• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Camping
 • /
 • 3 Bästa Solcellsladdare För Mobil (2024): Bäst i Test

3 Bästa Solcellsladdare För Mobil (2024): Bäst i Test

bästa solcellsladdare mobil bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Med det ökande beroendet av våra mobila enheter har det blivit en daglig nödvändighet att hålla dem laddade och redo att användas. Men vad händer när du är utan ström och borta från ett traditionellt uttag?

Det är där solcellsladdare kommer in i bilden. Dessa praktiska enheter utnyttjar solens kraft för att ladda din telefon, surfplatta eller annan USB-driven enhet. I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa solcellsladdarna på marknaden och hjälper dig att hitta den som passar dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Solcellsladdarna För Mobiler Är:

 1. 1
  Bäst i Test Solcellsladdare Mobil: Goal Zero Nomad 10 - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Solcellsladdare Mobil: BioLite Solar Panel 10+ - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Solcellsladdare För Mobil: Linocell Powerbank Med Solcellsladdning - Läs Recension

1. Goal Zero Nomad 10

Bäst i Test Solcellsladdare Mobil


Goal Zero Nomad 10

Maxeffekt:

7.5 W

Vikt:

510 g

Smidig, Effektiv Och Användbar Solcellsladdare För Mobilen

Goal Zero Nomad 10 är en mycket bärbar solcellsladdare som är utformad för att snabbt och tillförlitligt ladda dina mobila enheter utomhus. Med sin smala design och integrerade USB-port är Nomad 10 en idealisk följeslagare för campare och friluftsentusiaster.

Med sina bara 241 x 368 x 19 mm är Nomad 10 en av de mest kompakta solcellsladdarna på marknaden - men låt dig inte luras av storleken. Trots sin lilla storlek har den fortfarande mycket kraft, med en maximal effekt på 7,5 W, vilket gör att den kan ladda dina enheter effektivt och på rekordtid. Den är också otroligt enkel att använda; anslut den bara till din enhet via USB - inga ytterligare kablar eller adaptrar behövs.

Med det sagt finns det några nackdelar att ta hänsyn till: Jämfört med större modeller tar den här något längre tid att ladda - men inte särskilt mycket. Dessutom kan den här modellen, som kostar cirka 100 dollar per enhet, ligga utanför budgeten för vissa campare och friluftsentusiaster.

På det hela taget är Goal Zero Nomad 10 ett utmärkt val för dem som behöver pålitlig ström när de är borta från civilisationen. Dess robusta men ändå lätta design gör den lätt att bära och transportera medan dess snabba laddningstider gör att du inte behöver oroa dig för att få slut på ström när du är mitt ute i ingenstans.

FÖRDELAR

 • Kompakt och enkel att transportera
 • Bra laddtider för storleken
 • Enkelanvänd med integrerad USB

NACKDELAR

 • Tar lite längre tid att ladda än större alternativ

2. BioLite Solar Panel 10+

Näst Bäst i Test Solcellsladdare Mobil


BioLite Solar Panel 10+

Maxeffekt:

7.5 W

Vikt:

510 g

Bra Solcellsladdare För Mobilen Med Bra Funktionalitet

BioLite Solar Panel 10+ är en kraftfull men lätt solcellsladdare för att ladda dina mobila enheter när du är på språng. Med ett integrerat batteri och en solklocka är den här modellen ett snabbt och effektivt sätt att hålla sig med ström utomhus.

En viktig egenskap hos den här modellen är det integrerade batteriet, som kan fungera som en powerbank. Detta gör att du kan lagra energi för att använda den senare när externa källor inte är tillgängliga - vilket gör den perfekt för långa resor eller längre perioder borta från hemmet. Den integrerade solklockan säkerställer också optimal energieffektivitet genom att hitta den bästa vinkeln för maximal exponering av solljus. Med sin smidiga funktion och enkla installation är den här modellen dessutom både bekväm och enkel att använda.

