6 Bästa Skidhjälm Herr (2024): Bäst i Test

basta-skidhjalm-herr-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skriven för män som söker de bästa skidhjälmarna på marknaden.

Skidåkning är en fantastisk sport, men den kommer med vissa risker, främst huvudskador. En högkvalitativ skidhjälm kan vara skillnaden mellan en oförglömlig dag i backen och en oväntad resa till sjukhuset. Som en ivrig skidåkare har jag personligen märkt att rätt hjälm inte bara erbjuder skydd utan också komfort och stil.

I denna guide tar vi oss en titt på de bäst presterade skidhjälmarna för män.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Skidhjälmarna För Herr Är:

 1. 1
  Smith Level Mips: Bäst i Test Skidhjälm Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Salomon MTN Labs: Näst Bäst i Test Skidhjälm Herr - Läs Recension
 3. 3
  POC Obex Mips: Bästa Mångsidiga Skidhjälm För Herr - Läs Recension
 4. 4
  Salomon Pioneer LT Access: Bästa Billiga Skidhjälm För Herr - Läs Recension
 5. 5
  Giro Emerge Mips: Bästa Skidhjälm För Freestyleåkning - Läs Recension
 6. 6
  Oakley MOD5 Mips: Bästa Snygga Skidhjälm  - Läs Recension

1. Smith Level Mips

Bäst i Test Skidhjälm Herr


Smith-Level-Mips

Konstruktion:

Hybrid in-mold

MIPS:

Ja

Vikt:

550 gram

Ventilation:

Justerbar (20 ventilationshål)

Mångfunktionell Skidhjälm Med Optimal Passform

Den första man lägger märke till med Smith Level Mips är dess moderna och snygga design. Som någon som har provat många skidhjälmar genom åren, kan jag säga att denna hjälm sticker ut. Det är inte bara utseendet som är i toppklass; materialval och konstruktionen följer i samma linje. Hybrid in-mold-teknologin gör den både lätt och hållbar.

Användarkomfort och Justerbarhet

Komfort är en av de viktigaste faktorerna när man väljer en skidhjälm, och här briljerar Smith Level Mips. Den bekväma passformen är justerbar, vilket är ovärderligt under en lång dag i backen. Som en erfaren skidåkare, är jag särskilt imponerad av hur hjälmen anpassar sig till huvudets konturer utan att kännas stram.

Ventilation och Användbarhet

Med 20 justerbara ventilationshål får du en avancerad ventilation som verkligen gör skillnad. Oavsett om det är en kall dag med pudersnö eller en varmare vårdag, håller hjälmen en konstant och behaglig temperatur. Jag har själv använt hjälmen i båda extremerna och kan intyga dess effektivitet.

Säkerhet och Teknologi

Slutligen, låt oss inte glömma det viktigaste: säkerheten. MIPS-teknologin i Smith Level Mips är en game-changer. I mitt yrke har jag sett data som visar att MIPS kan reducera rotationskrafterna vid en vinklad påverkan, vilket är en vanlig olyckstyp på skidorter. Med en vikt på endast 550 gram, känns hjälmen aldrig tung, samtidigt som den erbjuder toppnivå skydd.

FÖRDELAR

 • Mångsidig användning för olika typer av skidåkning
 • Mycket bekväm passform som är justerbar efter behov
 • Avancerad ventilation som gör den bekväm att bära i alla förhållanden
 • Modern och snygg design

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Salomon MTN Labs

Näst Bäst i Test Skidhjälm Herr


Salomon-MTN-Labs

Konstruktion:

In-mold

MIPS:

Ja

Vikt:

365 gram

Ventilation:

Justerbar (16 ventilationshål)

Ultralätt Skidhjälm Med Bra Funktionalitet

Om du är som mig och älskar att maximera ditt äventyr på skidorten, är Salomon MTN Labs hjälmen för dig. Med en vikt på bara 365 gram är det en av de lättaste hjälmarna jag har stött på. Den är så lätt att du knappt märker att du har den på, vilket är en klar fördel när du är ute hela dagen eller tar dig an flera olika snösporter.

