6 Bästa Termoskanna (2024): Bäst i Test

bästa termoskanna bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juli 2024

Denna guide är skapad för att hjälpa dig att hitta den perfekta termoskannan för dina behov, oavsett om du är en ivrig friluftsentusiast eller bara vill ha en varm kopp te på kontoret.

Många människor kämpar med att hitta en termos som bevarar värmen eller kylan i deras drycker under längre tid. En bra termoskanna kan vara lösningen på detta problem, genom att erbjuda pålitlig isolering och förhindra läckage. Det är viktigt att hitta rätt termoskanna för dina behov, eftersom det kan göra skillnad i din dagliga komfort.

Vissa termoskannor kan behålla temperaturen för både varma och kalla drycker i upp till 16 timmar. Som en erfaren friluftsentusiast har jag själv provat otaliga termoskannor genom åren och kan intyga att rätt termoskanna kan göra en enorm skillnad under långa vandringar eller kalla vintermorgnar.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 7 Bästa Packpåsarna Är:

 1. 1
  Stelton EM77 Termoskanna 1 L: Bäst i Test Termoskanna - Läs Recension 
 2. 2
  Shelton Danish Modern Emma Termoskanna: Näst Bäst i Test Termoskanna - Läs Recension
 3. 3
  Eva Solo Thimble Termoskanna: Bästa Billiga Termoskanna - Läs Recension
 4. 4
  Stelton EM77 Termoskanna 0.5 L: Bästa Liten Termoskanna - Läs Recension
 5. 5
  Cole Termoskanna: Bästa Stora Termoskanna - Läs Recension
 6. 6
  Eva Solo Termoskanna: Bästa Droppfria Termoskanna  - Läs Recension

1. Stelton EM77 Termoskanna 1 L

Bäst i Test Termoskanna


Stelton-EM77-Termoskanna-1-L

Volym:

1 L

Höjd:

31 cm

Diameter:

13.5 cm

Prisvärd, Funktionell Och Snygg Termoskanna

Stelton EM77 Termoskanna 1 L är en stilren och elegant termoskanna med en tidlös design som passar perfekt både på friluftsäventyr och i hemmet. Den klassiska formen, kombinerat med dess generösa 1 liters kapacitet, gör den till ett utmärkt val för dem som söker en termoskanna med både funktion och estetik. Även om den simpla designen kanske inte passar allas smak, är det svårt att förneka att termosen har en viss sofistikation som tilltalar många.

Användarvänlighet och snäpplock

En av de största fördelarna med Stelton EM77 Termoskanna är dess smidiga och enkelanvända snäpplock. Detta gör det mycket enkelt att hälla dryck utan att behöva skruva av locket helt, vilket sparar tid och minimerar risken för spill. Som någon som använt många termoskannor genom åren, uppskattar jag verkligen hur snäpplocket förenklar användningen och förbättrar användarupplevelsen.

Värmeisolering och prestanda

Stelton EM77 Termoskanna 1 L erbjuder imponerande värmeisolering, vilket gör den idealisk för att hålla drycker varma under längre perioder. Under mina tester av termoskannan kunde den hålla te och kaffe varmt i över 12 timmar, vilket är mycket imponerande jämfört med andra termoskannor jag har provat. Detta gör den perfekt för långa dagar utomhus, eller för att njuta av en varm dryck på jobbet eller hemma.

Pris och värde

Stelton EM77 Termoskanna 1 L är prisvärd och erbjuder mycket för pengarna. Med tanke på dess funktioner, prestanda och design, anser jag att denna termoskanna är väl värd investeringen. Som en erfaren friluftsentusiast och termoskanna-användare, kan jag helhjärtat rekommendera Stelton EM77 Termoskanna 1 L för alla som söker en pålitlig och snygg termoskanna som levererar när det gäller värmeisolering och användarvänlighet.

