4 Bästa Mygghatt (2024): Bäst i Test

bästa mygghatt bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juli 2024

En mygghatt är ett utmärkt sätt att skydda sig mot besvärliga myggor medan man njuter av friluftslivet. Oavsett om du campar, vandrar eller bara slappar i trädgården kan en bra mygghatt göra hela skillnaden när det gäller att hålla dig bekväm och fri från bett.

I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa mygghattarna på marknaden, och lyfter fram varje hats egenskaper och design för att hjälpa dig att hitta den perfekta för dina behov. Vi har allt från lätta alternativ till mer kraftiga val, vi har allt du behöver. Så, låt oss komma igång!

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Mygghattarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Mygghatt: Pinewood Mygghatt - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Mygghatt: Norfin Stratus Mygghatt - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Mygghatt: Other Mosquito Hat - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Mygghatt För Barn: Jo Sport Mygghatt Jr - Läs Recension

1. Pinewood Mygghatt

Bäst i Test Mygghatt


Pinewood Mygghatt

Modell:

Hatt

Material:

Polyester

Snygg, Funktionell Och Hållbar Mygghatt

Pinewood Mygghatt är ett förstklassigt alternativ för dig som vill skydda dig mot myggor och andra flygande insekter. Denna hatt är den bästa i testmodellen och erbjuder ett antal fördelar som gör att den sticker ut från konkurrenterna.

En av de utmärkande egenskaperna hos Pinewood Mygghatt är dess unika design, som gör att myggnätet kan döljas i hattens näbb. Detta är en utmärkt funktion för dem som vill ha en mer diskret look, eftersom nätet lätt kan döljas när det inte används.

Pinewood Mygghatt är också snygg och väldesignad, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som vill ha en funktionell och hållbar hatt som också ser bra ut. Hatten är tillverkad av polyester, ett lätt och hållbart material som tål både smuts och regn bra.

En av de största nackdelarna med Pinewood Mygghatt är dess höga pris. Detta är en dyrare modell jämfört med andra mygghattar på marknaden, men den är värd investeringen om du letar efter en snygg, funktionell och hållbar mygghatt.

På det hela taget är Pinewood Mygghatt ett högpresterande alternativ för dem som vill skydda sig mot myggor och andra flygande insekter. Dess unika design, stilfulla och diskreta utseende och hållbarhet gör den till ett utmärkt val för friluftsentusiaster och resenärer. Den enda nackdelen är priset, men det kan motiveras av den kvalitet och de funktioner som den erbjuder.

FÖRDELAR

 • Myggnätet kan gömmas i hattkullen
 • Snygg och diskret design
 • Tål både smuts och regn väl

NACKDELAR

 • Dyr modell

2. Norfin Stratus Mygghatt

Näst Bäst i Test Mygghatt


Norfin Stratus Mygghatt

Modell:

Hatt

Material:

Polyester

Funktionell, Bekväm Och Skyddande Myggkeps

Norfin Stratus Mygghatt är ett högpresterande alternativ för dig som vill skydda dig mot myggor och andra flygande insekter. Denna hatt är den näst bästa i testmodellen och erbjuder ett antal fördelar som gör den till ett utmärkt val.

En av de utmärkande egenskaperna hos Norfin Stratus Mygghatt är dess skydd mot solen, den har en UPF-klassificering vilket gör den till ett bra alternativ för dem som spenderar mycket tid utomhus och vill skydda sin hud från solens skadliga UV-strålar.

Hatten har även ett slitstarkt nät som ger ett bra skydd mot myggor och andra insekter, vilket gör att du kan njuta av utomhusvistelsen utan att behöva oroa dig för att bli biten. Hatten är tillverkad av polyester som är ett lätt, hållbart och motståndskraftigt material.

Norfin Stratus Mygghatt har också en snygg kepsdesign, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som vill ha en funktionell och skyddande hatt som också ser bra ut.

En av de största nackdelarna med Norfin Stratus Mygghatt är dess höga pris. Detta är en dyrare modell jämfört med andra mygghattar på marknaden, men den är värd investeringen om du letar efter en funktionell, bekväm och skyddande mygghatt.

