5 Bästa Snowboardjacka Herr (2024): Bäst i Test

basta-snowboardjacka-herr-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skriven för män som söker den perfekta snowboardjackan för säsongen.

Att välja fel jacka kan göra din snowboardupplevelse obehaglig och kall. En kvalitetsjacka löser detta problem, håller dig varm och torr samtidigt som den ökar rörligheten. Som erfaren snowboardåkare kan jag intyga att rätt jacka gör dessa timmar mer njutbara.

I denna guide har vi testat en rad olika snowboardbyxor för herr för att ta fram de bästa alternativen för dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval. Om du letar efter de bästa snowboardjackorna för dam hittar du de här, alternativt de bästa snowboardjackorna för barn som du finner här.


De 5 Bästa Snowboardjackorna För Herr Är:

 1. 1
  EQPE Habllek Jacket 3.0: Bäst i Test Snowboardjacka Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Klättermusen Skirner Jacket: Näst Bäst i Test Snowboardjacka Herr - Läs Recension
 3. 3
  Volcom Longo Pullover: Bästa Billiga Snowboardjacka För Herr - Läs Recension
 4. 4
  Peak Performance Ski Jacket: Bästa Varma Snowboardjacka För Herr - Läs Recension
 5. 5
  Arc’teryx Alpha Jacket: Bästa Högkvalitativa Snowboardjacka För Herr - Läs Recension

1. EQPE Habllek Jacket 3.0

Bäst i Test Snowboardjacka Herr


EQPE-Habllek-Jacket-3.0

Lager:

2-Lagerskonstruktion

Membran:

Polyuretan

Mångsidig Och Funktionell Snowboardjacka För Alla Situationer

EQPE Habllek Jacket 3.0 imponerar direkt med sin 2-lagerskonstruktion. Detta är en detalj jag sätter stort värde på, eftersom det balanserar slitstyrka och andningsförmåga. Polyuretan-membranet ger dessutom utmärkt vattentätning, något jag kan intyga efter flera säsonger i olika väderförhållanden.

Användbarhet och Fickor

Den här jackan briljerar med sin mångsidighet. Som någon som ständigt byter mellan backar och terrängparker, uppskattar jag de välplacerade fickorna. Liftkortsfickan är strategiskt placerad för enkel åtkomst, och det finns även särskilda fickor för mobil och andra värdesaker.

Ventilation och Andningsförmåga

Jackans ventilationskanaler med dragkedja i armhålorna är en game-changer. De är inte bara välplacerade utan också lättåtkomliga även med handskar på. Från min egen erfarenhet vet jag hur viktigt det är att kunna reglera kroppstemperaturen under aktiva dagar på berget, och den här funktionen levererar.

Eventuella Nackdelar

Svårt att peka på några direkta nackdelar med EQPE Habllek Jacket 3.0. Dock, om jag måste vara petig, skulle jag önska att det fanns ännu fler färgalternativ. Men det är mer en fråga om personlig smak än en brist på produkten.

FÖRDELAR

 • Mångsidig användning med isolering som fungerar bra i alla väder
 • Gott om smidiga fickor för liftkort och liknande
 • Strategiska ventilationskanaler med dragkedja i armhålorna
 • Fantastisk andningsförmåga

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Klättermusen Skirner Jacket

Näst Bäst i Test Snowboardjacka Herr


Klattermusen-Skirner-Jacket

Lager:

3-Lagerskonstruktion

Membran:

Cutan

Extremt Högkvalitativ Snowboardjacka Med Avancerad Teknik

Klättermusen Skirner Jacket sticker ut med sin robusta 3-lagerskonstruktion och Cutan-membran. Som en expert inom detta område måste jag säga att detta ger en kombination av andningsförmåga och total vattentäthet, vilket jag själv testat under hårda förhållanden. Med en vattenpelare på 20 000 mm och tejpade sömmar är det här något över genomsnittet jämfört med tidigare jackor jag har recenserat.