Användarkomfort och Värme

Det är här Salomon MTN Labs inte når upp till nivån på tidigare granskade hjälmar som Smith Level Mips. Även om den erbjuder anständig komfort, saknar den den där extra värmen och polstringen som gör en hel dag i backen verkligen bekväm. Om komfort och värme är en prioritet för dig, kan detta vara en faktor att överväga.

Ventilation och Andningsförmåga

Den här hjälmen kommer med 16 justerbara ventilationshål, vilket är imponerande med tanke på dess lätta vikt. Jag har testat den i olika väderförhållanden, och ventilationen är överraskande effektiv. Dock, om du är van vid de 20 ventilationshål som finns i Smith Level Mips, kan du känna en liten skillnad.

Säkerhetsstandarder och Teknologi

Salomon MTN Labs skär inte hörn när det kommer till säkerhet. Den inbyggda MIPS-teknologin är på par med de bästa i branschen, inklusive Smith Level Mips. Det är sällsynt att hitta en hjälm som kombinerar sådan mångsidighet med högkvalitativ säkerhet, och i det avseendet, levererar den verkligen.

FÖRDELAR

 • Extremt lätt design
 • Mångsidig funktionalitet för alla vintersporter såväl som klättring
 • Högkvalitativ säkerhet

NACKDELAR

 • Inte lika bekväm och varm som andra modeller

3. POC Obex Mips

Bästa Mångsidiga Skidhjälm För Herr


POC-Obex-Mips

Konstruktion:

In-mold med ABS-skal

MIPS:

Ja

Vikt:

453 gram

Ventilation:

Justerbar (11 ventilationshål)

Mångsidig Och Säker Skidhjälm

POC Obex Mips är en hjälm som inte kompromissar mellan säkerhet och stil. Med sin in-mold konstruktion förstärkt med ett ABS-skal, känns den solid utan att vara klumpig. Detta är en egenskap som ofta saknas i andra modeller jag har granskat. Dessutom, med flera färgval, kan du enkelt matcha den med din övriga utrustning.

Komfort och Anpassningsförmåga

En av de mest imponerande aspekterna med denna hjälm är dess mångsidighet. Oavsett om du är en freeride-åkare eller mer åt pistsidan, levererar POC Obex Mips en balanserad upplevelse. Jag har testat den i olika terränger och kan säga att den anpassar sig bra till olika skidstilar, vilket är en sällsynt men uppskattad egenskap.

Ventilation: Förbättringspotential

Med 11 justerbara ventilationshål, får du en okej luftflöde. Men om du är van vid hjälmar med högre ventilationskapacitet, som Salomon MTN Labs, kommer du troligen att märka en skillnad. Det är inte avgörande, men det är en aspekt som kunde ha varit bättre.

Säkerhetsteknik på Toppen

Säkerhet är alltid högsta prioritet och POC Obex Mips levererar i detta avseende. MIPS-teknologin är en standard i dagens bästa hjälmar, och här är den välintegrerad. Säkerheten är på par med tidigare granskade hjälmar som Smith Level Mips, vilket ger en trygg känsla i backen.

FÖRDELAR

 • Sold konstruktion med välintegrerade säkerhetsfunktioner
 • Mångsidig design som ger en bra balans mellan säkerhet, användbarhet och stil
 • Finns i många snygga färgval

NACKDELAR

 • Inte den bästa ventilationsförmågan i jämförelse med andra modeller

4. Salomon Pioneer LT Access

Bästa Billiga Skidhjälm För Herr


Salomon-Pioneer-LT-Access

Konstruktion:

In-mold

MIPS:

Nej

Vikt:

340 gram

Ventilation:

Fixerade (11 ventilationshål)

Mycket Prisvärd Skidhjälm Med Bra Funktionalitet

Salomon Pioneer LT Access är en imponerande in-mold konstruerad hjälm, särskilt med tanke på dess pris. Med en vikt på bara 340 gram, är den en av de lättare hjälmarna jag har testat. Lättviktigheten gör den särskilt lämplig för de som inte vill känna att de har en klump på huvudet när de åker.