På det hela taget är Norfin Stratus Mygghatt ett högpresterande alternativ för dem som söker skydd mot myggor och andra flygande insekter samt solskydd. Dess UPF-klassning, slitstarka nät, snygga design och polyestermaterial gör den till ett utmärkt val för friluftsentusiaster och resenärer. Den enda nackdelen är priset, men det kan motiveras av den kvalitet och de funktioner som den erbjuder.

FÖRDELAR

 • Bra skydd mot solen
 • Bra hållbart nät mot mygg och insikter 
 • Snygg kepsdesign

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. Other Mosquito Hat

Bästa Billiga Mygghatt


Other Mosquito Hat

Modell:

Hatt

Material:

Polyester

Billig Och Effektiv Mygghatt Perfekt För Fiske Och Jakt

Other Mosquito Hat är ett prisvärt alternativ för dem som vill skydda sig mot myggor och andra flygande insekter. Denna hatt är den bästa i testmodellen för billiga alternativ och erbjuder ett antal fördelar som gör den till ett bra val för dem som har en budget.

En av de utmärkande egenskaperna hos Other Mosquito Hat är dess skyddande nät mot myggor och gnagare, vilket gör att du kan njuta av utomhusvistelsen utan att behöva oroa dig för att bli biten. Hatten är tillverkad av polyester som är ett lätt och hållbart material.

Other Mosquito Hat är också mycket prisvärd, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som vill ha en funktionell och skyddande hatt utan att bryta banken. Hatten är enkel i sin utformning, vilket gör den till ett idealiskt val för aktiviteter som fiske eller jakt.

En av de största nackdelarna med Other Mosquito Hat är att nätet inte är lika hållbart som dyrare alternativ. Detta är dock att vänta med tanke på den låga prisnivån.

På det hela taget är Other Mosquito Hat ett utmärkt val för dem som letar efter ett prisvärt alternativ för skydd mot myggor och andra flygande insekter. Det är ett billigt och effektivt alternativ som är perfekt för aktiviteter som fiske och jakt. Den enda nackdelen är att nätet inte är lika hållbart som dyrare alternativ, men det ger ändå ett bra skydd för priset.

FÖRDELAR

 • Skyddande mot mygg och knott
 • Mycket prisvärd
 • Simpel design

NACKDELAR

 • Inte lika hållbart nät som dyrare alternativ

4. Jo Sport Mygghatt Jr

Bästa Mygghatt För Barn


Jo Sport Mygghatt Jr

Modell:

Hatt

Material:

Polyester

Billig Och Effektiv Mygghatt För Barn

Jo Sport Mygghat Jr är ett prisvärt alternativ för föräldrar som vill ha en mygghatt till sina barn. Denna hatt är den bästa testmodellen för barn och erbjuder ett antal fördelar som gör den till ett bra val för små barn. I grunden är den nästan exakt likadan som Others Mosquito Hat ovan, fast den kommer i en mindre barnversion.

En av de utmärkande egenskaperna hos Jo Sport Mygghat Jr är dess skyddande nät mot myggor och gnagare, vilket gör att barnen kan njuta av utomhusvistelsen utan att oroa sig för att bli bitna. Hatten är tillverkad av polyester som är ett lätt och hållbart material.

Jo Sport Mygghat Jr är också mycket prisvärd, vilket gör den till ett bra alternativ för föräldrar som vill ha en funktionell och skyddande hatt till sina barn utan att bryta banken. Hatten är enkel i sin utformning, vilket gör den till ett idealiskt val för barn i alla åldrar.

En av de största nackdelarna med Jo Sport Mygghat Jr är att nätet inte är lika hållbart som dyrare alternativ. Detta är dock att vänta med tanke på det låga priset.

På det hela taget är Jo Sport Mygghat Jr ett utmärkt val för föräldrar som letar efter ett prisvärt alternativ för att skydda sina barn mot myggor och andra flygande insekter. Det är ett billigt och effektivt alternativ som är perfekt för barn i alla åldrar. Den enda nackdelen är att nätet inte är lika hållbart som dyrare alternativ, men det ger ändå ett bra skydd för priset.

