4 Bästa Underställ i Fleece (2024): Bäst i Test

bäst i test underställ fleece

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Det är något med fleecekläder som bara känns rätt. Kanske är det det mjuka, mysiga tyget, eller så är det vetskapen om att du bär något som är speciellt tillverkat för att hålla dig varm och bekväm. Oavsett anledning har du kommit till rätt ställe om du är på jakt efter en bra uppsättning underställ i fleece.

I den här guiden tar vi en titt på fyra av de bästa fleeceunderställen som finns på marknaden idag, och ger dig våra tankar om varför de kan vara värda dina pengar. Vi kommer också att ge dig en omfattande köpguide för att göra ditt beslut enklare. Så läs vidare för att få veta mer!

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Underställ i Fleece:

 1. 1
  Bäst i Test Underställsbyxor i Fleece: Houdini Long Power Tights Dam / Houdini Long Power Tights Herr  - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Högpresterande Underställströja: Haglöfs L.I.M ZT Base Women / Haglöfs L.I.M Base Men - Läs Recension
 3. 3
  Bäst i Test Underställ i Fleece För Barn: Lindberg Umeå Fleece Set - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Underställsshorts i Fleece: Houdini W's Mix Mid Tights / Houdini M's Mix Wind Shorts - Läs Recension

1. Houdini Long Power Tights Dam / Houdini Long Power Tights Herr

Bäst i Test Underställsbyxor i Fleece


Bäst i Test Underställsbyxor i Fleece

Tjocklek:

Medel/tjock

Material:

57% Polyester, 33% Polyamid, 10% Elastan

Materialvikt:

246 g/m2

Set:

Nej

Mycket Värmande Och Bekväma Tights Gjort i Stretchigt Fleecematerial

När det kommer till underställsbyxor i fleece så är det svårt att slå Houdinis Long Power Tights. Det är helt klart de bästa underställsbyxorna för både dam och herr i år.

Vi gissar att du är här för att du letar efter ett riktigt bekvämt och värmande fleeceunderställ som presterar på topp, för det är precis vad denna modell handlar om.

Den är gjord i en mycket slitstark och högfunktionell blandning av syntetmaterial med en bra balans mellan vikt och värme. Trots dess någorlunda tjocka tyg besitter den en förvånansvärt bra andningsförmåga. Tyget är också 4-vägs stretch vilket innebär att dessa tights passar perfekt för dig som rör på dig mycket, men behöver ett skönt och värmande baslager.

Insidan av byxorna är gjord av microfleece, vilket innebär att du fortfarande får den bekväma och värmande fleecekänslan utan tyngden och storleken som många andra modeller kommer med.

Passformen är också utmärkt, och sitter bra på de kvinnor och män som testat. Med friktionslösa sömmar finns det heller inga områden som skaver eller känns obekväma.

Dess tjocklek innebär däremot att de blir ganska varma, särskilt om du utför mycket fysisk aktivitet. De är därför inte det bästa valet under varmare dagar i skidbacken, då det blir lättare att börja svettas.

Allt som allt är det ett par fleeceunderställ av högsta kvalité, och kommer med säkerhet hålla dig varm och bekväm under kalla vinterdagar i mer extrem kyla. Var däremot uppmärksam om att du behöver betala ett lite dyrare pris för det.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande
 • Bekväm passform
 • Förvånansvärt bra andningsförmåga för dess tjocklek

NACKDELAR

 • Kan lätt bli varma under fysiska aktiviteter
 • Dyra

2.  Haglöfs L.I.M ZT Base Women / Haglöfs L.I.M Base Men

Varmaste Underställ i Merinoull För Dam


Bästa Högpresterande Underställströja

Tjocklek:

Tunn

Material:

91% Polyester, 9% Elastan

Materialvikt:

125 g/m2

Set:

Nej

Högpresterande Fleeceöverdel För Att Hålla Dig Torr Och Sval

Den mest funktionella underställströjan i fleece är helt klart Haglöfs helt nya L.I.M ZT Base-modell. Med ett otroligt tunt tyg primärt i Polartec® Power Grid™ ,vilket helt enkelt är deras lätta och tekniska fleecetyg som förser dig med bra värme och andningsförmåga sett till dess totala storlek.

