• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Köpguide
 • /
 • 4 Bästa Löparskor För Pronerande Löpsteg (2024): Bäst i Test

4 Bästa Löparskor För Pronerande Löpsteg (2024): Bäst i Test

bästa löparskor pronerade löpsteg bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Välkommen till denna omfattande guide, specifikt utformad för löpare med pronerade löpsteg, som syftar till att hjälpa dig att hitta de bästa löparskorna för dina behov.

Det är inte ovanligt att löpare med pronerade löpsteg står inför utmaningen att hitta skor som ger optimal stöd och komfort. Pronation kan leda till problem som knäsmärta, shin splints och till och med skador på fötterna om den inte hanteras korrekt. Rätt löparskor kan dock göra en stor skillnad, hjälpa till att rätta till ditt steg och minska risken för skador.

Jag har sprungit i över 10 år och är själv en pronerad löpare, och jag stött på dessa problem personligen. Genom att kombinera denna forskning med min egen erfarenhet, har jag utarbetat denna guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet när det gäller löparskor för pronerade steg.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Löparskorna För Pronerade Löpsteg Är:

 1. 1
  Asics Gel Kayano 29 / Asics Gel Kayano 29 Dam : Bäst i Test Löparskor För Pronerade Löpsteg - Läs Recension 
 2. 2
  ON Cloudflyer 4 / ON Cloudflyer Dam: Näst Bäst i Test Löparskor För Pronerade Löpsteg - Läs Recension
 3. 3
  New Balance Fresh Foam X 860V13 / New Balance Fresh Foam X 860V13 Dam: Bästa Billiga Löparskor För Pronerade Löpsteg - Läs Recension
 4. 4
  Hoka Arahi 6 / Hoka Arahi 6 Dam: Bra Allround Löparskor För Pronerade Löpsteg - Läs Recension

1. Asics Gel Kayano 29 / Asics Gel Kayano 29 Dam

Bäst i Test Löparskor För Pronerade Löpsteg


Asics Gel Kayano 29

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Drop:

12 mm

Vikt (per sko):

306 g

Asics Gel Kayano 29: Den Optimala Balansen mellan Stöd och Komfort

Asics Gel Kayano 29, både herr och dammodellerna, utmärker sig för sin utmärkta balans mellan stöd och komfort, vilket gör den till ett idealiskt val för pronerade löpare. För mig som en erfaren löpare med pronerade löpsteg, var det kärlek vid första löpsteget med dessa skor. De erbjuder en medium nivå av dämpning, som verkligen fungerar för att minimera påfrestningarna på fotled och knän, en vanlig utmaning för oss med pronerade steg.

Utmärkt Dämpning och Dropp för En Förbättrad Löpupplevelse

En av de mest imponerande aspekterna av Asics Gel Kayano 29 är dämpningen. Den balanserade typen av dämpning i skorna fungerar effektivt för att sprida stötar och minska belastningen på viktiga punkter, vilket jag personligen har märkt förbättrar min löpupplevelse och effektivitet. Dessutom, med en dropp på 12 mm, ger skorna en naturlig och bekväm löpkänsla som hjälper till att främja rätt form och teknik, även under långa löprundor.

Byggd för att Hålla: Hög Slitstyrka och Hållbarhet

Slitstyrka och hållbarhet är andra nyckelfaktorer som gör Asics Gel Kayano 29 till ett utmärkt val. Jag har använt dessa skor på olika underlag, inklusive grus, betong, och stiglöpning, och jag kan intyga att de står emot testet av tid och terräng. Dessutom har jag märkt att skorna fortfarande känns bekväma även efter flera mils löpning, vilket är ett tydligt tecken på deras höga kvalitet och hållbarhet.

