4 Bästa Cykelpump (2024): Bäst i Test

bästa cykelpump bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Välkommen till denna guide, skriven specifikt för cykelentusiaster och alla som letar efter den bästa cykelpumpen för sina behov.

Cykling är en fantastisk aktivitet, men en punkterad däck kan snabbt förvandla en njutbar tur till en frustrerande upplevelse. Det är här en pålitlig cykelpump kommer in i bilden. En bra cykelpump är inte bara ett verktyg för att fylla dina däck med luft, det är en investering i smidiga och bekymmersfria cykelturer.

Med över ett decennium av erfarenhet inom cykling och otaliga timmar spenderade på att testa olika cykelpumpar, kan jag med säkerhet säga att alla pumpar inte är skapade lika. Att ha en högkvalitativ cykelpump kan vara skillnaden mellan en snabb fix på vägen och en lång promenad hem. Låt oss dyka in i världen av cykelpumpar och hitta den bästa för dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Cykelpumparna Är:

 1. 1
  Luxorparts Cykelpump: Bäst i Test Cykelpump - Läs Recension 
 2. 2
  Gobko Cykel Golvpump: Näst Bäst i Test Cykelpump - Läs Recension
 3. 3
  Luxorparts Laddbar Luftpump: Bästa Elektriska Cykelpump - Läs Recension
 4. 4
  Cykelpump Miniformat: Bästa Billiga Cykelpump - Läs Recension

1. Luxorparts Cykelpump

Bäst i Test Cykelpump


Luxorparts Cykelpump

Typ:

Manuell pump

Ventil:

Schrader, Dunlop, Presta

Lufttryck:

11 bar (160 psi)

Prisvärd, Effektiv Och Multifunktionell Cykelpump

Luxorparts Cykelpump är en dröm att använda. Den är utformad med användaren i åtanke, vilket är uppenbart i dess intuitiva design. Pumpen är lätt att koppla till däcket, oavsett vilken typ av ventil du har. Dessutom är den inbyggda tryckmätaren en verklig spelväxlare. Den ger dig full kontroll över lufttrycket, vilket är särskilt viktigt för seriösa cyklister som jag, som vet att rätt däcktryck kan göra en stor skillnad i prestanda och komfort.

Anpassningsbarhet

En av de stora fördelarna med Luxorparts Cykelpump är dess anpassningsbarhet. Den passar till alla cykelventiler - Schrader, Dunlop, och Presta - vilket gör den till en universell lösning för alla dina cykelpumpbehov. Som en erfaren cyklist med flera olika cyklar i mitt garage, uppskattar jag verkligen denna flexibilitet. Dessutom kommer pumpen med en adapter för att pumpa fotbollar och luftmadrasser, vilket gör den till en ännu mer mångsidig investering.

Prestanda

När det kommer till prestanda, levererar Luxorparts Cykelpump. Den kan pumpa upp till 11 bar (160 psi), vilket är mer än tillräckligt för de flesta cyklister. Jag har personligen använt denna pump för att snabbt och effektivt pumpa upp både racercykel- och mountainbikedäck, och jag har alltid varit nöjd med resultaten. Pumpen är också robust och hållbar, vilket är viktigt för en produkt som kommer att användas regelbundet och ibland under krävande förhållanden.

Förbättringsområden

Ingen produkt är perfekt, och Luxorparts Cykelpump är inget undantag. En liten nackdel är att det inte finns någon dedikerad förvaring för tillbehör och adapter. Det skulle vara praktiskt att ha en liten låda eller liknande för att hålla allt organiserat. Men detta är en mindre invändning och påverkar inte pumpens övergripande prestanda och användarvänlighet.