Tyget presterar och liknar merinoull på många sätt, särskilt i avseendet att det besitter en grym andningsförmåga samtidigt som de håller dig ganska varm trots en tunn tjocklek. Tyvärr presterar det inte lika bra på att hantera lukt, men för att vara ett underställ i fleece är det svårare att prestera bättre än detta.

Det är väldigt tydligt vad Haglöfs har tänkt när de designade denna modell, då den helt klart är riktad mot de som letar efter ett tunt och högpresterande förstalager att ha på sig, som också är bekvämt och hanterar fukt och svett bra.

Den är också skuret lite närmare kroppen för en mer skräddarsydd passform, vilket är bra om du vill ha något som ligger nära huden utan att vara för tight. Den enda nackdelen med det här understället är prislappen, men om du är ute efter topprestanda är det svårt att slå det.

FÖRDELAR

 • Grym andningsförmåga
 • Tunn och lätt
 • Perfekt förstalager

NACKDELAR

 • Inte så varm
 • Dyra

3. Lindberg Umeå Fleece Set

Bäst i Test Underställ i Fleece För Barn


Bäst i Test Underställ i Fleece För Barn

Tjocklek:

Tjock

Material:

100% Polyester

Materialvikt:

250 g/m2

Set:

Ja

Supermysigt Och Bekvämt Fleeceset För Barn i Rörelse

Om du letar efter en bekvämt och värmande fleeceset för barn är Lindberg Umeå Fleece Set är definitivt värt att kolla in. Det är tillverkat i ett mycket mjukt och mysigt fleecetyg, vilket gör det perfekt för de kalla vinterdagarna när ditt barn behöver ett extra lager för att hålla sig varmt.

Det är ganska tjockt, och innehåller inga andra material, vilket gör den mycket värmande och bekväm, men försämrar dess hållbarhet och ventilationsförmåga ganska rejält. Trots detta finner vi att sömmarna är bra sydda, och den övergripande hållbarheten av detta feleceset är över förväntan.

Setet kommer också med en full dragkejda som du kan dra ner hela vägen och öppna upp överdelen. På så vis kan barnet öppna upp och till och med ta av sig överdelen snabbt och enkelt om de blir för varma. Det är ett utmärkt sätt att hantera ventilationen på, då ditt barn själv kan göra det om han eller hon rör på sig mycket eller lätt blir varm.

Ett annat stort plus är att du kan tvätta dessa utan problem i tvättmaskin upp till 40 grader utan att de förlorar särskitl mycket i bekvämlighet eller hållbarhet. Det märks att Lindberg har tänkt till här.

Den enda nackdelen med det här fleeceuppsättningen är att den bara finns i storlekar för barn från cirka 75 cm. Letar du efter något för ett mindre barn bör du istället letar efter ett fleeceunderställ för bebisar eller småbarn. 

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt
 • Mjuk och bekvämt
 • Full dragkedja

NACKDELAR

 • Finns bara för barn från ungefär 75 cm

4. Houdini W's Mix Mid Tights / Houdini M's Mix Wind Shorts

Bästa Underställsshorts i Fleece


Bästa Underställsshorts i Fleece

Tjocklek:

Medel/tjock

Material:

57% Polyester, 33% Polyamid, 10% Elastan

Materialvikt:

246 g/m2

Set:

Säljs separat

Ventilerande Underställ i Merinoull För Varma Och Aktiva Dagar

Icebreaker Merino 150 Zone LS är ett utmärkt val för dig som vill ha ett andningsbart underställ för aktiva dagar, men det är också tillräckligt varmt för att kunna användas som ett första lager under kallare dagar.

Det är tillverkat av en blandning av 83% merinoull, 12% nylon och 5% Elastan, vilket gör det mer prestationsfokuserat. Det kanske inte är lika mjuk och bekväm som andra alternativ i 100% merinoull, men blandningen resulterar i ett set som andas otroligt väl, och hanterar fukt med enkelhet.

Passformen är tight men inte obekväm, och det stretchiga tyget gör att du lätt kan röra dig utan att känna dig begränsad. Om du till exempel är någon som åker längdskidor, snöskor, långfärdsskridskor eller liknande är en modell som denna absolut något att gå efter.

