• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 4 Bästa Vapenfodral (2024): Bäst i Test

4 Bästa Vapenfodral (2024): Bäst i Test

bästa vapenfodral bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

Vapenfodral är en viktig investering för alla som äger ett vapen. Inte bara skyddar de vapnet från skador under transport och förvaring, utan de kan också hjälpa till att hålla det säkert och undangömt från oönskade ögon. Men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att hitta det bästa vapenfodralet för dina behov. Letar du däremot efter hårdare vapenfodral (kallat vapenkoffert) kan du kolla in vår guide till dessa här.

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa vapenfodralen på marknaden och vad du bör leta efter när du väljer det perfekta vapenfodralet för dig. Oavsett om du är en jägare, sportskytt eller bara vill hålla ditt vapen säkert, så kommer denna guide att ge dig all information du behöver för att fatta det rätta beslutet när det gäller vapenfodral.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Vapenfodralen Är:

 1. 1
  Bäst i Test Vapenfodral: Pumori Basic Vapenfodral - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Dubbla Vapenfodral: Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Vapenfodral För Hagelgevär: Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Jaktryggsäck Med Vapenfodral: Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack - Läs Recension

1. Pumori Basic Vapenfodral

Bäst i Test Vapenfodral


Pumori Basic Vapenfodral

Längd:

135 cm

Höjd:

27 cm

Mycket Prisvärd Och Mångsidigt Vapenfodral

Pumori Basic Vapenfodral är ett utmärkt val för jägare och skyttar som söker en prisvärd och mångsidig lösning för att transportera sina vapen. Med en längd på 135 cm och en höjd på 27 cm passar det de flesta vapenmodeller och storlekar.

Ett av de mest imponerande egenskaperna med Pumori Basic Vapenfodral är dess prislapp. Det är en av de mest prisvärda vapenfodralen på marknaden, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för den som söker en billigare lösning. Trots det låga priset erbjuder Pumori Basic Vapenfodral en bra kvalitet och funktionalitet.

En annan fördel med Pumori Basic Vapenfodral är dess mångsidiga storlek. Det passar de flesta vapenmodeller, så du behöver inte oroa dig för att det inte kommer att passa ditt vapen. Det är också lätt att bära med sig, tack vare den justerbara axelremmen som gör det enkelt att bära med sig på resor eller ut i naturen.

Fodralets insida är också väl vadderad för att ge ditt vapen det skydd det behöver under transport. Detta ger dig trygghet när du transportera ditt vapen och säkerställer att det inte blir skadat under transport.

Den största nackdelen med Pumori Basic Vapenfodral är att det inte är lika högkvalitativt och slitstarkt som vissa av de dyrare alternativen på marknaden. Trots det är det en mycket bra vapenfodral för de som söker en prisvärd och mångsidig lösning för att transportera sina vapen.

Sammanfattningsvis är Pumori Basic Vapenfodral en utmärkt vapenfodral för jägare och skyttar som söker en prisvärd och mångsidig lösning för att transportera sina vapen. Det är lätt att bära med sig och passar de flesta vapenmodeller. Dessutom är det väl vadderat på insidan för att skydda ditt vapen under transport. Om du söker ett vapenfodral med hög kvalitet och slitstyrka, kan det vara värt att överväga att lägga lite mer pengar på ett högre prissatt alternativ.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Bra mångsidig storlek
 • Bra vaddering på insidan
 • Justerbar axelrem som gör fodralet enkelt att bära med sig

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité och slitstyrka som vissa dyrare alternativ

2. Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel

Bästa Dubbla Vapenfodral


Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel

Längd:

110 cm

Höjd:

30 cm

Stort Och Kraftigt Vapenfodral För Dubbla Gevär

Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel är en utmärkt lösning för jägare och skyttar som behöver transportera två vapen på ett säkert och effektivt sätt. Med en längd på 110 cm och en höjd på 30 cm har det gott om plats för två kortare vapen, vilket gör det till ett perfekt val för jägare och skyttar som behöver transportera två vapen.

En av de mest imponerande egenskaperna med Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel är dess slitstarka konstruktion och vattentäta material, vilket skyddar vapnen mot elementen under transport. Denna höga kvalitet innebär dock att prislappen är högre än för vissa andra alternativ på marknaden.

