4 Bästa Cykelskydd (2024): Bäst i Test

bästa cykelskydd bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Cykelöverdrag är ett viktigt tillbehör för alla cyklister som vill skydda sin cykel från väder och vind och förhindra skador. Oavsett om du förvarar din cykel utomhus eller i ett garage kan ett högkvalitativt överdrag bidra till att förlänga cykelns livslängd genom att skydda den från regn, vind, damm och andra skadliga element.

Med så många olika överdrag som finns på marknaden kan det vara svårt att välja rätt överdrag för dina behov. Därför har vi sammanställt den här omfattande guiden för att hjälpa dig att hitta det bästa cykelöverdraget för din cykel.

Vi tar en titt på de olika typerna av överdrag som finns tillgängliga, vilka funktioner som gör ett överdrag bra och vad du ska titta på när du köper ett överdrag. Oavsett om du är en ivrig cyklist eller bara någon som vill skydda din cykel från väder och vind ger den här guiden dig allt du behöver veta för att fatta ett välgrundat beslut.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Cykelskydden Är:

 1. 1
  Bäst i Test Cykelskydd: Pro Bike Cover - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Cykelskydd För Vinter: Ohuhu Cykelskydd 210T - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Cykelskydd För Husbil: Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Cykelskydd För Elcyklar: Fischer Fahrrad Cykelskydd - Läs Recension

1. Pro Bike Cover

Bäst i Test Cykelskydd


Pro Bike Cover

Plats:

3 cyklar

Dimensioner:

36 x 26 x 10 cm

Vikt:

1.33 kg

Robust, Väderbeständigt Cykelskydd För Ett Bra Pris

Pro Bike Cover är ett topprankat cykelskydd som ger skydd för upp till tre cyklar. Med måtten 36 x 26 x 10 cm och en vikt på 1,33 kg är det ett robust och hållbart skydd som är utformat för att hålla länge.

En av de viktigaste fördelarna med Pro Bike Cover är dess högkvalitativa och hållbara tyg. Detta överdrag är tillverkat för att tåla elementen och skydda dina cyklar från regn, snö och andra hårda väderförhållanden. Tyget är långvarigt och byggt för att hålla, vilket garanterar att dina cyklar är skyddade i många år framöver.

En annan fördel med Pro Bike Cover är dess stora storlek, vilket gör det perfekt för familjer med barn eller par med flera cyklar. Det extra utrymmet gör att du kan skydda alla dina cyklar samtidigt, vilket gör det till en bekväm och praktisk lösning.

Förutom den stora storleken är Pro Bike Cover också utformad för att vara kompatibel med husvagnar och andra fordon, vilket gör det till en mångsidig lösning för dem som behöver transportera sina cyklar. Överdraget är också prisvärt, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som letar efter ett högkvalitativt överdrag utan att bryta banken.

Den enda nackdelen med Pro Bike Cover är att banden är lite svaga, vilket kan göra det svårare att säkra skyddet på plats. Detta är dock ett mindre problem och tar inte bort det totala värdet av produkten.

Sammanfattningsvis är Pro Bike Cover ett robust, väderbeständigt cykelskydd som är utformat för att ge skydd för upp till tre cyklar. Med sitt högkvalitativa tyg, sin stora storlek och sin kompatibilitet med husvagnar är det ett utmärkt val för alla som letar efter en prisvärd lösning. Oavsett om du är en fritidscyklist eller en professionell cyklist är Pro Bike Cover en bra investering för alla som vill hålla sina cyklar skyddade från väder och vind.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativt, slitstarkt och hållbart tyg
 • Stort utrymme för flera cyklar
 • Designad för att vara kompatibel med husvagnar och liknande fordon
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Remmarna är lite svaga

2. Ohuhu Cykelskydd 210T

Bästa Cykelskydd För Vinter


Ohuhu Cykelskydd 210T

Plats:

2 cyklar

Dimensioner:

30 x 20 x 8,9 cm

Vikt:

0.8 kg

Prisvärt Cykelskydd Med Bra Skydd Mot Vintern

Ohuhuhu Cykelskydd 210T är ett utmärkt alternativ för att skydda dina cyklar under vintermånaderna. Med möjlighet att rymma två cyklar är det perfekt för familjer eller par som äger flera cyklar. Måtten 30 x 20 x 8,9 cm och vikten 0,8 kg gör det till en praktisk och lätt lösning för att hålla dina cyklar skyddade från väder och vind.