Den här solcellsladdaren har dock en nackdel: Den är dyrare än andra modeller på marknaden - men med tanke på dess imponerande funktioner och designkvalitet är den värd det för dem som vill ha pålitlig ström på språng.

På det hela taget är BioLite Solar Panel 10+ ett utmärkt val för dem som vill ha god funktionalitet utan att offra bärbarhet. Dess robusta design gör den lätt att transportera medan dess snabba laddningstider gör att du aldrig behöver oroa dig för att få slut på ström när du befinner dig mitt ute i ingenstans.

FÖRDELAR

 • Medföljer batteri (fungerar som powerbank)
 • Integrerat solur som hittar bästa vinkeln för maximal effektivitet
 • Smidig användning

NACKDELAR

 • Dyr modell

3. Linocell Powerbank Med Solcellsladdning

Bästa Billiga Solcellsladdare För Mobil


Linocell Powerbank Med Solcellsladdning

Maxeffekt:

7.5 W

Vikt:

510 g

Smidig, Kompakt Och Prisvärd Powerbank Med Solcellsladdning

Linocell Powerbank med solcellsladdning är en prisvärd och mångsidig solcellsladdning som är utformad för att ladda mobila enheter när du är på språng. Med sin lätta design, integrerade funktioner och snabba laddningstider är den här modellen ett utmärkt sätt att hålla sig med ström utomhus.

Med en vikt på bara 345 g är Powerbank extremt bärbar och får lätt plats i fickan eller väskan. Förutom den tunna designen är den också utrustad med två USB-portar och en inbyggd ficklampa - vilket gör den till ett utmärkt val för campare och andra äventyrare utomhus. Det bästa av allt är att med en prisnivå på cirka 50 dollar per enhet är det ett av de mest prisvärda alternativen på marknaden - perfekt för dem som har en snävare budget.

Med det sagt finns det några nackdelar att ta hänsyn till: Jämfört med större modeller tar den här något längre tid att ladda - men inte särskilt mycket. Dessutom är den på grund av sin lilla storlek kanske inte lämplig för mer strömkrävande enheter som bärbara datorer.

På det hela taget är Linocell Powerbank med solcellsladdning ett utmärkt prisvärt köp för dem som letar efter en pålitlig och prisvärd solcellsladdare. Dess effektiva design gör den lätt att bära med sig medan dess snabba laddningstider innebär att du aldrig behöver oroa dig för att få slut på ström när du är mitt ute i ingenstans.

FÖRDELAR

 • Mycket liten och kompakt design
 • Prisvärd
 • Kommer även med ficklampa och två USB-portar

NACKDELAR

 • Tar längre tid att ladda än större solpaneler

Solcellsladdare För Mobil - Köptips

Att köpa en solcellsladdare till din smartphone kan vara krångligt, särskilt med så många olika alternativ på marknaden. Här är några av de viktigaste faktoreran att ta i beaktning för att välja rätt modell för dig och dina behov.

Energigeneration

När det gäller effektutgång vill du försäkra dig om att solcellsladdaren du överväger kan ge tillräckligt med effekt för att ladda din telefon på en rimlig tid. Watt- eller milliamperetimmar (mAh) är ett mått på hur mycket ström laddaren kan ge ut.

solcellsladdar för mobil

En högre watt- eller mAh-klassning innebär att laddaren kan ge mer effekt, vilket kan leda till snabbare laddningstider. Det är dock viktigt att notera att laddningstiden också beror på telefonens batterikapacitet samt mängden tillgängligt solljus. Generellt sett kommer en solcellsladdare med högre watt- eller mAh-värde att vara effektivare när det gäller att ladda din telefon.

Som referens kan nämnas att de flesta smartphones kräver minst 5V och 1A eller 5W för att laddas, men vissa enheter kräver mer, som snabbladdningskapaciteten hos vissa enheter som kräver mer än 18W och kan använda en USB-C-port. Tänk också på om solcellsladdaren stöder snabbladdning om du har en enhet som stöder det.

