• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 3 Bästa Jaktskjorta & Jakttröja För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

3 Bästa Jaktskjorta & Jakttröja För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa jaktskjorta bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

Välkommen till vår guide om de bästa jaktskjortorna och jakttröjorna på marknaden! Som erfarna jägare och utomhusentusiaster har vi genom åren testat och utvärderat ett stort antal olika jaktkläder för att hitta de mest bekväma och funktionella alternativen. Vi förstår vikten av att ha rätt kläder under jakten, eftersom detta kan påverka din prestation och säkerhet på fältet.

Genom denna guide kommer vi att dela med oss av vår expertis och erfarenhet för att hjälpa dig att välja de bästa jaktskjortorna och jakttröjorna för dina behov. Oavsett om du är ute efter en lätt och ventilerande skjorta för högsäsong eller en vattentät jakttröja för regniga dagar, har vi noggrant valt ut några av de bästa alternativen på marknaden.

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt kläder så att du kan njuta av en bekväm och framgångsrik jaktupplevelse.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Jaktskjortorna & Jakttröjorna För Dam & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Jaktskjorta Herr & Dam: Fjällräven Men’s Canada Shirt / Fjällräven Women’s Canada Shirt - Läs Recension 
 2. 2
  Bäst i Test Stickad Jakttröja Herr & Dam: Pinewood Hurricane Herr / Pinewood Hurricane Dam - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Jaktskjorta i Flanell Herr: Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt - Läs Recension

Fjällräven Men’s Canada Shirt

Material:

45% Akryl, 30% Polyester, 25% Ull

Fickor:

2 st

Kraftfull Och Funktionell Jaktskjorta Med Bekväm Passform

Vi har haft förmånen att testa Fjällräven Canada Shirt, både för herr och dam, och vi är imponerade av dess kraftfulla och funktionella design. Tillverkad av en mjuk ullblandning, är denna jaktskjorta rejäl och slitstark, och känns bekväm att bära under en lång dag på fältet. Skjortan har en klassisk skogshuggarskjorta-design, vilket ger den en tidlös estetik som passar både för herr och dam.

Ett av de mest imponerande egenskaperna hos Fjällräven Men’s Canada Shirt är dess bra temperaturkontroll. Under kalla höstdagar har denna skjorta hållit mig varm och bekväm, men samtidigt andas den tillräckligt för att jag inte ska överhettas. Detta gör att jag kan fokusera på jakten istället för att oroa mig för mina kläder.

Fjällräven Men’s Canada Shirt har också två praktiska fickor som ger mig tillräckligt med förvaringsutrymme för mina viktigaste jaktartiklar. Det enda som jag skulle vilja påpeka som en nackdel är att denna skjorta kan bli lite varm under högsommar, men det är förväntat med en ullblandning.

Sammanfattningsvis, rekommenderar jag Fjällräven Men’s Canada Shirt för alla som söker en kraftfull och funktionell jaktskjorta med en bekväm passform. Detta är ett dyrare alternativ, men det är väl värt priset för dess höga kvalitet och långvariga hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Rejäl och slitstark jaktskjorta i mjuk ullblandning
 • Bra temperaturkontroll
 • Skön passform för både herr och dam
 • Klassisk skogshuggarskjorta

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Kan bli lite varma under högsommar

2. Pinewood Hurricane Herr / Pinewood Hurricane Dam

Bäst i Test Stickad Jakttröja Herr & Dam


Pinewood Hurricane Herr

Material:

100% Nylon

Fickor:

0 st

Högkvalitativ Jakttröja Med Varmt Och Bekvämt Tyg

Vi har också testat Pinewood Hurricane för dam och herr, och jag måste säga att jag är mycket imponerad av denna jakttröja. Tillverkad av 100% nylon, är denna tröja vind- och vattenavvisande, vilket gör den till ett utmärkt val för jakter under regniga och blåsiga förhållanden.