En av de utmärkande egenskaperna hos detta cykelskydd är den stöldskyddande designen, som innehåller ett låshål, vilket ger ett extra säkerhetslager för dina cyklar. Denna extra säkerhet är särskilt viktig under vintermånaderna när cyklar kan lämnas utomhus under längre perioder.

En annan fördel med Ohuhu Cykelskydd 210T är dess förmåga att tåla kyla och vinterväder. Detta innebär att dina cyklar kommer att skyddas från snö, is och andra hårda väderförhållanden, vilket garanterar att de är i gott skick när det är dags att cykla igen.

Dessutom är Ohuhu Cykelskydd 210T otroligt prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna cyklister. Den erbjuder ett bra vinterskydd utan att bryta banken, vilket gör den till en bra investering för alla som vill hålla sina cyklar i toppskick.

Den enda nackdelen med Ohuhuhu Cykelskydd 210T är att tyget skulle kunna vara lite tjockare, vilket skulle ge ytterligare skydd mot elementen. Detta är dock ett mindre problem och tar inte bort det totala värdet av produkten.

Sammanfattningsvis är Ohuhuhu Cykelskydd 210T en prisvärd och praktisk lösning för alla som vill skydda sina cyklar från vintervädret. Med sin stöldskyddskonstruktion, sitt goda vinterskydd och sitt överkomliga pris är det ett utmärkt val för cyklister på alla nivåer.

FÖRDELAR

 • Stöldskyddsdesign med låshål
 • Klarar kyla och vinter väl
 • Otroligt prisvärd

NACKDELAR

 • Tyget skulle kunna vara lite tjockare

3. Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn

Bästa Cykelskydd För Husbil


Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn

Plats:

4 cyklar

Dimensioner:

160 x 120 x 65 cm 

Vikt:

3.2 kg

Smart Och Stort Cykelskydd För Husbilen Eller Husvagnen

Cykelskyddet Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn är ett bra alternativ för dig som äger en husbil eller husvagn och vill skydda din cykel när du är ute på vägarna. Med möjlighet att rymma upp till fyra cyklar är det en praktisk lösning för familjer eller grupper som vill ta med sig sina cyklar på resorna.

En av de utmärkande egenskaperna hos det här cykelskyddet är dess anpassning för direkt användning med en husvagn eller husbil. Det innebär att det är utformat för att passa bra och ge skydd åt dina cyklar när du är på resande fot. Måtten 160 x 120 x 65 cm och vikten 3,2 kg gör det till ett robust och rejält överdrag som kan stå emot elementen och ge skydd mot regn, vind och andra hårda väderförhållanden.

En annan fördel med Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn är att det kan skydda upp till fyra cyklar samtidigt. Detta innebär att du kan ta med dig alla dina cyklar på dina resor och hålla dem skyddade från väder och vind. Skyddet levereras också med en praktisk förvaringsväska, vilket gör det enkelt att transportera och förvara när det inte används.

De enda nackdelarna med Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn är att det är onödigt stort för normal cykelförvaring och relativt dyrt jämfört med andra cykelskydd på marknaden. Men om du letar efter ett högkvalitativt och smart cykelöverdrag som är särskilt utformat för användning med en husbil eller husvagn är Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn ett utmärkt val.

Sammanfattningsvis är Eurotrail Cykelskydd Till Husvagn cykelöverdrag ett smart och stort överdrag som är utformat för användning med en husbil eller husvagn. Med sin förmåga att skydda upp till fyra cyklar, sin anpassningsbarhet för användning med husvagnar och sin praktiska förvaringsväska är det en bra investering för alla som vill ta med sig sina cyklar på resorna.

FÖRDELAR

 • Anpassad för direkt användning med husvagn eller husbil
 • Skyddar upp till fyra cyklar samtidigt
 • Kommer med smidig förvaringsväska

NACKDELAR

 • Onödigt stor för vanlig cykelförvaring av enstaka cykel
 • Relativt dyr

4. Fischer Fahrrad Cykelskydd

Bästa Cykelskydd För Elcyklar


Fischer Fahrrad Cykelskydd

Plats:

1 cyklar

Dimensioner:

200-110 cm 

Vikt:

0.9 kg

Smidigt Och Lättanvänt Cykelskydd För Elcykeln

Fischer Fahrrad Cykelskydd är ett utmärkt alternativ för dig som äger en elcykel och vill skydda den mot väder och vind. Med sin specifika utformning för elcyklar är det en praktisk lösning för dem som vill hålla sin cykel laddad och skyddad på samma gång.