Andningsförmåga och Komfort

Denna jacka skiljer sig från mängden med sin exceptionella andningsförmåga. Tack vare det avancerade Cutan-membranet och 3-lagerskonstruktionen har jag kunnat åka i både milda och extremt kalla förhållanden utan att kompromissa med komforten.

Design och Estetik

Klättermusen Skirner Jacket erbjuder en diskret och stilsäker design, något jag uppskattar som en kontrast till ofta flashiga snowboardkläder. Estetiken passar in i olika miljöer, från pulversnö i backen till après-ski-scener, vilket jag har upplevt under min tid med denna jacka.

Prislappen som en Nackdel

Om det finns något att anmärka på, är det priset. Klättermusen Skirner Jacket ligger i det högre prissegmentet, vilket kan avskräcka vissa köpare. Även om det är en fantastisk jacka, är det värt att notera att det finns kostnadseffektiva alternativ som också presterar väl, något jag observerat i tidigare recensioner.

FÖRDELAR

 • Totalt vattentät med vattenpelare på 20 000 mm och extra tejpade sömmar
 • God andningsförmåga tacka vare avancerat membran och 3-lagerskonstruktion
 • Diskret och stilsäker design

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

3. Volcom Longo Pullover

Bästa Billiga Snowboardjacka För Herr


Volcom-Longo-Pullover

Lager:

2-Lagerskonstruktion

Membran:

V-Science

Prisvärd Och Snygg Snowboardjacka

Volcom Longo Pullover lyckas balansera kvalitet och pris med sin 2-lagerskonstruktion och V-Science membran. Även om den inte når upp till de vattentäta nivåerna i dyrare modeller jag har granskat, ger den tillräckligt med skydd för många förhållanden.

Prisvärdhet och Bekvämlighet

Det som särskilt utmärker sig är dess prisvärdhet. I detta prissegment är det svårt att hitta en jacka med så genomtänkta detaljer. Avtagbar huva och borstade handvärmarfickor är särskilt bra för längre dagar på berget, vilket jag själv har erfarenhet av.

Ventilation och Värme

Ventilationsdragkedjorna på denna modell gör ett bra jobb med att hantera värme. De är effektiva och lätta att justera även i farten, vilket jag har funnit vara en fördel när jag är mitt i en åktur.

Vattentäthet som en Begränsning

Det enda riktiga problemet här är vattentätheten. Den håller inte samma standard som andra jackor jag har provat, vilket kan vara en deal-breaker om du planerar att åka i särskilt våta eller snöiga förhållanden.

FÖRDELAR

 • Väldigt prisvärd modell
 • Avtagbar huva
 • Bekvämt borstade handvärmarfickor
 • Smarta ventilationsdragkedjor som hanterar värme bra

NACKDELAR

 • Inte helt vattentät konstruktion

4. Peak Performance Ski Jacket

Bästa Varma Snowboardjacka För Herr


Peak-Performance-Ski-Jacket

Lager:

2-Lagerskonstruktion

Membran:

Polyuretan

Varm Snowboardjacka Med Dunfyllning

Peak Performance Ski Jacket använder en 2-lagerskonstruktion med polyuretan-membran, men det som verkligen gör den unik är ankdunfyllningen. Efter flera säsonger i kyliga klimat kan jag med säkerhet säga att denna jacka levererar överlägsen värme utan att kännas klumpig.

Vattentäthet och Andningsförmåga

Vattentätheten och andningsförmågan i denna modell är imponerande. Jag har provat den i olika skiftande klimat och kan intyga att den hanterar allt från slask till pudersnö utan problem.

Design och Användbarhet

Designen är både stilren och mångsidig, vilket jag uppskattar. Du kan enkelt gå från backen till staden utan att byta jacka. Dock, från erfarenhet av olika jackor, saknar denna modell smarta fickor för liftkort, vilket skulle ha varit en trevlig tillägg.

Mindre Idealiska Ficklösningar

Det enda svaga punkten är avsaknaden av specialfickor för liftkort och andra småsaker. Det är en liten nackdel, men det gör det svårare att snabbt komma åt ditt liftkort när du står i kön, något jag stött på i andra högpresterande jackor.