FÖRDELAR

 • Skyddande mot mygg och knott
 • Mycket prisvärd
 • Simpel design

NACKDELAR

 • Inte lika hållbart nät som dyrare alternativ

Mygghatt - Köptips

Innan man köper en mygghatt kan det vara bra att kolla in ett flertal av modellerna som finns tillgängliga på marknaden. För att jämföra dessa på bästa sätt bör du hålla utkik efter följande faktorer.

Användningsområde

När du väljer en mygghatt är det viktigt att tänka på vad du ska använda den till. Hattens utformning och funktioner kommer att vara olika beroende på om den ska användas för resor, utomhusaktiviteter eller för fritidsbruk.

Om du planerar att använda mössan för resor, leta efter en mössa som är lätt och enkel att packa samt tillräckligt hållbar för att klara resans slitage. En hatt med bred rand ger extra solskydd och en UPF-klassning är ett plus.

mygghatt fiske jakt

Om du planerar att använda hatten för utomhusaktiviteter som camping, vandring eller fiske, leta efter en hatt med en hållbar och andningsbar design, med funktioner som inbyggda ficklampor eller reflekterande remsor, som kan vara användbara i dåliga ljusförhållanden. En hatt med bred brätte ger extra solskydd och en permetrinbehandling är ett plus.

Om du planerar att använda hatten i vardagligt syfte räcker det med en enkel design med ett bekvämt och andningsbart material, med en UPF-klassificering om du planerar att använda den mest vid utomhusaktiviteter.

Myggnät

Myggnätet på en hatt är den viktigaste barriären som håller myggor och andra flygande insekter borta från huvudet och ansiktet. Det är viktigt att välja en hatt med finmaskigt nät som effektivt håller även de minsta myggorna borta, eftersom dessa ofta är de svåraste att upptäcka och kan flyga genom större nätöppningar.

Nätet ska också vara tätt vävt och hållbart, så att det klarar av slitaget när det bärs och packas på resan.

Det är också viktigt att se till att nätet inte hindrar din sikt eller andningsförmåga. En bra mygghatt ska ge en klar och fri sikt, samtidigt som den tillåter tillräckligt med luftflöde för att hålla dig sval och bekväm.

Dessutom har vissa mygghattar ytterligare funktioner som permetrinbehandling, vilket är en kemikalie som stöter bort myggor och andra insekter, detta kan lägga till ett extra skyddslager.

När du väljer en mygghatt är det viktigt att vara uppmärksam på nätet och välja en med finmaskigt nät som håller även de minsta myggorna borta, samtidigt som den ger god synlighet och andningsförmåga.

Storlek & Passform

När du väljer en mygghatt är det viktigt att se till att hatten har rätt storlek för ditt huvud och att den sitter bekvämt. En för liten eller för stor hatt kan vara obekväm att bära och ger kanske inte tillräckligt skydd mot myggor och andra flygande insekter.

Vissa mygghattar finns i olika storlekar, så att du kan välja den som passar ditt huvud bäst. Det är viktigt att mäta ditt huvud och jämföra det med den storlekstabell som tillverkaren tillhandahåller för att säkerställa att du väljer rätt storlek.

Vissa mygghattar har också justerbara funktioner som hakband, pannband eller dragsko för att säkerställa en bra passform.

Det är också viktigt att ta hänsyn till hattens utformning, till exempel har vissa hattar en bred brätte som ger extra solskydd, men som kan vara obekväm för vissa personer, eller om du har ett stort huvud kan det vara trångt på brätten.

När du provar en mygghatt ska du se till att den känns bekväm och säker på huvudet. Den ska stanna på plats och inte glida eller glida runt. Den får inte heller vara för stram eller för lös och får inte trycka på några känsliga områden.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på storleken och passformen på en mygghatt när du gör ett köp. Se till att välja en hatt som har rätt storlek för ditt huvud och som sitter bekvämt, om möjligt med justerbara funktioner.

