• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Camping
 • /
 • 5 Bästa Uppblåsbara Campingtält (2024): Bäst i Test Av Uppblåsbara Tält

5 Bästa Uppblåsbara Campingtält (2024): Bäst i Test Av Uppblåsbara Tält

guide till uppblåsbara familjetält bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Camping är ett utmärkt sätt att tillbringa tid med familj och vänner, och det finns inget bättre sätt att göra det än i ett uppblåsbart campingtält! Dessa tält är lätta att sätta upp och de ger gott om plats för alla. Vilket innebär att ni kan spendera mer tid att göra det ni faktiskt vill, istället för att spendera halva dagen för att sätta upp tältet.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de bästa uppblåsbara familjetälten på marknaden. Vi kommer också att ge dig några tips om hur du väljer rätt tält för dina behov. Så läs vidare för att få all information du behöver för att få en fantastisk campingresa!


De 5 Bästa Uppblåsbara Tälten Är:

 1. 1
  Bästa Uppblåsbara Familjetält: Outwell Lindale 3P - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Prisvärda Uppblåsbara Tält: Everest Air Tunnel 3-4P - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Uppblåsbara Tält: VidaXL Campingtält - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Premium Uppblåsbara Tält: Outwell Avondale 5P - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Smidiga Uppblåsbara Tält: Easy Camp Blizzard 500 - Läs Recension 

1. Outwell Lindale 5P

Bästa Uppblåsbara Familjetältet


outwell lindale uppblåsbart familjetält

Kapacitet:

3

Vikt:

16.4 kg

Säsonger:

3

Vattenpelare:

4000 mm

Smidigt Och Bekvämt Familjetält Perfekt För Camping

Först på vår lista kommer Lindale 3P från Outwell. Det är ett grymt uppblåsbart tält som känns både rymligt och bekvämt för upp till fem individer. Den har en smidig tunnelform med ett separata sovrum där ni kan dela upp sällskapet för att få lite mer avskildhet från eventuella barn. Det bidrar även till att tältet i sin helhet känns rymligare.

Med en vattentäthet på 4000 mm håller den dig torr i alla utom de kraftigaste regnskurarna så oväder är inget du behöver oroa dig inför på nästa campingresa. Golvet är även dubbelbelagd och vattentätt, så du kan vara säker på att få en torr natts sömn. Det är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett rymligt och bekvämt tält som klarar alla väderförhållanden.

Tältet är enkelt och smidigt att sätta upp till följd av dess effektiva luftpump som medföljer tältet. Det finns även en komprimerbar bärväska som kan användas för att enkelt transportera tältet utan att det tar allt för mycket plats eller energi. Den väger däremot 16.4 kg, vilket är ganska rejält. Ska den användas för familjecamping däremot, är detta förmodligen inget större bekymmer.

FÖRDELAR

 • Väldigt regntålig
 • Separata sovrum

NACKDELAR

 • Klarar ej vintercamping

Sammanfattning: Lindale 3P är det bästa uppblåsbara familjetält för dem som vill ha något lyxigt och bekvämt. Det är lätt att sätta upp och ta ner, och dess vattentäthetsklassning håller dig torr i allt utom det kraftigaste regnet. Vi rekommenderar det här tältet varmt för all typ av camping under årets varmare månader!

2. Everest Air Tunnel 3-4

Bästa Prisvärda Uppblåsbara Campingtältet


bästa tunneltält uppblåsbart

Kapacitet:

4 personer (bäst för 3)

Vikt:

13.1 kg

Säsonger:

4

Vattenpelare:

3000 mm

Starkt Tunneltält Med Smidig Montering

Air Tunnel 3-4P från Everest är ett annat stabilt tunneltält med uppblåsbara stänger som passar bra för mindre familjer eller sällskap. Storleksmässigt är det ett av de mindre tälten på denna lista, med utrymme för upp till fyra personer. Som med många tält skulle vi däremot rekommendera denna modell primärt för sällskap av tre individer eller en småbarnsfamilj. Tältet har även en större absid som bidrar med mycket förvaringsutrymme.

Ytterduken besitter vattenpelare som motsvarar 3000 mm, och bör tåla både vind och regn relativt bra. Med extra starka markpinnar i stål besitter detta tunneltält även en bra förmåga att hantera kraftigare vind om tältets kortsida placeras i riktning med vinden. Även golvet är vattentätt men är ej dubbelbelagt.

