• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 6 Bästa Jaktbyxor Förr Herr (2024): Bäst i Test

6 Bästa Jaktbyxor Förr Herr (2024): Bäst i Test

bästa jaktbyxor herr bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

När du förbereder dig för jaktsäsongen är det lätt att glömma bort ett av de viktigaste verktygen - jaktbyxorna. Oavsett om du är på väg till din jaktpostion eller sittandes i timmar, kommer byxorna att spela en avgörande roll i din komfort och prestation.

Med vår omfattande guide till de bästa jaktbyxorna för herr, kommer vårt expertteam att dela med sig av sina bästa tips för att hitta det perfekta paret för dina behov. Vi har tagit hänsyn till alla situationer, inklusive rätt byxor för olika delar av säsongen. För mer skyddande byxor under vildsvinsjakt rekommenderar vi att du kollar in vår guide till de bästa vildsvinsbyxorna.

Genom att välja det bästa paret jaktbyxor för dig kommer du att märka en betydande förbättring i din jaktupplevelse. Låt oss hjälpa dig att hitta de bästa jaktbyxorna för att du ska kunna fokusera på jakten. Om du letar efter de bästa jaktbyxorna för dam kan du se vårt test här.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Jaktbyxorna För Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Jaktbyxor För Herr: Pumori Sarek Byxa 2.0 - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Jaktbyxor För Herr: Swedteam Ridge Classic Men’s Trousers - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Fodrade Jaktbyxor För Herr: Pinewood Byxa Abisko 2.0 - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Vattentäta Jaktbyxor: Härkila Men’s Mountain Hunter TrousersLäs Recension
 5. 5
  Bästa Tysta Jaktbyxor Med Stretch: Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers - Läs Recension
 6. 6
  Bästa Billiga Jaktbyxor För Hundförare: Pinewood Wolf Byxa - Läs Recension

1. Pumori Sarek Byxa 2.0

Bäst i Test Jaktbyxor För Herr


Pumori Sarek Byxa 2.0

Material:

100% Polyester

Vattenpelare:

10 000 mm

Mångsidiga Och Helt Tysta Jaktbyxor Med Grym Funktionalitet

Om du är på jakt efter en mångsidig och högpresterande jaktbyxa, då är Pumori Sarek Byxa 2.0 det bästa valet enligt vårt bäst i test. Tillverkad av 100% polyester, är dessa byxor vattentäta med en vattenpelare på 10 000 mm, vilket gör dem perfekta för användning i alla väderförhållanden.

En av de bästa funktionerna hos dessa byxor är den optimala rörelsefriheten de ger, vilket gör att du enkelt kan ta dig igenom terrängen. Dessutom har byxorna smidiga ventilationsfickor som förbättrar andningsförmågan och ett snölås längs med benen för att hålla snön ute.

Med sin mångsidighet och tysta material, kan dessa byxor användas i olika jaktmiljöer och temperaturer. Men det finns en liten nackdel, de har inte den bästa andningsförmågan.

Sammanfattningsvis är Pumori Sarek Byxa 2.0 de bästa jaktbyxorna för herr på marknaden idag. Med sin sköna passform, högpresterande material och smarta funktioner, är de ett utmärkt val för alla jägare som söker en mångsidig och högpresterande jaktbyxa.

FÖRDELAR

 • Mångsidig jaktbyxa som kan användas i många olika situationer och temperaturer
 • Riktigt skön passform med optimal rörelsefrihet
 • Smarta ventilationsfickor för bättre andningsförmåga
 • Smidigt snölås längs med benen

NACKDELAR

 • Inte den bästa andningsförmågan

2. Swedteam Ridge Classic Men’s Trousers

Näst Bäst i Test Jaktbyxor För Herr


Swedteam Ridge Classic Men’s Trousers

Material:

100% Polyester

Vattenpelare:

10 000 mm

Kamouflerade Jaktbyxor Med Skön Och Effektiv Konstruktion

Swedteam Ridge Classic Men's Trousers är en annan högkvalitativ jaktbyxa för herr som imponerar på många sätt. Tillverkade av 100% polyester och med en vattenpelare på 10 000 mm, är dessa byxor helt vattentäta och skyddar dig från regn och fukt.

