• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Köpguide
 • /
 • 10 Bästa UV-Tält (2022): Bäst i Test Av Soltält För Barn

10 Bästa UV-Tält (2022): Bäst i Test Av Soltält För Barn

Bästa UV-tält bäst i test guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Letar du efter ett UV-tält för ditt barn? Är du orolig för de skadliga effekterna av solens strålar? Då har du kommit till rätt ställe. I den här guiden kommer vi att diskutera allt du behöver veta om soltält för barn.

Vi kommer att prata om vad UV-tält är för något, hur de fungerar och varför de är viktiga. Vi listar även 10 av de bästa UV-tälten som finns på marknaden just nu så att du kan ta ett informerat val innan du köper det bästa soltältet.


De 10 Bästa UV-tälten Är:

 1. 1
  Bästa UV-Tält För Barn: BabyMoov Blue Waves Anti UV-tält - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa UV-Tält För Bebis: BabyMoov Babyni UV-tält - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga UV-Tält : Nordbjørn Shadow UV-tält - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Stora UV-Tält: Swimpy UV-tält XL - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Premium UV-Tält: BabyMoov Mariniere Anti UV-tält - Läs Recension 
 6. 6
  Bästa Värmeskyddande UV-Tält: Tullsa Pop-up UV-tält - Läs Recension
 7. 7
  Bästa Vindskyddande UV-Tält: Lifeventure Compact UV-tält - Läs Recension
 8. 8
  Bästa Tipi UV-Tält: Badabulle UV-tält Jungle In & Out - Läs Recension
 9. 9
  Bästa Pop-up UV-Tält: Deryan Pop-up UV Tält - Läs Recension
 10. 10
  Bästa Roliga UV-Tält: Swimpy UV-Tält Bamse - Läs Recension

1. BabyMoov Blue Waves Anti UV-tält

Bästa UV-Tält För Barn

bästa uv-tält barn

Höjd:

85 cm

Längd x Bredd:

98 x 90 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Bekvämt UV-Tält Med Hög Funktionalitet

Blue Waves Anti UV-tält från BabyMoov är ett i vår mening det bästa UV-tältet med en rad olika användbara funktioner för picknicken eller strandhänget. Den skyddar mot både vind och sol tack vara dess robusta design och materialval som även är vattenavvisande, något som vi gladligen upptäckte under en regnig eftermiddag på stranden.

Det är således ett grymt tält för alla situationer, oavsett väder. UV-tältet kommer även utrustat med ett myggnät som enkelt kan användas för att hålla mygg och insikter bort från ditt barn.

Det kommer med en smidig förvaringsväska, vilket gör det enkelt att transportera. När du ska sätta upp det kan du snabbt göra detta med hjälp av dess "pop-up" system, samt fästa tältet i gräset eller sanden med tältpinnarna.

2. BabyMoov Babyni UV-tält

Bästa UV-Tält För Bebis

soltält nyfödd

Höjd:

50 cm

Längd x Bredd:

95 x 75 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Multifunktionellt UV-Tält För Småbarn

Babyni UV-tält från BabyMoov är ett väldigt prisvärt alternativ för soltält för bebisar eller mindre barn tack vare dess höga och skyddande väggar. Det här tältet kommer att hålla din lilla person säker och skuggad från solen med UPF 50+ vilket ger maximalt skydd mot skadliga UVA- och UVB-strålar.

Babyni kan enkelt monteras upp, och levereras med en vadderad madrass samt två hängleksaker för att hålla ditt barn road och bekväm. Det kommer även med ett smidigt myggnät för sommardagar när det finns många insekter.

Modellen kan även användas som babygym. Under vårt test kunde barnet i fråga inte sluta leka med snäckan som hänger i taket på detta UV-tält, vilket gjorde det till en fantastisk investering för lite trötta föräldrar.

3. Nordbjørn Shadow UV-tält

Bästa Billiga UV-Tält

Billigt UV-tält

Höjd:

110 cm

Längd x Bredd:

110 x 220 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Billig & Simpel Design

Shadow UV-tält från Nordbjørn är ett väldigt prisvärt alternativ av soltält som även är ganska stort, perfekt för dig som letar efter en budgetmodell. Med det sagt presterade den fortfarande mycket väl under vår testning. Den har en solskyddsfaktor på UPF 50+ och är tillverkad av UV-beständig polyester.

