• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Fiske
 • /
 • 4 Bästa Fiskeglasögon (2024): Bäst i Test

4 Bästa Fiskeglasögon (2024): Bäst i Test

bästa fiskeglasögon bäst i test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: juli 2024

Att komma ut i naturen och njuta av en lugn och skön fisketur är bland det bästa som finn, särskilt på vår och sommaren. Att ha bra koll på sin omgivning är A och O när man fiskar, men under riktigt soliga dagar kan du enkelt bli bländad av dess reflektion mot vattnet. I dessa fall kan du dra nytta av ett av de bästa paren fiskeglasögon.

I denna guide kommer vi att berätta om de fyra bästa fiskeglasögonen på marknaden. Vi går igenom vilka egenskaper som är viktiga när du väljer ett par fiskeglasögon, samt vilka produkter vi tycker är bäst i test. Vi hoppas att du hittar den informationen användbar när du själv ska välja ett par glasögon för din fisketurer!

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Fiskeglasögonen Är:

 1. 1
  Bäst i Test Fiskeglasögon: Leech X7 Solglasögon - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Fiskeglasögon: Aqua Teno Solglasögon Mirror Green - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Fiskeglasögon För Saltvatten: Oakley Holbrook Prizm Solglasögon - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga Fiskeglasögon: Fladen Solglasögon Floating Matt Black - Läs Recension

1. Leech X7 Solglasögon

Bäst i Test Fiskeglasögon


Leech X7 Solglasogon

Färg:

Blå/Koppar

UV-skydd:

Ja

Polariserade:

Ja

Perfekta Sportfiskeglasögon För Alla Tillfällen

Om du letar efter ett par riktigt robusta och välfungerande allround solglasögon för den mesta typen av fiskeäventyr behöver du inte leta mycket längre än Leechs X7 modell.

Skapade med Leech egna premiumlinser får du en grymt bra skärpa i varierade klimat, vilket underlättar det markant för ögonen. De är 100% polariserade, vilket är hur de lyckas uppnå denna skarpa kontrast, men har självklart även inbyggt UV-skydd så du inte behöver oroa dig för solens strålar när du stirrar på vattnet.

Linserna har också en förstärkt beläggning vilket gör de extremt tåliga, och framför allt reptåliga. Betalar man lite mer för ett par solglasögon vill man självklart att de håller länge, och det är precis vad X7 sportfiskeglasögonen levererar.

Färgmässigt kommer linserna både i blått och orange färg, där vi tenderar att rekommendera de orangea om du vill ha en modell som fungerar i så många situationer som möjligt. Föredrar du att fiska på öppet vatten däremot kan det vara fördelaktigt att köpa de blåa linserna, för bättre skydd mot den bländande solen. Att solglasögonen också bidrar med ett bra djupseende är också en stor fördel när man fiskar på djupare vatten.

Designmässigt är ramen relativt stor och fyrkantig modell, vilket vissa föredrar. Med det sagt kan de vara lite större i storleken i jämförelse med många andra modeller på marknaden, så vet du med dig att du har ett mindre huvud kanske det finns bekvämare modeller för dig.

Allt som allt hamnar paret på en förstaplats som de bästa sportsolglasögonen på marknaden, då det förser dig med mycket kvalité och effektivitet för pengarna - även då de hamnar bland premium-modellerna rent prismässigt.

FÖRDELAR

 • Reptålig beläggning
 • Mycket bra djupseende och skärpa
 • Kan användas under många tillfällen

NACKDELAR

 • Något dyrare modell
 • Lite större i storleken

2. Aqua Teno Solglasögon Mirror Green

Näst Bäst i Test Fiskeglasögon


Aqua Teno Solglasogon Mirror Green

Färg:

Gröna

UV-skydd:

Ja

Polariserade:

Ja

Prisvärda Fiskeglasögon I Högklassig Kvalité

Aqua Tenos fiskeglasögon är ett annat mycket attraktivt val, särskilt om du är ute efter ett par som är lite billigare, men som fortfarande presterar bra. Med ett pris på under 900 kr får du en sportfiskemodell som presterar mycket bra när det gäller skärpa och kontrast, vilket är vad du fokuserar mest på när du letar efter ett bra par solglasögon för fiske.

