4 Bästa Kylryggsäck (2024): Bäst i Test

bäst i test kylryggsäck guide

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Letar du efter ett bra sätt att hålla din mat och dina drycker kalla på sommarutflykter utan att behöva släpa runt på en otymplig kylbox eller kylväska? Kolla in de bästa kylryggsäckarna! Dessa smarta ryggsäckar har isolerade fack som håller dina saker kalla i timmar, så att du kan njuta av en dag i parken eller på stranden utan att behöva oroa dig för din mat och dryck.

I den här guiden tar vi en titt på tre av de bästa kylryggsäckarna på marknaden och hjälper dig att bestämma vilken som är rätt för dig. Vi kommer även att vi ger några tips om vad man ska tänka på när man köper en kylryggsäck och delar med oss av några av våra favoritfunktioner.

Så oavsett om du planerar en dagsvandring eller en strandresa, se till att kolla in de bästa kylande ryggsäckarna innan du ger dig iväg! Du kommer att bli glad att du gjorde det.


De 4 Bästa Kylryggsäckarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Kylryggsäck: Igloo Marine Switch Kylryggsäck - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Smidiga Kylryggsäck: Igloo Maxcold Kylryggsäck - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Kylryggsäck: Kylryggsäck 30 Liter - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Kylryggsäck För Jakt Och Fiske: Orrefors Hunting Kylryggsäck - Läs Recension

1. Igloo Marine Switch Kylryggsäck

Bäst i Test Kylryggsäck


Bäst i Test Kylryggsäck

Volym:

20 L

Ytterdimensioner:

33x22x38 cm

Material:

Nylon

Bekväm, Effektiv Och Multifunktionell Kylryggsäck

Vår testvinnare i kylryggsäckskategorin är Igloo Marine Switch, vilket är ett mycket bekvämt och multifunktionell kylväska som kan också användas som en ryggsäck. Det gör det till ett smidigt och lättanvänt redskap, och passar alla möjliga situationer mycket väl.

Med ett extra isoleringsskikt från Maxcold har denna modell 25% mer isoleringsskum, vilket bidrar till en betydligt bättre isoleringsförmåga som kan hålla din mat och dryck kyld i över en dag under optimala förhållanden. Denna isoleringsförmåga är svårslagen på marknaden, där Igloos mindre Maxcold variant kanske är något mer effektiv (mer om det nedan).

Men något som gör Marine Switch till en så multifunktionell kylryggsäck är dess kapacitet på 20 L, vilket bör passa de flesta kortare utflykter alldeles utmärkt. Om du vill ha lite mer utrymme har Igloo också en större 30-liters modell.

När det gäller byggkvalitet och material är Marine Switch tillverkad av slitstark och robust nylon som tål en hel del slitage. Ryggsäckens remmar är också snyggt vadderade, vilket gör att den är bekväm att bära även när den är fullt lastad. Dem kommer också med en smidig liten framficka för förvaring av mindre föremål såsom mobil eller plånbok.

Allt som allt är Igloo Marine Switch är en bra allroundryggsäck för kylning som borde passa de flesta. Det är inte det billigaste alternativet på marknaden, men det är definitivt ett av de bästa.

FÖRDELAR

 • Håller mat och dryck sval i upp länge
 • Bra och behändig storlek
 • Kan användas som kylväska och kylryggsäck

NACKDELAR

 • Något sämre isolerat än Igloo Maxcold under
 • Dyrt alternativ

2. Igloo Maxcold Kylryggsäck

Bästa Högpresterande Kylryggsäck


Maxcold 15 liter

Volym:

15 L

Ytterdimensioner:

30x22x39 cm

Material:

Nylon

Den Ultimata Kylryggsäcken i Termer Av Prestanda Och Smidighet

På en nära andraplats hamnar igloo Maxcold Cooling Backpack, som är en mycket flexibel och lättanvänd ryggsäck som kan hålla din mat och dina drycker kalla i upp till två dagar. Detta tack vare dess innovativa kylsystem som använder extra isoleringsskum, mycket likt Igloos andra alternativ ovan. Detta, tillsammans med en kombination av isklampar och is kan hålla dina saker kalla under en mycket lång tid.

Vad som gör detta alternativ fördelaktigt över Marine Switch ovan i relation till isoleringsförmåga är dess något mindre volymkapacitet på 15 L. Även då den är ungefär lika stor som Marine Switch, har den en mindre volym tack vare dess extra vaddering.

Maxcold har också några praktiska funktioner som extra ytterfickor för att förvara saker som solskyddsmedel eller solglasögon och ett justerbart bandsystem som gör att du kan bära den på olika sätt. Detta gör den till ett utmärkt val för personer som vill ha lite mer flexibilitet från sin kylryggsäck.