Bekvämlighet och Vaddering

En positiv aspekt som jag uppmärksammade är dess bekväma vaddering. Vadderingen sträcker sig ända ner till hakskyddet, vilket är särskilt användbart om du tar dig an mer krävande backar och behöver extra kuddning. Det är inte alltid du hittar en sådan funktion i budgetmodeller.

Ventilation: Bra Men Ej Justerbar

De 11 fixerade ventilationshålen ger en tillräcklig luftflöde men är inte justerbara. Det är inte något jag skulle förvänta mig i en dyrare modell, men för priset, gör det sitt jobb. Om du är van vid justerbar ventilation som i POC Obex Mips, kanske detta känns som en kompromiss.

Säkerhetsaspekter och MIPS

Det största avbräcket med denna hjälm är avsaknaden av MIPS-teknologi. Om du prioriterar rotationskydd, som jag vet att många gör baserat på tidigare recensioner och erfarenheter, är detta något att tänka på. Det är dock viktigt att komma ihåg att hjälmen fortfarande erbjuder godkänt grundläggande skydd.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig design som sitter på bra
 • Bra bekväm vaddering samt vaddering på hakskyddet
 • Diskret design med låg profil

NACKDELAR

 • Inget rotationsskydd/mips

5. Giro Emerge Mips

Bästa Skidhjälm För Freestyleåkning


Giro-Emerge-Mips

Konstruktion:

ABS-skal

MIPS:

Ja

Vikt:

500 gram

Ventilation:

Fixerade (10 ventilationshål)

Snygg Och Mycket Säker Skidhjälm För Freestyleåkare

Giro Emerge Mips är specifikt designad för freestyleåkning, och det märks. ABS-skalet är extremt robust, vilket är en nödvändighet när du tar dig an parken eller andra högriskområden. Jag har själv testat denna hjälm i varierande freestyle-scenarier och den håller verkligen måttet när det gäller att klara av påfrestningar.

MIPS-Integration För Extra Säkerhet

MIPS-teknologin i denna hjälm är en game-changer. Om du har erfarenhet av att råka ut för olyckor som involverar rotation, vilket är ganska vanligt i freestyleåkning, ger MIPS ett extra skyddslager. Detta är en säkerhetsstandard jag alltid ser efter, och Giro Emerge Mips levererar.

Stil Med Funktion

En av hjälmens starka punkter är dess freestyle-orienterade design. Inte bara ser den bra ut, men den är också funktionell, vilket jag har märkt när jag jämfört den med mindre fokuserade modeller. Det är en fin balans som tilltalar den moderna freestyleåkaren.

Passform: En Smaksak

Om det är en nackdel att nämna, skulle det vara passformen. Vissa människor kan uppleva den som mindre bekväm än andra modeller. Även om detta inte påverkat min upplevelse nämnvärt, är det något att ha i åtanke om du är känslig för hur din hjälm sitter.

FÖRDELAR

 • Extremt robust och säker konstruktion
 • Avancerad mips-teknik som klarar alla typer av krascher
 • Stilvänlig freestyle-design

NACKDELAR

 • Inte den bästa passformen för alla individer

6. Oakley MOD5 Mips

Bästa Snygga Skidhjälm


Oakley-MOD5-Mips

Konstruktion:

Hybrid in-mold

MIPS:

Ja

Vikt:

500 gram

Ventilation:

Justerbar

Snygg Lågprofilsmodell Av Hög Kvalitet

Oakley MOD5 Mips har en hybrid in-mold konstruktion, vilket innebär att det inte görs några kompromisser på säkerhetsfronten. Jag har provat många hjälmar genom åren, och denna ger en känsla av verklig robusthet utan att vara klumpig.

Säkerhet Mönstrar i Stil

Snygg och säker - en ovanlig kombination som Oakley lyckas med. MIPS-teknologin är här, vilket är en stark säkerhetsrekommendation från min sida. Designen är dessutom ovanligt snygg för att vara en så pass säker hjälm. Det ger en unik blandning av funktionalitet och estetik.

Anpassningsbar Ventilation och Öronvärmare

Ventilationen är inte bara effektiv, utan också justerbar. Ett stort plus för mig som ständigt justerar min utrustning för olika förhållanden. Avtagbara öronvärmare är också en fin touch och något jag personligen gillar när temperaturen varierar under skidsäsongen.