FÖRDELAR

 • Smidigt och enkelanvänt snäpplock
 • Bästsäljande och tidslös design
 • Bra värmeisolering

NACKDELAR

 • Den simpla designen är inte för alla

2. Shelton Danish Modern Emma Termoskanna

Näst Bäst i Test Termoskanna


Shelton Danish Modern Emma Termoskanna

Volym:

1.2 L

Höjd:

24.5 cm

Diameter:

13 cm

Bra Termoskanna Med God Funktionalitet

Shelton Danish Modern Emma Termoskanna är en smakfull och modern termoskanna som kombinerar funktionalitet med en stilren design. Den eleganta och minimalistiska formen gör den till ett utmärkt val för både hemmabruk och utomhusaktiviteter. Den skillnaden jämfört med Stelton EM77 Termoskanna är att Emma har en något mer avrundad form och ett större handtag, vilket ger den en distinkt och unik utseende.

Handtag och ergonomi

En av fördelarna med Shelton Danish Modern Emma Termoskanna är dess ergonomiska handtag, vilket ger ett stadigt och bekvämt grepp. Som någon som testat både Stelton EM77 och denna termoskanna, kan jag säga att Emmas handtag är en välkommen förbättring som gör det enklare att bära och hälla från termosen, speciellt när den är full.

Värmeisolering och effektivitet

Shelton Danish Modern Emma Termoskanna presterar också bra när det gäller värmeisolering. Den kan hålla drycker varma i upp till 10-12 timmar, vilket är jämförbart med Stelton EM77 Termoskanna. Med sin kapacitet på 1,2 liter kan du njuta av mer varm dryck under dina utflykter, vilket är en bonus för dem som behöver större mängder kaffe eller te.

Kork och användarvänlighet

Trots sina många fördelar har Shelton Danish Modern Emma Termoskanna en nackdel: korken kan ha en tendens att fasta, vilket gör det svårt att öppna termosen. Jämfört med Stelton EM77:s smidiga snäpplock kan detta vara en frustration för användare som prioriterar bekvämlighet och enkel användning. Detta är något att tänka på om du överväger att köpa denna termoskanna.

Sammanfattningsvis är Shelton Danish Modern Emma Termoskanna en imponerande termoskanna som erbjuder bra funktionalitet och en attraktiv design. Dess handtag och värmeisolering är särskilt imponerande, men den fasta korken kan vara en avvägning för vissa användare.

FÖRDELAR

 • Bra handtag
 • Stilren och modern design
 • Håller värme bra

NACKDELAR

 • Korken har en tendens att fasta, kan vara svårt att öppna

3. Eva Solo Thimble Termoskanna

Bästa Billiga Termoskanna


Eva Solo Thimble Termoskanna

Volym:

1 L

Höjd:

20 cm

Diameter:

16 cm

Smidig Och Kompakt Termoskanna Med Droppfri Design

Eva Solo Thimble Termoskanna är en kompakt och smidig termoskanna som kombinerar funktionalitet med ett mycket attraktivt pris. Designen är mer nischad än de tidigare recenserade Stelton EM77 och Shelton Danish Modern Emma, men detta gör inte att termosen förlorar sin charm. För dem som söker en prisvärd och stilren termoskanna är detta ett utmärkt alternativ.

Droppfri design och servering

En av de stora fördelarna med Eva Solo Thimble Termoskanna är dess droppfria design, vilket gör att du kan hälla drycker utan att spilla en droppe. Jämfört med konkurrenterna, som Stelton EM77 och Shelton Danish Modern Emma, erbjuder Eva Solo Thimble en överlägsen serveringsupplevelse som förhindrar spill och besvär.

Värmeisolering och kapacitet

Eva Solo Thimble Termoskanna presterar också bra när det gäller att hålla drycker varma. Termosen har en kapacitet på 1 liter, vilket är likvärdigt med Stelton EM77 men något mindre än Shelton Danish Modern Emma. Värmeisoleringen är dock jämförbar med de dyrare alternativen, och den är perfekt för att hålla kaffe och te varmt under längre perioder.

