• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Köpguide
 • /
 • 3 Bästa Garagetält (2024): Bäst i Test Av Förvaringstält

3 Bästa Garagetält (2024): Bäst i Test Av Förvaringstält

Bäst i test av garagetält

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Garagetält har blivit ett populärt sätt att lägga till förvaringsutrymme i hemmet. De är lätta att sätta upp och kan användas för en mängd olika ändamål. Självklart kan det användas som ett klassiskt garage för förvaring av bil, husbil, husvagn, traktor eller andra fordon, men även som förvaringsutrymme för diverse artiklar.

I den här guiden kommer vi att diskutera de olika typerna av garagetält som finns tillgängliga och ge recensioner av de bästa garagetälten på marknaden. Vi kommer också att ge dig tips om hur du kan använda garagetältet på bästa sätt.


De 3 Bästa Garagetälten Är:

 1. 1
  Bästa Flexibla Garagetält: VidaXL Garagetält - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Stora GaragetältGaragtält GOP Original - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Premium Garagetält: Swedish Home Förvaringstält PVC - Läs Recension

1. VidaXL Garagetält

Bästa Flexibla Garagetält


bästa garagetält förvaringstält budget

Mått:

1.6x2.4 m - 2.4x3.6 m

Topphöjd:

2-2.4 m

Dukmaterial:

PVC

Simpel Och Prisvärt Förvaringstält i Flera Storlekar

VidaXLs garagetält är ett bra flexibelt förvaringstält med hög kapacitet för priset. Den kommer i olika storlekar, vilket gör det enkelt för dig att välja en storlek som passar dina förvaringsbehov och förutsättningar. De olika modellerna är:

Ytterduken är skapad av ett slitstarkt PVC-material som tål regn och snö relativt väl, vilket gör att detta tält lämpar sig som ett vintergaragetält om så krävs. Förväntar du dig kraftigare oväder däremot kan du behöva en mer påkostad modell. Ramen är skapad av rostfritt galvaniserat stål vilket bidrar till tältets hållbarhet ytterligare.

Tyvärr kommer tältet inte med ett tältgolv, men kommer med alla komponenter du behöver för att montera det. Köper du en mindre modell kommer du förmodligen att klara av monteringen helt själv.

FÖRDELAR

 • Budgetvänlig
 • Flera storlekar

NACKDELAR

 • Inte särskilt hållbar över många säsonger

2. Garagtält GOP Original

Bästa Flexibla Garagetält


gop populärt garagetält

Mått:

6.1x3.7 m

Topphöjd:

2.6 m

Dukmaterial:

PVC

Stor & Rymlig Design

GOP Original är ett klassiskt garagetält som har varit populärt under många år. Den kommer i en standardstorlek vilket resulterar i en yta på 23 kvm, och rymmer således väldigt mycket förvaring. Topphöjden på 2.6 m lämpar sig även väl för individer som letar efter ett garagetält för husvagnen eller husbilen.

Även detta tält är skapat PVC-material som är vattentätt och som tål av snö bra. Den besitter heller inga sömmar vilket bidrar till dess vattentäthet och förmåga att agera som vindskydd. Denna duk monteras på ett stabilt stålramverk vilket gör att dess hållbarhet är bra.

Tältet kommer inte med något tältgolv men är enkelt att montera upp efter behov. Utöver detta kan tältet även flyttas simpelt efter montering.

FÖRDELAR

 • Sömfri - bra mot regn
 • Stor yta för mycket förvaring
 • Enkel att flytta

NACKDELAR

 • Ser något industriellt ut

3. Swedish Home Förvaringstält PVC

Bästa Premium Garagetält


förvaringstält garagetält vinter premium

Mått:

6x3 m

Topphöjd:

3.8 m

Dukmaterial:

PVC

Premiumtält Med Högt i Tag

Swedish Home Förvaringstält är för dig som letar efter ett riktigt stort och lyxigt garagetält som fungerar för all typ av förvaring. Tältet i sig är något mindre än GOP Original men kommer med en topphöjd på hela 3.8 meter. Du kan således förvara större fordon i detta tält utan problem, som till exempel båten eller traktorn.