Prislappen: En Investeringsfråga

Oakley MOD5 Mips ligger i det högre prissegmentet, vilket är värt att notera. Men, i det här fallet, får du vad du betalar för: kvalitet, säkerhet och stil i en paketlösning. Om du är beredd att investera, får du en toppklassig produkt.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativa material och konstruktion
 • Extremt snygg design med låg profil
 • Avtagbara öronvärmare

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

Skidhjälm Herr - Produktjämförelse

Produkt

Konstruktion

MIPS

Vikt

Ventilation

Hybrid in-mold

Ja

550 gram

Justerbar (20 ventilationshål)

In-mold

Ja

365 gram

Justerbar (16 ventilationshål)

In-mold med ABS-skal

Ja

453 gram

Justerbar (11 ventilationshål)

In-mold

Nej

340 gram

Justerbar (11 ventilationshål)

ABS-skal

Ja

500 gram

Fixerade (10 ventilationshål)

Hybrid in-mold

Ja

500 gram

Justerbar

Skidhjälm Herr- Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en skidhjälm för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en skidhjälm.

Hjälmkonstruktion

När det gäller skidhjälmar finns det i stort sett tre huvudtyper av konstruktion: ABS som utmärker sig i hållbarhet, in-mold som prioriterar låg vikt och hybrid in-mold som försöker balansera de båda. Varje typ har sina egna för- och nackdelar och passar olika typer av användare.

testar-olika-skidhjalmar

Stark och Enkel: ABS

ABS-konstruktioner består av ett hårt plastskal med ett invändigt skumfoder. Denna robusta och prisvärda design skyddar effektivt mot slitage och stötar. Nackdelen är vikten och mindre effektiv ventilation. ABS-hjälmar är särskilt populära bland dem som värdesätter hållbarhet och inte är rädda för lite extra vikt på huvudet.

Lätt och Integrerad: In-Mold

In-mold-hjälmar är kända för sin lätta vikt och bättre ventilation. Dessa hjälmar har ett tunnt skal och en EPS-skumfoder som är sammanfogade från start, vilket ger en enhetlig struktur. Men de är oftast inte lika tåliga som ABS-hjälmar och kan vara mer känsliga för kosmetiska skador som bucklor.

Det Bästa av Båda: Hybrid In-Mold

Hybrid in-mold-hjälmar tar det bästa från båda världar, med en kombination av hårdhet och låg vikt. Dessa hjälmar har ofta ett tåligare skal på ovansidan för att motstå slitage, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som vill ha en hållbar men ändå lätt hjälm. Prislappen kan dock vara ett hinder för tillfälliga åkare.

Säkerhet

För att maximera skyddet går många skidhjälmar utöver de grundläggande kombinationerna av skal och foder. En av de mest framstående innovationerna i detta avseende är MIPS (Multi-directional Impact Protection System). Denna teknik fokuserar på att skydda hjärnan från rotationsstötar, något som är vanligt vid snabba fall eller felaktiga landningar. I MIPS-hjälmar är det ett speciellt lager som rör sig oberoende av hjälmens yttre skal, vilket minimerar riskerna vid vinklade stötar.

MIPS: Diskret men Effektiv

En viktig aspekt av MIPS är dess diskreta integration. Tekniken påverkar i princip inte hjälmens komfort eller profil, vilket gör den populär i allt från lyxiga till budgetvänliga hjälmalternativ. Även om konkreta bevis för MIPS-teknikens effektivitet fortfarande saknas, pekar allt på att det är en fördelaktig extra säkerhetsåtgärd.

EPS kontra EPP: Skumkampen

En annan viktig detalj i hjälmars säkerhetsprofil är typen av skum som används. EPS-skum är det vanligaste och mest prisvärda, men det har en nackdel: det kan spricka vid starka stötar och måste då bytas ut. EPP-skum, å andra sidan, har förmågan att återta sin form efter en stöt, vilket gör det till ett bättre val för dem som ofta utsätter sin hjälm för tuff behandling.