En av de utmärkande egenskaperna hos detta cykelskydd är dess anpassning för elcyklar. Det har en öppning för laddningskabeln, så att du kan ladda din cykel medan den är skyddad från elementen. Detta gör det till en utmärkt lösning för dem som vill ha sin cykel laddad och redo att användas hela tiden.

Fischer Fahrrad Cykelskydd är också tillverkat av ett hållbart och väderbeständigt material, vilket gör det mycket vattentätt och kan stå emot tuffa väderförhållanden. Måtten 200-110 cm och vikten 0,9 kg gör det till ett kompakt och lätt överdrag som är lätt att transportera och förvara när det inte används.

Den enda nackdelen med Fischer Fahrrad Cykelskydd är att det är ett dyrare alternativ jämfört med andra cykelskydd på marknaden, och att det är begränsat till förvaring för endast en cykel. Men om du letar efter ett bekvämt och lättanvänt elcykelöverdrag är Fischer Fahrrad Cykelskydd ett utmärkt val.

Sammanfattningsvis är Fischer Fahrrad Cykelskydd ett bekvämt och lättanvänt överdrag som är särskilt utformat för elcyklar. Med sin öppning för laddningskabeln, sitt hållbara och väderbeständiga material och sin kompakta storlek är det en bra investering för alla som vill hålla sin elcykel skyddad från väder och vind och alltid laddad.

FÖRDELAR

 • Anpassad för elcyklar med öppning för laddningssladd
 • Slitstarkt och väderbeständigt material
 • Mycket vattentätt material

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Begränsad förvaring av enbart en cykel

Cykelskydd - Köptips

Det finns många olika cykelskydd ute på marknaden, och det är lätt att inte riktigt förstå sig på skillnaderna mellan dess alternativ. Följande är faktorer som är bra att hålla utkik efter när du letar efter ett cykelskydd.

Storlek

När det gäller att välja rätt storlek på ett cykelskydd är noggrannhet avgörande. Ett för litet överdrag ger inte fullgott skydd för din cykel, eftersom delar av cykeln som styret och hjulen kommer att utsättas för väder och vind. Detta kan leda till skador från regn, vind och damm och även öka risken för stöld.

bästa cykelskyddet

Å andra sidan kommer ett för stort skydd att vara svårare att fästa och kanske inte passar ordentligt på cykeln. Detta kan leda till att skyddet förskjuts eller fladdrar runt i blåsiga förhållanden, vilket kan leda till revor eller andra former av skador på skyddet. Dessutom kan ett dåligt passande skydd vara mer mottagligt för stöld, eftersom det kan vara lättare för någon att manipulera cykeln utan att märkas.

För att se till att du väljer ett skydd som passar din cykel ordentligt bör du mäta längden, bredden och höjden på din cykel, inklusive styret och eventuella andra tillbehör. Jämför dina mått med den storlekstabell som tillverkaren av skyddet tillhandahåller och välj ett skydd som bäst motsvarar din cykels storlek och form. På så sätt kan du vara säker på att skyddet ger din cykel fullt skydd och är lättare att fästa, vilket förhindrar skador och gör att din cykel förblir säker och trygg.

Material

Materialet i ett cykelöverdrag är en viktig faktor att ta hänsyn till, eftersom det i hög grad kan påverka överdragets hållbarhet, vattentäthet och skydd mot UV-strålar och andra miljöfaktorer. Här får du en närmare titt på några av de vanligaste materialen som används för cykelöverdrag:

 • Polyester: Polyester är ett slitstarkt, lätt och vattenavvisande material som ofta används för cykelöverdrag. Det ger ett bra skydd mot UV-strålar och är motståndskraftigt mot blekning och rivning. Vissa överdrag använder ett polyestermaterial med en PU-beläggning för att ge ännu bättre vattentäthet.
 • Nylon: Nylon är ett starkt och slitstarkt material som ofta används för avancerade cykelöverdrag. Det är lätt, vattenavvisande och ger ett bra skydd mot UV-strålar. Vissa överdrag använder ett kraftigt nylonmaterial som är ännu mer motståndskraftigt mot revor och skador.
 • PVC: PVC, eller polyvinylklorid, är ett vattentätt och slitstarkt material som ofta används för avancerade cykelöverdrag. Det ger ett bra skydd mot UV-strålar och är motståndskraftigt mot rivning, blekning och mögel. Vissa överdrag använder ett PVC-material som är behandlat för att bli ännu mer vattentätt.

