5 Bästa 12V Kylskåp För Bil (2024): Bäst i Test

basta-kylskap-bil-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Den här guiden är avsedd för dig som vill veta mer om de bästa 12V kylskåpen/kylboxarna för bilanvändning.

I dagens samhälle, där längre utflykter och roadtrips blivit allt mer populära, uppstår ofta behovet av att förvara mat och dryck kallt under längre perioder. Traditionella kylskåp är tunga och otympliga och inte lämpade för rörlig användning. Här kommer 12V kylskåp in i bilden som en optimal lösning för bilresenärer. De är designade för att vara portabla, energieffektiva och ge den kylkapacitet du behöver på vägen.

Under mina år på språng har jag använt mig av många olika kylboxar, och med hjälp av denna erfarenhet har jag märkt hur en pålitlig 12V-kylenhet kan förvandla resan från en stressig jakt på kalla drycker till en behaglig färd med garanterat kalla förfriskningar vid handen. Låt oss nu dyka djupare in i vilka dessa kylskåp är och hur du kan hitta den perfekta för dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa 12V Kylskåpen För Bil Är:

 1. 1
  Luxorparts Elektrisk kylbox 30 L: Bäst i Test 12V Kylskåp För Bil - Läs Recension 
 2. 2
  Artic Tern Electric Cooler: Näst Bäst i Test 12V Kylskåp För Bil - Läs Recension
 3. 3
  Milwaukee Kylbox: Bästa Effektiva 12V Kylskåp För Bil - Läs Recension
 4. 4
  Nedis Portabel Minikyl 4 L: Bästa Lilla 12V Kylskåp För Bil - Läs Recension
 5. 5
  MobiCool MQ40A Bärbar Kylbox: Bästa Stora 12V Kylskåp För Bil - Läs Recension

1. Luxorparts Elektrisk kylbox 30 L

Bäst i Test 12V Kylskåp För Bil


Volym:

30 L

Mått:

270x251x420 mm

Vikt:

5.2 kg

Prisvärd, Effektiv Och Lättanvänd Kylbox För Bilen

Den första aspekten av Luxorparts Elektrisk kylbox 30 L som fångade mitt öga var dess eleganta design och kompakta mått. Med dimensioner på 270x251x420 mm passar den lätt i de flesta bilar utan att ta upp för mycket utrymme. Trots dess kompakta storlek erbjuder den tillräckligt med utrymme inuti, något jag lade märke till när jag packade upp den för första gången. Dess lätta vikt på 5,2 kg gör den också extremt bärbar, vilket är idealiskt för dem som ofta reser.

Prestanda och Nedkylning
Min erfarenhet av kylskåp är ganska omfattande, och jag var särskilt imponerad av hur effektivt denna kylbox kyler ned. Inte bara uppnår den den önskade temperaturen snabbt, men den håller också kylan överraskande länge. Flera gånger när jag har varit ute på vägen har jag öppnat denna kylbox efter flera timmar och hittat mina drycker och mat kvar i perfekt kylt skick.

Kapacitet
Med en volym på 30 liter är detta kylskåp definitivt bland de rymligare alternativen på marknaden i dess prisklass. Detta visade sig vara särskilt användbart under mina längre resor där jag behövde lagra en mängd olika matvaror och drycker. Jag har ofta stött på kylskåp där kapaciteten har varit en begränsning, men med denna modell hade jag alltid tillräckligt med utrymme för allt jag behövde hålla kallt.

Ljudnivå
Den enda större kritiken jag har är ljudnivån. Även om prestandan och kapaciteten är utmärkt, låter den betydligt mer än många av de konkurrerande modellerna jag tidigare har testat. Detta blev särskilt märkbart under längre resor där den konstanta surrande ljudet kan bli lite störande. Det är inte öronbedövande, men det är värt att notera för de som värderar tyst drift.