En av de bästa funktionerna hos dessa byxor är dess mycket bra kamouflage, vilket hjälper dig att smälta in i omgivningen och öka dina chanser att lyckas under jakten. Byxorna har en bredare design som ger en skön passform och optimal rörelsefrihet för jägaren.

Dessa byxor är också tystlåtade, vilket är en avgörande faktor för att inte avslöja din position till djuret. Materialet är kraftfullt och motståndskraftigt mot vind och väder, vilket gör att du kan använda dem i olika miljöer och säsonger.

Tyvärr är dessa byxor inte lika slitstarka som till exempel Pumoris jaktbyxor som nämndes tidigare, men med tanke på dess pris är de fortfarande ett mycket prisvärt alternativ.

Sammanfattningsvis är Swedteam Ridge Classic Men's Trousers en utmärkt jaktbyxa med en skön och effektiv konstruktion, som ger dig optimal prestanda under jakten. Med sin tystlåtna och kraftfulla konstruktion, samt dess mycket bra kamouflage, är de en idealisk jaktbyxa för jägare som söker en högkvalitativ produkt till ett överkomligt pris. Jämfört med Pumoris jaktbyxor ovan, är Swedteams Ridge Classic byxor en något billigare alternativ, men har inte samma slitstyrka och prestanda som Pumoris byxor.

FÖRDELAR

 • Mycket bra kamouflage
 • Bredare design med skön passform
 • Vind- och vattentätt membran
 • Tystlåtet och kraftfullt material

NACKDELAR

 • Inte lika slitstarka som tex. Pumoris jaktbyxor ovan

3. Pinewood Byxa Abisko 2.0

Bästa Fodrade Jaktbyxor För Herr


Pinewood Byxa Abisko 2.0

Material:

100% Polyester

Vattenpelare:

12 000 mm

Varm Och Skyddande Jaktbyxor För De Kalla Jaktdagarna På Vintern

Pinewood Byxa Abisko 2.0 är en utmärkt val för jägare som letar efter en varm och skyddande jaktbyxa för de kalla dagarna på vintern. Tillverkad av 100% polyester och med en vattenpelare på 12 000 mm, är dessa byxor vind- och vattentäta med ett funktionellt membran som skyddar dig från väder och vind.

En av de bästa funktionerna hos dessa byxor är dess extra vaddering för isolering, vilket hjälper till att hålla dig varm och bekväm även i de kallaste väderförhållandena. Dessutom har byxorna avtagbara hängslen och ett längre vadderat ryggslut för maximal täckning.

Dessa byxor är tunga och något varma, vilket kan vara en nackdel om du rör dig mycket och behöver maximal rörelsefrihet. Men om du jagar på vintern och vill hålla dig varm och skyddad, är dessa byxor ett utmärkt val.

I jämförelse med de tidigare recenserade jaktbyxorna, är Pinewood Byxa Abisko 2.0 en tyngre modell med extra isolering och skydd, men som följaktligen kan göra dig lättare svettig och begränsa din rörelsefrihet. Detta gör dem kanske mindre idealiska för aktiv jakt under mildare väderförhållanden, men perfekta för de kallaste dagarna på vintern.

Sammanfattningsvis är Pinewood Byxa Abisko 2.0 en varm och skyddande jaktbyxa med utmärkt isolering och extra funktioner som avtagbara hängslen och längre ryggslut för maximal täckning. Dessa byxor är ett perfekt val för jägare som vill hålla sig varma och skyddade under de kalla dagarna på vintern.

FÖRDELAR

 • Fodrade jaktbyxor med bra värme
 • Funktionsmembran som är vind- och vattentätt
 • Extra vaddering för isolering
 • Avtagbara hängslen och längre vadderat ryggslut för maximal täckning

NACKDELAR

 • Blir lätt varma
 • Tyngre modell

4. Härkila Men’s Mountain Hunter Trousers

Bästa Vattentäta Jaktbyxor


Härkila Men’s Mountain Hunter Trousers

Material:

100% Polyester

Vattenpelare:

10 000 mm

Vattentäta Jaktbyxor När Du Behöver Högkvalitativt Skydd

Härkila Men's Mountain Hunter Trousers är en högkvalitativ jaktbyxa som är helt vattentät tack vare dess 2-lagers Gore-Tex membran. Tillverkad av 100% polyester och med en vattenpelare på 10 000 mm, är dessa byxor särskilt avsedda för användning i våta och fuktiga förhållanden.

