6 Bästa Mekställ (2024): Bäst i Test

bästa mekställ bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skriven för alla cykelentusiaster som söker de bästa mekställen för sina tvåhjuliga pärlor. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller en nybörjare, kommer denna guide att hjälpa dig att hitta det perfekta mekstället.

Cykling har blivit mer än bara ett transportmedel; det är en livsstil. Men att underhålla och reparera din cykel kan vara en utmaning, särskilt om du inte har rätt verktyg och utrustning. Det är här mekställen kommer in i bilden. Ett bra mekställ kan göra underverk för din cykelunderhållsrutin, vilket gör det enklare och mer effektivt.

Som en passionerad cyklist med över ett decenniums erfarenhet, har jag provat och testat en mängd olika mekställ. Jag har sett hur rätt mekställ kan förvandla en frustrerande reparationssession till en smidig och tillfredsställande process. Så låt oss dyka in och upptäcka de bästa mekställen som finns tillgängliga på marknaden idag.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Mekställen Är:

 1. 1
  Topeak Prepstand X: Bäst i Test Mekställ - Läs Recension 
 2. 2
  Pro Vikbart Mekställ: Näst Bäst i Test Mekställ - Läs Recension
 3. 3
  TecTake Mekställ Philipp: Bästa Billiga Mekställ - Läs Recension
 4. 4
  Kesser Cykelmonteringsställ: Bästa Mekställ För MTB - Läs Recension
 5. 5
  Topeak Prepstand Pro: Bästa Mekställ Med Våg - Läs Recension
 6. 6
  Topeak Flashstand Medställ: Bästa Lilla Mekställ  - Läs Recension

1. Topeak Prepstand X

Bäst i Test Mekställ


Topeak Prepstand X

Maxhöjd:

145 cm

Material:

Aluminium

Maxvikt:

18 kg

Högkvalitativt Mekställ Med Robust Ram Och Mycket Flexibilitet

Topeak Prepstand X sticker ut som ett mekställ som är både användarvänligt och extremt justerbart. Som en erfaren cyklist har jag använt många mekställ, men Prepstand X:s justerbarhet är verkligen imponerande. Med en höjdjustering från 85 till 145 cm och en 90° justerbar vinkel (upp och ned), samt 360° rotation, kan du enkelt anpassa stället till dina specifika behov. Detta gör det till ett utmärkt val för alla, från den mest erfarna mekanikern till den som bara vill göra en snabb justering.

Stabilitet och Konstruktion

Prepstand X:s stabilitet är en annan framstående egenskap. Tack vare dess tre ben och robusta aluminiumram, står det stadigt på marken, vilket är avgörande när du utför mer komplicerade reparationer. Jag har personligen testat detta mekställ med olika cyklar och det har alltid stått stadigt, vilket ger mig förtroende att arbeta på min cykel utan oro.

Portabilitet och Vikt

Trots sin robusta konstruktion är Prepstand X överraskande lätt och portabel. Med en vikt på under 5 kg och en hopfällbar design, är det lätt att transportera och förvara. Detta är en stor fördel för mig, eftersom jag ofta tar med mig mitt mekställ till olika platser för att arbeta på mina cyklar. Det är också ett plus för de som har begränsat med utrymme hemma.

Pris och Begränsningar

Det är värt att notera att Prepstand X är ett dyrare alternativ. Men med tanke på dess högkvalitativa konstruktion och flexibilitet, anser jag att det är en investering som är värd att göra. Det finns dock en begränsning att tänka på: det klarar inte av tyngre MTB och elcyklar över 18 kg. Så om du har en tyngre cykel, kan det vara värt att överväga andra alternativ.

