• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 5 Bästa Varma Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

5 Bästa Varma Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa varma strumpor bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Välkommen till vår guide om de bästa varma strumporna för dam, herr och barn! När det blir kallt ute är det viktigt att ha rätt utrustning för att hålla sig varm och bekväm. En av de viktigaste delarna av din vintergarderob är dina strumpor. Att ha varma strumpor kan göra en stor skillnad för hur du känner dig i kylan.

I den här guiden kommer vi att utforska de bästa varma strumporna på marknaden för både dam, herr och barn. Vi kommer att titta på olika material, stilar och funktioner för att hjälpa dig att hitta de perfekta strumporna för att hålla dina fötter varma och torra under vintermånaderna. Låt oss börja!

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Varma Strumporna För Dam & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Varma Strumpor: Woolpower Socks 800- Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Varma Vinterskor: Aclima Hotwool Socks - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Långa Varma Strumpor: Simms Merino Thermal OTC Sock - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Tunna Varma Vinterstrumpor: Avignon Tunn Ullstrumpa - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Varma Strumpor För Barn: Woolpower Kids Socks 400 - Läs Recension

1. Woolpower Socks 800

Bäst i Test Varma Strumpor


Woolpower Socks 800

Material:

70% merinoull, 30% polyamid

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Extra Tjocka

Varma, Tjocka Strumpor Som Klarar Extrem Kyla Med Stil

Vi börjar med vår testvinnare Woolpower Socks 800, och jag kan med säkerhet säga att dessa är riktigt varma strumpor. Med en materialblandning av 70% merinoull och 30% polyamid, så är de både mjuka och slitstarka. De extra tjocka strumporna är perfekta för kalla vinterdagar, och de höga kvaliteten gör att de håller i många år.

En av de stora fördelarna med dessa strumpor är deras höga komfortnivå. De mjuka tygerna gör att de känns bekväma mot huden, och de sitter bra på foten vilket minskar chansen för blåsor. Dessutom har de en hög slitstyrka vilket gör att de håller länge även vid regelbunden användning.

Det enda negativa med dessa strumpor är att de kan upplevas som för varma i vissa situationer. De är perfekta för kalla vinterdagar, men om temperaturen stiger kan de bli för varma och svettiga. Så om du söker efter strumpor för vinteraktiviteter, som skidåkning eller vandring i snöiga förhållanden, så är Woolpower Socks 800 ett utmärkt val.

Sammanfattningsvis så är Woolpower Socks 800 varma, slitstarka och bekväma strumpor som passar perfekt för kalla vinterdagar. De är ett utmärkt val för utomhusaktiviteter och kommer att hålla dina fötter varma och torra under lång tid.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande sockor
 • Hög slitstyrka med bra hållbarhet
 • Hög komfortnivå med mjuka tyger
 • Sitter bra och minskar chansen för blåsor

NACKDELAR

 • Kan upplevas för varma i vissa situationer

2. Aclima Hotwool Socks

Näst Bäst i Test Varma Strumpor


Aclima Hotwool Socks

Material:

70% Merinoull, 15% Polyamide, 10% Nylon, 5% Lycra

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Extra Tjocka

Bekväma Och Varma Vinterstrumpor Med Hög Komfortnivå

Vi har också haft möjlighet att testa Aclima Hotwool Socks och jag kan säga att dessa strumpor är otroligt varma och bekväma att bära. De är gjorda av en blandning av 70% merinoull, 15% polyamid, 10% nylon och 5% lycra. Ullen ger värme och andas samtidigt som de övriga materialen bidrar till en bekväm och slitstark strumpa.

Det mjuka tyget i ullfrotté gör att strumporna sitter bekvämt och har en bra passform på foten. De är extra tjocka vilket gör dem perfekta för vinteraktiviteter och håller fötterna varma även i extremt kalla förhållanden. Det är också en slitstark produkt med bra hållbarhet, så det är en investering som kommer att hålla i många år.

Jämfört med Woolpower Socks 800 som jag tidigare recenserat, är Aclima Hotwool Socks lite mer stretchiga och passar därför bättre för personer med bredare fötter. Woolpower Socks 800 känns lite varmare och har ett något mjukare tyg, men båda är fantastiska val för att hålla fötterna varma på vinterdagar.