När det gäller byggkvalitet är Maxcold tillverkad av slitstarkt nylontyg som tål mycket slitage. Ryggsäckens remmar är också den är bra vadderad, vilket gör att den är bekväm att bära även när den är fulladdad.

På det hela taget är Igloo Maxcold Cooling Backpack ett utmärkt val för personer som vill ha en högpresterande kylryggsäck som också är mycket flexibel och enkel att använda. Det är ett av de dyrare alternativen på marknaden, men det är definitivt värt det om du planerar längre utflykter.

FÖRDELAR

 • Håller mat och dryck sval i upp till två dagar
 • Smidig och lättanvänd
 • Extra ytterfickor

NACKDELAR

 • Inte särskilt stor volymkapacitet
 • Dyrt alternativ

3. Kylryggsäck 30 Liter

Bästa Billiga Kylryggsäck


Bästa Billiga Kylryggsäck

Volym:

30 L

Ytterdimensioner:

33x22x47 cm

Material:

Polyester

Prisvärd och Användbar Kylryggsäck För Kortare Utflykter

Om du letar efter en billig kylryggsäck som ändå är användbar är kylryggsäcken 30 liter ett bra alternativ. Den här ryggsäcken har en stor förvaringsstorlek på 30 L, vilket är perfekt för situationer då du har en hel del packning att ta med.

Den har också många extra fickor och fack, både invändigt och utvändigt, som bidrar till en mycket funktionell ryggsäck där du kan förvara allt från vattenflaskor till bestick och andra redskap. Detta gör den till ett utmärkt val för personer som vill ha lite mer från sin kylryggsäck.

Den enda nackdelen med den här ryggsäcken är att den inte håller sig sval under särskilt lång tid. Detta beror på dess brist på isolering, vilket innebär att den inte är lämplig för längre resor. Men om du bara planerar att använda den för kortare utflykter,  är det ett utmärkt alternativ.

På det hela taget är det ett utmärkt val för personer som vill ha en prisvärd och användbar kylryggsäck. Den är inte lämplig för längre resor, men den är perfekt för kortare utflykter då du har en del att bära på.

FÖRDELAR

 • Stor förvaringsstorlek
 • Mycket extra funktionalitet
 • Billig

NACKDELAR

 • Håller inte kylan särskilt länge

4. Orrefors Hunting Kylryggsäck

Bästa Hundsovsäck För Jakt


Bästa Billiga Kylryggsäck

Volym:

23 L

Ytterdimensioner:

30x18x43 cm

Material:

Bomullscanvas

Smidig Och Bekväm Kylryggsäck Perfekt För Jakt Och Fiske

Orrefors Hunting Cooling Backpack är ett utmärkt val för dig som vill ha en bra förvaringsstorlek och praktiska funktioner. Den här ryggsäcken har en volym på 23 L, vilket är perfekt för att förvara allt du behöver för en dag ute i skogen.

Den har också många fack och fickor, både på insidan och utsidan, vilket gör den väldigt lättanvänd. Du kan förvara allt från din vattenflaska till din telefon och andra nödvändigheter i den här ryggsäcken.

Den enda nackdelen med den här ryggsäcken är att den inte håller värmen lika bra som Igloos alternativ ovan. Detta är dock inte nödvändigtvis en dålig sak om du planerar att använda den för jakt- eller fisketurer som bara varar över en dag.

På det hela taget är Orrefors Hunting kylryggsäck är ett utmärkt val för dig som vill ha en praktisk och snygg ryggsäck. Den är perfekt för kortare utflykter och kan lätt bäras runt tack vare sina bekväma remmar.

FÖRDELAR

 • Bra förvaringsstorlek
 • Smidig och lättanvänd
 • Snygg design

NACKDELAR

 • Håller inte värmen lika bra som Igloos alternativ ovan

Kylryggsäck, Kylväska Eller Kylbox?

Innan vi går in på detaljerna är det viktigt att påpeka att mjuka kylare (kylryggsäckar och kylväskor) kommer med vissa kompromisser. Till skillnad från modeller med hårda sidor (kylboxar) som kan hålla mat och dryck kallt i flera dagar (eller till och med veckor) i sträck, är mjuka modeller inte byggda för att hålla innehållet kallt i mer än högst några dagar.

De är också generellt sett mycket mindre än hårdgjorda modeller och har vanligtvis en kapacitet på cirka 25-30 liter. Med detta i åtanke har mjuka kylboxar begränsad attraktionskraft för flerdagarsutflykter. 

kylryggsäck bästa

I stället lämpar de sig bäst för helgresor eller dagsutflykter till parken eller stranden, eftermiddagar på vattnet eller snabba ärenden som matbutiksbesök. De kan också vara ett bra komplement till en större hårdgjord modell och ge extra utrymme för att förvara extra mat eller dryck när man campar med en större grupp. Någon form av kylarbehållare är ett måste bland campingutrustningen.

