4 Bästa Flytring (2024): Bäst i Test

bästa flytring bäst i test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: juli 2024

Flytringar är specialiserade fiskeplattformar som är perfekt för lugna dammar och sjöar som kan vara svåra att komma åt. Dessa flytringar gör det möjligt för sportfiskare att arbeta i vattnet - inte bara vid stranden - oavsett hur avlägset deras valda fiskedestination är.

Lättviktiga och bärbara flytringar är också tåliga som spikar. De bör också ha en hög sittställning, mycket komfort och gott om förvaringsutrymme.

Om du inte vet var du ska börja när du letar efter en flytring finns vi här för att hjälpa dig. Nedan hittar du recensioner av några av de bästa flytringarna för fiske på marknaden, samt en komplett köpguide för att komma igång.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Flytringarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Flytring: Abu Garcia Beast Belly Flytring - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Flytring För Flugfiske: Guideline Drifter Kickboat - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Flytring: Berkley Pulse XCD Flytring - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Flytring Med Åror: Savage Gear High Rider V2 170 Flytring - Läs Recension

1. Abu Garcia Beast Belly Flytring

Bäst i Test Flytring


Abu Garcia Beast Belly Flytring

Vikt:

11.3 kg

Maxvikt:

130 kg

Material:

PVC

Otroligt Slitstark Och Kraftig Flytring För Alla Situationer

På en förstaplats hamnar Abu Garcias Beast Belly, då vi anser att den har allt vi letar efter i en bra flytring. Med en bra balans mellan storlek, funktionalitet och bärbarhet, är det ett perfekt alternativ som kan användas i många olika situationer och för en rad olika vattenmiljöer.

Det är en kraftig flytring som är skapat av slitstarkt och förstärkt PVC, vilket håller den hel och ren under tuffare utflykter utan några problem. Och med det extra medföljande servicekitet kan du vara säker på att du kan lappa ihop de flesta skador som skulle kunna uppstå.

En av de bästa sakerna med Abu Garcias modell är däremot den förhöjda sittplatsen, vilket gör det mycket bekvämt att sitta i den under längre tid, samtidigt som den håller din kropp torr och bekväm. Den tjocka dynan är också mycket bekväm.

Med två större förvaringsväskor längs med sidorna har du också gott om utrymme för att förvara din fiskeutrustning, och dessa kan du också ta av vid behov, samtidigt som de har en smart kabelgenomföring för montering av batterier och ekolod. Och självklart finns det även spöhållare för dina fiskespön.

Även om all denna funktionalitet innebär att det är lite av en tyngre modell i jämförelse med de mer avskalade alternativen, kommer den med bekväma axelremmar vilket underlättar transporten av det markant.

Den ligger åt det dyrare hållet, men om du letar efter en riktigt bra allround-modell rekommenderar vi starkt Abu Garcias Beast Belly.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstark och kraftig konstruktion
 • Hög och bekväm sittplats
 • Smarta förvaringsmöjligheter

NACKDELAR

 • Dyr modell

2. Guideline Drifter Kickboat

Bästa Flytring För Flugfiske


Guideline Drifter Kickboat

Vikt:

8 kg

Maxvikt:

140 kg

Material:

Nylon

Välbalanserad Och Bekväm Flytring

Guidelines Drifter Kickboat är en annan mycket funktionell flytring i samma anda som Abu Garcias modell ovanför. Gjort i slitstarka material och en hållbar konstruktion, kan du känna dig säker att den inte går sönder under din fisketur, även då tyget är lite tunnare än Beast Belly ovan.

Denna modell är lite mindre i storleken och även viktmässigt, vilket gör att den passar bättre för kortare fisketurer, eller om du till exempel vill komma närmare vattnet om du flugfiskar. Sittplatsen är heller inte lika hög, men är fortfarande väldigt bekväm tack vare meshpanelerna längs med ryggen och den bekväma sittdynan.