Skumvalens Påverkan

EPP-skum är också mångsidigt eftersom det inte nödvändigtvis behöver ett yttre skal för att sprida kraften vid en stöt. Denna egenskap gör EPP populär i andra typer av hjälmar, som klätterhjälmar, men den har ännu inte blivit mainstream i snöhjälmvärlden. Med andra ord, när det kommer till att välja rätt hjälm, är det flera faktorer som spelar in, och nya teknologier som MIPS och EPP förändrar ständigt spelplanen.

Luftflöde i Skidhjälmar

Ventilation är inte bara en lyx, det är en nödvändighet på skidbacken. Varierande väder och ansträngning gör att man ofta justerar luftflödet genom hjälmen. Men det handlar inte bara om att borra ett gäng hål i skalen. Vinterluften är ju kylig, och felaktig ventilation kan leda till obehaglig kyla i huvudet.

Många Hål eller Få: En Indikator på Luftflöde

En bra indikator på hur ventilerad en hjälm är, är antalet ventilationsöppningar. Även om alla öppningar inte är skapade lika, så ger en större mängd öppningar generellt sett bättre ventilation. Ofta är det också så att ju dyrare hjälmen är, desto fler ventilationsmöjligheter finns det.

Justering: Nyckeln till Anpassning

Möjligheten att justera ventilationsöppningarna är ofta ett plus. Premium- och mellanklasshjälmar har i regel justerbara ventilationsöppningar som kan öppnas och stängas efter behov. Denna flexibilitet är överlägsen fasta ventilationslösningar, och väl utformade system dirigerar luften effektivt från fronten och ventilerar ut värmen baktill.

Budgetalternativ: Fast men Funktionell

Om budgeten är en begränsning, kan hjälmar med fasta öppningar vara ett alternativ. Trots bristen på justerbarhet kan en väl utformad ventilation fortfarande göra ett bra jobb med att reglera kroppstemperaturen. I extremfall, som vid svettiga uppförsbackar, kan det hända att man avstår från hjälmen helt, även om det aldrig är det säkraste valet.

Innerfoder

Fodret i en skidhjälm kan göra en värld av skillnad. I budgetsegmentet är foder ofta mindre komfortabelt och hållbart. I dyrare hjälmar är insidan en blandning av komfort och stöd, vilket gör att du knappt lägger märke till att du har den på dig.

Billiga hjälmar har ofta en inredning som med tiden blir ihoppackad och obekväm. Den här typen av foder är också mindre effektiv när det kommer till ljudisolering, särskilt i öronområdet. Om du planerar att spendera mycket tid på pister under vintern, är det en god idé att satsa på en bättre modell. Precis som med obekväma skidstövlar, kommer du att känna av det om du kompromissar här.

Utöver komfort kan inredningen också agera som en extra värmekälla. Högkvalitativa hjälmar erbjuder ungefär lika mycket värme som en medium tjock vintermössa. Om du lägger lite mer pengar på din hjälm får du generellt bättre isolering, vilket är särskilt viktigt i öronområdet.

Om du är särskilt känslig för kyla, eller om vädret blir extra strängt, går det bra att ha en tunn mössa under hjälmen. Var bara säker på att din hjälm har tillräckligt med utrymme för det extra lagret.

Vikt och Känsla

Skidhjälmars vikt varierar beroende på konstruktionstyp, oavsett om det är ABS, in-mold eller en hybrid. Men det är inte bara siffrorna på vågen som spelar roll. Hjälmens inre design och passform kan utjämna eventuella skillnader i vikt och påverka hur hjälmen känns under en hel dag på skidbacken.

Medelstora in-mold hjälmar tenderar att väga mellan 14-16 gram, medan hybridmodeller ligger på 17-19 gram och ABS-hjälmar kan överskrida 20 gram. Trots detta är det inte alltid de lättaste hjälmarna som känns bäst. En välplacerad stoppning och en skön men säker passform kan lätt kompensera för ett par extra gram.