Det är också viktigt att tänka på att alla solcellsladdare inte är lika, och vissa kan ha en högre omvandlingseffektivitet, vilket innebär att de kan omvandla mer av solljuset till användbar ström, vilket resulterar i snabbare laddningstider.

Det är viktigt att läsa specifikationerna och jämföra watt- eller mAh-värdet för olika solcellsladdare för att hitta den som bäst uppfyller dina behov när det gäller effektutgång och laddningstid.

Solpanelen

Solpanelens kvalitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en solcellsladdare till din telefon. Alla solpaneler är inte lika bra, och solpanelens kvalitet kan i hög grad påverka laddarens prestanda.

När du letar efter en solcellsladdare ska du leta efter paneler som är tillverkade av högkvalitativa material som monokristallint eller polykristallint kisel. Monokristallina solpaneler tenderar att ha en högre omvandlingseffektivitet, vilket innebär att de kan omvandla mer av solljuset till användbar energi, vilket resulterar i snabbare laddningstider. Polykristallina solpaneler är mindre effektiva men billigare.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är solpanelens omvandlingseffektivitet. Konverteringseffektiviteten är ett mått på hur mycket av det solljus som träffar panelen som omvandlas till användbar energi. En högre omvandlingseffektivitet innebär att mer av solljuset omvandlas till användbar energi, vilket leder till snabbare laddningstider.

Det är också viktigt att ta hänsyn till solpanelens storlek. En större solpanel kan absorbera mer solljus och generera mer ström, men den kan också vara större och mindre bärbar.

solpanel på solcellsladdare

När du letar efter en solcellsladdare är det viktigt att ta hänsyn till solpanelens kvalitet, inklusive de material som används, omvandlingseffektiviteten och panelens storlek. Genom att leta efter en solcellsladdare med en solpanel av hög kvalitet kan du maximera den mängd energi som genereras från solen och därmed ladda din telefon snabbare.

Behöver du något som genererar elektricitet på ett annat sätt kan en vevladdare vare ett bra alternativ, då dessa inte förlitar sig på solljus för att skapa elektricitet.

Batterikapacitet

Batterikapaciteten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en solcellsladdare för din telefon. Vissa solcellsladdare har ett internt batteri som kan lagra ström för senare användning. Detta kan vara särskilt användbart om du planerar att använda din solcellsladdare i områden där det inte alltid finns solljus, eller om du vill kunna ladda din telefon även när solen inte skiner.

När du överväger batterikapaciteten hos en solcellsladdare bör du ta hänsyn till batteriets kapacitet i milliamperetimmar (mAh). Ju högre mAh-värde, desto mer ström kan batteriet lagra. Det är viktigt att komma ihåg att batterikapaciteten också beror på solpanelens effektutgång samt kapaciteten hos den enhet du planerar att ladda.

Om du till exempel har en telefon med ett batteri på 3000 mAh bör en solcellsladdare med en batterikapacitet på 3000 mAh eller högre räcka för att ladda telefonen fullt ut. Om du däremot har en surfplatta med ett större batteri kan du behöva en solcellsladdare med högre batterikapacitet.

Dessutom vill du överväga laddningstiden för solcellsladdarens interna batteri också, eftersom vissa laddare kan ta längre tid på sig att ladda det interna batteriet än andra.

Det är viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och användningsscenario när du tittar på batterikapaciteten hos en solcellsladdare. Genom att ta hänsyn till det interna batteriets kapacitet kan du se till att du har tillräckligt med lagrad energi för att ladda din enhet även när solljuset inte är tillgängligt.

Storlek & Vikt

När du letar efter en solcellsladdare är det viktigt att tänka på laddarens storlek och vikt. Du vill försäkra dig om att du enkelt kan bära med dig laddaren när du reser eller är ute på friluftsaktiviteter.

Portabilitet är särskilt viktigt om du planerar att använda din solcellsladdare i avlägsna områden där det kanske inte finns något eluttag i närheten. Vikten är också viktig, eftersom tyngre laddare är svårare att transportera och kan ge extra belastning på din rygg eller axlar under resor.