Tältet kan sättas upp på några minuter och kommer med en smidig förvaringsväska för transportering. Insidan har även två mindre fickor som kan användas för förvaring. Du kan även fästa tältet i marken med hjälp av tältpinnar för extra skydd mot vind.

4. Swimpy UV-tält XL

Bästa Stora UV-Tält

stort UV-tält

Höjd:

210 cm

Längd x Bredd:

115 x 115 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 30+

Stort & Rymligt Soltält

Swimpy UV-tält XL är det bästa UV-tältet för dig som letar efter ett tillräckligt stort tält för fler än endast ett barn. Den rymmer upp till tre personer och har en solskyddsfaktor på UPF 30+ och är det bästa UV-tältet då du har flera småbarn. Även då dess UV skydd inte är lika högt som de andra alternativen på denna lista, passar det väl för lite äldre barn som kräver större utrymme.

Tältet är tillverkat av UV-beständig polyester och kan ställas in på några minuter med hjälp av de medföljande pinnarna. Den levereras också med en praktisk förvaringsväska och kan fästas på marken med tältpinnar.

5. BabyMoov Mariniere Anti UV-tält

Bästa Premium UV-Tält

lyxigt UV-tält

Höjd:

80 cm

Längd x Bredd:

100 x 100 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Lyxig Design Med Fantastiskt UV-Skydd

Mariniere Anti UV-tält är ett annat högkvalitativt tält från BabyMoov. Den har en solskyddsfaktor på UPF 50+ och är tillverkad av 100 % polyester med en rad olika funktioner, mycket likt Blue Waves-modellen.

Tältet är tillräckligt stort för att rymma två barn med bra skydd mot både vind och insekter tack vara dess starka materialval och medföljande myggnät.

Mariniere kommer med en praktisk och liten förvaringsväska och väger endast 1kilo, vilket gör det enkelt att transportera till och från stranden. Tack vare dess pop-up" funktionen är det även enkelt att montera upp tältet på några minuter. Det kan sedan fästas i marken med hjälp av tältpinnarna som medföljer.

6. Tullsa Pop-up UV-tält

Bästa Värmeskyddande UV-Tält

värmeskyddande soltält för barn

Höjd:

140 cm

Längd x Bredd:

110 x 110 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Lyxig Design Med Fantastiskt UV-Skydd

Tullsas UV-tält är ett rymligt och bekvämt UV-tält med extra isolation längs med sidorna för att insidan sval och skön. Tältet rymmer två mindre barn eller en vuxen och har en solskyddsfaktor på UPF 50+. Dess UV-skydd är således så bra som det går att få.

Materialet är vattenavvisande och tältet levereras med en praktisk förvaringsväska för lätt transport till och från stranden. Dess pop-up funktion bidrar även till en enkelt montering som kan göras på någon minut.

7. Lifeventure Compact UV-tält

Bästa Vindskyddande UV-Tält

bästa vindskydd uv tält

Höjd:

88 cm

Längd x Bredd:

150 x 130 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Kompakt & Robust Konstruktion Med Skydd Mot Vind & Sol

Compact UV-tält från Lifeadventure är ett något annorlunda UV-tält, framför allt designmässigt. Dess kupolform får tältet att påminna mycket om ett vandringstält, och besitter även vissa unika funktioner såsom dess dragkedjestängning.

Den tål både sol och vind mycket väl tack vare tältpinnar som kan fästas i marken och den starka kupolformen som gör det perfekt för vindkraftiga dagar på stranden eller utflykten.

Storleksmässigt får två mindre barn gott om plats inne i tältet. Att montera upp det tar däremot lite längre tid tack vare dess mer robusta design. Det är däremot inga problem med lite tålamod.

