• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Camping
 • /
 • 6 Bästa Uppblåsbara Luftmadrass (2024): Bäst i Test

6 Bästa Uppblåsbara Luftmadrass (2024): Bäst i Test

bäst i test luftmadrass guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Du vet snabbt när du har en dålig luftmadrass - om den har en långsam, stadig sänkning på grund av en läcka eller om den har en ickefungerande pump som ger upp innan jobbet är klart.

I den här guiden tar vi en titt på sex av de bästa luftmadrasserna på marknaden för att du ska slippa stå ut med dåliga alternativ. Vi kommer också att ge några tips om vad du ska tänka på när du köper en luftmadrass, samt recensioner av några av våra favoritprodukter.

Så oavsett om du letar efter en luftmadrass för camping eller en luftmadrass för hemmet har vi all information du behöver!


De 6 Bästa Luftmadrasserna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Luftmadrass: Intex Dura-Beam Plus - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Billiga luftmadrass: Bestway Air Mattress - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Smidiga Luftmadrass: Therm-a-Rest Mondoking 3D - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Extra Höga Luftmadrass: Active Era Dubbel I Beam - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Campingmadrass För Två: Exped Deepsleep Mat Duo 7.5 LW+ - Läs Recension
 6. 6
  Bästa Luftmadrass För En Person: Coleman Durarest Single - Läs Recension

1. Intex Dura-Beam Plus

Bäst i Test Luftmadrass


Bäst i Test Luftmadrass

Typ:

Uppblåsbar

Vikt:

6000 g

Dimensioner:

203 x 152 cm

Höjd:

42 cm

Pålitligt Allround Alternativ För Alla Dina Sovbehov

Efter att ha testat de olika luftmadrasserna, kan vi meddela att Dura-Beam Plus kommer in som testvinnare bland de olika alternativen. Om du letar efter en bekväm madrass som är enkel att sätta upp och lätt att bära, är det här valet för dig.

Den här madrassen är utrustad med en inbyggd pump och erbjuder snabb uppblåsning och tömning med hjälp av två separata rattar för att styra dessa funktioner. Faktum är att hela uppställningsprocessen tog mindre än 4 minuter och att deflationsprocessen var lika enkel.

Höjden är mycket bekväm, där du kommer hela 42 cm över marken, vilket underlättar att gå i och ur sängen. Dura-Beam Plus är också en av de lättaste luftmadrasserna på marknaden, vilket gör den lätt att flytta runt i hemmet.

Du kan hitta den här madrassen i olika storlekar, men vi tycker att denna storleken är idealisk för par eller de som vill ha lite extra utrymme. Med ett mått på 203x152 cm finns det gott om utrymme att röra sig utan att det känns som om du ska ramla ner.

Madrassen är tillverkad av ett starkt och robust material som klarar upp till 240 kilo. Dura-Beam Plus levereras också med en förvaringsväska för enkel transport och förvaring, vilket bidrar ytterligare till hur enkelt det är att använda sig av denna modell.

Intex har tillverkat luftmadrasser av hög kvalitet i många år och Dura-Beam Plus är en av deras bästa produkter. Om du letar efter en luftmadrass av hög kvalitet för ett mycket rimligt pris är detta den rätta för dig. Tack vare den elektriska pumpen och storleken, skulle vi inte nödvändigtvis rekommendera den för utomhusbruk däremot.

FÖRDELAR

 • Superbekväm
 • Smidig och enkel användning
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Låter en del att sätta upp

2. Bestway Air Mattress

Bästa Billiga Luftmadrass


Bästa Billiga Stora Campingmadrass

Typ:

Uppblåsbar Luftmadrass

Vikt:

4600 g

Dimensioner:

191 x 137 cm

R-värde:

2.0

Höjd:

22 cm

Billig Men Multifunktionell Luftmadrass

Bestways luftmadrasser är bland de mest prisvärda alternativen på marknaden, och här är det ingen skillnad. För en ynka 400 kronor kan du få tillgång till en mycket smidig och multifunktionell luftmadrass som kan användas både hemma och på språng. För att sätta detta i jämförelse med andra alternativ, så kostar vissa självuppblåsbara alternativ såsom Mondoking 3D nedan närmare 4000 kronor.

Den inbyggda pumpen gör att det går snabbt och enkelt att blåsa upp och tömma den, medan dimensionerna i queen size (191x137 cm) gör att den är tillräckligt stor för att två personer ska kunna sova bekvämt.