Förvaringsmöjligheter finns det också gott om, med två större väskor längs med sidan för all din fiskeutrustning, och har extra kardborreband på utsidan som fungerar väl som spöhållare. Och trots sin låga vikt och mindre storlek klarar den av en maxkapacitet på hela 140 kilo, så du behöver inte oroa dig för att överladda ringen med saker.

Den största fördelen med Guidelines Drifter är däremot dess transportmöjligheter i och med att den är så pass mindre i storleken (och väger mindre), vilket innebär att den är enklare att bära med sig under längre sträckor.

Nackdelen är däremot att det inte finns lika mycket utrymme för förvaring av externa fiskeväskor till exempel, eller om du skulle vilja ha med dig extra utrustning såsom ett ekolod.

FÖRDELAR

 • Hållbar konstruktion
 • Bekväm sittplats
 • Smidig att transportera

NACKDELAR

 • Inte lika mycket förvaringsutrymme som tyngre modeller

3. Berkley Pulse XCD Flytring

Bästa Billiga Flytring


Berkley Pulse XCD Flytring

Vikt:

5.3 kg

Maxvikt:

100 kg

Material:

Nylon

Billig Men Effektiv Flytring För Simpelt Fiske

Om du är sugen på att köpa en flytring men inte har en särskilt stor budget att lägga ner kan Berkleys Pulse XCD-modell vara ett smidigt och smart val för dig. Här får du inte samma funktionalitet, förvaringsmöjligheter eller bekvämlighet som du hittar bland de dyrare modellerna, men om du klarar dig med ett enkelt alternativ är det perfekt.

Denna flytring väger dessutom bara 5,3 kilo, vilket gör det mycket lätt att bära med sig på längre sträckor. Storleken innebär däremot att den inte klarar lika mycket vikt i uppblåsbart stadie, så väger du åt det tyngre håller kan det uppstå problem. Det innebär också att du inte kan få med dig särskilt mycket utrustning ute på vattnet.

Materialvalet är också kraftfullt (och slitstarkt), så du behöver inte oroa dig för att flytringen ska gå sönder, och är inte lika känslig för vassa kanter och taggar som många andar flytringar i samma prisklass.

För ett enkelt och billigt alternativ är Berkleys flytring perfekt. Men letar du efter ett mer beständigt alternativ med bättre funktionalitet kan det vara värt att spendera lite mer pengar för en annan modell.

FÖRDELAR

 • Väldigt billig
 • Kraftfullt materialval
 • Lätt att transportera

NACKDELAR

 • Ganska liten i storleken
 • Klarar inte av särskilt mycket vikt

4. Savage Gear High Rider V2 170 Flytring

Bästa Flytring Med Åror


Savage Gear High Rider V2 170 Flytring

Vikt:

14 kg

Maxvikt:

180 kg

Material:

PVC

Stor Och Kraftfull Flytring För Rejäla Fisketurer

För dig som letar efter en riktig värstingmodell kan du inte gå fel med Savage Gear High Rider V2. Här har du utvecklingen av Savage Gears föregående modell som nu är ännu större och kraftfullare.

På denna lista är det helt klart den största modellen med en bärkraft på heal 180 kilo, vilket räcker gott och väl för att få plats med all fiskeutrustning du skulle kunna tänka dig. Med tre stora och vattentäta fack kan du också känna dig säker med att förvara även elektronisk utrustning såsom ekolod eller liknande. På baksidan har du även ett extra stort förvaringsutrymme, samt spöhållare för dina fiskespön.

Självklart kommer denna modell med ett par åror också, vilket underlättar dens transport avsevärt, och tillåter dig faktiskt att täcka större sträckor på vattnet om du vill detta. Att du sitter högt upp gör det också enklare att både kasta kastspön (oavsett om det är spinnspön eller haspelspön) och självklart att ro.

Kvalitén och hållbarheten är även den svårslagen, och du behöver inte oroa dig för att något går sönder tack vare den extra förstärkta PVC-materialet längs med hela yttersidan.

Nackdelen med all denna funktionalitet är priset och vikten. Priset är överkomligt, men den tunga vikten på heal 14 kilo gör det mycket svårt och otympligt att transportera denna värsting över längre sträckor, vilket är varför vi inte skulle rekommendera det som ett bra allround-alternativ.