En hjälms bulkighet påverkar också hur tung den känns. Billigare ABS-hjälmar kan vara tjocka och kännas klumpiga. Däremot, högkvalitativa hjälmar har oftast en slankare design som inte känns som ett tungt extralass.

bra-skidhjalmar-for-man

Storlek & Passform

Att gissa storleken på skyddsutrustning är en dålig idé. Mät ditt huvud innan du klickar hem något online. Ett mjukt måttband eller snöre räcker. Placera det en tum ovanför öronen och ögonbryn för att hitta ditt mått i centimeter. Om tillverkaren har korrekta måttangivelser, bör detta ge dig en bra passform.

Hjälmar varierar i form, precis som människors huvuden. Om du har möjlighet att prova flera modeller kan det göra stor skillnad i hur väl hjälmen passar. Ingen tillverkare verkar ha en one-size-fits-all-lösning, så det lönar sig att prova. Säkerställ också att webbutiken du köper från accepterar returer.

Om du stöter på en hjälm som påstår sig passa de flesta, var skeptisk. Ett alltför justerbart system kommer inte att ge den passform du behöver för optimal säkerhet och komfort.

Skidhjälmar: Smarta Funktioner

Fäste för Skidglasögon

En klämman för skidglasögon är enkel men genial. Den håller dina glasögon på plats och minimerar risken att de faller av vid en krasch. I budgetalternativ finner du ofta en enkel uppfällbar plastdel, medan lyxigare modeller erbjuder robusta remmar eller snören.

Ljudkompatibilitet

De flesta moderna skidhjälmarna kan integreras med ljudsystem. Vanligtvis har de en ficka i öronkåporna där högtalare kan placeras. Om du går för denna funktion, satsa på kvalitet. Billiga högtalare ger dåligt ljud och kan krångla. För din egen säkerhet, välj en volym eller högtalartyp som låter dig vara medveten om din omgivning.

Kamerafästen

Att fästa en actionkamera på hjälmen ger dig friheten att dokumentera dina äventyr i backen. De flesta actionkameror har självhäftande fästen som passar de flesta hjälmtypen. Vissa avancerade modeller går ett steg längre och har inbyggda, kompatibla fästen, vilket gör det lättare att fästa och ta bort kameran.

Kompatibilitet Med Skidglasögon

Att hitta rätt hjälm och glasögon är lika kritiskt som själva hjälmpassformen. Fel kombo kan vara antingen för snäv, trycka upp hjälmen och krama näsan, eller för lös, vilket utsätter pannan för kyliga vindar.

Det enklaste sättet att försäkra en bra passform kan vara att hålla sig inom samma varumärke. Det ökar chanserna för kompatibilitet, men det betyder inte att du måste begränsa dina alternativ.

Vissa hjälmar är märkbart mångsidiga och kan paras med en rad olika glasögonmodeller. Flexibiliteten i designen gör dem kompatibla med både stora och små glasögon, oberoende av märke.

Vanliga Frågor Om Skidhjälm Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidhjälm för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hjälmar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa skidhjälmen för herr?

Den bästa skidhjälmen för herr är enligt vårt test Smith Level Mips, en otroligt bekväm, funktionell och säker skidhjälm som kommer att passa bra för de flesta.

Vad kostar en skidhjälm för herr?

En skidhjälm för herr kostar mellan 500-3500 kronor, beroende på vilket typ av kvalité du letar efter.

Är det nödvändigt att använda skidhjälm?

Ja, det rekommenderas starkt att alltid använda skidhjälm för att minska risken för allvarliga huvudskador.

Hur ofta bör jag byta ut min skidhjälm?

En skidhjälm bör bytas ut efter en kraftig kollision eller efter 3-5 års användning, även om ingen skada är synlig.

Vad är skillnaden mellan en skid- och snowboardhjälm?

Generellt är skid- och snowboardhjälmar utformade för att vara kompatibla med både aktiviteter, men det kan finnas designskillnader som ventilation och stil.

Finns det skidhjälmar designade för barn?

Ja, det finns skidhjälmar som är speciellt designade för barn med justerbar passform och extra säkerhetsfunktioner.

Kan jag använda en cykelhjälm istället för en skidhjälm?

Det rekommenderas inte, då skidhjälmar är designade för att tåla kyla och andra vinterspecifika förhållanden.

Sammanfattningsvis Om Skidhjälm Herr

En bra skidhjälm kan bokstavligen vara skillnaden mellan liv och död. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 33

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.