Rent funktionsmässigt är detta par relativt likt Leech modell ovan, men en mycket god skärpa och kontrast. Vad som skiljer dessa åt är dess gröna linser, vilket ökar kontrasten ännu mer i jämförelse med linser i blå eller kopparfärger.

På grund av detta lämpar sig dessa glasögon extra väl för de som ofta fiskar i mindre floder och sjöar, då ljuset kanske inte är lika kraftigt som på öppet vatten. Detta kommer däremot på bekostnad av mindre skydd mot den bländande solen som uppstår på öppet vatten, men är det klimatet inte något du tenderar a fiska i är denna modell perfekt för dig ändå.

Kvalitetsmässigt är de också mycket robusta, med en hållbar design som kommer att hålla under en mycket lång tid. Det italienska märket är nämligen kända för att skapa hållbara produkter, och deras fiskeglasögon är inget undantag. Självklart är det polariserade linser som också skyddar mot farliga UV-strålar.

Designmässigt är de relativt klassiska, med en ganska bred ram och fyrkantiga linser. De är tillverkade i ett antireflexbehandlat material, vilket förbättrar skärpan ytterligare. Allt i allt kan du med gott samvete kalla de för en av de bästa sportfiskeglasen på marknaden - särskilt för dig som inte vill spendera allt för mycket.

FÖRDELAR

 • Prisvärda
 • Bra skärpa och kontrast
 • Bra kvalité och hållbarhet

NACKDELAR

 • Inte så bra på öppet vatten

3. Oakley Holbrook Prizm Solglasögon

Bästa Fiskeglasögon För Saltvatten


Oakley Holbrook Prizm Solglasögon

Färg:

Gröna

UV-skydd:

Ja

Polariserade:

Ja

Premium Fiskeglasögon För Bästa Möjliga Prestanda

Är du någon som letar efter de bäste möjliga fiskeglasögonen är Oakley Holbrook helt klart rätt val för dig. Oakley är ett mycket känt premiummärke, något som tydligt syns så fort man använder sig av en av deras produkter.

De bäst skärpa, kontrast och färgåtergivning, något som är mycket viktigt när du fiskar på djupare vatten och i mindre floder och sjöar. Med Oakleys egna HDO-linsteknik kan du vara säker på bästa möjliga upplevelse, oavsett vart du befinner dig. Självklart har den också maximalt UV-skydd. Med andra ord är de mycket svåra att slå rent funktionsmässigt.

Med ett optimalt synfält kan du också säkerställa att glasögonen skyddar från alla håll, även på sidorna, en detalj som är enkel att förbises, men något som fortfarande är mycket viktigt när du är ute på vattnet i båten.

Rent kvalitémässigt är de också svårslagna, då bågarna är gjorda av deras starkaste material, vilket innebär att de tål mycket stryk utan att försämras på något sätt. Ett par Oakleyglasögon bör därför hålla under flera år utan några som helst problem. Oakleys modeller är faktiskt mycket kända bland elitidrottare och friluftsentusiaster runt om i världen för just denna anledning.

Den enda riktiga nackdelen med dess fiskeglasögon är dess höga pris, men om du värdesätter kvalité och funktion högt finns det inget bättre par att köpa ute på marknaden.

FÖRDELAR

 • Optimerat synfält som även skyddar från sidorna
 • Fantastisk kvalité och skärpa
 • Snygg och bekväm passform

NACKDELAR

 • Mycket dyra

4. Fladen Solglasögon Floating Matt Black

Bästa Billiga Fiskeglasögon


Fladen Solglasögon Floating Matt Black

Färg:

Grå

UV-skydd:

Ja

Polariserade:

Ja

Enkla Och Mycket Billiga Fiskeglasögon Som Flyter

Sist på vår lista hamnar Fladens fiskeglasögon, vilket på många sätt är motsatsen till Oakleys modell ovan. Här får du istället ett par mycket simpla fiskeglasögon, som också kommer till en tiondel av priset på Oakleys modell.