FÖRDELAR

 • Hopfällbar design som väger under 5 kg
 • Hög grad av justerbarhet både i höjd (från 85-145 cm) samt 90° justerbar vinkel (upp och ned), 360° roterbar
 • Tre ben som bidrar till en mycket stabil ram

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Klarar inte av tyngre MTB och elcyklar över 18 kg

2. Pro Vikbart Mekställ

Näst Bäst i Test Mekställ


Pro Vikbart Mekställ

Maxhöjd:

162 cm

Material:

Aluminium

Maxvikt:

30 kg

Prisvärt Kvalitetsmekställ Som Klarar Större Och Tyngre Cyklar

Pro Vikbart Mekställ är ett annat utmärkt alternativ för cykelentusiaster. Dess användarvänlighet och justerbarhet är något som jag verkligen uppskattar. Med en maxhöjd på 162 cm och en gummerad fastklämma som kan roteras i 360 grader, ger det dig stor flexibilitet när du arbetar på din cykel. Detta är särskilt användbart när du behöver utföra mer komplicerade reparationer eller justeringar.

Stabilitet och Konstruktion

Stabiliteten hos Pro Vikbart Mekställ är imponerande, tack vare dess kraftiga ram med tre stödpunkter. Som någon som har arbetat med många olika cyklar, kan jag intyga att stabiliteten hos ditt mekställ är avgörande. Dessutom är dess aluminiumkonstruktion både hållbar och robust, vilket gör det till ett pålitligt verktyg för alla dina cykelreparationsbehov.

Funktioner och Hantering

En av de funktioner som jag verkligen gillar med Pro Vikbart Mekställ är den smidiga lilla brickan längs med kroppen. Detta är en detalj som jag inte sett i många andra mekställ, inklusive Topeak Prepstand X, och det gör en stor skillnad. Det ger dig en plats att hålla dina verktyg och små delar, vilket gör hela reparationsprocessen mycket smidigare. Dessutom är det enkelt och snabbt att förlänga eller fälla ihop stativet, vilket gör det till ett praktiskt val för både hemmet och på resande fot.

Vikt och Begränsningar

Pro Vikbart Mekställ är ett lite tyngre alternativ, vilket kan vara en nackdel för vissa. Men med tanke på dess robusta konstruktion och förmåga att hantera större och tyngre cyklar upp till 30 kg, anser jag att den extra vikten är ett rimligt kompromiss. Om du har en tyngre cykel, som en MTB eller elcykel, är detta mekställ ett utmärkt alternativ att överväga.

FÖRDELAR

 • Kraftig ram med tre stödpunkter
 • Gummerad fastklämma som kan roteras i 360 grader för enklare hantering
 • Enkel och snabbhanterad om man vill förlänga eller fälla ihop stativet
 • Smidig liten bricka längs med kroppen

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

3. TecTake Mekställ Philipp

Bästa Billiga Mekställ


TecTake-Mekställ-Philipp

Maxhöjd:

200 cm

Material:

Pulverlackerat stål

Maxvikt:

25 kg

Billigt Men Kraftfullt Mekställ För Hobbymekaren

TecTake Mekställ Philipp är ett utmärkt val för hobbymekaren som söker ett prisvärt men kraftfullt mekställ. Med en maxhöjd på 200 cm, erbjuder det en imponerande justerbarhet som kan anpassas till en mängd olika cyklar och reparationsbehov. Som någon som har arbetat med en mängd olika mekställ, kan jag säga att denna typ av justerbarhet är en stor fördel, särskilt när du arbetar med olika typer av cyklar.

Stabilitet och Konstruktion

TecTake Mekställ Philipp skiljer sig ut med sin rejäla konstruktion i pulverlackerat stål och fyra ben för maximal stabilitet. Denna robusta design ger en stark och stabil plattform för alla dina reparationsbehov. Jämfört med andra mekställ jag har recenserat, som Pro Vikbart Mekställ och Topeak Prepstand X, erbjuder TecTake Mekställ Philipp en imponerande stabilitet till ett mycket lägre pris.

Funktioner och Hantering

En av de mest praktiska funktionerna hos TecTake Mekställ Philipp är den magnetiska hyllan för att hålla skruvar, verktyg och liknande. Detta är en funktion som jag verkligen uppskattar, eftersom det gör det mycket enklare att hålla reda på dina verktyg och delar under reparationen. Detta är en funktion som jag inte sett i många andra mekställ, och det är en stor fördel för TecTake Mekställ Philipp.