Lukthanteringen är utmärkt tack vare innehållet av merinoull, och den är dessutom snabbtorkande så du kan tvätta den och använda de igen nästa dag utan några problem.

Den enda nackdelen är att det inte är den varmaste modellen på marknaden, så om du letar efter ett baslager att använda under mycket kalla dagar är detta kanske inte rätt val för dig. Det är också ett av de dyrare alternativen där ute.

FÖRDELAR

 • Mycket bra ventilationsförmåga
 • Skön stretchig passform
 • Fantastisk lukthantering

NACKDELAR

 • Inte den varmaste modellen
 • Dyra

Underställ i Fleece - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Tjocklek

Material

Materialvikt

Set

1100 kr

Medel/tjock

57% Polyester, 33% Polyamid, 10% Elastan

246 g/m2

Nej

1200 kr

Medel/tjock

91% Polyester, 9% Elastan

125 g/m2

Nej

399 kr

Tjock

100% Polyester

250 g/m2

Ja

700 kr

Medel/tjock

57% Polyester, 33% Polyamid, 10% Elastan

246 g/m2

Nej

Underställ i Fleece - Köpguide

Underställ, långkalsonger, undertröjor, baslager, eller vad du nu väljer att kalla de, har ett huvudsakligt mål: håll dig varm och torr. De åstadkommer detta genom att isolera din hud och förvara kroppsvärmen du genererar innanför tyget. Underställ i fleece tar detta till nästa nivå, då materialet är mycket värmande.

Det finns några saker att tänka på när du väljer det perfekta underställ setet. Här tar vi en närmare titt på de faktorer som spelar störst roll vid val av underställ i fleece.

Material - Fleece

Även då fleece inte är ett lika populärt val när det kommer till underställ, är de ett mycket populärt val som mellanlager - särskilt bland skidåkare. 

skidåkning baslager fleece underställ

Men vad är fleece egentligen, och vad är det som gör det så effektivt? Fleece är i grunden en helt och hållet konstgjord syntetisk produkt som består av petroleumprodukter. Det är alltså oftast en typ av polyester som tillverkas genom att till exempel återanvända plastflaskor.

Genom en ganska imponerande process lyckas de sedan förvandla korken av gamla plastflaskor till det mjuka och sköna fleece-tyget. Det hela är ganska otroligt om man stannar upp och tänker på det en sekund.

Hur som helst är det relativt ovanligt att ett underställ använder sig enbart av fleece, utan brukar också använda en blandning av andra syntetiska material för att förvandla plagget till något mer funktionellt.

I fallet med underställ är det väldigt få som faktiskt är helt och hållet i fleece, utan de flesta utnyttjar istället en tunnare stretchig version av det fleece du kanske tänker på. På så vis lyckas de undvika många av de nackdelar som fleece medför, men kan fortfarande utnyttja dess fördelar.

Tjocklek Och Värme

En av de huvudsakliga anledningarna varför folk använder sig av underställ i fleece är tack vare dess värmande förmåga, samtidigt som det är mjukt och skönt att bära nära kroppen.

Fleece är ett av de bästa materialen som finns för att fånga upp värme, vilket gör det idealiskt som underställ om du ofta blir kall eller om du planerar att spendera mycket tid riktigt kallt väder. Detta är en av anledningarna till att fleece är så populärt bland skidåkare, fiskare och till och med jägare. De spenderar ofta längre tider utomhus i kylan, och i vissa fall behöver man sitta still under en längre tid.

fleeceunderställ fiske kall vinter

Tjockleken på det tyg du väljer spelar stor roll för hur varmt det faktiskt är. Ett tjockare tyg är naturligtvis varmare än ett tunnare, men det är också tyngre och mindre andningsbart. Detta innebär att du svettas mer i ett tjockare tyg, vilket faktiskt kan göra dig kallare i längden.

De flesta underställ i fleece är relativt tunna, men det finns även tjockare modeller som kommer att hålla och generera värme betydligt bättre. Houdini Long Power Tights Dam / Houdini Long Power Tights Herr är till exempel ganska tjocka underställsbyxor i fleece, vilket bidrar till en mycket värmande effekt.