En av de bästa funktionerna hos dessa byxor är dess slitstarka konstruktion som ger utmärkt hållbarhet och gör dem idealiska för aktiv jakt. Byxorna har också praktiska fickor och ventilationsöppningar som ger dig extra komfort under användning. Förstärkt snölås gör också att du kan använda dessa byxor i snöiga förhållanden.

När det gäller nackdelar kan dessa byxor bli lite varma under aktiv jakt, så det kan vara lämpligt att använda dem vid lägre intensitet.

Jämfört med de tidigare recenserade jaktbyxorna, är Härkila Men's Mountain Hunter Trousers en högpresterande jaktbyxa med utmärkt slitstyrka och skydd. Men medan de är helt vattentäta och hållbara, tenderar de att bli lite varma under aktiv jakt.

Sammanfattningsvis är Härkila Men's Mountain Hunter Trousers en utmärkt jaktbyxa för jägare som behöver högkvalitativt skydd mot väta och fukt. Med sin slitstarka konstruktion, praktiska fickor och ventilationsöppningar och förstärkt snölås, är dessa byxor ett utmärkt val för jägare som behöver en pålitlig och högpresterande jaktbyxa.

FÖRDELAR

 • Slitstark konstruktion med riktigt bra hållbarhet
 • Helt vattentätt med 2-lagers Gore-Tex membran
 • Praktiska fickor och ventilationsöppningar
 • Förstärkt snölås

NACKDELAR

 • Tenderar att bli lite varma under aktiv jakt

5. Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers

Bästa Tysta Jaktbyxor Med Stretch


Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers

Material:

65% polyester, 35% bomull

Vattenpelare:

-

Tunna & Andningsbara Jaktbyxor Med Skön Passform

Vi har även testat Fjällräven Lappland Hybrid Trousers och jag måste säga att jag är imponerad. Dessa byxor är perfekta för jakt under sommar och vår eftersom de är lätta och har en grym andningsförmåga. Tyget är också stretchigt och tyst, vilket är en stor fördel när du vill smyga upp på ditt byte utan att göra för mycket ljud.

Förutom det sköna materialet har byxorna flera ventilationsöppningar bakom knäna och längs vaden som håller dig sval under varmare dagar. Passformen är också utmärkt och ger dig bra rörlighet när du är ute i skogen.

Tyvärr klarar inte dessa byxor regn eller snö särskilt väl, så det är viktigt att använda dem vid lämpliga förhållanden. Men om du behöver tunna och andningsbara jaktbyxor med en skön passform, är Fjällräven Men's Lappland Hybrid Trousers definitivt ett bra val.

FÖRDELAR

 • Lätta, stretchigt tyg som också är tyst
 • Flera olika ventilationsöppningar bakom knä och längs vader
 • Grym andningsförmåga
 • Bra passform med bra rörlighet

NACKDELAR

 • Främst för användning under sommar och vår
 • Klarar inte regn eller snö särskilt väl

6. Pinewood Wolf Byxa

Bästa Billiga Jaktbyxor För Hundförare


Pumori Sarek Byxa 2.0

Material:

100% Polyester

Vattenpelare:

10 000 mm

Smidiga Och Funktionella Jaktbyxor För Hundföraren

Pinewood Wolf Byxa har en billig prislapp får du en vind- och vattentät högfunktionsmembran, vilket gör dem perfekta för jakt under våta och blåsiga förhållanden. Dessutom har byxorna ett fodrat nätfoder som ger extra komfort och isolering när det är kallt.

En annan stor fördel med Pinewood Wolf Byxa är de rejäla förstärkningarna längs med framsidan som klarar mycket slitage. Detta gör dem till ett utmärkt val för hundförare som ofta går igenom tuff terräng. Dessutom är byxorna mycket prisvärda, vilket är en stor bonus.

Tyvärr är passformen inte den bästa och kan kännas lite stel vid första användningen. Dessutom kan byxorna bli lite kalla under extrem kyla. Men om du behöver smidiga och funktionella jaktbyxor för hundföraren, så är Pinewood Wolf Byxa definitivt ett bra val.

FÖRDELAR

 • Vind- och vattentätt högfunktionsmembran
 • Fodrat nätfoder för extra komfort och isolering
 • Rejäla förstärkningar längs med framsidan som klarar mycket slitage
 • Mycket prisvärda

NACKDELAR

 • Inte den bästa passformen
 • kan bli lite kalla under extrem kyla

Jaktbyxor För Herr - Köpguide

Jaktbyxor är en viktig del av den dagliga utrustningen för alla typer av jakt. Därför har vi sett till att analysera flera viktiga egenskaper för att se till att du tar på dig rätt par för just din jakt.

Värme

Att ha tillräckligt med värme är avgörande när du väljer jaktbyxor. Det är viktigt att ha byxor med en passande värmenivå för alla fyra årstiderna. För sena säsonger är det viktigt att ha isolering för att skydda dig mot iskalla temperaturer.

varma och starka jaktbyxor herr

Men om du jagar tidigt på säsongen, speciellt under kalkonjakt, behöver du byxor som inte är för varma och som hindrar dig från att röra dig fritt. Byxor för mellansäsongen är en bra lösning som ger mångsidighet för dagar som börjar med kyligt väder och sedan blir varmare när eftermiddagen närmar sig.

Vattenskydd

När du väljer jaktbyxor är det viktigt att ta hänsyn till deras vattentålighet, särskilt om du ofta jagar i våta och blöta förhållanden. Vattentålighet är en avgörande egenskap för att hålla dig torr och bekväm under din jakt.

Därför har vi särskilt tagit hänsyn till vattenmotstånd när vi rekommenderar jaktbyxor, särskilt för jakt från mitten till slutet av säsongen då regn och snö är vanligt förekommande. Att ha vattenresistenta byxor ger dig förtroende för att du kan hålla dig torr och fortsätta jaga i alla väderförhållanden.

Vindmotstånd

Att kunna stänga ute vinden är en viktig del av att hålla sig varm under jakten. Därför är vindmotstånd en viktig egenskap att ta hänsyn till när du väljer jaktbyxor. Genom att ha byxor med hög vindmotståndskraft kan du hålla dig bekväm och fokuserad under jakten.

De flesta byxor som är lämpliga för sena säsonger och kallt väder som finns med på den här listan har en exceptionell vindmotståndskraft. Detta gör att du kan avvärja vindkänslorna och fortsätta att jaga trots de kalla vindarna.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en annan viktig egenskap att tänka på när du väljer jaktbyxor. Det är viktigt att välja byxor med hög andningsförmåga som inte bara hjälper dig att släppa ut vatten utan också förhindrar att du blir svettig och obekväm under jakten.

Andningsförmåga och vattentäthet är ofta motsägelsefulla, men det behöver inte vara så. Vi har tagit med produkter i vår lista med andningsbara material som inte bara hjälper dig att släppa ut vatten utan också förhindrar att du blir svettig, kladdig och obekväm under jakten.

Tyst Material

Att kunna smyga sig fram och förfölja sitt byte på ett effektivt sätt är avgörande för en lyckad jakt. Därför är tystnad en viktig egenskap att ta hänsyn till när du väljer jaktbyxor.

Många billiga jaktbyxor är högljudda och gör att du inte kan röra dig ljudlöst. Det kan avslöja din position och skrämma bort ditt byte. Därför har vi tagit med byxor på vår lista som ger dig möjlighet att röra dig tyst och smidigt - som en lönnmördare.

Hållbarhet

När du väljer jaktbyxor är det viktigt att tänka på hållbarheten. Jaktprodukter som inte klarar av att stå emot tuffa väderförhållanden eller slitage har ingen plats i din garderob.

Därför har vi noga valt ut byxor på vår lista som är kända för att vara pålitliga och väl omskrivna av andra jägare. Vi har också valt byxor som är tillverkade av högkvalitativa material och som klarar av att ta stryk säsong efter säsong.