FÖRDELAR

 • Väldigt prisvärd modell
 • Effektiv nedkylning som håller kylan bra i många timmar
 • Bra volym och kapacitet för många matvaror eller drycker

NACKDELAR

 • Låter en del i förhållande till många konkurrerande modeller

2. Artic Tern Electric Cooler

Näst Bäst i Test 12V Kylskåp För Bil


Volym:

30 L

Mått:

395x290x430 mm

Vikt:

4.6 kg

Billig Men Effektiv Kylbox För Bilen Och Utflykter

Vid första anblicken av Artic Tern Electric Cooler imponerade dess slående design mig. Med måtten 395x290x430 mm är den något större jämfört med Luxorparts Elektrisk kylbox, som jag tidigare recenserat. Denna extra storlek kan vara fördelaktig för de som önskar extra förvaringsutrymme, men samtidigt kan det vara en utmaning för bilar med begränsat bagageutrymme. Trots detta är den förvånansvärt lätt, med en vikt på endast 4,6 kg, vilket gör den bekväm att bära.

Kylprestanda
Det är sällan jag stöter på ett kylskåp i denna prisklass som kyls ner så effektivt och håller temperaturen så konsekvent som Artic Tern-modellen. Den uppnår kylan snabbt, ibland snabbare än vissa dyrare modeller jag har stött på. Vid jämförelse med Luxorparts-modellen, som också presterade bra i detta avseende, finner jag att Artic Tern håller sig riktigt konkurrenskraftig.

Användarvänlighet och Rengöring
Ett av de stora plusen med denna modell är hur enkel den är att rengöra. Under mina tester med olika kylskåp har jag märkt att några kan vara svåra att hålla rena, speciellt efter längre utflykter med spill och smulor. Den släta insidan av Artic Tern Electric Cooler torkar rent med en enkel svepning, något som jag verkligen uppskattar som en ofta resande person.

Byggkvalitet på Handtag och Sladd
Om det finns en nackdel jag märkte med denna modell, så är det kvaliteten på handtaget och sladden. De kändes inte lika robusta som jag skulle ha önskat, särskilt när man jämför med andra modeller i samma prisklass. Vid flera tillfällen oroade jag mig för handtagets hållbarhet när kylskåpet var fullt lastat. Sladdens kvalitet var också ett mindre problem, speciellt när man tänker på hur viktigt det är för produktens övergripande funktion.

FÖRDELAR

 • Håller kylan mycket väl och gör det snabbt
 • Billigaste alternativet i denna storlek vi testat
 • Lätt att hålla ren

NACKDELAR

 • Inte den högsta kvalitén på handtaget eller sladden

3. Milwaukee Kylbox

Bästa Effektiva 12V Kylskåp För Bil


Volym:

15 L

Mått:

411x254x330 mm

Vikt:

3 kg

Kompakt Och Lätt Kylskåp Perfekt Att Ha i Bilen

Den första egenskapen jag noterade när jag först stötte på Milwaukee Kylbox var dess slanka design och kompakta mått. På 411x254x330 mm är den betydligt mindre jämfört med både Luxorparts Elektrisk kylbox och Artic Tern Electric Cooler som jag tidigare gått igenom. Trots sitt mindre format har Milwaukee lyckats göra den lätt att transportera, med en imponerande låg vikt på endast 3 kg. För de som söker enkelhet och bekvämlighet i sina utflykter kan detta vara den perfekta följeslagaren.

Byggkvalitet och Hållbarhet
Efter att ha handskats med en rad olika kylskåp genom åren, kan jag med säkerhet säga att Milwaukee Kylbox verkligen skiljer sig ut när det gäller byggkvalitet. Den känns robust och välkonstruerad, något som är synnerligen viktigt när man är ute på vägarna och kylskåpet utsätts för stötar och skakningar. Dess slitstarka konstruktion är något som jag värderar högt, särskilt efter att ha stött på andra modeller som inte stått emot testet av tid och användning.

Kylkapacitet och Effektivitet
Trots sin lilla storlek är dess kylförmåga inget skämt. Att den kan hålla is kyld i upp till 30 timmar är inte bara en imponerande siffra på papperet, utan något jag själv bevittnat i praktiken. Jämfört med tidigare nämnda modeller, särskilt med tanke på dess volym och storlek, presterar Milwaukee Kylbox ovanligt bra och erbjuder en pålitlig och konsekvent kylupplevelse.