FÖRDELAR

 • Inbyggd tryckmätare för bättre kontroll
 • Passar till alla cykelventiler
 • Kommer även med adapter för att pumpa fotbollar och luftmadrasser
 • Bra kvalité för priset

NACKDELAR

 • Skulle vara bra att få med en liten låda eller liknande för att förvara tillbehör och adapter

2. Gobko Cykel Golvpump

Näst Bäst i Test Cykelpump


Gobko Cykel Golvpump

Typ:

Manuell pump

Ventil:

Schrader, Dunlop, Presta

Lufttryck:

12 bar (174 psi)

Prisvärd Och Bekväm Cykelpump Med Tryckmätare

Gobko Cykel Golvpump är en annan utmärkt produkt för alla cykelentusiaster. Den är mycket användarvänlig, med en tydlig och lättläst inbyggd tryckmätare. Detta är en funktion jag alltid uppskattar, eftersom det ger mig möjlighet att finjustera däcktrycket till mina specifika behov. Dessutom är handtaget på pumpen ergonomiskt utformat, vilket gör det bekvämt att använda även under längre pumpsessioner.

Anpassningsbarhet

Liksom Luxorparts Cykelpump, är Gobko Cykel Golvpump också kompatibel med alla cykelventiler - Schrader, Dunlop, och Presta. Detta är en stor fördel, eftersom det innebär att du kan använda samma pump för alla dina cyklar. Som en erfaren cyklist med en mängd olika cyklar, kan jag intyga att denna typ av anpassningsbarhet är ovärderlig.

Prestanda

När det gäller prestanda, är Gobko Cykel Golvpump en stark konkurrent. Den kan pumpa upp till 12 bar (174 psi), vilket är ännu högre än Luxorparts Cykelpump. Detta gör den till ett utmärkt val för cyklister som behöver ett högt däcktryck för sina turer. Pumpen är också av hög kvalitet och hållbar, vilket är något jag alltid letar efter i en cykelpump.

Förbättringsområden

En nackdel med Gobko Cykel Golvpump är att den är relativt liten, vilket innebär att det kan ta längre tid att pumpa dina däck jämfört med större pumpar. Detta är något jag märkte när jag jämförde den med Luxorparts Cykelpump. Men trots detta, är Gobko Cykel Golvpump fortfarande en mycket effektiv och pålitlig cykelpump.

FÖRDELAR

 • Inbyggd tryckmätare som är väldigt tydlig
 • Ergonomisk design med bekvämt handtag
 • Högkvalitativ och hållbar konstruktion

NACKDELAR

 • Relativt liten som tar längre tid att pumpa

3. Luxorparts Laddbar Luftpump

Bästa Elektriska Cykelpump


Luxorparts Laddbar Luftpump

Typ:

Elektrisk pump

Ventil:

Schrader, Dunlop, Presta, Bilventil

Lufttryck:

10 bar (148 psi)

Elektrisk Luftpump Som Är Bekväm Och Effektiv Att Använda

Luxorparts Laddbar Luftpump tar användarvänligheten till en helt ny nivå. Som en elektrisk pump, gör den processen att pumpa dina däck snabb och enkel. Du behöver inte längre oroa dig för att pumpa manuellt, vilket kan vara en stor lättnad efter en lång cykeltur. Dessutom är den portabel och laddbar, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för långa cykelturer där du kan behöva pumpa dina däck på vägen.

Anpassningsbarhet

Luxorparts Laddbar Luftpump är kompatibel med alla cykelventiler - Schrader, Dunlop, Presta och till och med bilventiler. Detta gör den till en av de mest mångsidiga pumparna jag har stött på. Som en erfaren cyklist som också äger flera bilar, uppskattar jag verkligen denna flexibilitet. Pumpen kommer också med två adaptrar, vilket ytterligare ökar dess användbarhet.

Prestanda

När det gäller prestanda, levererar Luxorparts Laddbar Luftpump. Den kan pumpa upp till 10 bar (148 psi), vilket är tillräckligt för de flesta cyklingbehov. Dessutom har den en bra batteritid, vilket är en viktig faktor att överväga för en elektrisk pump. Jag har använt denna pump på flera långa cykelturer och har alltid varit imponerad av dess hållbarhet och effektivitet.

Förbättringsområden

Luxorparts Laddbar Luftpump är en dyrare modell, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa användare. Dessutom, som med alla elektriska enheter, kräver den att vara laddad för att fungera. Detta kan vara en nackdel om du glömmer att ladda den innan en lång cykeltur. Men trots dessa mindre nackdelar, tror jag att Luxorparts Laddbar Luftpump erbjuder utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess höga prestanda och mångsidighet.