När du väljer ett cykelöverdrag bör du tänka på vilken typ av väderförhållanden du kommer att använda överdraget i och hur ofta du kommer att använda det. Ett överdrag av ett kraftigt material som PVC eller kraftig nylon kan vara det bästa valet för hårda väderförhållanden, medan ett överdrag av polyester kan vara ett bra val för lättare väderförhållanden. Tänk dessutom på vilken nivå av skydd du behöver mot UV-strålar, liksom på överdragets vattentäthet och motståndskraft mot rivning, blekning och mögel. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja ett överdrag som ger rätt balans mellan hållbarhet, skydd och överkomlighet för dina behov.

Väderskydd

När det gäller att skydda din cykel från väder och vind är väderbeständighet en viktig faktor att ta hänsyn till. Om du bor i ett område med hårda väderförhållanden, t.ex. kraftigt regn, starka vindar eller snö, måste du välja ett skydd som ger ett utmärkt skydd. Här är några saker att titta på när du utvärderar ett överdrags väderbeständighet:

 • Vattentäthet: Leta efter ett skydd som har en vattentät klassificering, till exempel IPX7, vilket innebär att det kan skydda mot vattenskador. Ju högre vattentäthetsklassificering, desto bättre skydd för din cykel mot regn och andra former av fukt.
 • Robusta sömmar: Sömmarna på ett överdrag spelar en avgörande roll för att hålla vatten ute. Leta efter ett överdrag som har robusta, förseglade sömmar som är dubbelsydda eller värmeförseglade för att se till att vatten inte kan tränga in i överdraget.
 • Materialkvalitet: Kvaliteten på det material som används för överdraget kan också påverka dess väderbeständighet. Ett kraftigt material som PVC eller kraftig nylon ger bättre skydd mot regn och vind än ett lättare material som polyester.
 • Skyddsfunktioner: Vissa överdrag har ytterligare funktioner som ökar deras väderbeständighet. Vissa skydd har till exempel en öppning i botten som gör det möjligt att sätta in ett lås för extra säkerhet, eller luftventiler som förhindrar att mögel bildas.
bra cykelskydd för cykel

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta ett överdrag som håller din cykel torr och skyddad även under svåra väderförhållanden. Detta kommer att bidra till att förlänga cykelns livslängd och förhindra skador från elementen.

Ventilation

Det är viktigt att ha en ordentlig ventilation i cykelskyddet för att förhindra mögeltillväxt. Mögel och mögel kan utvecklas när fukt fångas in i skyddet och skapar en fuktig miljö. Detta ger inte bara upphov till en obehaglig lukt utan kan också orsaka korrosion och rost på cykeln och potentiellt skada den.

Ett överdrag med korrekt ventilation gör att luften kan cirkulera, vilket förhindrar fuktuppbyggnad och främjar luftflödet. Vissa överdrag har nätpaneler eller ventilerade designelement som ger denna typ av skydd.

Det är viktigt att välja ett skydd som ger tillräcklig ventilation för att hålla din cykel i gott skick.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer cykelskydd. Du vill ha ett överdrag som är enkelt att sätta på och ta av, så att du snabbt kan skydda din cykel när vädret förändras eller när du behöver förvara den. Här är några saker att titta på när du utvärderar användarvänligheten hos ett överdrag:

 • Elastiska fållar: Överdrag med elastiska fållar är lättare att fästa eftersom de passar bra runt cykeln. Detta hjälper till att förhindra att skyddet fladdrar i vinden eller lossnar i starka vindbyar.
 • Dragband: Dragband kan också hjälpa dig att säkra skyddet och skapa en tätare passform. Leta efter ett överdrag som har dragband i botten och på sidorna så att du kan justera passformen efter din motorcykels storlek och form.
 • Lätt att fälla och förvara: Ett överdrag som är lätt att vika ihop och förvara när det inte används är också ett plus. Leta efter ett överdrag som är lätt och kompakt, så att det enkelt kan förvaras i en koffert eller garderob när det inte används.
 • Snabb åtkomst till din cykel: Vissa överdrag har dragkedjor eller andra typer av snabblåsningsmekanismer som gör att du snabbt kan komma åt din cykel utan att behöva ta bort hela överdraget. Detta är särskilt praktiskt om du behöver cykla i dåligt väder eller om du behöver göra en snabb reparation.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja ett överdrag som är lätt att använda och som inte kommer att vara i vägen när du behöver komma åt din cykel. Detta gör det bekvämare att skydda din cykel och hålla den i gott skick.