Pris och Kapacitet
Det är sant att denna kylbox ligger på den dyrare sidan, och detta kan vara en avskräckande faktor för vissa. Men jag tror att det rättfärdigas av den överlägsna kvaliteten och prestandan. Den begränsade kapaciteten på 15 liter, även om det kan verka lite för större utflykter, är perfekt för kortare resor eller för de som bara vill ha några grundläggande förnödenheter kylskåp.

FÖRDELAR

 • Kompakt och lätt design
 • Mycket slitstark och hög kvalité
 • Extremt effektiv som kan hålla is kyld i upp till 30 timmar

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ
 • Begränsad kapacitet

4. Nedis Portabel Minikyl 4 L

Bästa Lilla 12V Kylskåp För Bil


Volym:

4 L

Mått:

210x270x260 mm

Vikt:

2.3 kg

Minikylskåp För Bilen Men En Smidig Design

Mitt första intryck av Nedis Portabel Minikyl 4 L var hur otroligt kompakt och stilren den är. Med sina blygsamma mått på 210x270x260 mm utstrålar den en minimalistisk estetik som verkligen skiljer sig från de mer traditionella 12V kylskåpen. När jag reflekterar över de andra modellerna jag har granskat, som Milwaukee Kylbox och Artic Tern Electric Cooler, förstår jag hur mycket detta lilla underverk är anpassat för den som har begränsat utrymme eller bara vill ha något diskret i sin bil.

Bärbarhet och Löstagbara Delar
En annan egenskap som verkligen stod ut för mig var hur bärbar denna enhet är. Med en vikt på endast 2,3 kg och utrustad med ett smidigt bärhandtag är den perfekt för dem som ofta behöver förflytta sin kyl mellan olika platser. Löstagbara delar förbättrar vidare den här mobiliteten, något som jag verkligen uppskattar, särskilt när man jämför med andra kylskåp där rengöring och transport kan vara en utmaning.

Funktion för Kyla och Värme
Den mest unika egenskapen hos denna lilla enhet är dess förmåga att inte bara kyla, utan också värma innehållet. Under de gånger jag testat den här funktionen, förundrades jag av hur effektivt och snabbt Nedis Portabel Minikyl kunde växla mellan de två lägena. Det är inte många kylskåp i den här storleken som kan skryta med denna funktion, och det är en kvalitet som verkligen sätter den isär från konkurrensen.

Kapacitetsbegränsningar
Den uppenbara nackdelen med en sådan kompakt design är dess begränsade kapacitet. Med bara plats för 4 liter, vilket mestadels översätter till några läskburkar, kan detta vara en dealbreaker för dem som vill lagra större mängder mat eller dryck. Men om du, liksom jag, bara behöver något för att hålla dina drycker kalla under en kort biltur eller utflykt, är detta den perfekta lösningen.

FÖRDELAR

 • Minimalistisk design i liten storlek
 • Löstagbara delar och ett smidigt bärhandtag gör det enkelt att transportera vid behov
 • Kan användas för att både kyla och värma innehållet

NACKDELAR

 • Väldigt begränsad kapacitet - rymmer inte mycket mer än några läskburkar

5. MobiCool MQ40A Bärbar Kylbox

Bästa Stora 12V Kylskåp För Bil


Volym:

39 L

Mått:

390x580x440 mm

Vikt:

4 kg

Högkvalitativt Större Kylskåp Att Ha i Bilen

Det första jag la märke till när jag utforskade MobiCool MQ40A Bärbar Kylbox var dess rymlighet. Med en kapacitet på 39 liter är den verkligen en av de större modellerna jag har stött på, och när jag reflekterar över andra kylskåp jag har testat, inklusive Nedis Portabel Minikyl, blir det tydligt hur den här modellen verkligen är avsedd för dem som behöver maximalt utrymme under sina resor. Det är tillräckligt med utrymme för att förvara både drycker och mat, vilket gör det perfekt för längre turer eller utflykter.

