• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 5 Bästa Träningsstrumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

5 Bästa Träningsstrumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa träningsstrumpor bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Välkommen till vår guide om de bästa träningsstrumporna! Med lång erfarenhet inom fitnessbranschen har vi förstått vikten av att ha rätt utrustning för att få ut det mesta av träningen, och träningsstrumpor är inget undantag. Förutom att ge stöd och skydd för dina fötter, kan träningsstrumporna också öka din prestation och bekvämlighet under träningen.

Men med så många olika träningsstrumpor att välja mellan kan det vara svårt att veta vilka som passar bäst för dina specifika träningsbehov. Därför har vi satt ihop den här guiden för att hjälpa dig att välja rätt träningsstrumpor som kommer att öka din prestation och bekvämlighet under träningen.

I denna guide kommer vi att diskutera olika typer av träningsstrumpor och vad som gör dem bra för specifika typer av träning, samt ge tips om vad man ska leta efter när man väljer träningsstrumpor. Oavsett om du är en löpare, gymentusiast eller tränar någon annan typ av sport, hoppas vi att denna guide kommer att hjälpa dig att hitta de bästa träningsstrumporna för dina behov. Låt oss komma igång!

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Träningsstrumporna För Dam & Herr Är:

1. Injinji Run Light Mini-Crew

Bäst i Test Träningsstrumpor


Injinji Run Light Mini-Crew

Material:

80% nylon, 20% elastan

Längd:

Mini-Crew

Extremt Bekväma Och Effektiva Träningsstrumpor Med Tådesign

Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna har utsetts till "Bäst i Test" för goda skäl. Dessa strumpor har en unik tådesign som gör att de passar perfekt mellan tårna, vilket eliminerar risken för skavsår och blåsor som annars kan uppstå vid intensiv träning. Tådesignen kan ta lite tid att vänja sig vid för de som inte är vana vid denna typ av träningsstrumpor, men när man väl har vant sig är det svårt att gå tillbaka till vanliga strumpor.

Dessa träningsstrumpor är också mycket hållbara, även efter upprepade tvättar. De behåller sin passform och stödjande funktion även efter många användningar. Detta gör dem till en bra investering för den som vill ha ett par träningsstrumpor som kommer att hålla länge.

Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna har också extra förstärkning vid toppen av strumpan för att hålla smuts och vätska ute. Detta gör dem till ett bra val för träning utomhus på ojämn terräng. Strumporna ger extra stöd och komfort under löpning, vandring och andra typer av träning på ojämn mark. Och nej, du behöver inte oroa dig att de kommer kännas konstiga, oavsett om du har vandringsskor, springskor, trailskor eller vanliga sneakers.

Slutligen är dessa träningsstrumpor extremt bekväma och effektiva. De håller fötterna torra och svala under träning, och tådesignen minskar risken för skavsår och blåsor. De är ett utmärkt val för alla som letar efter högkvalitativa träningsstrumpor som kommer att hålla länge och ge extra stöd och komfort under träning.

FÖRDELAR

 • Tådesign som en bra passform utan skavsår mellan tårna
 • Passform som håller sig bra även efter tvätt
 • Extra förstärkt topp för att hålla smuts och vätska ute
 • Extra stödjande på ojämn terräng

NACKDELAR

 • Tådesignen tar lite tid att vänja sig vid

Falke RU4 Invisible Men’s Running

Material:

50% polypropen, 30% bomull, 18% polyamid, 2% elastan

Längd:

No-show

Effektiva Och Funktionella Träningsstrumpor Perfekt För Långa Tuffa Pass

Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna är ett utmärkt val för alla som letar efter bekväma, funktionella och effektiva träningsstrumpor. Dessa träningsstrumpor har en no-show längd som passar perfekt till de som vill ha en mer diskret look under träningen.