Bekvämlighet

Bekvämlighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en mygghatt, eftersom du troligen kommer att ha på dig hatten under långa perioder. En hatt med en bekväm och andningsbar design hjälper dig att hålla dig sval och torr och minskar risken för obehag och irritation.

Den första aspekten att ta hänsyn till är hattens material, leta efter ett tyg som är lätt, andningsbart och fukttransporterande. Dessa material hjälper till att hålla dig sval och torr och förhindrar överhettning och svettning.

En annan aspekt att ta hänsyn till är mössans utformning, leta efter en mössa med bekväm och justerbar passform, t.ex. hakrem, huvudband eller dragsko, som håller mössan säkert på plats och förhindrar att den glider eller glider runt. En hatt med bred brätte ger också extra solskydd, men kan vara obekväm för vissa personer.

Tänk också på nätets utformning, om nätet är för tätt eller för nära ansiktet kan det orsaka obehag och göra det svårt att andas.

Portabilitet & Vikt

Portabilitet är en viktig faktor att tänka på när du väljer en mygghatt, särskilt om du planerar att resa med den. En lättviktig och lättpackad hatt är bekvämare att bära och tar mindre plats i vandringsryggsäcken, fiskeväskan eller jaktryggsäcken. Är du riktigt begränsad med utrymme kan det eventuellt vara en bra idé att köpa en bra myggspray istället.

När du letar efter en bärbar mygghatt ska du leta efter en som är lätt och som enkelt kan vikas eller rullas ihop. Vissa mygghattar levereras med en bärväska, vilket kan vara användbart för förvaring och transport.

Leta också efter en hatt som är tillverkad av ett lätt och hållbart material som tål resans slitage. Ett material som polyester eller nylon är ett bra val eftersom de är lätta, hållbara och motståndskraftiga mot rynkor, vilket gör dem lätta att packa.

Tänk också på hattens form, en hatt med bred brätte kan vara svårare att packa än en hatt med mindre brätte.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en mygghatt, eftersom en välgjord hatt kan stå emot väder och vind och hålla länge. Hattens material och konstruktion spelar en stor roll för dess hållbarhet.

mygghatt lätt själv

När du utvärderar kvaliteten på en hats material ska du leta efter slitstarka och långlivade tyger som nylon, polyester eller canvas. Dessa material är vanligtvis mer motståndskraftiga mot slitage än andra tyger och klarar bättre av långvarig exponering för solen och andra element.

Det är också viktigt att tänka på hur hatten är konstruerad. En välgjord hatt kommer att ha förstärkta sömmar och en robust brätte som kan hålla sin form. Leta efter en hatt med dubbla eller trippelsydda sömmar för ökad styrka och hållbarhet.

Tänk också på hattens funktioner, till exempel om hatten har ett inbyggt ljus eller en reflekterande remsa, se till att dessa funktioner är välkonstruerade och att batteritiden är tillräckligt lång för dina behov.

En annan aspekt att ta hänsyn till är varumärkets rykte, vissa märken är kända för sin kvalitet och hållbarhet, medan andra kanske inte är lika pålitliga.

UV-Skydd

UV-skydd är en viktig faktor att tänka på när du väljer en mygghatt, särskilt om du tillbringar mycket tid utomhus. Solens ultravioletta (UV) strålar kan orsaka solbränna, hudskador och öka risken för hudcancer.

Ett av de bästa sätten att skydda sig mot UV-strålar är att bära en hatt med bred brätte som skyddar ansiktet och halsen från solen. En bred brätte ger mer täckning än en smal brätte, vilket ger dig mer skydd.

Hattens material har också betydelse, leta efter ett material som har UPF-klassificering (Ultraviolet Protection Factor), ett klassificeringssystem som används för kläder och tyger och som liknar SPF-klassificeringen för solskyddsmedel. UPF-klassificeringen kan ge dig en uppfattning om hur mycket UV-strålning tyget blockerar.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är färgen på hatten. Mörkare färger tenderar att ge mer UV-skydd än ljusare färger, så det är en bra idé att välja en mörkare hatt när det är möjligt.