Så om du letar efter ett riktigt varmt baslager som inte kostar särskilt mycket är fleece definitivt det bästa alternativet. Men om du letar efter något som andas mer och är lättare bör du titta på underställ i merinoull istället. Vi har skrivit guider till de bästa underställen i merinoull både för dam och herr. Det kommer däremot till ett dyrare pris, men är generellt att föredra över fleece när det handlar om underställ.

Bekvämlighet Och Passform

En annan viktig sak att tänka på är passformen av det underställ i fleece du planerar att köpa. Passformen kommer rimligtvis påverka den övergripande bekvämligheten, men spelar också en viktig roll i dess funktion.

Ett underställ som sitter nära inpå kroppen kommer att bli varmare, eftersom det finns mindre utrymme för luft att cirkulera, samtidigt som värmen isoleras närmare kroppen.

En lösare passform är å andra sidan svalare och mer andningsbar eftersom luftcirkulationen ökar. Men det huvudsakliga målet med ett underställ är att hålla värme, så det är mer logiskt att köpa en med en bra passform. Letar du efter ett svalare alternativ rekommenderar vi istället en annan modell med tunnare tyg, alternativt underställ i ett annat material helt och hållet.

udnerställ merinoull ventilation

Fleece är i sin natur ganska fluffigt och stort, särskilt i förhållande till andra tyger såsom merinoull. Det bidrar till mycket värmegeneration, men ser och känns automatiskt lite större och klumpigare.

Det är också viktigt att tänka på hur stretchigt tyget är. Ett mycket stretchigt tyg kommer att sitta tätt runt din kropp och röra sig med dig, medan ett mindre stretchigt tyg kommer att kännas stramare och mindre bekvämt. Alla alternativ som vi har listat på denna sida har någon form av stretchmaterial som bidrar till en bättre passform.

Underställ i Fleece För Dam Och Herr

Många underställ i fleece kommer i både dam och herrmodeller, men i vissa fall finns modellerna enbart för ena könet. Det finns också en del unisex-modeller, men vi upplever generellt sett att dessa sitter ganska dåligt på kvinnor, då de ofta behöver vara formade för att män med bredare axlar ska kunna få plats i de.

Den huvudsakliga skillnaden mellan herr och dammodeller är just passformen. Herrmodeller tenderar att ha en smalare midja och bredare axlar, medans dammodeller tenderar att vara bredare runt bröstet, höften och rumpan. Detta är naturligtvis inte alltid fallet, men det är något du bör ha i åtanke när du väljer modell.

I övrigt brukar de olika modellerna prestera lika bra, då de oftast har samma material, funktionalitet och bekvämlighet.

Underställ i Fleece För Barn

Underställ i fleece är mycket populärt bland barn, mycket tack vare den sköna och bekvämliga känslan. Ett obekvämt plagg på mindre barn kan lätt leda till obehag och eventuella klagomål, så det är inte konstigt att många föräldrar vänder sig till fleeceunderställ.

Det finns några barnmodeller på marknaden, men de är sällan i samma kvalité som modellerna för dam och herr. Huvudskälet till detta är att de ofta är tillverkade av billigare material och tillverkningsprocess, vilket ofta innebär att de inte är lika hållbara.

fleece underställ barn

Dock är detta sällan ett problem eftersom barn växer, ibland otroligt snabbt. Med störst sannolikhet kommer ditt barn inte att använda sitt underställ i mer än några säsonger, vilket betyder att de inte behöver vara av samma höga kvalité.

Det är faktiskt fördelaktigt i och med att det ofta pressar ner priset, så du enklare kan köpa en ny större modell när ditt barn har vuxit ur sin förra.

Ventilation Och Temperaturreglering

Något som underställ i Fleece gör mindre bra är ventilation. I och med att fleece tenderar att vara tjockare i sin natur, så minskar också det potentiella luftflödet som kan vara skönt om du blir för varm.

Fleecets huvudsakliga uppgift är att hålla dig varm, och ju bättre den är på detta, ju sämre ventilationsförmåga kommer de att ha. Tenderar du att utföra mycket fysisk aktivitet när du använder ditt underställ kommer du med störst sannolikhet svettas en del i ett fleeceunderställ.

Fleece är däremot ganska fuktresistent, och kommer att torka väldigt snabbt om den absorberar fukt och svett. Nackdelen däremot är att detta tenderar att lämna kvar en dålig svettlukt.