Leta dessutom efter en laddare som har hopfällbara paneler så att den enkelt kan förvaras i en ryggsäck eller resväska när den inte används. Vikbara paneler hjälper också till att skydda solcellerna från att skadas under resan.

När du letar efter en solcellsladdare, se till att tänka på laddarens storlek och vikt samt på hur lätt den är att transportera. Tänk på dina individuella behov innan du gör ett köp för att försäkra dig om att du har den bästa solcellsladdaren för din specifika situation.

Se slutligen till att kolla recensioner från andra kunder som har köpt och använt liknande modeller av solcellsladdare så att du kan få en uppfattning om hur bra de fungerar i olika situationer. Detta kommer att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken solcellsladdare som är rätt för dig och din livsstil.

solcellsladdare powerbank

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en solcellsladdare för din telefon, särskilt om du planerar att använda den på språng eller utomhus. En hållbar konstruktion garanterar att din solcellsladdare kan stå emot elementen och fortsätta att fungera som den ska.

När du letar efter en hållbar solcellsladdare ska du leta efter funktioner som väderskydd, stöttålighet och en robust konstruktion. Väderbeständighet hjälper till att skydda solcellsladdaren från regn, damm och andra utomhuselement. Stötbeständighet hjälper till att skydda laddaren från fall och stötar. Den robusta konstruktionen gör att laddaren klarar de hårda kraven vid utomhusbruk.

Dessutom vill du ta hänsyn till kvaliteten på de material som används vid konstruktionen av solcellsladdaren. Leta efter laddare som är tillverkade av högkvalitativa, hållbara material som polykarbonat, ABS-plast eller aluminium. Leta också efter en konstruktion som är lätt att rengöra och underhålla, utan rörliga delar som lätt kan gå sönder.

Det är också viktigt att kontrollera certifieringar, som IPX-klassificeringen, som kan ge en indikation på hur vattentålig laddaren är.

Det är viktigt att komma ihåg att en hållbar solcellsladdare kan vara lite dyrare, men det kan vara värt det i längden om du planerar att använda den ofta utomhus eller under tuffa förhållanden.

Genom att leta efter en solcellsladdare med en hållbar design kan du se till att din solcellsladdare fortsätter att fungera ordentligt och ladda dina enheter även under svåra förhållanden.

Kompatibilitet

Kompatibilitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en solcellsladdare för din telefon. Det är viktigt att se till att den solcellsladdare du överväger är kompatibel med din telefon eller andra enheter. Detta kan bidra till att säkerställa att laddaren fungerar korrekt och laddar dina enheter effektivt.

När du letar efter en solcellsladdare ska du se till att laddaren är kompatibel med den typ av enhet du har. Om du till exempel har en iPhone ska du se till att laddaren har en USB-A- eller USB-C-port som är kompatibel med laddningskabeln till din iPhone. Vissa solcellsladdare kan också ha specifika kontakter för olika enheter, till exempel en mikro-USB-kontakt för vissa androidtelefoner.

Det är också viktigt att tänka på solcellsladdarens laddningsspänning och strömstyrka. Se till att laddaren kan ge ut rätt spänning och strömstyrka för din enhet. De flesta smartphones kräver minst 5V och 1A eller 5W för att laddas, men vissa enheter kräver mer, som snabbladdningskapaciteten hos vissa enheter som kräver mer än 18W och kan använda en USB-C-port.

En annan sak att tänka på är laddningstiden. Vissa solcellsladdare kan ha en lägre effekt och laddar enheter långsammare än andra.

Genom att se till att den solcellsladdare du överväger är kompatibel med din telefon eller andra enheter kan du bidra till att säkerställa att laddaren fungerar korrekt och laddar dina enheter effektivt. Det är viktigt att kontrollera produktspecifikationerna och läsa recensionerna för att se till att laddaren är kompatibel med din enhet.