FÖRDELAR

 • Portabel och laddbar luftpump
 • Bra batteritid som räcker länge
 • Kommer med en smidig förvaringspåse samt två adaptrar

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kräver självklart att den är laddad för att fungera

4. Cykelpump Miniformat

Bästa Billiga Cykelpump


Cykelpump Miniformat

Typ:

Manuell pump

Ventil:

Schrader, Dunlop, Presta

Lufttryck:

6 bar (87 psi)

Liten Och Billig Cykelpump För Enklare Behov

Cykelpump Miniformat är en liten och smidig pump som är perfekt för cyklister på språng. Trots sin lilla storlek är den mycket lätt att använda. Den passar alla cykelventiler - Schrader, Dunlop, och Presta - vilket gör den till en praktisk lösning för alla dina cykelpumpbehov. Dessutom levereras den med en hållare som kan fästas längs med cykelramen, vilket gör den lätt att ta med på alla dina cykelturer.

Anpassningsbarhet

Liksom de andra pumparna jag har recenserat, är Cykelpump Miniformat kompatibel med alla cykelventiler. Detta är en stor fördel, eftersom det innebär att du kan använda samma pump för alla dina cyklar. Som en erfaren cyklist med flera olika cyklar, uppskattar jag verkligen denna flexibilitet.

Prestanda

När det gäller prestanda, är Cykelpump Miniformat inte lika kraftfull som de andra pumparna jag har recenserat. Den kan pumpa upp till 6 bar (87 psi), vilket är lägre än både Luxorparts och Gobko pumparna. Detta innebär att det kan ta mer arbete att pumpa upp dina däck till önskat tryck. Men med tanke på dess låga pris, tror jag att detta är en acceptabel kompromiss.

Förbättringsområden

Den största nackdelen med Cykelpump Miniformat är att den levererar ett lägre lufttryck, vilket innebär att det krävs mer arbete för att pumpa upp dina däck. Detta är något jag märkte när jag jämförde den med de andra pumparna. Men trots detta, tror jag att Cykelpump Miniformat fortfarande erbjuder bra värde för pengarna, särskilt för cyklister som behöver en billig och bärbar pump för enklare behov.

FÖRDELAR

 • Liten och smidig pump
 • Fungerar för alla cykeldäck
 • Levereras med en hållare som kan fästas längs med cykelramen
 • Billig

NACKDELAR

 • Levererar dåligt lufttryck som kräver mer arbete för att pumpa upp däcken

Cykelpump - Produktjämförelse

Produkt

Typ

Ventil

Lufttryck

Manuell pump

Schrader, Dunlop, Presta

11 bar (160 psi)

Manuell pump

Schrader, Dunlop, Presta

12 bar (174 psi)

Elektrisk pump

Schrader, Dunlop, Presta, Bilventil

10 bar (148 psi)

Manuell pump

Schrader, Dunlop, Presta

6 bar (87 psi)

Cykelpump - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en cykelpump, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper cykelpump.

Typ Av Cykelpump

Golvpumpar: Dessa är de mest vanliga och effektiva pumparna för hemmabruk. De har en stor volymkammare och en lång hävstång, vilket gör det lätt att pumpa upp däck till högt tryck. De har ofta en inbyggd tryckmätare, vilket gör det enkelt att se när du har nått önskat däcktryck. Nackdelen är att de är för stora för att ta med på cykelturer.

Minipumpar: Dessa pumpar är mindre och lättare än golvpumpar, vilket gör dem perfekta att ta med på cykelturer. De kan fästas direkt på cykeln eller förvaras i en ryggsäck. Nackdelen är att de kräver mer ansträngning att använda och det kan ta längre tid att pumpa upp ett däck jämfört med en golvpump.

