• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 5 Bästa Värmesikte/Termiskt Kikarsikte (2024): Bäst i Test

5 Bästa Värmesikte/Termiskt Kikarsikte (2024): Bäst i Test

bästa värmesikte bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

Tekniken bakom termiska kikare var tidigare oöverkomligt dyr. Detta gjorde dem endast tillgängliga för dem med djupa fickor och stora budgetar, inklusive militären och större brottsbekämpande organ. Men med alla framsteg inom tekniken har priset på termiska kikarsikten sjunkit betydligt och de har blivit mer tillgängliga än någonsin.

Den ökade tillgängligheten till termiska kikarsikten har lett till en ökning av populariteten för nattliga jakter som grisar och prärievargar. Den ökade efterfrågan från konsumenterna har i sin tur sporrat dussintals företag att gå in på marknaden och göra termiska kikarsikten tillgängliga för en större grupp jägare och skyttar än någonsin tidigare. Oavsett om du vill skaffa ditt första eller uppgradera till en mer avancerad modell visar vi dig några av de bästa termiska kikarna så att du också kan vara med på tåget.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Värmesikten/Termiska Kikarsikten Är:

 1. 1
  Bäst i Test Värmesikte: Pulsar Thermion 2 XP50 - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Termiskt Kikarsikte: ATN 1 Mars-HD 384 - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Värmesikte: InfiRay TUBE TL35 - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Frontmonterat Värmesikte: AGM Rattler TC35-384 - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Värmesikte Med Avståndsmätare: Pulsar Thermion 2 XQ50 PRO LRF - Läs Recension

1. Pulsar Thermion 2 XP50

Bäst i Test Värmesikte


Pulsar Thermion 2 XP50

Sensor:

640x480

Förstoring:

2-17x

Zoom:

8x

Uppdateringsfrekvens:

50 Hz

Vikt:

900 gram

Kraftfull och Effektiv Värmesikte För All Sorts Jakt i Mörkret

Pulsar har lyckats ganska bra i spelet med termiska kikarsikten de senaste åren, och Thermion 2 XP50 är ett bevis på att de har fått formeln på plats. Här får du toppkvalitet till ett pris under 50 000 kronor, vilket kan kännas dyrt, men är i verkligheten ett riktigt kap med tanke på vad du får för pengarna.

Detta kikarsikte har massor av invecklade funktioner och är tillverkat med de bästa materialen för att ge en fantastisk slutprodukt. Flera färgpaletter i kombination med Pulsars egenutvecklade Image Boost-teknik och en fullfärgad AMOLED-skärm innebär att du får bästa möjliga bildkvalitet på mål hela vägen ut till 1800 meter. Med en mycket bra förstorningsmöjligheter kan du också säkerställa att du får en bra bild över ditt byte.

På tal om bilden finns det till och med ett bild-i-bild-alternativ för att ge dig en inzoomad bild inom din vanliga siktbild. Du kan också använda internminnet (på hela 16 GB!) för att spela in och lagra timmar av video och tusentals foton. Med WiFi-anslutning kan du använda en smartphone eller surfplatta som en andra bildskärm, så att andra också kan titta på.

Den klarar också tuff användning, eftersom den är byggd för att motstå den hårda rekyl som skapas av gevär med en kammare på upp till .375 H&H och hagelgevär med 12-kalibers kaliber.

Allt som allt är det verkligen en toppmodell som kommer med all typ av avancerad funktionalitet som du skulle kunna tänka dig, förpackat i ett smidigt, hållbart och slitstarkt sikte.

FÖRDELAR

 • Avancerad funktionalitet
 • Långt upptäcksavstånd
 • Mycket rekyltålig

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kan vara lite svårt att lära sig all funktionalitet

2. ATN 1 Mars-HD 384

Näst Bäst i Test Termiskt Kikarsikte


ATN 1 Mars-HD 384

Sensor:

383x288

Förstoring:

1.25-5x

Zoom:

4x

Uppdateringsfrekvens:

30 Hz

Vikt:

703 gram

Prisvärd Men Effektiv Termiskt Kikarsikte

Om du letar efter en lite billigare model lav värmesikte, men fortfarande vill ah en tekniskt och effektiv modell kan ATNs 1 MARS-HD vara modellen för dig. För en nybörjare är detta ett fantastiskt bra alternativ.