Mindre Idealisk Vikt, men Inte en Deal-Breaker

En potentiell nackdel med Asics Gel Kayano 29 är att de är något tyngre jämfört med vissa andra modeller på marknaden, med en vikt på 298 g per sko. Detta kan vara något att tänka på för löpare som prioriterar ultralätt utrustning. Men, även om jag initialt var medveten om detta, har jag inte funnit att det påverkar min prestanda eller komfort på något meningsfullt sätt. I själva verket, med tanke på det överlägsna stöd och den komfort dessa skor erbjuder, tror jag att den extra vikten är ett litet pris att betala.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda för dess funktionalitet och kvalitet
 • Bekväma att springa längre sträckor i (och särskilt på hårt underlag)
 • Bra slitstyrka och hållbarhet

NACKDELAR

 • Lite tyngre än andra konkurrerande modeller (men inget som känns av)

2. ON Cloudflyer 4 / ON Cloudflyer Dam

Näst Bäst i Test Löparskor För Pronerade Löpsteg


ON Cloudflyer 4

Typ Av Dämpning:

Hård/balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Drop:

11 mm

Vikt (per sko):

298 g

ON Cloudflyer 4: Dynamisk Dämpning och Responsiv Känsla

ON Cloudflyer 4 har en unik balans mellan hård och balanserad dämpning som erbjuder en dynamisk och responsiv löpupplevelse. Som en långvarig löpare med pronerade steg har jag provat en myriad av löparskor, och jag måste säga att ON Cloudflyer 4 ger en känsla som är både stabil och lätt. Skorna har en medelhög nivå av dämpning, vilket bidrar till att skydda dina fötter och ben från påfrestningarna av löpning, utan att kompromissa med den responsiva känslan.

Anpassningsbar Komfort: Tajt Passform med Justerbar Tåbox

Ett framstående attribut i ON Cloudflyer 4 är dess anpassningsförmåga för att passa din fot perfekt. Skorna har en justerbar tåbox som ger tillräckligt utrymme för dina tår att röra sig, samtidigt som de behåller en tajt och säker passform runt fotleden. Under mina löpturer med dessa skor har jag märkt att denna design förbättrar komforten och stödet, vilket är kritiskt för långa löprundor och intensiva träningspass.

Stabilitet som Levererar: Robust och Pålitlig under Varje Löpsteget

När det kommer till stabilitet, levererar ON Cloudflyer 4 utan tvekan. Med en dropp på 11 mm, har jag upplevt att dessa skor ger en balanserad och stabil plattform, vilket ger ökad självförtroende under mina löprundor. Denna stabilitet, kombinerad med deras dynamiska dämpning, bidrar till att skapa en mer effektiv löpteknik, särskilt för oss med pronerade löpsteg.

Potentiella Utmaningar: Pris och Passform

Trots alla dess fördelar, finns det några faktorer att överväga när man ser på ON Cloudflyer 4. För det första är de relativt dyra jämfört med andra löparskor på marknaden. Även om jag tycker att den överlägsna komforten och prestandan berättigar priset, kan det vara värt att överväga om du är på en stram budget. Dessutom, även om skornas tajta passform i allmänhet förbättrar stabiliteten, har jag märkt att den kan skava lite mot fotleden. Detta var dock inte ett stort problem för mig, och jag fann att det minskade efter att skorna "gick in" lite.

FÖRDELAR

 • Tajt passform med justerbar tåbox
 • Bra med dämpning utan att förlora den responsiva känslan
 • Relativt stabila

NACKDELAR

 • Relativt dyra
 • Den högra passformen kan skava lite mot fotleden

3. New Balance Fresh Foam X 860V13 / New Balance Fresh Foam X 860V13 Dam

Bästa Billiga Löparskor För Pronerade Löpsteg


New Balance Fresh Foam X 860V13

Typ Av Dämpning:

Balancerad/Mjuk

Nivå Av Dämpning:

Medel

Drop:

10 mm

Vikt (per sko):

298 g

New Balance Fresh Foam X 860V13: Fantastisk Allroundprestanda till ett Rimligt Pris

New Balance Fresh Foam X 860V13 utmärker sig för sin utmärkta allroundprestanda och bekanta komfort till ett mycket rimligt pris. Som en löpare med pronerade steg har jag alltid sökt efter skor som ger rätt stöd utan att kosta en förmögenhet. Dessa skor, med sin balanserade till mjuka dämpning och medelnivådämpning, har blivit en klar favorit i min löparsko rotation.