Kylryggsäckar har däremot en del positiva egenskaper också, vilket gör de mycket effektiva under vissa situationer. I och med att du kan bära kylväskan som en ryggsäck underlättar det transportering avsevärt i jämförelse med en modell med hårt hölje, särskilt på längre sträckor.

De är också lättare att förvara i små utrymmen, t.ex. i bilens bagageutrymme eller i en garderob. Och eftersom de inte är lika hållbara som hårda modeller är de vanligtvis mycket lättare att bära.

För den bästa möjliga portabla förmåga är kylryggsäckar ditt bästa val, då de delar många egenskaper med ryggsäckar designade för vandrings- och dagsryggsäckar.

Kylryggsäck - Köptips

När det gäller att hitta den bästa kylryggsäcken finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper din kylande ryggsäck, från komforttips till de olika typerna som finns på marknaden.

Storlek Och Utrymme

Att välja en kylryggsäck kan vara krångligt, då storleken kan ha en avgörande roll i hur smidig och bekväm den är att använda. Generellt vill du gå för en större modell om du planerar att packa ner mer varor, och en mindre om du behöver promenera eller vandra längre med den på ryggen.

strandväska kylryggsäck

Det finns en mängd olika modeller på marknaden i många olika storlekar. Vissa kylväskor rymmer så lite som 14 liter, medans vissa större alternativ klarar av 30-35 liter. De flesta hamnar däremot någon stans mitt emellan, där en populär storlek är 20-25 liter.

Det kan också vara en bra idé att titta närmare på kylryggsäckens ytterdimensioner, för att få en bättre bild över hur förvaringsutrymmet inuti ryggsäcken ser ut. Självklart kommer innerdimensionerna vara något mindre på grund av tyg och isolering.

Isolering

Eftersom ryggsäckskylare är en typ av mjuk kylväska använder många en öppen cellsskum-konstruktion eftersom det är mer flexibelt samtidigt som det isolerar innehållet väl, även om det inte är lika bra som det slutna cellskummet i en hård kylbox.

Det finns dock några kylryggsäckar som använder skum med slutna celler. Sluten cell isolerar bättre men kostar och väger i allmänhet mer, så se till att du är villig att betala bokstavligen och bildligt talat för den ökade prestandan.

Men det finns två huvudsakliga saker att titta efter för att fastställa din kylväskas isoleringsförmåga: tjocklek och jämnhet. Som du kanske förstår kommer en tjockare isolering leda till en bättre förmåga att hålla kvar kylan i ryggsäcken, oavsett vilken typ av material som används.

Men du borde också titta efter svaga områden i ryggsäcken som kan läcka mycket av kylan. Om det endast finns isolering på tre sidor av ryggsäcken, kommer den fjärde rimligtvis vara den som släpper ut majoriteten av kall luft. Det kan försämra ryggsäckens prestanda avsevärt, särskilt om det är sidan mot din kropp.

Material

En ryggsäcks material omfattar utsidan, isolering, innerfoder, axelremmar och -kuddar, ryggpanel, dragkedjor, spännen och fästpunkter. Materialens kvalitet påverkar vattentätheten, hållbarheten, isoleringsvärdet och huruvida yttertyget producerar kondens eller inte. Materialen avgör också komfort, andningsförmåga eller stöd.

kylryggsäck vandring storlek

Det vanligaste materialen för utsidan är polyester och nylon, även om vissa använder bomull. De bästa ryggsäcksmaterialen är en blandning av dessa beroende på syftet med ryggsäcken - en vandringsryggsäck måste till exempel vara mer hållbar än en ryggsäck som används för pendling.

När det gäller isolering finns det tre huvudtyper: skum med slutna celler, skum med öppna celler och syntetmaterial. Skum med slutna celler är det mest effektiva men också det tyngsta, så det är inte alltid praktiskt. Skum med öppna celler är lättare men isolerar inte lika bra. Syntetmaterial ligger någonstans mittemellan och används ofta i avancerade ryggsäckar.

Slutligen kan innerfodret vara tillverkat av en mängd olika material, bland annat polyester, nylon eller till och med PVC. Det viktiga är att den är slät och lätt att rengöra, eftersom den sannolikt kommer i kontakt med mat och dryck.

Kylryggsäckens Vikt

Kylryggsäckar är oftast skapade mer mjukare och lättare material, och är även mer kompakta än kylboxar, så de väger mindre. Ryggsäckens vikt beror på storlek och isolering, men en bra tumregel är att ju större kylboxen är, desto tyngre blir den.