Dess huvudsakliga fördel ligger däremot i dess storlek och vikt, vilket är lågt i jämförelse med de flesta andra tälten i denna lista. Det gör det till ett något mer flexibelt val som kan utnyttjas i flera situationer. I kombination med dess enkla montering resulterar det i ett otroligt smidigt uppblåsbart tält.

FÖRDELAR

 • Liten packstorlek
 • Tål kraftiga vindar

NACKDELAR

 • Något litet utrymme

Sammanfattning: Air Tunnel 3-4P är ett bra litet tält för småbarnsfamiljer eller grupper. Det är robust, har uppblåsbara stänger och tål vind och regn. Vi skulle rekommendera det främst för sällskap med tre personer eller en familj med små barn.

3. VidaXL Campingtält

Bästa Billiga Uppblåsbara Tältet


vidaxl litet billigt uppblåsbart tält

Kapacitet:

2 personer

Vikt:

5.5 kg

Säsonger:

3

Vattenpelare:

-

Liten, Lätt & Billig Design

VidaXLs uppblåsbara campingtält är en mindre modell som endast rymmer två individer. Planerar du en campingsemester med familjen kommer det således vara svårt att få in hela familjen i tältet men om du letar efter ett simpelt och billigt uppblåsbart tält kan VidaXLs val vara just rätt för dig.

Materialvalet är tyvärr inte det bästa (vilket även reflekteras av priset). Ytterduken är gjort av ett PA-belagt nylonmaterial som är relativt stabilt under de flesta väderförhållanden. Förväntar du dig däremot regn rekommenderar vi en annan modell, alternativt att du behandlar ytterdukets tyg med en vattentät spray.

Tack vara de uppblåsbara stolparna, simpla designen och den medföljande luftpumpen går det supersnabbt och enkelt att montera upp tältet.

FÖRDELAR

 • Bra nybörjartält
 • Billig
 • Väldigt lätt packning

NACKDELAR

 • Väldigt begränsat utrymme
 • Tål inte oväder särskilt bra

Sammanfattning: Det uppblåsbara campingtältet VidaXL är en mindre modell som endast rymmer två personer, vilket gör det perfekt för en enkel och billig campingsemester med en vän eller partner. Om du planerar att ta med hela familjen på camping rekommenderar vi istället en större och mer bekväm modell.

4. Outwell Avondale 5P

Bästa Premium Uppblåsbara Familjetältet


lyxigt uppblåsbart familjetält stort

Kapacitet:

5 personer

Vikt:

24.9 kg

Säsonger:

4

Vattenpelare:

4000 mm

Lyxigt Familjetält Med Grym Ventilation

Avondale 5P från Outwell är ett stort och rymligt tält som enkelt kan sättas upp med hjälp av dess uppblåsbara konstruktion. Tältet rymmer enkelt fem personer med gott om utrymme för förvaring och aktiviteter. Det är ett stort tunneltält med full ståhöjd och två separata sovrum, och bidrar därmed även till lite avskildhet under natten. Utöver det besitter även tältet grym ventilation tack vara dess djupa solskydd och stora fönster.

Yttertältet är skapat av slitstarkt polyester med 4000 mm vattenpelare samt besitter ett dubbelbelagt golv. i vattentätt polyten. Det gör att tältet klarar av regn och oväder väldigt bra. Dess robusta materialval innebär även att den klarar av kallare temperaturer väl, och är således ett bra val av uppblåsbara tält under hela året om.

Luftkanalerna gör även tältet lättrest och smidigt med hjälp av den effektiva luftpumpen som medföljer. Detta kommer även med en smidig transportväska vilket underlättar hanteringen ytterligare.

FÖRDELAR

 • Mycket utrymme
 • Bästa ventilationen

NACKDELAR

 • Tung packning
 • Något dyr

Sammanfattning: Avondale 5P är ett utmärkt tält för större familjer eller grupper av vänner. Det är lätt att sätta upp och ger gott om utrymme samt bra ventilation. Det djupa solskyddet och de stora fönstren är också ett plus, vilket gör detta till ett perfekt val för sommarens campingresor.

