4 Bästa Fiskelåda (2024): Bäst i Test

bästa fiskelåda bäst i test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: juli 2024

Fiske är en simpel aktivitet i grunden, men med fler teknologiska framsteg har det blivit till en sport som kräver mycket arbete, tid, pengar och utrustning. Det är därför det är viktigt med en bra fiskelåda eftersom det är hjärtat i bland din fiskeutrustning. Oavsett om du är en hängiven fiskare eller bara ny till sporten är en fiskelåda ett måste för att du ska kunna lyckas med dina fiskeskapader, eftersom den rymmer all din utrustning, t.ex. beten, drag, sänkor, fiskelina, krokar och mycket mer.

I denna guide kommer vi som tur att introducera dig till några av marknadens bästa fiskelådor, så att du kan hitta rätt modell för dig och dina fiskeprylar.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Fiskelådorna Är:

1. Plano Angled Tackle System 3600 Fiskelåda

Bäst i Test Fiskelåda


Plano Angled Tackle System 3600 Fiskelåda

Storlek:

43x24x28 cm

Material:

Plast

Robust Och Rymlig Fiskelåda Med Smart Förvaring

Håll din utrustning välorganiserad och fånga fisk som proffsen med det robusta Plano Angled Tackle System. Den här mycket effektiva fiskelåda innehåller tre 3560 stowaway betesaskar och gott om utrymme för att rymma mjuka beten och alla typer av redskap som behövs för expertfiske både på sidorna och på toppen.

Huvudfacket har verktygslådan i en vinkel på 15° och är försett med en uppsättning DuraView-linsskydd och dörrar, vilket gör det smidigt och enkelt att hitta vad du letar efter - när du faktiskt behöver det.

Även om den är utrustad med många rörliga lådor och fack är integriteten i dess övergripande struktur perfekt. Den kan hålla emot mycket vatten vid ditt favoritfiskehål eller under dåligt väder utan problem. Plastutrustningen på den här populära fiskelådan kan stå emot det stora utomhuslivet och erbjuder hållbarhet och långvarig användning.

Den kompakta och robusta designen gör också den mycket enklare att transportera i jämförelse med många andra fiskelådor med liknande utrymmesmöjligheter - vilket är en stor fördel i våra ögon.

FÖRDELAR

 • Robust och slittålig design
 • Kompakt och smidig att transportera
 • Mycket utrymme för storleken

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Fladen Fiskelåda Med Tillbehör

Bästa Fiskelåda Med Drag


Fladen Fiskelåda Med Tillbehör

Storlek:

41x22x16 cm

Material:

Plast

Prisvärd Fiskelåda Full Med Användbar Fiskeutrustning Och Drag

Om du letar efter en simpel fiskelåda för dig själv, eller som fungerar som en utmärkt present för någon intresserad av fiske, kan Fladens fiskelåda vara rätt val för dig.

Själva lådan i sig är väldigt simpel tillverkad av plast, och kanske inte förser dig med den bästa hållbarheten eller slitstyrkan - särskilt inte om man jämför det med Planos dyrare modeller som håller nästintill för evigt.

Men vad du får med Fladens fiskelåda är istället en robust uppsättning av fiskeredskap som medkommer i fiskelådan, och det hela kostar mindre än hälften av vad många dyrare lådor gör. En rad olika drag, beten, krokborttagare, metset och mer kommer med i lådan när du köper den, så det är en perfekt present för någon som inte har hållit på met fiske förut.

FÖRDELAR

 • Kommer med massa bra fiskeredskap
 • Mycket prisvärd

NACKDELAR

 • Ganska dålig kvalité i jämförelse med Planos fiskelådor

3. Plano Double-Sided Satchel Betesask

Bästa Fiskelåda För Barn


Plano Double-Sided Satchel Betesask

Storlek:

33x23x10 cm

Material:

Plast

Simpel & Billig Fiskelåda Perfekt För Mindre Drag

Plano Double-Sided Fiskelåda är en enkel och billig fiskelåda. Den är liten och rymmer endast små beten och fiskeutrustning, men är planen att ge detta till ditt barn i present eller liknande bör utrymmet räcka gott och väl för mindre drag. Storleken gör den till ett bra val att förvara i en ryggsäck och ta med dig på äventyr i ut i naturen.