Trots sin storlek är Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel utformad för enkel transport med smidiga ryggsäcksremmar som är justerbara för maximal bekvämlighet och användarvänlighet. Dessutom finns det gott om extra fickor på utsidan, vilket ger utrymme för att lagra extra ammunition, magasin och annan utrustning.

En nackdel med Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel är att det är större och mer otympligt än exempelvis Pumori Basic Vapenfodral. Detta kan göra det svårare att bära med sig under vissa omständigheter. Dock är det också viktigt att notera att dess kapacitet för att bära två vapen gör det en viktig investering för skyttar och jägare som behöver transportera två vapen på ett säkert sätt.

Sammanfattningsvis är Ulf Hednar Vapenfodral Dubbel en utmärkt lösning för skyttar och jägare som behöver transportera två vapen. Med dess slitstarka konstruktion och vattentäta material, samt dess smidiga ryggsäcksremmar och extra fickor, ger den allt som behövs för att transportera dina vapen på ett säkert och effektivt sätt. Men eftersom det är en högkvalitativ produkt kommer det också med en högre prislapp jämfört med andra alternativ. Om du söker en mindre, mer prisvärd lösning, kan det vara bättre att titta på andra vapenfodral som passar dina behov.

FÖRDELAR

 • Slitstark konstruktion med vattentåligt material
 • Plats för dubbla vapen (kortare)
 • Två smidiga ryggsäcksremmar som är justerbara
 • Gott om extra fickor längs med utsidan

NACKDELAR

 • Större och mer otympligt än exempelvis Pumori basic ovan

3. Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case

Bästa Vapenfodral För Hagelgevär


Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case

Längd:

90 cm

Höjd:

25 cm

Mindre Vapenfodral Med God Funktionalitet För Hagelbock

Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case är ett utmärkt val för jägare och skyttar som söker ett högkvalitativt vapenfodral för mindre hagelgevär. Med en längd på 90 cm och en höjd på 25 cm passar det perfekt för att transportera mindre hagelgevär på ett säkert sätt.

Ett av de mest imponerande egenskaperna med Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case är dess gott om vaddering, som håller vapen och utrustning på plats under transporten. Detta skyddar vapnen från stötar och repor som kan uppstå under transport.

Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case har en snygg design och är mycket bekväm att bära med dig på resor, tack vare det vadderade handtaget och den justerbara axelremmen som gör det enkelt att bära på axeln.

En nackdel med Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case är att det inte erbjuder lika mycket organisationsmöjligheter och extrafickor som vissa andra alternativ på marknaden. Detta kan göra det svårare att organisera och lagra extra tillbehör som ammunition och rengöringsverktyg. Det bör också noteras att det inte kan transportera större gevär som älgstudsare och liknande.

Sammanfattningsvis är Beretta Uniform Pro Double Soft Gun Case en utmärkt vapenfodral för mindre hagelgevär. Med dess gott om vaddering, bekväma handtag och justerbar axelrem, ger den allt som behövs för att transportera ditt vapen på ett säkert och bekvämt sätt. Om du söker efter en mindre vapenfodral med god funktionalitet för hagelbock, är detta ett utmärkt alternativ. Men om du behöver organisera extra tillbehör och lagra ammunition, kanske du vill överväga ett annat alternativ som kan tillgodose dina behov bättre.

FÖRDELAR

 • Gott om vaddering vilket håller vapen och utrustning på plats
 • Passar perfekt för ett mindre hagelgevär
 • Vadderat handtag samt axelrem underlättar transporten

NACKDELAR

 • Inte särskilt mycket organisationsmöjligheter och extrafickor
 • Kan inte transportera större älgstudsare och liknande gevär

4. Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack

Bästa Jaktryggsäck Med Vapenfodral


Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack

Längd:

80 cm

Höjd:

-

Funktionell Jaktryggsäck i Tyst Material Med Avtagbart Vapenfodral

Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack är en mångsidig jaktryggsäck med ett avtagbart vapenfodral som gör det lätt att transportera ditt vapen på ett säkert sätt. Med en längd på 80 cm passar det perfekt för mindre vapen.