En nackdel med Aclima Hotwool Socks är att de är alldeles för tjocka för användning under sommaren eller varmare dagar. Så om du söker efter strumpor för en varmare årstid, så är dessa inte ett bra val.

Sammanfattningsvis är Aclima Hotwool Socks mycket varma och bekväma vinterstrumpor med en bra passform och slitstyrka. De är ett utmärkt val för utomhusaktiviteter under kalla vinterdagar. Dock bör du undvika att använda dessa strumpor under sommaren eller varmare dagar.

FÖRDELAR

 • Mycket varma vinterstrumpor
 • Mjukt tyg i ullfrotté med bra passform
 • Slitstarka med bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Alldeles för tjocka för användning på sommaren

3. Simms Merino Thermal OTC Sock

Bästa Långa Varma Strumpor


Simms Merino Thermal OTC Sock

Material:

70% Merinoull, 25% Polyamid, 5% Lycra

Höjd:

Höga

Tjocklek:

Extra Tjocka

Smidiga Och Heltäckande Varma Strumpor För Vinteraktiviteter

Simms Merino Thermal OTC Sock är ett par riktigt varma höga vinterstrumpor. De är tillverkade av en blandning av 70% merinoull, 25% polyamid och 5% lycra. Denna materialblandning ger en optimal temperaturreglering, medan lycra ger stretch och en bra passform.

Strumporna är extra tjocka, vilket gör dem perfekta för kalla vinterdagar. De är fodrade på insidan med en mjuk och bekväm ullblandning som ger extra värme och komfort. De är också slitstarka och hållbara vilket gör att de kommer att hålla länge även vid regelbunden användning.

Jämfört med tidigare recenserade Woolpower Socks 800 och Aclima Hotwool Socks, så är Simms Merino Thermal OTC Sock ett dyrare alternativ. Men det är en kvalitetsprodukt som ger optimal temperaturreglering och en riktigt bra passform som inte rör sig på foten. De är också höga strumpor som går upp över vaden, vilket ger extra skydd mot kylan.

Precis som tidigare recenserade strumpor är Simms Merino Thermal OTC Sock alldeles för varma för användning under sommaren, men det är ett utmärkt val för vinteraktiviteter.

Sammanfattningsvis är Simms Merino Thermal OTC Sock tjockt fodrade och slitstarka vinterstrumpor med optimal temperaturreglering och en riktigt bra passform. De är ett dyrare alternativ, men om du är villig att investera i hög kvalitet och komfort, så är dessa strumpor definitivt värda att överväga.

FÖRDELAR

 • Tjockt fodrade vinterstrumpor
 • Hög andel av merinoull för optimal temperaturreglering
 • Slitstark och hållbar konstruktion
 • Riktigt bra passform som inte rör sig

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • För varma för användning under sommaren

4. Avignon Tunn Ullstrumpa

Bästa Tunna Varma Vinterstrumpor


Avignon Tunn Ullstrumpa

Material:

70% Merinoull, 25% Polyamid, 5% Lycra

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Mellan

Tunna Varma Skor När Du Inte Har Mycket Utrymme i Skorna

Avignon Tunn Ullstrumpa är gjorda av en materialblandning av 70% merinoull, 25% polyamid och 5% lycra, vilket ger en mjuk och stretchig strumpa som sitter bra på foten.

Det som utmärker dessa strumpor är deras tunnhet och lätthet. De är perfekta för användning i stövlar, kängor, pjäxor och vandringsskor tack vare deras extra mjuka undersidor. Strumporna har också en fantastisk ventilationsförmåga, vilket håller fötterna torra och bekväma under aktivitet.

Jämfört med tidigare recenserade Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks och Simms Merino Thermal OTC Sock, så är Avignon Tunn Ullstrumpa tunnare och lättare. De är mer lämpade för milda vinterdagar eller för inomhusbruk, medan de tidigare recenserade strumporna är mer lämpade för extrema kalla vinterförhållanden.

En nackdel med dessa strumpor är att de kan upplevas som för tunna under kallare perioder utomhus, så det är viktigt att välja rätt typ av strumpor för rådande väderförhållanden. Det är också värt att notera att de inte har samma slitstyrka som de tidigare recenserade strumporna.