Strumporna är tillverkade av en blandning av polypropen, bomull, polyamid och elastan som ger en god ventilation och stötdämpning. Den neutrala stötdämpningen gör att dessa strumpor fungerar bra för en mängd olika träningstyper, från löpning och vandring till gymträning. Ventilationsförmågan hjälper till att hålla fötterna torra och svala, vilket är särskilt viktigt under intensiv träning.

Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna är också mycket funktionella. De ger bra stöd och komfort under träning och är perfekta för långa och tuffa pass. De är en effektiv lösning för att minska risken för skavsår och blåsor under intensiv träning.

När det gäller priset är Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden, men de erbjuder också en högkvalitativ prestanda och komfort som kan vara värd investeringen.

Jämfört med Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna, erbjuder Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna en annan typ av stötdämpning och ventilation. Injinji-strumporna har en unik tådesign som minskar risken för skavsår och blåsor mellan tårna, medan Falke-strumporna har en mer allround-prestation och är lämpliga för en mängd olika träningstyper. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar och valet beror på den individuella tränarens specifika behov och preferenser.

FÖRDELAR

 • Neutral stötdämpning som är bekväm på under många timmar
 • Grym allroundpresation
 • Riktigt bra ventilationsförmåga

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

3. 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks

Bästa Träningsstrumpor Med Kompression


2XU Vectr Light Cushion Crew Socks

Material:

88% Nylon, 12% Lycra

Längd:

Crew

Prisvärda Effektiva Graderade Kompressionsstrumpor För All Sorts Träning

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är högkvalitativa kompressionsstrumpor som passar utmärkt för alla typer av träning. Dessa träningsstrumpor har en anatomisk passform med extra stöd för fotvalvet och plantarfascian. Detta ger extra stöd och komfort för fötterna under intensiv träning, och minskar risken för skador och ömhet.

Strumporna har också en lätt vadderad och tät passform som förhindrar blåsor och skav under träning. Den extra breda tåboxen ger utrymme för tårna att röra sig fritt och minskar risken för tryck och skav mellan tårna.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är också prisvärda jämfört med andra kompressionsstrumpor på marknaden. Dessa träningsstrumpor är tillverkade av en högkvalitativ blandning av nylon och lycra som ger bra slitstyrka och långvarig prestanda.

Jämfört med Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna och Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna, erbjuder 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks en högre grad av kompression och extra stöd för fotvalvet och plantarfascian. Dessa träningsstrumpor är därför idealiska för löpare och idrottare som behöver extra stöd för sina fötter under intensiv träning. Även om de kan kännas lite tajtare runt mittfoten än andra modeller, är denna kompressionsstrumpa en mycket effektiv lösning för att minska risken för skador och ömhet under träning.

Sammanfattningsvis är 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks en högkvalitativ och prisvärd kompressionsstrumpa som är idealisk för alla som vill ha extra stöd och komfort för sina fötter under träning.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativa kompressionsstrumpor med bra slitstyrka
 • Anatomisk passform med extra stöd för fotvalvet och plantarfascian
 • Lätt vadderad och tät passform som förhindrar blåsor
 • Bekvämt med extra bed tåbox

NACKDELAR

 • Kan kännas lite tajtare än andra modeller runt mittfoten

4. Seger Running Thin Compression

Bästa Höga Träningsstrumpor


Seger Running Thin Compression

Material:

50% bomull, 47% polyamid, 3% elastan

Längd:

Höga

Höga Träningsstrumpor Med Bra Skydd Och Stöd För Hela Vaden

Seger Running Thin Compression träningsstrumpor är höga kompressionsstrumpor som täcker hela vaden och ger bra skydd och stöd under träning. Dessa träningsstrumpor är också mycket tunna och lätta, vilket ger en fantastisk andningsförmåga och minskar risken för överhettning.

Dessa träningsstrumpor är också mycket prisvärda jämfört med andra höga kompressionsstrumpor på marknaden. De är tillverkade av en blandning av bomull, polyamid och elastan som ger en bekväm passform och förhindrar skavsår. Strumporna sitter på bra och är lätta att ta på och av.