En av de mest imponerande egenskaperna med Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack är dess tysta och slitstarka material, vilket gör den idealisk för jakt. Den erbjuder också en bra passform med justerbara kompressionsremmar som gör det möjligt att justera storleken efter dina behov och önskemål.

Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack har ett avtagbart vapenfodral och en GPS-ficka, vilket gör det enklare att organisera din utrustning och hitta vad du behöver när du behöver det. Detta gör den idealisk för jägare som behöver ha tillgång till sin utrustning på ett snabbt och enkelt sätt.

En nackdel med Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack är att det bara har plats för mindre vapen, vilket gör det mindre lämpligt för större gevär som älgstudsare och liknande. Det finns också begränsat med externa fickor, vilket kan göra det svårt att organisera extra tillbehör och utrustning.

Sammanfattningsvis är Härkila Moose Hunter 2.0 Backpack en funktionell jaktryggsäck i tyst material med avtagbart vapenfodral. Detta gör det till ett utmärkt val för jägare som söker en mångsidig och praktisk lösning för att transportera vapen och utrustning på ett säkert och effektivt sätt. Men eftersom det bara har plats för mindre vapen och har begränsat med externa fickor, kan det vara mindre lämpligt för vissa jägare. Om du söker efter en jaktryggsäck med större kapacitet och mer organisatoriska funktioner, kanske du vill överväga ett annat alternativ som kan passa dina behov bättre.

FÖRDELAR

 • Mångsidig jaktryggsäck
 • Tyst och slitstarkt material
 • Avtagbart vapenfodral och GPS-ficka
 • Bra passform med justerbara kompressionsremmar

NACKDELAR

 • Bara plats för mindre vapen
 • Begränsat med externa fickor

Vapenfodral - Köpguide

Att köpa ett vapenfodral är viktigt för att kunna skydda och transportera dina vapen säkert, oavsett om det är i bilen eller över vildmarken. Men för att köpa rätt vapenfodral för dig och din typ av jakt gäller det att förstå skillnaden mellan de olika alternativen genom att titta närmare på följande faktorer.

Storlek

När det gäller att välja ett vapenfodral är storleken en av de viktigaste faktorerna att tänka på. Du vill välja ett vapenfodral som passar ditt vapen perfekt för att säkerställa att det ger tillräckligt med skydd och stötdämpning. Om vapenfodralet är för stort kan vapnet glida runt och riskera att skadas eller repas under transport. Om vapenfodralet är för litet kan det vara svårt att få vapnet i och ur, och det kan orsaka onödigt slitage på fodralet och vapnet självt.

vandra med vapenfodral

Därför är det viktigt att du mäter ditt vapen noggrant innan du köper ett vapenfodral. Du bör mäta längden, bredden och höjden på ditt vapen för att hitta ett vapenfodral som passar perfekt. Om du har en kikarsikte eller annan utrustning monterad på vapnet, se till att mäta med den utrustningen på plats för att få en exakt passform.

Att välja ett vapenfodral som passar ditt vapen perfekt är en av de bästa investeringarna du kan göra för att skydda ditt vapen. Genom att ta sig tid att mäta ditt vapen och hitta det perfekta vapenfodralet, kan du vara säker på att ditt vapen kommer att vara säkert och skyddat varje gång du transporterar eller förvarar det.

Material

Vapenfodral kan tillverkas av en mängd olika material, och det är viktigt att du väljer ett material som passar dina behov och budget. Här är några vanliga material som vapenfodral kan tillverkas av:

 • Läder: Läder är ett klassiskt material som är känt för sin hållbarhet och stil. Vapenfodral i läder kan vara dyrare än andra material, men de kan också hålla i många år om de tas om hand på rätt sätt. Läderfodral ger en klassisk och sofistikerad look.
 • Nylon: Nylon är ett lätt och tåligt material som är idealiskt för vapenfodral. Det är också vattentätt och kan erbjuda en hög nivå av skydd för vapnet. Vapenfodral i nylon är oftast billigare än läderfodral, vilket gör dem till ett bra alternativ för budgetmedvetna vapenägare.
 • Polyester: Polyester är ett annat tåligt material som är vanligt i vapenfodral. Det är också lätt och vattentätt. Vapenfodral i polyester är ofta billigare än läderfodral men kan vara något dyrare än nylonfodral.
 • PVC: PVC är en typ av plastmaterial som är vattentätt och tåligt. Vapenfodral i PVC är ofta billigare än andra material, men de kan också vara mindre hållbara i jämförelse med läder, nylon och polyester.