Komfort och Stöd: Bekväm Passform med Extra Pronationsstöd

New Balance Fresh Foam X 860V13 erbjuder en bekväm passform med extra pronationsstöd, vilket är idealiskt för löpare som mig. När jag först tog på mig dessa skor, kände jag direkt skillnaden. De kändes sköna och stödjande, vilket gav mig det självförtroende jag behövde för att springa längre sträckor utan att oroa mig för obehag eller skador. Skorna har också en dropp på 10 mm, vilket bidrar till en naturlig känsla under löpning.

Slitstark och Andningsbar: Byggd för att Hålla och Hålla Dig Sval

Ett annat område där New Balance Fresh Foam X 860V13 imponerar är i deras hållbarhet och andningsförmåga. Skornas slitstarka yttersula har visat sig hålla upp under flera långa löprundor, vilket jag tycker är imponerande för en sko i detta prissegment. Dessutom har skorna utmärkt andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla fötterna svala och torra, även under intensiva löprundor i varmt väder.

En Mindre Nackdel: Tungans Längd

Ingen sko är perfekt, och för New Balance Fresh Foam X 860V13, ligger den huvudsakliga nackdelen i längden på tungan. I mina erfarenheter är tungan något längre än i de flesta andra löparskor, vilket kan vara något obehagligt för vissa löpare. Detta är dock en mindre detalj, och jag har funnit att det inte stör min löpupplevelse nämnvärt. Med tanke på skons fantastiska prestanda och pris, anser jag att detta är en mindre kompromiss att göra.

FÖRDELAR

 • Grym allroundprestation
 • Bekväm passform med extra stöd för pronation
 • Slitstark yttersula
 • Bra andningsförmåga

NACKDELAR

 • Tungan är lite för lång

4. Hoka Arahi 6 / Hoka Arahi 6 Dam

Bra Allround Löparskor För Pronerade Löpsteg


Hoka Arahi 6

Typ Av Dämpning:

Hård/balanserad

Nivå Av Dämpning:

Hög

Drop:

5 mm

Vikt (per sko):

264 g

Hoka Arahi 6: En Lättviktig och Budgetvänlig Allroundlösning

Hoka Arahi 6 står ut i mängden som ett allround alternativ för löpare med pronerade steg. Den unika balansen mellan hård och balanserad dämpning, kombinerat med hög dämpningsnivå, gör den till ett bra val för varierande löprundor. Som en erfaren löpare med pronerade steg, uppskattar jag hur dessa skor erbjuder en lättviktig men ändå robust lösning, allt inom ett budgetvänligt pris.

Stabilitet och Respons: Ett Skickligt Samspel under Löpning

När jag springer med Hoka Arahi 6, är en av de första sakerna jag märker den utmärkta stabiliteten och responsen. Skorna ger mig en fast och stabil plattform som jag kan lita på, vilket hjälper mig att behålla en effektiv löpstil. Trots den höga dämpningen, behåller skorna också en bra återkoppling, vilket ger en balanserad och dynamisk löpupplevelse.

Lättviktig och Budgetvänlig: En Stor Bonus för Prismedvetna Löpare

Med en vikt på bara 264 gram per sko, är Hoka Arahi 6 ett utmärkt lättviktigt alternativ. Detta, tillsammans med dess budgetvänliga pris, gör den till ett attraktivt val för löpare som letar efter en bra balans mellan prestanda och pris. I jämförelse med andra löparskor jag har testat, har Hoka Arahi 6 kontinuerligt imponerat mig med dess förmåga att leverera på båda dessa punkter.

En Möjlig Inkonsekvens: Känslan Kan Variera

Trots dess starka poäng, har jag märkt att Hoka Arahi 6 kan känna sig lite inkonsekvent mellan olika löprundor. Ibland känns skorna fantastiska, medan de vid andra tillfällen kan kännas mindre komfortabla. Detta är dock något som varierar från person till person, och jag har märkt att denna inkonsekvens minskar när skorna har blivit ordentligt inkörda. I stort sett, för den prestanda och prisvärdhet skon erbjuder, är detta en mindre nackdel att ta i beaktande.