Den här modellen är också mycket lätt, med en vikt på bara 4600 gram. Det innebär att den är lätt att flytta runt, även om du inte använder den medföljande förvaringsväskan. Det underlättar det delvis att flytta runt den i hemmet, och minskar utrymmet som krävs för att förvara den, men kan också bidra till att den är lättare att använda utanför hemmet.

Det slitstarka materialvalet tillsammans med det faktum att du inte behöver en elektrisk pump för att blåsa upp madrassen, gör det till ett mycket bra alternativ för utomhusbruk och camping. Om du vill undvika att behöva betala 10 gånger mer för ett alternativ såsom Mondoking 3D men fortfarande vill ha en bekväm och behaglig upplevelse i familjetältet, är Bestways madrass absolut värt investeringen.

En nackdel med den här madrassen är att den inte är lika hög som några av de andra alternativen på vår lista, den mäter bara 22 cm från marken. Detta minskar komforten något, men bör inte vara en brytningsfaktor för de flesta personerna.

Det är även värt att nämna att modeller kommer utan en integrerad pump, vilket självklart gör processen av att sätta upp den svårare. I och med att höjden är halverad i jämförelse med till exempel Intex Dura-Beam Plus, så underlättar det processen något.

FÖRDELAR

 • Mycket billig
 • Lätt och smidig att använda
 • Lätt och smidig att använda

NACKDELAR

 • Inte lika hög som andra luftmadrasser, vilket försämrar bekvämligheten något
 • Ingen pump ingår

3. Therm-a-Rest Mondoking 3D

Bästa Smidiga Luftmadrass


Bästa Bekväma Liggunderlag

Typ:

Själuppblåsbar

Vikt:

2500 g

Dimensioner:

203 x 76 cm

R-värde:

7

Höjd:

11 cm

Överlägsen Bekvämlighet På Din Nästa Campingtur

Formeln är inte revolutionerande vid det här laget - en självuppblåsbart liggunderlag med en mjuk skumkärna - men resultatet är lyxig campingutrustning. Framför allt är MondoKing 3D rejält tjock, med hela 11 centimeter, och de vertikala sidoväggarna gör att du kan njuta av varje del av den sköna stora plattformen.

Tillsammans ger det en bekvämlighet som är på samma nivå som sängen där hemma. Skummet är mjukt och stödjande, och de starka tygerna är mjuka att röra vid och mycket rivningsbeständiga.

Jämfört med den tidigare versionen har den senaste MondoKing också Therm-a-Rests uppdaterade ventiler med dedikerade upp- och nedblåsningsfunktioner för att förkorta upp- och nedmontering, tillsammans med en förskjutande skumdesign som har minskat vikten med ungefär ett halvt kilo och som gör den lättare att packa ner.

Den väger drygt 2.5 kilo, vilket är betydligt lättare än många andra luftmadrasser, samtdigit som den snabba och enkla uppsättningen gör det till ett felxibelt och smidigt alternativ till klassiska luftmadrasser. Den självuppblåsbara förmågan innebär också att du slipper bära med dig en extra pump för att sätta upp madrassen innan du kan sova.

Letar du efter ett billigare alternativ som fortfarande förser dig med god komfort för hemmabruk, rekommenderar vi självklart att du går med ett av de tidigare valen. Men planerar du att utnyttja din luftmadrass/liggunderlag utomhus, särskilt under campingförhållanden, rekommenderar vi Mondoking 3D starkt.

En annan stor fördel med detta lyxiga liggunderlag är att den kan utnyttjas året runt tack vare dess tjocka och slittåliga konstruktion. Underlaget är skapat i ett 75D polyester som tillsammans med de tjocka 11 cm av skum och luft att säkerställa att du håller värmen väl under vinterklimat.

Så om du letar efter ett extremt bekvämt alternativ som ger dig en god natts sömn oavsett årstid, är MondoKing definitivt ett bra liggunderlag för dig. Naturligtvis har denna komfortnivå ett pris, men om du har råd med den är den värd vartenda öre.

FÖRDELAR

 • Bekvämaste alternativet
 • Slitstarkt och pålitligt
 • Bra isolering från marken
 • Lätt och smidigt alternativ

NACKDELAR

 • Dyr

4. Active Era Dubbel I Beam

Bästa Extra Höga Luftmadrass


Bästa Extra Höga Luftmadrass

Typ:

Uppblåsbar

Vikt:

10000 g

Dimensioner:

 203 x 152 cm

Höjd:

56 cm

Extrahög Luftmadrass För Dig Som Har Svårt Att Komma Ur Sängen

Active Era Double I Beam är en extra hög luftmadrass som är perfekt för dem som har svårt att ta sig upp ur sängen. Madrassen är en imponerande 56 cm hög vilket underlättar massivt för dig som har svårigheter att lägga dig på tunnare modeller.

Den är även mycket rymlig, med en bredd på hela 152 cm, vilket gör den perfekt för två, och till och med tre personer om så behövs. Den är tillverkad av ett mjukt och ganska slitstarkt tyg som känns bekvämt mot huden utan att ge av några ljud, och har en vikt på ungefär 10 kilo. Det passar främst för hemmabruk tack vare den höga vikten och elektriska pumpen.

Fördelarna med Active Era Double I Beam är att den är mycket hållbar och pålitlig, mycket isolerande från marken, rymlig och bekväm för två personer. Nackdelarna med Active Era Double I Beam är att den är dyr jämfört med andra luftmadrasser, men här får du självklart kvalité för pengarna.

Den kommer också med en inbyggd luftpump, manuell ventil, integrerad kudde och bärväska. Det resulterar i en smidig och enkel process för att sätta upp luftmadrassen enkelt så länge du har tillgång till elektricitet. Den inbyggda kudden är också mycket bekväm med extra stöd för huvud och nacke.

Om du letar efter en extra hög luftmadrass som är hållbar, pålitlig och bekväm är Active Era Double I Beam perfekt för dig. Är du däremot på en tajtare budget skulle vi rekommendera ett billigare alternativ ovan. Planerar du utomhuscamping kommer den elektriska pumpen vara ett stort problem, varpå en självuppblåsbar modell kan vara att föredra.

FÖRDELAR

 • Grym bekvämlighet
 • Extra hög
 • Rymlig och bekväm för två till tre personer

NACKDELAR

 • Dyr i förhållande till andra luftmadrasser
 • Tung och otymplig att transportera

5. Exped Deepsleep Mat Duo 7.5 LW+

Bästa Campingmadrass För Två


Bästa Liggunderlag För Två

Typ:

Självuppblåsbar

Vikt:

4480 g

Dimensioner:

197 x 132 cm

R-värde:

8.5

Höjd:

7.5 cm

Slitstarkt, Bekvämt Och Effektiv Luftmadrass För Två Personer i Alla Situationer

Exped är ledande på marknaden för liggunderlag och deras DeepSleep-serie har en bra balans mellan värme, packbarhet och pris. Liksom många av våra andra favoritmodeller med självuppblåsande design, inklusive Therm-a-Rests MondoKing ovan, är DeepSleep bekväm med en tjock skumkonstruktion och vertikala sidoväggar.

Med en självuppblåsande design och lättillgängliga ventiler för uppblåsning och tömning, och en fluffig känsla med ett stretchigt övertyg som är både mjukt och ganska tåligt. DeepSleep skiljer sig dock verkligen från andra alternativ med sin kombination av värme och packbarhet.

Med ett R-värde på 8.5 kan du alltid känna dig säker på att du håller värmen under natten, även under mycket kalla vinterförhållanden. Detta tillsammans med dess mycket rymliga och bekväma sovyta, gör det till ett pålitligt alternativ för familjer, par eller vänner hela året runt.

Vi rekommenderar DeepSleep framför allt för de som letar efter ett mindre alternativ av luftmadrasser som inte är beroende på luftfyllning. Vårt förstaval av självuppblåsbara liggunderlag i denna kategori är Mondoking tack vare dess otroliga bekvämlighet som kan utnyttjas både hemma och för utomhusbruk.

Men Expeds DeepSleep kommer på en nära andraplats, där den förser dig med mer utrymme - något som är fördelaktigt för par, vänner eller mindre familjer. Bekvämlighetsmässigt presterar den mycket väl, men den relativt tunna tjockleken (7.5 cm) gör att du får något mindre stöd än Mondoking, och särskilt högre luftmadrasser.