Ett av de mest imponerande egenskaperna hos Pinewood Hurricane Herr är dess högkvalitativa material. Denna jakttröja är tillverkad av ett varmt och bekvämt tyg som håller mig varm även under de kallaste dagarna på fältet. Det höga kragen ger extra skydd mot vinden och gör tröjan ännu mer bekväm att bära.

En annan fördel med denna jakttröja är dess slitstyrka och hållbarhet. Jag har använt den under flera jaktsäsonger, och den har fortfarande inte visat några tecken på slitage eller försämring. Detta gör Pinewood Hurricane Herr till ett utmärkt val för jägare som söker en pålitlig tröja som kommer att hålla länge.

Prisvärdheten hos denna jakttröja är också en stor fördel. Till skillnad från vissa andra högpresterande alternativ på marknaden är Pinewood Hurricane Herr överkomlig utan att kompromissa med kvaliteten. Dock kan tröjan bli lite varm under sommaren.

När jag jämför Pinewood Hurricane med andra jakttröjor som vi testat, är det tydligt att denna tröja är ett utmärkt val för de som söker en värmande, vind- och vattenavvisande tröja med hög kvalitet och en rimlig prislapp. Sammanfattningsvis rekommenderar jag Pinewood Hurricane Herr till alla jägare som söker en högpresterande och prisvärd jakttröja.

FÖRDELAR

 • Värmande och bekväm med hög krage
 • Vind- och vattenavvisande membran
 • Slitstark och hållbar jakttröja

NACKDELAR

 • Kan bli varma under sommaren

3. Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt

Bästa Jaktskjorta i Flanell Herr


Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt

Material:

90% polyester, 10% ull

Fickor:

1 st

Klassisk Flanellskjorta Med Rutigt Mönster För Jakten

Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt är en klassiska flanellskjorta. Denna rutiga skjorta är tillverkad av 90% polyester och 10% ull, vilket ger den en robust och rejäl känsla. Detta gör skjortan perfekt för jakter där du behöver ett tåligt material som tål tuffa förhållanden.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt är dess andningsförmåga. Trots det tåliga materialet, är skjortan ventilerande och håller mig bekväm under långa perioder på fältet. Detta gör att jag kan fokusera på jakten och inte behöva oroa mig för mina kläder.

Den smala passformen på denna skjorta är också en fördel för mig. Jag har använt den under flera jaktsäsonger, och den har aldrig kommit i vägen eller begränsat min rörelsefrihet. Dock kan den smala passformen vara en nackdel för vissa, särskilt om man föredrar en mer avslappnad passform.

Med en ficka på bröstet, ger denna skjorta också tillräckligt med förvaringsutrymme för mina viktigaste jaktartiklar. Även om priset är relativt högt, är jag övertygad om att Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt är väl värt priset för dess höga kvalitet och prestanda.

När jag jämför denna skjorta med andra jaktskjortor som vi tidigare har recenserat, ser jag Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt som ett utmärkt val för de som söker en klassisk flanellskjorta med hög kvalitet och prestanda. Sammanfattningsvis rekommenderar jag denna skjorta till alla jägare som vill ha en robust, bekväm och funktionell jaktskjorta.

FÖRDELAR

 • Rutig flanellskjorta i rejält tyg
 • Slimmad passform som inte kommer i vägen
 • Bra andningsförmåga

NACKDELAR

 • Relativt dyr
 • Den smala passformen är inte för alla

Jaktskjortor & Jakttröjor - Köpguide

Att hitta rätt jaktskjorta kan vara svårt. Om du är ute efter en billig klassiska jaktskjorta kan du välja bland de flesta, men om du vill ha något med lite bättre hållbarhet och funktionalitet så är det viktigt att närmare studera dess egenskaper. Här är de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Syfte

När du väljer en jaktskjorta eller jakttröja är det viktigt att tänka på vilken typ av jakt du ska använda den för. Om du till exempel planerar att jaga under kalla och blöta förhållanden, bör du välja en varm och vattentät tröja som håller dig torr och varm. Ett exempel på en sådan tröja är Pinewood Hurricane Herr. Denna jakttröja är vind- och vattenavvisande och tillverkad av ett varmt och bekvämt material som håller dig varm även under de kallaste dagarna på fältet.

jaktskjortor bra

Om du däremot planerar att jaga under varmare förhållanden, är det viktigt att välja en skjorta eller tröja som är ventilerande och har god andningsförmåga. Ett exempel på en sådan skjorta är Fjällräven Men’s Canada Shirt, som har en bra temperaturkontroll och andas tillräckligt för att hålla dig bekväm under varma jaktdagar.