Ett bättre val av underställ i dessa typer av situationer vore ett underställ i merinoull. Det är ett tunnare tyg med mycket god ventilationsförmåga, som fortfarande presterar mycket bra när det kommer till att hålla värme.

Men föredrar du fleece är det viktigt att tänka på hur tjock din modell är, då detta är den primära faktorn som påverkar just hur dålig ventilationsförmåga plagget kommer att ha.

Dragkedja

Att köpa en överdel med dragkedja kan vara ett mycket smart val om du vill bättre kunna kontrollera hur varmt det blir. Genom att dra ner den när du känner dig varm, öppnar du upp för mer luft att komma in under plagget.

Detta kan vara ett problem med billigare modeller, eftersom dragkedjorna ofta är av dålig kvalitet och lätt kan gå sönder. Det är därför viktigt att kontrollera att dragkedjan är välgjord innan du köper en modell med dragkedja.

Slitstyrka Och Hållbarhet

En annan viktig punkt att tänka på när du köper ditt fleeceunderställ är dess slitstyrka och hållbarhet. I fallet av fleeceunderställ så tenderar dessa att prestera dåligt på denna front.

vandring vinter fleeceunderställ

Detta beror på att tyget i sig inte är särskilt starkt och efter några tvättar kan det lätt börja bli puffigt. Detta innebär att understället inte kommer att se lika bra ut som när den var ny, samtidigt som det försämrar tygets kvalité något.

Det är därför viktigt att tänka på hur ofta du kommer att använda ditt fleeceunderställ innan du köper det. Om du bara behöver det för om du använder den ibland, är det förmodligen inte värt att spendera mycket pengar på en högkvalitativ modell.

Om du däremot vill använda den ofta är det värt att investera i en modell av högre kvalitet som håller längre och ser bättre ut med tiden.

Underställ Set

Vi vill avsluta med att nämna att många butiker säljer underställsbyxor och underställströjor separat. Kolla alltid en extra vända innan du köper hem dina grejer online om det är ett helt set eller inte du har köpt.

Att få hem ett par underställsbyxor när man förväntade sig ett helt set är tråkigt. I fallet av fleeceunderställ är det faktiskt inte så många modeller som finns i både över- och underdelar, så här gäller det att mixa lite. Du kanske väljer att använda ett par tights i fleece tillsammans med en annan typ av överdel för att få ett helt set underställ.

Vanliga Frågor Om Underställ i Fleece

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av underställ i fleece, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av underställ, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa fleeceunderstället?

De bästa underställsöverdel i fleece är enligt vårt test Haglöfs L.I.M ZT Base Women / Haglöfs L.I.M Base Men och den bästa underdelen i fleece är Houdini Long Power Tights Dam / Houdini Long Power Tights Herr.

Vad kostar ett fleeceunderställ?

Ett fleeceunderställ för vuxna tenderar att kosta allt från 1000-200 kronor, medans ett fleeceunderställ för barn kan kosta så lite som 300-400 kronor.

Vilket är det varmaste materialet för underställ?

Underställ med merinoull eller en blandning av merinoull är vanligtvis de varmaste. Fleece presterar också relativt bra, men de andra fördelarna som merinoull kommer med är otroligt bra.

Kan jag använda mitt fleeceunderställ som ytterlager?

Fleece används vanligtvis inte som ytterlager, eftersom det inte är särskilt andningsbart. Det finns dock vissa undantag från den här regeln, till exempel när du bara ska vara utomhus en kortare tid och inte behöver den extra andningsförmågan.

Vilket är det bästa sättet att tvätta mitt underställ i fleece?

Det bästa sättet att tvätta ditt fleeceunderlag genom att följa instruktionerna på skötseletiketten. Generellt sett bör du tvätta det i kallt vatten med ett milt tvättmedel och undvika att använda mjukmedel. Du bör också undvika att lägga det i torktumlaren, eftersom det kan skada tyget.

Sammanfattningsvis Om Underställ i Fleece

Underställ i fleece är mycket mjuka och bekväma att ha på sig, och är definitivt ett bra val om du behöver hålla dig varm under riktigt kalla vinterdagar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.