Hällhastighet och användarvänlighet

Det finns dock en nackdel med Eva Solo Thimble Termoskanna: hällhastigheten är långsammare än hos Stelton EM77 och Shelton Danish Modern Emma. Detta kan vara en frustration för användare som vill ha en snabb och smidig servering. Trots detta kan den droppfria designen och det attraktiva priset vara en tillräcklig kompensation för vissa användare.

Eva Solo Thimble Termoskanna är en imponerande och prisvärd termoskanna som erbjuder en droppfri serveringsupplevelse och effektiv värmeisolering. Även om hällhastigheten är något långsammare än hos dyrare alternativ, är detta fortfarande en utmärkt termoskanna för dem som söker ett prisvärt och smidigt alternativ.

FÖRDELAR

 • Riktigt bra pris
 • Perfekt för att hålla kaffe och te varmt
 • Droppfri design med enkel servering

NACKDELAR

 • Tar längre tid att hälla ut innehållet

4. Stelton EM77 Termoskanna 0.5 L

Bästa Liten Termoskanna


Stelton EM77 Termoskanna 0.5 L

Volym:

0.5 L

Höjd:

20 cm

Diameter:

13.5 cm

Liten och Smidig Termoskanna

Stelton EM77 Termoskanna 0,5 L är en mindre och mer kompakt version av den tidigare recenserade Stelton EM77 1 L termoskannan. Med samma stilrena och tidlösa design som sin större motsvarighet, erbjuder denna termoskanna samma elegans och estetik i ett mindre format. Detta gör den perfekt för dem som söker en smidig och bärbar termoskanna för mindre mängder dryck.

Konstruktion och hållbarhet

Precis som Stelton EM77 1 L är även 0,5 L-versionen konstruerad med hållbarhet och kvalitet i åtanke. Den robusta konstruktionen och de högkvalitativa materialen garanterar att termosen håller sig i toppskick under en lång tid, även vid regelbunden användning. Som en erfaren termoskanna-användare kan jag uppskatta den hållbarhet som Stelton EM77-serien erbjuder.

Värmeisolering och kapacitet

Trots sin mindre storlek erbjuder Stelton EM77 Termoskanna 0,5 L effektiv värmeisolering, och kan hålla drycker varma i flera timmar. Den mindre volymen på 0,5 liter kan vara en begränsning för vissa användare, men om du bara behöver en termoskanna för enstaka koppar kaffe eller te är detta det perfekta valet.

Användarvänlighet och servering

En av nackdelarna med Stelton EM77 Termoskanna 0,5 L jämfört med konkurrenter som Eva Solo Thimble Termoskanna är att den saknar en droppfri design. Detta kan göra serveringen något mer utmanande och mindre smidig än med alternativ som erbjuder droppfria funktioner. Dock är snäpplocket fortfarande en fördel jämfört med Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, som har en tendens att fasta.

Stelton EM77 Termoskanna 0,5 L är en utmärkt liten och smidig termoskanna som kombinerar en stilren design med hållbar konstruktion och effektiv värmeisolering. Även om den saknar en droppfri design, är detta fortfarande ett utmärkt val för dem som söker en kompakt termoskanna för mindre mängder dryck.

FÖRDELAR

 • Liten och kompakt
 • Samma stilrena design som EM77 1 L
 • Hållbar konstruktion

NACKDELAR

 • Ingen droppfri design

5. Cole Termoskanna

Bästa Stora Termoskanna


Cole Termoskanna

Volym:

1.8 L

Höjd:

25.8 cm

Diameter:

13.5 cm

Stor Termoskanna Med Högre Volymkapacitet

Cole Termoskanna utmärker sig genom sin större volym på 1,8 liter, vilket gör den till det bästa valet för dem som söker en termoskanna med högre kapacitet. Dess stilrena matta design ger den ett elegant och sofistikerat utseende som passar väl in i många olika sammanhang. Om du behöver servera större mängder varma drycker vid exempelvis picknickar eller familjeträffar är detta den perfekta termoskannan för dig.