När du väljer material för ditt vapenfodral, tänk på hur du planerar att använda det. Om du behöver ett vapenfodral som skyddar ditt vapen mot regn och andra väderförhållanden, kan nylon eller polyester vara det bästa alternativet. Om du vill ha ett mer sofistikerat utseende, kan läder vara det bästa valet. Om du har en begränsad budget, kan PVC eller nylon vara det mest prisvärda alternativet.

Skydd

Ett av de främsta syftena med ett vapenfodral är att skydda ditt vapen från stötar, repor och andra skador under transport och förvaring. Därför är det viktigt att välja ett vapenfodral som ger tillräckligt med skydd för ditt vapen.

För att skydda ditt vapen mot stötar och repor bör vapenfodralet ha tillräckligt med stoppning. Detta kan inkludera tjockt skumgummi eller andra material som ger ditt vapen en mjuk och säker plats att vila på inuti fodralet. Detta skyddar ditt vapen från att skadas av stötar och repor under transport eller när det förvaras.

Förutom att skydda vapnet mot stötar och repor, bör vapenfodralet också vara vattentätt och tåligt nog att skydda vapnet mot väderförhållanden. Om du planerar att transportera ditt vapen i dåligt väder eller i fuktiga förhållanden är det viktigt att välja ett vapenfodral som kan skydda ditt vapen mot fukt och korrosion. Vapenfodral i nylon eller polyester är ofta vattentäta och kan erbjuda tillräckligt med skydd mot regn och fukt.

Utöver skyddet för själva vapnet är det också viktigt att vapenfodralet har en säker låsmekanism. Detta kan förhindra obehörig tillgång till ditt vapen och minska risken för stöld. Välj ett vapenfodral med en robust låsmekanism som passar dina behov och ger extra säkerhet för ditt vapen.

Bärbarhet

När du väljer ett vapenfodral är bärbarhet en viktig faktor att tänka på. Du vill ha ett vapenfodral som är enkelt att bära med dig när du reser eller när du förvarar ditt vapen. För att göra detta är det viktigt att vapenfodralet har bekväma handtag eller en axelrem så att du kan bära det med dig.

vapenfodral bästa

Handtagen på vapenfodralet bör vara robusta och bekväma att greppa för att undvika att de gräver in i handen när du bär det. Det är också en bra idé att välja ett vapenfodral med en avtagbar axelrem så att du kan bära det över axeln eller som en ryggsäck om du behöver händerna fria.

Om du planerar att flyga med ditt vapen, se till att välja ett vapenfodral som uppfyller flygbolagets riktlinjer för handbagage. Detta innebär vanligtvis att vapenfodralet inte får överstiga vissa dimensioner och måste vara låsbart.

Bärbarhet är särskilt viktigt om du har ett stort och tungt vapen eller om du behöver bära vapenfodralet under en längre tid. Välj ett vapenfodral som är lätt och enkelt att bära med dig för att undvika obehag eller skador.

Fack & Fickor

Organisation och fickor är en viktig faktor att tänka på när du väljer ett vapenfodral. Vissa vapenfodral har extra fickor och fack som är speciellt utformade för att lagra ammunition, magasin och andra tillbehör. Detta kan göra det enklare att organisera ditt vapen och tillbehör, vilket kan vara särskilt viktigt när du reser eller när du har behov av snabb tillgång till ammunition.

Se till att välja ett vapenfodral som har tillräckligt med utrymme för allt du behöver. Detta kan inkludera ammunition, extra magasin, övrig utrustning, eller personliga tillbehör som mobiltelefon, plånbok och nycklar. Om du har flera vapen, se till att vapenfodralet har tillräckligt med utrymme för att lagra dem alla.