USB-portar

USB-portar är en viktig faktor att tänka på när du köper en solcellsladdare för din telefon. Många solcellsladdare har flera USB-portar, vilket kan vara mycket användbart om du behöver ladda flera enheter samtidigt. Detta kan vara särskilt användbart om du reser eller om du har flera enheter som behöver laddas.

När du letar efter en solcellsladdare med flera USB-portar ska du tänka på antalet tillgängliga portar och typen av portar. Vissa laddare har 2 eller fler USB-portar, medan andra bara har en. Det är också viktigt att tänka på typen av portar, till exempel USB-A eller USB-C, för att säkerställa att laddaren är kompatibel med dina enheter.

En annan sak att tänka på är USB-portarnas effektutgång. Vissa laddare kan ha en lägre effekt på vissa USB-portar än andra, eller vissa portar kan stödja snabbladdning medan andra inte gör det.

När du funderar på om flera USB-portar är viktigt för dig, tänk på dina laddningsbehov. Om du har flera enheter som behöver laddas, eller om du reser med flera personer som också behöver ladda sina enheter, kan en solcellsladdare med flera USB-portar vara ett bra val.

Genom att leta efter en solcellsladdare med flera USB-portar kan du ladda flera enheter samtidigt och spara tid.

Vanliga Frågor Om Solcellsladdare För Mobil

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en solcellsladdare till din mobil, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av solcellsladdare, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa solcellsladdaren för mobiler?

Den bästa solcellsladdaren för mobiler är enligt vårt test Goal Zero Nomad 10, en relativt kompakt och lätt solcellsladdare som är mycket effektiv.

Vad kostar en solcellsladdare för mobiler?

Priset på solcellsladdare kan variera beroende på modell och funktioner. Vissa grundmodeller kan vara relativt billiga, medan andra kan vara dyrare. Tänk dock på att en dyrare solcellsladdare kan ha fler funktioner eller bättre kvalitet som kan göra den mer prisvärd i längden. Generellt sett bör du förvänta dig att betala mellan 500-2000 kronor för en solcellsladdare till mobilen.

Hur fungerar solcellsladdare?

Solcellsladdare använder solpaneler för att omvandla solljus till elektrisk energi. Den elektriska energin lagras sedan i ett internt batteri eller används för att ladda en ansluten enhet direkt via en USB-port.

Hur lång tid tar det att ladda en telefon med en solcellsladdare?

Laddningstiden beror på flera faktorer, bland annat solcellsladdarens uteffekt, telefonens batterikapacitet och mängden tillgängligt solljus. I allmänhet är en solcellsladdare med högre effekt eller mAh-värde effektivare när det gäller att ladda en telefon.

Kan jag ladda min telefon över natten med en solcellsladdare?

Det är osannolikt att ladda en telefon över natten med en solcellsladdare, eftersom mängden solljus på natten är begränsad. Vissa solcellsladdare har dock ett internt batteri som kan lagra ström för senare användning. Detta kan vara användbart om du behöver ladda telefonen när det inte finns solljus.

Kan jag använda en solcellsladdare för att ladda andra enheter än min telefon?

Ja, solcellsladdare kan användas för att ladda en mängd olika USB-drivna enheter, inklusive surfplattor, kameror och bärbara högtalare.

Är alla solcellsladdare likadana?

Nej, alla solcellsladdare är inte likadana. Det finns olika modeller med olika effekt, solpanelskvalitet, batterikapacitet och hållbarhet. Det är viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och användningsscenario när du väljer solcellsladdare.

Kan jag använda en solcellsladdare på vilken plats som helst?

Solcellsladdare fungerar bäst på platser med direkt solljus. De kanske inte fungerar lika bra i skuggade områden eller under mulna dagar.

Sammanfattningsvis Om Solcellsladdare För Mobilen

Är du ute i naturen under en längre tid kan det vara bra att ha med sig en solcellsladdare för att ladda mobilen eller andra enheter. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 29

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.