FÖRDELAR

 • Bra stabilitet och återkoppling under löpningen
 • Lättviktsalternativ
 • Budgetvänlig

NACKDELAR

 • Kan kännas lite inkonsekvent mellan olika tillfällen

Löparskor För Pronerande Löpsteg - Produktjämförelse

Produkt

Typ Av Dämpning

Nivå Av Dämpning

Drop

Vikt (per sko)

Balanserad

Medel

12 mm

306 g

Hård/balanserad

Medel

11 mm

298 g

Balancerad/Mjuk

Medel

10 mm

298 g

Hård/balanserad

Hög

5 mm

264 g

Löparskor För Pronerade Löpsteg - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par löparskor om du har pronerade löpsteg, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper löparskor för pronerade löpsteg.

Att Förstå Pronation och Ditt Behov av Stöd

För att effektivt kunna utrusta dig för din löprunda, är det viktigt att förstå pronation och dess inverkan på din löpstil. Pronation hänvisar till den naturliga inåtriktade rullningen av foten som sker när du landar på fotens yttersida och rullar inåt till framfoten vid varje steg. Detta fenomen är särskilt märkbart hos pronerade löpare, där detta inåtrullande är mer framträdande.

Denna tendens att rulla inåt, om inte balanserad och stödd, kan leda till obalanser i löpsteget och i värsta fall till skador. Skor designade för pronerade löpare har därför inbyggda funktioner för att hantera denna inåtrullning. De erbjuder en stark och stabil plattform som ger stöd åt foten, och hjälper till att korrigera den inåtrullande rörelsen.

När jag själv letar efter skor som lämpar sig för pronerade löpsteg, ser jag särskilt efter de modeller som erbjuder en stark mittfot och en robust hälkappa. Dessa egenskaper säkerställer att skon ger det nödvändiga stödet och stabiliteten för att leda foten genom en korrekt rörelsebana under varje steg.

välja rätt skor för pronering

Dämpning: Ett Must-Have för varje löpare

Låt oss nu tala om en annan nyckelkomponent i valet av löparskor: dämpning. Dämpning i löparskor tjänar ett specifikt och viktigt syfte: att minimera påverkan och stress som dina leder utsätts för vid varje steg. Detta är särskilt viktigt för pronerade löpare, eftersom deras fötter tenderar att rulla inåt, vilket kan skapa extra stress på vissa delar av foten och leden.

Dämpning i löparskor kan variera kraftigt, och det är här ditt individuella behov kommer in i bilden. Faktorer som din vikt, hur mycket du springer och vilken typ av underlag du springer på kan alla påverka vilken typ av dämpning som passar dig bäst.

En hård dämpning kan ge mer återkoppling och stabilitet, vilket kan vara fördelaktigt för pronerade löpare som behöver extra stöd. Men en mjuk dämpning ger bättre stötdämpning och komfort, vilket kan vara ett bra val om du ofta springer långa sträckor eller på hårda underlag. Slutligen erbjuder en balanserad dämpning en mellanväg mellan dessa två, vilket ger både stötdämpning och stabilitet.

Under mitt löparliv har jag provat många olika skor med varierande dämpningsnivåer och jag har funnit att valet av dämpning ofta är en balans mellan komfort och prestanda. Kom ihåg, den optimala dämpningen för dig kommer alltid att vara en som tillgodoser dina individuella behov och preferenser. Ta dig tid att experimentera med olika dämpningstyper för att hitta den som passar bäst för dig.

Flexibilitet: När Stöd Mötter Frihet för Naturliga Fotrörelser

När det gäller löparskor kan det tyckas att stöd och flexibilitet är två motsatta koncept. Hur kan en sko ge en stabil grund för foten och samtidigt tillåta en fri och obegränsad rörelse? Svaret ligger i balansen mellan dessa två nyckelkomponenter, som tillsammans definierar en löparskos prestanda.

Flexibilitet i löparskor hänvisar till skons förmåga att böja och vrida i respons till fotens naturliga rörelser. Denna anpassningsförmåga gör att foten kan röra sig på ett naturligt och effektivt sätt under hela löpsteget, från landning till stöt och till sist frånskjut. Denna flexibilitet kan hjälpa till att förhindra skador och trötthet genom att minska belastningen på fotens muskler och leder.

Samtidigt behöver pronerande löpare stöd för att kontrollera överpronation, eller fotens tendens att rulla inåt under steget. Detta stöd kommer ofta i form av förstärkningar eller strukturer i mellansulan som motverkar denna inåtrullning. Men en sko med alltför mycket stöd kan bli för styv, vilket kan begränsa fotens naturliga rörelse och leda till obekväma eller onaturliga löpsteg.