Om du letar efter ett mycket smidigt alternativ av självuppblåsbara madrasser för två personer och inte har något emot den något tunna tjockleken är DeepSleep definitivt värt att titta närmare på.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstarkt och pålitligt
 • Mycket isolerande från marken
 • Rymlig och bekväm för två personer

NACKDELAR

 • Dyr
 • Ganska tunn tjocklek i förhållande till klassiska luftmadrasser

6. Coleman Durarest Single

Bästa Lilla Luftmadrass


coleman-durarest-single-blue

Typ:

Uppblåsbar

Vikt:

1800 g

Dimensioner:

198 x 82 cm

Höjd:

22 cm

Mycket Prisvärd Uppblåsbar Luftmadrass För Snabba Behov

Coleman Durarest lever faktiskt upp till sitt namn. Det är en relativt smidig liten uppblåsbar luftmadrass som är väldigt bekvämt för priset du betalar. Den kompakta designen gör det perfekt för mindre campingtält, husbilar eller som gästsäng i hemmet. Det är också enkelt att packa undan vilket gör det till ett mycket mångsidigt verktyg.

När det gäller specifikationer är det en ganska vanlig luftmadrass. Den är tillverkad av PVC och har en tjocklek på 22 cm. Den har också ett R-värde på endast två, så den kommer inte att göra dig någon nytta i vinterförhållanden. Däremot är den perfekt för sommarens campingresor.

Trots det låga priset är den faktiskt ganska bekväm att sova på. Hemligheten ligger i det faktum att Coleman har använt en annan typ av PVC än den som vanligtvis finns i uppblåsbara madrasser. Liggunderlaget är också extra fodrat vilket bidrar ytterligare.

Den största nackdelen här är att den inte kan mäta sig med några av de andra alternativen på denna lista när det handlar om hållbarhet och slitstyrka. Det behöver du vara medveten om. Men som alltid får du oftast vad du betalar för.

Letar du därmed efter en enkel, mångsidig luftmadrass för dina campingutflykter, men inte förväntar dig använda den särskilt mycket, kan Colemans Durarest vara något för dig som planerar att sova ensam. Det går självklart även alldeles utmärkt att använda den för hemmabruk som nördalternativ.

FÖRDELAR

 • Mycket billig
 • Relativt bekväm

NACKDELAR

 • Har inte samma slitstyrka och hållbarhet som något annat alternativ på denna lista
 • Tenderar att tappa lite luft under natten

Luftmadrass - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Typ

Vikt

Dimensioner

R-värde

Höjd

1300 kr

Uppblåsbar

10000 g

203 x 152 cm

-

56 cm

379 kr

Uppblåsbar

4600 g

191 x 137 cm

-

22 cm

289 kr

Uppblåsbar

1350 g

189 x 65 cm

2.0

17 cm

3799 kr

Självuppblåsbar

4480 g

197 x 132 cm

8.5

7.5 cm

899 kr

Uppblåsbar

6000 g

203 x 152 cm

-

42 cm

3995 kr

Själuppblåsbar

2500 g

203 x 76 cm

7.0

11 cm

Luftmadrass - Köptips

När det gäller att hitta den bästa luftmadrassen finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här går vi igenom allt du behöver veta innan du köper din luftmadrass, från komforttips till de olika typerna som finns på marknaden.

Luftmadrasser - Modellkategorier

Det finns några olika typer av luftmadrasser för dig att välja mellan, där alla har sina unika för- och nackdelar. För att underlätta processen av att välja rätt typ för dig, tar vi en närmare titt på vad som åtskiljer de från varandra.

Uppblåsbara Luftmadrasser

Dessa är de vanligaste modellen av luftmadrasser, och är i praktiken en stor uppblåsbar väska. Uppblåsbara luftmadrasser är lätta att förvara och transportera och kan snabbt fyllas upp med en elektrisk eller manuell pump.

luftmadrass campingmadrass

Den här typen av luftmadrass är idealisk för dem som vill ha en snabb och enkel uppsättning, samt för dem som söker ett mer prisvärt alternativ. De är dock inte lika bekväma som andra typer av luftmadrasser och kan ofta förlora luft under natten.

En annan fördel med dessa modeller är att de ofta är högre, vilket delvis tillåter dig att sova högre upp från marken, men är också lättare att komma in och ut i. Har du till exempel problem med knäna vet du hur jobbigt det kan vara att behöva lägga sig på ett tunt liggunderlag.

Dessa luftmadrasser är generellt ganska otympliga att transportera längre sträckor, och att blåsa upp de kräver ofta en elektrisk pump. På grund av det lämpar dessa modeller sig extra väl då du är ute efter en smidig extrasäng i hemmet, men kanske inte är lika optimalt för campingäventyr.

Självuppblåsbar Madrass

Denna modelltyp har varit ett populärt val ända sedan 1970-talet då Therm-a-Rest släppte sitt första självuppblåsbara liggunderlag. Insidan av underlaget är fyllt med ett öppet cellskum som expanderar och fylls med luft när du öppnar ventilen (därav namnet "självuppblåsbart").

I jämförelse med ett liggunderlag som innehåller endast luft har ett självuppblåsbart liggunderlag en fluffigare känsla tack vare det öppna cellskummet, även om den inte komprimeras lika litet och är tyngre. För camping när komfort är viktigare än vikt och packningsstorlek är självuppblåsbara liggunderlag våra favoriter.

liggunderlag självuppblåsbara

Det agerar därmed snarlikt en uppblåsbar luftmadrass, och vissa lyxigare och tjockare alternativ förser dig med otrolig komfort. De är oftast mycket smidigare att använda och sätta upp i jämförelse med större luftmadrasser, vilket gör de perfekta för campingbehov.

Tjocklek Och Bekvämlighet

Generellt kan man säga att tjockare madrasser är mer bekvämare än tunna. Men det finns naturligtvis en gräns för hur tjock en luftmadrass kan vara utan att vara allt för otymplig att hantera och förvara.

Naturligtvis varierar detta också från person till person och vad du är van att sova på. Om du har problem med att sova på tunna madrasser hemma, vill du förmodligen ha något tjockare när du campar också. Det viktigaste är att du hittar en tjocklek som fungerar för dig så att du kan få en god natts sömn.

luftmadrass storlek höjd

Men att välja en allt för tunn luftmadrass kan vara förödande, då chansen finns att du vaknar upp mitt i natten på golvet för att luften har pyst ut.

Storlek

Precis som vanliga madrasser eller mindre liggunderlag, kommer luftmadrasser i en rad olika storlekar som passar allt från solocamparen till svärmorsföräldrarna på besök. Att välja rätt storlek är således viktigt, men kommer till stor del att variera beroende på dina behov.

Vi tenderar generellt att fördra mindre modeller för våra campingbehov för att underlätta transport och packad vikt. Större modeller är däremot vårt förstaval som extra säng i hemmet, då vikten inte spelar lika stor roll.

Som en allmän tumregel rekommenderar vi att solocamparna väljer något mindre så att det är lätt att bära, medan par och familjer bör öka storleken för att se till att alla har tillräckligt med plats.

Inflationssystem Och Användarvänlighet

Att blåsa upp en luftmadrass kan vara en krånglig och frustrerande syssla, trots den simpla uppgiften av att fylla madrassen med luft. En pump är ett mycket bekvämt alternativ för att slippa blåsa upp den själv, och är generellt att föredra i majoriteten av situationer.

Vissa äldre modeller förlitar sig fortfarande på manuella hand- och fotpumpar, medans nyare moderna alternativ istället utnyttjar elektriska pumpar för att underlätta processen så mycket som möjligt.

Vissa lyxiga alternativ kommer även med automatiska pumpar, som kan hålla madrassen fylld med en jämn nivå luft under namnet så länge den är inkopplad till ett elektriskt uttag.

Nackdelen med dessa alternativ är självklart att du inte kan utnyttja de på samma sätt under campingutflykter, men här finns det andra smarta lösningar. Det lättaste är som sagt att gå för ett självuppblåsbart alternativ, där du helt slipper att behöva blåsa in luft i madrassen. Andra alternativ utnyttjar en så kallad pumppåse, vilket agerar som förvaringspåse i ryggsäcken men kan även konverteras till en pump för att blåsa upp madrassen eller liggunderlaget.

Stabilitet Och Förvaring Av Luft

En mycket viktig faktor som vi berörde kort ovan är madrassens förmåga att hålla kvar den luft som vi pumpat in i den. Det är som sagt inte allt för ovanligt att vakna upp mitt i natten för att upptäcka att luftmadrassen har läckt massa luft.

luftmadrass läcker luft

Detta är extra viktigt att tänka på om du planerar att använda din luftmadrass i kallare klimat, då det kalla golvet eller marken snabbt kan kyla ner kroppstemperaturen.