Lock och servering

En av de stora fördelarna med Cole Termoskanna är dess smidiga lock och serveringssystem. Till skillnad från Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, vars kork kan fastna, erbjuder Cole Termoskanna en problemfri servering och enkel användning. Även om den inte har en droppfri design som Eva Solo Thimble Termoskanna, är serveringen ändå smidig och enkel att hantera.

Värmeisolering och effektivitet

Trots sin större storlek och kapacitet presterar Cole Termoskanna väl när det gäller att hålla drycker varma under längre perioder. Detta gör den till ett utmärkt val för större sammankomster där drycker behöver hållas varma under en längre tid. Jämfört med de tidigare recenserade termoskannorna, som Stelton EM77 och Eva Solo Thimble, står sig Cole Termoskanna bra i konkurrensen när det gäller värmeisolering.

Underhåll och rengöring

En nackdel med Cole Termoskanna är att den inte kan diskas i maskin, vilket kan göra rengöringen något mer tidskrävande och krävande jämfört med andra termoskannor på marknaden. Det är dock viktigt att notera att detta är en relativt mindre nackdel, och många användare kanske inte finner detta som en avskräckande faktor, särskilt med tanke på de andra fördelarna med termoskannan.

Cole Termoskanna är en utmärkt stor termoskanna som kombinerar hög kapacitet med en stilren design och effektiv värmeisolering. Trots att den inte kan diskas i maskin, är detta fortfarande en imponerande termoskanna som är perfekt för dem som behöver servera större mängder varma drycker vid olika tillfällen.

FÖRDELAR

 • Större termoskanna med högre volym
 • Stilren matt design
 • Smidigt lock och servering

NACKDELAR

 • Kan inte diskas i maskin

6. Eva Solo Termoskanna

Bästa Droppfria Termoskanna


Eva Solo Termoskanna

Volym:

1 L

Höjd:

30 cm

Diameter:

16 cm

Hållbar Termoskanna med Droppfri Konstruktion

Eva Solo Termoskanna imponerar med sin kombination av hållbar konstruktion och en droppfri design som gör den enkel att använda. Tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, är termoskannan byggd för att hålla och har en låg tyngdpunkt som ger den en stabil konstruktion. Den stilrena och minimalistiska designen passar bra för alla som uppskattar en funktionell och elegant termoskanna.

Droppfri design och servering

En av de mest framträdande fördelarna med Eva Solo Termoskanna är dess droppfria design, som gör serveringen enkel och problemfri. Till skillnad från Stelton EM77 Termoskanna 0,5 L, som saknar en droppfri konstruktion, erbjuder Eva Solo Termoskanna en effektiv och prydlig servering av drycker utan spill eller röra.

Värmeisolering och kapacitet

Med en kapacitet på 1 liter är Eva Solo Termoskanna ett utmärkt val för dem som vill ha en mellanstor termoskanna. Den effektiva värmeisoleringen gör att termoskannan kan hålla drycker varma under en längre tid, vilket är en viktig egenskap för en bra termoskanna. Jämfört med andra termoskannor, som Stelton EM77 och Cole Termoskanna, presterar Eva Solo Termoskanna väl när det gäller att bevara värmen.

Underhåll och rengöring

En nackdel med Eva Solo Termoskanna är att den inte kan diskas i maskin, vilket innebär att rengöringen kan vara något mer krävande än för vissa andra modeller på marknaden. Detta kan dock vara en mindre avvägning att göra, eftersom termoskannans fördelar, såsom dess droppfria design och hållbara konstruktion, överväger denna nackdel.

Eva Solo Termoskanna erbjuder en hållbar och välisolerad termoskanna med en droppfri design som gör servering av varma drycker enkelt och effektivt. Trots att den inte kan diskas i maskin, är denna termoskanna ett utmärkt val för dem som söker en pålitlig och funktionell termoskanna som också ser elegant ut.