Detta är varför en bra löparsko för pronerande löpare behöver hitta den rätta balansen mellan stöd och flexibilitet. Skon bör ha tillräckligt med stöd för att kontrollera överpronation och ge stabilitet, men också tillräcklig flexibilitet för att tillåta fotens naturliga rörelser. En sko som lyckas med denna balansgång kan erbjuda en mer bekväm, effektiv och skadefri löpupplevelse.

Storlek och Passform: Att Hitta Din Perfekta Match

När du väljer dina löparskor är storleken och passformen lika viktig som funktion och stil. I grunden, du ska kunna snöra på dig dina löparskor och känna att de sitter som en handske. Men vad innebär det egentligen när det gäller löparskor?

Först och främst bör skorna ge dina fötter tillräckligt med utrymme för att röra sig och andas. Tårna bör ha plats att sprida ut sig och röra sig fritt, vilket bidrar till bättre balans och fotkontroll under löpningen. Detta betyder inte att skon bör vara för stor. Om det finns för mycket utrymme kommer foten att glida runt inuti skon, vilket kan leda till skav och obehag.

Samtidigt bör skon ha en säker passform runt mellanfoten och hälen för att hålla foten på plats och ge stöd där det behövs. En för lös passform i dessa områden kan leda till instabilitet, vilket inte är idealiskt för pronerade löpare.

När jag provar nya löparskor tänker jag på hur de känns när jag springer och inte bara när jag står stilla. Det är viktigt att tänka på att fötterna ofta svullnar lite under en löprunda, så det som känns bekvämt i butiken kanske inte känns lika bra efter en mil på spåret.

Detta kan verka överväldigande, men kom ihåg att det handlar om att hitta det rätta balansen mellan komfort och stöd. Varje löpare är unik och det som fungerar bäst för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Ta dig tiden att prova olika modeller och storlekar för att hitta den perfekta matchen för just dina fötter.

pronerade löparsteg och löparskor

Droppet: Hur Höjdskillnaden Mellan Häl och Tå Påverkar Din Löpning

En faktor i löparskor som ibland kan ignoreras är "droppet" - höjdskillnaden mellan häl och tå. Trots att det kan tyckas vara en subtil detalj, spelar denna skillnad i faktiskt en betydande roll i hur foten interagerar med marken under varje löpsteget. Att förstå droppet och dess inverkan kan hjälpa dig att välja rätt skor för dina individuella behov.

När du springer, kan storleken på droppet påverka var på foten du landar vid varje steg. Skor med en större dropp (där hälen är markant högre än tårna) uppmuntrar löparen att landa mer på framfoten eller mitten av foten. Detta kan hjälpa till att minska påfrestningen på vissa delar av foten, särskilt för pronerade löpare som tenderar att rulla inåt med foten under löpsteget.

Med andra ord, en större dropp kan hjälpa till att omfördela kraften från hälslaget till mitten och framfoten, vilket möjliggör en mer jämn fördelning av belastningen under löpningen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för pronerade löpare, eftersom det kan bidra till att minska belastningen på de inre delarna av foten, vilket kan minska risken för överansträngning och skador.

Andningsförmåga: Nyckeln till Torra och Bekväma Fötter Under Löpningen

Andningsförmåga är en kritisk egenskap i löparskor som ofta överskuggas av faktorer som komfort och hållbarhet. Men varför är det så viktigt? Och hur kan det förbättra din löparupplevelse? Låt oss dyka ner och utforska detta.

Andningsförmåga är förmågan hos ett material, i det här fallet ditt löparsko, att tillåta luftflöde. Denna egenskap spelar en viktig roll i att reglera temperaturen inuti skon, vilket i sin tur bidrar till att hålla dina fötter torra och bekväma även under långa och intensiva löppass. Ett par bra löparskor ska tillåta att luften cirkulerar fritt, vilket hjälper till att avlägsna fukt som kan byggas upp inuti skon under aktiviteter.

En förbisedd fördel med andningsbara skor är att de kan bidra till att förhindra fotproblem som fotsvamp och blåsor, som ofta orsakas av fuktiga och instängda förhållanden. Så genom att hålla dina fötter torra, bidrar andningsbara skor också till att hålla dem hälsosamma.