Fladens fiskeglasögon är avsedd för den budgetmedvetne fiskaren som inte vill spendera allt för mycket. De har en flytande design, som gör dem perfekta att använda när du befinner dig på båten och vill ha en säker förvaringsplats på överflyttbar utrustning.

Funktionsmässigt har Fladens fiskeglasögon inte samma skärpa som vissa av de dyrare alternativen på marknaden, men för den som just börjat sin fiskekarriär är de absolut bra nog. De har också en storlek som kan enkelt justeras för att passa alla ansiktsformer, och kommer dessutom till en mycket attraktiv prislapp.

Så om du letar efter billiga fiskeglasögon som också är flytande, är Fladens fiskeglasögon det perfekta valet för dig. De kan dock inte riktig mäta sig med de dyrare och mer avancerade fiskeglasögonen, så om du letar efter det bästa på marknaden bör du istället välja en annan modell. Men för den som är på en tajt budget och letar efter något enkelt är Fladen ett perfekt val.

FÖRDELAR

 • Mycket billiga
 • Flytande modell
 • Storlek kan enkelt justeras

NACKDELAR

 • Inte samma kvalité och hållbarhet som andra alternativ
 • Inte samma skärpa som premium-modeller

Fiskeglasögon - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Färg

UV-skydd

Polariserade

1279 kr

Blå/Koppar

Ja

Ja

829 kr

Gröna

Ja

Ja

2089 kr

Blå

Ja

Ja

 209 kr

Grå

Ja

Ja

Fiskeglasögon - Köptips

Innan du köper dig ett par solglasögon för din fisketur så finns det några viktiga saker att ta i beaktning. Vanliga solglasögon kommer ofta att fungera väldigt bra, men det finns vissa specifika egenskaper som gör att fiskeglasögon kan vara mer optimala för just fiske.

Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på, och det är dessa faktorer som avgjort vår rankning av de bästa fiskeglasögonen.

Färg På Glasögonens Linser

Ett av de viktigare åtaganden som du kan göra är att välja rätt färg på linserna av glasögonen, då detta kommer att ha en stor påverkan på dess funktionalitet inom specifika förhållanden. Här är några av våra favoritfärger, beroende på hur du planerar att fiska.

bästa solglasögon för fiske

Orangea/koppar linser

Orangea linser är generellt vad vi rekommenderar om du letar efter ett par fiskeglasögon som kommer att prestera bra i de flesta olika förhållanden. Bärnstenslinser skärper kontrasten genom att minska blått ljus. De är perfekta för fiske i grunda och platta vattendrag. De är också bäst för molniga och mulna förhållanden.

Rosa linser

För att kunna använda de rosa linserna måste du köpa polariserade fiskeglasögon av hög kvalitet. Det beror på att kontrastförlusten kan göra det svårt att se saker och ting under molniga dagar eller när du fiskar i en flod med mörk botten.

Grå linser

Grå linser rekommenderas för fiske i djupa sjöar och havsvatten. De bibehåller det normala färgförhållandet och ökar inte kontrasten. Detta är kanske inte det bästa för grunt vatten eller plattfiske, men dess egenskaper gör att det passar perfekt för de djupare delarna av havet.

Blåa linser

Dessa är de bästa linserna för fiske på öppet vatten, då de reducerar bländning och reflekterande ljus som uppstår på ytan av vatten. Detta kommer att göra det möjligt för dig att se undervattensfiskar tydligare.

Gröna linser

Dessa glasögon är perfekta för att fiska i trånga vattendrag eller lite mer begränsade platser, då de reducerar skuggor och reflekterande ljus samtidigt som de ger dig en klarare sikt.

Silverfärgade linser

Dessa glasögon är perfekta för att se om du fiskar under natten, då dessa kan hjälpa dig att få klarare sikt i mörka omgivningar. De är inte lika bra som blåa linser när det gäller bländning, men de kan vara en perfekt lösning för användare som fiskar under tillfällen med sämre ljus.