När det gäller nackdelar, har Seger Running Thin Compression träningsstrumpor inte den starkaste graden av kompression jämfört med andra kompressionsstrumpor på marknaden. Bomullsmaterialet har också en tendens att absorbera lite svett, vilket kan leda till att fötterna känns blöta och obekväma under intensiv träning.

Jämfört med Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna, Falke RU4 Invisible Running träningsstrumporna och 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks, erbjuder Seger Running Thin Compression träningsstrumpor en annan typ av skydd och stöd. Dessa höga träningsstrumpor täcker hela vaden och ger en grundläggande grad av kompression och skydd, medan de andra alternativen fokuserar på att ge extra stöd och komfort för fötterna. Detta gör Seger-strumporna till ett bra val för idrottare som behöver extra stöd och skydd för hela vaden under träning.

Sammanfattningsvis är Seger Running Thin Compression träningsstrumpor ett prisvärt alternativ för alla som letar efter höga träningsstrumpor med bra skydd och stöd för hela vaden. Dessa träningsstrumpor är lätta, tunna och har en god andningsförmåga, men har inte den starkaste graden av kompression.

FÖRDELAR

 • Höga kompressionsstrumpor som täcker hela vaden
 • Mycket tunna och lätta med fantastiskt andningsförmåga
 • Prisvärda
 • Sitter på bra och förhindrar skavsår

NACKDELAR

 • Inte särskilt stark kompression
 • Bomullsmaterialet har en tendens att absorbera lite svett

5. Kari Traa Women’s Tåfis Sock

Bra Billiga Träningsstrumpor För Dam


Kari Traa Women’s Tåfis Sock

Material:

70% bomull, 24% polyester, 4% polyamid, 2% elastan

Längd:

Mini-Crew

Bekväma Och Extremt Billiga Träningsstrumpor För Dam

Kari Traa Women's Tåfis Sock är ett utmärkt val för alla som letar efter bekväma och billiga träningsstrumpor för dam. Dessa träningsstrumpor är mjuka och sköna med en bra passform som ger bra rörelsefrihet och stretch under träning. De kan också enkelt användas till vardags, vilket gör dem mångfunktionella.

Träningsstrumporna är tillverkade av en blandning av bomull, polyester, polyamid och elastan, vilket ger en bra stretch och komfort. Dock har dessa strumpor en hög andel bomull, vilket kan absorbera svett och fukt under intensiv träning.

Jämfört med de andra träningsstrumporna som har recenserats i denna konversation, erbjuder Kari Traa Women's Tåfis Sock en annan typ av prestanda. Dessa träningsstrumpor är inte kompressionsstrumpor och erbjuder inte den extra stöd och skydd som kompressionsstrumpor kan ge. Istället fokuserar de på att ge en mjuk och bekväm passform med bra rörelsefrihet.

Sammanfattningsvis är Kari Traa Women's Tåfis Sock bekväma och extremt billiga träningsstrumpor för dam som passar perfekt för vardagsbruk och lätt träning. De är en enkel och prisvärd lösning för alla som vill ha ett par träningsstrumpor som ger god komfort och rörelsefrihet.

FÖRDELAR

 • Mjuka och sköna med bra passform
 • Mångfunktionella, kan enkelt användas till vardags och träning
 • Bra stretch för maximal rörelsefrihet

NACKDELAR

 • Hög andel bomull som har en tendens att absorbera svett och fukt

Träningsstrumpor - Köpguide

Det finns tusentals av strumpor att välja mellan, men när det kommer till träningsstrumpor är vi ute efter något som håller våra fötter torra och svala under intensiva pass. Men för att hitta rätt modell för dig gäller det att bättre förstå skillnaden mellan de olika alternativen. Här är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter.

Träningsform

När du väljer träningsstrumpor är det viktigt att tänka på vilken typ av träning du kommer att utföra. Som nämnts tidigare i recensionerna, har olika träningsstrumpor olika egenskaper som gör dem mer lämpliga för vissa träningsformer än andra.

Till exempel är Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumpor och 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks båda utformade för att ge extra stöd och kompression för fötterna under löpning och andra högintensiva träningsformer. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor är bättre lämpade för gym- eller löpträning på grund av deras neutrala stötdämpning och goda ventilationsförmåga.

Kari Traa Women's Tåfis Sock är mer allround och kan användas både för träning och vardagsbruk på grund av dess mjuka och bekväma passform.

Bästa träningsstrumpor bra

När du tränar utomhus, särskilt i skog och terräng, kan du vilja välja träningsstrumpor som har extra förstärkning och skydd för att hålla smuts och vatten ute. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna har en extra förstärkt topp för att hålla smuts och vätska ute, vilket gör dem lämpliga för löpning i skog och terräng.

När det gäller träning på gymmet, är slitstyrka och hantering av svett viktiga faktorer att tänka på. 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är tillverkade av högkvalitativt material som ger god slitstyrka och en god hantering av svett.

Passform

En korrekt passform är avgörande för träningsstrumpor eftersom det kan minska risken för skav och blåsor. En strumpa som är för tajt kan begränsa blodcirkulationen och orsaka obehag och smärta, medan en strumpa som är för löst kan gnugga och skava mot huden vilket kan leda till skavsår.

I recensionerna ovan har passformen diskuterats för varje produkt, och det har varit ett viktigt faktor att beakta. Till exempel har Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna en tådesign som passar bra och förhindrar skav mellan tårna. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor har en neutral passform som är bekväm för många timmars användning.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är designade för att ha en anatomisk passform med extra stöd för fotvalvet och plantarfascian. Dessa träningsstrumpor har också en lätt vadderad och tät passform som minskar risken för blåsor och ger extra stöd på ojämn terräng.

När du väljer träningsstrumpor är det viktigt att tänka på din egen fotform och vilken typ av träning du kommer att utföra. Om du har bredare fötter eller höga fotvalv kan du behöva välja träningsstrumpor som ger extra stöd och utrymme. Om du planerar att utföra högintensiv träning som löpning, kan du vilja välja träningsstrumpor med extra stöd och kompression för att minska risken för skador och öka prestandan.

Material

Valet av material för träningsstrumpor är en annan viktig faktor att tänka på eftersom det kan påverka hur bekvämt och funktionellt de är under träning. Olika material har olika egenskaper, så det är viktigt att välja ett material som passar för din specifika träning och som ger bra ventilation och fuktavledning.

I recensionerna ovan har olika material diskuterats för varje produkt. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna är tillverkade av 80% nylon och 20% elastan, vilket ger bra ventilation och fuktavledning. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor är tillverkade av en blandning av material, inklusive polypropen, bomull, polyamid och elastan, vilket ger en neutral stötdämpning och god ventilation.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är tillverkade av 88% nylon och 12% Lycra, vilket ger högkvalitativ kompression och slitstyrka. Kari Traa Women's Tåfis Sock är tillverkade av en blandning av bomull, polyester, polyamid och elastan, vilket ger en mjuk och bekväm passform.

Merinoull är också ett populärt material för träningsstrumpor eftersom det är mjukt, bekvämt och har god fuktavledning. Om du planerar att träna utomhus i kallare temperaturer kan det vara en bra idé att välja träningsstrumpor som är tillverkade av merinoull.

Längd

Längden på träningsstrumporna är också en viktig faktor att tänka på när man väljer rätt par för din träning. Vanliga längder inkluderar crew, no-show och höga strumpor.

I recensionerna ovan har längden diskuterats för varje produkt. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumpor är designade med en crew längd, vilket ger extra skydd och stöd för fotleden. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor är designade med en no-show längd, vilket gör dem idealiska för löpning och träning där man vill ha så lite material som möjligt runt foten.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är designade med en crew längd, vilket ger extra skydd och stöd för fotleden och vaden. Seger Running Thin Compression träningsstrumpor är designade med en hög längd, vilket ger extra stöd och skydd för hela vaden.