FÖRDELAR

 • Varmt isolerad med ankdunfyllning
 • Vattentät och andningsbar konstruktion för varierad temperatur
 • Stilren och mångsidig design

NACKDELAR

 • Inga smart fickor för liftkort och liknande

5. Arc’teryx Alpha Jacket

Bästa Högkvalitativa Snowboardjacka För Herr


Arcteryx-Alpha-Jacket

Lager:

3-Lagerskonstruktion

Membran:

Gore-Tex Pro

Premium Snowboardjacka Av Högsta Kvalité

Arc’teryx Alpha Jacket står ut med sin 3-lagerskonstruktion och Gore-Tex Pro membran. Som någon som har testat otaliga högkvalitativa jackor, kan jag bekräfta att denna jacka ger exceptionellt skydd mot både regn och vind. Det slitstarka materialet med extra förstärkta områden håller även för de mest krävande förhållanden.

Skydd och Funktioner

Ett av de bästa drag hos denna jacka är dess hjälmkompatibla huva, något jag alltid letar efter. Det erbjuder en perfekt passform och hög funktionalitet oavsett om du bär hjälm eller inte.

Passform och Komfort

Arc’teryx har noga beaktat passform och komfort i designen. Denna jacka sitter som en andra hud utan att begränsa rörligheten, något jag sällan ser i även de mest avancerade jackorna.

Pris som en Barriär

Den största begränsningen med Arc’teryx Alpha Jacket är definitivt prislappen. Det är en av de dyraste alternativen på marknaden, och medan det är en oslagbar jacka, kan priset vara en avskräckande faktor jämfört med andra jackor jag har recenserat.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ 3-lagerskonstruktion med bra skydd mot regn och vind
 • Extremt slitstarkt och hållbart material med extra förstärkta områden
 • Perfekt passform med hjälmkompatibel huva

NACKDELAR

 • Ett av de dyraste alternativen på marknaden

Snowboardjacka Herr - Produktjämförelse

Produkt

Lager

Membran

3-Lagerskonstruktion

Gore-Tex Pro

2-Lagerskonstruktion

V-Science

3-Lagerskonstruktion

Cutan

2-Lagerskonstruktion

Polyuretan

2-Lagerskonstruktion

Polyuretan

Snowboardjacka Herr - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en snowboardjacka för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en snowboardjacka.

Materialval

När det kommer till val av material för en snowboardjacka, är Gore-Tex och polyuretan toppalternativ som inte får ignoreras. Dessa material står inte bara emot de kraftigaste snöfallen, men de lyckas också skapa en osynlig barriär mot vind och kyla.

I jämförelse med vissa andra jackor jag har recenserat, som använder mindre effektiva material, erbjuder Gore-Tex och polyuretan också en andningskapacitet som är i en klass för sig.

Denna andningsförmåga gör det möjligt för fukt och svett att försvinna snabbt, vilket håller dig torr och bekväm under hela dagen. Det är därför inte förvånande att dessa material ofta ses i högpresterande snowboardjackor; de erbjuder en oöverträffad balans mellan skydd och komfort.

bra-snowboardjacka-for-herr

Lagerkonstruktion

När det gäller lagerkonstruktion i snowboardjackor, har jag hittat att en 2- eller 3-lagerskonstruktion ofta utmärker sig som det optimala valet. Denna typ av konstruktion förser dig inte bara med nödvändig värmeisolering, men ger också viktig ventilation för att hantera varierande förhållanden på berget. Till exempel har jag i tidigare recensioner märkt att jackor med en 3-lagerskonstruktion har en förmåga att anpassa sig bättre till skiftande väder, från strålande sol till snöstorm.

Denna flexibilitet är särskilt användbar när du flyttar mellan högintensiva aktiviteter och vilostunder, där en konstant temperatur i jackan är avgörande. En 2-lagerskonstruktion är ofta lättare och mer smidig, men det kan sakna den avancerade ventilation och fuktavledning som en 3-lagers jacka kan erbjuda. Det viktiga är att förstå dina egna behov och aktivitetsnivåer, för att göra det mest informerade valet.