8. Badabulle UV-tält Jungle In & Out

Bästa Vindskyddande UV-Tält

Badabulle UV-tält Jungle In & Out

Höjd:

120 cm

Längd x Bredd:

100 x 100 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Roligt, Mysigt & Funktionellt Tipi-tält

Om du letar efter ett mysigt och roligt tipi-tält som även skyddar ditt barn mot solens strålar är Badabulles UV-tält rätt val för dig. Dess unika tipi-form är perfekt för fantasilekar och har dessutom en solskyddsfaktor på UPF 50+.

Tältet är tillverkat av 100 % polyester och är utrustad med både myggnät och dragkedja som kan användas som skydd mot både insikter, samt och vind.

Det väger strax över ett kilo, och kommer med en smidig förvaringsväska vilket underlättar transport avsevärt. Montering är även den relativt snabb och passar perfekt för soliga dagar både i trädgården och på stranden.

9. Deryan Pop-up UV Tält

Bästa Pop-up UV-Tält

bästa popup uv-tält

Höjd:

120 cm

Längd x Bredd:

90 x 80 cm

Material:

100% Nylon

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Lätt & Smidig Transport

Deryans Pop-up UV-tält är ett annat bra val av soltält perfekta för strandutflykter med familjen. Den har en solskyddsfaktor på UPF 50+ och är tillverkad av 100 % nylon, vilket gör den extremt lätt och lätt att transporter då den väger under ett kilo.

Dess snabba pop-up funktioner tillåter dig att montera upp tältet på några sekunder, vilket är en stor fördel för att snabbt kunna ta ett svalkande bad. Den kommer även med myggnät som kan skydda mot insekter.

10. Swimpy UV-Tält Bamse

Bästa Roliga UV-Tält

Roligt UV-tält

Höjd:

75 cm

Längd x Bredd:

100 x 155 cm

Material:

100% Polyester

Solskyddsfaktor:

UPF 50+

Lekfull & Rolig Design

Swimpys UV-tält i bamse-tema är det perfekta roliga soltältet för ditt lilla barn. Den har en solskyddsfaktor på UPF 50+ och är tillverkad av 100 % polyester, vilket gör den hållbar och långvarig.

Tältet är tillräckligt stor för att rymma två barn, och dess nallebjörnsdesign kommer garanterat att bli en succé för de små. Tältet levereras också meden praktisk förvaringsväska för enkel transport.

Vad Är Ett UV-Tält/Soltält?

Ett UV-tält, även kallat soltält, är utformat för att skydda små barn från de skadliga effekterna av solens strålar. Dessa tält är vanligtvis tillverkade av ett UV-beständigt material och har en särskild beläggning som reflekterar solljuset. De finns i olika former och storlekar, men de flesta är tillräckligt stora för att rymma ett litet barn eller en bebis.

Ena sidan av tältet är helt öppet och är ofta avsett för att användas på stranden. Den andra sidan har ett ofta ett nätfönster som ger ventilation för ditt barn. Vissa soltält har också en inbyggd solskyddskåpa som kan sänkas eller höjas vid behov.

Varför är UV-tält viktiga?

UV-tält är viktiga eftersom de hjälper till att skydda små barn från de skadliga effekterna av solens strålar. Solens UV-strålar kan orsaka allvarliga hälsoproblem, bland annat hudcancer. Genomgenom att använda ett UV-tält kan du hjälpa till att skydda ditt barn från dessa skadliga strålar.

Hur Du Hittar Rätt Soltält För Ditt Barn

Innan du bestämmer dig för vilket UV-tält som är bäst för ditt barn finns det några faktorer att ta i beaktning.

Solskydd (UPF)

Det första att tänka på vid val av UV-tält har att göra med dess solskyddande effekt. I och med att den huvudsakliga anledningen till att använda ett soltält är att skydda ditt barn mot sol, bör du se till att tältet laverar på denna front.

Det bästa sättet att få en uppfattning över hur kraftigt solskydd tältet förser, bör du titta närmare på dess UPF-märkning. UPF-klassningen är ett mått på hur mycket UV-strålning tältets tyg kan blockera. Ju högre UPF-värde, desto bättre skydd har ditt barn mot solens skadliga strålar.

Ett bra UPF-värde för UV-tält är runt 50 UPF.