Det är viktigt att välja rätt längd baserat på din personliga preferens och typ av träning. Om du tränar utomhus i terräng kan du vilja välja en högre längd för extra skydd mot smuts och skräp. Om du tränar inomhus i gymmet kan du föredra en no-show längd för att hålla fötterna så kalla som möjligt. Oavsett vilken längd du väljer, se till att den passar bekvämt och inte rör sig runt under träning.

bästa träningsstrumpor löpning

Stötdämpning

Stötdämpning är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer träningsstrumpor, särskilt om du tränar på hårda ytor eller påverkar dina fötter mycket under träning. Stötdämpning kan hjälpa till att minska belastningen på fötterna och förebygga skador.

I recensionerna ovan har stötdämpning diskuterats för varje produkt. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumporna har extra förstärkning i toppen för att hålla smuts och vätska ute (självklart inte lika effektivt som om du skulle använda ett par damasker för träning utomhus), men har inte lika mycket stötdämpning som vissa andra träningsstrumpor. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor har en neutral stötdämpning som är bekväm för många timmars användning.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks har lätt vadderad stötdämpning och extra stöd för fotvalvet och plantarfascian, vilket gör dem idealiska för högintensiv träning och ojämna ytor. Seger Running Thin Compression träningsstrumpor har också god stötdämpning och täcker hela vaden för extra stöd och skydd.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer träningsstrumpor. Välj träningsstrumpor som har god andningsförmåga för att hålla dina fötter torra och svala under träning.

I recensionerna ovan har andningsförmågan diskuterats för varje produkt. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumpor är tillverkade av ett material som andas väl och hjälper till att hålla fötterna torra och svala under träning. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor har också en bra ventilation, vilket gör dem bekväma att använda under långa träningspass.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är designade med andningsförmåga i åtanke, vilket gör att dina fötter förblir svala och torra även under de mest intensiva träningspassen. Seger Running Thin Compression träningsstrumpor är också mycket ventilerade, vilket gör att dina fötter hålls torra och svala under träning.

Det är viktigt att välja träningsstrumpor med god andningsförmåga för att undvika överhettning och obehag under träning. Träningsstrumpor med bra ventilation kan också hjälpa till att förhindra skavsår och blåsor, eftersom fukt och svett inte samlas på huden. Se till att välja träningsstrumpor som passar för din specifika träning, och som ger god andningsförmåga för att hålla dina fötter torra och bekväma.

Kompression

Kompression är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer träningsstrumpor. Om du vill ha extra stöd och kompression för dina muskler och vener under träning, kan du vilja välja träningsstrumpor med graduerad kompression.

I recensionerna ovan har kompression diskuterats för vissa produkter. 2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är designade med högkvalitativ graduerad kompression, som ger extra stöd för musklerna och ökar blodcirkulationen. Dessa kompressionsstrumpor är idealiska för högintensiv träning och kan hjälpa till att minska risken för skador.

Seger Running Thin Compression träningsstrumpor täcker hela vaden och ger också graduerad kompression, vilket ger extra stöd för musklerna och ökar blodcirkulationen. Dessa träningsstrumpor är idealiska för långa och tuffa träningspass och kan hjälpa till att minska trötthet och öka prestandan.

Det är viktigt att notera att kompression inte är nödvändigt för alla typer av träning och att vissa personer kan uppleva obehag med för mycket kompression. Om du är osäker på om graduerad kompression är lämpligt för dig, är det bäst att rådfråga en läkare eller en fysioterapeut.

bra träningsstrumpor

Tådesign Eller Inte?

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer träningsstrumpor är om tådesignen är något för dig eller inte. Träningsstrumpor med tådesign kan hjälpa till att minska risken för skav och blåsor mellan tårna.

I recensionerna ovan har tåstrumpor diskuterats för vissa produkter. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumpor har en unik tådesign som separerar tårna och hjälper till att minimera risken för skav och blåsor. Denna tådesign kan ta lite tid att vänja sig vid, men kan vara mycket effektiv för personer som upplever problem med skav och blåsor mellan tårna.

Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor har ingen speciell tådesign, men de är fortfarande bekväma och skyddar mot skav och blåsor på grund av deras högkvalitativa material och passform.

Det är viktigt att välja träningsstrumpor med tådesign som fungerar för dig och din träning. Om du upplever problem med skav och blåsor mellan tårna kan det vara värt att prova en träningsstrumpa med en separat tådesign som Injinji Run Light Mini-Crew. Men om du inte har problem med skav och blåsor, kan du välja en träningsstrumpa som Falke RU4 Invisible Running.

Slitstyrka

Slitstyrka är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer träningsstrumpor. Det är viktigt att välja träningsstrumpor som är hållbara och kan klara av intensiv träning under en längre tid.

I recensionerna ovan har slitstyrkan diskuterats för varje produkt. Injinji Run Light Mini-Crew träningsstrumpor har extra förstärkning på toppen för att hålla smuts och vätska ute, vilket gör dem mer slitstarka och lämpade för terränglöpning och andra utomhusträningar. Falke RU4 Invisible Running träningsstrumpor har också god slitstyrka och håller sig bra även efter flera tvättar.

2XU Vectr Light Cushion Crew Socks är mycket slitstarka och kan klara av intensiv träning under en längre tid. Seger Running Thin Compression träningsstrumpor är också hållbara och kan användas under långa träningspass.

När man väljer träningsstrumpor är det viktigt att tänka på hur ofta man tränar och hur intensiv träningen är. Om du tränar mycket eller på hårda ytor, är det viktigt att välja träningsstrumpor med god slitstyrka som kan klara av intensiv träning under en längre tid. Se till att välja träningsstrumpor av hög kvalitet som kan hålla sig bra även efter flera tvättar.

Vanliga Frågor Om Träningsstrumpor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av träningsstrumpor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av strumpor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa träningsstrumporna?

De bästa träningsstrumporna Injinji Run Light Mini-Crew, då de är extremt bekväma och hållbara samtidigt som de hanterar fukt och svett extremt väl.

Vad kostar träningsstrumpor?

Priset för en träningsstrumpor kan variera ganska mycket beroende på det material som används i tillverkningsprocessen. Träningsstrumpor i merinoull är exempelvis dyrare än billiga strumpor i bomull. Du kan förvänta dig att betala mellan 150-300 kronor för ett bra par träningsstrumpor.

Vilket material är bäst för träningsstrumpor?

Bekvämlighet, andningsförmåga och svettavledande material är nyckelfaktorer att tänka på när man väljer träningsstrumpor. Bomull är vanligtvis inte att föredra eftersom det kan hålla kvar fukt och orsaka blåsor. Alice Barraclough, ansvarig redaktör på Runner's World, föreslår att man istället väljer tekniska syntetiska material som polyester eller nylon för optimal komfort och prestanda.

Vad är snabbtorkande strumpor?

Snabbtorkande strumpor är ett oumbärligt tillskott till din sportutrustning, oavsett om du är en nybörjare eller en professionell idrottare. De torkar snabbt och transporterar bort svett effektivt från foten, vilket minskar risken för problem som skav och blåsor. Enligt Alice Barraclough är snabbtorkande strumpor tillverkade av tekniska syntetiska material som är andningsbara och svettavledande.

Varför stinker strumporna efter ett träningspass?

Efter ett träningspass kan det hända att strumporna börjar lukta. Katherine Finder, chef för design och varumärkeshantering på Kohl's, förklarar att det är normalt eftersom ansamlingen av svett kan leda till bakterietillväxt, vilket i sin tur orsakar stanken. För att undvika detta är designen och materialet på dina träningskläder viktiga faktorer att tänka på. Välj träningskläder med andningsförmåga och svettavledande material för att minska risken för bakterietillväxt och dålig lukt.

Sammanfattningsvis Om Träningsstrumpor

Ett bra par träningsstrumpor som hjälper dig att prestera på topp är ett måste. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 47

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.