Byggkvalitet och Konstruktion
Jag har under åren handskats med en mängd kylskåp, men MobiCool MQ40A sticker verkligen ut när det kommer till byggkvalitet. Den robusta konstruktionen ger en riktig kvalitetskänsla, något som är ovärderligt när man reser med kylskåpet i baksätet eller bagageutrymmet. Bärhandtaget, en annan utmärkt funktion, förstärker den här enhetens bärbarhet och gör den lätt att transportera, trots sin större storlek.

Användarvänlighet och Funktioner
Trots sin storlek är MobiCool MQ40A imponerande användarvänlig. Jag har märkt att det är särskilt lätt att packa och organisera, tack vare dess genomtänkta design. Dessutom, jämfört med andra modeller som Milwaukee Kylbox, erbjuder denna enhet en överlägsen balans mellan prestanda och kapacitet, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som inte vill kompromissa på något av dessa områden.

Pris i Förhållande till Kvalitet
Ett område där MobiCool MQ40A kan vara avskräckande för vissa är dess pris. Det är sant att den ligger på den dyrare sidan, men när man beaktar den överlägsna byggkvaliteten, rymligheten och de extra funktionerna, tror jag personligen att det är värt investeringen. Visst, det finns billigare alternativ, men för den som söker en lösning som kombinerar storlek och kvalitet kan detta vara det bästa valet på marknaden.

FÖRDELAR

 • Rymlig design med stor kapacitet
 • Robust konstruktion och bärhandtag
 • Riktig kvalitetskänsla

NACKDELAR

 • Dyrare modell

12V Kylskåp För Bil - Produktjämförelse

Produkt

Volym

Mått

Vikt

30 L

270x251x420 mm

5.2 kg

30 L

395x290x430 mm

4.6 kg

15 L

411x254x330 mm

3 kg

4 L

210x270x260 mm

2.3 kg

39 L

390x580x440 mm

4 kg

12V Kylskåp För Bil - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett litet kylskåp för bilen, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper ett kylskåp för bil.

Energiförbrukning

När man tittar på en kylbox för bilen är energiförbrukningen av högsta vikt. Tänk dig att du är ute på en längre resa eller kanske campar över natten med bilen som enda strömkälla för kylboxen. Under sådana stunder är det vitalt att din kylbox inte drar så mycket kraft att bilens batteri snabbt töms, vilket kan lämna dig strandsatt. Därför bör man undersöka kylboxens specifikationer noga.

Även om du bara planerar att använda kylboxen för kortare utflykter, kan en kylbox med hög energiförbrukning över tid leda till onödiga kostnader och slitage på bilens batteri. En kylbox med låg energiförbrukning innebär inte bara längre driftstid men också färre bekymmer när det gäller bilens övergripande batterihälsa.

Ett bra exempel på detta är från en tidigare recension av Nedis Portabel Minikyl 4 L. Trots dess kompakta storlek hade den en imponerande energieffektivitet, vilket gör den idealisk för bilresor utan att oroa sig för att dränera batteriet.

kylbox-och-kylskap-i-bilen

Strömförsörjning

Det är essentiellt att förstå vilka strömkällor din kylbox är kompatibel med. Olika kylboxar designas med varierande flexibilitet när det kommer till strömanpassning. Många av dem kan smidigt anslutas till bilens 12V-uttag, vilket är standard för bilanvändning. Men för de gånger du kanske vill använda kylboxen i andra sammanhang, som i ett tält eller kanske hemma i trädgården, skulle möjligheten att ansluta den till ett 220V-uttag vara mycket fördelaktigt.

Ytterligare en modern förbättring är integrationen av solpaneler. Om du är en friluftsentusiast som spenderar tid i soliga områden, kan en kylbox som kan drivas via solenergi vara en verklig game-changer, och det blir också ett miljövänligt alternativ.