Duken kommer i ett starkt PVC material som tål alla typer av väder. Ramen är även den skapad i stål och känns otroligt stabil.

Inget tältgolv inkluderas men monteringen sker relativt simpelt och snabbt. Dess höga höjd gör det däremot lite krångligare än andra varianter, och vi rekommenderar att ni åtminstone är två personer som hjälps åt vid installationen.

FÖRDELAR

 • Väldigt högt i tak
 • Premiumkvalitet

NACKDELAR

 • Dyr prislapp

Vad Är Det Viktigaste Att Tänka På Vid Köp Av Garagetält?

Det kan vara svårt att välja rätt modell av garagestält för dina behov och förutsättningar med alla olika alternativ på marknaden. Det finns dock några viktiga saker som du alltid bör ha i åtanke när du fattar ditt beslut. Här är våra bästa tips på faktorer att ta i beaktning innan ditt köp av förvaringstält:

Storlek

Garagetältets storlek är förmodligen den viktigaste aspekten att ta i beaktning innan du väljer rätt modell för ditt hem. Storleken avgör hur mycket förvaringsutrymme du har och vilka typer av föremål du kan förvara i den.

Om du planerar att förvara stora föremål, t.ex. en bil eller traktor, måste du se till att garagetältet är tillräckligt stort för detta. Om du däremot bara behöver lite extra förvaringsutrymme för mindre kan du välja en mindre modell.

En annan viktig sak att tänka på är var du ska placera garagetältet. Om du har en stor trädgård är det inga problem att placera det var som helst. Men om din trädgård är liten eller om du har begränsat med utrymme för förvaringstältet, kan en mindre modell passa dig bättre.

I slutändan handlar det om att kartlägga dina behov innan du tar ett köpbeslut. Behöver du få plats med en husbil eller husvagn kommer du att behöva en större modell. Detta kommer självklart komma till ett något dyrare pris, men vi rekommenderar att du hellre köper ett större tält än vad du tror du behöver, än att sitta med ett för litet garagetält i slutändan.

Pris

Priset på garagetältet är en annan viktig faktor. Storleken och typen av förvaringstält du väljer har självklart en stor inverkan på priset. Som vi tidigare nämnde är större modeller vanligtvis dyrare än mindre modeller. Men det finns även andra saker som kan påverka priset, till exempel förvaringstältets material och funktioner.

Vissa garagetält kommer till exempel med ett tältgolv medan andra inte har det. Om du vill ha extra skydd för dina tillhörigheter rekommenderar vi att du väljer en modell med golv. Detta kommer naturligtvis att öka priset, men det är värt det för det extra skyddet. Vissa förvaringstält har också funktioner som fönster och dörrar. Återigen, dessa extrafunktioner kommer att öka priset, men de kan vara mycket användbara om du behöver dem.

Så när du funderar på priset för ett garagetält, se till att tänka på vilka funktioner och vilken storlek du behöver innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Årstider & Säsongshantering

Garagetält kommer i huvudsak med en presenning som är tillverkad av antingen polyeten (PE) eller policyn (PVC). Båda materialtyperna är populära alternativ och används primärt på grund av dess slitstyrka och kvalité.

Polyeten (PE) är ett lite mjukare tygmaterial vilket innebär att det är mer formbart och flexibelt. Det kan göra det lättare att sätta upp garagetältet eftersom det anpassar sig bättre till ojämna ytor. Det är också ett billigare alternativ än polycin (PVC).

PE materialet är även vattentätt, och tål UV-ljus relativt väl. Problematiken är att detta tygval däremot inte klarar av snö lika bra som PVE, vilket gör denna typ av garagetält populärt för förvaring under sommarmånaderna.

Polycine (PVC) är ett starkare och styvare material, som således är mer hållbart. Det gör det svårare att sätta upp garagetältet, men det blir stabilare när det väl är uppfört. Det är också ett dyrare alternativ till polytylen (PE).