Förvaring

När det gäller förvaring av cykelöverdraget är det viktigt att välja ett överdrag som är lätt att fälla ihop och förvara när det inte används. Ett överdrag som tar för mycket plats kan vara besvärligt, särskilt om du har begränsat förvaringsutrymme. Här är några saker att titta på när du utvärderar ett överdrags förvaringsmöjligheter:

 • Levereras med en förvaringsväska: Överdrag som levereras med en förvaringsväska är praktiska eftersom de håller överdraget skyddat och organiserat. Leta efter ett överdrag som levereras med en förvaringsväska som är tillverkad av slitstarkt material och har ett bekvämt bärhandtag.
 • Kompakt och lätt: Ett överdrag som är kompakt och lätt är också lättare att förvara. Leta efter ett överdrag som enkelt kan vikas ihop till ett litet format så att det tar minimalt med plats i din koffert eller garderob.
 • Står på egen hand: Vissa överdrag är utformade för att stå på egen hand när de är hopfällda, vilket gör dem lätta att förvara i ett hörn eller på en hylla. Detta är ett utmärkt alternativ om du vill ha överdraget ur vägen när det inte används.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja ett överdrag som är lätt att vika ihop och förvara när det inte används. Detta gör det bekvämare att skydda din cykel och hålla den i bra skick, utan att ta upp för mycket plats i ditt hem eller fordon.

Vanliga Frågor Om Cykelskydd

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en cykelskydd, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av cykelväskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa cykelskyddet?

Det bästa cykelskyddet är enligt vårt test Pro Bike Cover, ett mycket funktionellt och prisvärt cykelskydd.

Vad kostar ett cykelskydd?

Priset för ett cykelsksydd kan variera kraftigt från 300 till 3 000 kronor, och det är viktigt att sätta upp en budget och leta efter ett cykelskydd som passar dina behov inom ramen för den budgeten.

Vad är ett cykelskydd och varför behöver jag ett?

Ett cykelöverdrag är ett skyddande överdrag som är avsett att skydda din cykel från väder och vind, regn och sol. Det hjälper till att hålla din cykel i gott skick och förhindra skador från miljöfaktorer.

Vilka material är cykelöverdrag tillverkade av?

Cykelöverdrag tillverkas av olika material, bland annat polyester, nylon och PVC. Materialets hållbarhet och vattentäthet samt hur mycket skydd det ger mot UV-strålar och andra miljöfaktorer är viktiga faktorer att ta hänsyn till när man väljer ett överdrag.

Hur mäter jag min cykel för ett överdrag?

För att mäta din cykel för ett överdrag ska du mäta längden, bredden och höjden på din cykel, inklusive styret och eventuella tillbehör som är monterade på den. Detta hjälper dig att välja ett överdrag som passar din cykel ordentligt.

Vilka är de viktigaste sakerna att tänka på när det gäller väderbeständighet?

När det gäller väderbeständighet är det viktigt att leta efter ett överdrag som ger ett utmärkt skydd mot regn, vind och snö. Överdrag med en vattentät klassning och robusta sömmar håller din cykel torr även vid kraftigt regn.

Är det lätt att sätta på och ta av ett cykelöverdrag?

Användarvänlighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett cykelöverdrag. Leta efter ett överdrag som är enkelt att sätta på och ta av, med funktioner som elastiska fållar och dragband som gör det lättare att fästa och ger en tätare passform.

Hur förvarar jag ett cykelöverdrag när jag inte använder det?

När du förvarar ett cykelöverdrag är det viktigt att välja ett överdrag som är lätt att fälla ihop och förvara. Överdrag som levereras med en förvaringsväska är praktiska och gör att överdraget inte tar upp för mycket plats. Leta efter ett överdrag som är kompakt och lätt och som enkelt kan förvaras i en koffert eller garderob när det inte används.

Sammanfattningsvis Om Cykelskydd

Ett cykelskydd är ett bra sätt att skydda din cykel mot regn, vinter och annat när du inte använder den. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.