5. Easy Camp Blizzard 500

Bästa Billiga Uppblåsbara Campingtältet


easy camp blizzard 500

Kapacitet:

5 personer (bäst för 4)

Vikt:

13.1 kg

Säsonger:

3

Vattenpelare:

3000 mm

Prisvärd Och Innovativ Design

Blizzard 500 från Easy Camp är ett annat prisvärt uppblåsbart tält med en väldigt speciell design. Även då tältet ser lite annorlunda ut, resulterar denna innovativa design i tillräckligt med utrymme i tältets första del för att stå upp rakt, vilket vi vet att många värdesätter på semestern. Denna stora öppning innebär även att du har gott om utrymme för förvaring, samt ett stadigt ventilationsflöde.

Längre in kommer sovrummet, som tyvärr inte är lika högt i tak, men som fortfarande känns väldigt rymligt och bekvämt. Det annonseras som ett familjetält för fyra personer, vilket vi tenderar att hålla med om. Handlar det däremot om 5 vuxna individer kommer det att bli tajt med utrymme.

Ytterduken är skapad av polyester med 3000 mm vattenpelare - vilket tillsammans med dess tunnelform innebär att tältet bör tåla mindre regn och blåst väl. Det är däremot inte skapat för camping under vinterhalvåret.

FÖRDELAR

 • Smart design
 • Mycket förvaringsutrymme

NACKDELAR

 • Begränsad sovyta

Sammanfattning: Blizzard 500 är ett bra alternativ för ett prisvärt, uppblåsbart tält som kan rymma upp till fyra personer utan att kännas trångt. Med sin innovativa design och sitt stora förvaringsutrymme kan detta vara det perfekta tältet för din nästa campingsemester.

Vad Är Det Viktigaste Att Tänka På Vid Köp Av Vandringstält?

Det kan vara svårt att välja rätt modell av campingtält för dina behov och förutsättningar med alla olika alternativ på marknaden. Det finns dock några viktiga saker som du alltid bör ha i åtanke när du fattar ditt beslut. Här är våra bästa tips på faktorer att ta i beaktning innan ditt köp av ett uppblåsbart campingtält:

Storlek

Den första faktorn att ta i beaktning har att göra med tältets storlek och kapacitet. Hur många personer kommer att använda den? Om du till exempel har en familj på fyra personer behöver du ett tält av en annan storlek än om du bara ska åka iväg på en romantisk helg för två. Tältets kapacitet är således det första du bör titta efter, i och med att det kommer påverka ditt val mest i slutändan.

Vilken typ av semester du har planerat spelar även roll här. Letar du efter ett uppblåsbart tält kommer det med störst sannolikhet att användas som ett familjetält för camping. Hyr du en campingplats är det således viktigt att tältet får plats. Än mer relevant är det om du planerar att använda tältet på din egna tomt, då det är viktigt att fastställa att du har tillräckligt med utrymme.

Hållbarhet & Väderskydd

När du har bestämt dig för tältets storlek är det dags att gå vidare till andra viktiga faktorer som hållbarhet och väderskydd. Dessa faktorer hänger ofta ihop, eftersom ett mer hållbart tält oftast också är bättre rustat för att hantera olika väderförhållanden.

Om du till exempel planerar att campa i ett område med mycket nederbörd, kan du inte köpa vilket gammalt tält som helst. Du behöver ett tält som klarar av regnoväder och som har ett vattenavvisande eller vattentätt yttertält. Samma sak gäller för blåsiga förhållanden - se till att tältet är stabilt och inte blåser iväg i en kraftig vindpust.

Om du å andra sidan planerar att använda tältet huvudsakligen under sommarmånaderna behöver du inte oroa dig lika mycket för dessa faktorer. Det är dock fortfarande viktigt att tältet är tillverkat av högkvalitativa material som tål UV-strålar och värme.

Kort sagt, fundera på vilka väderförhållanden du sannolikt kommer att möta på din campingresa, och se till att tältet du väljer klarar av att hantera dessa.

Uppsättning & Nedtagning

Den kanske viktigaste faktorn när det kommer till uppblåsbara familjetält har att göra med dess montering/uppsättning. Hela poängen med ett uppblåsbart alternativ är att undvika att spendera timmar på att sätta upp tältet. Med hjälp av en luftpump kan du istället resa dessa typer av tält på några få minuter, utan att behöva tänka särskilt mycket. Detta gäller även de större familjemodellerna, vilket vanligtvis kan ta mycket lång tid att sätta upp.