En annan viktig funktion att hålla utkik efter är en inbyggd batterireserv. Detta innebär att kylboxen har kapaciteten att fungera en stund även efter att den ursprungliga strömkällan har kopplats bort. Ett exempel som jag tidigare har stött på är Milwaukee Kylbox, som inte bara imponerade med dess hållbarhet men också med sin mångsidiga strömförsörjning.

Kylkapacitet

När det handlar om kylboxar är själva kylningsfunktionen dess hjärta. Det räcker inte bara att enheten kyler ner innehållet initialt; den verkliga styrkan ligger i dess förmåga att bibehålla denna låga temperatur, särskilt när omgivningsförhållandena är tuffa. På en solig och het dag, när temperaturen utanför skjuter i höjden, ställs kylboxens prestanda verkligen på prov.

Ett kvalitativt kylskåp bör ha en konsekvent kylkapacitet, oberoende av hur länge det har varit igång eller vilken temperatur det är utanför. Detta garanterar att dina drycker förblir kalla, och känsliga livsmedel, som kött eller mejeriprodukter, förblir fräscha och säkra att konsumera.

Ett perfekt exempel från tidigare granskningar skulle vara MobiCool MQ40A Bärbar Kylbox. Trots sin rymliga design kunde den effektivt hantera temperaturen även under de mest utmanande klimatförhållandena, vilket gjorde den till en föredragen modell för dem som ofta reser under soliga dagar.

Kapacitet och Passform

Det första man ska fundera över när det gäller en kylbox är definitivt dess volym: hur mycket kan den faktiskt innehålla? Beroende på ditt behov - kanske en familjeutflykt, en campingresa med vänner eller bara en ensam dag på stranden - kommer volymkraven att variera. Ett effektivt kylskåp bör kunna förvara allt du vill ha kylt, från drycker till färska råvaror, utan att kännas trångt eller överfyllt.

Men det handlar inte bara om kylboxens interna utrymme. Det är lika viktigt att överväga dess yttre dimensioner. Hur smidigt kan den passa in i ditt fordon? Om du ofta reser med en fullpackad bil, är det klokt att välja en kylbox som har en form som enkelt kan integreras med andra packade artiklar utan att ta upp för mycket utrymme.

Jag kommer ihåg när jag recenserade Nedis Portabel Minikyl 4 L. Trots sin lilla storlek var den anmärkningsvärt effektiv i att maximera sitt inre utrymme, samtidigt som den var kompakt nog att passa i nästan vilket fordon som helst, vilket underlättade för resenärer som prioriterade effektivitet i sin packning.

Portabilitet

Portabilitet är en nyckelfaktor när du överväger en kylbox, särskilt om du planerar att ta den med dig på olika äventyr. Även om det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme för dina förvaringsbehov, vill du inte kämpa med en klumpig och tung enhet varje gång du vill förflytta den.

En kylbox som är lätt till vikten kan göra en värld av skillnad, särskilt om du behöver bära den över längre sträckor, som kanske en vandring till en avlägsen picnicplats eller en dag på stranden där parkeringen ligger långt borta. Dessutom, med ett robust och bekvämt bärhandtag, kan du säkerställa att transporten blir smidig och att du inte känner någon onödig belastning på dina armar eller axlar.

Jag minns när jag granskade Milwaukee Kylbox; dess kompakta design och lätta konstruktion gjorde den till en favorit bland dem som ofta var i rörelse. Dess robusta handtag var en annan bonus, vilket gjorde det möjligt för användare att enkelt bära den över terräng utan bekymmer.

smidigt-kylskap-for-bil-12V

Hållbarhet

Byggkvaliteten på din kylbox är avgörande, inte bara för produktens livslängd, men också för att skydda dess innehåll från de oundvikliga stötarna och skraporna som kommer med utomhusaktiviteter och resor. När du är på farten, oavsett om det är en skogspromenad, en dagsutflykt till stranden, eller en campingresa i bergsområden, vill du inte ständigt oroa dig för att din kylbox ska gå sönder eller inte hålla tätt.