Utöver ovanstående har vissa mygghattar en kombination av UV-skyddsmaterial med myggnät, på så sätt kan du få en två i en produkt.

Extra Funktionalitet

När du väljer en mygghatt är det viktigt att du funderar på om du behöver några extra funktioner som kan ingå i hatten eller inte. Vissa mygghattar har extra funktioner som inbyggda lampor, reflekterande remsor eller fickor som kan vara användbara i vissa situationer.

Inbyggda lampor kan vara en bra funktion för utomhusaktiviteter som camping eller vandring, eftersom de kan ge extra synlighet i svaga ljusförhållanden. Reflekterande remsor kan också vara användbara för utomhusaktiviteter eftersom de kan öka synligheten och säkerheten när du går eller springer i svagt ljus.

Fickor å andra sidan kan vara en bra funktion för att förvara småsaker som nycklar eller en liten ficklampa.

Det är viktigt att överväga om dessa extrafunktioner är värda merkostnaden eller inte. Även om de kan vara användbara i vissa situationer är de kanske inte nödvändiga för alla.

Vanliga Frågor Om Mygghattar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en mygghatt, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hattar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa mygghatten?

Den bästa mygghatten är enligt vårt test Pinewood Mygghatt, en mycket snygg, bekväm och effektiv mygghatt.

Vad kostar en mygghatt?

Priserna kan variera beroende på typ och märke. Vissa mygghattar kan kosta så lite som 100 kronor, men i de flesta fallen kommer du att behöva betala runt 200 kronor för en bra mygghatt.

Vad är en mygghatt?

En mygghatt är en typ av hatt som har ett nät som omger huvudet och ansiktet för att skydda mot myggor och andra flygande insekter.

Vad ska jag tänka på när jag köper en mygghatt?

När du köper en mygghatt ska du leta efter en med ett nät med fina maskor som håller även de minsta myggorna borta samtidigt som den ger god synlighet och andningsförmåga. Tänk också på storlek och passform, UV-skydd, hållbarhet, komfort, funktioner, bärbarhet, varumärkets rykte och syfte.

Är mygghattar effektiva när det gäller att hålla myggorna borta?

Ja, mygghattar med finmaskigt nät är effektiva när det gäller att hålla myggor och andra flygande insekter borta från huvudet och ansiktet. Det är viktigt att välja en hatt med ett tätt nät som håller även de minsta myggorna borta.

Kan jag bära en mygghatt i regn?

Det beror på hattens material. Vissa mygghattar är tillverkade av vattenavvisande material som tål lätt regn, medan andra inte gör det. Det är viktigt att kontrollera hattens skötselanvisningar innan du bär den i regn.

Kan jag bära en mygghatt när jag vandrar eller campar?

Ja, mygghattar är idealiska för utomhusaktiviteter som vandring och camping, eftersom de ger skydd mot myggor och andra flygande insekter samtidigt som de ger god synlighet och andningsförmåga.

Finns det några ytterligare funktioner som ingår i mygghattar?

Vissa mygghattar har ytterligare funktioner som t.ex. inbyggda lampor, reflekterande remsor eller fickor. Överväg om du behöver dessa extrafunktioner och om de är värda merkostnaden.

Kan jag tvätta en mygghatt?

Det beror på hattens material och på skötselinstruktionerna. Vissa mygghattar går att tvätta i maskin medan andra inte går att tvätta. Det är viktigt att kontrollera hattens skötselanvisningar innan du tvättar den.

Kan jag resa med en mygghatt?

Ja, du kan resa med en mygghatt, men det är viktigt att leta efter en som är lätt och lätt att packa. Det är också viktigt att välja en hatt som är tillverkad av slitstarka, skrynkliga material som klarar resans slitage.

Sammanfattningsvis Om Mygghattar

En mygghatt kan vara ett perfekt alternativ för dig som är ute mycket på ställen med mycket mygg och knott. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 16

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffs. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.