Storlek och Begränsningar

En av nackdelarna med TecTake Mekställ Philipp är att det inte är särskilt litet i hopfällt stadie. Detta kan vara en nackdel om du har begränsat med utrymme eller behöver transportera ditt mekställ ofta. Dessutom är klämman inte av den bästa kvalitén, vilket kan vara en begränsning om du planerar att använda ditt mekställ för mer krävande reparationer. Men med tanke på dess pris, anser jag att dessa begränsningar är rimliga kompromisser.

FÖRDELAR

 • Rejäl konstruktion i stål med fyra ben för maximal stabilitet
 • Mycket prisvärt alternativ
 • Magnetisk hylla för att ha skruvar, verktyg och liknande på

NACKDELAR

 • Inte särskilt liten i hopfällt stadie
 • Klämman är inte av den bästa kvalitén

4. Kesser Cykelmonteringsställ

Bästa Mekställ För MTB


Kesser Cykelmonteringsställ

Maxhöjd:

160 cm

Material:

Aluminium

Maxvikt:

25 kg

Ultralätt Och Stabilt Mekställ Perfekt För MTB-fix Utanför Garaget

Kesser Cykelmonteringsställ är ett utmärkt val för MTB-entusiaster som behöver ett pålitligt och mångsidigt mekställ. Dess smarta och stabila konstruktion, tillsammans med dess bra justeringsförmåga, gör det till ett idealiskt verktyg för olika typer av cyklar. Som en erfaren cyklist och mekaniker, kan jag intyga att denna typ av mångsidighet är ovärderlig, särskilt när du arbetar med olika typer av MTB-cyklar.

Stabilitet och Konstruktion

Stabiliteten hos Kesser Cykelmonteringsställ är imponerande, tack vare dess smarta konstruktion och robusta aluminiummaterial. Jämfört med andra mekställ jag har recenserat, som TecTake Mekställ Philipp och Pro Vikbart Mekställ, erbjuder Kesser Cykelmonteringsställ en utmärkt balans mellan stabilitet och lätt vikt.

Portabilitet och Hantering

En av de mest framstående egenskaperna hos Kesser Cykelmonteringsställ är dess ultralätta design. Detta, tillsammans med dess förmåga att enkelt fällas ihop, gör det till ett utmärkt val för de som behöver ett portabelt mekställ för tävlingar eller liknande. Som någon som ofta tar med mig mitt mekställ till olika platser, kan jag säga att denna portabilitet är en stor fördel.

Begränsningar och Pris

Trots dess många fördelar, har Kesser Cykelmonteringsställ några begränsningar. Det klarar inte av de absolut största MTB-cyklarna, men bör vara tillräckligt för de flesta. Detta är något att tänka på om du har en särskilt stor MTB-cykel. Men med tanke på dess prisvärdhet och de många fördelarna det erbjuder, anser jag att detta är ett mindre problem.

FÖRDELAR

 • Smart och stabil konstruktion
 • Mångsidig användning med bra justeringsförmåga för olika typer av cyklar
 • Ultralätt design som enkelt kan fällas ihop och tas med på tävlingar eller liknande
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Klarar inte av de absolut största MTB cyklarna, men bör vara tillräckligt för de flesta

5. Topeak Prepstand Pro

Bästa Mekställ Med Våg


Topeak Prepstand Pro

Maxhöjd:

178 cm

Material:

Aluminium

Maxvikt:

25 kg

Proffsigt Mekställ Med Inbyggd Digital Våg

Topeak Prepstand Pro tar cykelreparation till en ny nivå med sin inbyggda digitala våg. Som en erfaren cyklist och mekaniker, kan jag intyga att denna unika funktion är en stor fördel, särskilt när du behöver en exakt vikt för din cykel eller dess komponenter. Dessutom, med en maxhöjd på 178 cm, erbjuder det en imponerande justerbarhet som kan anpassas till en mängd olika cyklar och reparationsbehov.

Stabilitet och Konstruktion

Stabiliteten och konstruktionen hos Topeak Prepstand Pro är av högsta kvalitet. Dess robusta aluminiumkonstruktion ger en stark och stabil plattform för alla dina reparationsbehov. Jämfört med andra mekställ jag har recenserat, som Kesser Cykelmonteringsställ och TecTake Mekställ Philipp, erbjuder Topeak Prepstand Pro en överlägsen stabilitet och hållbarhet.