Att tänka på vilken typ av jakt du planerar att delta i hjälper dig att välja rätt jaktkläder för att passa dina behov och förhållanden. Detta innebär att du kommer att vara bekväm, skyddad och ha större möjlighet till framgång under din jakt.

Material

När det gäller valet av material för din jaktskjorta eller jakttröja är det viktigt att tänka på vilken typ av jakt du planerar att delta i och vad som passar dig bäst. Om du planerar att jaga under kalla och blöta förhållanden, är det viktigt att välja ett vattentätt och varmt material som skyddar dig från regn och kyla. Ett exempel på ett sådant material är Gore-Tex, som används i många av de vattentäta jaktkläder som Härkila erbjuder, såsom Härkila Metso Active Jacket..

Å andra sidan, om du planerar att jaga under varmare förhållanden, är det viktigt att välja ett ventilerande material som andas och håller dig sval och bekväm under jakten. Ett exempel på ett sådant material är polyester, som används i skjortor som Fjällräven Men’s Canada Shirt och Härkila Pro Hunter Move Shirt.

Materialvalet kan också påverka hur tålig och lätt kläderna är. Om du planerar att jaga i tuffa terränger, är det viktigt att välja en jaktskjorta eller jakttröja som är tålig och tål nötning. Ett exempel på en tålig tröja är Pinewood Hurricane Herr, som är tillverkad av nylon och är slitstark nog för att hantera tuffa förhållanden.

Skydd Mot Vind & Vatten

Vatten- och vindskydd är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en jaktskjorta eller jakttröja. Om du planerar att använda din jaktkläder som ytterlager under tider på året när det kan vara vindigt eller regnigt är det viktigt att välja en tröja eller skjorta som skyddar dig mot vind och regn.

Ett exempel på en jakttröja med god vind- och vattenskydd är Pinewood Hurricane. Denna tröja är vind- och vattenavvisande tack vare dess membran som skyddar mot elementen.

Om du planerar att jaga i mycket blöta förhållanden kan det vara viktigt att välja en jakttröja som är vattentät, såsom Härkila Metso Active Jacket. Denna jacka har en Gore-Tex-membran som skyddar dig mot regn och håller dig torr under jakten.

Andningsförmåga

Andningsförmågan hos din jaktskjorta eller jakttröja är en viktig faktor att överväga eftersom det kan påverka din komfort under jakten. Om du planerar att jaga under varma förhållanden eller om du rör dig mycket under jakten, är det viktigt att välja en jaktkläder som har god andningsförmåga för att undvika överhettning och fuktighet.

Ett exempel på en jaktskjorta med god andningsförmåga är Fjällräven Men’s Canada Shirt. Denna skjorta har en bra temperaturkontroll och är tillverkad av ett ventilerande material som andas tillräckligt för att hålla dig bekväm under varma jaktdagar.

En annan jaktskjorta med god andningsförmåga är Härkila Pro Hunter Move Shirt, som är tillverkad av en stretchig polyesterblandning som andas bra, vilket ger dig god rörelsefrihet och gör att du kan röra dig bekvämt under jakten.