Fiskelådor är inte särskilt dyra i första hand, så de allra billigaste boxarna är tillverkade av plast av låg kvalitet, har svaga gångjärn och lås och kan lätt gå sönder. StowAway står över andra, eftersom den kommer från en välrenommerad tillverkare. Även om den kanske är ett budgetval kan den här Plano-lådan ändå få jobbet gjort i de flesta situationer då ditt barn vill ha med sig sina egna beten och drag.

För mer erfarna fiskare kommer storleken däremot vara ett bekymmer, då du till exempel kommer att ha svårt att förvara större gäddbeten eller liknande i den.

FÖRDELAR

 • Billigt
 • Perfekt för mindre drag

NACKDELAR

 • Inte särskilt stor

Plano Guide Series Stowaway Rack System 3700 Fiskelåda

Storlek:

53x29x38 cm

Material:

Plast

Mycket Stor Och Rymlig Fiskelåda För All Din Fiskeutrustning På Ett Ställe

Letar du efter en större modell av fiskelådor som enkelt kan rymma all din fiskeutrustning kan du inte gå fel med Planos större 3700 Fiskelåda. Den erbjuder allt du kan önska dig i en robust och rymlig fiskelådan är det gäller förvaring, funktionalitet, storlek och användning. Plano-boxen levereras med fyra användningsfack med olika fack i olika storlekar för att rymma alla dina beten. 

Min favoritdel med den är djupet på förvaringsutrymmet på toppen. Jag använder mycket mjuka plaster och som du säkert vet passar de inte i verktygsfack så jag finner mig ofta i att ta bort facken för att få plats med mina plaster. Det behöver du inte göra med den här. Du kommer att kunna få plats med alla dina maskar och powerbait på toppen medan du lämnar brickorna för dina jiggar, spinnare och skedar.

Själva kvalitén är också mycket bra, även om den till stor del är gjord av plast. De starka låssystemen gör det däremot till ett säkert val och kommer inte att gå upp om du inte vill det så klart.

Den enda nackdelen är att den stora storleken leder till en väldigt klumpig modell att bära runt på under längre sträckor. Men har du nära till ditt fiske kan det vara ett perfekt alternativ att förvara all din utrustning på ett och samma ställe.

FÖRDELAR

 • Utrymme för fyra stora betesaskar
 • Rymmer även de större beten och dragen
 • Starkt låssystem

NACKDELAR

 • Ganska stor och klumpig att transportera

Fiskelåda - Köptips

Innan du köper en fiskelåda kan det finns några saker som är bra att hålla koll på, vilket underlättar jämförelsen mellan diverse produkter som finns på marknaden. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla reda på innan man köper en fiskelåda:

Typ Av Fiskeförvaring

Bara för att du läser denna guide om fiskelådor så betyder inte det nödvändigtvis att det är rätt val för dig. Vi tänkte därför ge dig en kort översikt över de olika förvaringsalternativen som finns på marknaden.

Hårda Fiskelådor

De är den vanligaste typen av redskapslådor eftersom de ger ett totalt skydd, och är även vad vi kommer att fokusera på i denna guide. De ansågs nödvändiga när man konstaterade att sportfiskarna behövde hårda lådor som inte flagnar, försämras och är motståndskraftiga mot hårda förhållanden.

fiskelåda hård förvaring

De flesta är tillverkade av vattentätt plastmaterial, och deras avsevärda storlek gör dem lite tunga att bära. Inredningen i de flesta hårda redskapslådor erbjuder justerbara facklådor som innehåller flera mindre fack. Att hitta en del av din fiskeutrustning kommer att bli en lätt sak eftersom de alla finns i separata fack. Hårda redskapslådor är väderbeständiga, hållbara och kan hålla länge.

Mjuka Fiskeväskor

Mjuka fiskeväskor är den mest bärbara typen. De är lätta och har snabbt ökat i popularitet på grund av sin flexibla ram. Till skillnad från hårda fiskelådor med ett enda handtag kan lådorna levereras med axelslingor eller remmar.