FÖRDELAR

 • Rejäl bärkraft och förvaringsmöjligheter
 • Hög och bekväm sittplats
 • Mycket slitstark konstruktion

NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Väldigt tung att transportera längre sträckor

Flytring - Köptips

Innan du köper en flytring finns det en del saker att tänka på, för att lättare kunna jämföra och utvärdera de olika modellerna på marknaden. Här är de viktigaste faktorerna att hålla koll på:

Form: Runda vs Pontoon Float Tubes

De första flytringarna för fiske som kom ut på marknaden hade en rund form som liknade en uppblåsbar munk. Dessa typer var svåra att manövrera och saknade hydrodynamik.

De skapade ett betydande motstånd och krävde att sportfiskaren sparkade dem för att röra sig. Införandet av båtar i pontonstil övervann dessa brister eftersom de var lättare att styra och hade fler användbara funktioner. Dagens moderna modeller har nästan alltid en pontoon-form, och det är något vi starkt rekommenderar.

liten flytring for fiske

Säkerhet

Vissa flytringar sägs kunna välta när fiskaren lutar sig för mycket åt ett håll. Fiskaren kan fastna och drunkna om flytringen inte har en snabbkoppling för strippbrickan. För att undvika detta bör du köpa en flytring med större rör, eftersom det ger större stabilitet än modeller med mindre rör.

Du vill också undvika att använda V-båtar, doughnuts och U-båtar när du fiskar i stora vattendrag där vädret oväntat förändras. Pontonbåtar är utformade för att hålla mycket bättre.

Och kom ihåg att alltid ha på din en flytväst när du är ute på vattnet.

Bärbarhet & Transportmöjlighet

Flytringar är avsedda för tysta, i stort sett otillgängliga sjöar och dammar där det inte är ett bra alternativ att bära en kanot eller kajak. I det avseendet används de nästan alltid i slutet av en lång vandring, så bärbarhet är ett viktigt försäljningsargument.

Men även om du bara skulle vilja använda din flytring för lite lugn och ro på en sjö eller flod nära dig kan det också vara ett utmärkt alternativ. Vikten kanske inte är något större problem för dig, och den bör inte begränsa dina val lika mycket som andra frågor som kapacitet, förvaring och bekvämlighet.

Men om du vandrar eller går längre sträckor med din flytring spelar vikt och bäralternativ en stor roll. Det är uppenbart att lättare modeller är bättre för att bära, men det kommer med kompromisser när det gäller komfort, så håll det i åtanke.

Totalvikten av din flytring är inte nödvändigtvis det ända att hålla koll på här, utan även vilka bärmöjligheter som den kommer med. En axelrem kan till exempel underlätta transporten avsevärt, och från erfarenhet är det alltid bättre med en lite tyngre modell längs med axeln än en lättare modell i handen.

Kapacitet & Maxvikt

En annan viktig faktor att ta i beaktning är hur mycket utrustning du kan förvara på flytringen. Överskrider du denna maxvikt är chansen ganska stor att du börjar sjunka, vilket rimligtvis är motsatsen vad du vill att en flytring ska göra.

Beroende på hur du planerar att fiska kan du behöva en mindre eller större maxkapacitet, vilket oftast är direkt relaterat till dess byggkvalitet och även pris.

Tänk på att du vill kunna förvara alla dina fiskespön, beten, eventuella fiskar och mer på din flytring, samtidigt som du måste ta din egna kroppsvikt i beaktning - så du kommer snabbt upp i en vikt som är högre än vad du förväntat dig.

Förvaringsmöjligheter

Du vill ha tillräckligt med utrymme för att förvara alla dina fiskeredskap när du är ute på vattnet, så det är viktigt med många fickor och fack. Ju fler fickor och förvaringsfack, desto bättre. På vissa modeller kan du hitta fickor längs med sidan och i det bakre området av flytringen. D-ringar är också ett praktiskt tillägg för att fästa och hålla din utrustning säker under fisketuren - om du till exempel vill ta med din fiskelåda eller fiskeväska direkt på ringen.

flytringar för fiske

Vissa modeller har nätfickor som gör det lätt att hitta dina saker, och vissa flytringar har även en spöhållare för att hålla ditt spö säkert och behändigt hela tiden.