En ryggsäck på 20 liter väger vanligtvis mellan 0,75-0,85 kg, medan en 30 liters modell kan väga upp till cirka

Vissa tillverkare använder lättare material i sina ryggsäckar för att göra dem lättare att bära, men detta sker ofta på bekostnad av hållbarheten. Om du planerar att använda din ryggsäck mycket är det värt att investera i en mer hållbar modell av högre kvalitet.

kall dryck kylryggsäck

Komfort

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper en kylryggsäck är komforten. Om den inte är bekväm att bära kommer du trots allt inte att vilja ha den med dig på dina äventyr.

Det första du ska titta på är baksidan. Det är den del av ryggsäcken som sitter mot ryggen, och den kan vara tillverkad av en mängd olika material, inklusive skum, nät eller till och med plast. Det viktiga är att den är bekväm och andas, eftersom du inte vill sluta med en svettig rygg.

Axelremmarna är också viktiga, eftersom de fördelar ryggsäckens vikt över dina axlar. De bör vara justerbara så att du kan hitta den perfekta passformen, och vara vadderade för komfort. Om möjligt, prova ryggsäcken innan du köper den för att se till att den känns bekväm.

Slutligen har vissa kylryggsäckar ett midjebälte som hjälper till att fördela vikten jämnt över kroppen. Detta är särskilt användbart om du planerar att bära ryggsäcken under långa perioder, eftersom det avlastar dina axlar.

Fördelningar Och Extrafickor

En handfull av våra favoritryggsäckar har separata innerfack eller ytterfickor för torr förvaring, varav en del är oisolerade. Du kan till exempel packa en regnjacka i den icke-kylda delen av av vissa kylryggsäckar eller en bok i sidofickan.

kylryggsäck fickor

Med det sagt finns det en del alternativ som saknar dessa fickor helt och hållet, och passar bättre för folk som gillar en mer minimalistisk design. Nackdelen är att du måste vara mer noggrann med vad du packar och hur du organiserar det, eftersom allt kommer att vara i samma fack.

Användarvänlighet

När du är ute på en vandringstur eller på stranden är det sista du vill göra att krångla med en komplicerad kylväska. Därför har vi bara tagit med ryggsäckar som är enkla att använda, så att du kan fortsätta att njuta av din dag.

De flesta av ryggsäckarna på vår lista har en enda dragkedja som öppnar hela väskan, vilket gör det enkelt att packa och packa upp. Vissa har också mindre fickor eller fack för snabb åtkomst till viktiga saker som solskyddsmedel eller snacks.

Vanliga Frågor Om Kylryggsäckar

Vi har gått igenom allt du behöver veta om kylryggsäckar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om kylryggsäckar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa kylryggsäcken?

Den bästa kylryggsäcken är enligt vårt test Igloo Marine Switch, som är en mycket bekväm, pålitlig och effektiv kylryggsäck.

Vad kostar en kylryggsäck?

En kylryggsäck kostar vanligtvis mellan 500 och 1500 kronor. Priset på dessa varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner.

Hur fungerar en kylryggsäck?

En kylryggsäck fungerar antingen med hjälp av is- eller gelpaket. Dessa placeras i ryggsäcken och hjälper till att hålla innehållet i ryggsäcken svalt. Isoleringen från ryggsäcken bidrar sedan med att hålla denna temperatur förseglad inuti.

Hur länge håller mat i en kylryggsäck?

Maten håller längre i en kylryggsäck än i en vanlig ryggsäck. Detta beror på att temperaturen i ryggsäcken är lägre, vilket bidrar till att bromsa nedfallet. Om den är fylld med ett par kylklampar bör den hålla temperaturen relativt låg i minst 4-6 timmar. Vissa modeller kan hålla det kallt i upp till 24 timmar under rätt förutsättningar.

Hur kallt är det i en kylryggsäck?

En bra temperatur för en kylryggsäcks innehåll är runt 5-10 grader celcius, vilket motsvarar den ungefärliga temperaturen av ett vanligt kylskåp. Detta varierar dock beroende på modell och hur väl den är isolerad.

Kan jag lägga en kylryggsäck i kylskåpet?

Du kan lägga en kylryggsäck i frysen, men du bör bara göra det om den är särskilt utformad för detta ändamål. Vissa modeller har ett inre foder som kan tas bort och placeras i frysen, medan andra är krångligare att få plats.

Kan jag lägga mat direkt i en kylryggsäck?

Ja, du kan lägga mat direkt i en kylryggsäck. Det är dock viktigt att se till att maten är ordentligt förseglad så att den inte förorenar det övriga innehållet av ryggsäcken.

Är kylryggsäckar vattentäta?

Vissa kylryggsäckar är vattentäta , men inte alla. Det är viktigt att kontrollera ryggsäckens specifikationer innan du köper den för att försäkra dig om att den passar dina behov.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 11

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.