Vattentäthet

En hög vattenpelare är en nyckelfaktor för att bedöma en jackas förmåga att hålla dig torr under snö eller regn. I mina tidigare recensioner har jag noterat att jackor med en vattenpelare på 20 000 mm eller mer inte bara förhindrar att vatten tränger igenom tyget, men också håller dig torr även under de mest krävande förhållandena.

Men vattentäthet är inte bara en fråga om en hög vattenpelare. Tejpade sömmar är en annan viktig aspekt som inte bör förbises. Dessa förseglade sömmar skapar en barriär där tygstycken möts, vilket eliminerar eventuella svaga punkter där vatten kan sippra in. I kombination med en hög vattenpelare blir detta en oslagbar duo i kampen mot nederbörd.

Om du har testat jackor med och utan denna funktion, som jag har, kommer du snabbt att inse vikten av tejpade sömmar för en totalt vattentät upplevelse.

Andningsförmåga

Andningsförmågan i en snowboardjacka är inte bara en 'nice-to-have'; det är en absolut nödvändighet. Jag har personligen upplevt hur obehagligt det kan vara att ha en jacka som inte kan hantera svett och fukt när du ger allt på backen. En högintensiv nedfart kan snabbt förvandla en tät jacka till en svettpöl, vilket inte är idealiskt i kallt väder.

Jackor med avancerade membranmaterial som Gore-Tex eller Polyuretan excellerar ofta i denna aspekt. De låter vattenmolekyler passera ut från insidan samtidigt som de blockerar större droppar från att tränga in. Detta håller dig torr både inifrån och ut.

Vissa jackor som jag har recenserat tidigare har även smarta ventilationsdragkedjor, vilket ger dig möjligheten att reglera luftflödet efter behov. Om du engagerar dig i aktiviteter som får hjärtat att pumpa, kan en jacka med god andningsförmåga göra hela skillnaden.

Ventilationskanaler

Fickor och ventilationsdragkedjor tar inte bara hand om dina tillhörigheter, men de är också kritiska verktyg för att reglera din kroppstemperatur under varierande väderförhållanden. Med skiftande terräng och ansträngningsnivåer på berget kan du snabbt bli för varm, trots kylan runt dig.

Ventilationsdragkedjor, ofta placerade under armarna eller längs sidorna, låter dig snabbt frigöra överskottsvärme. Jag har testat jackor där denna funktion verkligen gör en skillnad, särskilt under intensiva åk eller när solen plötsligt gör en entré.

Fickor med nätinsatser kan också tjäna som extra ventilationspunkter. De kan vara ett bra komplement till dragkedjorna, och fungerar dubbelriktat för att både hålla händerna varma och släppa ut värme när det behövs.

Isolering

Isoleringens typ spelar en stor roll i hur väl en snowboardjacka klarar av kyliga förhållanden. Beroende på dina personliga preferenser och det klimat du vanligtvis åker i, finns det två huvudalternativ: dunfyllning och syntetfyllning.

Dunfyllning har länge varit känd för sin överlägsna värmeretention och är ofta valet för de som åker i extremt kalla miljöer. Dess värme-till-vikt-förhållande är svårslaget. Jag har testat flera dunjackor som erbjuder exceptionell värme utan att bli klumpiga.

Syntetiska fyllningar, å andra sidan, har egna fördelar. De presterar bättre i fuktiga förhållanden och är ofta mer prisvärda. Många av de syntetiskt isolerade jackor jag har granskat behåller en god del av sin isoleringskapacitet även när de blir våta, vilket gör dem till en robust lösning för varierade klimat.

Ditt val mellan dun och syntet borde därför baseras på dina unika behov och de klimatförhållanden du mest sannolikt kommer att stöta på.

bra-och-bekvam-snowboardjacka-for-herr

Fickor och Förvaring

Fickor kan lätt avfärdas som en designaspekt, men deras funktion går långt utöver estetik. I en sport där du bokstavligen tar med dig allt du behöver på ryggen eller i fickorna, kan rätt förvaring vara en game-changer.