Fickorna och facken i vapenfodralet bör också vara väl utformade och robusta. De bör vara tillräckligt djupa och breda för att rymma alla dina tillbehör på ett säkert sätt. Det är också viktigt att fickorna och facken är lättillgängliga så att du kan nå dina tillbehör snabbt och enkelt när du behöver dem.

När du väljer ett vapenfodral med fickor och fack för tillbehör, se till att det inte påverkar vapnets säkerhet eller skydd. Detta innebär att tillbehören inte ska störa vapnets placering inuti fodralet eller orsaka skador på vapnet under transport.

Slitstyrka

Slitstyrka är en viktig faktor att tänka på när du väljer ett vapenfodral. Ett vapenfodral är en investering som du förväntar dig att använda under lång tid, och därför vill du ha en högkvalitativ produkt som är tillverkad av slitstarka material. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda vapenfodralet utomhus, i vildmarken eller på andra tuffa platser där det kan utsättas för tuffa förhållanden.

Att välja ett vapenfodral i slitstarka material är avgörande för dess hållbarhet. Vissa vapenfodral kan tillverkas av material som nylon, polyester eller Cordura, som är kända för sin höga slitstyrka och tålighet. Dessa material är också vanligtvis lätta och vattentäta, vilket gör dem till ett bra val för utomhusbruk.

Särskilt om du planerar att använda vapenfodralet i utomhusmiljöer är det viktigt att välja ett som tål fukt och tuffa förhållanden. Ett vapenfodral som kan skydda ditt vapen från elementen är en förutsättning för att förlänga vapenfodralets livslängd.

Slitstyrkan på vapenfodralet är också avgörande för att ditt vapen ska hållas säkert och skyddat. Om vapenfodralet är tillverkat av billigt och tunt material kan det snabbt slitas ut och ge upp sitt skyddande syfte. Att välja ett slitstarkt vapenfodral kan därför säkerställa att ditt vapen får det skydd det förtjänar och håller sig i gott skick under lång tid.

Vanliga Frågor Om Vapenfodral

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett vapenfodral, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av vapenfodral, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa vapenfodralet?

Det bästa vapenfodralet är enligt vårt test Pumori Basic Vapenfodral, en extremt prisvärd bra allroundmodell som täcker de flestas behov.

Vad kostar ett vapenfodral?

Priset för ett vapenfodral hamnar oftast runt 500-1000 kronor, men större och mer robsuta alternativ kan kosta så mycket som 3000-4000 kronor.

Vilken typ av extra utrustning kan jag lagra i fickor på mitt vapenfodral?

Du kan lagra en mängd olika tillbehör och utrustning i fickor på ditt vapenfodral, inklusive ammunition, extra magasin, rengöringsverktyg och andra personliga tillbehör. Se till att de extra utrustningarna inte påverkar vapnets placering inuti fodralet eller orsakar skador på vapnet under transport.

Vad är skillnaden mellan ett mjukt och ett hårt vapenfodral?

Skillnaden mellan ett mjukt och ett hårt vapenfodral(även kallat vapenkoffert) ligger i deras konstruktion. Ett mjukt vapenfodral är vanligtvis tillverkat av lättare och mer flexibla material som nylon eller polyester och har vanligtvis stoppning för att skydda vapnet mot stötar och repor. Å andra sidan är ett hårt vapenfodral vanligtvis tillverkat av mer robusta material som polypropen eller ABS-plast och har en hård yta som ger extra skydd mot stötar och repor.

Vilken typ av skydd erbjuder vapenfodral mot fukt och vatten?

Vapenfodral kan erbjuda olika typer av skydd mot fukt och vatten beroende på materialet de är tillverkade av. Vissa vapenfodral är helt vattentäta och kan skydda vapnet mot kraftigt regn eller fuktiga förhållanden, medan andra vapenfodral har vattenavvisande egenskaper som hjälper till att hålla vapnet torrt i lättare regn eller fuktiga miljöer. Välj ett vapenfodral med tillräckligt med skydd mot fukt och vatten beroende på dina behov och användningsområden.

Sammanfattningsvis Om Vapenfodral

För att skydda och transportera din vapen på ett effektivt sätt behöver du ett bra vapenfodral. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 20

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.