På andra sidan kan vissa tält vara svårare att ta ner och packa ihop. Detta gäller vanligtvis modeller som har flera olika delar, t.ex. ett inner- och yttertält. Därför är det viktigt att tänka på hur lätt eller svårt det kommer att vara att sätta upp och ta ner den valda modellen av campingtält.

Tältmodell

Tältets modell i fråga kommer även spela en mindre roll. Det finns huvudsakligen två typer av tält; tunneltält och kupoltält.

Utan att beröra dess allt för mycket i denna guide kan vi nämna att majoriteten av uppblåsbara tält kommer att vara i tunnelform på grund av att stolparna fylls med luft. Detta är generellt sett bra, då tunneltält ofta tål vind väl och är bekväma.

Vikt

En annan viktig aspekt är tältets vikt. Tyngre tält är vanligtvis tillverkade av mer hållbara material som klarar hårdare väderförhållanden medans lättare tält ofta kommer på bekostnad av tuffare materialval. Om du däremot vill kunna använda tältet året runt, oavsett väderförhållanden, är det värt att välja en något tyngre och tåligare modell.

Detta stämmer självklart inte alltid, men kan ses som en generell regel vid val av tält. Om du bara planerar att använda tältet för lätt sommarcamping kommer vikten förmodligen inte att spela särskilt stor roll i och med att du inte kommer att flytta på tältet särskilt ofta. Ju tyngre tältet är - ju svårare kommer det vara att hantera den i nedpackad form.

Pris

Sist men inte minst - vad har du för budget? Det finns det finns ett stort prisintervall när det gäller uppblåsbara tält, så det är viktigt att du har en uppfattning om hur mycket du är villig att spendera innan du börjar leta. När du har bestämt din budget kan du börja titta på modeller som passar både dina behov och din prisklass.

Men precis som med det mesta så får du oftast vad du betalar för. Att köpa ett billigare tält kanske känns bättre för plånboken idag, men om du planerar att använda tältet under många år kan det vara mer ekonomiskt lönsamt att köpa en dyrare mer robust modell som inte går sönder lika enkelt.

Vanliga Frågor Om Uppblåsbara Tält

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna kring uppblåsbara tält.

Hur fungerar uppblåsbara tält?

Uppblåsbara tält fungerar med hjälp av luftfyllda stolpar som hjälper till att stödja tältets struktur. Detta innebär att du inte behöver använda traditionella, tunga stolpar, vilket gör det mycket enklare att sätta upp och ta ner tältet.

Är uppblåsbara tält vattentäta?

De flesta uppblåsbara tält är tillverkade av vattentäta material, vilket innebär att de håller dig torr i händelse av regn eller andra våta väderförhållanden. Det är dock alltid en bra idé att dubbelkolla hur hög vattenpelare tältet har innan du gör ditt köp, vilket ger dig en bra indikation på dess regnskyddade förmåga.

 

Vad är fördelarna med att använda ett uppblåsbart tält?

Det finns flera fördelar med att använda ett uppblåsbart tält, bland annat att de är mycket lättare att sätta upp och ta ner än traditionella tält. 

Vad är nackdelarna med att använda ett uppblåsbart tält?

En av de största nackdelarna med att använda ett uppblåsbart tält är att de kan vara dyrare än traditionella tält. Uppblåsbara tält kräver också en pump för att blåsa upp de luftfyllda stolparna, vilket kan innebära en extra kostnad.

Är uppblåsbara tält lämpliga för alla typer av camping?

Uppblåsbara tält är lämpliga för de flesta typer av camping, men de kanske inte är det bästa alternativet för mycket kalla väderförhållanden. Detta beror på att uppblåsbara tält brukar vara tillverkade av lättare material som kanske inte ger tillräcklig isolering vid kyla.

Vad kostar uppblåsbara tält?

Uppblåsbara tält kan kosta mellan 1000 och 15000 kronor, beroende på storlek, funktioner och märke.

Sammanfattningsvis Om Uppblåsbara Tält

Uppblåsbara tält är ett utmärkt alternativ för dem som söker ett lättanvänt, smidigt och rymligt campingtält. De kan dock vara något dyrare än traditionella tält och kanske inte det bästa alternativet för mycket kalla väderförhållanden. När du väljer ett uppblåsbart tält bör du ta hänsyn till aspekter som vikt, pris och vattentäthet för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.6 / 5. Antal Röster: 17

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.