Passform & Extra Säkerhet

En mycket viktig sak att tänka på innan man köper ett par fiskeglasögon är att se till att passformen känns bra. Är du ute och fiskar en hel dag är det viktigt att dina solglasögonen presterar, men det ska inte vara obekvämt på något sätt att bära dessa under långa timmar ute på vattnet.

En annan bra sak att hålla utkik efter är extra säkerhetsremmar, eftersom det kan rädda dina glasögon om de råkar falla av under något tillfälle.

Vilka Är Fördelarna Med Solglasögon Vid Fiske?

 • De är extremt lätta

En fiskare kan bära solglasögon för fiske hela dagen utan att känna att vikten tynger honom eller henne. Dessa glasögon har utformats för att vara mycket lätta och därför mer bekväma att arbeta med.

 • De förbättrar synen

Linserna i solglasögon för fiske hjälper fiskaren att se de fiskar han vill fånga. Denna egenskap är särskilt användbar i en stor vattenmassa, särskilt när det är svårt att veta var man ska stanna och kasta linan.

 • De skyddar dina ögon från solen

En annan fördel med att använda fiskesolglasögon är att de skyddar dina ögon från solen. De är särskilt viktiga om du är mer än en tillfällig fiskare. Långvarig och frekvent exponering av ögonen för solen kan orsaka suddig syn, ljuskänslighet och till och med blindhet.

 • Polariserade linser eliminerar bländning

Polariserade solglasögon hjälper till att eliminera bländning inte bara från solen utan även från ytor som vatten och till och med snö. Polariserade glasögon är så effektiva att vissa förare använder dem när de kör bil.

sportfiskeglasogon solglasogon bast

När du fiskar hjälper polariserade glasögon dig inte bara att minska bländningen, de förhindrar också att du skelar så att du kan ha en klar bild av vattnet. Om du har känsliga ögon bör du dock vara försiktig med polariserade solglasögon. Du kan få en negativ reaktion på hur linserna förändrar ljuset.

Om du gillar att fiska på natten ska du inte heller fiska med polariserade glasögon. De skär bort en stor del av ljuset och kan hindra dig från att se helt och hållet.

 • De är gjorda starka

Fiskeglasögon är tillverkade av starka material så att de håller länge. De är gjorda för att vara slitstarka och till och med reptåliga vilket gör att de behåller sitt kvalitetsutseende under en längre tid.

Vanliga Frågor Om Fiskeglasögon

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av fiskeglasögon, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst underhåller de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av solglasögon, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa fiskeglasögonen?

De bästa fiskeglasögonen är enligt vårt test Leech X7 Solglasögon, ett mycket funktionellt och prisvärt par solglasögon för fiske.

Vad kostar fiskeglasögon?

Ett bra par fiskeglasögon kostar oftast runt 1000 kronor, vilket till stor del varierar beroende på kvalité och den material som används.

Vilken färg på den polariserade linsen är bäst för fiske?

Den bästa färgen på en polariserad fiskeglasögon beror på de förhållanden du fiskar under. För ljusa, soliga dagar på havet är blått en bra linsfärg. Grön är en bra linsfärg för fiske på plattor och grunt vatten. Om du fiskar i svaga ljusförhållanden är gult och ljusrött bra färger för polariserade linser.

Hjälper polariserade solglasögon vid fiske?

Polariserade linser ger ett bra skydd när du fiskar eftersom de minskar bländningen. Detta bidrar till att undvika belastning på ögonen. De bäst polariserade fiskesolglasögonen hjälper dig att se bortom vattenytan. Detta gör att du lättare kan upptäcka fiskar.

Varför bär fiskare polariserade solglasögon?

Polariserade linser i fiskeglasögon blockerar bländning. Detta kan hjälpa till att förhindra trötthet under långa dagar på vattnet. Spegeln i en polariserad solglasögonlins fungerar som en riktig spegel. Den hjälper till att studsa solljuset från linsens yta.

Sammanfattningsvis Om Fiskeglasögon

Ett bra par solglasögon kan göra en väldigt stor skillnad när du är ute och fiskar, och är viktigt för att skydda dina ögon mot kraftiga solstrålar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.