Sammanfattningsvis är Avignon Tunn Ullstrumpa en tunn och bekväm ullstrumpa som passar perfekt för mildare vinterdagar eller för inomhusbruk. De är mycket prisvärda och har en fantastisk ventilationsförmåga. Men om du behöver extra värme och slitstyrka under extrema kalla förhållanden, så finns det andra alternativ som passar bättre.

FÖRDELAR

 • Extra mjuka undersidor som passar perfekt i stövlar, kängor, pjäxor och vandringsskor
 • Mycket prisvärda
 • Fantastisk ventilationsförmåga

NACKDELAR

 • Kan upplevas för tunna under kallare perioder utomhus
 • Inte samma slitstyrka som andra alternativ

5. Woolpower Kids Socks 400

Bästa Varma Strumpor För Barn


Woolpower Kids Socks 400

Material:

64% Merinoull, 32% Polyamid, 4% Elastan

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Mellan

Varma Och Bekväma Vinterstrumpor För Aktiva Barn

Woolpower Kids Socks 400 är gjorda av en blandning av 64% merinoull, 32% polyamid och 4% elastan. De har en bra balans mellan värme och andningsförmåga, vilket gör dem lämpliga för varierat väder, men fungerar bra i de flesta temperaturer.

Strumporna har en bekväm och mjuk ullfrotté som gör att de känns sköna mot huden. De sitter bra på foten, vilket minskar chansen för blåsor. Dessutom är de slitstarka och hållbara, vilket är viktigt för aktiva barn.

Jämfört med tidigare recenserade strumpor som Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks och Simms Merino Thermal OTC Sock, så är Woolpower Kids Socks 400 inte det tjockaste alternativet för extrem kyla. Men de är ett utmärkt val för barn som behöver varma och bekväma strumpor för lek och vardagsaktiviteter.

En annan fördel med dessa strumpor är att de finns i flera olika färger och mönster, vilket gör det roligt för barnen att välja sin favoritdesign.

Sammanfattningsvis är Woolpower Kids Socks 400 utmärkta varma strumpor för barn som behöver en bra balans mellan värme och andningsförmåga. De är bekväma och slitstarka med en bra passform. Men om du letar efter ett tjockare alternativ för extrem kyla, så finns det andra alternativ som passar bättre.

FÖRDELAR

 • Grym temperaturreglering i varierat väder
 • Mycket bekväm och mjuka med ullfrotté
 • Sitter bra och minskar chansen för blåsor

NACKDELAR

 • Tunnare modell från Woolpower i jämförelse med deras tjockare och varmare alternativ

Varma Strumpor - Köpguide

Att hitta ett par varma strumpor kan vara krångligt, men otroligt bekvämt när man träffar rätt. Men för att välja rätt vinterstrumpor är det viktigt att hålla utkik efter några viktiga faktorer.

Material

När du väljer varma strumpor är det viktigt att tänka på vilket material de är gjorda av. Vanligtvis är merinoull, polyester och nylon populära materialval för varma strumpor.

Merinoull är ett naturligt material som är mjukt och bekvämt mot huden. Det är också ett utmärkt isoleringsmaterial som håller fötterna varma under kalla vinterdagar. Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks och Woolpower Kids Socks 400 är exempel på varma strumpor som är tillverkade av merinoull.

varma bekväma strumpor

Polyester och nylon är syntetiska material som vanligtvis används för att förbättra strumpornas slitstyrka och hållbarhet. Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller 25% polyamid och 5% lycra, vilket ger strumporna en bra passform och ökad slitstyrka.

Aktivitet

När du väljer varma strumpor är det viktigt att tänka på vilka aktiviteter du planerar att använda dem för. Vissa aktiviteter kan kräva tjockare och varmare strumpor för att hålla fötterna varma i kalla förhållanden, medan andra aktiviteter kan kräva tunnare och mer andningsbara strumpor för att hålla fötterna torra och bekväma.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks och Simms Merino Thermal OTC Sock är alla strumpor som lämpar sig väl för intensivare aktiviteter som skidåkning eller vandring i kalla förhållanden. Dessa strumpor är gjorda av tjockare material och erbjuder extra isolering och värme för att hålla fötterna varma under kalla förhållanden.

