett par prisvärda, men ändå funktionella tights för löpning eller träning, skulle jag starkt rekommendera dessa.

FÖRDELAR

 • Grym passform med justerbart midjeband
 • En större mobilficka längs med höger ben
 • Riktigt bra andningsförmåga och ventilationsförmåga med meshtyg

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet och slitstyrka som 2XU Force ovan

3. Nike Pro Dri-Fit

Bästa Billiga Träningstights Herr


Nike Pro Dri-Fit

Passar För:

Löpning, Träning, Gym

Material:

90% polyester, 10% spandex

Billiga Träningstights Som Håller Dig Torr Och Sval

Nike Pro Dri-Fit träningstights imponerar med sin lätthet och stretchförmåga. Dessa tights, som är gjorda av 90% polyester och 10% spandex, är designade för att ge optimal rörelsefrihet, vilket är särskilt viktigt för mig under både löpning och styrketräning. Det stretchiga materialet gör att de formar sig väl efter kroppen, vilket ger en skön passform utan att begränsa rörligheten.

Andningsförmåga och Fukthantering

När det gäller andningsförmåga och fukthantering utmärker sig Nike Pro Dri-Fit. Med sin Dri-Fit-teknologi håller dessa tights mig torr och sval under intensiva träningspass. Detta är något jag verkligen uppskattar, särskilt under längre löpningar eller högintensiva gymträningar.

Jämförelse med 2XU Force och Craft Essence

Även om Nike Pro Dri-Fit kanske inte kan matcha den höga kvaliteten och slitstyrkan hos 2XU Force Compression Tights eller Craft Men's Adv Essence Intense Zip Tights, ger de definitivt bra prestanda till ett mycket lägre pris. I jämförelse med de tidigare nämnda alternativen kan jag säga att dessa tights kanske inte erbjuder samma nivå av muskelstöd eller hållbarhet, men de lyckas ändå leverera bra komfort och fukthantering.

Värde för Pengarna

Med tanke på priset, erbjuder Nike Pro Dri-Fit tights utmärkt värde. Trots att de inte kan matcha hållbarheten hos dyrare alternativ, ger de komfort, bra passform och effektiv fukthantering. För de som söker ett kostnadseffektivt alternativ för löpning, gym eller andra träningsformer, kan Nike Pro Dri-Fit vara ett mycket bra val.

FÖRDELAR

 • Lätta och stretchiga tights
 • Hög grad av andningsförmåga med effektiv fukthantering
 • Mycket prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet och slitstyrka som många andra alternativ

4. 2XU Core Compression 3/4 Tights

2XU Core Compression 3/4 Tights


2XU Core Compression 3-4 Tights herr

Passar För:

Löpning, Träning, Gym

Material:

72% nylon, 28% lycra

Korta Och Svala Träningstights Med Kompressionsfunktion

2XU Core Compression 3/4 Tights imponerar med sin perfekta balans mellan komfort och funktion. Den kortare längden gör dem till ett utmärkt val för sommarträningen, vilket jag har uppskattat under de varmare månaderna. Dessutom är de utformade med 2XU:s beprövade kombination av 72% nylon och 28% lycra, vilket ger utmärkt hållbarhet och en tajt men flexibel passform.

Andningsförmåga och Komfort

Dessa tights erbjuder imponerande andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla kroppstemperaturen nere under träning. Jag har märkt att de är särskilt bekväma under längre löprundor i solskenet, tack vare denna kylande effekt. Trots deras kompressionsegenskaper är de mycket bekväma, vilket gör dem till ett bra val för både högintensiv och lågintensiv träning.

Jämförelse med Andra Alternativ

Jämfört med andra träningstights jag har använt, som Nike Pro Dri-Fit och Craft Men's Adv Essence Intense Zip Tights, står 2XU Core Compression 3/4 Tights ut med sin höga kvalitet och utmärkta andningsförmåga. Även om de inte har fickor, kompenserar de detta med deras överlägsna hållbarhet och komfort. För mig är de det bästa valet för varmare väder och intensiv träning.

Slitstyrka och Prisvärdhet

Slutligen, 2XU Core Compression 3/4 Tights erbjuder utmärkt hållbarhet, vilket gör dem till ett bra investeringsval. Trots att de är på den dyrare sidan, har jag funnit att deras kvalitet och prestanda gör dem till en värdefull tillgång i min träningsgarderob. För de som söker korta träningstights med kompression för sommaren, är dessa ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Kortare längd som passar bra för träning på sommaren
 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Riktigt svala med god andningsförmåga

NACKDELAR

 • Inga fickor

5. Houdini Men’s Adventure Tights

Bästa Mångsidiga Träningstights För Utomhusbruk


Houdini Men’s Adventure Tights

Passar För:

Löpning, Träning (utomhus)

Material:

100% Polyester

Mångsidiga Och Högkvalitativa Träningstights För Varierad Träning Utomhus

Houdini Men’s Adventure Tights levererar när det kommer till rörelsefrihet och komfort. Deras lätta och stretchiga material har blivit en favorit för mig under både löpning och utomhusträning. Dessa tights, gjorda av 100% polyester, formar sig väl efter kroppen och begränsar inte rörligheten alls, vilket är en stark kontrast till vissa andra modeller jag har provat.

Fuktavstötande och Snabbtorkande Egenskaper

En annan anmärkningsvärd egenskap med Houdini Men's Adventure Tights är deras utmärkta fuktavstötande och snabbtorkande förmåga. Denna förmåga har varit en livräddare under många av mina svettiga utomhusträningar. Tack vare denna teknik håller de mig torr och bekväm, oavsett hur intensivt träningspasset är.

Jämförelse med Andra Alternativ

I jämförelse med andra träningstights, såsom 2XU Core Compression 3/4 Tights eller Nike Pro Dri-Fit, ger Houdini Men's Adventure Tights högkvalitativ prestanda för utomhusträning. De kan vara dyrare, men jag finner att deras mångsidighet och hållbarhet mer än väl kompenserar för kostnaden.

Dolda Fickor och Hållbarhet

En särskild favoritfunktion för mig är de dolda fickorna längs låret. De är perfekta för att förvara nycklar eller andra små föremål säkert under träningen. Dessutom har dessa tights visat sig vara mycket slitstarka, vilket garanterar att de kommer att vara en fast del av min träningsgarderob för kommande år.

FÖRDELAR

 • Lätt och stretchigt material för maximal rörelsefrihet
 • Fuktavstötande och snabbtorkande egenskap
 • Dolda fickor längs med låret
 • Bra kvalitet och hållbarhet

NACKDELAR

 • Dyrare modell

6. Asics Men’s Icon Tights

Bra Allround Träningstights


Asics Men’s Icon Tights

Passar För:

Löpning, Träning

Material:

84 % polyester, 16 % elastan

Klassiska Träningstights För Varierad Träning

Asics Men's Icon Tights är ett utmärkt exempel på balansen mellan komfort och funktion. Med deras anatomiska passform, som perfekt anpassar sig till kroppens rörelser, har jag funnit att de erbjuder en enastående komfort under träningspass. Dessutom är de lätta och smidiga, vilket gör dem lämpliga för långa träningspass, både inomhus och utomhus.

Komfort och Prisvärdhet

När det gäller komfort, överträffar Asics Men's Icon Tights många andra alternativ jag har provat. Deras blandning av 84% polyester och 16% elastan gör dem mjuka mot huden och flexibla nog att inte hindra någon rörelse. Trots deras höga kvalitet och prestanda, är de också mycket prisvärda, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker ett pålitligt par träningstights.

Jämförelse med Andra Alternativ

Även om Asics Men's Icon Tights kanske inte erbjuder någon unik fördel jämfört med andra alternativ på marknaden, såsom 2XU Force Compression Tights eller Houdini Men's Adventure Tights, uppfyller de ändå alla grundläggande krav för ett par högkvalitativa träningstights. Jag har uppskattat deras mångsidighet och tillförlitlighet under mina träningspass.

Lätt Användning och Flexibilitet

En annan stark punkt med Asics Men's Icon Tights är deras lätta användning och flexibilitet. De är enkla att ta på och av, och de stramar inte någonstans, vilket jag har märkt med andra märken tidigare. Dessa tights gör det möjligt att fokusera helt på träningen, oavsett om det är löpning, styrketräning eller någon annan form av fysisk aktivitet.

FÖRDELAR

 • Anatomisk passform som sitter riktigt bra under rörelse
 • Lätta och smidiga att använda under längre perioder
 • Prisvärda

NACKDELAR

 • Ingen utstickande fördel över andra alternativ på marknaden

Träningstights Herr - Produktjämförelse

Produkt

Passar För

Material

Löpning, Träning, Gym

72% Nylon, 28% Lycra

Löpning, Träning

92% polyester, 8% elastan

Löpning, Träning, Gym

90% polyester, 10% spandex

Löpning, Träning, Gym

72% nylon, 28% lycra

Vandring/Vardag (utomhus)

100% Polyester

Löpning, Träning

84 % polyester, 16 % elastan

Träningstights Herr- Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper träningstights för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper träningstights.

Passform

Att välja rätt passform när det gäller träningstights är centralt för din komfort och prestanda under träningen. När vi säger att ett par träningstights bör "sitta åt" menar vi att de bör följa konturerna av din kropp, omsluta dina ben utan att skapa obehag eller restriktioner. Det är den perfekta balansen mellan att vara väl anpassade och alltför strama, något som kan hindra blodcirkulationen och begränsa din rörlighet.

Tänk på den känsla du vill uppnå när du utför olika träningsrörelser. Du vill att dina tights ska stötta och följa dina muskler under rörelser utan att kännas strama eller begränsande. Detta innebär att materialet behöver ha en viss elasticitet och flexibilitet för att kunna röra sig med dig när du utför dina övningar. Vare sig du gör djupa knäböj, intensiva springintervaller eller yogarörelser, bör dina tights kunna sträckas och flexa utan att du känner någon motstånd.

Flexibiliteten i träningstights är också direkt kopplad till deras förmåga att erbjuda full rörelsefrihet. Med rätt passform kan du sätta djupa steg, sträcka ut benen helt och hållet, eller utföra komplexa rörelsemönster utan att känna någon begränsning från dina kläder. Precis som Asics Men's Icon Tights och 2XU Core Compression 3/4 Tights som jag har recenserat tidigare, ska idealiskt dina träningstights arbeta i harmoni med din kropp för att optimera din prestanda och komfort under alla typer av träningspass.

bra träningstights herr

Material

När det kommer till träningstights, spelar materialets natur en central roll i hur väl plagget kommer att betjäna dig under dina träningspass. Materialval går hand i hand med aspekter som komfort, hållbarhet, och andningsförmåga - alla kritiska komponenter som kan förbättra eller minska effektiviteten av din träning.

Komfort kan anses vara en subjektiv kvalitet, men en viktig komponent i detta är materialets mjukhet och dess förmåga att följa kroppens rörelser utan friktion. Material som polyester och elastan är framstående inom denna arena, eftersom de vanligtvis skapar en mjuk och elastisk känsla mot huden, vilket minimerar risken för skav och irritation.

Hållbarhet är en annan nyckelfaktor när man väljer träningstights. Dina tights ska kunna tåla allt från intensiva träningspass till upprepade tvättcykler, utan att förlora sin form eller prestanda. Det är här polyester och elastan återigen kommer in i bilden, eftersom dessa material är kända för att vara slitstarka och tåliga mot slitage. Därför ser vi dem ofta i premiumtights som 2XU Force Compression Tights och Houdini Men's Adventure Tights.

Kompression

Funktionen av kompression i träningstights är en intressant dimension att överväga, speciellt för de atleter som verkligen vill optimera sin prestanda och återhämtning. Med kompressionstights följer en rad fördelar som direkt berör kroppens förmåga att prestera och återhämta sig efter ett intensivt träningspass.

När vi dyker in i detaljerna kring hur kompression fungerar, blir det tydligt att det handlar om mer än bara en stram känsla runt musklerna. De kompressionsfunktioner som finns i många träningstights, till exempel i 2XU Force Compression Tights och 2XU Core Compression 3/4 Tights, är designade för att öka cirkulationen. Detta uppnås genom att skapa en viss grad av tryck på de stora muskelgrupperna, vilket främjar blodflödet tillbaka till hjärtat. Detta kan leda till förbättrad syresättning av musklerna, vilket bidrar till ökad prestanda och uthållighet under träningen.

Förutom att förbättra cirkulationen, kan kompressionstights också bidra till att minska muskelvibrationer under träningen. Muskelvibrationer är små, ofrivilliga rörelser i musklerna som uppstår som svar på fysisk ansträngning, speciellt under högintensiva träningspass. Genom att minimera dessa vibrationer kan kompressionstights hjälpa till att minska muskeltrötthet och öka din allmänna uthållighet.

Slutligen spelar kompressionstights en viktig roll i återhämtningen efter träning. Genom att främja ökat blodflöde kan dessa tights hjälpa till att påskynda bortförseln av metaboliska avfallsprodukter från musklerna, vilket kan leda till snabbare återhämtning och mindre muskelvärk efter träning.

Värmeisolering

När temperaturen börjar sjunka kan valet av rätt träningskläder göra all skillnad för din träningsupplevelse, och det inkluderar att välja de bästa träningstightsen. En av de mest attraktiva egenskaperna att leta efter i sådana situationer är värmeisolering. Med denna funktion kan du hålla dig varm och bekväm under din träning, även när vädret är kyligt eller snöigt.

Träningstights med värmebevarande egenskaper är tillverkade av material och teknik som effektivt kan fånga och behålla din kroppsvärme. Sådana tights håller värmen nära din kropp, samtidigt som de tillåter överskottsvärme och svett att transporteras bort. Detta innebär att du kan förbli varm men ändå undvika överhettning under ditt träningspass.

Det är viktigt att notera att värmeisolerande träningstights inte nödvändigtvis behöver vara tjockare än standardtights. Många moderna tyger och material, som till exempel vissa typer av polyester, kan erbjuda utmärkt värmeisolering utan att lägga till mycket volym eller vikt, vilket hjälper till att bevara dina rörelser fria och obehindrade.

Dessutom kan vissa isolerande vintertights för herr också erbjuda extra skydd mot vind och vatten, vilket kan vara en betydande fördel om du planerar att träna utomhus under blåsiga eller fuktiga förhållanden. Så, oavsett om du är en morgonjoggare som gillar att löpa trots frostiga temperaturer, eller en inbiten fitnessentusiast som inte låter vinterkylan hindra din träningsrutin, kan värmeisolerande träningstights vara ett ovärderligt tillskott till din träningsgarderob.

Andningsförmåga

Andningsförmågan hos ett par träningstights är en essentiell faktor som bidrar direkt till komfort och prestanda under träningspassen. Hur väl tightsen kan andas påverkar din kroppstemperatur, svettavdunstning och allmänna komfort, vilket gör det till en avgörande aspekt att ta hänsyn till när du väljer ditt nästa par.

För att förstå hur viktig andningsförmågan är, bör vi titta på hur kroppen reagerar under fysisk ansträngning. När du tränar intensivt, börjar kroppen naturligt att producera värme. För att kompensera för denna ökning i kroppstemperatur börjar du svettas. Svettning är kroppens sätt att kyla ner sig själv, och det är här andningsförmågan hos dina träningstights verkligen spelar in.

Träningstights med bra andningsförmåga, som Nike Pro Dri-Fit och Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights, tillåter luft att cirkulera fritt genom tyget. Detta gör att värmen från din kropp kan avdunsta bort, vilket hjälper till att sänka din kroppstemperatur. Samtidigt, när du svettas, transporterar dessa tights effektivt bort svetten från din hud och till tygets yta där den snabbt kan avdunsta. Resultatet är att du håller dig torr och bekväm under hela ditt träningspass, oavsett hur intensivt det är.

En bra andningsförmåga är ännu mer viktig om du tränar utomhus i varma klimat eller under sommarmånaderna. Under dessa förhållanden kan överhettning snabbt bli ett problem, och ett par tights som kan andas effektivt kan göra stor skillnad när det gäller att hålla kroppstemperaturen under kontroll.

kompressionstights som träningstights män

Hållbarhet

När det kommer till att investera i ett par träningstights, bör hållbarhet stå i främsta rummet. Din träningskläder är din förlängning under träning, och det är viktigt att de kan motstå trycket av frekventa och intensiva träningspass samt regelbunden tvätt utan att förlora sin ursprungliga form eller färg.

Hållbarhet är en kombination av materialval, konstruktion och kvaliteten på sömmarna. Tights som är gjorda av högkvalitativa material, som de i 2XU Force Compression Tights och Houdini Men’s Adventure Tights, är mer benägna att bibehålla sin form och färg över tiden. Detta beror på att dessa material har designats för att motstå sträckning och slitage, vilket är avgörande när det gäller att behålla tightsens ursprungliga passform.

Konstruktionen spelar också en betydande roll. Tights som har en stark och tålig konstruktion kommer att vara bättre rustade för att hantera fysiska påfrestningar. Detta innebär inte bara att de kan behålla sin form under intensiva träningspass, utan också att de kan motstå frekvent tvättning utan att trådarna börjar lösas upp eller tyget blir tunt.

Slutligen, ett par tights med högkvalitativa sömmar är mindre troligt att det uppstår hål eller sömmarna går upp. Detta kan inte bara förlänga livslängden på dina tights, men också säkerställa att de inte ger upp mitt under ett krävande träningspass.

Fickor

Funktionella fickor kan verkligen vara ett betydande attribut när du väljer dina träningstights. De erbjuder en säker plats för att förvara dina nödvändigheter när du rör dig, vilket är särskilt viktigt för dem som njuter av utomhusträning eller de som föredrar att ha sina värdesaker nära till hands under sina träningspass. Om dian träningstights inte har fickor rekommenderar vi starkt att du köper ett löparbälte eller eventuellt en löparväst.

Fickor bör vara tillräckligt stora för att rymma de föremål du vill ha med dig, men samtidigt inte så stora att de skapar obehagliga utbuktningar eller väger ner tightsen. Till exempel kan Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights, med sin större mobilficka längs höger ben, vara ett utmärkt val för löpare som vill ha tillgång till sina smartphones för musik, träningsappar eller nödsituationer.

En annan viktig aspekt att överväga är fickans placering. Fickor på sidan av låret eller vid höften kan vara mindre störande än de på baksidan av midjan när du ligger ner eller sitter. Därför bör du tänka på vilka typer av övningar du planerar att göra och hur fickplaceringen kan påverka din komfort.

Förutom detta, bör fickorna på träningstights också vara säkra. De kan ha dragkedjor, kardborreband eller vara tillverkade av kompressionsmaterial för att säkerställa att dina tillhörigheter stannar på plats även under de mest intensiva träningspassen.

Vanliga Frågor Om Träningstights Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par träningstights för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av träningstights, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa träningstightsen för herr?

De bästa träningstightsen för herr är enligt vårt test 2XU Force Compression Tights om du letar efter ett par träningstights som förser dig med maximalt stöd under träningen.

Vad kostar ett par träningstights?

Priset för träningstights tenderar att ligga mellan 500-1500 kronor beroende på den kvalité och funktionalitet som de besitter.

Kan jag bära träningstights för herrar för annat än träning?

Ja, absolut! Träningstights kan bäras för en mängd olika aktiviteter, inklusive vardagsliv, fritidsaktiviteter och till och med till jobbet, beroende på arbetsplatsens klädkod. De är särskilt bra för komfort och rörelsefrihet.

Vad menas med 'kompression' i träningstights?

Kompressionstights är designade för att passa mycket tätt mot huden. De tillämpar ett tryck på dina muskler vilket kan förbättra blodflödet, minska muskelvibrationer och därmed förbättra din prestanda och återhämtning.

Vad är fördelen med fukttransporterande material i träningstights?

Fukttransporterande material hjälper till att hålla dig torr under träningspass genom att effektivt dra svett bort från huden och låta det avdunsta. Detta bidrar till att reglera din kroppstemperatur och håller dig komfortabel under hela träningspasset.

Behöver jag träningstights med UV-skydd?

Om du planerar att träna utomhus under starkt solsken kan UV-skydd vara en värdefull funktion. Det kan hjälpa till att skydda din hud mot skadliga solstrålar och minska risken för solbränna.

Hur länge håller ett par kvalitetsträningstights?

Livslängden på dina träningstights beror på flera faktorer, inklusive hur ofta de används, hur de tas om hand, och kvaliteten på konstruktion och material. Med rätt skötsel bör ett par kvalitetstights kunna hålla i flera år.

Sammanfattningsvis Om Träningstights Herr

Ett par träningstights kan vara både värdefulla och sköna att träna i. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 19

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.