Interiören i fiskeväskor har flera fack och fickor med dragkedja för att bekvämt förvara din fiskeutrustning. Nackdelen med en mjuk fiskeväska är att de inte förser dig med en bra överblick över din utrustning och drag. Även om det är praktiskt att förvara redskap kan du behöva ta bort allt i väskan för att nå något. 

Fiskeryggsäck

En fiskeryggsäck är helt enkelt en ryggsäck som är avsedd för att hålla all din fiskeutrustning. Den extra bärbarheten gör den till den bästa för förflyttning. Det är en populär stil för äventyr på grund av att den är lätt att bära.

Fiskeryggsäckar av hög kvalitet har mycket rymliga fack och extra funktioner för din fiskeutrustning. Precis som den mjuka fiskeväskor ger den inte heller någon omedelbar överblick över innehållet i ryggsäcken. 

Storlek 

Storleken är den viktigaste faktorn att tänka på vid ditt köp av en fiskelåda eftersom du måste se till att du har tillräckligt med utrymme för att förvara dina jiggar, crankbaits, soft plastics, topwaters och resten av dina beten för fiske efter stor abborre. Å andra sidan vill du inte ha något som är så enormt att du inte ens kan få in det i båten eller till rätt plats längs stranden. 

Jag tror att de flesta som läser det här kommer att klara sig bra med en fiskelåda som kan rymma tre eller fyra lådor med fack, så du bör inte behöva något alltför galet. 

Med det sagt, om du fiskar många olika arter kan du behöva ha ett stort sortiment av redskap för varje resa. Om det låter som du vill du ha en stor låda så att du kan ha allting till hands vid ett och samma tillfälle. Det sista du vill oroa dig för är att behöva lämna något i bilen just när du inser att det skulle vara det perfekta tillfället för det. 

En annan sak du bör tänka på i samband med storlek är var du fiskar och hur du tar dig dit. För mig personligen har jag en ganska omfattande promenad för att komma till vissa av de platser jag fiskar, så jag vill inte släpa med mig en gigantisk redskapslåda, och jag kan inte alltid köra en sådan heller.

Förvaring 

Det som går hand i hand med utrymmet är hur mycket förvaringsutrymme du har i lådan. Det låter fånigt, men du kan ha en stor fiskelåda som inte har lika mycket förvaringsutrymme som en mindre. De bästa ska ge dig många sätt att organisera allting separat så att allt ser snyggt ut och du snabbt kan hitta allting. 

Ju fler beten du har med dig, desto mer utrymme och organisationsfunktioner behöver du. Om du ofta fiskar efter många olika arter vill du sannolikt ha mer förvaring eftersom du har fler beten att ta med dig. En del av er kanske till och med behöver en plats för att förvara levande beten som shad och minnows. 

fiskelada for bete drag

Dessutom har många av dessa hårda behållare ingen rostskyddsteknik, så fukten samlas på insidan om du har blöta beten och gör att alla beten rostar sönder.  Se till att ha den faktorn i åtanke också. Vissa fiskeväskor har separata fack med nät där du kan förvara våta redskap, så att de får luft. Den här funktionen är särskilt viktig om du byter beten ofta och dränker många olika redskap. 

Hållbarhet 

Du ska få många år av din låda och inte behöva sträcka ut de sista åren med tejp och lim. Hårda lådor är de mest hållbara eftersom få saker kan hända med dem och de är mer vattentäta. 

När du väljer en hård låda ska du se till att den är tillverkad av gjuten plast om möjligt eftersom det är mindre sannolikt att den spricker eller skadas på grund av väder och vind. Om du fiskar mycket i regn vill du vara extra uppmärksam på detta. 

Långvarig exponering för het sol kommer också att börja slita på plasten, så om du kan hålla den i skuggan bör det bidra till att förlänga boxens livslängd.

Vattentät Material

Du kan inte fiska utan att få lite vatten på dig. Den goda nyheten är att till skillnad från dig kan din redskapslåda vara torr. Om du skyddar din låda från vatten kommer den att hålla längre. Funktioner som en hållbar och vattentät dragkedja, robusta lås hjälper till att skydda din fiskelåda från vatten. Den vattenavvisande egenskapen bidrar också till torrheten. Se till att hålla utkik efter bra fiskelådor som inte lämnar en obehaglig fuktig känsla.