HD-displayen är på 1280×960 och har en 4x förstoring som är perfekt för de flesta tillämpningar, och möjligheten att välja mellan white hot- och black hot-displayer gör att du kan välja vad som fungerar bäst för dig och ditt scenario. Det är verkligen mjukvara n i ATN-modellerna som får de att fungera så väl.

Även då sensorn och förstoringsmöjligheten inte är densamma som premiummodellerna (tex Thermion ovan) får du fortfarande en väl fungerande enhet som gör att du kan upptäcka ditt byte på relativt bra avstånd (800 m). Och allt detta kan du enkelt spela in i 30 fps direkt på enheten. Självklart kan du även koppla denna till en smartphone eller liknande över WiFi eller Bluetooth.

Med en batteritid på nästan 10 timmar kommer du definitivt inte att ta slut om du går ut i fält fullt laddad, vilket är en annan nackdel med vissa av de mer tekniska modellerna. 

Allt detta kommer i en mycket kompakt storlek som bara väger 700 gram, vilket gör det till ett mycket smidigt och enkelt alternativ att använda på sitt vapen - ytterligare en anledning till varför det är en så bra modell för just nybörjare. Utan massa svårförstådd knappar och med den funktionalitet som faktiskt behövs för att lyckas på jakten.

FÖRDELAR

 • Prisvärd
 • Bra batteritid
 • Lätt och smidig att använda

NACKDELAR

 • Inte samma avancerad funktionalitet som dyrare modeller
 • Begränsad zoomförförmåga

3. InfiRay TUBE TL35

Bästa Billiga Värmesikte


InfiRay TUBE TL35

Sensor:

384x288

Förstoring:

3.1-12.4x

Zoom:

4x

Uppdateringsfrekvens:

50 Hz

Vikt:

900 gram

Billigt Värmesikte Med Avancerad Bildfunktionalitet

Om du letar efter värmesikte men inte vill ta ut din semesterlön för att köpa det, kan InfiRay Tube TL35 vara den perfekta lösningen. Även då den inte är särskilt mycket billigare än modeller såsom ATN MAARS-HD ovan kommer den fullspäckad med bildfunktionalitet som vanligtvis hittas bland de dyrare modellerna.

Den har en 384x288 sensor och 4x zoomfunktion som ger en väldigt bra bildkvalitet vid alla ljusförhållanden. Men dess förstoringsmöjligheter är vad som skiljer den från många andra billiga värmesikten, då du kan zooma in från hela 3.1 till 12.4 x aktuell storlek. Det innebär att du kan identifiera ditt byte på en räckvidd upp till hela 1816 m - till och med längre än premiummodellen Thermion ovan.

Den har även ett internminne på hela 16 GB, så att du kan spara timmar med video och tusentals stillbilder., vilket du kan synka direkt med mobilen genom WiFi eller Bluetooth.

Allt detta får du i en väldigt välbyggd robust design som väger 900 gram, vilket gör att du kan ha den på ditt vapen utan problem, även då det är en av de tyngre modellerna. Och med ett väderskydd som motsvarar IP66 kan du känna dig säker att denna klarar att vistas ute i sämre väder under en lång tid utan problem.

Om du letar efter bildfunktionalitet utöver den grundläggande modeller som ATN MARS-HD ovan men fortfarande vill hålla kostnaderna nere, så är InfiRay TUBE TL35 helt klart rätt värmesikte för dig.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Bra förstoringsmöjligheter
 • Hållbar design

NACKDELAR

 • Inte samma avancerad funktionalitet som dyrare modeller

4. AGM Rattler TC35-384

Bästa Frontmonterat Värmesikte


AGM Rattler TC35-384

Sensor:

384x288640x480

Förstoring:

2-8x

Zoom:

4x

Uppdateringsfrekvens:

50 Hz

Vikt:

420 gram

Multifunktionellt Frontmonterat Termiskt Kikarsikte

AGM Rattler TC35-384 är ett annan mycket intressant värmesikte som vi tror många skulle uppskatta. Detta är en så kallad frontmonterad modell, vilket innebär att du kan koppla på den framför ditt vanliga kikarsikte för att kunna se bättre under mörker.