Färg

Valet av färgsammansättning på dina jaktbyxor kan spela en viktig roll i din förmåga att smyga och försvinna i skogen. Camouflage är en populär färgsammansättning för jaktbyxor eftersom den kan hjälpa dig att smälta in i omgivningen och undvika att bli upptäckt av ditt byte.

material och kamouflage jaktbyxor herr

Men en enklare färgsammansättning kan också vara ett bra val, särskilt om du jagar i högländer eller mer öppna områden. Dessa områden kan kräva en annan typ av kamouflering för att du ska kunna smälta in i omgivningen på ett effektivt sätt.

Fickor

Även om du har en ryggsäck för att bära större delen av din utrustning kan fickor på byxor vara en viktig funktion. Fickor kan hjälpa dig att hålla viktiga tillbehör som avståndsmätare, hundpejl, gps och mobiltelefon lättillgängliga under jakten.

När du väljer jaktbyxor, se till att titta på fickornas placering och antal. Fickor på sidorna kan vara praktiska för tillbehör som du behöver nå snabbt, medan fickor på baksidan kan vara bra för att lagra mindre föremål som du inte behöver lika ofta.

Vanliga Frågor Om Jaktbyxor För Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en jaktbyxor för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa jaktbyxorna för herr?

Den bästa jaktbyxorna för herr är enligt vårt test Pumori Sarek Byxa 2.0, då det är en grym allroundbyxa som fungerar under varierad jaktmiljö och årstid.

Vad kostar jaktbyxor för herr?

Priset för ett par jaktbyxor för herr kan variera mycket beroende på vad för funktionalitet du är ute efter. Med det sagt kan du förvänta dig att betala runt 2000-3000 kronor för ett bra högkvalitativt par

Behöver man dragkedjor längs med vaderna?

Dragkedjor i knähöjd är något du bör titta efter om du planerar att bära större kängor. Du kan dra upp blixtlåset i benen och ta på eller av byxorna över stövlarna.

De gör det också lättare att byta jaktstrumpor om fötterna blir svettiga eller om du behöver ett andra par för att hålla fötterna varma under jakten.

Vilken typ av byxor bär jägare?

Jägare bär slitstarka byxor som är lätta, andningsbara och vattentäta, samtidigt som de skyddar mot väder och vind. Ull är det gamla vanliga, men syntetmaterial och tekniska skikt som Gore-Tex och Windstopper dominerar marknaden i dag. Jägare gillar också strategiskt placerade fickor som hjälper dem att förvara och organisera sin utrustning. Med det sagt fungerar många vandringsbyxor eller skalbyxor alldeles utmärkt att använda under jakten.

Vilken vattentäthet är lämplig för mina behov när jag jagar i blöta förhållanden?

För jakt i blöta förhållanden kan det vara nödvändigt att ha jaktbyxor med hög vattentäthet, helst på minst 10 000 mm. Detta ger dig skydd mot regn och snö, samtidigt som du håller dig torr och bekväm under jakten. Att välja jaktbyxor med vattentäta membran och förstärkta sömmar kan också öka skyddet mot fuktighet.

Vilken färgsammansättning ska jag välja för att smälta in i min jaktmiljö?

För att smälta in i din jaktmiljö är det bäst att välja jaktbyxor med kamouflage eller färger som passar in i din omgivning. För skogsområden kan gröna och bruna nyanser vara mer lämpliga, medan för högländer kan enklare färger passa bättre. Att välja rätt färgsammansättning kan hjälpa dig att smälta in i din jaktmiljö och öka dina chanser att fånga bytet.

Hur kan jag se till att mina jaktbyxor är lätta att underhålla och hållbara för flera säsonger?

För att se till att dina jaktbyxor är lätta att underhålla och hållbara för flera säsonger är det viktigt att välja byxor av hög kvalitet och med god hållbarhet. Att välja material som är lätta att tvätta och torka kan också göra underhåll av dina jaktbyxor enklare. Att följa tillverkarens tvättinstruktioner och undvika att utsätta byxorna för onödigt slitage kan också hjälpa till att förlänga deras livslängd.

Sammanfattningsvis Om Jaktbyxor För Herr

Ett bra par jaktbyxor som är funktionella och slitstarka är bland det första du bör tänka på att köpa innan du beger dig ut på jakt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 21

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.