Hur Ska Man Organisera Sin Fiskelåda?

Genom att förbereda din fiskelåda före varje fisketur kan du spara mycket tid och frustration när du är ute på vattnet. På så sätt vet du att du alltid har tillräckligt med lockmedel, beten, linor, rullar osv. Här är några tips som hjälper dig att få din utrustningskasse i skick och redo:

 • Håll den ren - Gör dig av med allt du inte behöver och släng allt avfall och alla rester från din senaste resa. Kontrollera också om du har tidsbegränsade redskap så att du kan använda dem. Torka sedan av lådans insida för att se till att den är torr och så smutsfri som möjligt.
 • Skapa etiketter - De flesta lådor har fack eller brickor så att du kan hålla ditt bete separat och redo för varje typ av fisk. Genom att märka dessa kan du se till att du snabbt kan fylla på lådan och att du alltid har rätt bete till hands när den där monstruösa hälleflundran kommer och ropar på dig.
 • Skapa ditt eget packningssystem - Packa din låda eller ryggsäck i en ordning som passar dina fiskeförberedelser och din stil, så att den logiskt passar in i din rutin på båten eller vid kajen. Om du håller dig till detta system kommer du att känna till lådans insida som din egen handrygg, vilket gör det enklare och snabbare för dig att packa ihop, lägga ut beten och ge dig iväg. Om du vet att det är svårt för dig att komma ihåg ditt system kan du välja genomskinliga lådor så att du snabbare kan se ditt system.
 • Fyll på och förvara - Ok, det kan vara lite krångligt, särskilt om det har varit en fantastisk fisketur och allt du nu vill göra är att luta dig tillbaka och slappna av med en trevlig bryggning efter fisketuren. Lita på oss, den tid du lägger ner på att kontrollera och fylla på din redskapslåda innan du förvarar den för nästa gång är väl investerad.

Vanliga Frågor Om Fiskelådor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en fiskelåda, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst underhåller de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av fiskelådor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa fiskelådan?

Den bästa fiskelådan är enligt vårt test Plano Angled Tackle System 3600 Fiskelåda, en robust och hållbar låda med gott om utrymme.

Vad kostar en fiskelåda?

En fiskelåda tenderar att kosta allt ifrån 200 - 1000 kronor, vilket till stor del varierar på kvalitén och materialet som används under tillverkningen.

Vad behöver du i en grundläggande fiskelåda?

Till att börja med måste du skaffa dig ett litet förråd av redskap. Fiskelina och krokar är ett bra ställe att börja med, följt av bete och lockmedel. Du vill också ha några wobblers, sänkor och svivlar och några verktyg till hands för att underlätta din dag. Praktiska verktyg är t.ex. en fisktång och en vass friluftskniv.

Hur förvarar man en krok i en fiskelåda?

Det finns flera olika sätt att förvara krokar i din fiskeutrustning. Du kan placera krokarna i ett fack i din fiskelåda, fästa på säkerhetsnålar för att separera storlekarna, förvaras i sin förpackning eller så kan du limma en liten magnet för att fästa krokarna inne i din redskapslåda.

Vilket är bäst? Utdragbara fack eller flyttbara fack?

Vi jämför alltså de utskjutbara facken med de behållare som går att ta ut direkt och som du måste öppna. Jag tror att de avtagbara behållarna är bättre om du håller allting välorganiserat. Om du är oorganiserad spelar det ingen roll eftersom allting ändå hamnar på fel plats. Jag gillar de avtagbara behållarna eftersom man kan organisera dem utifrån locktyper och man behöver inte ha hela påsen öppen om man inte vill. Du kan ta ut den bricka som du planerar att använda de närmaste timmarna och hålla dig till den. 

Vem tillverkar de bästa fiskelådorna?

Vem som gör den bästa tacklingslådan beror på vem du pratar med. Plano-lådor är allestädes närvarande, men många andra fisketillbehörsföretag tillverkar också kvalitetsfiskelådor. 

Sammanfattningsvis Om Fiskelådor

En fiskelåda kan vara väsentligt för att hålla reda på all din fiskeutrustning. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 24

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.