Hantering och Extra Funktioner

En annan framstående egenskap hos Topeak Prepstand Pro är dess extra hävarm för åtdragning eller frigöring av klämman. Detta gör det mycket enklare att säkra din cykel på plats och frigöra den när du är klar. Som någon som har arbetat med många olika mekställ, kan jag säga att denna extra funktion är en stor fördel och gör hela reparationsprocessen mycket smidigare.

Pris och Begränsningar

Det är värt att notera att Topeak Prepstand Pro är det dyraste alternativet jag har testat. Men med tanke på dess högkvalitativa konstruktion, unika funktioner och överlägsna prestanda, anser jag att det är en investering som är värd att göra för seriösa cyklister och mekaniker. Om du letar efter ett proffsigt mekställ med inbyggd digital våg, är Topeak Prepstand Pro ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Inbyggd digital våg
 • Stabil och högkvalitativ konstruktion
 • Extra hävarm för åtdragning eller frigöring av klämman

NACKDELAR

 • Dyraste alternativet vi testat

6. Topeak Flashstand Medställ

Bästa Lilla Mekställ


Topeak Flashstand

Maxhöjd:

20 cm

Material:

Pulverlackerat stål

Maxvikt:

20 kg

Smart Och Litet Mekställ Som Enkelt Kan Tas Med På Resor

Topeak Flashstand Medställ är ett unikt mekställ som sticker ut för sin extremt lilla storlek och portabilitet. Som någon som ofta reser med min cykel, kan jag intyga att denna typ av portabilitet är en stor fördel. Med en medföljande transportväska är det enkelt att ta med sig Topeak Flashstand Medställ vart du än går. Dessutom är det enkelt att ställa upp och använda vid behov, vilket gör det till ett praktiskt verktyg för snabba reparationer på språng.

Konstruktion och Hantering

Trots sin lilla storlek, är Topeak Flashstand Medställ robust konstruerad med pulverlackerat stål. Detta ger en tillräcklig stabilitet för mindre reparationer och justeringar. Jämfört med större mekställ jag har recenserat, som Topeak Prepstand Pro och Kesser Cykelmonteringsställ, erbjuder Topeak Flashstand Medställ en unik balans mellan kompakthet och funktionalitet.

Pris och Användningsområde

En av de största fördelarna med Topeak Flashstand Medställ är dess pris. Det är ett billigt alternativ som erbjuder stor värde för pengarna, särskilt för cyklister som behöver ett litet och portabelt mekställ för snabba reparationer. Trots sin lilla storlek och lägre pris, erbjuder det en imponerande funktionalitet och användarvänlighet.

Begränsningar och Användningsområde

Det är viktigt att notera att Topeak Flashstand Medställ inte erbjuder samma stabilitet som klassiska mekställ. Dessutom klarar det enbart cyklar med hjul under 29 tum. Dessa begränsningar gör det mindre lämpligt för större reparationer eller för cyklar med större hjul. Men för snabba reparationer på språng, eller för cyklister med mindre cyklar, är Topeak Flashstand Medställ ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Extremt liten och portabelt mekställ som kommer med en transportväska
 • Enkel att ställa upp och använda vid behov
 • Billig

NACKDELAR

 • Inte alls samma stabilitet som klassiska mekställ
 • Klarar enbart cyklar med hjul under 29 tum

Mekställ - Produktjämförelse

Produkt

Maxhöjd

Material

Maxvikt

145 cm

Aluminium

18 kg

162 cm

Aluminium

30 kg

200 cm

Pulverlackerat stål

25 kg

160 cm

Aluminium

25 kg

178 cm

Aluminium

25 kg

20 cm

Pulverlackerat stål

20 kg

Mekställ - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett mekställ, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper ett mekställ.

Stabilitet

När det kommer till att välja ett mekställ för din cykel, spelar stabiliteten en avgörande roll. Ett stabilt mekställ ger en fast och säker plattform för din cykel, vilket minimerar risken för att cykeln rör sig eller till och med faller under reparation eller underhåll. Detta är inte bara viktigt för att skydda din cykel från skador, utan det bidrar också till att göra ditt arbete säkrare och mer effektivt.