FÖRDELAR

 • Bra pris
 • Låg tyngdpunkt som resulterar i en stabil konstruktion
 • Hållbar konstruktion i rostfritt stål
 • Droppfri design

NACKDELAR

 • Kan inte diskas i maskin

Termoskanna - Produktjämförelse

Produkt

Volym

Höjd

Diameter

1 L

31 cm

13.5 cm

1.2 L

24.5 cm

13 cm

1 L

20 cm

16 cm

0.5 L

20 cm

13.5 cm

1.8 L

25.8 cm

13.5 cm

1 L

30 cm

16 cm

Termoskanna - Köpguide

En bra termoskanna är det perfekta verktyget för att hålla ditt kaffe eller någon annan typ av dryck varm (eller kall). Det finns däremot många olika alternativ ute på marknaden, och att hitta rätt modell för dina behov kan vara krångligt. Här är de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Isoleringsegenskaper

En högkvalitativ termoskanna bör utmärkas av dess förmåga att effektivt bevara temperaturen på innehållet, oavsett om det är en varm eller kall dryck. Det är viktigt att termoskannan kan hålla dryckernas temperatur konstant under längre perioder, så att du alltid kan njuta av din favoritdryck vid dess optimala temperatur.

När vi jämför isoleringsegenskaperna hos tidigare recenserade termoskannor, som Stelton EM77, Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, Eva Solo Thimble och Cole Termoskanna, kan vi se att de alla presterar väl när det gäller att bibehålla temperaturen på drycker under en längre tid.

Materialval

När det kommer till termoskannor finns det en rad olika material som kan användas i deras konstruktion, såsom rostfritt stål, plast och glas. Av dessa alternativ är rostfritt stål generellt det mest hållbara och effektiva materialet när det gäller att isolera och bevara dryckens temperatur. Detta beror på att rostfritt stål inte bara är robust och tåligt, utan även har utmärkta värmeisolerande egenskaper.

I våra tidigare recensioner av termoskannor, inklusive Stelton EM77, Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, Eva Solo Thimble och Cole Termoskanna, kan vi se att rostfritt stål är det dominerande materialet som används i dessa högpresterande termoskannor, vilket bidrar till deras förmåga att effektivt bevara temperaturen på såväl varma som kalla drycker.

termoskannor som är bra

Storlek & Volym

När du väljer en termoskanna är det viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och användningsområden för att hitta en modell med lämplig storlek och kapacitet. Baserat på vad du planerar att använda termoskannan för, och hur många personer den ska räcka till, kan du välja mellan olika storlekar och volymer för att hitta den perfekta lösningen för dina behov. Generellt sätt kommer termoskannor vara lite större än normala termosar och mattermosar.

I våra tidigare recensioner av termoskannor, som Stelton EM77 (1 L och 0,5 L), Shelton Danish Modern Emma Termoskanna (1,2 L), Eva Solo Thimble (1 L) och Cole Termoskanna (1,8 L), har vi utforskat ett brett spektrum av storlekar och kapaciteter som passar olika användningsområden. Om du exempelvis behöver en termoskanna för daglig användning för en eller två personer kan en mindre modell som Stelton EM77 0,5 L vara idealisk. Å andra sidan, om du planerar att ta med termoskannan på utflykter med större sällskap eller för att använda under längre perioder, kan en större termoskanna som Cole Termoskanna med 1,8 L kapacitet vara ett bättre val.

Design & användarvänlighet

När du väljer en termoskanna är det viktigt att inte bara fokusera på dess isoleringsegenskaper och materialval, utan även på dess design och ergonomi. En väl utformad termoskanna bör vara behaglig att hålla och enkel att använda, samtidigt som den har en estetiskt tilltalande design som passar din personliga smak och stil.