En annan fördel är komfort. En löpare vill inte känna sig obekväm på grund av svettiga fötter, särskilt under långa löpturer. Därför kan skor med god andningsförmåga förbättra löpupplevelsen genom att ge en känsla av friskhet och komfort under hela passet.

Vikt: Varför Lätta Skor Ger Dig Fördel

Att tänka på vikten av dina löparskor kan verka som en mindre detalj, men det kan faktiskt ha en stor inverkan på din löpningseffektivitet och trötthetsgrad. Precis som det krävs mer energi för att köra en tung lastbil än en lätt sportbil, kräver det mer energi för dina ben att lyfta tyngre skor än lättare ones.

Lätta löparskor är ofta konstruerade med avancerade, högpresterande material som erbjuder dämpning och stöd utan onödig tyngd. De hjälper till att reducera mängden kraft som behövs för varje steg, vilket innebär att du kan springa längre och snabbare utan att känna dig utmattad. På det sättet kan lätta skor bidra till att förbättra din löpningseffektivitet och hjälpa dig att hålla ett högre tempo.

Men en viktig punkt att notera är att lätta skor inte alltid innebär bättre prestanda för alla löpare. Vissa löpare kan föredra en tyngre sko som erbjuder mer dämpning och stöd, särskilt vid långdistanslöpning eller för pronerade löpare som behöver extra stabilitet. Och ibland kan en lättare sko ha mindre dämpning, vilket kan leda till ökad belastning på leder och muskler.

Hållbarhet: Varför Slitstyrka Är Nyckeln Till Ett Bra Par Löparskor

När det kommer till löparskor är hållbarhet lika kritiskt som komfort och passform. Oavsett hur bekväma eller välutformade dina löparskor kan vara, om de inte är tillverkade för att hålla, kommer de inte att leverera den långvariga prestanda och det värde du behöver. Det är därför det är viktigt att se till att de löparskor du väljer är robusta nog att stå emot kraven från de mil du planerar att springa.

Slitstyrka, ett mått på ett materials förmåga att motstå slitage, är en central aspekt av en löparskos hållbarhet. Ett par löparskor med hög slitstyrka kommer inte bara att klara av tusentals steg på asfalt, grus eller stigar, men de kommer också att behålla sin struktur och funktionalitet under lång tid, vilket innebär att du kan lita på dem för att ge det stöd och skydd du behöver under alla dina löpturer.

Vanliga Frågor Om Löparskor För Pronerande Löpsteg

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par löparskor för pronerade löpsteg, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av löparskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa löparskorna för pronerade löparsteg?

Den bästa löparskorna för pronerade löparsteg är enligt vårt test Asics Gel Kayano 29 / Asics Gel Kayano 29 Dam, ett par löparskor som är extremt bekväma och stabila.

Vad betyder det att vara pronerad när man löper?

Pronation är den naturliga inåt-rörelsen av foten när den går eller löper. För löpare som överpronater betyder det att foten rullar inåt mer än den normala 15% när den landar, vilket kan leda till en överbelastning av vissa muskler och ligament.

Varför är specifika skor viktiga för pronerade löpare?

Skor designade för pronerade löpare har speciella stöd och strukturer som hjälper till att rikta om foten till en mer neutral position under löpningen. Detta kan minska risken för skador och förbättra löpeffektiviteten.

Hur ofta bör jag byta mina löparskor om jag är en pronerad löpare?

Generellt rekommenderas att löpare byter skor var 500-800 km. Men om du är en pronerad löpare och känner att skons stöd börjar avta, kan det vara klokt att byta dem tidigare.

Kan jag bara använda inlägg istället för att köpa speciella löparskor?

Inlägg (Iläggssulor) kan hjälpa till att ge foten extra stöd, men de fungerar bäst i kombination med rätt skotyp. En löparsko avsedd för pronerade löpare kommer att erbjuda en mer omfattande lösning jämfört med bara inlägg.

Sammanfattningsvis Om Löparskor För Pronerande Löpsteg

Om du är en pronerad löpar är rätt löparskor ett mycket viktigt val. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 28

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.