Stabiliteten hos ett mekställ kan påverkas av flera faktorer. För det första spelar konstruktionen en stor roll. Ett välkonstruerat mekställ, som Topeak Prepstand Pro eller Kesser Cykelmonteringsställ, har en robust design som säkerställer att det står stadigt på marken, även när det belastas med en tung cykel.

Antalet stödpunkter på mekstället kan också påverka dess stabilitet. Mekställ med flera stödpunkter, som TecTake Mekställ Philipp med sina fyra ben, tenderar att vara mer stabila än de med färre stödpunkter.

fixa cykeln på mekställ

Material

Materialvalet i ett mekställs konstruktion är en kritisk faktor att överväga när du väljer det bästa mekstället för dina behov. De två mest vanliga materialen som används i tillverkningen av mekställ är stål och aluminium, var och en med sina egna unika fördelar och nackdelar.

Stål är ett material som är känt för sin styrka och hållbarhet. Mekställ tillverkade av stål, som TecTake Mekställ Philipp, tenderar att vara mycket robusta och kan hantera en högre belastning. Detta gör dem till ett utmärkt val för tyngre cyklar eller för mer krävande reparationer. Men stålets styrka kommer med en nackdel - dess vikt. Stålmekställ är generellt tyngre, vilket kan göra dem mindre portabla och svårare att flytta runt.

Å andra sidan är aluminium ett lättare material som ofta används i tillverkningen av mekställ. Aluminiummekställ, som Topeak Prepstand Pro och Kesser Cykelmonteringsställ, är betydligt lättare än deras stålmotsvarigheter, vilket gör dem lättare att transportera och förvara. Men trots sin lättviktighet, kan aluminiummekställ vara mindre robusta än stålmekställ. De kan fortfarande erbjuda tillräcklig styrka för de flesta reparationer, men kanske inte håller upp lika bra under extremt tung belastning.

Maxvikt

När du väljer ett mekställ för din cykel, är det avgörande att ta hänsyn till mekställets maxvikt. Maxvikten anger den maximala vikt som mekstället säkert kan stödja. Att överskrida denna vikt kan leda till instabilitet och potentiellt skada både din cykel och mekstället.

Om du har en tyngre cykel, som en mountainbike (MTB) eller en elcykel, är det särskilt viktigt att välja ett mekställ som kan hantera den extra vikten. Till exempel, Pro Vikbart Mekställ och Topeak Prepstand Pro, med en maxvikt på 30 kg respektive 25 kg, är utmärkta val för tyngre cyklar.

Men det är inte bara cykelns vikt som är viktig att tänka på. Om du planerar att utföra mer omfattande reparationer som involverar att lägga till extra vikt på cykeln, till exempel genom att montera nya komponenter, behöver du också ett mekställ som kan hantera denna extra belastning.

Därför, innan du köper ett mekställ, bör du alltid kontrollera dess maxvikt och jämföra den med vikten på din cykel och eventuella extra komponenter. Detta kommer att säkerställa att du väljer ett mekställ som kan stödja din cykel på ett säkert och stabilt sätt.

Justerbarhet

Justerbarhet är en central egenskap att titta på när du väljer ett mekställ för din cykel. Ett mekställ som kan justeras i höjd och vinkel ger dig flexibiliteten att anpassa det till olika cyklar och arbetspositioner, vilket gör det betydligt enklare att utföra reparationer och underhåll på olika delar av din cykel.

Höjdjusterbarheten är särskilt viktig eftersom den tillåter dig att arbeta på en bekväm nivå, oavsett om du står eller sitter. Detta kan bidra till att minska belastningen på din rygg och gör det möjligt att arbeta under längre perioder utan obehag. Till exempel, mekställ som Topeak Prepstand Pro och Pro Vikbart Mekställ, med en maxhöjd på 178 cm respektive 162 cm, erbjuder en utmärkt höjdjusterbarhet.