Storlek och vikt

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett soltält är dess storlek och vikt. Om du planerar att använda tältet på stranden vill du se till att den är tillräckligt stor för att ditt barn ska kunna sitta bekvämt i den.

Du bör också tänka på hur lätt det är att transportera tältet. Om du måste släpa runt på ett tungt solskydd kan det snabbt bli besvärligt med småbarn. Försök därför att hitta ett UV-tält som är tillräckligt stort för ditt barn men även lätt att bära.

Hållbarhet & Vindskydd

Det är lätt hänt att vissa dagar på stranden blir lite blåsiga, och i dessa situationer vill vi självklart undvika att UV-tältet flyger iväg i vinden. Många modeller kommer med markpinnar som du kan fästa i marken, vilket hjälper mot dessa situationer.

Du bör också tänka på hur tåligt UV-tältet är. Om du planerar att använda det ofta vill du ha en modell som tål en del slitage.

Pris

Slutligen vill du överväga priset på soltältet innan du gör ditt köp. Precis som med allt annat finns det UV-tält finns till många olika priser.

Du kan hitta soltält som kostar så lite som 100 kronor, medan andra kan kosta över 1000 kronor. Allt beror på vilka funktioner och vilken kvalitet du letar efter.

Vanliga Frågor Om UV-Tält

Här har du svar på några av de vanligaste frågorna om UV-Tält

Är UV-tält bra?

Om ett UV-tält är bra eller inte beror på vad du letar efter. Om ditt huvudsakliga mål är att skydda ditt barn från solen är ett UV-tält definitivt ett bra alternativ.

Kan man ha UV-tält i solen?

Ja, du kan använda ett UV-tält i solen. Det är dock viktigt att komma ihåg att UV-tält inte är 100 % effektiva för att blockera alla solstrålar.

Hur fungerar UV-tält?

UV-tält fungerar genom att skapa en barriär mellan solens strålar och ditt barns hud. Materialet som används i dessa tält är utformat för att reflektera solljuset, vilket bidrar till att hålla ditt barn svalt och skyddat från solens skadliga strålar. UV-tält är också vanligtvis tillverkade meden speciell UV-beständig beläggning som ytterligare skyddar ditt barn från solen.

Vilka är de bästa UV-tälten på marknaden?

Det finns många olika UV-tält på marknaden, men alla är inte lika bra. För att hjälpa dig att hitta det bästa soltältet för ditt barn har vi sammanställt en lista över 10 av de bästa UV-tälten på marknaden där BabyMoov Blue Waves Anti UV-tält är det bästa UV-tältet.

Varför finns det en åldersgräns på UV-tält?

Det finns ingen åldersgräns för UV-tält, men tillverkarna av dessa sätter ofta en åldersrekommendation baserat på tältets storlek.

Det kan även vara så att om man till exempel har ett nyfött barn vill placera han eller hon i ett tält som är designat för just bebisar.

Behöver jag köpa ett särskilt UV-tält för stranden?

Inte nödvändigtvis. Många UV-tält är utformade för att användas på stranden, men du kan också hitta modeller som kan användas i trädgården eller parken.

Behöver jag en UV-tält om jag har ett parasoll?

Om du har en parasoll med UPF 50+-klassning, behöver du troligen inget UV-tält. Men om du vill ha extra skydd för ditt barn mot solen och vind kan ett UV-tält vara en bra idé.

Vilket är bäst, ett parasoll eller ett UV-tält?

Det beror återigen på vad du letar efter. Om ditt främsta mål är att skydda ditt barn från solen är ett UV-tält förmodligen ett bättre alternativ. Men om du också vill ha skydd mot vinden är ett solskydd en bra idé

Sammanfattningsvis Om UV-Tält

Att hitta de bästa UV-tältet för ditt barn kan kännas krångligt med tanke på hur många val det finns ute på marknaden. Men om du tar hänsyn till de faktorer som vi har listat ovan bör du kunna hitta det perfekta soltältet för ditt barn. Och glöm inte att det viktigaste är att se till att ditt barn håller sig vätskekänslig och skyddad från solens skadliga strålar.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 31

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.