Avignon Tunn Ullstrumpa är ett exempel på en tunnare och mer andningsbar strumpa som lämpar sig bättre för mindre intensiva aktiviteter eller inomhusbruk.

Tjocklek

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på tjockleken på strumporna. Om du behöver extra värme och isolering, kan tjockare strumpor vara det bästa valet. Å andra sidan kan tunnare strumpor vara mer lämpliga för mildare vinterförhållanden.

Woolpower Socks 800 är ett exempel på en extra tjock vinterstrumpa som ger extra isolering och värme under extrema kalla förhållanden. Aclima Hotwool Socks är också en extra tjock strumpa som passar för användning under kalla vinterdagar.

Simms Merino Thermal OTC Sock är en annan varm strumpa som är något tunnare än Woolpower Socks 800 och Aclima Hotwool Socks men fortfarande erbjuder en bra balans mellan värme och andningsförmåga.

Avignon Tunn Ullstrumpa är däremot en tunnare ullstrumpa som är mer lämplig för mildare vinterdagar eller för inomhusbruk.

tjocka varma strumpor bra

Tjockleken på varma strumpor är också viktig att tänka på i förhållande till vilken typ av skor du planerar att bära med dem. Tjockare strumpor kan kräva större skor för att ge en bekväm passform, medan tunnare strumpor kan passa bättre i mer tajta skor - detta är extra viktigt om du exempelvis använder värmesulor, då dessa tenderar att ta mer plats.

Längd

När du väljer varma strumpor är höjden på strumporna också viktig att tänka på. Låga strumpor är lämpliga för inomhusbruk och kan fungera bra med sneakers och andra låga skor. Å andra sidan ger högre strumpor extra skydd mot kyla och vind och är mer lämpliga för utomhusbruk under kalla vinterdagar.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, och Simms Merino Thermal OTC Sock är exempel på strumpor med en mellan till hög höjd, som ger extra skydd mot kyla och vind. Woolpower Kids Socks 400, å andra sidan, har en mellan höjd och är mer lämpliga för inomhusbruk eller mildare vinterförhållanden.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av skor du planerar att bära med dina varma strumpor. Högre strumpor kan kräva större skor eller stövlar för att ge en bekväm passform, medan lägre strumpor kan fungera bra med mer tajta skor som sneakers.

Passform

När du väljer varma strumpor är passformen viktig för att ge dig den bästa komforten och minska risken för blåsor under aktivitet. Se till att välja strumpor som passar din fot ordentligt för att undvika friktion och irritation.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, och Simms Merino Thermal OTC Sock har alla en bra passform som minskar risken för blåsor och ger ökad komfort under aktivitet. Woolpower Kids Socks 400 har också en bra passform för barns fötter.

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på vilken typ av aktivitet du planerar att använda dem för. Om du planerar att göra intensiva aktiviteter som skidåkning eller vandring, kan du behöva välja en strumpa som passar extra tajt för att minimera rörelse och friktion. Å andra sidan kan en mer löst sittande strumpa vara mer lämplig för dagligt bruk och inomhusbruk.

Andningsförmåga

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på andningsförmågan. Strumpor som inte andas väl kan orsaka fuktighet och dålig lukt.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, Simms Merino Thermal OTC Sock, och Avignon Tunn Ullstrumpa har alla bra andningsförmåga som minimerar risken för fuktighet och dålig lukt. Dessa strumpor är alla tillverkade av material som låter luft cirkulera fritt runt fötterna, vilket hjälper till att reglera temperaturen och hålla fötterna torra och bekväma.