Det som gör just denna modell så smidig är att den kan användas både för jakt framför ditt vanliga sikte, men också som en separat handhållen värmekamera under andra typer av aktiviteter. För att koppla ihop den med ditt befintliga kikarsikte finns den en separat ringadapeter, vilket innebär att du enkelt och smidigt kan koppla den till alla sikten oavsett ytterdiameter.

Funktionsmässigt kommer den med en bra sensor och bra zoommöjligheter samt uppdateringsfrekvens. Allt detta resulterar i en bra bild av miljön trots den kompakta storleken. Faktum är att du till och med kan upptäcka djur och liknande på hela 1750 meters avstånd - vilket är nästan lika bra som många premiumalternativ på marknaden.

Till detta kommer vikten, som är väldigt låg med 420 gram. Detta gör att den inte blir för tung och att du kan ha den hela dagen utan problem eller påverka skjuttekniken nämnvärt. Med det sagt måste du också tänka på vikten av ditt vanliga kikarsikte.

Lite nackdelar är dock att batteritiden är väldigt låg jämfört premiumalternativen ovan - endast 4 timmar med normal funktion aktiverat. Och displayen är visserligen bra, men med en OLED-display på enbart 1024x768 är det helt klart mindre än många andra värmesikten.

FÖRDELAR

 • Mycket smidig och lätt
 • Fungerar i alla miljöer
 • Multifunktionell användning

NACKDELAR

 • Mindre display
 • Låg batteritid

5. Pulsar Thermion 2 XQ50 PRO LRF

Bästa Värmesikte Med Avståndsmätare


Pulsar Thermion 2 XQ50 PRO LRF

Sensor:

640x480

Förstoring:

3-12x

Zoom:

4x

Uppdateringsfrekvens:

50 Hz

Vikt:

970 gram

Avancerat Termiskt Kikarsikte i Toppkvalité Med Avståndsmätare

Pulsar Thermion 2 XQ50 Pro är uppgraderingen av vår testvinnare Thermion XP50, och kommer med lite mer avancerad funktionalitet. Den viktigaste skillnaden är att den här modellen kommer med en inbyggd avståndsmätare, så att det är väldigt enkelt att uppskatta avstånd till ditt byte - särskilt med tanke på att du fortfarande kan upptäcka de på 1800 meters avstånd.

Fantastisk bildkvalitet, vidvinkelobjektiv och ett vattentätt hus som standard gör Thermion XQ50 Pro till vårt mest anpassningsbara termiska kikarsikte just nu. Uppdateringsfrekvensen är vid 50 Hz och du kan zooma mellan 3-12x, vilket gör att du kan välja mellan vidvinkel och mer detaljerad bild.

Designen är väldigt robust och vattentät till IPX67-standard och väger 970 gram, vilket gör den tyngare än många andra modeller men med tanke på all funktionalitet som erbjuds så tycker vi att den här vikten är helt acceptabel

Den är hållbar, vattentät och kan vara den enda termiska kikare du någonsin behöver, så länge du tar hand om den. Den här stygga pojken är rekyltåligast av alla kikarsikten du kan se på denna lista, eftersom jägarkollegor påpekar att den är opåverkad av ett 12-kalibers hagelgevär upp till en 375 H&H. Om du ska ge dig ut på en afrikansk safarijakt är detta kikarsikte något för dig. (Detta kikarsikte är idealiskt för alla typer av jakt, för att vara helt ärlig).

Däremot kommer den till ett dyrare pris så klart, men letar du efter ett värmesikte med avståndsmätare i toppkvalité finns det förmodligen ingen bättre modell eller varumärke att köpa.

FÖRDELAR

 • Högteknologisk funktionalitet
 • Bild-i-bild
 • Slitstark och vattenbeständig

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Ganska tung

Värmesikten - Produktjämförelse

Produkt

Sensor

Förstoring

Zoom

Uppdateringsfrekvens

Vikt

640x480

2-17x

8x

50 Hz

900 gram

384x288

1.25-5x

4x

30 Hz

703 gram

384x288

3.1-12.4x

4x

50 Hz

900 gram

384x288

2-8x

4x

50 Hz

420 gram

640x480

3-12x

4x

50 Hz

970 gram

Vad Är Ett Värmesikte?

Ett värmesikte är optiska enheter som mäter värmestrålning, vilket i huvudsak får föremålet att glöda under infraröd eller termisk bildbehandling. Det mänskliga ögat utan hjälp kan inte se inom detta ljusspektrum, vilket är anledningen till att vi behöver optiska hjälpmedel för att se bättre på natten.

Dessa termiska kikarsikten används ofta när man är ute och jagar på nätterna, eller på vintern här i Sverige, då ljuset inte alltid finns tillgängligt. Detta underlättar jakten rejält eftersom det ger dig möjlighet att lokalisera djur som du annars inte kunnat se i den mörka omgivningen.

Tekniken för termisk avbildning gör det möjligt för det mänskliga ögat att se detta speciella ljusspektrum som vi normalt inte kan se, vilket gör det mycket lättare att se saker som avger värme även vid mycket svaga eller inga ljusförhållanden. 

Det finns även fristående värmekikare som du kan använda dig av. Dessa har samma funktionalitet som värmesikten, men de flesta sådana modeller kan däremot inte monteras rakt på ditt jaktvapen.

Värmesikte Eller Mörkersikte

De är inte samma sak. Mörkerseende bygger på att det finns tillgängligt omgivande ljus. Den förstärker det synliga ljuset för att i huvudsak ge möjlighet till "mörkerseendet". Värmebildning ger inte samma detaljrikedom som mörkerseende kikare ger. I stället läser den av temperatursignaturer i en del av ljusvågsspektrumet som inte kan ses av det mänskliga ögat.

mörkersikte eller värmesikte

Termiskt Kikarsikte - Köptips

Ett värmesikte är ett avancerat och relativt dyrt vapentillbehör, och innan du bestämmer dig för en modell att köpa kan det därför vara en bra idé att förstå vad som skiljer de olika modellerna åt. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter när du är på marknaden efter ett termiskt kikarsikte.

Hertz/uppdateringsfrekvens

Uppdateringsfrekvensen, eller Hertz, mäter hur många gånger skärmen uppdateras per sekund. En högre uppdateringsfrekvens är rimligtvis bättre, men i praktiken behöver du inte alltid att ha den bästa möjliga uppdateringsfrekvensen för att fortfarande lyckas väl med jakten.

Ditt byte kommer att skutta och hoppa iväg så fort du avlossar det första skottet, så du behöver ett kikarsikte med en bra uppdateringsfrekvens för att hålla jämna steg med ett rörligt mål.

Förstoring & Zoom

Jag har läst många andra hemsidor och till och med tidskrifter som vid många tillfällen har beskrivit begreppen förstoring och zoom felaktigt. Jag ska göra mitt bästa för att förklara dem korrekt här i simpla termer.

 • Förstoring är hur mycket närmare ett objekt kommer att synas än vad det skulle göra med blotta ögat. Ett kikarsikte med en maximal förstoring på 13x kan då förstora ett objekt upp till 13 gånger dess storlek på din skärm. I verkligheten gäller skillnaden i synfältet framsidan av optiken jämfört med den bild som du får se genom skärmen.
 • Zoom är inte samma sak som förstoring; det är hela det förstoringsområde som optiken stöder. Till exempel kan en kikare med ett zoomområde på 3-9x ändra sin förstoring från 3x till 9x.
 • Zoomförhållandet är den högsta förstoringskapaciteten dividerat med den lägsta. Så i det här fallet skulle ett kikarsikte med ett 3-9x-område ha ett zoomförhållande på tre. Ju högre zoomförhållande, desto mer kapabel är kikarsiktet.
 • Digital zoom kan förstora den befintliga bilden digitalt och göra bildens mittpunkt större. Detta ger en mindre och mindre skarp upplösning eftersom skärmen inte får ytterligare input genom linsens framsida.

Jag hoppas att jag inte har tappat bort dig än, men det är viktigt att förstå vad dessa zoomrelaterade siffror betyder när du försöker förstå kapaciteten hos ditt kikarsikte.

jaga på natten värmesikte

Beroende på hur du jagar kan du därför behöva olika förstorings- och zoommöjligheter, men generellt sett kommer ett större zoomförhållande innebära ett mer tekniskt värmesikte.

Objektiv

Termiska kikarsikten är infraröda enheter, och deras linser är i sig annorlunda än ett vanligt gevärskikarsikte. Dessa linser är inte gjorda av glas utan av specialiserade germaniumkristaller, som absorberar mindre ljus från det infraröda spektrumet. Kikarsiktens sensor läser av det infraröda spektrumet, digitaliserar det och presenterar det sedan som en bild på displayen.

Linsernas kvalitet är en viktig faktor för all optik, men den är ännu viktigare när det gäller termiska objekt. En trasig termisk lins kommer att fördärva din digitala bild mer än samma skada skulle göra på en glaslins. Ta väl hand om din lins så tar den väl hand om dig.

Objektivlinsen är måttet på den yttre linsens diameter i millimeter. Ju större din objektivlins är, desto mer signal kan den ta emot och desto mer bild kan den visa. Större objektiv, som de i 50-60 mm-området, kan ge en fantastisk upplösning och högre förstoringsmöjligheter.

Batteriets livslängd

Beroende på hur länge du planerar att vara ute på fältet eller på patrullering vill du inte att batteriet i ditt kikarsikte ska svika dig. När vi jämförde produkter mot varandra gjorde vi vårt bästa för att ta hänsyn till batteritiden. Ett kikarsikte kan ha alla fina funktioner i världen, men det kommer inte att göra dig mycket nytta om batteriet töms när du behöver det som mest.

Displayupplösning

De två vanligaste skärmarna är följande:

 • AMOLED: Denna typ av skärm är känd för sin supersnabba uppdateringsfrekvens, som är bättre än OLED-skärmar. När det gäller värmekameror är AMOLED-skärmar utmärkta för att följa och visa snabbt rörliga objekt utan fördröjning, och de tenderar att ha mycket högre upplösning än OLED-skärmar.
 • OLED: Även om OLED har en långsammare uppdateringsfrekvens än AMOLED är det fortfarande ett bra alternativ på grund av hur stora skärmstorlekarna tenderar att vara. Större skärmstorlekar är bra eftersom ditt synfält inte ser rörigt ut, och du betalar i allmänhet lite mindre.

Ju högre skärmupplösningen är, desto bättre kvalitet kan du förvänta dig när du överför bilden till externa enheter (som smartphones eller monitorer) eller omvandlar den till video. Detta är en viktig funktion att tänka på, särskilt om du planerar att spela in dina jakter.

Mikrobolometer- och Sensorupplösning

En mikrobolometer är i huvudsak en matris av tusentals små sensorer som upptäcker infraröd strålning. Varje sensor är en pixel stor och tar emot infraröda våglängder genom objektivlinsen. Mikrobolometern bearbetar och översätter sedan denna infraröda information till en bild för displayen.

När man överväger sensorupplösning och mikrobolometer finns det två siffror att vara medveten om:

 • Pixel Pitch: Detta avser avståndet mellan mikrobolometerpixlarna och mäts i mikrometer. Ju mindre mikronantalet är, desto skarpare och mer detaljerad blir den resulterande bilden. Infraröda bildskärmar har vanligen pixeltavstånd på 12 eller 17 mikron, där 12 är mer önskvärt.
 • Sensorns upplösning/pixlar: Detta avser antalet pixlar som sensorn har för att upptäcka det infraröda spektrumet. Det finns i allmänhet två klasser av sensorupplösning: 640 x 480 och 384 x 288. Sensorer i 640-klassen tar emot mer information och visar vanligtvis tydligare och mer detaljerade bilder än sensorer i 384-klassen.
värmesikte för jakt jakt

Kort sagt, ju lägre pixelavstånd och ju högre sensorupplösning du har, desto mer information kan enheten ta emot, vilket ger en bättre upplösning på resultatet.