Även PVC materialet är vattentätt med bra skydd mot UV-ljus, men lämpar sig även väldigt bra för förvaring under de kallare månaderna av året då tyget tål snö och oväder bra. Letar du efter ett garagetält för användning året om (eller bar under vintern) är ett PVC-tyg rätt val för dig.

Ytterligare något att tänka på är att se till att tältet har ett V-format tak (om du planerar att använda det under vinterhalvåret). Detta kommer att tillåta snön att falla ner på sidorna, istället för att samlas på taket innan det hela faller in.

Hållbarhet & Vattentäthet

När det gäller vattentäthet är både polyeten (PE) och policyn (PVC) bra alternativ. Båda skyddar dina tillhörigheter från regn och sol. Policyn (PVE) är dock något bättre på att skydda mot UV-strålar eftersom det är ett styvare material.

När det gäller hållbarhet är båda materialen starka och håller i många år. Policyn (PVC) är dock något mer hållbart än polyeten (PE). Detta beror på att det är ett starkare och styvare material. Detta innebär i längden att ett garagetält i PVC material förmodligen kommer hålla längre än ett garagetält i PE material.

Installation & Flexibilitet

Den sista faktorn att tai beaktning berör garagetältets flexibilitet - närmare bestämt hur enkelt det är att montera, samt flytta vid behov. Som vi nämnde tidigare är garagetält av polyeten (PE) i allmänhet lättare att sätta upp eftersom materialet är mer flexibelt. Det innebär även att det är lättare att sätta upp på ojämna ytor. Nackdelen är dock att dessa tält inte är lika stabila som tält tillverkade av policyn (PVC). PVC-garagetält är däremot svårare att sätta upp på grund av det styva materialet. Men när de väl är uppställda är de mycket stabilare än PE-tält.

Många större garagetält kan vara komplicerade att montera på egen hand, och det kan behövas åtminstone en till person i många fall för att ställa upp tältet. Vet du om att du inte har tillgång till en vän vid monteringen är det ännu viktigare att du väljer en modell som enkelt kan sättas upp själv.

Bygglov Och Garagetält

Det kan krävas bygglov för att sätta upp ett garagetält på sin tomt, men detta kan variera kraftigt från kommun till kommun. Handlar det om ett större garagetält som du tänkt ha på tomten permanent kan det krävas bygglov. Om du däremot letar efter ett mindre garagetält att endast sätta upp under någon säsong kommer du förmodligen inte behöva något bygglov.

Kolla alltid med din kommun innan du genomför ditt köp för att vara på säkra sidan.

Vanliga Frågor Om Garagetält

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna kring garagetält.

Vad kostar ett garagetält?

Ett garagetält kan kosta allt mellan 3000 - 30000 kr beroende på vilken modell du väljer. De primära anledningar till ett högre pris kommer att vara garagetältets storlek och materialval.

Hur länge håller ett garagetält?

Ett garagetält kan hålla i allt från en säsong till flera årtionden beroende på vilken modell du köper, samt hur väl du tar hand om tältet löpande.

Hur ställer man upp ett garagetält?

Du kan sätta upp ett garagetält genom att följa instruktionerna i manualen. Du måste först montera ramen och sedan fästa fastpresenningen. Olika modeller kan däremot ha annorlunda monteringssteg, så titta alltid vad som står i manualen.

Kan man ha ett garagetält på asfalt?

Om du monterar upp ditt garagetält direkt mot asfalt kommer du inte kunna att fästa denna med jordankare vilket gör hela tältet mindre stabilt. Vi rekommenderar därför inte att du placerar ditt garagetält direkt över asfalt.

Sammanfattningsvis Om Garagetält

I den här artikeln har vi tittat på tre av de bästa garagetälten på marknaden. Förhoppningsvis har den gett dig en uppfattning om vilken typ av förvaringstält som är bäst för din situation. 

Kom ihåg att ta hänsyn till dina behov och din budget när du fattar ditt beslut, och glöm inte att läsa recensioner från andra kunder innan du köper. 

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 0 / 5. Antal Röster: 0

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.