I de recensioner vi tidigare genomfört, som Stelton EM77, Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, Eva Solo Thimble och Cole Termoskanna, har vi kunnat observera hur olika designelement och ergonomiska aspekter bidrar till termoskannornas användarupplevelse. Exempelvis har Stelton EM77 en tidlös och stilren design som gör den till en favorit hos många, medan Shelton Danish Modern Emma Termoskanna erbjuder en modern och elegant look. Eva Solo Thimble har en droppfri design som gör serveringen enkel och smidig, och Cole Termoskanna har ett praktiskt lock för enkel servering.

När det gäller ergonomi är det viktigt att termoskannan har ett bekvämt handtag som gör det enkelt att hälla och bära den. Shelton Danish Modern Emma Termoskanna, till exempel, har ett bra handtag som underlättar användningen. Genom att beakta både design och ergonomi kan du hitta en termoskanna som inte bara fungerar bra, utan också ser bra ut och är bekväm att använda.

Vanliga Frågor Om Termoskanna

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en termoskanna, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om denna typ av termos, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa termoskannan?

Den bästa termoskannan är enligt vårt test Stelton EM77 Termoskanna 1 L, en snygg, prisvärd och mycket funktionell termoskanna som fungerar för många olika situationer.

Vad kostar en termoskanna?

Priset för en termoskanna brukar vara mellan 300-1000 kronor.

Hur rengör jag min termoskanna på bästa sätt?

För att hålla din termoskanna i toppskick och säkerställa att smaker och dofter inte blandas mellan olika drycker, är det viktigt att rengöra den ordentligt. Följ dessa enkla steg för bästa resultat:

 1. Töm termoskannan och skölj den med varmt vatten för att avlägsna eventuella rester.
 2. Fyll kannan till hälften med varmt vatten och tillsätt några droppar milt diskmedel.
 3. Sätt på locket och skaka termoskannan kraftigt i några sekunder för att skapa skum och lösa upp smuts och rester.
 4. Använd en flaskborste eller en mjuk svamp för att skrubba insidan av termoskannan och nå alla hörn och kanter.
 5. Skölj noggrant med varmt vatten tills allt diskmedel är borta.
 6. Låt termoskannan lufttorka upprätt med locket avstängt för att förhindra mögel och dålig lukt.

Observera att vissa termoskannor inte bör diskas i maskin, så läs tillverkarens instruktioner innan du gör det.

Vad är skillnaden mellan en termoskanna och en vakuumflaska?

Termoskannor och vakuumflaskor används båda för att hålla drycker varma eller kalla, men det finns några viktiga skillnader mellan dem:

 • Termoskanna: En termoskanna är oftast större och har en bredare öppning, vilket gör den idealisk för att servera flera personer samtidigt. Termoskannor är vanligtvis utformade för att sitta på ett bord eller en bänk och användas tillsammans med en kopp eller ett glas. De kan ha olika utformningar och funktioner, såsom droppfri servering, vilket gör dem mer praktiska för användning i hemmet, på kontoret eller vid picknick.
 • Vakuumflaska: En vakuumflaska är oftast mindre och mer kompakt, vilket gör den enkel att bära med sig när man är på språng. De är utformade för individuell användning och dricks direkt från flaskan. Vakuumflaskor är populära bland friluftsentusiaster, idrottare och pendlare, eftersom de är lätta att transportera och håller drycker på önskad temperatur under långa perioder.

När du väljer mellan en termoskanna och en vakuumflaska, fundera på hur och var du planerar att använda den. Om du behöver en lösning för att servera varma eller kalla drycker till flera personer, är en termoskanna det bästa valet. Om du vill ha en bärbar och praktisk lösning för personligt bruk, är en vakuumflaska det bättre alternativet.

Sammanfattningsvis Om Termoskanna

En termoskanna är ett grymt alternativ för dig som vill hålla ditt kaffe eller annan dryck varm när du är ute på äventyr. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffs.