• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Fiske
 • /
 • 5 Bästa Fiskeväska & Fiskeryggsäck (2024): Bäst i Test

5 Bästa Fiskeväska & Fiskeryggsäck (2024): Bäst i Test

bästa fiskeväska bäst i test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: juli 2024

I takt med att fisket har utvecklats måste vi fiskare förlita oss på mer mångsidiga och praktiska lösningar för att transportera vår utrustning. Kajakfiske har blivit alltmer populärt och man kan helt enkelt inte förvänta sig att släpa runt på stora fiskelådor fyllda med beten, lina och terminalutrustning. Även för dem som har lätt tillgång till en båt eller bekväm en bekväm plats på stranden får traditionella fiskelådor stå tillbaka för lättare och mer väl avrundade fiskeväskor.

Dessa väskor gör det möjligt för fiskare att transportera (ofta) lika mycket utrustning som i en traditionell fiskelåda samtidigt som de kan bäras över axeln, vilket effektivt frigör en extra hand eller två. Marknaden har verkligen utvecklats under det senaste decenniet, och alternativen för bra fiskeväskor har exploderat.

I dag ska vi ta en titt på några av de bästa fiskeväskorna på marknaden. Sedan kommer vi att undersöka vilka för- och nackdelar det finns med att ha en sådan och varför du bör överväga att skaffa en.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Fiskeväskorna & Fiskeryggsäckarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Fiskeväska: Plano Weekend Series 3600 Väska För Betesaskar - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Fiskeväska: Savage Gear System Caryall - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Fiskeryggsäck: Berkley URBN Fiskeryggsäck - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Stora Fiskeväska: Abu Garcia Large Lure Bag - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Liten Fiskeväska: Mikado Sling Bag Fiskeväska - Läs Recension

Plano Weekend Series 3600 Väska För Betesaskar

Storlek:

38x23x19 cm

Rymmer:

4 st betesaskar

Slittålig Och Bra Allround Fiskeväska

På en förstaplats hamnar det mycket välkända märket Plano, vilket är omöjligt att inte nämna när man pratar om fiskeväskor och fiskelådor. De har länge varit marknadsledare inom denna produktkategori, och av goda själ.

Det finns inte många andra modeller som kan konkurrera med deras kvalité och materialval, och det märks så fort man får hem deras Weekend Serie, som förmodligen är det mest slitstarka och hållbara alternativet vi någonsin testat på.

Dess storlek finner vi också alldeles perfekt för 99% av alla fiskesituationer du kan tänka dig hamna i, med utrymme för fyra större betesaskar upp till 3600 storleken. Två sådana betesaskar kommer även med i själva priset, vilket är ett stort plus. Detta tillsammans med de externa fickorna längs sidorna och upptill gör det till en betydligt rymligare modell än vad det kan först verka som.

Den kompakta designen innebär nämligen att den inte tar särskilt mycket utrymme, och det underlättar transporten av den markant. Även då tyget inte är särskilt tjockt, klarar det vatten och regn bra, och slitstyrkan är som sagt svår att slå.

Vi har försökt att tänka ut någon nackdel med denna modell, men hittar faktiskt inget riktigt problem med den. För prislappen är den helt klart värd pengarna, och vi rekommenderar den starkt.

FÖRDELAR

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Flera externa fickor och fäste
 • Kompakt och enkel att transportera

NACKDELAR

 • Inga uppenbara
 • Inte vattentålig

2.  Savage Gear System Caryall

Näst Bäst i Test Fiskeväska


Savage Gear System Caryall

Storlek:

48x30x22 cm

Rymmer:

4 st betesaskar

Pålitlig Fiskeväska Som Rymmer Mycket

På en väldigt nära andraplats hamnar Savage Gear System CarryAll, och specifikt medium-modellen. Precis som Planos Weekend-serie får du här mycket värdeför pengarna, och de delar många av de egenskaper som vi letar efter bland de bästa fiskeväskorna.

Ett rymligt huvudfack som klarar fyra stycken betesaskar, bra sidofack, samt ett toppfack med en extra genomsynlig botten, vilket underlättar det att få en överblick över dess innehåll. Även denna modell är perfekt för allmänt fiske, och bör fungera utmärkt i de flesta situationer.

materialvalet är något tjockare än Planos modell ovan, vilket leder till att den tål regn och rusk lite bättre, samtidigt som hållbarheten och slitstyrkan är näst intill lika bra.