CO2-inflatorer: Dessa är de minsta och lättaste pumparna. De använder engångs CO2-kartuscher för att snabbt fylla ett däck med luft. De är perfekta för nödsituationer på vägen, som en punktering under en cykeltävling. Nackdelen är att kartuscherna är engångs och måste bytas ut efter varje användning, vilket kan bli dyrt över tid.

Varje typ av pump har sina egna fördelar och nackdelar, så det bästa valet beror på dina specifika behov och omständigheter. Om du mest cyklar nära hemmet och vill ha en pump som gör det snabbt och enkelt att pumpa upp dina däck, kan en golvpump vara det bästa valet. Om du ofta är på långa cykelturer och behöver en pump som du kan ta med dig, kan en minipump eller CO2-inflator vara ett bättre val.

olika typer av cykelpumpar

Ventiler

Att säkerställa att din cykelpump är kompatibel med dina cykeldäcks ventiler är en avgörande aspekt att tänka på när du väljer en pump. Varje cykeldäck är utrustat med en av tre huvudtyper av ventiler: Schrader, Presta eller Dunlop. Varje ventil har sin egen unika design, vilket innebär att inte alla pumpar kommer att fungera med alla ventiler.

Schrader-ventilen, ofta hittad på mountainbikes och barnvagnar, är bred och platt på toppen. Presta-ventilen, vanligtvis sett på racercyklar, är smalare och längre. Dunlop-ventilen, även känd som en Woods- eller Holländsk ventil, är mindre vanlig men kan fortfarande hittas på vissa cyklar, särskilt i Europa.

När du väljer en cykelpump, är det viktigt att kontrollera produktbeskrivningen eller fråga säljaren om pumpens ventilkompatibilitet. Vissa pumpar är utformade för att fungera med alla tre typer av ventiler, vilket kan vara ett utmärkt val om du har flera cyklar med olika ventiler. Andra pumpar kan kräva en adapter för att fungera med vissa ventiler.

Till exempel, både Luxorparts Cykelpump och Gobko Cykel Golvpump, som jag tidigare har recenserat, är kompatibla med alla tre typer av ventiler. Detta gör dem till utmärkta allroundval för de flesta cyklister. Men om du väljer en pump som inte är kompatibel med dina ventiler, kommer du att finna det svårt, om inte omöjligt, att effektivt pumpa upp dina däck. Så, innan du gör ditt val, se till att du vet vilken typ av ventil dina cykeldäck har och välj en pump som passar.

Lufttryck

Lufttrycket i dina cykeldäck spelar en avgörande roll för din cykelupplevelse. Det påverkar allt från hur smidigt och snabbt du kan rulla till hur mycket grepp dina däck har på vägen eller stigen. Olika typer av cyklar och olika cyklingförhållanden kräver olika lufttryck. Till exempel, en mountainbike som används på en stenig stig kan behöva ett lägre lufttryck för att ge bättre grepp, medan en racercykel på en slät väg kan behöva ett högre lufttryck för att minska rullmotståndet och öka hastigheten.

När du väljer en cykelpump, är det viktigt att kontrollera vilket maximalt lufttryck den kan leverera. Detta mäts vanligtvis i bar eller psi (pounds per square inch). Du bör välja en pump som kan leverera åtminstone det högsta lufttryck du behöver för dina cykeldäck. Om du inte är säker på vilket lufttryck dina däck behöver, kan du oftast hitta denna information på däckets sida.

Till exempel, Luxorparts Laddbar Luftpump, som jag tidigare har recenserat, kan leverera upp till 10 bar (148 psi) lufttryck. Detta gör den till ett utmärkt val för de flesta cyklister, inklusive de som kör racercyklar som ofta kräver högt lufttryck. Å andra sidan, Cykelpump Miniformat, som också jag har recenserat tidigare, kan leverera upp till 6 bar (87 psi), vilket kan vara tillräckligt för vardagscyklister men kanske inte för seriösa racercyklister. Så, innan du köper en cykelpump, se till att du vet vilket lufttryck dina däck behöver och välj en pump som kan leverera det.

pumpa cykel med cykelpump

Tryckmätare

En inbyggd tryckmätare på en cykelpump är ett verktyg som inte bör underskattas. Den ger dig möjlighet att exakt mäta lufttrycket i dina däck, vilket är avgörande för att uppnå optimal prestanda och säkerhet när du cyklar. Att pumpa dina däck till rätt tryck kan göra en stor skillnad i hur din cykel hanterar och reagerar på olika terränger och förhållanden.