En kylbox av hög kvalitet bör ha starka gångjärn, tätt förslutande lock och tålig yttre konstruktion som kan stå emot både yttre påfrestningar och insidan av ett lastutrymme eller bagageutrymme. Dessutom, med tanke på de ibland oförutsägbara väderförhållandena, kan en kylbox som är vattentät eller åtminstone väderbeständig vara en ovärderlig egenskap.

Ett exempel på detta är MobiCool MQ40A Bärbar Kylbox som jag tidigare recenserat. Den utmärkte sig inte bara genom sin rymd, utan även genom sin robusta konstruktion, vilket gjorde den idealisk för de som regelbundet äventyrade utomhus.

Ljudnivå

En ofta förbisedd aspekt av kylboxar är ljudnivån de producerar under drift. När du kör, särskilt under längre resor, kan en konstant brummande eller högt motorljud från din kylbox snabbt bli en källa till irritation. Det blir ännu mer märkbart under stunder av tystnad, kanske när du tar en paus för att vila eller när barnen sover i baksätet.

Det är viktigt att notera att alla kylboxar inte är skapade lika när det gäller ljudnivå. Medan vissa modeller kan vara nästan tysta, kan andra ha en märkbar ljudnivå. Det är därför klokt att kontrollera produktrecensioner eller till och med lyssna på enheten i drift om möjligt innan köp.

Jag minns en tidigare recension av Nedis Portabel Minikyl 4 L, som imponerade med sin minimalistiska design. Men det var också dess tysta drift som gjorde den till en favorit bland många bilresenärer, särskilt de som värderar en lugn färd.

Vanliga Frågor Om 12V Kylskåp För Bil

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett kylskåp för bilen, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av kylskåp, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa 12V kylskåpet för bil?

Den bästa 12V kylskåpet för bil är enligt vårt test Luxorparts Elektrisk kylbox 30 L, då det är en prisvärd men effektiv modell som fungerar i många olika situationer.

Vad kostar ett 12V kylskåp för bil?

Priset för ett 12V kylskåp för bil tenderar att ligga mellan 1000-2000 kronor beroende på storlek och funktionalitet.

Vad är fördelarna med att ha ett 12V kylskåp i bilen?

Ett 12V kylskåp erbjuder bekvämligheten av att hålla dina livsmedel och drycker kalla under resan, vilket är särskilt användbart på längre resor, campingturer eller utflykter där tillgång till färska produkter är värdefull.

Är det säkert att lämna kylskåpet igång medan bilen inte körs?

Ja, men det är viktigt att överväga kylskåpets energiförbrukning och bilens batterikapacitet. Långvarig användning av kylskåpet när bilen är avstängd kan riskera att tömma bilbatteriet.

Hur rengör och underhåller jag mitt 12V kylskåp?

För att rengöra, stäng av och koppla ur enheten, torka av interiören med en fuktig trasa och mild rengöringsmedel. Undvik att använda skarpa föremål eller slipande rengöringsmedel. För bästa prestanda, se till att kylskåpets ventilationsgaller är fria från damm och smuts.

Kan jag använda mitt 12V kylskåp utanför bilen?

Många 12V kylskåp är mångsidiga och kan drivas från andra källor med rätt adapter, såsom ett vanligt eluttag eller solpaneler. Kontrollera produktens specifikationer för att försäkra dig om dess kompatibilitet.

Hur länge kommer mitt 12V kylskåp att hålla mina livsmedel kalla utan ström?

Det beror på kylskåpets isolering och den omgivande temperaturen. Vissa högkvalitativa modeller kan hålla innehållet kallt i flera timmar även efter att strömmen har kopplats från.

Vilken temperatursänkning kan jag förvänta mig med ett 12V kylskåp?

Många 12V kylskåp kan sänka temperaturen med 15-20°C under omgivande temperatur. Dock kan detta variera beroende på modell och yttre förhållanden.

Sammanfattningsvis Om 12V Kylskåp För Bil

Ett litet och smidigt 12V kylskåp att ha i bilen kan vara riktigt smidigt under utflykter. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.