Den enda praktiska skillnaden mellan dessa två modeller är att Savage Gears fiskeväska är något dyrare, vilket är varför den har hamnat på en andraplats i vårt test. Men från ett kvalitets- och funktionsperspektiv är den lika välfungerande.

FÖRDELAR

 • Genomsynligt fack på ovansidan
 • Bekväma och ergonomiskt axelband
 • Mycket organisationsutrymme

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

3. Berkley URBN Fiskeryggsäck

Bästa Fiskeryggsäck


Berkley URBN Fiskeryggsäck

Storlek:

40x20x39 cm

Rymmer:

4 st betesaskar

Bekväm Fiskeryggsäck Som Är Enkel Att Ta Med

Om du vill gå ut i vattnet med en smidig och enkel fiskeryggsäcken är Berkleys URBN ryggsäck för dig. I jämförelse med många andra fiskeryggsäckar på marknaden är den betydligt billigare, men den kommer inte att vinna några priser för sin mångsidighet, design eller unikhet.

Vill du ha en fiskeväska som håller länge, får jobbet gjort, och är enkel att transportera däremot - är det helt klart ett av våra toppval. För lättare camping- eller fiskeresor är det perfekt.

Jag gillar att huvudfacket rymmer 4 medelstora betesaskar. Tillsammans med utrymmet för mer prylar i huvudfacket och längs med sidofacket finns det tillräckligt med utrymme för grejer för alla resor. Oavsett om du vill ta ryggsäcken med dig eller bara använda den för att hålla reda på din fiskeutrustning på lägret kan det vara den bästa fiskeryggsäcken för att täcka dina behov - till ett rimligt pris.

Designmässigt kanske det inte är det snyggaste, men förhoppningsvis håller du med oss när vi tycker att funktionalitet bör gå först. Denna modell har nämligen ett kamouflage-mönster vilket bidrar till att du håller dig mer gömd ute i naturen. Det finns däremot vissa reflexdetaljer - vilket kan vara både en för- och nackdel.

FÖRDELAR

 • Enkel att transportera
 • Mångsidig design
 • Reflexdetaljer

NACKDELAR

 • Inte helt vattentät

4. Abu Garcia Large Lure Bag

Bästa Stora Fiskeväska


Abu Garcia Large Lure Bag

Storlek:

38x23x30 cm

Rymmer:

7 st betesaskar

Stor Och Rymlig Fiskeväska För All Din Fiskeutrustning

Världen för förvaring av fiskeredskap börjar verkligen luta åt att använda fiskeväskor istället för lådor. De gamla fiskelådorna går enklare sönder eftersom de alla var gjorda av plast, så fler och fler människor lutar sig mot fiskeväskor som den här.. Men en stor nackdel med dessa fiskeväskor är att de oftast inte rymmer lika mycket betesaskar som de större fiskelådorna - detta är däremot inte fallet med Abu Garcias Lure Bag.

När du ser den kan du förstå varför. Den har ett riktigt stort huvudfack som rymmer hela sju betesaskar. Fem av dessa är i medium storlek, och två i en mindre storlek. Och vad som är så otroligt är att du får med alla dessa när du köper fiskeväskan - perfekt för att slippa leta reda på betesaskar som får plats i din väska.

Vi är också ett stort fan av handtaget upptill, samt axelremmen, vilket gör det enkelt att transportera även om det är fulladdat med beten, drag och annan fiskeutrustning. Det är slitstarkt och känns inte sladdrig på något sätt. På det hela taget ett bra premiumval om du vill lägga ner lite pengar på en högkvalitativ fiskeväska som rymmer mycket.

FÖRDELAR

 • Kommer med 7 st betesaskar
 • Även externa förvaringsmöjligheter
 • Förstärkt botten

NACKDELAR

 • Lite dyrare

5. Mikado Sling Bag Fiskeväska

Bästa Liten Fiskeväska


Mikado Sling Bag Fiskeväska

Storlek:

29x20x14 cm

Rymmer:

2 st betesaskar

Praktiskt Och Mycket Smidig Fiskeväska

Den här mjuka fiskeväskan är lite annorlunda än resterande val på denna lista, men det är också därför vi älskar den. Perfekt för kajakfiskare eller de som har minimala behov av redskap, och den passar perfekt för barn som vill hänga med och fiska också. Om du vill hålla dig lätt, rörlig och redo att flytta från plats till plats är detta fiskeväska helt klart för dig!