Om du ska campa i vinterklimat måste du se till att din luftmadrass håller kvar luften väl. Kalla temperaturer kommer däremot naturligt att få luften i madrassen att kondensera, vilket betyder att det automatiskt kommer finnas mindre av det morgonen efter.

Mindre luft leder också still sämre stabilitet, vilket du snabbt kommer märka av om du försöker vrida dig i en luftmadrass med dålig luft. Det kan vara en absolut mardröm för dig som försöker få en god natts sömn.

Isolering Och R-värde

R-värde är ett begrepp som ofta slängs runt i diskussioner kring liggunderlag och andra sovunderlag för utomhusbruk. I grund och botten är det ett mått av värmemotstånd där R:et refererar till det engelska begreppet "resistance".

Ett högre R-värde indikerar på en bättre skyddande förmåga från den kalla marken under. Det finns inte alltid med ett från tillverkarna, men i de tillfällen då det kommer med är det ett hjälpsamt mått att hålla utkik efter.

liggunderlag vintercamping

Detta spelar såklart inte lika stor roll om du planerar att använda din luftmadrass för hemmabruk, men vid campingtillfällen kan isolering från den kalla marken vara nödvändigt. Detta är extra viktigt att kolla efter om du planerar att sova i vinterklimat, då ett högre R-värde kommer vara en bra indikation på att luftmadrassen klarar av att isolera dig i dessa förhållanden.

Vikt Och Packstorlek

Vikten och packstorleken på ditt campingunderlag är två andra viktiga faktorer att ta hänsyn till om du planerar något utomhusäventyr. Återigen, spelar det inte samma roll vid hemmabruk, men behöver du gå längre sträckor för att nå din lägerplats är ett lättare och mer packbart alternativ definitivt att föredra.

En luftmadrass som är lätt att ta med sig på vandringen är ett stort plus, och om den kan packas ner tillräckligt litet för att få plats i ryggsäcken är det ännu bättre. Om du campar i bil är vikt och packstorlek inte lika viktiga överväganden.

Vanliga Frågor Om Luftmadrasser

Vi har gått igenom allt du behöver veta om luftmadrasser, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om luftmadrasser, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa luftmadrassen?

Den bästa luftmadrassen är enligt vårt test Intex Dura-Beam Plus, som är en mycket bekväm, pålitlig och prisvärd luftmadrass.

Vad kostar en luftmadrass?

En luftmadrass kostar vanligtvis mellan 300 och 4000 kronor. Priset på dessa varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner.

Hur länge håller luftmadrasser?

En luftmadrass kan hålla i allt från några dagar till några månader, beroende på hur ofta du använder den och hur väl du tar hand om den.

Vad är en luftmadrass tillverkad av?

En luftmadrass är vanligtvis tillverkad av PVC eller polyester. Vissa modeller har även ett inre lager skum för extra komfort.

Varför läcker luftmadrasser luft?

Luftmadrasser kan läcka luft av flera olika anledningar, till exempel punkteringar, sprickor och dåliga tätningar. Det är viktigt att kontrollera madrassen regelbundet för att se om den är skadad och att åtgärda eventuella läckor så snart som möjligt.

Hur förhindrar jag att min luftmadrass läcker?

Det bästa sättet att förhindra att din luftmadrass läcker är att köpa en högkvalitativ modell med en bra garanti. Du bör också regelbundet kontrollera madrassen för eventuella skador och laga eventuella läckor så snart som möjligt.

Hur rengör jag en luftmadrass?

Du kan rengöra en luftmadrass med tvål och vatten. Om madrassen är mycket smutsig kan du behöva använda ett milt rengöringsmedel. Se till att skölja madrassen ordentligt efteråt för att ta bort eventuella tvålrester.

Går det att sova på en luftmadrass varje natt?

Ja, det är möjligt att sova på en luftmadrass varje natt. Men om du planerar att göra detta regelbundet bör du överväga att investera i en bekvämare madrass.

Sammanfattningsvis Om Luftmadrasser

Det finns inte en specifik luftmadrass som kommer att passa allas förutsättningar och situationer. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Om du letar efter andra sovalternativ att inkludera bland din campingutrustning, skulle vi rekommendera ett liggunderlag, campingmadrass eller till och med hängmatta och tältsäng.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.