Material & Hållbarhet

Att köpa en flytring kan bli dyrt, så du vill köpa en modell som håller länge. När du tittar på konstruktionen bör du kontrollera kvaliteten på skrovets sömmar; dubbla sömmar är fastare än enkla sömmar. Du måste också titta på tjockleken på det typ som används för att belägga röret. Det ska vara tillräckligt tjockt för att tåla nötning från törnen, stenar och marken.  

Hållbarhet är viktigt, och du måste veta att du kan lita på din båt med magen, från vassa pinnar till huggna stubbar.

Oftast används någon form av ripstop-nylon eller PVC, vilket tenderar att vara ganska beständigt och slitstarkt. Dyrare modeller har oftast tjockare tyger som håller längre, medans billigare modeller använder sig av tunnare material för att spara pengar i tillverkningsprocessen.

Bekvämlighet

Om du kommer att spendera många timmar ute på sjön i dessa flytringar är det självklart viktigt att se till att de är bekväma.

Bekvämligheten är ett stort problem för allt annat än de kortaste fisketurerna, och den goda nyheten är att alla flytringar på vår lista har vad som krävs för att hålla dig på vattnet hela dagen.

Generellt sett ger justerbara ryggstöd och skuminsatser mest bekvämlighet, med uppblåsbara sittplatser som saknar enkel justering.

Hur Du Tar Hand Om Din Flytring

När du investerar i en båt flytring du försäkra dig om att du får en lång livslängd av ditt köp.

Här är några tips och åtgärder som du kan vidta för att hålla din flytring funktionell för många års användning och nöje.

Det är viktigt att veta att lufttemperaturen kan påverka en uppblåst flytring.

När luft värms upp expanderar den, så om du lämnar din båt på baksidan av en lastbil eller på en strandlinje som är utsatt för direkt solljus under en längre tid kan det leda till att en helt uppblåst flytring spricker.

Om du upptäcker att du oavsiktligt har utsatt en torr uppblåst flytring för direkt solljus är det bara att släppa ut lite luft.

Detta är en självklarhet men ändå värt att nämna; placera inte din flytring på, under eller nära vassa eller tunga föremål. När det är möjligt bör du transportera båten i en väska eller i en presenning för att skydda mot punktering.

Placering av tunga föremål på en avblåst flytring under transport kan påverka den strukturella integriteten och vattentätheten hos det material som använts vid monteringen av båten, och kom alltid ihåg att hålla ventilkåporna på plats.

Vanliga Frågor Om Flytringar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en en flytring för fiske, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst underhåller de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av flytringar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa flytringen?

Den bästa flytringen är enligt vårt test Abu Garcia Beast Belly Flytring, en robust och hållbar flytring med gott om utrymme.

Vad kostar en flytring?

En flytring kan att kosta allt ifrån 2000 - 10000 kronor, vilket till stor del varierar på kvalitén och materialet som används under tillverkningen. Generellt sett kan du få en bra modell för 3000-5000 kronor.

Vad är flytringar gjorda av?

Flytringar är oftast tillverkade av ripstop-nylon eller PVC, ett mycket slitstarkt och tåligt tyg. Nätfickor finns ofta på flytringarna för att göra det enklare att hitta och förvara dina saker, medan spöhållare är ett praktiskt tillägg för att hålla ditt spö på flytringen.

Är flytringar lätta att flytta?

Ja, flytringar är vanligtvis lätt flyttbara. D-ringar på flytringen gör det enklare att flytta flytringen från ställe till ställe, så du kan enkelt flytta flytringen från båten till stranden.

Sammanfattningsvis Om Flytringar

Flytringar för fiske är perfekt för dig som gillar att fiska på vatten som kanske inte är så lättåtkomliga. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 33

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.