I vissa situationer kan du helt enkelt inte ta med dig en hel fiskelåda eller fiskeväska. Om du till exempel fiskar från en kajak eller vissa flugfiskare. I dessa fall innebär det att ha din utrustning samlad och fäst framtill på bröstet att den alltid är med dig och lätt att komma åt när du rör dig eller paddlar.

Det finns tre huvudfack och förvånansvärt mycket organisationsmöjligheter med tanke på den lilla storleken. Det är den perfekta storleken för ett par flugboxar eller små betesaskar för organisering av redskap. Du får också ett fack för förvaring av tafsar, förtöjningsband och annat.

En sak du inte får med den här väskan är en plats för att bära med dig mycket mer än så, men har du nära till bilen eller huset är det ett perfekt val för fiskeäventyr då du inte behöver hela arsenalet med dig.

FÖRDELAR

 • Mycket praktisk användning
 • Lätt att transportera
 • Billig

NACKDELAR

 • Begränsat med förvaringsutrymme

Fiskeväskor - Köptips

Innan du bestämmer dig för vilken fiskeväska som är rätt för dig finns det några saker att titta närmare på. Med det sagt kanske inte en fiskeväska är rätt val för dig och din fiskeutrustning, så det kan vara bra att förstå för- och nackdelarna med att använda en fiskeväska över klassiska fiskelådor.

fiskelåda orgnanisering

Typ Av Fiskeförvaring

Fiskelådor

Dessa lådor är bäst för sportfiskare som behöver mycket förvaringsutrymme och vill ha lätt tillgång till all sin utrustning. De är vanligtvis tillverkade av hållbar plast och finns i många olika storlekar. Särskilda fack gör det lätt att organisera utrustningen och många använder avtagbara avdelare som anpassar sig till storleken på de beten eller tillbehör som förvaras. Många standardutrustningslådor har utfällbara brickor som gör att du kan se all din utrustning på en gång, medan andra har lådor som kan dras utåt. Vissa har genomskinliga övre sektioner så att du kan förvara burkar och andra typer av beten som kräver frekvent åtkomst.

Även om de är populära och användbara har vanliga fiskelådor nackdelar. Det kan vara en utmaning att bära en tung och otymplig fiskebox, fiskestol, nät, fiskespön och bete på en och samma resa. Och om du inte håller din stora fiskelåda snygg och organiserad kommer dina minsta redskap att hitta gömställen och kosta dig mer pengar i längden.

Fiskeväskor & Fiskeryggsäckar

Om du behöver gå långt för att nå din fiskeplats, eller om du går till många ställen under en och samma resa kommer du att tycka att en fiskeväska är mer användbar. Dessa mjuka väskor har lättare vikt och lättillgängliga fickor, och många väskor är utformade för att kunna bäras när du fiskar. Alla bra fiskeväskor har axelremmar, och vissa har även remmar som fäster väskan vid midjan. Egenskaper hos några av de bästa fiskeväskorna är bland annat hög vattenavstötning, löstagbara delar, externa hållare för verktyg som t.ex. tänger och enkel åtkomst till de interna användningsfickorna.

Eftersom fiskeväskor innehåller många fickor och andra fack som är skilda från huvudfacket kan det ta tid att komma ihåg var du har förvarat vissa delar. Du kommer att behöva öppna ett fack i väskan och sedan öppna en betesask för att hitta ett visst drag, men detta är en av kompromisserna när man äger en lättare väska jämfört med en tyngre fiskelådorna. För att spara vikt kommer de flesta fiskeväskorna inte att förvara alla fisketillbehör du äger, men det är enkelt att byta ut förvaringslådor i väskan före varje resa.

Storlek

Det är viktigt att hitta en fiskeväska med tillräckligt utrymme för att rymma alla dina fisketillbehör som du behöver under din fisketur. Däremot vill du inte behöva släpa med dig en större väska än vad du faktiskt behöver. Även om det är frestande att köpa en större storlek kan du bli förvånad över att du inte behöver så mycket utrymme.

Lösningen är att välja en mellanstor väska som kan innehålla det du behöver för en viss fisketur samtidigt som den är tillräckligt portabel för att kunna tas med dig. En fiskeresa behöver inte nödvändigtvis innebära att du behöver ta med dig all din fiskeutrustning; skär ner med bara de saker du behöver.

Organisationsmöjligheter

Hur enkelt det är att organisera din fiskeutrustning är en annan faktor som är extremt viktig. Att behöva leta genom hela väskan efter ett specifikt bete kan snabbt bli irriterande, så bra organisationssystem är ett måste.

fiskeryggsäck transport

Tyvärr tenderar fiskeväskor att prestera sämre än fiskelådor i denna aspekt, då det ofta krävs att du tar ut all dina beteslådor för att få en bra överblick över dina redskap när du har en fiskeväska. I en fiskelåda kan du ofta få tillgång till alla på samma gång, vilket kan vara lite smidigare.