Extra Funktionalitet

Många kikarsikten, särskilt de lägre priserna, har många extra funktioner. Det kan vara avståndsmätare, olika videoinspelningsmöjligheter och allt från accelerometrar till WiFi- och Bluetooth-anslutning. Även om dessa funktioner ibland är till hjälp, se till att undersöka om de är inbyggda i kikarsiktet eller om de endast är tillgängliga via anslutning till en smartphone/app. Dessa detaljer kan påverka ditt beslut.

Men oavsett hur många extra funktioner som finns med ditt termiska kikarsikte är det viktigt att först fokusera på grundfunktionaliteten av värmesiktet. Grundläggande funktioner som vi berört ovan som kärnteknologi, upplösning, konstruktion, batteritid och övergripande kvalitet bör alltid prioriteras framför frestande tilläggsfunktioner.

Vikt & Storlek

Värmesikten tenderar att vara ganska stora och tunga i jämförelse med många andra kikarsikten. Genomsnittsvikten för en vanlig termisk kikarsikte är ungefär ett kilo. Lättviktiga termiska kikarsikten väger runt 500 gram, vilket är jämförbart med vanliga kikarsikten. 

Termiska kikarsikten kan vara ungefär lika långa som traditionella kikarsikten, och till och med kortare, men de interna komponenter som behövs för att ge termisk avbildning gör dem bredare. Deras totala storlek och vikt kommer att påverka ditt jakt- eller taktiska vapen och siktsystem.

Ett lätt och kompakt alternativ kan vara att överväga ett system som enkelt kan fästas på ett vapen. De minskar inte bara storlek och vikt, utan är också utformade för att användas framför ditt dagskikare och bör vara lätta att ta av och på.

Hållbarhet

Med allt som ett termiskt kikarsikte har att erbjuda kan du säkert förstå att det handlar om mycket ömtålig optik. Även om de har stöttestats och rekyltestats för att kunna användas på vapen, är det ändå inte teknik som du vill utsätta för långvarigt dåligt väder, eftersom de flesta kikare endast är vattenresistenta. Tänk på byggkvaliteten för att se till att den håller, och en bra garanti för reparation/ersättning från ett välrenommerat märke är också viktigt att tänka på.

Vanliga Frågor Om Värmesikten

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en ett termiskt kikarsikte, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst underhåller de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av värmesikten, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa värmesiktet?

Det bästa termiska kikarsiktet är enligt vårt test Pulsar Thermion 2 XP50, ett mycket funktionellt och kvalitativt värmesikte.

Vad kostar ett värmesikte?

Ett värmesikte kostar oftast mellan 20000-50000 kronor, men det finns även vissa modeller som kan kosta så mycket som 60000 kronor.

Kan jag använda en termisk kikare i dagsljus?

Ja, du kan absolut använda en termisk kikare i dagsljus. Detta är en stor fördel med att använda ett termiskt kikarsikte jämfört med mer traditionella mörkerseende enheter, som inte kan användas i dagsljus. Dessutom kan du använda ett termiskt kikarsikte för att upptäcka vilt på större avstånd eftersom du kan uppfatta deras värmesignatur även om du kanske inte kan se dem på ett mer traditionellt sätt. Du kan till och med använda en termisk kikare tillsammans med din vanliga dagoptik, vilket är något som inte går att göra med mörkerseende.

Hur länge kan man använda ett termiskt kikarsikte?

I genomsnitt räcker termiska kikare nästan åtta timmar på en enda laddning. Olika modeller varierar mellan 2-10 timmar. På senare tid har ATN lyckats tillverka värmeskåp med extremt låg förbrukning som ger 10+ timmars kontinuerlig användning.

Hur långt kan termiska kikarsikte se?

Hur långt termiska gevärskikare kan se beror på faktorer som skärmupplösning och förstoringsinställningar. Generellt sett kan även termiska kikarsikten på instegsnivå upptäcka värmesignaturer på 250+ meter. Högkvalitativa termiska system kan upptäcka över 1500+ meter, men målidentifiering är en annan sak.

Sammanfattningsvis Om Termiska Kikarsikten

Ett värmesikte kan vara en mycket användbart kikarsikte att använda sig av när man jagar i miljöer med begränsat ljus. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 30

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.