Jag har personligen märkt att fickor med snabb åtkomst för liftkort gör in- och utgång vid liftarna mycket smidigare. Detta sparar både tid och energi när varje sekund räknas, särskilt på en pulserande puder-dag.

Om du, som jag, gillar att ha din mobil nära till hands för att snappa den perfekta bilden eller kontrollera pistkartan, se till att jackan har en isolerad ficka. Det förhindrar att batteriet dräneras i kylan, vilket jag har lärt mig den hårda vägen.

Ytterfickor för småsaker som läppbalsam, snacks eller handvärmare kan också göra en stor skillnad. Detta för att du inte behöver ta av dig ryggsäcken varje gång du behöver något, vilket är särskilt användbart i svår terräng.

Passform

När det kommer till passform, rör det sig inte bara om att jackan ska kännas bekväm. Den måste också vara konstruerad för att ge frihet i rörelser, något som jag har märkt är kritiskt när jag navigerar genom komplicerade pist- och offpistområden.

Söker du en jacka som inte bara värmer utan också låter dig manövrera fritt? Titta på flexibiliteten runt armar och axlar. Jag har ofta funnit att jackor med förformade ärmar och stretchpaneler på strategiska platser är optimala för detta.

Om du som jag använder flera lager under jackan, eller kanske en hjälmkompatibel huva, så är det viktigt att jackan har en generös men ändå kroppsnära passform. Det gör att du kan lägga till eller ta bort lager utan att det känns klumpigt eller obekvämt.

Glöm inte heller att prova jackan med den utrustning du vanligtvis har med dig på berget. Det ger dig en realistisk bild av hur passformen fungerar i en verklig situation, och hjälper dig att undvika eventuella besvikelser när du är mitt i en session.

Design och Stil

Design och stil kan ofta avfärdas som mindre viktiga, men låt oss inte underskatta deras roll. En snygg design är inte bara en trevlig bonus; det är en faktor som kan påverka hur ofta och var du kommer använda jackan.

Mångsidighet i designen är ett stort plus. Jackor med en minimalistisk och tidlös estetik kan enkelt förflytta sig mellan snöiga backar och urbana miljöer. Jag har själv upplevt hur en väl utformad jacka blir mer av en investering som kan användas i olika sammanhang, istället för att vara begränsad till enbart sportaktiviteter.

Materialval och färgsättning är andra aspekter som bidrar till jackans övergripande design. En neutral färg som svart eller grå är ofta en trygg satsning om du vill kunna kombinera jackan med olika outfits. Men för de som vill sticka ut, kan en djärv färg eller unik textur addera en personlig prägel.

När du väljer design, ta också i beaktning de praktiska aspekterna. Jag har märkt att diskreta, men tillgängliga fickor och smart placerade ventilationsdragkedjor kan integreras på ett snyggt sätt i designen utan att kompromissa med funktionaliteten. En bra design balanserar estetik med praktiska överväganden, och det är detta samspel som lyfter jackan till nästa nivå.

Vanliga Frågor Om Snowboardjacka Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en snowboardjacka för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa snowboardjackan för herr?

Den bästa snowboardjackan för herr är enligt vårt test EQPE Habllek Jacket 3.0, en prisvärd, funktionell och bekväm snowboardjacka för män.

Vad kostar en snowboardjacka för herr?

Priset för en snowboardjacka för herr kan variera från så lite som 2000 kronor till så mycket som 8000 kronor.

Kan jag använda min snowboardjacka för andra vintersporter?

Ja, de flesta snowboardjackor är designade för att vara mångsidiga och fungerar även utmärkt för skidåkning, vandring och andra vinteraktiviteter.

Sammanfattningsvis Om Snowboardjacka Herr

Ett bra snowboardjacka är viktigt för att hålla temperaturen när man är ute i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 25

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.