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på vilken typ av aktivitet du planerar att använda dem för. Om du planerar att göra intensiva aktiviteter som skidåkning eller vandring, kan du behöva välja strumpor med extra andningsförmåga för att hantera svett och fuktighet - i dessa fall rekommenderar vi att du kollar in vår guide till de bästa skidstrumporna eller de bästa vandringsstrumporna istället. Å andra sidan kan en strumpa med mindre andningsförmåga vara mer lämplig för stillasittande aktiviteter eller inomhusbruk.

värmande vinterskor vardag

Temperaturreglering

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på deras förmåga att reglera temperaturen. Strumpor som kan reglera temperaturen i förhållande till omgivande temperaturer är idealiska för att hålla fötterna varma men inte för varma, oavsett vilken aktivitet du utför eller vilket väder du befinner dig i.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, och Simms Merino Thermal OTC Sock har alla utmärkt temperaturreglering på grund av hög andel merinoull i materialet. Merinoull är ett naturligt material som hjälper till att hålla kroppen varm när det är kallt och sval när det är varmt.

Avignon Tunn Ullstrumpa är också ett bra exempel på en strumpa med god temperaturreglering, trots sin tunna design. Strumpan är tillverkad av ullmaterial som gör att luften cirkulerar runt foten för att hålla den torr och bekväm, samtidigt som den ger värme under kyligare förhållanden.

Slitstyrka & Hållbarhet

Slitstyrka är också en viktig faktor att tänka på när du väljer varma strumpor. Strumpor av hög kvalitet som är slitstarka och hållbara kommer att hålla längre och vara ett bättre långsiktigt val.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, Simms Merino Thermal OTC Sock, och Avignon Tunn Ullstrumpa har alla hög slitstyrka och hållbarhet. Dessa strumpor är tillverkade av högkvalitativa material som är utformade för att tåla slitage och tvättning utan att förlora sin form eller kvalitet.

När du väljer varma strumpor är det också viktigt att tänka på vilken typ av aktivitet du planerar att använda dem för. Om du planerar att göra intensiva aktiviteter som skidåkning eller vandring, kan du behöva välja strumpor som är särskilt utformade för att tåla slitage. Å andra sidan kan strumpor med lägre slitstyrka vara mer lämpliga för mindre intensiva aktiviteter eller inomhusbruk.

Det är också viktigt att ta hand om dina varma strumpor genom att tvätta och torka dem enligt tillverkarens anvisningar. Detta kommer att förlänga livslängden på dina strumpor och se till att de fortsätter att hålla dina fötter varma och bekväma under vinterns kalla dagar.

Komfort

När du väljer varma strumpor är komforten en viktig faktor att tänka på. Strumpor som är mjuka och bekväma mot huden kommer att göra att du känner dig mer bekväm och öka chansen att du använder dem regelbundet.

Woolpower Socks 800, Aclima Hotwool Socks, Simms Merino Thermal OTC Sock, och Avignon Tunn Ullstrumpa har alla en hög komfortnivå på grund av de mjuka materialen som används. Dessa strumpor är tillverkade av högkvalitativt material som ger en mjuk känsla mot huden och minskar risken för irritation eller obehag.

Vanliga Frågor Om Vinterstrumpor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par varma vinterstrumpor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av strumpor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa varma vinterstrumporna?

Den bästa varma vinterstrumporna är enligt vårt test Woolpower Socks 800, då de är extremt varm, tjocka och perfekt för kalla vinterdagar.

Vilket är det varmaste materialet att använda i varma strumpor?

Ullstrumpor, särskilt merinoullstrumpor, är vanligtvis de varmaste strumporna. Detta beror på ullens naturliga fukttransporterande och isolerande egenskaper. Även tunna ullstrumpor kan vara otroligt varma. De tvättas också bra och håller länge. En bonus: Om du får hål i strumpan kan ullstrumporna lätt lagas tack vare det starka garnet.

Kan varma strumpor hjälpa dig sova bättre?

Det här är en fråga som råder delade meningar! Vissa känner att de helt enkelt inte kan sova med strumpor på, medan andra är säkra på att det är det enda som får dem att glida in i drömmarnas land. Det är klart att du ska göra det som fungerar för dig, men vetenskapligt sett underlättar strumporna (dvs. att hålla fötterna varma) sömnen. Om du har svårt att sova och inte brukar ha strumpor på dig i sängen, prova och se om det hjälper!

Sammanfattningsvis Om Varma Strumpor

Om du spenderar mycket tid utomhus under vintern, eller bara vill gosa ner dig med ett par varma strumpor har denna guide varit för dig. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.