Passform

Passformen är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en jaktskjorta eller jakttröja. Det är viktigt att välja en passform som passar dina personliga preferenser och behov under jakten. Om du föredrar en lös passform för mer rörelsefrihet, är Härkila Lynx Lady Fleece Jacket ett exempel på en tröja med en lös passform.. Denna tröja ger dig tillräckligt med utrymme för att röra dig fritt och bekvämt under jakten.

jaktskjorta flanell dam

Å andra sidan, om du föredrar en mer anpassad passform för att undvika att kläderna kommer i vägen, är Härkila Men's Metso Active Jacket ett exempel på en jaktjacka med en mer anpassad passform. Denna jacka har en mer åtsittande passform som gör det lättare att röra sig fritt utan att oroa dig för att jackan ska komma i vägen.

Färg & Mönster

Färg och mönster är en annan viktig faktor att överväga när du väljer en jaktskjorta eller jakttröja. Vilken färg eller mönster som är bäst för dig beror på vilken typ av jakt du planerar att delta i och om du vill smälta in i omgivningen eller sticka ut för att synas.

Om du planerar att jaga i skogiga områden, kan det vara bäst att välja en jaktskjorta eller jakttröja med ett mönster som smälter in i omgivningen. Ett exempel på en skjorta med ett bra mönster för skogsområden är Härkila Men’s Driven Hunt Flannel Shirt som har ett klassiskt rutigt mönster som är lämpligt för skogsområden.

Om du däremot planerar att jaga på öppna marker kan det vara bättre att välja en jaktskjorta eller jakttröja som har en färg som sticker ut för att synas. 

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor att överväga när du väljer en jaktskjorta eller jakttröja. Det är viktigt att välja kläder som är tåliga och hållbara för att de ska klara av de tuffa förhållanden som kan uppstå under jakten och för att de ska hålla länge.

Ett exempel på en jaktskjorta som är tålig och hållbar är vår testvinnare Fjällräven Canada Shirt. Denna skjorta är tillverkad av en ullblandning som är slitstark och hållbar, vilket gör den lämplig för tuffa förhållanden som kan uppstå under jakten.

En annan jaktskjorta som är tålig och hållbar är Härkila Pro Hunter Move Shirt som är tillverkad av en stretchig polyesterblandning som är tålig och hållbar, vilket gör den idealisk för användning under tuffa förhållanden som kan uppstå under jakten.

Fickor

Fickor är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en jaktskjorta eller jakttröja. Fickor på din jaktkläder kan vara praktiska för att förvara jaktutrustning såsom GPS-enheter eller monokikare och mobiltelefoner eller andra viktiga saker som du behöver under jakten.

Vanliga Frågor Om Jaktskjortor & Jakttröjor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en jaktskjorta eller jakttröja, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av tröjor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa jaktskjortan för dam och herr?

Den bästa jaktskjortan för herr är enligt vårt test Fjällräven Men’s Canada Shirt, och Fjällräven Women’s Canada Shirt för dam. Dessa jaktskjortor kommer i den klassiska skogshuggardesignen men förser dig med bra funktionalitet och skydd när du är ute i naturen.

Vad kostar en jaktskjorta eller jakttröja?

Priset för en en jakttröja eller jaktskjorta kan variera från så lite som 300 kronor upp mot närmare 2000 kronor. Allt beror på vilken typ av design du är ute efter, samt dess kvalité.

Vilken färg eller mönster ska jag välja på min jaktskjorta?

När du ska välja färg eller mönster på din jaktskjorta eller jakttröja är det viktigt att tänka på vilken typ av jakt du planerar att delta i och om du vill smälta in i omgivningen eller synas tydligt. Om du planerar att jaga i skogiga områden kan det vara bäst att välja en jaktskjorta eller jakttröja med ett mönster som smälter in i omgivningen. Å andra sidan, om du planerar att jaga på öppna marker kan det vara bättre att välja en jaktskjorta eller jakttröja som har en färg som sticker ut för att synas. Så när du väljer färg och mönster för din jaktskjorta eller jakttröja, tänk på vilken typ av jakt du planerar att delta i och om du vill smälta in i omgivningen eller synas tydligt.

Sammanfattningsvis Om Jaktskjortor & Jakttröjor

En jaktskjorta eller jakttröja som presterar bra är ett nödvändigt mellanlager att ha på sig, oavsett när på året man jagar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.