3 Bästa Snowboardbyxor Barn (2024): Bäst i Test

basta-snowboardbyxor-barn-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skriven för föräldrar som letar efter de bästa snowboardbyxorna för sina barn.

Att hitta rätt snowboardbyxor är kritiskt för att barnen ska kunna njuta av sin tid i backen. Dåliga byxor kan leda till obehag och kyla. Investera istället i högkvalitativa byxor kan spara pengar i det långa loppet, och höja barnens komfort och säkerhet markant.

I denna guide kommer vi att presentera de tre bästa snowboardbyxorna för barn utifrån alla produkter vi testat.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Snowboardbyxorna För Barn Är:

 1. 1
  EQPE Qanuk Ski Pant 2.0: Bäst i Test Snowboardbyxor Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Burton Kids’ Parway Pant: Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Barn - Läs Recension
 3. 3
  Isbjörn of Sweden Powder Winter Pant: Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen För Barn - Läs Recension

1. EQPE Qanuk Ski Pant 2.0

Bäst i Test Snowboardbyxor Barn


Qanuk-Ski-Pant-2.0

Material:

100% polyester

Funktionella, Slitstarka Och Smidiga Snowboardbyxor

EQPE Qanuk Ski Pant 2.0 byxorna levererar på alla fronter när det gäller att hålla barnen varma och torra. Under mina år som expert på friluftskläder har jag testat många märken, och dessa byxor excellerar i temperaturkontroll. Detta tack vare materialval av 100% polyester som ger en perfekt balans mellan isolering och andningsförmåga.

Ventilation Och Rörlighet
En aspekt som ofta förbises är ventilation. Dessa byxor har effektiva ventilationskanaler, som är särskilt värdefulla under intensiva snowboard-sessioner. Som en person som har brädat i över ett decennium, kan jag intyga att en god ventilation är oumbärlig för en behaglig dag i backen.

Storlek Och Komfort
Det enda lilla problemet är att byxorna är lite stora i storleken. Detta är dock lätt att åtgärda med ett bra bälte eller sele. Materialets mjukhet kompenserar för detta, vilket gör byxorna särskilt bekväma för barnen, även under längre perioder.

Hållbarhet Som Lönar Sig
Slitstyrkan hos dessa byxor är svår att matcha, något som är en enorm fördel för aktiva barn. Att investera i en slitstark produkt som EQPE Qanuk Ski Pant 2.0 blir i det långa loppet ekonomiskt fördelaktigt. Det säger en del när man, som jag, har sett många byxor slitas ut efter bara en säsong.

FÖRDELAR

 • Slitstark och hållbart material
 • Mjuka och bekväma med bra temperaturkontroll i varierat väder
 • Bra ventilationskanaler

NACKDELAR

 • Lite stora i storleken

2. Burton Kids’ Parway Pant

Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Barn


Burton-Kids-Parway-Pant

Material:

100% polyester

Varma Och Välisolerade Snowboardbyxor För Barn

Om du har följt mina tidigare recensioner om EQPE Qanuk Ski Pant 2.0, kommer du att uppskatta det jag har att säga om Burton Kids' Parway Pant. Dessa byxor är praktiskt taget en isolerande fästning. Med flera år av erfarenhet i att testa vinterkläder, kan jag säga att den isoleringsförmåga dessa byxor erbjuder är verkligen i toppklass. De är utmärkta för kallare klimat och håller barnen varma även under de mest krävande förhållanden.

Vattentäthet Med Andningsförmåga
Det som särskilt imponerar är det helt vattentäta tvålagerstyget med Dryride-membran. Detta gör byxorna otroligt andningsbara samtidigt som de är vattentäta. Det är en sällsynt kombination, och som någon som har testat flera typer av vattentäta membran, är detta en av de mest effektiva jag har stött på.

Komfort Och Praktiska Fickor
Dessa byxor är inte bara funktionella; de är också bekväma. Mikrofleecefodrade lårfickor och handvärmare göra detta till en byxa som tänker på användarens komfort. Det är en välkommen detalj, speciellt för barn som vill ha både värme och tillgänglighet när det gäller förvaring.

Temperaturkänslighet
Om det finns en nackdel, så är det att byxorna kan bli lite för varma under plusgrader. Medan EQPE Qanuk byxorna har bättre temperaturflexibilitet, lider Burton Kids' Parway Pant av att vara nästan för bra på att hålla värmen. Detta är något att tänka på om du planerar att använda dem under varierande temperaturförhållanden.

FÖRDELAR

 • Fantastisk isoleringsförmåga som klarar av kallare temperaturer utan problem
 • Helt vattentätt tvålagerstyg med Dryride-membran för ökad andningsförmåga
 • Bekväma mikrofleecefodrade lårfickor och handvärmare

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma under plusgrader

3. Isbjörn of Sweden Powder Winter Pant

Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen För Barn


Isbjorn-of-Sweden-Powder-Winter-Pant

Material:

100% polyester

Välsittande Snowboardbyxor Av Hög Kvalité

Isbjörn of Sweden Powder Winter Pant lever upp till sitt rykte som en av de mest slitstarka produkterna på marknaden. Med min erfarenhet av att jämföra hållbarhet över flera märken, kan jag säga att dessa byxor är byggda för att tåla tuffa vinterförhållanden.