En pump med en inbyggd tryckmätare tar gissningen ur ekvationen. Istället för att förlita dig på att känna med handen eller gissa hur mycket luft du har pumpat in, kan du enkelt läsa av det exakta trycket på mätaren. Detta är särskilt viktigt för cyklister som kör på olika typer av terräng och behöver justera sitt däcktryck ofta.

Till exempel, både Luxorparts Cykelpump och Gobko Cykel Golvpump, som jag tidigare har recenserat, har inbyggda tryckmätare. Dessa mätare är tydliga och lätta att läsa, vilket gör det enkelt att pumpa dina däck till exakt rätt tryck. Om du är en seriös cyklist som vill ha full kontroll över ditt däcktryck, eller om du bara vill förenkla processen att pumpa dina däck, är en pump med en inbyggd tryckmätare ett utmärkt val.

Storlek & Vikt

Storlek och vikt är två faktorer som kan påverka vilken typ av cykelpump som passar bäst för dina behov. Om du ofta är på cykelturer, särskilt långa eller flerdagarsresor, är en lätt och kompakt pump ett måste. Du vill ha något som enkelt kan packas ner i en cykelryggsäck eller fästas på din cykel utan att lägga till för mycket extra vikt eller bulk. En mindre, lättare pump kan göra det enklare att hantera oväntade punkteringar eller justera ditt däcktryck på vägen.

Å andra sidan, om din cykelpump främst kommer att användas hemma eller i ett garage, kan storlek och vikt vara mindre viktiga. I dessa fall kan du prioritera andra funktioner, som en högre maximalt lufttryck eller en inbyggd tryckmätare, över pumpens storlek och vikt.

Till exempel, Cykelpump Miniformat, som jag tidigare har recenserat, är en utmärkt pump för cyklister på språng. Den är liten och lätt nog att ta med på cykelturer, men tillräckligt kraftfull för att pumpa upp dina däck effektivt. Å andra sidan, Luxorparts Cykelpump och Gobko Cykel Golvpump, som också jag har recenserat tidigare, är större och tyngre, men erbjuder högre maximalt lufttryck och inbyggda tryckmätare, vilket gör dem till utmärkta val för hemmabruk. Så, när du väljer en cykelpump, tänk på var och hur du planerar att använda den och välj en som passar dina specifika behov bäst.

Vanliga Frågor Om Cykelpump

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en cykelpump, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelpumpar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa cykelpumpen?

Den bästa cykelpumpen är enligt vårt test Luxorparts Cykelpump, då det är en mångfunktionell, prisvärd och effektiv cykelpump som kommer att möta de flestas behov.

Vad kostar en cykelpump?

Priset för en cykelpump tenderar att ligga mellan 100-300 kronor.

Hur ofta ska jag pumpa mina cykeldäck?

Det beror på typen av däck och hur ofta du cyklar. Generellt sett bör du kontrollera dina däck minst en gång i veckan. Vissa däck, som tunna racercykeldäck, kan behöva pumpas upp oftare.

Hur vet jag vilket lufttryck jag ska pumpa mina däck till?

Det bästa sättet att veta vilket lufttryck du ska pumpa dina däck till är att kontrollera däckets sidovägg. De flesta däck kommer att ha det rekommenderade lufttrycket tryckt på sidan, vanligtvis i psi (pounds per square inch) eller bar.

Kan jag använda en cykelpump för att pumpa upp andra saker, som fotbollar eller luftmadrasser?

Ja, många cykelpumpar kommer med adaptrar som gör det möjligt att pumpa upp andra saker. Kontrollera produktbeskrivningen eller fråga säljaren för att vara säker.

Sammanfattningsvis Om Cykelpump

En effektiv cykelpump är måste för alla som cyklar ofta. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.