Med det sagt gäller det att hålla dig organiserad och veta vart du har lagt specifika beten, drag och verktyg. Många fiskeväskor kommer också med extrafack där du kan förvara viktiga redskap, och vissa har även ett genomskinligt tyg längs med toppen för att du ska kunna hitta enklare.

Hållbarhet 

Den här faktorn är avgörande för hur lång livslängd din fiskeväska har. Vissa redskapsväskor kan kosta mycket men är inte gjorda av hållbara material. Därför är det viktigt att bekräfta produktens hållbarhet innan du köper den - vilket till stor del dikteras av det tyg som används, samt hur denna är tillverkad.

En tålig fiskeväska kommer att kunna stå emot hårda förhållanden samtidigt som den säkrar innehållet från olyckor som kan hända. Oavsett om du vill ha en hård fiskelåda, en mjuk fiskeväska eller till och med en ryggsäck, se till att leta efter en modell som inte går sönder, spricker eller rör sig lätt. Ett bra sätt att kontrollera detta är att köpa din fiskeväska från välrenommerade tillverkare.

Extra Funktionalitet

Specialfunktioner är unika funktioner som inte finns i alla fiskeväskor. Förutom tillbehör för fiskeutrustning kan vissa fiskeväskor ha ett ett speciellt fodral eller fack för bland annat fiskeglasögon, en regnponcho, avtagbara fack, justerbara avdelare, förstärkta handtag och mycket mer. Dessa funktioner är extrafunktioner som tillhandahålls av väskans tillverkare.

Vattentät Konstruktion

Du kan inte fiska utan att få lite vatten på dig. Den goda nyheten är att till skillnad från dig kan din redskapslåda vara torr. Om du skyddar din låda från vatten kommer den att hålla längre. Funktioner som en hållbar och vattentät dragkedja, robusta lås hjälper till att skydda din fiskeväska från vatten. Den vattenavvisande egenskapen bidrar också till torrheten. Se till att hålla utkik efter bra fiskeväskor som inte lämnar en obehaglig fuktig känsla.

Vanliga Frågor Om Fiskeväskor & Fiskeryggsäckar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en fiskeväska, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst underhåller de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av fiskeväskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa fiskeväskan?

Den bästa fiskeväskan är enligt vårt test Plano Weekend Series 3600 Väska För Betesaskar, en högkvalitativ och hållbar fiskeväska med gott om utrymme.

Vilken är den bästa fiskeryggsäcken?

Den bästa fiskeryggsäcken är enligt vårt test Berkley URBN Fiskeryggsäck, en prisvärd enkel och smidig ryggsäck för fiskeutrustning.

Vad kostar en fiskeväska?

En fiskeväska tenderar att kosta allt ifrån 200 - 1000 kronor, vilket till stor del varierar på kvalitén och materialet som används under tillverkningen.

Hur ska jag organisera min fiskeväska?

Det finns inget enkelt sätt att svara på detta. Alla de fiskeväskor som vi har tittat på erbjuder olika sätt att organisera din utrustning. Det bästa sättet är att prova några olika metoder, försök och misstag kommer att berätta för dig hur du bäst organiserar dina beten, linor och andra redskap för att få tillgång till dem lättast.

Vad ska jag ha i min fiskeväska?

Detta beror mycket på vilken typ av fiske du ägnar dig åt. Om du fiskar mestadels med beten, behåller du ett bra urval av beten för den typ av fisk som du fiskar efter. Extra lina är en nödvändighet tillsammans med en nåltång eller en krokborttagare. Beroende på storleken på din utrustningskasse är det bra att ha lite snacks eller vatten till hands.

Vad är bäst, en fiskelåda eller fiskeväska?

Båda har sina för- och nackdelar. En hård fiskelåda ger mer skydd för din utrustning och skyddar den också mot vatten och väder. En mjuk fiskeväska ger mer flexibilitet för din utrustning eftersom den kan expandera till skillnad från en hård box. En mjuk sida kommer inte att gå sönder eller splittras om du tappar den.

Sammanfattningsvis Om Fiskeväskor

Ett smidigt och lättransporterat sätt att ha med sig all fiskeutrustning är genom användningen av en fiskeväska eller fiskeryggsäck. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 33

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.