Vattentäthet och Isolering
En av de mest framstående aspekterna är byxornas vattentäthet, som har en imponerande 15 000 vattenpelare och tejpade sömmar. Lägg till detta deras Primaloft-isolering, och du har ett par byxor som inte bara står emot vatten men också håller ditt barn varmt. Det är sällan man ser denna kombination utföras så väl.

Design och Passform
En annan viktig funktion som dessa byxor erbjuder är de inkluderade hängslena och gummihållarna under fötterna. Som en långvarig expert inom detta område, uppskattar jag verkligen hur dessa små designelement kan göra en enorm skillnad i användarupplevelsen. Hängslena och gummihållarna garanterar att byxorna sitter perfekt, oavsett aktivitetsnivå.

Prisvärdhet och Alternativ
Om det finns något att vara medveten om, är det att detta är en dyrare modell. Även om de kan vara en större investering än Burton eller EQPE-modellerna jag tidigare recenserat, ger de kompromisslös prestanda och hållbarhet som gör dem värda priset.

FÖRDELAR

 • Extremt slitstark konstruktion med lång hållbarhet
 • Helt vattentätt material med 15 000 vattenpelare och tejpade sömmar
 • Bra Primaloft-isolering som håller värmen bra
 • Gummihållare under fötterna, samt hängslen håller din på plats i alla situationer

NACKDELAR

 • Dyrare modell

Snowboardbyxor Barn- Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par snowboardbyxor för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper snowboardbyxor.

Isolering

Isolering handlar inte bara om att hålla värmen; det handlar om rätt typ av värme. Dunfyllda byxor ger hög värme i förhållande till vikt men kan förlora isoleringseffekt om de blir våta. Syntetiska fyllningar, som PrimaLoft, bibehåller värme även när de är fuktiga. Om barnet mest åker i pudersnö, kan dun vara ett bra val. Men för våtare förhållanden, som slask, är syntetiska material mer tillförlitliga.

bra-snowboardbyxor-for-barn

Vattentäthet

Vattenresistens mäts ofta i vattenpelare, där högre värden indikerar bättre vattentäthet. Men siffrorna berättar inte hela historien. Tejpade sömmar kan göra en enorm skillnad genom att förhindra vattenintrång vid byxans mest utsatta punkter. Detta är standard i de flesta snowboardbyxorna.

Ventilation

Att kunna reglera kroppstemperaturen är kritiskt, särskilt för aktiva barn. Ventilationsöppningar, ofta belägna på innerlåren, gör det enkelt att dumpa överskottsvärme. Så om ditt barn är den typ som alltid är i rörelse, överväg byxor med justerbara ventilationsdragkedjor.

Passform och Komfort

Komfort är subjektivt och beroende av individuell passform. Därför är det klokt att prova flera modeller. Många byxor kommer med justerbara hängslen eller midjebälten, som i Isbjörn Of Swedens snowboardbyxor, vilket ger en mer personlig passform och minskar behovet av frekventa justeringar.

Hållbarhet

Var inte rädd att granska materialval och konstruktion. Slitstarka material som ripstop-nylon och förstärkningar på knä och baksida, som i EQPE Qanuk Ski Pant 2.0, bidrar till en längre livslängd och tål hårdare lek.

Extra Funktioner

Funktioner som fickor med vattenavvisande dragkedjor, snölås vid anklarna och gummihållare under skor kan verka triviala men förbättrar användarupplevelsen markant. De håller utrustningen torr och säker och förenklar klädombyten.

Vanliga Frågor Om Snowboardbyxor Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av snowboardbyxor för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa snowboardbyxorna för barn?

De bästa snowboardbyxorna för barn är enligt vårt test EQPE Qanuk Ski Pant 2.0, ett par prisvärda och funktionella byxor som passar i de flesta temperaturerna.

Vad kostar snowboardbyxor för barn?

Priset för en ett par snowboardbyxor för barn kan variera från så lite som 1000 kronor till så mycket som 5000 kronor.

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja för mitt barn?

För att hitta rätt storlek, använd märkets storleksguide som utgångspunkt. Mät barnets midja, höft och innersöm för att jämföra.

Vad gör en byxa "andningsbar" och varför är det viktigt?

Andningsbarhet handlar om byxans förmåga att släppa ut fukt från insidan, vilket förhindrar att barnet blir svettigt och obehagligt. Byxor med god andningsförmåga har oftast ventilationsöppningar och högteknologiska material.

Sammanfattningsvis Om Snowboardbyxor Barn

Ett bra par snowboardbyxor tillsammans med en bra snowboardjacka för barn är mycket viktigt för att hålla temperaturen uppe i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Om du letar efter de bästa snowboardbyxorna för herr hittar du de här, och letar du efter de bästa snowboardbyxorna för dam hittar du de här.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 6

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.