Vinkeljusterbarheten är också viktig eftersom den låter dig rotera din cykel till den bästa positionen för det specifika arbete du utför. Detta kan vara särskilt användbart när du arbetar på svåråtkomliga delar av cykeln, eller när du behöver se saker från olika vinklar.

bra mekställ för MTB

Portabilitet

För cyklister som ofta är på språng, vare sig det är för resor, tävlingar eller andra evenemang, är portabiliteten hos ett mekställ en avgörande faktor att tänka på. Ett mekställ som är lätt och hopfällbart kan enkelt packas ner och transporteras, vilket gör det till en idealisk följeslagare för alla dina cykeläventyr.

Ett lätt mekställ, som de tillverkade i aluminium som Topeak Prepstand Pro eller Kesser Cykelmonteringsställ, minskar den fysiska belastningen av att bära eller flytta mekstället. Detta kan vara särskilt viktigt om du behöver transportera mekstället över längre avstånd eller om du behöver bära det tillsammans med annan utrustning.

Hopfällbarheten är en annan viktig aspekt av portabilitet. Ett mekställ som kan fällas ihop till en mer kompakt form, som Topeak Flashstand Medställ, tar upp mindre utrymme när det inte används, vilket gör det lättare att förvara och transportera. Detta kan vara särskilt värdefullt om du har begränsat utrymme i ditt fordon eller om du behöver ta med mekstället på en flygresa.

Extra Funktionalitet

När du väljer ett mekställ för din cykel, kan det vara värt att överväga de extra funktioner som vissa modeller erbjuder. Dessa tillägg kan förbättra din upplevelse och göra ditt arbete med cykeln mer effektivt och organiserat.

Inbyggda verktygshållare, till exempel, kan vara oerhört praktiska. De ger dig en plats att förvara dina verktyg när de inte används, vilket håller dem inom räckhåll och hjälper till att förhindra att de går förlorade eller skadas. Detta kan vara särskilt användbart under mer komplexa reparationer där flera verktyg kan behövas.

Brickor för små delar är en annan användbar funktion. De ger en plats att förvara skruvar, muttrar och andra små delar som lätt kan gå förlorade. Att ha en särskild plats för dessa delar kan hjälpa till att hålla ditt arbetsområde organiserat och säkerställa att inga viktiga delar går förlorade.

Vissa mekställ, som Topeak Prepstand Pro, kommer även med en inbygg våg. Dessa kan vara mycket användbara för seriösa cyklister eller mekaniker som behöver en exakt vikt på sin cykel eller dess komponenter.

Det är viktigt att notera att medan dessa extra funktioner kan vara mycket praktiska, kan de också öka priset på mekstället. Därför, när du väljer ett mekställ, är det viktigt att väga kostnaden för dessa extra funktioner mot de fördelar de erbjuder för att säkerställa att du får mest möjliga värde för dina pengar.

Vanliga Frågor Om Mekställ

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett mekställ, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av mekställ, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa mekstället?

Det bästa mekstället är enligt vårt test Topeak Prepstand X, då det är ett högkvalitativt, stabilt och mycket användbart ställ.

Vad kostar ett mekställ?

Priset för ett mekställ kan variera från så lite som 500 kronor hela vägen upp mot 4000 kronor, vilket till stor del beror på hur avancerad funktionalitet du letar efter.

Hur monterar jag min cykel på ett mekställ?

För att montera din cykel på ett mekställ, bör du först justera höjden på stället så att det passar din cykel. De flesta mekställ har en klämma som håller cykeln vid ramen eller sadelstolpen. Öppna klämman, placera din cykel i den och stäng sedan klämman för att säkert hålla cykeln på plats.

Är alla mekställ kompatibla med alla typer av cyklar?

Nej, inte alla mekställ är kompatibla med alla typer av cyklar. Vissa mekställ är designade för specifika typer av cyklar, som mountainbikes eller vägcyklar. Andra kan ha viktgränser som gör dem olämpliga för tyngre cyklar. Kontrollera alltid produktinformationen för att säkerställa att mekstället är kompatibelt med din cykel.

Sammanfattningsvis Om Mekställ

Om du vill fixa med din cykel kan ett mekställ vara ett otroligt värdefullt redskap. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.